Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Perfekta förutsättningar

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Lars I Nilssons Sweetman står inför perfekta förutsättningar i Silverdivisionen. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Lars I Nilssons Sweetman står inför perfekta förutsättningar i Silverdivisionen. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Halmstad står som värd för veckans jackpotkryddade V75-omgång där prognosen säger att en ensam vinnare med sju rätt kan kamma hem 50 miljoner kronor.
Vi har svårt att tro att utdelningen kommer sticka iväg till den nivån, men väljer åtminstone att gardera en storfavorit i form av Extreme (V75-3) i det tredje uttagningsloppet till Paralympiatravet.

Fakta

BANFAKTA HALMSTAD

Längd: 1.000 m
Bredd: 23,0 m (2140 m), 23,0 m (1640 m)
Upplopp: 203 m
Open stretch: Nej
Vinklad startbilsvinge: Nej

Han är en häst för världseliten och redan inbjuden till Elitloppet, men frågan är hur offensiva man vill vara i detta lopp med tanke på vad som stundar i maj. Vi betalar även för Night Brodde som har god spetschans och Conrad Lugauer brukar aldrig ta några fångar om han har förutsättningar för att lyckas!

Spikarna finner vi istället i Silver- och bronsloppen. Sweetman (V75-1) står med spetsläge och ska ha god chans att rinna undan på en snabb sommarbana medan Titan Yoda (V75-7) känns så pass bra för Bronsdivisionen att vi kan se honom vinna även om han får gå den tunga vägen.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till tävlingarna i Halmstad.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport kan du välja mellan dessa alternativ:

Sulkysport V75 – 15 andelar á 110 kr/styck

Sulkysport x 10 – 10 andelar á 191 kr/styck

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Sweetman har fyra raka starter utan seger nu vilket blir en klar kontrast kontra vinterns segerstaplande. Visst går det att ställas sig frågan till om den rätta formen kvarstår, men vi tycker att han höll helt okej vid andraplatsen på Åby bakom Unico Broline och bedömer den här distansen som klart mer gynnsam för hästens del. Vi vet att det går rysligt fort i loppen nu när värmen är här och normalt sett ska de andra få svårt att jaga ikapp Sweetman om han går en 1.10-tid.
 • Andre Ward svarade för en mycket stark debut i Steen Juuls regi även om det var ett överpacat lopp. Hästen avgjorde på ett riktigt rejält vis över spurtrakan och höll stången när han var utmanad sista biten in mot mål. Historiskt sett har inte detta varit någon sprinter, men vi vet sedan tidigare hur äldre hästar lät börjar uppskatta kortare stäckor på ålderns höst och kan se den här tioåringen gå samma väg.
 • Upper Face var tvåa bakom just Andre Ward i Halmstad och avslutade bra via 1.11,5 sista 800 meterna. Han är effektiv om han kan få spara speeden fram tills slutkurvan och att inleda från spår nio med rygg på Sweetman behöver inte alls vara fel.
 • Toto Barosso är väldigt svår att räkna på. Hästen har hög grundkapacitet och vann bland annat Grosser Preis von Deutschland under fjolåret samt slutade tvåa bakom Bengurion Jet i Prix Cagnes-sur-Mer under Åbergskvällen, men det blev också en hel del galopper. Intrycket i comebacken var inte det bästa då han såg ut att bromsa sig i fel 800 meter före mål och tills bättring får att skönja är han bara en outsider.
 • Four Guys Dream har fyra raka andraplatser i Silverdivisionsförsök bakom sig. Nu gör han comeback efter två månaders tävlingsuppehåll, men den sker med spännande ändringar annonserade då det blir barfota runt om för allra första gången någonsin.

Rank:

A: 2 B: 4-9-3-12-11 C: 8-1-5-10-6-7

Spetsstriden: Det är inget snack om att vägen ligger öppen för Sweetman att nå ledningen.

Avd 2 – Klass II, 2.140 meter autostart

 • Kagan tycker vi är hyperintressant i det här Klass II-loppet och han fanns länge och väl med i våra tankar rörande vilka spikar vi skulle välja. Fyraåringen såg riktigt fin ut vid årsdebuten i Mantorp där han tog ledningen med lätthet, fick hållas i måttligt tempo och gick undan säkert i spurten. Robert Berghs hästar går oerhört bra för dagen och skulle han lyckas nå hela vägen till ledningen vilket vi tycker känns möjligt så blir Kagan väldigt svårslagen.
 • Medan Kagan står bäst inne i loppet på pengar så är det motsatsen som gäller för Leandro Boko. Han har tagit tre raka segrar under vintern och våren och vi satte framförallt ett plus för hans insats senast på Färjestad då han såg riktigt kaxig ut hela vägen. Oavsett om han håller ut Kagan eller får rygg på densamme så har Leandro Boko sannolikt slagläge för att kunna utmana om segern.
 • Sangria Pellini har vunnit sina tre felfria lopp under året. Senast kom hon fram fint till andra utvändigt efter hand, kunde vänta med attacken tills på upploppets början och avgjorde lätt via 1.12,5 sista varvet. Michael Nimczyks hästar har studsat tillbaka pilsnabbt efter infektionsbild och även om den här uppgiften ser kämpig ut på pappret så måste hon behandlas med respekt.
 • Gliding Eagle hamnade långt bak i comebacken i fredags och gick ett okej lopp lite i skymundan. Nu är han anmäld att tävla barfota runt om för första gången i karriären och det känns tveklöst kittlande.
 • Bull’s Eyes må ha tagit sina två senaste segrar över lång distans, men stod fö ren stark insats över sprint dessförinnan. Fuxen är raskare i benen än gemene man tycks tro och vi betalar för honom som femte och sista streck på vårt spelförslag.

Rank:

A: 5 B: 1-12-4-6-7-2-3-8-10-9 C:

Spetsstriden: Leandro Boko har öppnat så pass raskt att han har viss chans att hålla ut Kagan, men vi säger ändå fördel för den sistnämnde. Hur påverkas Gliding Eagles startsnabbhet utan skor på hovarna?

Avd 3 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

 • Extreme känns – lätt överdrivet – som den häst i Europa som är klar för mest storlopp av alla och utifrån det kan man ställa sig frågan hur påställda man kommer vara i det här loppet. Hästen är redan klar för Paralympiatravet och behöver med andra ord inte vinna det här loppet för att ta plats i den bataljen. Nu är Extreme en så fantastiskt bra häst att han kan vinna ett sådant här lopp även om han inte körs hur offensivt som helst, men då det finns en konkurrent som är väldigt effektiv med tätkänning och står perfekt till för att nå den positionen så väljer vi att dubbla.
 • Night Brodde är hästen vi tänker på. Han fick långt fram i Paralympiatravskvalet på Jägersro, men avslutade 1.11,5 sista varvet på den för dagen inte allt för snabba banan och gick med bra fart över mål. Han såg lysande ut i årsdebuten då han höll stången mot Tae Kwen Deo och vi vet att Conrad Lugauer aldrig brukar ge bort något gratis utan verkligen fullföljer i sina styrningar om han har bestämt sig. Vi hoppas – och tror – att han väljer att köra i ledningen och det ska bli intressant att se om lampan kan lysa hela vägen.
 • Ble du Gers är hästen med nio liv vars bäst-före-datum aldrig tycks passera. Han fick tillbringa hela slutvarvet i tredjespår senast på Solvalla i Gulddivisionsfinalen, men stånkade på fint och vi påminner om att han vunnit såväl Oslo Grand Prix som Ulf Thoresen International under den varma perioden på året och inte är så känslig för raska banor som man lätt kan tro.
 • Upset Face höll starkt i comebacken på Axevalla efter att varit med i en tuff spetsjakt. Nu är han anmäld såväl barfota runt om som med jänkarvagn vilket är en kombination som han faktiskt aldrig tävlat med någonsin tidigare.
 • Dragster vann fjolårets vårcomeback på 1.10,4a/1.640 meter och brukar gå bra efter uppehåll. Utgångsläget kunde inte ha varit bättre och chansen att han får rygg lopp på Night Brodde känns stor.

Rank:

A: 6-3 B: 2-5-1-9 C: 7-10-8-4

Spetsstriden: Man brukar välja rygglopp med Dragster i återkomsterna så vi tror att man väljer att att ha Night Brodde framför sig.

Avd 4 – Diamantstoet/Lärlingslopp, 2.140 meter autostart

 • Darlington Fame blir vårt tipsval i detta vidöppna Diamantstoförsök där hästarna körs av lärlingar. Per-Emil Henrikssons häst vann ett Klass II-försök i april från liknande utgångsläge via ett ruskigt slutvarv, men har inte varit som bäst i de två efterföljande starterna utan galopperat bort sig. Nu får hon inleda i lugn och ro bakom hästar vilket kan vara positivt och därtill finns det vissa planer på att stoet ska tävla barfota runt om för första gången. Tillsammans med Gustav Johansson blir hon vårt tipsval, men vi är inte nära att ställa henne ensam på systemet.
 • Readly’s Dream såg seg ut i comebacken även om hon avslutade 1.12 sista 800 meterna lite i skymundan. Nu är hon anmäld att tävla barfota runt om samt med jänkarvagn vilket blir en kombination som hon aldrig tidigare tävlat med och det ska bli spännande at se hur pass mycket det kan lyfta henne. Från ett utsökt utgångsläge behandlar vi hemmahoppet med respekt.
 • Hattusa står perfekt inne i loppet och har en mycket bra kusk i vagnen i Andreas Lövdal. Hon såg inte alls ut att vara slagen när galoppen kom 250 meter före mål senast på Axevalla och vi satte därtill plus för det sätt hon tog sig an den uppgiften på trots att hon fick anfalla bakifrån.
 • Anna Montana står också perfekt inne i loppet och Peter G Normans comebackhästar har gått bra direkt tidigare under våren. Barfota runt om har hon tävlat vid sju tillfällen med tre segrar och två andraplatser som resultat så det är tveklöst så att det är ett stort plus för hennes del.
 • Nikita Vrijthout spurtade riktigt bra i skymundan senast på Åby med 1.12,5 sista varvet. Hon har körts i ledningen tre gånger över full väg på svensk mark och aldrig vunnit, men kanske kan den trenden brytas nu på en ”självspringande” sommarbana.

Rank:

A: 12-3-8 B: 6-1-7-4-9-2-5-10-11 C:

Spetsstriden: Nikita Vrijthout ska ha god chans att hålla upp innerspåret i ett lopp där det inte kryllar av startblixtar.

Avd 5 – Klass I, 2.640 meter autostart

 • Hannibal Face väljer vi att tippa först i det här Klass I-försöket utifrån en övertygelse om att han är fältets bästa häst. Han såg helt okörd ut då han vann på 1.11,6a/2.140 meter på Solvalla under Kriteriehelgen och var inte när att släppa Hilltop Hawk eller Digital Indy förbi sig vid segerloppet på Jägersro i januari. Han var inte lika vass i det efterföljande Klass I-försöket, men nu har hästen fått en träningsperiod och ska komma stark till denna start. Notera hur fint hästen står inne på pengarna så vi gissar att man inte direkt att slarvat i förberedelserna…
 • Velten Red Red Red var smällfin då han vann ett sprinterlopp på Jägersro i februari och genrepet i Münchengladbach resulterade i en lika enkel spetstriumf. Han har gjort två starter över lång distans med en andra- och en fjärdeplats som resultat. Första gången var det bakom Mystic Mom på just Halmstadtravet och det är en häst som senare gick en bra bit upp i klasserna.
 • Twigs Honor gjorde en toppinsats bakom Napoleon Cash i årsdebuten på Solvalla. Han vann ett V75-lopp från dödens i november och den forne Kriteriefinalisten utvecklades verkligen fint i Björn Goops regi under fjolåret, men blev lite skarp i säsongens sista starter. Nu växlar man åter upp och kör med jänkarvagn och trampar han rätt när bilen släpper så finns det åtminstone en liten chan att han kan hålla ut Velten Red Red Red eller åtminstone hålla hans rygg.
 • Hurricane Woodland var superbra vid Klass II-segern på Åby i mars och gjorde en lika stark insats i skymundan i finalen. Han räds inte den långa distansen och vi ser honom som loppets stora outsider.
 • Luringen La Ma tycker vi visar så pass bra takter i vardagsloppen att han ska kunna duga i STL-sammanhang, men där har det ofta gått troll i maskineriet. Hästen har två segrar på tre starter över lång distans.

Rank:

A: 6-2-1 B: 10-3-5-11-4 C: 8-9-12-7

Spetsstriden: Twigs Honor har galopperat i en av två försök från innerspår. Velten Red Red Red frontade enkelt från samma spår senast tog även ledningen på Jägersro i februari så han är vår spetsfavorit.

Avd 6 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • LaFerrari Dimanche har haft en häftig utvecklingskurva under årsinledningen och kommer närmast från seger i Första testet inför Stochampionatet. Då spårade hon från start till mål och vann på 1.14,1a/2.640 meter, den snabbaste segertid som någonsin uppmäts i ett testlopp. Med tanke på hur hon har utvecklats på alla plan så går det inte att tippa emot henne här även om uppgiften är smålurig med tillägg och konkurrens av äldre hästar.
 • Benita Winner hade avgjort spetskampen från samma läge på Åby i mars innan hon galopperade efter 250 meter. Hon har studsat tillbaka med besked efter det och var urtapper tvåa bakom Eenymeenyminemoe senast på Jägersro. Lyckas Carl Johan Jepson hålla henne i rätt gångart genom första kurvan och kan köra på i jämn fart är vi inte alls främmande för att det kan hålla hela vägen.
 • Bahama Passion trodde vi mycket på senast i Diamantstoet på Momarken efter en stark insats i årsdebuten, men då underpresterade hon å det grövsta. Hon har fått en dryg månad på sig sedan sedan dess och fjolårets Breeders Crown-finalist står perfekt inne i det här loppet. Vi vågar inte placera henne utanför A-gruppen.
 • La Sassicaia avgjorde från dödens i årsdebuten via 1.11 sista 800 meterna. Likt väldigt många av Robert Berghs hästar så tycks hon ha en härlig vårform och vi förväntar oss ny leverans i det här loppet.
 • Beawinner trasslade det för positionsmässigt på Romme i söndags, men såg ut att gå i mål med en del sparade krafter. Magnus A Djuse fick henne att öppna snabbt från just ett fjärdespår i näst senaste starten och skulle hon rentav lyckas komma förbi Benita Winner direkt så ökar möjligheterna markant.

Rank:

A: 9-1-10-8 B: 4-6-14-5-3-7-13-12-11 C: 2-15

Spetsstriden: Benita Winner frontade från samma läge den 12 mars, men galopperade efter 250 meter. Här är konkurrensen i spetskampen begränsad och håller Carl Johan Jepson henne ”bara” skärpt genom första kurvan bör hon vara loppets anförare.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 2.140 meter voltstart

 • Titan Yoda hade en fantastisk utvecklingskurva under fjolåret och gick från att vara en Klass II-häst till en årgångstopp. Hästen kvalificerade sig till såväl finalen av Svenskt Travderby som Breeders Crown, men fick ingenting med sig av prispotten i de loppen och står därmed kvar i en förhållandevis låg klass. Insatsen i årsdebuten på Sundbyholm lovade mer och det kändes verkligen inte som att Örjan Kihlström pressade hästen en millimeter mer än vad som var nödvändigt den dagen. Snäva startspår har hästen klarat av tidigare och vi tror att han har god chans att lösa denna uppgift även om han skulle få svar och tvingas vandra utvändigt ledaren.
 • Bravo Sabotage har fem raka starter i denna klass bakom sig och som bäst slutat tvåa. Då kördes han i ryggar och sköt till rappt bakom Bismarck Comery och vi tycker totalt sett att det här bronsförsöket är ett av de enklare han varit ute i under den nämnda perioden. Från springspår ska det vara god chans på snabbstart i lag med Erik Adielsson, men vi blir inte överraskade om han tar rygg på Titan Yoda om denne utmanar i tidigt skede.
 • Beckham är precis som många av Magnus Dahléns hästar väldigt ojämn. Han blandar höga toppar med djupa dalar och är alltid svår att räkna på inför loppen. Från snävt startspår i volten blir det knappast någon snabbstart och då kan det krävas att han tål att gå den tunga vägen för att slåss om tätplatserna.
 • Ture L.A. är färsk i klassen, men har sett stark ut i ett par vardagslopp under de senaste månaderna. Stängt startspår i volten är givetvis inte optimalt, men lyckas han tråckla sig ut och sitter någorlunda till när det drar ihop sig ska han kunna slåss om tätplatserna.
 • FromHeaven Idzarda orkade inte från ledningen i samma klass senast. Han går även bakifrån, men hade varit gynnad av ett öppet startspår i den här klassen.

Rank:

A: 2 B: 6-5-8 C: 11-9-3-7-12-10-1-4

Spetsstriden: Även om Bravo Sabotage närmast uteslutande tävlat i autolopp på sistone så är han spetsfavorit från springspår med sina raska ben. Mainio är utmanaren på insidan, men oavsett vem av dem som kommer först så tror vi chansen är god att Titan Yoda får överta om han kommer fram och utmanar i tidigt skede.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 23 APRIL

Avd 1: 2 Sweetman (4,9)
Avd 2: 1,4,5,6,12 (7,2)
Avd 3: 3,6 (2,5)
Avd 4: Samtliga hästar (12,3)
Avd 5: 1,2,6 (10,3)
Avd 6: 1,3,4,5,6,8,9,10,14 (7,13)
Avd 7: 2 Titan Yoda (6,5)

3.240 rader / 1.620 kronor