Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Vi tror på hemmalaget

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Håkan K Persson har fått in ett spännande nyförvärv. Leif Norberg ALN
Håkan K Persson har fått in ett spännande nyförvärv. Leif Norberg ALN
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Halmstadtravet står som värd för årets V75-omgång under uppesittarkvällen. Svårighetsgraden får anses vara ganska hög då det inte kryllar av givna singelstreck utan här kan lite vad som helst hända i flera av loppen.

Vi har fastnat för två hemmahästar att jobba med som spikar. Magnus Dahléns Aurora Show (V75-4) tycker vi fått alldeles för snål utdelning när hon testats i lite tuffare sammanhang, men det gör samtidigt att hon alltjämt står kvar i en ganska låg klass.
Vi tycker att hon bör sina pengar väl och tror att Magnus Dahlén inväntat det här loppet utifrån hur propositionen ser ut. I ett annars väldigt streckkrävande lopp är hon en kul häst att gå fullt ut på.

Hilltop Hawk (V75-6) kan få en sprinteretikett på sig med tanke på att han bara gått över 1.640 meter på sistone, men vi uppfattar honom på intet vis som en häst som skulle vara distanssvag. Från ett perfekt läge är det bra chans att han får överta ledningen i tidigt skede och då är han hästen att slå för de övriga.

Här kan du ta del av dagens startlistor till tävlingarna i Halmstad.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

  • Ready Häggenäs (V75-1) hade inget flyt alls i sina tvåa Klass II-framträdande under senhösten. Då stod han med bakspår och kom aldrig till i loppen, men när han senast hade öppet utgångsläge på Åby så bombade han till tät och höll hela vägen hem. Han är underligt lite spelad i det här loppet och väl värd en varning.
  • M.T.Ravishing (V75-2) visade fin styrka när hon vann ASVT:s Auktionslopp under Elitloppshelgen. Därefter har inget gått hennes väg och nu gör stoet debut i Björn Goops regi. Vi finner ingen anledning att tro att hon ska vara sämre än någon av sina konkurrenter på tilläggsvolten och gillar den spelprocent man får henne till i skrivande stund.
  • Aurora Show (V75-4) är en tuff dam som vi är överraskade över inte varit bättre än sexa i de fyra starter hon gjort på svensk mark i lopp med sexsiffrigt förstapris. Magnus Dahléns häst har levererat direkt efter lite uppehåll tidigare, står nära nog perfekt inne i det här loppet och är van att tävla med skor på hovarna. I ett annars streckkrävande lopp tar vi ställning för henne och tror hon kan avgöra detta på styrka.
  • Hilltop Hawk (V75-6) har bara sprinterstarter bakom sig i resultatraden, men vi finner ingen anledning att tro att han ska ha problem med 2.640 meter. Muscle Hill-sonen hade avslutat rykande två starter i följd innan han fick utdelning från tät i ett trehästarsfält senast på Åby. Tar han inte ledningen av egen kraft tror vi att han släpps fram till den positionen i tidigt skede och då blir fyraåringen svårfångad.

Betrodda som lever farligt

  • Taittinger (V75-1) kommer från en spetsseger, men fick se sig besegrad från samma position gången innan av Bellatrix Club. Vi tycker att det här motståndet är tuffare än vad det var i det förlustloppet och tror inte att hon är stark nog att spåra hela vägen i det här sammanhanget.
  • Global Creation (V75-2) är bra – det är ingen tvekan om den saken – men att hon ska vara så pass stor favorit i det här loppet som just nu är fallet ställer vi oss lite tveksamma till. Det behöver inte skilja så mycket i kunnande mellan henne och några av tilläggskollegorna så för oss är det givet att gardera när hon är så pass klar favorit.
  • Nymke Brigadoon (V75-4) vann ett rumphugget lopp senast i Örebro. Den här uppgiften är klart tuffare och det kommer sitta flera bra hästar tätt inpå henne när upploppet gör entré. Även om hon är fältets troliga ledarinna så tror vi att det kan bli tufft att hålla hela vägen.
  • Inara O.E. (V75-6) hade just innerspår bakom bilen vid autoloppet i slutet av oktober. Då var hon utan chans att hålla upp ledningen och vi tror att det scenariot kan upprepa sig här. Därmed är det en påtaglig risk att hon blir fastlåst och då är detta en sårbar favorit.
Fakta

V75-FÖRSLAGET 23 DECEMBER

Avd 1: 3,4,5,6 (10,1)
Avd 2: 1,2,6,7,8 (5,4)
Avd 3: 2,3,6,10,11,15 (5,8)
Avd 4: 2 Aurora Show (14,6)
Avd 5: 1,4,5,10 (6,2)
Avd 6: 3 Hilltop Hawk (11,14)
Avd 7: 1,3,5,6,7,10,12 (4,8)

3.360 rader / 1.680 kronor