Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Inget att tveka på!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Månlykke A.M. ska starta på Bjerke. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Månlykke A.M. ska starta på Bjerke. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Solänget i Örnsköldsvik står som värd för veckans V75-omgång som därtill är kryddad med jackpotpengar. Prognosen säger att en ensam vinnare med sju rätt kan ta hem 46 miljoner kronor, men vi ställer oss lite tveksamma till om det verkligen kan bli tal om sådan utdelning.

Oavsett vilket är det spelstimulerande med extrapengar i potten och vi har väldigt god känsla kring våra spikbud.
Månlykke A.M. (V75-1) möter några toppar i Nordgubbens Minne, men på den den startsnabbhet han utvecklat under årens lopp så är chansen god att han hittar till tät per omgående. Då bör inte vägen till seger bli så krånglig utan vi räknar med Gunnar Melanders häst i inledningen.

För Gooner (V75-7) kan det bli kämpigare från spår sju i Bronsdivisionen, men som vi gillar den här hästen! Han antar alla utmaningar han ställs inför och var inte långt efter Admiral As i bronsfinalen på Färjestad i juli. Hästen står kvar i samma klass och någon häst av Admiral As kaliber finner vi inte bland motståndarna. Vi bara måste ta chansen och spika honom i ett lopp där det blir jämnspelat.

Här kan du ta del av startlistorna till Solängets tävlingar.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Nordgubbens Minne, 2.640 meter autostart

 • Månlykke A.M. är Sveriges bästa kallblod och vi tycker att Gunnar Melander har en lämplig uppgift för sin sjuåring i det här loppet. Nu har han inte startat sedan han vann Svenskt Mästerskap i slutet av augusti, men Gunnar brukar inte ha fuskat med träningen. Hästen har utvecklat sin startsnabbhet och öppnat väldigt bra i de lopp i år där han har haft öppet utgångsläge och vi bedömer chansen att han håller ut värsta konkurrenten direkt som relativt god.
 • Tangen Haap var urläcker i Unionskampen och vi var många som trodde att han bara skulle vinna senast i Skellefteå. Då blev han dock avslagen av Stjärnblomster vilket var överraskande, men det är möjligt att han inte riktigt kunde tända om efter att tagits upp något i genom slutkurvan. Vi anmärker inte på insatsen och avsett om han kommer förbi Månlykke A.M. eller ej i starten så håller vi honom som främsta utmanaren.
 • Grisle Odin G.L. startade så nyligen som i lördags. Då vann han ett V75-lopp på Biri via tidig ledning och såg stark ut. Nu gör han debut i högsta klassen och det här blir en riktig prövning för denna häst som har vrålstarka unghästmeriter.
 • Tekno Jerven har fått bästa startspåret i denna spårtrappa. Han kan spara meter längs sargen och känns så pass formstark att han är värd att nämna som ”susarbud”.
 • B.W.Rune galopperade i Skellefteå och vi tycker att hans formstatus känns väldigt svårbedömd för dagen.

Rank:

A: 6 B: 8-7-1 C: 4-2-3-9-5-10

Spetsstriden: Utifrån hur pass Månlykke A.M. har visat att han kan öppna nu som sjuåring i årets autostartslopp så tror vi att han har chansen att hålla ut Tangen Haap.

Avd 2 – Klass I, 2.140 meter voltstart

 • Santos de Castella kommer bli klar favorit i det här Klass I-försöket och det är möjligt att han bara ”brakvinner”. Fyraåringen kommer närmast från finalseger i Klass II där han spårade från start till mål och såg ut att ha sparade krafter över målskjutsen. Denna gång handlar det om voltstart och hästen har hunnit visa startsnabbhet sedan tidigare, men det finns viss chans att han kan bli utsvarad. Utifrån det perspektivet samt då han ska tävla med vanlig sulky denna gång så streckar vi ytterligare två hästar.
 • Money Smile var det ”tokhets” på i Breeders Crown-loppet på Solänget den 21 september. Då kom han aldrig till från kön, men avslutade 1.11,5 sista varvet lite i skymundan på starkt vis. Senast i Klass I-försöket i Skellefteå fick han göra allt grovjobb själv de sista 650 meterna och höll starkt som femma. Skulle Stefan Persson lyckas hålla ut Santos de Castella initialt så har Money Smile alla möjligheter att spåra hela vägen.
 • Diones Smaragd stod för en stark upphämtning efter galopp i Skellefteå. Hon har öppnat helt okej även från snäva startspår tidigare och har en rimlig chans att kunna få vinnarhålet om det vill säg väl.
 • Comte Godiva vann enkelt från ledningen senast på Hagmyren och noterades för en riktig topptid. Här är konkurrensen en helt annan och det kan bli svårt för honom att vinna.
 • Juliana Rags hängde med bra som femma i V75 på Färjestad den 18 september, men har inte startat sedan dess och kommer därtill behöva tävla med vanlig vagn nu från ett snävt startspår.

Rank:

A: 7-6-2 B: 3-5-10-11-1 C: 4-9-12-8

Spetsstriden: Det kan bli kämpigt för O.K.Nalan att hålla ut springspårshästarna där det är fördel för Santos de Castella kontra Money Smile.

Avd 3 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

 • Seismic Wave. Foto Adam Ström/Stalltz.se

  Seismic Wave såg jättestark ut i comebacken på Färjestad. Trots att han fick en tuff inledning innan ledningen kunde övertas och det kostade 1.06 första 500 meterna så höll han undan till lätt seger. Vi uppfattar det som att hästen dragits med en del fräschörproblem mellan varven, men har inte den tuffa urblåsare på Färjestad satt sig fel är det rimligt att han rentav går framåt lite ytterligare med loppet. Från tät vinner han normalt sett, men det fins en liten öppning för att han blir snuvad initialt och på den grunden väljer vi att gardera.

 • Milligan’s School har varit lite seg i de två senaste starten, men rapporteras träna förbättrat. Är han tillbaka i samma form som han uppvisade under sensommaren så vinner han ett sådant här lopp, men frågan är hur han hamnar till positionsmässigt? Det vore en stor fördel för honom om Västerbo Grosbois kommer förebi Seismic Wave och Milligan’s School kan ta över i andravågen.
 • Global Adventure vann Stig Lindmarks Styrekprov trots att han tävlade med bakskor den dagen. Femåringen var rejäl, men det var samtidigt inte så hemskt mycket till motstånd när Hail Mary blev struken. Nu är det anmält barfota runt om samt med jänkarvagn på nytt och det har vi sett ger en dimension till.
 • Selmer I.H. såg lysande ut i debuten för Gabriella Laestander där han avgjorde från dödens. Tanken av att han får spara speeden nu kittlar och vi ser Selmer I.H. som skrällduglig.
 • Mindyourvalue W.F. startar för tredje lördagen i följd. Vi tycker inte att han är lika vass för sulky som för sadel och chansar bort honom väl medvetna om att han sannolikt blir tredjehandsfavorit i loppet.

Rank:

A: 1-5-7 B: 8-2 C: 9-4-3-6

Spetsstriden: Seismic Wave får verkligen skynda sig om han ska kunna hålla ut Västerbo Grosbois.

Avd 4 – Dubbelcupen, Final, 2.140 meter voltstart

 • Tekno Lynet blir vårt tipsval i denna final av Dubbelcupen. Han gick en rejäl 800 metersrepa senast på Bergsåker och det var snyggt gjort av honom att kontra när det stod och vägde i slutskedet. Hästen står passande inne i det här loppet och då det inte kryllar av startblixtar så bör chansen vara god att han kan hitta till ledningen.
 • Tinder Lars kommer från en dödensseger i ett lopp där ledaren galoperade 40 meter före mål. Hästen har tio segrar på 16 starter och det är ingen tillfällighet, något han visade senast i Gävle. Sju av hans tio segrar är tagna över sprinterdistans, men vi håller inte som beroende av den distansen på något vis. Däremot kan fjärdespåret vara en fälla.
 • Bara Snygg har trummat på så pass bra under året att man testade henne i Svenskt Mästerskap för ston, men där blev det galopp efter 600 meter. Senast på Umåker fick hon lägga en speed på slutvarvet och fick plocka fram sin löpskalle när det tog emot sista biten.
 • Mjölner Spik kom fram väldigt lämpligt senast i Rättvik och det var med knapp marginal som han avgjorde i slutskedet. Nu sitter Örjan Kihlström upp vilket känns spännande, men det krävs nog att han lyckas lika bra som Jan Roar Mjölneröd gjorde senast med smygupplägget för att det ska kunna räcka hela vägen från dubbla tillägg.
 • Källsjöviking höll bra som tvåa i ett V75-lopp i Skellefteå. Han förlorade bara mot smygkörde Torpa Pål, men den här uppgiften tycker vi ser klurigare ut då han ska göra jobbet bakifrån.

Rank:

A: 6-4 B: 10-13-9-1-3-5 C: 11-12-8-7-2

Spetsstriden: Inga supersnabba hästar på de innersta spåren öppnar upp för att Tekno Lynet ska kunna nå ledningen.

Avd 5 – Klass II, 2.640 meter autostart

 • B.Sacamano fick långt fram i Klass II-försöket i Skellefteå, men avslutade klart bra till tredjeplatsen. Hästen har visat prov på god styrka och löpskalle i sina framträdande på svensk mark och nu när Burj Khalifa blivit struken på insidan bör det kunna öppna upp för en aktiv Micael Melander initialt som kan vara på jakt efter ledningen. Lyckas han ta sig dit blir B.Sacamano svåfångad!
 • Bowling Orlando fick lägga en viss speed ut på slutvarvet senast för att nå ledningen, men hade inga som helst problem att gå undan till säker seger. Det var sparade krafter över målgången och han vann sitt senaste lopp i augusti över lång distans. Det känns rimligt att hans ska kunna gå en tid kring 1.15 eller än snabbare över denna distans och det bör räcka långt.
 • Mr Carioca är otroligt svårbedömd och vi är tveksamma till om han ska vara favorit i loppet. Hästen har tagit sina tre segrar från ledningen och förvisso övertygat så smått nu i de två senaste, men den här uppgiften är något helt annat med bakspår samt lång distans. Det är möjligt att han bara är bäst, men då får han bevisa det för oss.
 • Wolverine fick ett blytungt lopp senast på Solvalla med tredjespår hela slutvarvet, men det var inget som kunde stoppa femåringens framfart. Här körs han av Stefan Persson för första gången och hittar han bra draghjälp på slutrundan kan Wolverine bli svår att hålla emot i spurten.
 • Oneiric Ocelot har övertygat så smått i enklare sällskap. Nu är konkurrensen en helt annan, han står därtill småtufft inne på pengarna och Benny Christensen vinner inte V75-lopp varje vecka.

Rank:

A: 5-6-9 B: 10-4-3-1-8 C: 11-12-7

Spetsstriden: Mindyourvoice W.F. och B.Sacamano är hetaste aspiranterna på ledningen nu när Burj Khalifa blivit struken.

Avd 6 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Zante Grif kördes passivt senast i Diamantstofinalen från stängt startspår på tillägg. Det tycker vi var klokt och har full förståelse för det upplägget. Stoet såg tankad ut över målgången och nu när hon åter har öppet utgångsläge och det är anmält barfota runt om så förväntar vi oss ett helt annat upplägg.
 • Clandestine hängde med helt okej som sexa senast i Klass I-finalen på Solvalla och var dessförinnan tvåa från tät i försöket i Bollnäs. Då gick loppet i högt tempo hela vägen och det kändes som hon kan ha varvat upp en aning av det loppet. Utifrån det perspektivet kan andraspåret bli bekymmersamt, men vid felfri avgång är hon en given kandidat för slutsegern.
 • Unique Juni fick en tuff väg fram till dödens i Sto-SM i lördags och slocknade fullt förklarligt. Hon är härdad av stentuffa lopp nere på Vincennes och vi tror hon kan skaka av sig ett sådant lopp ganska snabbt. Normalt sett är detta en bra uppgift för henne.
 • Racing Brodda blev dragen bakåt av just Unique Juni i lördags så den starten kan man bara glömma. Prodigious-dottern har visat toppform i starterna dessförinnan, men vi tycker att hon känns allra effektivast med tätkänning numera och har haft en tendens att tappa gnistan när hon fått gå ute i spåren. Möjligen är hon dock så pass formstark just nu så det går vägen, men vi har henne ”bara” som fyra i vår rank.
 • Nymke Brigadoon chansar vi bort. Senaste insatsen var riktigt svag och det är sannolikt att tuffa tilläggshästar kommer att vara över henne per omgående här om hon lyckas hålla upp innerspåret.

Rank:

A: 11-2-14-15 B: 1-4-12-10-7-3-9 C: 13-5-6-8

Spetsstriden: Nymke Brigadoon håller vi som klar spetsfavorit från innerspår gentemot Ronja Boko.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Gooner blir vår chansspik i omgången. Han var strålande bra som trea bakom Admiral As och Amornero Roc i Bronsdivisionsfinalen på Färjestad den 3 juli där han fick chansen för sent för att kunna utmana. Senast i Rättvik blev det en lämplig genomkörare och det var bra spring i benen på femåring över målgången. Visst är risken stor att han får en tuff inledning från spår sju, men det kan också öppna upp sig dugligt och ges möjlighet att droppa ner i andraspår. Vi tycker att den här hästen har haft en så pass spännande kurva i sin utveckling att vi bara måste ta chansen på honom i vad som ser ut att bli en jämnspelat lopp.
 • Tattoo Avenger (12) flög fram till vinst i lag med Magnus A Djuse i Klass I-finalen. Vinner hästen även på Solänget? Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

  Tattoo Avenger vann Klass I-finalen på Solvalla trots kort galopp i slutkurvan. Normalt sett så ska ju givetvis inte det gå, men farten hade varit väl uppskruvad och hästen stod för en toppinsats. Vi ser inte den här distansen som något plus för hans del, men samtidigt kan tempot bli högt då det sannolikt blir en snabb öppning och det talar däremot till hans fördel.

 • Frodo S. gick inte alls att känna igen i Bronsdivisionsfinalen senast på Solvalla, men samtidigt blev loppet väldigt tufft för hans del. Han står perfekt inne i klassen och trivs bra över korta häcken med sin goda startsnabbhet.
 • Cash Cowboy sköt till riktigt bra när luckan väl kom i Bronsdivisionsfinalen senast på Solvalla. Han var långt ifrån bottnad över målgången, men risken att han får ta dödens här vid laddning känns påtaglig.
 • Xanthis de Roi är i sitt livs form, men hur han ska kunna vinna det här loppet från spår åtta är inte lätt att lista ut.

Rank:

A: 7 B: 9-1-4-8-2-11-3-6 C: 5-10-12

Spetsstriden: Här kan det gå undan! Frodo S., Isa och Cash Cowboy är samtliga riktigt raska liksom Gooner, men det ska nog mycket till för att han ska ta sig hela vägen till ledningen.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 16 OKTOBER

Avd 1: 6 Månlykke A.M. (8,7)
Avd 2: 2,6,7 (3,5)
Avd 3: 1,5,7,8 (2,9)
Avd 4: 1,3,4,5,6,9,10,13 (11,12)
Avd 5: 1,4,5,6,8,9,10 (11,12)
Avd 6: 2,11,14,15 (1,4)
Avd 7: 7 Gooner (9,1)

2.688 rader / 1.344 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Bästa hästen – vi tar betalt direkt

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Joakim Lövgren. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Joakim Lövgren. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Jackpotomgångarna har duggat tätt på såväl onsdagar som lördagar sista tiden, men denna vecka är det för ovanlighetens skull inga bonuspengar i potten.

Omgången innehåller en riktig brakfavorit då Tetrick Wania (V75-4) får bära på tungt favoritskap i Svensk Uppfödningslöpning och det tycker vi inte är något konstigt alls. Riina Rekiläs häst ser ut som en riktig undantagstravare och även om man alltid kan spekulera i förlust för orutinerade tvååringar så tycker vi att steget därifrån till att motivera en gardering är för stort.

Vi spikar dessutom Joakim Lövgrens nyförvärv Piemonte (V75-5). Vi bedömer hästen till att vara överkvalificerad för sin klass och vill försöka ta betalt för honom i tid innan ”alla vet” hur bra den här hästen är. Det kan givetvis strula från innerspår, men där i finns det också ett spelvärde som vi tror kan komma att dröja på den här hästen i de nästkommande starterna om han visar sig vara så bra som vi tror att han är!

Här kan du ta del av lördagens startlistor till tävlingarna på Jägersro.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport så följer du denna länk.

Avd 1 – Klass I, 2.140 meter voltstart

 • Indigo såg vi på Jägersro under Åbergskvällen då han spetsvann ett V75-lopp lekande lätt. Hästen startade så nyligen som i fredags och då var det återigen ledningen som gällde och segern blev väldigt enkel trots att han fick öppna snabbt. Även om det här är ett riktigt bra Klass I-försök så tycker vi att Indigo har överkapacitet för klassen och hade han stått med öppet utgångsläge så hade vi spelat med honom ensam på kupong. Nu är det chansartat hur han kommer till och därför väljer vi att dubbelstrecka.
 • Black Mission satt fast med rubbet sparat i Klass I-försöket senast på Jägersro efter att släppt ledningen till Parker. Nu är det 500 meter kortare distans, god spetschans från springspår och segrarna under oktober togs från ledningen på snyggt vis. Vi förväntar oss att han frontar i lag med Thomas Uhrberg och körs i den positionen varpå dubbelstrecket känns intressant.
 • Hannibal Face var strålande bra vid V75-segern på Solvalla under Kriteriehelgen då han spårade varje meter på 1.11,6a/2.140 meter. Gången efter galopperade han i första kurvan när det gick fort, men det bör rimligtvis inte behöva upprepas här från stängt utgångsläge.
 • Wolf of Wallstreet fick viss massage framme i tät senast och höll okej som tvåa. Han vann från samma position gången innan och känns framförallt mest effektiv när han kan gå invändigt vilket han lär få göra här, men vi är tveksamma till om startsnabbheten är tillräcklig för att han ska kunna hålla ut Black Mission från start.
 • Twigs Honor vann från dödens på ett övertygande vis i Sundbyholm. Hästen springer dock och bryter en aning och det känns inte optimalt för honom om han får gå i spåren på slutvarvet.

Rank:

A: 8-6 B: 9-1-11-7-10-3-2 C: 5-12-4

Spetsstriden: Vårt tips bygger på vår övertygelse om att Black Mission kommer förbi Wolf of Wallstreet direkt.

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Georgia Am blir vårt tipsval i ett vidöppet Diamantstoförsök. Hon vann ett enklare lopp senast på Solvalla, men såg bra ut och slutade dessförinnan trea i ett Diamantstoförsök i Örebro bakom Svecak Palema och Darah Bibo. Den här gången kör Björn Goop stoet för första gången vilket givetvis känns intressant och hon har utvecklat sin förmåga att anfalla bakifrån. Ska vi sätta något på minuskontot så strök David Persson två hästar på grund av halsinfektion i tisdags och har bara en tränarseger under oktober och november.
 • In Style såg fin ut vid dödenssegern senast i Berlin och backar vi bandet så vann hon ett lite större lopp för fyra starter sedan då hon växlade ner V75-bekanta Palmyra från vinnarhålet. Det var bra tryck i steget hela vägen in till ”korgen” och klarar hon av det snäva fjärdespåret så har hon bra chans att blanda sig i segerstriden.
 • Afrodite Face har galopperat tre starter i följd vilket gör henne svårbedömd och måhända även bortglömd. Vi påminner dock om hennes toppinsatser dessförinnan som tvåa bakom Seventh Heaven samt Red Lady Express och är övertygade om att hon kapacitetsmässigt hävdar sig väldigt bra i det här loppet.
 • Nocturne Zon fick öppna tufft för ledningen senast och mattades på kuppen. Hon är den troliga ledarinnan här, men frågan är om det senaste loppet kan ha satt sig på psyket?
 • Alhambra Mail gick bra från dubbla tillägg senast på Jägersro. Med högre tempo på det här loppet kan det räcka hela vägen fram nu istället.

Rank:

A: 9-4-6 B: 1-13-5-11-7-10-3 C: 8-15-2-14-12

Spetsstriden: Nocturne Zon har visat prov på så pass god startsnabbhet att hon sk ha bra spetschans från innerspår. Känslan är att hon körs i den positionen.

Avd 3 – Meadow Prophets Minne, 2.140 meter autostart

 • Harran Boko stod inför en omöjlig uppgift senast på Sundbyholm när han skulle börja hämta längder från femte utvändigt och det var starkt gjort av honom att hinna fram till fjärdeplatsen. Hästen avslutade 1.08,7 sista 800 meterna och det var bra tryck i steget hela vägen in i mål. I det här loppet är han klar spetsfavorit och från den positionen är han hästen att slå för de övriga.
 • Upstate Face fick en småtung väg fram till dödspositionen på Extreme i C.L.Müllers Memorial och höll utifrån det starkt som trea. Gången innan gjorde han en topprestation i Svenskt Mästerskap bakom Very Kronos och Adrian Kolgjinis femåring har verkligen samlat ihop till en seger.
 • Mindyourvalue W.F. följde upp segern i Silverörnen med att vinna Prix Reynolds på Jägersro via en ruskigt stark insats. Han slog delar av den franska montéeliten den dagen och det är nog så enkelt att han ska ånga på i hög fart hela vägen för att trivas som bäst. Vi tippar därför på att Robert Bergh inte lämnar något åt slumpen den här gången heller.
 • Gareth Boko höll okej från dödens senast bakom Dear Friend. Vi tycker att hästen är en bit från den form som gjorde honom till en Elitloppstrea i våras, men att kurvan pekar uppåt.
 • Dragster har fått en nyttig ögonöppnare innanför västen. Han tände till å det grövsta vid motsvarande period i fjol och då som nu var det Erik Adielsson som agerade kusk bakom Micro Mesh-sonen.

Rank:

A: 1-7-5 B: 3-6 C: 10-2-9-4-8

Spetsstriden: Vi kan inte se att Dragster ska kunna komma förbi Harran Boko utan räknar kallt med att den sistnämnde frontar.

Avd 4 – Svensk Uppfödningslöpning, 1.640 meter autostart

 • Tetrick Wania är en riktig undantagshäst som närmar sig miljonen kronor intjänat under tvååringssäsongen. Han har radat upp fyra raka segrar och sett totalt oslagbar ut varje gång. Faktum var att han joggade 1.12,8 i uttagningsloppet och det finns egentligen ingenting som talar för att han ska behöva se sig besegrad i det här loppet. Vi spikar utan att tveka, men för den som möjligen skulle vilja gardera så går det att spekulera i att det kan bli startgalopp vilket var fallet på Solvalla den 8 september.
 • Sommerbrise har också gjort allting rätt gång efter gång. Hon har visat prov på väldigt fin uppfattning som spetsat från just innerspår två starter i följd och vi förväntar oss att hon tar hand om ledningen även här. Sedan återstår att se hur Peter Ingves hanterar situationen  skede två, men kommer Tetrick Wania fram tidigt på utsidan så tror vi att man släpper ledningen och ”säkrar” de 700.000 kronor som Sommerbrise skulle få som tvåa.
 • Hepburn satt fast bakom just Sommerbrise i uttagningsloppet och såg mycket stark ut över målpassagen. Hon var trea i Breeders Course-finalen gången innan och har visat att hon är en faktor i sådana här sammanhang.
 • Urban Africa fick göra jobbet själv i uttagningsloppet, men höll starkt som trea. Det behöver inte vara negativt för honom att inleda i bakre ledet utan här skulle Erik Adielsson kunna vara aktiv och ta dödens i skede två om farten sjunker.
 • Julia Sisu släppte man ledningen med till Tetrick Wania senast. Hon var utan chans att slå följe över spurtrakan och det är mer troligt att hon jagar en platsplacering här än räcker till seger.

Rank:

A: 2 B: 1-3-9-4 C: 11-10-7-6-5-8-12

Spetsstriden: Sommerbrise har fått bekanta sig med innerspår två starter i följd och frontat enkelt båda gånger. Vi tror att samma scenario upprepar sig här, men att man släpper till Tetrick Wania i skede två.

Avd 5 – Klass II, 1.640 meter autostart

 • Piemonte är en riktigt läcker fyraåring som faktiskt startade motsvarande tävlingsdag i fjol på Jägersro, men som då galopperade bort sig i Johan Jacobssons Minne. Trixton-sonen vände tillbaka till Tyskland och där har han mer eller mindre radat upp toppinsatser. Vi har blivit imponerade över hur tuff han verkar och lägger inget som helst värde på att han blev utan prispengar senast i Hamburg i Grosser Preis von Deutschland efter ett lopp utvändigt ledaren och därtill ska han ha haft punktering på ett sulkyhjul stora delar av loppet. Trots att det långt ifrån är säkert att han kan hålla upp ledningen här så väljer vi att spela med Piemonte som spik för vi bedömer hans kunnande som klart högre än sina konkurrenters i den här klassen och tror kort och gott att han bara brakvinner om han får fritt i någorlunda tid. Här spelar vi enbart på vad vi bedömer vara ett spelvärde; vi är väl medvetna om att han kan bli fastlåst!
 • Rare Magic satt fast med sparade krafter i ett Klass II-försök senast på Solvalla. Han kördes i ledningen gången innan och höll bra som tvåa bakom Kentucky River över full väg. Nu är det sprinterdistans vilket är mer gynnsamt för hans del och Rare Magic är vår sannolika ledare.
 • Thorondor blandade och gav i somras och vi visste inte riktigt vilka vägar han skulle ta framåt i sin karriär, men nu har han gjort två riktigt starka insatser i följd med segrar som resultat. Nu har han hamnat på spår lite väl långt ut för att det ska kännas optimalt, men femåringen har tuffat till sig och kan inte räknas bort helt.
 • Midnight Special höll bra som dödenstrea i Klass II för tre veckor sedan på en topptid. Han kommer sitta långt fram i fältet igen och tillhör de hetare kandidaterna.
 • Nice and Quick såg smällfin ut då han spetsvann senast på Jägersro. Det finns fart i den här hästen, men från spår sju kan uppgiften vara honom övermäktig.

Rank:

A: 1 B: 5-6-2-7-10-3 C: 9-4-11-8-12

Spetsstriden: Även om Piemonte visat bra startsnabbhet i Tyskland så är den väldigt svår att översätta till svenska förutsättningar. Runaway Day och Havbergs Photo kan också öppna, men vi tror att den duon göra tar rygg på Rare Magic som är väl så rask om inte raskare initialt.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

 • Kurri Jari Boko kommer bli en av lördagens stora ”surrhästar” och det tycker vi inte är så mycket att säga något om. Han fick göra allt grovjobb själv under slutvarvet senast i Eskilstuna och höll bra som fyra utan chans på segern. Klockan visade 1.10,5 för hans avslutande kilometer och det var strongt gjort av honom att kämpa på så pass hela vägen hem som han gjorde. Nu är det chans på ledning och därifrån kan han bli svårluggad.
 • Four Guys Dream har tagit sina fyra senaste segrar på Axevalla, men det tror vi är en tillfällighet. Prestationerna på andra banor har det på intet vis varit något fel på och nu är det autostart istället för voltstart vilket var fallet vid senaste bronsframträdandet på Jägersro. Håkan K Perssons häst är i absolut toppform och en ruskigt vass spurtare som därtill gjorde en stark insats i skymundan i just bronsdivisionen över 2.640 meter den 18 september.
 • M.T.Oscar har fått ett höstlopp i kroppen nu och ska åter vara riktigt på gång. Femåringen gick en stark långspurt i återkomsten trots vida spår i slutkurvan och bör rimligtvis inte vara sämre med den genomköraren innanför västen.
 • Global Beware avslutade helt okej som femma i Bronsdivisionen senast på Jägersro. Han var strålande bra vid spetssegern gången innan på en stark tidsnotering och skulle gynnas av att komma till den positionen på nytt, men det kan bli kämpigt med Kurri Jari Boko på insidan.
 • Unico Broline avslutade 1.10,5 sista 800 meterna senast på Solvalla som tvåa och har rent allmänt lyft under hösten. Han är en av flera bubblare i det här loppet.

Rank:

A: 3-9-5 B: 4-2-10-1-11 C: 6-7-12

Spetsstriden: Fördel för Kurri Jari Boko när han står sida vid sida med Globl Beware. Major Ass har öppnat förhållandevis bra i Tyskland, men att Victor Gentz ska pricka anloppet och fronta från innerspår tycker vi känns en smula långsökt.

Avd 7 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Rackham jagar revansch i det här loppet efter att fått en helt omöjlig resa i genrepet på Jägersro i förra veckan. Det blev dryga spår på vägen den gången och det var inte underligt att han var utan chans på segern. Hästen höll dock riktigt starkt och allt tyder på att den goda form som han haft en längre period ska hålla i sig. Vi ställer oss lite tveksamma till värsta konkurrentens distansförmåga i såhär hög klass och det ligger till grund för vårt tipsval.
 • Sweetman är hästen vi tänker på och som besegrade Rackham i senaste starten. Han såg verkligen smällfin ut den dagen då han dundrade från sina konkurrenter på 1.09,8a/1.640 meter tillsynes okörd. Spetschansen i det här loppet är god och visst ska Sweetman ha bra vinstchans, men vi vågar inte lägga alla ägg i samma korg här då detta är ett riktigt bra silverförsök och han kan bli rätt rejält synad av oöma konkurrenterna.
 • Oscar L.A. fick en tuff väg fram till dödspositionen senast i silverförsöket på just Jägersro och var stor i nederlaget som knappt slagen av Adde S.H. Hästen är klar för nästa veckas final vilket går att argumentera för talar emot honom, men samtidigt åker man inte till Solvalla och hämtar 250.000 kronor i en handvändning utan de pengar som står på spel i det här loppet bör Joakim Lövgren vara väl så intresserad av att kunna hämta hem. Oscar L.A. är mer gynnad av distansen denna gång kontra sprint som var fallit i senaste silverförsöket.
 • Emoji avslutade starkt i skymundan vid senaste besöket på Jägersro med 1.08 sista 800 meterna. Vi tycker att spelvärdet är så pass högt med honom att han ska med på systemet.
 • Rotate återkommer efter paus. Han är härdad i klassen och har med eftertryck visat att han duger, men givetvis föreligger frågetecken kring hästens dagsform i nuläget.

Rank:

A: 11-1-5 B: 12-7-4-8-3 C: 2-6-10-9

Spetsstriden: Sweetman har jättechans på ledningen när Adde S.H. hamnade så långt ut bakom vingen som på spår åtta. Även Cobbys Olifant kan lägga iväg bra och då han har en mindre startsnabb häst på insidan om sig bör chansen att han får vinnarhålet vara god.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 20 NOVEMBER

Avd 1: 6,8 (9,1)
Avd 2: 1,3,4,5,6,7,9,10,11,13 (8,15)
Avd 3: 1,3,5,6,7 (10,2)
Avd 4: 2 Tetrick Wania (1,3)
Avd 5: 1 Piemonte (5,6)
Avd 6: 2,3,4,5,9,10 (1,11)
Avd 7: 1,5,7,11,12 (4,8)

3.000 rader / 1.500 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Spelet heter revansch!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Lars-Åke Söderholm tränar ett av våra två singelstreck på V86-spelet. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Lars-Åke Söderholm tränar ett av våra två singelstreck på V86-spelet. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Ger sparade krafter i ett lopp extra resurser i nästa drabbning? Vore det så enkelt så skulle inte trav vara särskilt svårtippat…

Vi hoppas i vilket fall att Powerbank (V86-2) kan mått bra av att gå i mål med full tank i senaste V75-starten på Sundbyholm. Då lade vi alla ägg i samma korg och chansspikade honom som tiooddsare, men chansen gavs aldrig över spurtrakan.
Spelet heter revansch och i en än mer passande omgivning och över en distans som The Bank-sonen visat sig tycka väldigt bra om tar vi omtag och ställer Powerbank ensam.

Omgången är totalt sett lurig och vi spelar utöver två spikar med dubbla tvåhästarslås för att ha råd att måla på ordentligt i de övriga fyra loppen.

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till Bergsåker och Solvalla.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Powerbank (V86-2) trodde vi hårt på senast på V75 i Eskilstuna, men då fick han aldrig se dagens ljus utan gick i mål med mycket krafter sparade. Han övertygade vid dödenssegern gången innan på en låg 1.12-tid och möter ett likvärdigt motstånd denna gång. Vi tycker att han ska vara favorit vilket inte är fallet och då känns det givet att spela med honom som spik.
 • Russel Square (V86-3) gick en rejäl 700 metersrepa senast i Gävle och såg ut att sitta lite småfast gången innan i tuff omgivning. Hon är bara tre år och därtill sto så det går att argumentera för att hon inte står superbra inne i detta lopp, men hästen är under utveckling, har bra startryggar och kan sitta fint till. Pass upp!
 • Grisle Odin G.L. (V86-5) gjorde ett topplopp senast på Solvalla som jagade Månlykke A.M. från femte utvändigt och inte var några mil efter i mål. Öystein Tjomslands femåringen har vuxit in i eliten och nu tror vi att han är så pass tuff att han kan slå det här gänget även om han får gå den tunga vägen.
 • Harper Seabrook (V86-7) avslutade bra lite i skymundan senast på V75. Femåringen står spännande placerad i den här spårtrappan då vi inte tycker att han står långt efter de hästar i loppet som tjänat mest prispengar.

Betrodda som lever farligt

 • Holy Ground (V86-2) har lyft under hösten och är tveklöst under fin utveckling. I det här loppet står han dock riktigt hårt inne och vi finner flera hästar som vi bedömer som väl så snabba i benen som han både vad gäller startsnabbhet och spurtförmåga. Nej, här tar vi och spikar emot!
 • Red Hot Roadster (V86-4) fick dela segern från ledningen näst senast och gången efter valde man att släppa täten. Då som nu handlade det om lång distans vilket vi tycker talar för att man kan nyttja samma taktik igen. Då krävs det en del tur för att komma loss och en sådan favorit är inget att gå helhjärtat på.
 • Bellatrix Club (V86-6) tog två raka sprintersegrar från dödens i början av oktober och trivs med förutsättningarna. Här står dock stoet tufft inne i det här loppet och det kommer sitta lite mer härdade hästar tätt inpå henne när upploppet gör entré. Som favorit är hon given att gardera.
 • Tattoo Avenger (V86-7) har fart så det räcker till och blir över, men det är givetvis ingen tillfällighet att han har galopperat tre starter i följd. Han är en alldeles för osäker favorit att jobba med för att vi ska ställa honom ensam på systemet.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 17 NOVEMBER

Avd 1: 4,9 (2,6)
Avd 2: 6 Powerbank (3,10)
Avd 3: 1,3,7,8,9,10 (6,2)
Avd 4: 2,3,4,5,6,8,9 (10,12)
Avd 5: 6 Grisle Odin G.L. (2,5)
Avd 6: 2,4,6,7,9,10 (1,8)
Avd 7: 1,3,5,6,7,8,9,10,12,14 (11,2)
Avd 8: 2,3 (7,5)

10.080 rader / 2.520 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Klass I med guldkant

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Hannibal Face är en av deltagarna i det så internationella Klass I-försöket. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Hannibal Face är en av deltagarna i det så internationella Klass I-försöket. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är en påtaglig internationell prägel på denna veckas V75-omgång. Favoriten i Svensk Uppfödningslöpning Tetrick Wania (V75-4) tränas av finskan Riina Rekilä och hon är sannerligen inte ensam utländsk aktör att tilldra sig stort intresse.

Klass I-försöket känns som rena Bellman-historien med hästar från fem olika länder och i flera av de andra loppen dyker det upp springare som tävlat i Tyskland på sistone och som känns svårbedömda i det här sammanhanget.

Från start i utlandet kommer även Mindyourvalue W.F. (V75-3) som kan bli favorit i Gulddivisionen. Robert Berghs multikonstnär besegrade den franska montéeliten då han vann Prix Reynolds i senaste starten på Vincennes och har historiskt sett klarat av täta starter bra.
Här möter han dock några riktigt starka sulkykort och det går åtminstone att spekulera i att vägen fram inte blir den enklaste.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till tävlingarna på Jägersro.

Avd 1 – Klass I, 2.140 meter voltstart

Det här är faktiskt ett av de roligare Klass I-lopp vi har sett. Det kommer hästar från alla möjliga håll och kanter som blir svåra att sätta in sinsemellan. Vem som blir favorit står skrivet i stjärnorna, men Beckham vet vi är bra för klassen och han övertygade vid dödenssegern på Solvalla i fredags. Från samma position vann Twigs Honor sitt senaste V75-lopp i Eskilstuna. Nu är det bakspår och vägen fram kan bli mer besvärlig. Indigo var aldrig nära att förlora vid senaste besöket på Jägersro under Åbergs-kvällen. Då fick han dock löpa ut i ledningen och nu är det stängt startspår. Black Mission satt fast bakom Parker vid senaste V75-starten på Jägersro och gäller som spetsfavorit i lag med Thomas Uhrberg. Hannibal Face har ett brett register och redan varit nere på tider som få kan stava till i denna klass. Ideaal har samlat på sig mycket pengar på kort tid. Hur står han sig här?

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

Många om budet i detta Diamantstoförsök. In Style besegrade Palmyra för fyra starter sedan som vi därefter har sett bli hårt spelad på V75 i Sverige utan att få något med. I senaste starten brottade Mats Strandqvists sto ner ledaren från dödens på ett rejält vis och hon verkar ha ett förhållandevis brett register. Afrodite Face har felat bort sig tre starter i följd, men backar vi bandet till andraplatserna dessförinnan så är de tagna i riktigt tuffa årgångslopp. Skulle hon vinna starten från springspår kan hon bli svårslagen. Georgia Am har historiskt sett gått bäst i ledningen, men vi tycker att hon utvecklats på flera plan. Näst senast var hon trea i Diamantstoet med ett rygglopp bakom Svecak Palema och Dibah Bibo. Alhambra Mail avslutade starkt från dubbla tillägg senast, men det blev helt enkelt för långt fram. Samma sak kan upprepa sig här.

Avd 3 – Meadow Prophets Minne, 2.140 meter autostart

Upstate Face var tvåa bakom Very Kronos i Svenskt Mästerskap och höll bra från dödens i C.L.Müllers Memorial. Den här uppgiften ser aningen enklare ut på pappret, men från sjundespår riskerar han en tung väg fram ånyo. Mindyourvalue W.F. vann Silverörnen på övertygande vis och besegrade därefter stora delar av den franska montéeliten på Vincennes via en ruskigt övertygande prestation. Historiskt sett har hästen hanterar täta starter jättebra. Harran Boko gick en stark långspurt från femte utvändigt i Eskilstuna och vi tror att han körs i tät denna gång. Gareth Boko höll okej från dödens senast i Halmstad, men det känns som Elitloppstrean är en bit från maxform.

Avd 4 – Svensk Uppfödningslöpning, 1.640 meter autostart

Tetrick Wania har övertygat stort gång på gång och det såg verkligen ut som att han joggade 1.12,8a/1.640 meter i uttagningsloppet. Hästen har blivit såld efter det loppet, men står kvar i Riina Rekiläs regi. Man kan alltid spekulera i förlust för en tvååring som bara har sex starter innanför västen, men löper hästen upp till rätt nivå finns det knappast någon som har en tillstymmelse till chans att utmana honom. Sommerbrise vann det andra uttagningsloppet till Svensk Uppfödningslöpning och är tillsammans med Hepburn de mest aktuella för de som vill gardera.

Avd 5 – Klass II, 1.640 meter autostart

Piemonte gör högintressant debut i Joakim Lövgrens regi. Trixton-sonen anmäldes upp och startade i Grosser Preis von Deutschland i senaste starten vilket blev en övermäktig uppgift. Nu laddar han om i en mer ”normal” klass, men frågan är hur han hamnar till från innerspår. Rare Magic körde tufft för ledningen senast, men fick svar. Han kom ner i vinnarhålet och satt fast med sparade krafter. Skulle han hitta hela vägen till tät denna gång istället så är det möjligt att det håller hela vägen. Thorondor har varit riktigt rejäl i två raka segrar. Hästen har tuffat till sig och kan duga även i ett sådant här lopp. Lexington Zon besegrade Imperias Juliette i senaste mötet och har verkligen lyft under hösten, men den här uppgiften är något helt annat.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

Kurri Jari Boko höll starkt som fyra i ett bronsförsök på Sundbyholm där han gick göra en hel del jobb själv på slutvarvet. Vi tycker att det här loppet ser aningen enklare ut, men nu gäller det att han kan hamna lite längre fram i fältet än vad som oftast varit fallet. Global Beware har gjort starka insatser i höst och ska räknas från ett bra utgångsläge, men frågan är hur det står till med formen efter att han varit feberstruken efter senaste starten? Major Ass slog banrekord på Mariendorf i oktober, men det har inte slagit gnistor om honom i de två efterföljande starterna. M.T.Oscar var klart positiv i senaste starten och kan vara på väg tillbaka till sommarens storform. Four Guys Dream såg obrukad ut på en stark tidsnotering på Axevalla då banan var något krävande. Han är aktuell vid överpace liksom Amerindienne och Red Mile Brodde.

Avd 7 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

En helkul avslutning med flera starka kort på dåliga utgångslägen. Sweetman vann däremot spårlotten och som han såg ut på 1.09,8a/1.640 meter i förra veckan så finner vi ingen anledning att tro annat än att han körs i ledningen även över full väg. Därifrån gör han sina klart bästa lopp. Oscar L.A. fick se sig besegrad av Adde S.H. senast på Jägersro, men gjorde en toppinsats. Här kan vägen fram tänkas bli aningen mer skonsam och vi tror att Joakim Lövgren försöker vara förhållandevis offensiv på nytt. Rackham fick ett blytungt lopp i onsdags och det var verkligen inget att säga något om att han inte lyckades besegra Sweetman. Tvärtom så gjorde hästen en toppinsats och kommer ihop med Emoji blanda sig i segerstriden vid minsta överpace. I vilken form är Rotate efter drygt två månaders tävlingsuppehåll?