Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Internationellt & vidöppet

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Önas Prince och Per Nordström efter en tidigare seger. Idag tog duon hem Ina Scots Ära. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Önas Prince och Per Nordström efter en tidigare seger. Idag tog duon hem Ina Scots Ära. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Åbytravet bjuder på en häftig V75-omgång denna vecka. Inte nog med att sporten är exceptionellt bra; nej även spelet kittlar såtillvida att det inte känns så lättlöst som det stundom kan göra de här större dagarna där det ofta dyker up starka favoriter.

Vi spikar förvisso Önas Prince (V75-3) i Kungapokalens final, men vår andra bank är desto mer oväntad och mindre betrodd.

Vi väljer nämligen att ta ställning för Uncle Töll (V75-5) i bronsdivisionen. André Eklundh har en grym form på sitt stall och hästen fullkomligen flög fram över spurtrakan i årsdebuten. Med det loppet i kroppen så tror vi att femåringen är redo för en riktig topprestation och att den tar honom hela vägen till seger.

Paralympiatravet (V75-7) är både lite svåranalyserat och lurigt. Vi tar det säkra före det säkra och streckar sex hästar.

Här kan du ta del av lördagens startlistor.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Drottning Silvias Pokal, 2.140 meter autostart

 • Eagle Eye Sherry blev kulldrottning under fjolårets avslutande tredjedel och utifrån hur det sett ut i årets två starter är det fullt möjligt att hon bibehåller den titeln även som fyraåring. Det går att argumentera för att hon ställts inför två smärtfria prövningar eftersom hon fått löpa ut behändigt i tät, men intrycket har varit det helt rätt och det känns som formen kommer närma sig det helt rätta läget till denna start. På den goda spetschans hon har så är hon hästen att slå för de övriga.
 • Honey Mearas visade bra uppfattning då hon fick ta dödens i uttagningsloppet, men likväl hade mod att avgöra de sista 50 meterna när det betydde som mest. Nu aviseras skoryck på Readly Express-dottern som vi nog alla lite till mans tror att det finns mycket mer att få ut ur än vad som hittills varit fallet och för oss är hon ett givet bud trots att det finns en risk att hon får vandra tunga vägen.
 • Fifty Cent Piece fick också göra jobbet i försöket, men antog den utmaningen med besked. Startsnabbheten är knappast den rätta för att kunna häxa gentemot Eagle Eye Sherry, men det behöver inte vara hela världen utan hon tycks vara så pass tuff att hon är en faktor likväl. Nu är stoet dessutom anmäld barfota runt om och det kittlar givetvis även i hennes fall.
 • Namaste släpptes till tät i vad vi uppfattade som det billigaste försöket. Hon såg fin ut och har verkligen rätt trend i Joakim Lövgrens regi, men samtidigt vet vi att stoet inte är helt enkel ur ett historiskt perspektiv och att hon till exempel hade en del problem när hon fick smyga igång bakom hästar i Kalmar näst senast. Det är möjligt att vi läser Namaste fel, men känslan är att de tidigare tre nämnda är lite för bra för henne.
 • Bank Wise As fick lägga en speed för att hitta till tät i försöket och då blev Honey Mearas henne övermäktig sista 50 meterna. Nu får hon anfalla bakifrån vilket inte alls behöver vara negativt sett till hur det sett ut rent historiskt.

Rank:

A: 1-2-3 B: 4-10 C: 9-6-5-7-11-8-12

Spetsstriden: Även om Kirsi Boko och Sayonara är riktigt raska initialt så får de svårt att ta sig förbi Eagle Eye Sherry.

Avd 2 – Klass II, 2.140 meter voltstart

Ett lite lömskt Klass II-försök som ser rätt så bra ut på pappret, men ju mer vi tittat i lopparkivet desto mer tveksamma blir vi till vad det här loppet faktiskt håller för klass.

 • Beckham tror vi i alla fall är den hästen i loppet som är bäst. Han klämde i med en 1.10-speed i 700 meter senast på Åby när han fick jaga bakifrån och var verkligen knallbra den gången. När det handlar om voltstart kan det rentav vara gynnsamt med ett bakspår för att hästen inte ska hetsa upp sig och hamnar han inte för långt bak på grund av den lite halvtröga startrygg han har så ska segerchansen vara relativt god.
 • Flirting Diamond återkommer efter tre månaders paus och man förstår verkligen att Thomas Uhrberg siktat mot det här loppet när hästen står perfekt inne på pengarna och Klass II för ovanlighetens skull är öppet för utländska hästar. När hästen vann på Jägersro i november var vi mäkta imponerade av hans insats då hästen avslutade 1.10 sista 800 meterna på barfotabalans och skolöst aviseras även denna gång. Tappar han inte för mycket från spår två blir han en faktor i loppet.
 • Donato Frecel är en halvbror till den sjufaldige miljonären Cash Gamble. Hästen har gett ett lite sävligt intryck hemma i Norge och vi tror att han kan vakna till rejält av att kusken bakom kan korrigera honom med körspöet och hålla hästen lite mer alert. Dessutom aviseras skoryck för allra första gången och det känns intressant.
 • Unacerveza Broline spurtade hem ett överpacat vardagslopp i Kalmar på ett bra vis, men här är givetvis konkurrensen tuffare. Hade han varit lite explosivare ur volten än vi uppfattat honom såhär långt så hade vi haft honom lite högre upp i ranken, men nu blir han bara en outsider i våra ögon.
 • Kryptonite Hanover hade en fin kurva under fjolårets avslutande period. Från spår ett hade vi kanske rentav tippat honom etta i det här loppet, men spår fyra i volten kan bli riktigt stressigt för en häst som inte tävlat på fem månader och som kan ha mycket spring i benen.

Rank:

A: 9-2-1 B: 3-4-8-6-5-12 C: 11-10

Spetsstriden: Donato Frecel ska tävla barfota denna gång och det är inte alls säkert att det är jättepositivt för hans accelerationsförmåga ut ur volten utan i det skedet riskerar det bli lite rulligt. Vi tror mer på One Deep Valley i tät, men körs han verkligen i den positionen? Smålömskt att analysera det taktiska här!

Avd 3 – Konung Gustaf V:s Pokal, 2.140 meter autostart

 • Önas Prince har gjort allt rätt i år och ser rentav finare ut denna säsong än vad han gjorde i fjol. Hästen har vunnit loppen ohotad och med Brambling struken är chansen att Öas Prince antingen frontar av egen kraft eller släpps dit väldigt god. Konkurrens saknas inte, men tävlar Önas Prince på rätt nivå blir han väldigt svårfångad.
 • Rome Pays Off höll starkt från dödens i kvalet och blev blott upphunnen i allra sista steget. Intrycket i Robert Berghs regi har verkligen varit tilltalande och nu ska hästen tävla barfota runt om för blott andra gången. Första tillfället var i Hambletonian-finalen och då blev det en tidig galopp, men känslan är att hästen är lite starkare nu och bär upp sig bättre.
 • Wild West Diamant tycker vi var den hästen som imponerade mest av alla i försöksloppen. Att gå utan rygg i tredjespår de sista 600 meterna och vinna på det sätt han gjorde ser vi sällan i sådana här jämna sammanhang nuförtiden. När Paul Hagoort vann spårlottningen var han själaglad över att hamna på spår två, men efter strykningen på Brambling sitter han plötsligt med en sannolik nitlott i sin hand eftersom Wild West Diamant inte uppvisat någon startsnabbhet och riskerar att hamna som trea eller rentav fyra längs innerspåret. Blir så fallet behövs tur, men hästen är verkligen bra!
 • Maesteraemon hakade på starkt bakom Önas Prince i kvalet och var inte heller slagen när galoppen kom vid utgången av slutkurvan i starten innan. Han ser ut som en plusvariant och får vår outsiderröst.
 • Jacoby Keeper har utvecklats väldigt snyggt över vintern och har god chans att spetsa, släppa till Önas Prince och få drömloppet. Vi ställer oss dock lite tveksamma till om han är så pass bra att han kan utmana om segern nu när han möter elithästarna.

Rank:

A: 4 B: 6-2-9-3-8 C: 5-7-10-11-12

Spetsstriden: Det blir svårt för Wild West Diamant att hålla upp innerspåret gentemot Jacoby Keeper som i sin tur lär vara väldigt nöjd med rygg på raske Önas Prince.

Avd 4 – Klass I, 1.640 meter autostart

 • Z.Boko kommer stärkt med tre raka spetssegrar och har övertygat. Senast vann han på 1.12,7a/2.140 meter på Sörlandet och som han såg ut så r säkert chansen god att han kan gå en låg 1.11-tid på Åbyovalen över sprint. Hästen har uppvisande att ruggig startsnabbhet på norsk mark och vi håller honom som klar spetsfavorit.
 • Billi Time var vi faktiskt lite besvikna på vid sjätteplatsen i STL-sammanhang näst senast. Vi är väl medvetna om att han inte var några ”mil efter” vinnaren i ml efter att fått ta dödens mitt i loppet, men de hästarna han mötte den dagen tycker vi normalt sett att han ska besegra utifrån hur vi läser hästens kapacitet. Senast i Odense stod han för en ruskigt läcker långspurt, var åter mer sig lik och blir det minsta överpace här kan hans speed bita riktigt vasst till slut.
 • Alpago W.F. öppnade och avslutade snabbt vid första segern på svensk mark. Han har oftast gått i ledningen vid sina segerlopp och det känns som att han har ett par hundra tusen till i kroppen innan det börjar ta emot för honom i de lopp där han får ”löpa ut”, men nu när det föreligger en viss dödensrisk så får han stå tillbaka i vårt tips.
 • Bara du Chene galopperade i Halmstad, men stod för en okej upphämtning. Nu är det anmält barfota bak denna gång på den segervana Quarcio du Chene-sonen och utifrån hur han öppnade från spår sex på Åby den 13 februari är det inte alls omöjligt att han kommer fram till en bra position direkt.
 • Bone Hard Flash ebbade det ut en aning för sista 50 meterna när han skulle ta sig förbi Fighter Lady på Bergsåker. Han fick lägga speeden lite för tidigt i ett sådant här tufft sammanhang för att orka ”stå i”, men nu har han lillchans på vinnarhålet och då behöver han bara speeda i 150 meter på open stretch. Då kan det gå vägen och räcka till seger.

Rank:

A: 4-10-5-6 B: 1-9-11-8 C: 2-3-7-12

Spetsstriden: Vi tror att Bone Hard Flash kan hålla ut Milos Ganador, men det finns ännu raskare hästar på utsidan. Z.Boko är ”lynrask” och bör kunna hålla ut såväl Alpago W.F. som Bara du Chene även om det kittlar att se hur startsnabbheten blir på den sistnämnde som kan komma att tävla barfota bak denna gång.

Avd 5 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

 • Uncle Töll hade en häftig utveckling i höstas och vann bland annat en Klass II-final under Kriteriehelgen efter att ”bombat” till tät från spår åtta bakom bilen. I årsdebuten fick han för långt fram till samma häst som vi ser som värsta konkurrenten i detta lopp, men avslutade strålande och gick verkligen i mål på rätt sätt. Nu när han har framspår och utmanaren står med bakspår bedömer vi det som klar fördel för Uncle Töll och väljer att chansa och spika.
 • Easy Cash är hästen som besegrade Uncle Töll i senaste starten och som kan komma att få bära på favoritskapet här. Det känns inte som att femåringen slagit i taket ännu utan har alla chanser att fortsätta vandra genom klasserna, men det kan bli svårt rent taktiskt att lösa det här loppet när han får anfalla bakifrån och jaga på bra hästar. Easy Cash är bra, men detta blir verkligen en utmaning.
 • Rackham tycker vi borde ha besegrad Oxidizer senast på Jägersro, men blev utkontrad när det stod och vägde. Fuxen har fått två lopp i kroppen nu efter fyra månaders tävlingspaus och går säkerligen framåt, men är ingen raket från start utan Breeders Crown-finalisten riskerar att hamna en bit bak.
 • Oracle Tile har vi sett övertyga på svensk mark tidigare och intrycket senast i Bergen var riktigt tilltalande. Nu blir det kanske lite väl långt mellan starterna, men skulle han få rygg på Easy Cash sista 700 meterna och spara speeden är han inte chanslös på något vis.
 • Arvid S.H. har två andra- och två tredjeplatser i STL-sammanhang. Nu ska hästen åter tävla barfota runt om kontra barfota fram som var fallet i senaste starten och det är en fördel liksom den dryga distansen. Att Örjan Kihlström dessutom sitter upp bakom sexåringen för första gången kittlar.

Rank:

A: 6 B: 10-2-12-5-9 C: 1-7-3-8-4-11

Spetsstriden: Det är en mycket god chans för Usain Töll att ta ledningen normalt sett, men samtidigt har vi sett förr hur kuskar som inte tidigare kört på vissa banor kan tajma bilen dåligt och inte riktigt ”få med sig hästen”. Oavsett vilket; Usain Töll är klar spetsfavorit gentemot Uncle Töll, men sedan är frågan hur man gör i skede två i och med att Usain Töll var svag i genrepet.

Avd 6 – Lovely Godivas Minne, 2.140 meter autostart

 • Milady Grace började säsongen både bra och dåligt. Hon var på väg mot seger i Folke Hjalmarssons Minne på Färjestad, men slog plötsligt på en oannonserad galopp stegen före mål. Den här hästen har en historik där det kommer en del dippar mellan varven, men totalt sett har det varit en markant uppryckning under perioden hos Daniel Redén. Vinner hon starten och tävlar på något som liknar hennes maxnivå är hon kort och gott hästen att slå för de övriga.
 • Allegra Gifont hade vi valt att spika i det här loppet om hon stått med spår invändigt om Milady Grace för det här är en ruskig skjutare som Alessandro Gocciadoro håller jättehögt. Debuten på svensk mark skedde med mersmak då hon fick gå i rygg och gick i mål med bra fart under hovarna. När Milady Grace finns på insidan är dödensrisken påtaglig och även om Allegra Gifont är tuff kan en sådan uppgift bli henne övermäktig.
 • Grande Diva Sisu vill vi chansa och strecka som tredjehäst. Det slog inte gnistor om prestationen senast i Halmstad, men samtidigt blev det ett lite opassande lopp för henne och väl långt fram. Vi påminner om vilken speed det här stoet har uppvisat när hon fått spara den och bara mött årgångskamrater så får hon gå med i draget här samtidigt som farten är lite uppskruvad så kan vi se henne överraska.
 • Lucky Queen Son har vi gillat vad vi sett av i Norge, men genrepet var inte av bästa sort då hon gav sig väl enkelt från tät. Utifrån det tror vi att man släpper ledningen med henne denna gång och studsar hon tillbaka snabbt så är det inte helt omöjligt att hon kan överraska via open stretch.
 • Alhambra Mail lär det bli lite drag på nu när det åter är anmält med jänkarvagn precis som var fallet vid segern på Jägersro den 16 januari. Då besegrade hon hästar i skiktet under Stoeliten och vi vet sedan tidigare att det här är en häst som alltid går hela vägen in till mål bara det blir lite fart på tillställningen.
 • Gina Mearas är härdad mot kulltopparna och brukar kunna ha en trudelutt att leverera om hon byggs upp i ryggar, men risken är ändå påtaglig att det blir för långt fram från bricka elva.

Rank:

A: 3-4-1 B: 2-11-5-7 C: 10-12-8-6

Spetsstriden: Vi tror inte att någon tar sig förbi Lucky Queen Soa av egen kraft, men att man väljer att släppa med henne i ett sådant här kvalificerat sällskap. Milady Grace är favorit att hålla ut Allegra Gifont, men vi kan se Mika Forss prova en ganska rejäl bit innan han ger sig om han får minsta övertag de första 200 meterna.

Avd 7 – Paralympiatravet, 2.140 meter autostart

 • Delia du Pommereux blir vårt tipsval i Paralympiatravet. Hon har haft en stark vinter i Frankrike där triumfen i Prix de France där hon spurtade förbi Face Time Bourbon var kronan på verket. Bortsett från att hon inte uppvisat någon riktig startsnabbhet så vill vi påstå att hon är nära nog komplett och hon har chans att vinna ett sådant här lopp via fler olika scenario än flera av hennes konkurrenter klarar av att göra.
 • Ecurie D. ställdes inte inför någon större prövning i årsdebuten, men gick undan på lätta hovar i en snabb avslutning. Segermaskinen visade redan i Hugo Åbergs Memorial i fjol där han spurtade in som fyra att han hävdar sig mot elithästarna, men det är självklart så att han står inför en stor prövning denna gång med bricka åtta. Väljer Björn Goop att ladda från start finns det dock en viss öppning för att det kan bära hela vägen till tät och kostar det inte för mycket så är Ecurie D. hästen att slå för de övriga.
 • Aetos Kronos stod för en fantastisk insats vid kvalsegern i Halmstad även om det var flera konkurrenter i det loppet som underpresterade. Johan Untersteiner har vunnit tre Grupp I-lopp med den här hästen sedan tidigare och är sannerligen ingen dålig ersättare som chaufför utan han vet vilka vägar man ska ta med Bold Eagle-sonen.
 • Gelati Cut har radat upp toppinsatser hela vintern på Vincennes. Han tävlade på italiensk mark i höstas och visade tydligt att han passar fint på platta, tusenmetersbanor och inte har några som helst aktionsproblem under sådana här förutsättningar. Vi kan se Gabriele Gelormini försöka fronta och släppa till Ecurie D.; då kan Gelati Cut bli riktigt farlig via open stretch.
 • Very Kronos galopperade utvändigt ledaren i lördags, men kurvorna i Örebro är lite speciella och vi tar inte så hårt på den saken. Årsdebuten var femstjärnig och nu blir det barfota runt om, men från bakspår är det ändå en svår uppgift han står inför.
 • Who’s Who har sett jättefin ut i årets två starter och tycks tagit ett steg till under vintern. Här är det annan topp och bredd på motståndet än vad som varit fallit vid de tidigare starterna i år och även om vi absolut kan se honom vinna så får han slå lite ur underläge.

Rank:

A: 4-8-6-2 B: 10-5 C: 1-3-9-7

Spetsstriden: Vi tror att Gelati Cut kommer förbi Floris Baldwin samt håller ut Racing Mange. Läser vi loppet rätt skickar Björn Goop Ecurie D. med full kraft och vi tror även att han får överta ledningen av Gelati Cut som nu gör första starten mot äldre hästar.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 8 MAJ

Avd 1: 1,2,3 (4,10)
Avd 2: 1,2,3,4,6,8,9 (5,12)
Avd 3: 4 Önas Prince (6,2)
Avd 4: 1,4,5,6,8,9,10,11 (2,3)
Avd 5: 6 Uncle Töll (10,2)
Avd 6: 1,3,4 (2,11)
Avd 7: 2,4,5,6,8,10 (1,3)

3.024 rader / 1.512 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Vi ramar in med spikar

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Mister Hercules och Örjan Kihlström vid en tidigare seger denna vår. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Mister Hercules och Örjan Kihlström vid en tidigare seger denna vår. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Solvalla bjuder på riktiga topptävlingar denna kväll då man för ovanlighetens skull är ensam värd på V86-spelet. Att det kommer dröjer lite länge tid mellan loppen kommer knappast resultera i tristess. Med tanke på hur högkvalitativa startlistorna är så lär det finnas en hel del att analysera även i efterhand.

Vi tror att rätt lösning för jakten på åtta rätt är att spika i den inledande och avslutande avdelningen. Helluva Am (V86-1) har god spetschans i Itaka Sunds lopp och som Mister Hercules (V86-8) såg ut i Mantorp så kan vi se honom vinna Prix Readly Express via flera olika vägar.

För veckan resulterade i en riktig succé då spelförslaget gav drygt 53.000 kronor tillbaka så det finns all anledning att slå följe när vi har bevisad tipsform!

Här kan du ta del av dagens startlistor till Solvallas tävlingar.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Helluva Am (V86-1) gick ett jättebra lopp bakom Zorro Wind under Elitloppshelgen. Hon möter tuffa tilläggshästar, men från tät bör hon kunna kuta en låg 1.12-tid eller rentav något snabbare och då kommer det krävas att någon av Hevin Boko och Dixie Brick slår svenskt rekord för att kunna avgå med segern. Helluva Am har körts i ledningen sex gånger vilket resulterat i tre segrar och tre andraplatser. Dessutom är hon bättre nu än någonsin tidigare så vi vi har stor tro på henne.
 • Osterc (V86-3) har en formkurva som pekar spikrakt uppåt. Helhetsintrycket på hästen har varit bättre detta år kontra fjolåret och skulle han få rygg på Global Adventure i det här loppet så kan vi se honom avsluta riktigt snabbt.
 • Miracle Tile (V86-7) var ute i Stoeliten näst senast utan att skämma ut sig och satt därefter fast i ett högklassigt Diamantstoförsök i Mantorp. Hon måste spara speeden för att komma till sin rätt, men lyckas Erik Adielsson packa in henne med rygglopp fram tills utgången av slutkurvan så kan hon gå rysligt fort över spurtrakan. Pass upp på detta sto som är på tok för lite spelat i våra ögon!
 • Mister Hercules (V86-8) stod för ett av de häftigaste slutvarven vi har sett i Ina Scots Ära klockat till 1.08,7. Han möter ett mycket kvalificerat motstånd denna gång, men vi håller honom som knapp spetsfavorit gentemot Mr Mah Can och kan även se hästen vinna med andra upplägg.

Betrodda som lever farligt

 • Admiral As (V86-3) är rättmätig favorit, men så stor favorit som han är i det här loppet tycker vi dock inte att han ska vara. Det finns formstarka hästar på insidan som kan vara intresserade av att göra livet surt eller åtminstone till en större utmaning för hans del och utifrån det vill vi testa och gardera.
 • Cash Maker (V86-5) har gjort tre riktigt bra insatser på svensk mark, men alltjämt har han inte fått vinna. I kväll startar han över en distans som stallet tror är gynnsam för hästens del, men han riskerar att få göra jobb själv då han inte är så startsnabb. Därtill är han en av blott tre hästar i loppet som är anmäld till Breeders Course så det räcker med andra ord att han besegrar en av dem för att ta sig vidare till finalen. Nej, det här känns som fel favorit för oss!
 • Oxidizer (V86-7) gjorde en stark insats i bronsfinalen och kommer givetvis kunna sänka rejält tidsmässigt. Här är det dock inte säkert att han får nånting gratis och att det finns väldigt många formstarka motståndare bland konkurrenterna som blir svåra att hålla emot om han får dra fram dem.
Fakta

V86-SYSTEMET 16 JUNI

Avd 1: 1 Helluva Am (9,10)
Avd 2: 1,2,4,6,7 (3,9)
Avd 3: 3,4,8 (1,6)
Avd 4: 3,7,12 (15,1)
Avd 5: Samtliga hästar (5,3)
Avd 6: 1,4,6,11 (5,2)
Avd 7: 3,4,5,6,7,9 (1,12)
Avd 8: 5 Mister Hercules (6,9)

8.640 rader / 2.160 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Med bättre förutsättningar

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Moni Viking och Björn Goop jagar en storloppsseger i Boden. Foto Adam Ström/Stalltz.se
Moni Viking och Björn Goop jagar en storloppsseger i Boden. Foto Adam Ström/Stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Norrbottens Stora Pris (V75-7) har lockat ett häftigt startfält som ska slåss om segerchecken på en miljon kronor. Fyra Elitloppsdeltagare finns bland de tio som gör upp och därtill väljer Alessandro Gocciadoro att starta vecka-vecka med Jämtlands Stora Pris-vinnaren Vernissage Grif som gör resan upp med stallkamraten Zaccaria Bar och fyraåringstoppen Bepi Bi som startar i ett lopp före V75-spelet tar vid.

Som ofta när det är V75 norröver är flera av loppen lite ojämna med några tydliga toppar och lite svagare bredd, men det har sett mer ojämnt ut motsvarande tävlingsdag tidigare ska sägas så totalt sett ska vi inte klaga.

Några lopp är faktiskt riktigt luriga. Kallblodsdivisionen kan mycket väl resultera i en riktig skräll precis som i lördags och inte heller Diamantstoet ser helt lättlöst ut om man inte väljer att tro att Balsamine Font (V75-4) bara är bäst sin ålder till trots.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Bodens tävlingar.

Avd 1 – Klass I, 2.140 meter voltstart

Normalt sett är detta en väldigt passande uppgift för Gogobet Sisu, men hur står det egentligen till med hästen för dagen? I lördags galopperade han 300 meter före mål utan att se superstark ut i det skedet och täta starter blir per automatik ett frågetecken. Leave Your Sox On verkar vara tillbaka med besked efter ett par plumpar. Han har vunnit från dödens respektive tät och lyckas Mika Forss trycka sig till tät med hästen via springspår ökar segerchansen markant. Att stallkamraten Amperage Hanover har det andra springspåret behöver inte vara något minus även om det är olika ägare på hästarna… Silver Bullit och framförallt Mister Donald är på väg uppåt, men står liksom favoriten med stängda startspår.

Avd 2 – Kallblodsdivisionen, 2.140 meter voltstart

Ett riktigt lurigt kallblodslopp där det är många om budet. All respekt för G.G.Ojjdo som skrällvann i lördags och var riktigt bra, men blir han klar favorit här vill vi gärna gardera. Bland annat med Sundbo Nova som stärks upp med Björn Goop i sulkyn och som har visat toppform i senaste starterna. Läget alar verkligen till hennes fördel. Bol Brage finns i hennes rygg direkt och lyckas Mats E Djuse antingen hålla den eller ta sig ut och sätta sin häst i bra position i andraspår så kan det gå vägen. Gull Rubin känns formstarkast och tuffast av tilläggshästarna, men här är det som sagt många om budet och inget känns på något vis givet i det här loppet.

Avd 3 – Klass II, 2.140 meter autostart

Björn Goops Pewdiepie övertygade vid segern i Lilla Harpers där han tävlade barfota runt om för första gången. Nog för att han fick ett bra lopp bakom ledaren Shejk, men sättet han avgjorde på var riktigt snyggt och det såg inte helt tomt ut över mål. Från spår sju bakom bilen lär han dock inte något gratis denna gång. Nicois du Gull har tagit två raka spetssegrar och ser ut som en ny häst efter omlagd träning. Nu är det full väg som gäller och klart tuffare motstånd. Det kittlar verkligen med Zola Soft i det här loppet. Hästen har två segrar och en andraplats (förlorade mot Merrimac S.G. trots en toppinsats) på tre starter på svensk mark och det är ett stort plus att Mika Forss ska köra henne i det här loppet. Lägesgynnade M.T.Oberon kommer till start med bevisad form och får inte glömmas bort även om meriterna är från enklare sällskap.

Avd 4 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

Det är inte enkelt för ett fyraårigt sto att kliva ut mot äldre hästar och därtill runda dem från 40 meters tillägg, men vi kan inte blunda för att Balsamine Font känns klart tuffast i det här sällskapet. Hon är härdad i tuffa lopp på Vincennes, såg lysande ut i comebacken på Solvalla och galopperade lite oturligt i ett skede av Fyraåringseliten för ston där det gick väldigt fort. Här tar man omtag och då hästarna på start- och mellanvolten inte känns alltför tuffa så ska hon ha god segerchans. Mellby Harissa mattades markant från tät senast och frågan är hur ett sådant lopp sätter sig psykiskt. Gången innan var hon duktig spurttvåa i Lovely Godivas Minne. Ava var moralisk vinnare av Diamantstofinalen senast, men står sämre inne i det här loppet. Lovely O.O. tar revansch efter galoppmisslyckandet förra veckan och känns bäst på mellanvolten medan Kaitlin Way Scott möjligen skulle kunna rinna undan från tät om hon får hållas en längre bit.

Avd 5 – Bronsdivisionen, 1.640 meter autostart

Swagger jagar revansch för den snöpliga galoppen på Umåker i maj där han hade det bronsförsöket i sin hand när felstegen kom mitt på upploppet. Han har gjort ett lopp efter det och lämnat helt rätt formintryck så vi måste tro att han har toppchans att bomba hem det här loppet. Räkna med att Björn Goop försöker ordentligt med Astronacente Zac på utsidan som var tvåa bakom Rotate i Klass I-finalen. Att han ska komma förbi av egen kraft har vi dock svårt att se, men vi blir däremot inte överraskade om han tar en lugn dödens då hästen känns allra vassast när han får gå i fritt läge. Syoss har en hög högstanivå och gjorde det på intet vis dåligt på Umåker i deras bronslopp även om han bara fick med sig en femteplats den dagen. Loppets bredd känns begränsad och spontant är det denna trio som gör upp.

Avd 6 – Silverdivisionen, 2.640 meter autostart

Upstate Face såg grymt bra ut i lördags och vi finner ingen anledning att tro att den ett varv längre distansen ska vara någon egentlig nackdel för honom. Däremot så är utgångsläget uselt och bland motståndarna finner vi fyra konkurrenter som vi åtminstone kan se ge honom en match även om loppet i stort är väldigt ojämn. Cab Lane var favorit i silverfinalen och höll bra från tät. Han förlorade helt enkelt mot bättre hästar, men kan absolut vinna ett sådant här lopp om inte tempot blir för högt. Balotelli Crown sköt till jättebra som tvåa i silverfinalen och har rena drömläget åter igen för att få en fin, invändig smygare. Ivory di Quattro gjorde ett bra lopp lite i skymundan i Harper Hanovers och går inte räkna bort trots spår sju. Algot Zonett är ute över den distans som passar honom bäst när han möter lite mer kvalificerat motstånd och ska också räknas tidigt.

Avd 7 – Norrbottens Stora Pris, 2.140 meter autostart

En mycket stark upplaga av Norrbottens Stora Pris. Vernissage Grif var jättebra i lördags när han vann Jämtlands Stora Pris, men samtidigt blev det ganska rätt då han kunde flyttas fram till dödens i ett skede då det inte kostade så mycket samtidigt som några av konkurrenterna underpresterade. Vi har stor respekt för hästen, men komma gardera honom när det är täta starter och svårt startspår. Moni Viking hann helt enkelt inte med i Elitloppet även om han var femma på 1.09,4. Det var inget fel på insatserna i varken försök- eller final och det är ingen hemlighet att denna distans passar honom bättre. För oss är det han eller Very Kronos som är förstahästen i loppet. Den sistnämnde kommer vilja ha ett ord med i laget och har för ovanlighetens skull begåvats med ett bra utgångsläge från vilket han kan ta ledningen. Elitloppstrean Gareth Boko är också tidig liksom Who’s Who och givetvis även Wild Love som bara lyfter och lyfter oavsett vilka utmaningar hon ställs inför.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Öppet i Oslo Grand Prix

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Finlandia-Ajo-vinnaren Hickothepooh är ett av våra streck i Oslo Grand Prix. Foto Terhi Piispa-Helisten
Finlandia-Ajo-vinnaren Hickothepooh är ett av våra streck i Oslo Grand Prix. Foto Terhi Piispa-Helisten
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Söndagens V75-omgång hämtas från de norska huvudstadsbanan Bjerke där Oslo Grand Prix ska avgöras. Årets lopp har ett högre förstapris än fjolårets dito som lockade med 350.000 norska kronor till vinnaren, men vi kan inte påstå att höjningen till 550.000 norska dito har gjort någon speciellt stor skillnad.

Det ska dock sägas att det inte bara är relaterat till prispengarna. Corona-restrektionerna i Norge är av sådan art att det ställer till med problem för utländska aktiva att komma in och det påverkar givetvis kvalitén på loppen.

Vi tycker oss ha funnit en kul spik att inleda V75-omgången med och hoppas att den kan ge oss en bra grund då omgången i stort ser smålurig ut på sina håll och kanter och Oslo Grand Prix mycket väl kunnat täckas upp med fler än de fem streck vi tyckte oss ha råd till.

Här kan du ta del av söndagens startlistor till Bjerke.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Ian B.R. (V75-1) tycker vi höll jättebra från ledningen senast i Åmål med tanke på att han blev lite vass under vägen och tränare Ole Johan Östre tycks ha en bra förklaring till det inträffade. Håller sig hästen lugn nu – vilket han normalt sett gör – så tror vi att Ian B.R. har toppchans att leda hela vägen!
  Ian B.R. går med norskt huvudlag som man kan dra både upp och ner. När jag skulle ”öppna honom” efter en bit i loppet hade snöret till dragskygglapparna snurrat fast i snöret till urryckarna, så effekten blev att jag drog propparna istället för att få bort skygglapparna. Hästen drog iväg och jag blev mest passagerare en bit innan jag fick hejd på honom. Även om det förklarligt tog stopp på upploppet tycker jag att han med tanke på det som hände höll bra. Nu är det 3.140 meter och det passar Ian B.R. bra. Hästen är startsnabb och jag hoppas konkurrenterna på startvolten vill ha ryggar, så får vi se hur det sedan utvecklar sig och vad de på tillägg gör, säger Ole Johan Östre.
 • Odd Herakles (V75-3) var tillbaka på sin högstanivå i Elitkampen och övertygade stort då han plockade ner vilt kämpande H.V.Tuuri. Visst kan bakspår ställa till det, men vi tycker det ser ut som att Odd Herakles tävlar i en egen klass alltjämt och det tycks därtill bli barfota runt om på nytt.
 • Bubble Effe (V75-4) hade segern på gaffeln tills 10 meter före mål i Derby del Trotto i fjol, men fick nöja sig med fjärdeplatsen. Han galopperade därtill bort stora pengar i slutskedet av Orsi Mangelli-finalen så detta är en häst som kunnat få en helt annan utdelning i fjol än vad som nu blev fallet. Genrepet i Padova var klart plusbetonat då hästen såg ut att gå i mål obrukad och det faktum att man siktade mot Fyraåringseliten med Bubble Effe (saknade tillräckligt med startpoäng för att komma med) säger givetvis något om hur bra man tycker hästen är. Vi kan se loppet bli överpacat och då kan Bubble Effe spurta till vinst.
 • Floris Baldwin (V75-7) sköt till strålande bakom Gareth Boko i Prins Daniels lopp efter en fin smygare. Lyckas Kristian Malmin ge hästen ett sådant upplägg även här från ett bra utgångsläge så kan vi absolut se Floris Baldwin vinna. För oss är han för lite spelad kontra vinstchans.

Betrodda som lever farligt

 • Med tanke på att vi spikar emot så måste vi placera Jet Voice (V75-1) under den här vinjetten. Tioåringen är bra och verkar vara så smått ”pånyttfödd”, men vi är inte alls säkra på att det räcker för att plocka in 40 meters tillägg på Ian B.R.
 • Synergy (V75-4) såg fin ut med flera balans och utrustningsändringar i Fyraåringseliten och gick ett starkt lopp i skymundan som femma. Nu är det full väg som gäller och vi är inte alls säkra på att han kommer förbi Broadway Sun direkt. Då kan det bli bekymmersamt för Synergy och för oss är han bara ett streck i mängden.
 • Sofies Case (V75-5) var vässad till Solvallastarten och vann på ett övertygande vis från ledningen. Nu blir det bara två veckor mellan loppen och även om hon är rask iväg i voltstart så känns det inte givet att hon hittar till ledningen. Vi tycker att hon är väl stor favorit och vill testa att gardera.
 • Bill’s Man (V75-7) är bra, men har sina allra främsta meriter över sprinterdistans. Det är möjligt att det är så enkelt att han leder hela vägen likväl då han är klar spetsfavorit gentemot Ferrari B.R., men vi begär syn och streckar på ytterligare fyra hästar.

Läs även: Ole Johan Östre om söndagens starthästar

Läs även: Johan Untersteiner om Guzz Mearas

Fakta

V75-SYSTEMET BJERKE 13 JUNI

Avd 1: 2 Ian B.R. (11,12)
Avd 2: 1,2,3,5,6,8,9 (7,4)
Avd 3: 10 Odd Herakles (3,9)
Avd 4: 1,2,7,9 (3,5)
Avd 5: 1,7,9,10,11 (2,5)
Avd 6: 1,2,3,5 (4,10)
Avd 7: 1,3,5,6,8 (10,2)

2.800 rader / 1.400 kronor