Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Hemmahopp i topp

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Christoffer Erikssons Rackham ska starta på Jägersro. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Christoffer Erikssons Rackham ska starta på Jägersro. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

En jackpotkryddad lördagsmeny serveras på Jägersro där vi initialt trodde att de stora favoriterna skulle lysa med sin frånvaro.

I nuläget ser dock Digital Dominance (V75-6) ut att bli jättefavorit i stayerloppet då spelarna inte alls dragit öronen åt sig av att det ”bara” står en sexa i resultatraden från senaste starten.
Jörgen Westholms häst gjorde på intet vis en dålig insats i Walter Lundbergs Memorial och det här motståndet ser ut att vara mer överkomligt.
Vi köper favoritskapet och bankar honom utan att tveka.

Faktum är att han är den enda häst vi rankat som ensam A-häst i omgången, men efter noga övervägande har vi även valt att ta ställning för Rackham (V75-1) i Silverdivisionen. Han har gått från klarhet till klarhet under lång tid och har en kurva som bara pekar uppåt. Visst finns risken att han får ta dödspositionen, men där gick han även i silverloppet på hemmaplan i september och då gick det vägen.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Jägersro.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Rackham står alltjämt kvar i Silverdivisionen med god marginal trots att han svarat för prestationer under hösten som gör att man lätt tänker honom som en ”guldhäst”. Efter silvertriumfen från dödens på just Jägersro under derbyhelgen följde han up med en rejäl avslutning som tvåa bakom Admiral As. Frågan är dock om han inte var väl så bra i senaste starten då han slutade fyra i European Championship for 5 year olds trots att han fick göra jobbet själv sista 700 meterna. Vi kan se Christoffer Eriksson sätta sig nöjd i dödens och lita på att hästen brottar ner ledaren, men väljer han inte den taktiken kan det även gå vägen bakifrån.
 • Adde S.H. dödensvann själv ett silverförsök i Karlstad i september, men det höll inte alls samma klass som det här loppet hör. Han har dock etablerat sig som en bra ”silverguldare” och avslutningen bakom Seismic Wave senast på Färjestad var riktigt fin. Adde S.H. är loppets troliga ledare, men vi tycker att Rackham är en tuffare häst och kan som nämnt se honom besegra Adde S.H. från utsidan.
 • Emoji valde Flemming Jensen att släppa ledningen med till Admiral As i lördags. Kanske hade han redan detta lopp lite i sikte eller så bedömde han Admiral As som en omöjlig häst att besegra efter att fått lägga en speed mitt i loppet. Emoji har matchat elithästar i såväl Norge som Danmark och tillhör utmanarskaran.
 • Oscar L.A. vann ett högt doterad lopp senast i Hamburg, men motståndet var inte bättre än vad som nu är fallet. Hästen är tveklöst bra, men från spår sju är den här uppgiften svår.
 • Racing Ribb fick göra allt jobb själv sista 800 meterna senast på Solvalla och höll med tanke på det bra som fyra. Hästen är i toppform, men vi tror kort och gott att han möter för bra hästar här.

Rank:

A: 3-1-9 B: 7-6-5-10 C: 8-4-2-11-12

Spetsstriden: Det kryllar inte av startraketer trots att det är en hög klass det handlar om och allt talar för Adde S.H. i ledningen.

Avd 2 – Klass II, 1.640 meter autostart

 • Kilmister Boko har haft just spår tre bakom bilen i två av de tre senaste starterna. Då har det burit iväg till tät båda gångerna och från den positionen har han inte varit nära att förlora. Nu är hästen åter anmäld barfota runt om och som sannolik ledare måste vi tillmäta honom god vinstchans.
 • Ture L.A. valde Johan Untersteiner att släppa ledningen med i comebacken efter nio månaders tävlingsuppehåll. Det var helt rätt taktik för hästen var utan chans på segern även om han gjorde ett bra lopp. Fjolårets sista start resulterade i en V75-vinst och det här är en kapabel häst för klassen som därtill är anmäld barfota bak denna gång vilket i sådana fall blir första gången.
 • The Eagle hade inte sin bästa dag senast på Färjestad utan galopperade kort efter start. Han var rejäl vid sensommarens segrar, men de togs i lite enklare sällskap så vi får erkänna att det känns lite svårt att bedöma hur han kommer stå sig i ett sådant här lopp.
 • Grappa Boy har bärgat tre raka segrar och hästen har löst sina uppgifter på lite olika vis. Den här uppgiften är betydligt tuffare, men i gengäld är hästen anmäld barfota runt om för första gången. Ger det en extra skjuts och han får till lite mer snabbhet i benen så kan det räcka till vinst.
 • Hollywood Wildcat tappade aktionen i slutskedet av loppet senast på Jägersro. Gången innan var han fick vid enkel spetsseger och vi tycker att det ser ut att finnas en del fart i den här fyraåringen. Skulle Victor Rosleff lyckas hålla upp vinnarhålet med Explosive Matter-sonen känns hästen inte chanslös på något vis.

Rank:

A: 3-2 B: 9-6-1-5-4-8 C: 12-11-7-10

Spetsstriden: Här är det flera som kan öppna, men vi tror att Kilmister Boko tar sig förbi Hollywood Wildcat och håller ut Dionyos L.I.

Avd 3 – Bronsdivisionen, 2.140 meter voltstart

 • Four Guys Dream har tokform och vi väljer att chanstippa honom i det här bronsloppet trots att förutsättningarna kan vara lite kniviga. Efter raketspurten i comebacken på Axevalla i augusti avslutade han jättebra i skymundan vid V75-starten på Färjestad och den som utläser den åttondeplatsen som att hästen stod för en dålig insats läser det helt fel. Senast på Solvalla fick han göra jobbet själv i spåren och höll bra som trea bakom Sidney Celeber. Hamnar han inte för långt bak från ett snävt startspår så tror vi att det kan vara hans tur nu.
 • Red Mile Brodde kommer till start med tre raka segrar och det har inte handlat om några tursegrar. Hästen ser i våra ögon bättre ut än någonsin och det känns som han blivit ännu lite tuffare. Jörgen Sjunnesson är skicklig från springspår på hemmaplan och som vi läser loppet är Red Mile Brodde spetsbudet. Därifrån är han hästen att besegra för de övriga.
 • Billi Time fick oväntat se sig besegrad senast på Jägersro framme i tät. Det är möjligt att han behövde det loppet efter att inte startat på fyra veckor och vi förväntar oss en helt annan prestation av honom denna gång. Femtespår i voltstart kan dock bli knixigt och det gäller att han inte hamnar för långt bak.
 • Barbaresco V.W. fick ett tufft lopp i dödens senast på Jägersro och var slagen i slutkurvan. Innan det har han gjort bra insatser i STL-sammanhang och som fronthäst eller på vinnarhålet är han segeraktuell i ett sådant här lopp.
 • Global Beware var jättebra senast på Solvalla efter att gått på i tufft tempo. Nu har han dock ett snävt startspår och då det föreligger galopprisk så chansar vi bort honom som sannolik favorit.

Rank:

A: 2-6-5 B: 1-4-10-9-11-7 C: 3-8-12

Spetsstriden: Vårt tips är baserat på vår övertygelse att Red Mile Brodde tar sig förbi Barbaresco V.W. initialt.

Avd 4 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Magnus A Djuse kör Palmyra för första gången. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

  Palmyra är en svårbedömd dam som nu gör debut i födelselandet i vad som blir hennes tionde start. Vi har verkligen gillat det vi sett av henne i det tyska lopparkivet och uppfattar henne som en häst som både kan gå i tät, göra jobb och spurta. Att hon fick se sig besegrad från ledningen i näst senaste starten säger vi ingenting om för då stötte hon helt enkelt på en häst som var raskare i en snabb avslutning. Hanterar hon långresan och inte vimsar till det för sig i svensk voltstart kan hon visa sig vara bäst.

 • The Fastlove gick en jätteupphämtning efter galopp i Derbystokvalet i augusti. Insatserna därefter har varit okej utan att det slagit gnistor om henne, men på kapacitet står hon bra inne i det här loppet. Kan Björn Goop få ner henne i ett dugligt slagläge och undvika dödens är hon segeraktuell.
 • Imperias Juliette blir sannolikt favoritspelad, men vi tycker att hon är väldigt svårbedömd i det här sammanhanget. Det höll inte från tät i näst senaste starten då hon testades i tuffare omgivning och det här loppet ser inte enklare ut.
 • Miss Moneypenny körde Hans Crebas i ledningen i Walter Lundbergs Memorial och vi tycker att hon höll bra som fyra bakom övermakten. Denna gång sitter Örjan Kihlström upp i sulkyn för första gången och Axevallatränaren Crebas har fortsatt toppsnurr på stallet.
 • Bluehill’s Wind fick press i omgångar senast på Axevalla, men stod likväl emot. Det blir inte superlångt mellan starterna nu och frågan är hur kaxig hon är sista 100 meterna denna gång när tuffare ston jagar? Nej, vi kan se henne köras bakifrån här och tror det är största möjligheten för att hon ska vinna loppet.

Rank:

A: 6-7-3 B: 10-1-4-9-15-14-13-8 C: 11-12-5-2

Spetsstriden: Svårbedömt då Palmyra är debutant i svensk voltstart. Hon har öppnat raskt i den tyska motsvarigheten, men vi tycker inte att det går att jämföra Det är mer troligt att Bluehill’s Wind och Imperias Juliette gör upp.

Avd 5 – Klass I, 2.640 meter autostart

 • Parker vann ett Klass II-försök från just dödens över denna distans på Jägersro den 4 september. Han fick vandra i samma position i finalen och tog verkligen striden gentemot stallkamraten Santos de Castella, men kom inte förbi. Risken finns att han får vandra på utsidan igen och då kommer det krävas ytterligare en ”dunderprestation” för att det ska gå vägen, men hästen är bra så vi utesluter det inte alls.
 • Bugatti Miles höll bra som tvåa bakom Gaylord Am i V75-starten på Färjestad i september. Hästen är riktigt tuff, men han tappar ofta lite mark från start och får ofta gå den tunga vägen vilket gör honom sårbar.
 • Incredible Wine höll okej från dödens i lördags. Nu blir det tätare starter och hästen är anmäld barfota runt om vilket i sådana fall blir första gången.
 • Unacerveza Broline är en riktigt bra vardagshäst och det kan vara så att han är bättre nu än vad han varit vid tidigare STL-försök (tvåa, trea, sexa och sexa) då han inte riktigt räckt till seger.
 • Pre Calculated var duktig tvåa i Klass I-försöket på Jägersro den 4 september, men mattades i finalen och känns lite svårbedömd efter fem veckors tävlingspaus.

Rank:

A: 8-5-6 B: 10-2-9-11 C: 1-3-7-12

Spetsstriden: Emma Häggenäs har vettig chans att hålla ut Black Mission. Därefter är det bra chans för Parker att få överta.

Avd 6 – Oktoberstayern, 3.140 meter voltstart

 • Digital Dominance blir klar favorit i det här stayerloppet och hur gärna vi än hade velat gardera så landar vi i slutsatsen att han står inför en ytterst passande uppgift. Dels är inte motståndet av sådan karaktär att det avskräcker och därtill har hästen visat härlig styrka karriären igenom. Han var trea i Harper Hanovers lopp under Elitloppshelgen och därefter har han även fått upp snabbheten i benen lite bättre. Senast blev han ”bara” sexa i Walter Lundbergs Memorial, men avslutningen var god och denna uppgift ser mer överkomlig ut på pappret.
 • Kalashnikov har Nikclas Westerholm satt i toppslag och det ser ut som hästen har tagit ett steg till efter ett Frankrike-äventyr i vintras. Senast i Rättvik kunde han forceras till tät förhållandevis tidigt och därifrån vann han säkert före On Track Piraten. Hittar Westerholm en bra rygg att följa på slutvarvet kan Kalashnikov ta många i spurten.
 • Andre Ward fick ett bra lopp senast på Åby och kunde spurta till seger. Nu är det fullt fält och fler hästar att runda än vad som var fallet den dagen, men hästen har gått så pass bra en längre tid nu att vi inte kan utesluta att han lyckas.
 • Cambria tog in rejält på Hipster Am över upploppet senast på Solvalla. Han har ett brett register och klarar även av den här längre distansen.
 • Hurricane Silas satt fast med mycket sparat senast i Mantorp och är bättre än vad resultatraden antyder.

Rank:

A: 11 B: 12-14-9-10-3-1-8-4 C: 15-7-6-13-5-2

Spetsstriden: Vi tror inte att Red Love Vici kan hålla ut Redbull Pellini och Center Teemer.

Avd 7 – C.L. Müllers Memorial, 2.640 meter autostart

 • Esprit Sisu blir vårt tipsval i C.L. Müllers Memorial. Daniel Wäjerstens häst har visat med eftertryck att andraplatsen i Sundsvall Open Trot inte var någon ”one hit wonder” utan Ready Cash-sonen har fortsatt leverera toppinsatser efter det i tuffast tänkbara omgivningar. Segern i STL Open togs via en riktigt rapp spurt och i Svenskt Mästerskap på Åby avslutade han jättebra som fyra, men hade helt enkelt för långt fram. Vi tror det kan vara flera av framspårshästarna som är ”påställda” och hålls farten uppe talar det till Esprit Sisus fördel.
 • Extreme besegrade Aetos Kronos och Don Fanucci Zet i European Championship for 5 year olds på Åby via en urläcker open stretch-skjutare och lekte därefter hem Danskt Mästerskap för femåriga hingstar och valacker. Lyckas han ta sig förbi Wild Love vilket vi bedömer som mest troligt så körs han säkert i täten, men det är långt ifrån säkert att han får sitta still och maska bort loppet.
 • Upstate Face och Adrian Kolgjini. Foto: Mathias Hedlund

  Upstate Face stod för en toppcomeabck som tvåa bakom Very Kronos i Svenskt Mästerskap. Han lär inte vara sämre med den genomköraren innanför västen, men frågan är bara hur han hamnar till i det här loppet. Det finns en risk från spår sju att han blir ”positionstorsk” om han nu inte är så bra att han kan vinna från dödens likt han gjorde i silverloppen i juni.

 • Zarenne Fas stod för en dunderupphämtning efter galopp senast i The Owners Trophy utan att få något med av priskakan. Hästen har en mycket hög högstanivå och klarar distansen även om ett halvvarv kortare hade varit att föredra.
 • Born Unicorn satt fast med rubbet sparat i Svenskt Mästerskap. Det ska bli spännande att se hur han står sig mot eliten om han får jobba i fritt läge över spurtrakan.

Rank:

A: 9-2-7 B: 6-4-1 C: 12-8-5-11

Spetsstriden: Vi tror inte Wild Love är tillräckligt snabb för att kunna hålla ut Extreme.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 30 OKTOBER

Avd 1: 3 Rackham (1,9)
Avd 2: 1,2,3,4,5,6,9 (8,12)
Avd 3: 2,5,6 (1,4)
Avd 4: 1,3,4,6,7,9,10,14,15 (13,8)
Avd 5: 5,6,8 (10,2)
Avd 6: 11 Digital Dominance (12,14)
Avd 7: 2,4,6,7,9 (1,12)

2.835 rader / 1.417,50 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Bästa hästen – vi tar betalt direkt

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Joakim Lövgren. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Joakim Lövgren. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Jackpotomgångarna har duggat tätt på såväl onsdagar som lördagar sista tiden, men denna vecka är det för ovanlighetens skull inga bonuspengar i potten.

Omgången innehåller en riktig brakfavorit då Tetrick Wania (V75-4) får bära på tungt favoritskap i Svensk Uppfödningslöpning och det tycker vi inte är något konstigt alls. Riina Rekiläs häst ser ut som en riktig undantagstravare och även om man alltid kan spekulera i förlust för orutinerade tvååringar så tycker vi att steget därifrån till att motivera en gardering är för stort.

Vi spikar dessutom Joakim Lövgrens nyförvärv Piemonte (V75-5). Vi bedömer hästen till att vara överkvalificerad för sin klass och vill försöka ta betalt för honom i tid innan ”alla vet” hur bra den här hästen är. Det kan givetvis strula från innerspår, men där i finns det också ett spelvärde som vi tror kan komma att dröja på den här hästen i de nästkommande starterna om han visar sig vara så bra som vi tror att han är!

Här kan du ta del av lördagens startlistor till tävlingarna på Jägersro.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport så följer du denna länk.

Avd 1 – Klass I, 2.140 meter voltstart

 • Indigo såg vi på Jägersro under Åbergskvällen då han spetsvann ett V75-lopp lekande lätt. Hästen startade så nyligen som i fredags och då var det återigen ledningen som gällde och segern blev väldigt enkel trots att han fick öppna snabbt. Även om det här är ett riktigt bra Klass I-försök så tycker vi att Indigo har överkapacitet för klassen och hade han stått med öppet utgångsläge så hade vi spelat med honom ensam på kupong. Nu är det chansartat hur han kommer till och därför väljer vi att dubbelstrecka.
 • Black Mission satt fast med rubbet sparat i Klass I-försöket senast på Jägersro efter att släppt ledningen till Parker. Nu är det 500 meter kortare distans, god spetschans från springspår och segrarna under oktober togs från ledningen på snyggt vis. Vi förväntar oss att han frontar i lag med Thomas Uhrberg och körs i den positionen varpå dubbelstrecket känns intressant.
 • Hannibal Face var strålande bra vid V75-segern på Solvalla under Kriteriehelgen då han spårade varje meter på 1.11,6a/2.140 meter. Gången efter galopperade han i första kurvan när det gick fort, men det bör rimligtvis inte behöva upprepas här från stängt utgångsläge.
 • Wolf of Wallstreet fick viss massage framme i tät senast och höll okej som tvåa. Han vann från samma position gången innan och känns framförallt mest effektiv när han kan gå invändigt vilket han lär få göra här, men vi är tveksamma till om startsnabbheten är tillräcklig för att han ska kunna hålla ut Black Mission från start.
 • Twigs Honor vann från dödens på ett övertygande vis i Sundbyholm. Hästen springer dock och bryter en aning och det känns inte optimalt för honom om han får gå i spåren på slutvarvet.

Rank:

A: 8-6 B: 9-1-11-7-10-3-2 C: 5-12-4

Spetsstriden: Vårt tips bygger på vår övertygelse om att Black Mission kommer förbi Wolf of Wallstreet direkt.

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Georgia Am blir vårt tipsval i ett vidöppet Diamantstoförsök. Hon vann ett enklare lopp senast på Solvalla, men såg bra ut och slutade dessförinnan trea i ett Diamantstoförsök i Örebro bakom Svecak Palema och Darah Bibo. Den här gången kör Björn Goop stoet för första gången vilket givetvis känns intressant och hon har utvecklat sin förmåga att anfalla bakifrån. Ska vi sätta något på minuskontot så strök David Persson två hästar på grund av halsinfektion i tisdags och har bara en tränarseger under oktober och november.
 • In Style såg fin ut vid dödenssegern senast i Berlin och backar vi bandet så vann hon ett lite större lopp för fyra starter sedan då hon växlade ner V75-bekanta Palmyra från vinnarhålet. Det var bra tryck i steget hela vägen in till ”korgen” och klarar hon av det snäva fjärdespåret så har hon bra chans att blanda sig i segerstriden.
 • Afrodite Face har galopperat tre starter i följd vilket gör henne svårbedömd och måhända även bortglömd. Vi påminner dock om hennes toppinsatser dessförinnan som tvåa bakom Seventh Heaven samt Red Lady Express och är övertygade om att hon kapacitetsmässigt hävdar sig väldigt bra i det här loppet.
 • Nocturne Zon fick öppna tufft för ledningen senast och mattades på kuppen. Hon är den troliga ledarinnan här, men frågan är om det senaste loppet kan ha satt sig på psyket?
 • Alhambra Mail gick bra från dubbla tillägg senast på Jägersro. Med högre tempo på det här loppet kan det räcka hela vägen fram nu istället.

Rank:

A: 9-4-6 B: 1-13-5-11-7-10-3 C: 8-15-2-14-12

Spetsstriden: Nocturne Zon har visat prov på så pass god startsnabbhet att hon sk ha bra spetschans från innerspår. Känslan är att hon körs i den positionen.

Avd 3 – Meadow Prophets Minne, 2.140 meter autostart

 • Harran Boko stod inför en omöjlig uppgift senast på Sundbyholm när han skulle börja hämta längder från femte utvändigt och det var starkt gjort av honom att hinna fram till fjärdeplatsen. Hästen avslutade 1.08,7 sista 800 meterna och det var bra tryck i steget hela vägen in i mål. I det här loppet är han klar spetsfavorit och från den positionen är han hästen att slå för de övriga.
 • Upstate Face fick en småtung väg fram till dödspositionen på Extreme i C.L.Müllers Memorial och höll utifrån det starkt som trea. Gången innan gjorde han en topprestation i Svenskt Mästerskap bakom Very Kronos och Adrian Kolgjinis femåring har verkligen samlat ihop till en seger.
 • Mindyourvalue W.F. följde upp segern i Silverörnen med att vinna Prix Reynolds på Jägersro via en ruskigt stark insats. Han slog delar av den franska montéeliten den dagen och det är nog så enkelt att han ska ånga på i hög fart hela vägen för att trivas som bäst. Vi tippar därför på att Robert Bergh inte lämnar något åt slumpen den här gången heller.
 • Gareth Boko höll okej från dödens senast bakom Dear Friend. Vi tycker att hästen är en bit från den form som gjorde honom till en Elitloppstrea i våras, men att kurvan pekar uppåt.
 • Dragster har fått en nyttig ögonöppnare innanför västen. Han tände till å det grövsta vid motsvarande period i fjol och då som nu var det Erik Adielsson som agerade kusk bakom Micro Mesh-sonen.

Rank:

A: 1-7-5 B: 3-6 C: 10-2-9-4-8

Spetsstriden: Vi kan inte se att Dragster ska kunna komma förbi Harran Boko utan räknar kallt med att den sistnämnde frontar.

Avd 4 – Svensk Uppfödningslöpning, 1.640 meter autostart

 • Tetrick Wania är en riktig undantagshäst som närmar sig miljonen kronor intjänat under tvååringssäsongen. Han har radat upp fyra raka segrar och sett totalt oslagbar ut varje gång. Faktum var att han joggade 1.12,8 i uttagningsloppet och det finns egentligen ingenting som talar för att han ska behöva se sig besegrad i det här loppet. Vi spikar utan att tveka, men för den som möjligen skulle vilja gardera så går det att spekulera i att det kan bli startgalopp vilket var fallet på Solvalla den 8 september.
 • Sommerbrise har också gjort allting rätt gång efter gång. Hon har visat prov på väldigt fin uppfattning som spetsat från just innerspår två starter i följd och vi förväntar oss att hon tar hand om ledningen även här. Sedan återstår att se hur Peter Ingves hanterar situationen  skede två, men kommer Tetrick Wania fram tidigt på utsidan så tror vi att man släpper ledningen och ”säkrar” de 700.000 kronor som Sommerbrise skulle få som tvåa.
 • Hepburn satt fast bakom just Sommerbrise i uttagningsloppet och såg mycket stark ut över målpassagen. Hon var trea i Breeders Course-finalen gången innan och har visat att hon är en faktor i sådana här sammanhang.
 • Urban Africa fick göra jobbet själv i uttagningsloppet, men höll starkt som trea. Det behöver inte vara negativt för honom att inleda i bakre ledet utan här skulle Erik Adielsson kunna vara aktiv och ta dödens i skede två om farten sjunker.
 • Julia Sisu släppte man ledningen med till Tetrick Wania senast. Hon var utan chans att slå följe över spurtrakan och det är mer troligt att hon jagar en platsplacering här än räcker till seger.

Rank:

A: 2 B: 1-3-9-4 C: 11-10-7-6-5-8-12

Spetsstriden: Sommerbrise har fått bekanta sig med innerspår två starter i följd och frontat enkelt båda gånger. Vi tror att samma scenario upprepar sig här, men att man släpper till Tetrick Wania i skede två.

Avd 5 – Klass II, 1.640 meter autostart

 • Piemonte är en riktigt läcker fyraåring som faktiskt startade motsvarande tävlingsdag i fjol på Jägersro, men som då galopperade bort sig i Johan Jacobssons Minne. Trixton-sonen vände tillbaka till Tyskland och där har han mer eller mindre radat upp toppinsatser. Vi har blivit imponerade över hur tuff han verkar och lägger inget som helst värde på att han blev utan prispengar senast i Hamburg i Grosser Preis von Deutschland efter ett lopp utvändigt ledaren och därtill ska han ha haft punktering på ett sulkyhjul stora delar av loppet. Trots att det långt ifrån är säkert att han kan hålla upp ledningen här så väljer vi att spela med Piemonte som spik för vi bedömer hans kunnande som klart högre än sina konkurrenters i den här klassen och tror kort och gott att han bara brakvinner om han får fritt i någorlunda tid. Här spelar vi enbart på vad vi bedömer vara ett spelvärde; vi är väl medvetna om att han kan bli fastlåst!
 • Rare Magic satt fast med sparade krafter i ett Klass II-försök senast på Solvalla. Han kördes i ledningen gången innan och höll bra som tvåa bakom Kentucky River över full väg. Nu är det sprinterdistans vilket är mer gynnsamt för hans del och Rare Magic är vår sannolika ledare.
 • Thorondor blandade och gav i somras och vi visste inte riktigt vilka vägar han skulle ta framåt i sin karriär, men nu har han gjort två riktigt starka insatser i följd med segrar som resultat. Nu har han hamnat på spår lite väl långt ut för att det ska kännas optimalt, men femåringen har tuffat till sig och kan inte räknas bort helt.
 • Midnight Special höll bra som dödenstrea i Klass II för tre veckor sedan på en topptid. Han kommer sitta långt fram i fältet igen och tillhör de hetare kandidaterna.
 • Nice and Quick såg smällfin ut då han spetsvann senast på Jägersro. Det finns fart i den här hästen, men från spår sju kan uppgiften vara honom övermäktig.

Rank:

A: 1 B: 5-6-2-7-10-3 C: 9-4-11-8-12

Spetsstriden: Även om Piemonte visat bra startsnabbhet i Tyskland så är den väldigt svår att översätta till svenska förutsättningar. Runaway Day och Havbergs Photo kan också öppna, men vi tror att den duon göra tar rygg på Rare Magic som är väl så rask om inte raskare initialt.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

 • Kurri Jari Boko kommer bli en av lördagens stora ”surrhästar” och det tycker vi inte är så mycket att säga något om. Han fick göra allt grovjobb själv under slutvarvet senast i Eskilstuna och höll bra som fyra utan chans på segern. Klockan visade 1.10,5 för hans avslutande kilometer och det var strongt gjort av honom att kämpa på så pass hela vägen hem som han gjorde. Nu är det chans på ledning och därifrån kan han bli svårluggad.
 • Four Guys Dream har tagit sina fyra senaste segrar på Axevalla, men det tror vi är en tillfällighet. Prestationerna på andra banor har det på intet vis varit något fel på och nu är det autostart istället för voltstart vilket var fallet vid senaste bronsframträdandet på Jägersro. Håkan K Perssons häst är i absolut toppform och en ruskigt vass spurtare som därtill gjorde en stark insats i skymundan i just bronsdivisionen över 2.640 meter den 18 september.
 • M.T.Oscar har fått ett höstlopp i kroppen nu och ska åter vara riktigt på gång. Femåringen gick en stark långspurt i återkomsten trots vida spår i slutkurvan och bör rimligtvis inte vara sämre med den genomköraren innanför västen.
 • Global Beware avslutade helt okej som femma i Bronsdivisionen senast på Jägersro. Han var strålande bra vid spetssegern gången innan på en stark tidsnotering och skulle gynnas av att komma till den positionen på nytt, men det kan bli kämpigt med Kurri Jari Boko på insidan.
 • Unico Broline avslutade 1.10,5 sista 800 meterna senast på Solvalla som tvåa och har rent allmänt lyft under hösten. Han är en av flera bubblare i det här loppet.

Rank:

A: 3-9-5 B: 4-2-10-1-11 C: 6-7-12

Spetsstriden: Fördel för Kurri Jari Boko när han står sida vid sida med Globl Beware. Major Ass har öppnat förhållandevis bra i Tyskland, men att Victor Gentz ska pricka anloppet och fronta från innerspår tycker vi känns en smula långsökt.

Avd 7 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Rackham jagar revansch i det här loppet efter att fått en helt omöjlig resa i genrepet på Jägersro i förra veckan. Det blev dryga spår på vägen den gången och det var inte underligt att han var utan chans på segern. Hästen höll dock riktigt starkt och allt tyder på att den goda form som han haft en längre period ska hålla i sig. Vi ställer oss lite tveksamma till värsta konkurrentens distansförmåga i såhär hög klass och det ligger till grund för vårt tipsval.
 • Sweetman är hästen vi tänker på och som besegrade Rackham i senaste starten. Han såg verkligen smällfin ut den dagen då han dundrade från sina konkurrenter på 1.09,8a/1.640 meter tillsynes okörd. Spetschansen i det här loppet är god och visst ska Sweetman ha bra vinstchans, men vi vågar inte lägga alla ägg i samma korg här då detta är ett riktigt bra silverförsök och han kan bli rätt rejält synad av oöma konkurrenterna.
 • Oscar L.A. fick en tuff väg fram till dödspositionen senast i silverförsöket på just Jägersro och var stor i nederlaget som knappt slagen av Adde S.H. Hästen är klar för nästa veckas final vilket går att argumentera för talar emot honom, men samtidigt åker man inte till Solvalla och hämtar 250.000 kronor i en handvändning utan de pengar som står på spel i det här loppet bör Joakim Lövgren vara väl så intresserad av att kunna hämta hem. Oscar L.A. är mer gynnad av distansen denna gång kontra sprint som var fallit i senaste silverförsöket.
 • Emoji avslutade starkt i skymundan vid senaste besöket på Jägersro med 1.08 sista 800 meterna. Vi tycker att spelvärdet är så pass högt med honom att han ska med på systemet.
 • Rotate återkommer efter paus. Han är härdad i klassen och har med eftertryck visat att han duger, men givetvis föreligger frågetecken kring hästens dagsform i nuläget.

Rank:

A: 11-1-5 B: 12-7-4-8-3 C: 2-6-10-9

Spetsstriden: Sweetman har jättechans på ledningen när Adde S.H. hamnade så långt ut bakom vingen som på spår åtta. Även Cobbys Olifant kan lägga iväg bra och då han har en mindre startsnabb häst på insidan om sig bör chansen att han får vinnarhålet vara god.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 20 NOVEMBER

Avd 1: 6,8 (9,1)
Avd 2: 1,3,4,5,6,7,9,10,11,13 (8,15)
Avd 3: 1,3,5,6,7 (10,2)
Avd 4: 2 Tetrick Wania (1,3)
Avd 5: 1 Piemonte (5,6)
Avd 6: 2,3,4,5,9,10 (1,11)
Avd 7: 1,5,7,11,12 (4,8)

3.000 rader / 1.500 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Spelet heter revansch!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Lars-Åke Söderholm tränar ett av våra två singelstreck på V86-spelet. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Lars-Åke Söderholm tränar ett av våra två singelstreck på V86-spelet. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Ger sparade krafter i ett lopp extra resurser i nästa drabbning? Vore det så enkelt så skulle inte trav vara särskilt svårtippat…

Vi hoppas i vilket fall att Powerbank (V86-2) kan mått bra av att gå i mål med full tank i senaste V75-starten på Sundbyholm. Då lade vi alla ägg i samma korg och chansspikade honom som tiooddsare, men chansen gavs aldrig över spurtrakan.
Spelet heter revansch och i en än mer passande omgivning och över en distans som The Bank-sonen visat sig tycka väldigt bra om tar vi omtag och ställer Powerbank ensam.

Omgången är totalt sett lurig och vi spelar utöver två spikar med dubbla tvåhästarslås för att ha råd att måla på ordentligt i de övriga fyra loppen.

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till Bergsåker och Solvalla.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Powerbank (V86-2) trodde vi hårt på senast på V75 i Eskilstuna, men då fick han aldrig se dagens ljus utan gick i mål med mycket krafter sparade. Han övertygade vid dödenssegern gången innan på en låg 1.12-tid och möter ett likvärdigt motstånd denna gång. Vi tycker att han ska vara favorit vilket inte är fallet och då känns det givet att spela med honom som spik.
 • Russel Square (V86-3) gick en rejäl 700 metersrepa senast i Gävle och såg ut att sitta lite småfast gången innan i tuff omgivning. Hon är bara tre år och därtill sto så det går att argumentera för att hon inte står superbra inne i detta lopp, men hästen är under utveckling, har bra startryggar och kan sitta fint till. Pass upp!
 • Grisle Odin G.L. (V86-5) gjorde ett topplopp senast på Solvalla som jagade Månlykke A.M. från femte utvändigt och inte var några mil efter i mål. Öystein Tjomslands femåringen har vuxit in i eliten och nu tror vi att han är så pass tuff att han kan slå det här gänget även om han får gå den tunga vägen.
 • Harper Seabrook (V86-7) avslutade bra lite i skymundan senast på V75. Femåringen står spännande placerad i den här spårtrappan då vi inte tycker att han står långt efter de hästar i loppet som tjänat mest prispengar.

Betrodda som lever farligt

 • Holy Ground (V86-2) har lyft under hösten och är tveklöst under fin utveckling. I det här loppet står han dock riktigt hårt inne och vi finner flera hästar som vi bedömer som väl så snabba i benen som han både vad gäller startsnabbhet och spurtförmåga. Nej, här tar vi och spikar emot!
 • Red Hot Roadster (V86-4) fick dela segern från ledningen näst senast och gången efter valde man att släppa täten. Då som nu handlade det om lång distans vilket vi tycker talar för att man kan nyttja samma taktik igen. Då krävs det en del tur för att komma loss och en sådan favorit är inget att gå helhjärtat på.
 • Bellatrix Club (V86-6) tog två raka sprintersegrar från dödens i början av oktober och trivs med förutsättningarna. Här står dock stoet tufft inne i det här loppet och det kommer sitta lite mer härdade hästar tätt inpå henne när upploppet gör entré. Som favorit är hon given att gardera.
 • Tattoo Avenger (V86-7) har fart så det räcker till och blir över, men det är givetvis ingen tillfällighet att han har galopperat tre starter i följd. Han är en alldeles för osäker favorit att jobba med för att vi ska ställa honom ensam på systemet.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 17 NOVEMBER

Avd 1: 4,9 (2,6)
Avd 2: 6 Powerbank (3,10)
Avd 3: 1,3,7,8,9,10 (6,2)
Avd 4: 2,3,4,5,6,8,9 (10,12)
Avd 5: 6 Grisle Odin G.L. (2,5)
Avd 6: 2,4,6,7,9,10 (1,8)
Avd 7: 1,3,5,6,7,8,9,10,12,14 (11,2)
Avd 8: 2,3 (7,5)

10.080 rader / 2.520 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Klass I med guldkant

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Hannibal Face är en av deltagarna i det så internationella Klass I-försöket. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Hannibal Face är en av deltagarna i det så internationella Klass I-försöket. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är en påtaglig internationell prägel på denna veckas V75-omgång. Favoriten i Svensk Uppfödningslöpning Tetrick Wania (V75-4) tränas av finskan Riina Rekilä och hon är sannerligen inte ensam utländsk aktör att tilldra sig stort intresse.

Klass I-försöket känns som rena Bellman-historien med hästar från fem olika länder och i flera av de andra loppen dyker det upp springare som tävlat i Tyskland på sistone och som känns svårbedömda i det här sammanhanget.

Från start i utlandet kommer även Mindyourvalue W.F. (V75-3) som kan bli favorit i Gulddivisionen. Robert Berghs multikonstnär besegrade den franska montéeliten då han vann Prix Reynolds i senaste starten på Vincennes och har historiskt sett klarat av täta starter bra.
Här möter han dock några riktigt starka sulkykort och det går åtminstone att spekulera i att vägen fram inte blir den enklaste.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till tävlingarna på Jägersro.

Avd 1 – Klass I, 2.140 meter voltstart

Det här är faktiskt ett av de roligare Klass I-lopp vi har sett. Det kommer hästar från alla möjliga håll och kanter som blir svåra att sätta in sinsemellan. Vem som blir favorit står skrivet i stjärnorna, men Beckham vet vi är bra för klassen och han övertygade vid dödenssegern på Solvalla i fredags. Från samma position vann Twigs Honor sitt senaste V75-lopp i Eskilstuna. Nu är det bakspår och vägen fram kan bli mer besvärlig. Indigo var aldrig nära att förlora vid senaste besöket på Jägersro under Åbergs-kvällen. Då fick han dock löpa ut i ledningen och nu är det stängt startspår. Black Mission satt fast bakom Parker vid senaste V75-starten på Jägersro och gäller som spetsfavorit i lag med Thomas Uhrberg. Hannibal Face har ett brett register och redan varit nere på tider som få kan stava till i denna klass. Ideaal har samlat på sig mycket pengar på kort tid. Hur står han sig här?

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

Många om budet i detta Diamantstoförsök. In Style besegrade Palmyra för fyra starter sedan som vi därefter har sett bli hårt spelad på V75 i Sverige utan att få något med. I senaste starten brottade Mats Strandqvists sto ner ledaren från dödens på ett rejält vis och hon verkar ha ett förhållandevis brett register. Afrodite Face har felat bort sig tre starter i följd, men backar vi bandet till andraplatserna dessförinnan så är de tagna i riktigt tuffa årgångslopp. Skulle hon vinna starten från springspår kan hon bli svårslagen. Georgia Am har historiskt sett gått bäst i ledningen, men vi tycker att hon utvecklats på flera plan. Näst senast var hon trea i Diamantstoet med ett rygglopp bakom Svecak Palema och Dibah Bibo. Alhambra Mail avslutade starkt från dubbla tillägg senast, men det blev helt enkelt för långt fram. Samma sak kan upprepa sig här.

Avd 3 – Meadow Prophets Minne, 2.140 meter autostart

Upstate Face var tvåa bakom Very Kronos i Svenskt Mästerskap och höll bra från dödens i C.L.Müllers Memorial. Den här uppgiften ser aningen enklare ut på pappret, men från sjundespår riskerar han en tung väg fram ånyo. Mindyourvalue W.F. vann Silverörnen på övertygande vis och besegrade därefter stora delar av den franska montéeliten på Vincennes via en ruskigt övertygande prestation. Historiskt sett har hästen hanterar täta starter jättebra. Harran Boko gick en stark långspurt från femte utvändigt i Eskilstuna och vi tror att han körs i tät denna gång. Gareth Boko höll okej från dödens senast i Halmstad, men det känns som Elitloppstrean är en bit från maxform.

Avd 4 – Svensk Uppfödningslöpning, 1.640 meter autostart

Tetrick Wania har övertygat stort gång på gång och det såg verkligen ut som att han joggade 1.12,8a/1.640 meter i uttagningsloppet. Hästen har blivit såld efter det loppet, men står kvar i Riina Rekiläs regi. Man kan alltid spekulera i förlust för en tvååring som bara har sex starter innanför västen, men löper hästen upp till rätt nivå finns det knappast någon som har en tillstymmelse till chans att utmana honom. Sommerbrise vann det andra uttagningsloppet till Svensk Uppfödningslöpning och är tillsammans med Hepburn de mest aktuella för de som vill gardera.

Avd 5 – Klass II, 1.640 meter autostart

Piemonte gör högintressant debut i Joakim Lövgrens regi. Trixton-sonen anmäldes upp och startade i Grosser Preis von Deutschland i senaste starten vilket blev en övermäktig uppgift. Nu laddar han om i en mer ”normal” klass, men frågan är hur han hamnar till från innerspår. Rare Magic körde tufft för ledningen senast, men fick svar. Han kom ner i vinnarhålet och satt fast med sparade krafter. Skulle han hitta hela vägen till tät denna gång istället så är det möjligt att det håller hela vägen. Thorondor har varit riktigt rejäl i två raka segrar. Hästen har tuffat till sig och kan duga även i ett sådant här lopp. Lexington Zon besegrade Imperias Juliette i senaste mötet och har verkligen lyft under hösten, men den här uppgiften är något helt annat.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

Kurri Jari Boko höll starkt som fyra i ett bronsförsök på Sundbyholm där han gick göra en hel del jobb själv på slutvarvet. Vi tycker att det här loppet ser aningen enklare ut, men nu gäller det att han kan hamna lite längre fram i fältet än vad som oftast varit fallet. Global Beware har gjort starka insatser i höst och ska räknas från ett bra utgångsläge, men frågan är hur det står till med formen efter att han varit feberstruken efter senaste starten? Major Ass slog banrekord på Mariendorf i oktober, men det har inte slagit gnistor om honom i de två efterföljande starterna. M.T.Oscar var klart positiv i senaste starten och kan vara på väg tillbaka till sommarens storform. Four Guys Dream såg obrukad ut på en stark tidsnotering på Axevalla då banan var något krävande. Han är aktuell vid överpace liksom Amerindienne och Red Mile Brodde.

Avd 7 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

En helkul avslutning med flera starka kort på dåliga utgångslägen. Sweetman vann däremot spårlotten och som han såg ut på 1.09,8a/1.640 meter i förra veckan så finner vi ingen anledning att tro annat än att han körs i ledningen även över full väg. Därifrån gör han sina klart bästa lopp. Oscar L.A. fick se sig besegrad av Adde S.H. senast på Jägersro, men gjorde en toppinsats. Här kan vägen fram tänkas bli aningen mer skonsam och vi tror att Joakim Lövgren försöker vara förhållandevis offensiv på nytt. Rackham fick ett blytungt lopp i onsdags och det var verkligen inget att säga något om att han inte lyckades besegra Sweetman. Tvärtom så gjorde hästen en toppinsats och kommer ihop med Emoji blanda sig i segerstriden vid minsta överpace. I vilken form är Rotate efter drygt två månaders tävlingsuppehåll?