Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Flyger till seger

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Joakim Lövgren och Larry Wood siktas mot Sprintermästaren efter gårdagens vinst i Halmstad. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Joakim Lövgren och Larry Wood siktas mot Sprintermästaren efter gårdagens vinst i Halmstad. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Söndagens jackpotkryddade V75-omgång hämtas från Kalmar. Det traditionsenliga midsommartravet ser Kalmarsundspokalen för den äldre eliten som höjdpunkt (V75-6) och loppet brukar i regel innehålla någon häst som startat i Elitloppet fyra veckor tidigare.

Fakta

BANFAKTA KALMAR

Längd: 1.000 m
Bredd: 25,5 m (2.140 m), 26,0 m (1.640 m)
Upplopp: 207 m
Open stretch: Nej
Vinklad startbilsvinge: Nej

Så är fallet även detta år då Click Bait (V75-6) finns med i startlistan, men han får inleda från bakspår och får därför stå tillbaka i vårt tipsval.
Här talar nämligen det mesta för att Racing Mange når ledningen varifrån han ogärna ger sig och därmed hamnar Joakim Lövgrens först i vår rank.

Jägersrotränaren sitter därtill bakom ett av våra singelstreck. Palmyra (V75-2) har framstått som en flygmaskin i sina två första starter i Lövgrens regi och ska ha toppchans att spåra varje meter av detta Klass II-försök på visad startsnabbhet.

Här kan du ta del av startlistor till söndagens tävlingar i Kalmar.

Avd 1 – Klass I, 2.640 meter voltstart

 • Black Fire står hårt inne i klassen, men det tror vi är av akademisk betydelse. Han var anmäld till Klass II i Mantorp helgen efter Elitloppet, men hade inte startpoäng nog för att komma med utan fick istället starta i ett lopp på Axevalla dagen efter. Där övertygade han stort då han löste uppgiften trots en tuff löpning och vi har uppfattningen att den här hästen är en potentiell klassklättrare. Spår fyra i voltstart bör han klara av då vi upplever honom som förnuftig, men vi vill på inte vis kategorisera uppgiften som en straffspark.
 • Rossi Garline vann just ett långlopp i denna klass i april trots att han hamnade en bra bit bak i fältet. Samma öde till mötes har han gått i de två senaste loppen över medeldistans och varit utan chans att få något med sig från de loppen. Vi har ingen anledning att tro att det är något fel på formen och över just den här mer gynnsamma distansen är Flemming Jensens häst ett givet bud.
 • Oskar Run såg mycket bra ut på barfotabalans senast och gick i mål med sparade krafter. Även han passar ypperligt på denna distans och brukar normalt sett klara av snäva startspår.
 • Baroncini Jet har precis som många av Magnus Jernemyr och Linda Sedströms hästar lyft markant efter flytten till Bjertorp travcamp. Från innerspår i volten är han spetsfavorit, men för att spåra hela vägen över denna distans så krävs det väldigt mycket moral om det blir minsta körning på vägen så här blir det lite upp till bevis för hästen.
 • Loyal Cash var jättefin vid en V75-seger på Färjestad under påskhelgen, om än i enklare sällskap än vad han stöter på här. Får Adrian Kolgjini träff från springspår och når ledningen så ökar chanserna markant för Loyal Cash.

Rank:

A: 4-9 B: 2-1-7-5-8-11 C: 3-6-10-12

Spetsstriden: Vi bedömer Baroncini Jet ha god chans att hålla ut Fauntleroy, men från springspår utmanar såväl Mojito Day som Loyal Cash. Knapp fördel för den förstnämnde.

Avd 2 – Klass II, 1.640 meter autostart

 • Palmyra har inlett strålande i Joakim Lövgrens regi. Efter spetsseger på 1.11,6a/1.640 meter hemma på Jägersro i debuten så flög stoet fram i spurten från femte utvändigt i Tingsryd och såg ut att gå ”dubbelt så fort” som sina konkurrenter över spurtrakan. Det var en av de värre avslutningarna vi har sett på länge och när hon nu står med öppet läge på nytt och har toppchans att nå ledningen talar väldigt mycket för att detta är hennes lopp.
 • Real Scotch är en välstammad herre som son till Stochampionatsvinnaren Blended Scotch. Han har matchats snyggt av Svante Båth och sluppit möta de allra värsta på vägen fram, men segrarna har tagits på övertygande vis och hästen ser ut att ha skön lunk. Nu gör han debut över sprinterdistans och då vi inte känner oss helt övertygade om att han har snabbheten som krävs ännu så tror vi det blir tufft för honom att jaga ikapp Palmyra.
 • La Merida gjorde nyligen comeback efter sex månaders frånvaro och intrycket kunde omöjligen ha varit bättre. Från tredje utvändigt växlade hon ner sina konkurrenter via 1.10,5 sista 700 meterna och det känns på intet vis orimligt att hon tar ett steg ytterligare på formstegen med det loppet i kroppen.
 • Cabasse bet i starkt från tredje utvändigt i senaste starten utan att komma ikapp ledaren. Det här är en häst som har helt rätt utvecklingskurva just nu och från ett lämpligt utgångsläge som borgar från ett skonsamt lopp så känns det här som en rimlig outsider.
 • Franklin Zet har gått helt okej i Daniel Redéns regi och ska nu göra debut för Hanna Lähdekorpi. Hennes hästar går generellt sett bra för dagen och då den här hästen redan hunnit visa att han hävdar sig i klassen så är han värd att rankas på övre halvan från ett bra utgångsläge.

Rank:

A: 5 B: 9-1-4-2-6 C: 7-12-11-8-3-10

Spetsstriden: Palmyra är solklar spetsfavorit. Vi tror inte att någon på insidan varken an eller vill a emot henne och det blir även svårt för Dig for Ember att komma förbi från utsidan.

Avd 3 – Stoeliten, 2.140 meter autostart

 • Iceland Falls blir vårt tipsval i denna lömska Stoeliten. Hon vann i klassen redan i april och besegrade då Marion Fouty Bon efter en snabb avslutning som garanterat hade blivit favorit om hon startat i det här loppet. I den efterföljande starten spurtade hon starkt som tvåa bakom Oscar L.A., men i Harper Hanovers lopp blev det lite för tufft med spår på vägen. Normalt sett är det ingen garanti att Iceland Falls tar ledningen från innerspår bakom bilen, men i det här loppet kryllar det inte utav startblixtar på spår tätt intill henne så vi håller henne som knapp spetsfavorit.
 • Digital Class dök upp från ”ingenstans” i Jämtlands Stora Pris och spurtade starkt till fjärdeplatsen. Hon var minst lika bra i Diamantstofinalen gången innan bakom Lady Beluga och tycks ha steppat upp efter en vinter i Frankrike även om resultaten blev lite blandade där nere. På visad form är hon given för segerstriden även om det kan bli en bit fram från bakspår.
 • Devs Daffodil fick ett avvaktande lopp i Lady Snärts lopp under Elitloppshelgen och avslutade starkt till fjärdeplatsen. Hon hade en liten dipp under våren, men när hon tävlar på sin högstanivå så hävdar hon sig mot de bättre stona.
 • Audrey Effe slutade trea bakom Lucifer Lane och Gretzky B.R. i sin comeback i Åmål. Det såg inte ut som att Björn Goop krämade ur ”allt och lite till” ur sitt sto utan lät henne gå i mål med en skön känsla. Från spår sju bakom bilen är det lite svårt att sia hur hon kommer hamna till, men vi skulle inte bli helt förvånade om Goop vill testa och skicka iväg henne så gott det går för att få en position långt fram i fältet.
 • Florist såg väldigt positiv ut i senaste starten efter att gett ett lite slumrigt intryck i loppen dessförinnan. Skulle hon hitta ner i rygg på Iceland Falls och få chansen över spurtrakan så kan vi se henne överraska.

Rank:

A: 1-9-4-7 B: 2-5 C: 10-6-8-3

Spetsstriden: Smålömsk inledning, men normalt sett ska konkurrenterna få svårt att ta sig förbi Iceland Falls. Allra raskast av de utvändiga kan Call Me Brodda vara, men vi tror inte de räcker för att leda henne hela vägen till tät.

Avd 4 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Whispering Hills tycker vi har lyft markant under året. Hon gick en jättebra avslutning bakom Southwind Boko i senaste starten i Eskilstuna via 1.11,5 sista 800 meterna och står spännande placerad i det här loppet med innerspår på startvolten. Vi tycker att allt talar för att hon vinner starten och från ledningen är hon hästen att slå.
 • Anastasia Tav kommer från seger på 1.11,9a/2.140 meter och är en bra häst för sin klass. Hon har galopperat i ett par voltstartslopp i Italien och är inte helt att lita på i gällande disciplin, men att hon kan springa och hävdar sig i det här sällskapet råder ingen som helst tvekan om.
 • Coco Chanel Effe var trea i finalen av italienska Oaks i höstas och har tillbringat vintern i Björn Goops regi på fransk mark. Hon har blandat och gett lite i insatserna, men hennes högstanivå är hög och vi gillar Petter Karlsson som kusk som brukar kunna få ut max av sina styrningar. Även för hennes del finns de frågetecken för hur det kommer att fungera med svensk voltstart vilket man ska ta med i beräkningarna.
 • Maggiore slog på en galopp från start senast, men gick en stark upphämtning. Hon inleder från ett snävt startspår vilket kan resultera i ny galopp, men i felfritt lopp är hon bra nog och framförallt tillräckligt formstark för att utmana de bästa.
 • LaFerrari Dimanche var vårens raket bland de fyraåriga stona, men de två senaste insatserna har lämnat en del övrigt att önska. Från bakspår på 20 meters tillägg så står hon verkligen inte för någon enkel uppgift på en sannolikt snabbsprungen bana.

Rank:

A: 1-9-8 B: 10-14-7-4-2-11-6 C: 15-5-13-3-12

Spetsstriden: Vi kan inte se Whispering Hills missa ledningen.

Avd 5 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Natorp Bo fick ta dödens halvvägs in i silverförsöket i Mantorp och höll ställningarna väl som trea bakom Sam the Man och Golden Guard. Hästen ä riktigt startsnabb vid laddning, men här finns det flertalet raketer på insidan som skulle kunna sätta käppar i hjulet för hans framfart och det är på intet vis givet att han hittar till ledningen.
 • Rotate fullföljde bra från vinnarhålet i comebacken som trea efter fyra månaders uppehåll. Han levererade gång på gång i Silverdivisionen vid samma period ifjol och vi tillmäter honom möjlighet att hävda sig här trots att han inleder från spår åtta.
 • Champ Lane gjorde nyligen debut i Magnus Jernemyr och Linda Sedströms regi och det kunde inte ha slutat på ett bättre vis än vad som var fallet. Nog för att loppet blev överpacat, men hästen trampade runt sina konkurrenter på ett riktigt snyggt vis via 1.10,5 sista 700 meterna och bör rimligtvis gå framåt rätt så rejält med ett sådant lopp i kroppen.
 • Laradja Vrijthout har tagit flera övertygande spetssegrar under året och är tveklöst allra vassast när han får löpa ut i fritt läge. Därmed inte sagt att hästen är dålig med rygglopp utan med ett lopp i draget fram tills slutkurvan så kan han hävda sig, men skulle han däremot få göra jobb själv blir det desto tuffare.
 • Galantis gör nästan aldrig en dålig insats och passar bra från ett utgångsläge som detta då han får gå med i draget.

Rank:

A: 7-8-11 B: 10-9-5-4-1-12 C: 6-2-3

Spetsstriden: A Good Point och Adde S.H. bedömer vi som raskast initialt, men vi tycker inte att full väg är gynnsamt för någon av dem. Vi förväntar oss att Natorp Bo laddas likaså, men det är på intet vis givet att han får överta ledningen.

Avd 6 – Gulddivisionen, 1.640 meter autostart

 • Racing Mange slog det inte gnistor om i senaste starten i Tingsryd, men samtidigt blev det en lång, utdragen körning som kan ha påverkat det faktum att det inte fanns något spurtkrut kvar. Backar vi bandet till segerloppet i just Kalmar i maj så var det bra spring i benen på Joakim Lövgrens hedershäst och när han som nu är favorit på att nå ledningen känns han som en naturlig tipsetta.
 • Click Bait har fått tuff press i ledningen två starter i följd och det har inte handlat om vilka lopp som helst. Först var det finalen av Elitloppet och därefter var det Jämtlands Stora Pris på ett kladdigt underlag. Nu får Stefan Melanders springare inleda från bakspår vilket givetvis blir något annat, men samtidigt kan det vara gott för hästens moral att inte behöva öppna i överljudsfart.
 • Gareth Boko tyckte vi det var lite dåligt klös i när han testade lyckan i Jämtlands Stora Pris, men han är vinnaren i spårtombolan denna gång. Jerry Riordans häst har chans att få vinnarhålet och med ett spårsnålt upplägg är han inte alls otänkbar som vinnare av ett sådant här lopp.
 • Ultion Face var grym vid segern på Axevalla och lika bra i efterföljande snabblopp på Åby där han avslutade 1.09,5 sista 800 meterna från fjärde utvändigt bakom Holy Water.
 • Rackham gör intressant debut i guldsammanhang och känns som typen som bara gynnas av att möta bra hästar då det ofta blir kört på ett lite annat sätt.

Rank:

A: 4-10-1-2 B: 6-7-12 C: 8-5-3-9-11

Spetsstriden: Vi tror det blir svårt för Ultion Face att hålla ut Racing Mange och det ligger till grund för vårt tipsval.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Charliebrown Effe har inlett sin sejour på svensk mark med tre raka segrar och övertygat stort varje gång. Han krossade sina konkurrenter från dödens i Klass I-finalen under Elitloppshelgen och vi tycker faktiskt inte att konkurrensen är tuffare i det här loppet som bara håller mediumklass för att vara ett bronslopp på sommaren. Han lär bli klar favorit, men vi köper det till fullo då inte motståndet är det allra vassast.
 • Frodo Cash avslutade starkt som trea i samma klass senast i Tingsryd. Han har just två tredjeplatser i den här klassen under året och står helt perfekt inne på pengarna.
 • Stenson kom aldrig riktigt till i Klass I-finalen senast från svårt utgångsläge. Han visade prov på god startsnabbhet från samma utgångsläge näst senast, men vi är tveksamma till om Thomas Uhrberg verkligen vill köra honom i ledningen mot såhär bra hästar.
 • Cruise slutade trea respektive sjua i försök i Bronsdivisionen i föregående meeting och duger i de här klassen. Spår nio behöver inte alls vara fel för hans del för härifrån kan få ett vettigt lopp i draget och kunna spara speeden.
 • Hat Trick var urtapper vid andraplatsen från ledningen i Tingsryd efter att blivit på tok för het och dragit iväg i överlägsen ledning länge och väl. Skulle han komma förbi Stenson av egen kraft eller rentav få överta så ökar Hat Tricks chanser markant.

Rank:

A: 11 B: 3-1-9-2-4-5 C: 6-8-7-10-12

Spetsstriden: Det är klar fördel för Stenson från innerspår även om Hat Trick är rask liksom Gerben.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 26 JUNI

Avd 1: 1,2,4,5,7,8,9,11 (3,6)
Avd 2: 5 Palmyra (9,1)
Avd 3: 1,2,4,7,9 (5,10)
Avd 4: 1,8,9 (10,14)
Avd 5: 5,7,8,9,10,11 (4,1)
Avd 6: 1,2,4,6,7,10 (12,8)
Avd 7: 11 Charliebrown Effe (3,1)

4.320 rader / 2.160 kronor