Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Raka spåret för våra spikar

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Mellby Free och Björn Goop tror vi spårar hem Stoeliten. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Mellby Free och Björn Goop tror vi spårar hem Stoeliten. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Kalmartravet står traditionsenligt som värd för V75-omgången under midsommarhelgen. Att det är söndag som gäller istället för lördag har säkerligen du som läser detta full koll på sedan tidigare och den där extra dagen att läsa på kan göra susen.

Vi använder två rutinerade och pålitliga kort som singelstreck. Mellby Free (V75-3) och Cokstile (V75-7) tror vi båda har god chans att spåra hem Stoeliten respektive Kalmarsundspokalen från passande utgångsläge.

Silverdivisionen är ovanligt öppen och vi chanstippar Adde S.H. (V75-1) trots spår åtta bakom bilen! Vi har en teori om att han kan hitta till tät trots utgångsläget och det kryllar inte direkt av ”dödenssugna” springare i det här loppet som kan komma att vilja sätta upp tempot…

Här kan du ta del av dagens startlistor till Kalmars tävlingar.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Adde S.H. är verkligen en chansning som tipsetta från ett besvärligt utgångsläge, men vi gillar verkligen det formintryck han lämnat i de senaste starterna. Senast bombade han till tät och höll undan väldigt enkelt före Toddler. Adde S.H. är oerhört startsnabb och vi tror att han kan följa Kung Edward här och sedan ta över i skede två. Vi påminner om att Adde S.H. var knappt slagen tvåa på 1.10,8a/2.140 meter i Bronsdivisionsfinalen på Åby i augusti i fjol så han står distansen bara han är i form.
 • Hell Patrol har galopperat i båda sina två starter på svensk mark och är faktiskt uppe i fyra raka lopp med felsteg nu. Hästen ger ett väldigt fartfyllt intryck och vi tror inte att han har problem alls att stå sig i den här klassen, men då gäller det givetvis att han travar. Björn Goop har säkert lärt sig mycket på hästen efter att kört honom i två lopp och chansen att det blir felfri avgång bör rimligen öka i och med det.
 • Zio Tom Jet är klart bäst när han får gå i ledningen eller åtminstone ha tätkänning. Med tanke på det tycker vi att han gjorde ett bra lopp senast i Silverdivisionsfinalen på 1.11,4 som sexa från köposition. Vår teori är att Adde S.H. kommer förbi direkt, men helt säkra på den saken är vi inte utan det finns absolut en möjlighet att Zio Tom Jet kan stå emot initialt.
 • Jaques Noir såg helt okörd ut på 1.12,2a/2.140 meter senast på Färjestad och i Jennifer Perssons regi ser hästen betydligt mer travsäker ut. Nu hårdnar konkurrensen, men han gick faktiskt okej lite i skymundan efter strul näst senast i Gävle.
 • Racing Ribb gick helt okej efter galopp senast i Vaggeryd som fyra. Han höll bra från ledningen gången innan efter en 1.07-öppning och kommer till start med bevisad form.

Rank:

A: 8-5 B: 2-10-3-12-1-7-9 C: 11-6-4

Spetsstriden: Även om Zio Tom Jet lägger iväg bra så tror vi att det kan bli tufft för honom att hela emot Kung Edward som vi i sin tur tror lämnar över befälet till jämnsnabbe Adde S.H.

Avd 2 – Kalmarsundsstayern, 3.140 meter voltstart

 • Fort Knox har årsdebuten avklarad och vi har ingenting att anmärka på den insats han stod för den dagen. Femåringen fick förvisso ett helt okej lopp, men höll farten starkt som tvåa bakom en så pass bra häst som Racing Brodda. Fort Knox tävlade mot tufft motstånd i merparten av fjolårets starter och räds inte de konkurrenter han stöter på här. Vi tycker att han ska vara favorit och för oss är han ganska given tipsetta.
 • I synnerhet med tanke på att Gardner Shaw inte alls har fungerat i de två senaste starterna. Han har gått över i passgång till slut vid dessa tillfällen och inte alls kunnat nå upp till den nivå han tävlade på när han vann Bronsdivisionsfinalen på Solvalla i februari. Jörgen Westholm ändrar rimligtvis något i balansen denna gång som ska kunna ha effekt och få hästen att trava hela vägen. I sådana fall duger han väldigt bra i det här sammanhanget.
 • Ultion Face är en annan herre som inte alls fungerat på sistone. Han har till och med fått kvala om, men intrycket då ar helt lysande och han såg verkligen stark ut hela vägen in ”i säcken”. Travar hästen hela vägen är han absolut bra nog för att matcha de här hästarna och den dryga distansen tycker vi bara är fördelaktig för honom.
 • Hurricane Silas har tagit tre raka segrar och sett stark ut varje gång. Senast var han väldigt hårt anmäld, men löste likväl uppgiften. Här står han lite bättre inne på pengarna utan att vara perfekt inne i loppet.
 • Kondor Dream var tvåa bakom Hurricane Silas. Nu står han 20 meter sämre till kontra honom, men hästen är bra och känns som den sannolika ledaren. Kommer ingen av tilläggshästarna fram väldigt tidigt så tror vi att han körs där.

Rank:

A: 8-7 B: 15-12-2-5-11-14-13-10-9 C: 4-6-3-1

Spetsstriden: Vi blir överraskade om någon vill bråka med Kondor Dream av starthästarna och räknar med att han sitter i tät inom de första 500 meterna.

Avd 3 – Stoeliten, 2.140 meter autostart

 • Mellby Free är givetvis svårbedömd formmässigt, men vi har svårt att tro att hon inte är i någorlunda slag. Hon skulle ha startat i Lady Snärts lopp från spår åtta under Elitloppshelgen, men var struken den dagen och därmed blev det ytterligare fyra veckors fördröjning innan ”minicomebacken” nu kan äga rum. I vårens start på Jägersro tävlade hon inte alls maxad utrustnings- och balansmässmgt så det loppet fäster vi ingen som helst vikt vid. Nu blir det barfotabalans och jänkarvagn på och från innerspår bakom bilen brukar hon ta ledningen. Vi bedömer henne att ha god chans att spåra hela vägen om hon är i 90-procentig form.
 • Hevin Boko gick strålande i Lady Snärts lopp och gav Billie de Montfort en match hela vägen in till linjen. Senast i Itaka Sunds lopp stod hon med tillägg över sprint och när hon därtill bommade starten och tappade lite ytterligare mark så var uppgiften henne övermäktig. Nu är det lika start som gäller igen, men ska hon besegra Mellby Free så lär hon behöva göra det från utsidan.
 • Gina Mearas var jättebra i Silverdivisionen i Mantorp och ser ut att kunna etablera sig mot såväl ”pojkar” som i Stoeliten av årets prestationer att döma. Hon är inkvalad till silverfinalen nästa lördag och vill inte Johan Untersteiner starta där så finns ett femåringslopp hemma i Halmstad den 8 juli med 200.000 kronor till vinnaren som alternativ. Frågan är hur påställd han verkligen är denna gång med tanke på det…
 • Ultra Bright har gjort lika bra insatser på sistone som hon gjorde i vintras, men på snabba sommarbanor har det varit omöjligt att räcka hela vägen när hon hamnat långt bak. Hon gör alltid sitt bästa, men vi kan inte riktigt läsa in henne som positionsvinnaren här.
 • Call Me Brodda hade säkert tokladdats och körts i tät om hon haft något av de fyra innersta spåren, men nu känns hemmahästen mer eller mindre bortlottad.

Rank:

A: 1 B: 3-5-4-8-6 C: 7-2

Spetsstriden: Mellby Free har aldrig missat ledningen från spår ett efter fyra försök från innern. Tre gånger har det resulterat i seger; vid enda förlusten var det Milligan’s School som besegrade henne. Även om Ultra Bright, Gina Mearas och Call Me Brodda samtliga ärr raska så ser vi dem inte ta sig förbi.

Avd 4 – Klass II, 2.640 meter voltstart

 • Napoleon Cash lovade mycket i fjol som treåring, men föll ifrån rejält i uttagningsloppet till Svenskt Travkriterium. Han gjorde comeback i Lindesberg i slutet av maj efter åtta månaders uppehåll och även om han inte såg ut att vara på ”nivå hundra” så var likväl intrycket riktigt bra. Fyraåringen kan gå framåt ytterligare med det loppet i kroppen och att det är en skicklig startkusk i vagnen i form av Carl Johan Jepson talar likaså för hästen.
 • Howdy Quick fick omöjligt långt fram senast till Staro Obrigado, men avslutade mycket bra på avstånd som trea. Det verkar som att han är allra effektivast när han får spara speeden lite längre och denna gång så får han dessutom Björn Goop bakom sig som vet hur man får extra fart på en häst över ett upplopp. Vi vill inte spricka på den här fuxen som vi tror kommer kunna bli en följetång i STL-sammanhang framöver för vår uppfattning är bestämt att det kan finnas mycket utveckling i hästen.
 • Titan Yoda har bärgat tre raka segrar och är obesegrad i Jennifer Perssons regi. Han fick ett knalltufft lopp fram utvändigt om ledaren senast, men lyckades likväl vinna före duktige King Kong. Ska det bli fart på loppet så lär Titan Yoda vara den som sätter upp det och lyckas han knäcka ledaren kan det vara Howdy Quick som slår av honom i sin tur så för oss känns Titan Yoda en smula sårbar.
 • Behind Bars var ett stort utropstecken i höstas, men slutade fungerade över vintern. Vid comebackloppet på Åby segrade han utan att egentligen imponera särskilt mycket. Nu aviseras det skoryck för första gången någonsin, men då vi är lite tveksamma till om han kan hålla upp innerspåret så chansas han bort.
 • Fauntleroy har bara gjort bra insatser på sistone. Nu får hästen sitt elddop efter att tävlat i helt andra sammanhang på sistone och han har därtill ett fjärdespår i volten att brottas med. Scarlet Knight-sonen har dock två segrar på fyra starter över lång distans; det talar till hans fördel.

Rank:

A: 3-2 B: 12-1-4-9 C: 8-6-5-7-11-10

Spetsstriden: Vi tror inte att Behind Bars kan hålla ut Das Auto som vi tror överlåter befälet till en felfri Napoleon Cash i nästa skede.

Avd 5 – Klass I, 1.640 meter autostart

 • Balboa Lux är vi mycket imponerade av. Den italienskfödde fyraåringen är alltjämt obesegrad på svensk mark efter tre försök och har övertygat mer eller mindre varje gång. Vid segern på Jägersro anföll han bakifrån och gjorde ett starkt lopp på skor runt om och det faktum att det nu ska bli barfota fram på nytt – precis som vid näst senaste segern – ser vi som ett stort plus. Det är upplagt för att öppningen av detta lopp kan bli riktigt tuff och det gynnar givetvis Gennaro Casillos häst med tanke på utgångsläget.
 • Hipster Am höll helt okej från ledningen senast över full väg. Nu är det sprint på nytt vilket även var fallet i näst senaste starten och då gjorde han ett topplopp. Startspåret till trots så finns det en chans att han kan bomba till tät och kostar det inte orimligt mycket så kan vi se honom hålla hela vägen; så bra tror vi att den här hästen är!
 • Nouba Mom gjorde ett topplopp senast som var måletta på en tid runt 1.11,0, men blev diskvalificerad för att gått i passgång sista 50 meterna. Risken är påtaglig att det blir en tuff resa på nytt då hästen bara är medium från start och det kan även vara så att det senaste loppet sätter sig lite i benen. Given i A-gruppen, men ingen häst att placera överst i våra ögon.
 • Zacapa Grim var seg på Jägersro, men det blev hopplöst långt fram den dagen. Det såg ut som att motivationen tröt en aning, men i Mantorp studsade han tillbaka och levererade på högsta nivå åter. Vi tror att han duger i STL-sammanhang också med en position i främre träffen.
 • Zack Bris förlorade kort och gott mot en för dagen bättre häst senast. Insatsen var på intet vis dålig och skulle han spetsa och släppa nu kan vi se honom spurta till vinst.
 • Benedetto O.P. övertygade i Sverigedebuten, men har inte alls varit i balans i de två efterföljande starterna. Från ett stressigt innerspår tror vi att risken är stor att han antingen blir över från start eller galopperar direkt.

Rank:

A: 11-8-5 B: 3-7-1 C: 4-2-9-12-6-10

Spetsstriden: Här kan det gå undan! Awesome Kronos är riktigt rask iväg och vi tror inte att Johan Untersteiner vill ha rygg på Zack Bris som vi dock tror är ytterligare lite raskare från början. Utifrån lär även Hipster Am skickas iväg som öppnade jättebra från spår åtta i just Kalmar vid segern. Knapp fördel för den sistnämnda säger vi när körningen har lagt sig.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Rackham är vi förtjusta i och framförallt när han får anfalla bakifrån. Så var fallet senast på Jägersro i en överpacad tillställning och då dundrade han runt sina konkurrenter via 1.09 sista 800 meterna och kom hem på urstarka 1.10,2a/1.640 meter. Hästen såg faktiskt helt okörd ut och vi tror att Christoffer Eriksson kommer försöka sikta på något liknande upplägg här med att ta position och sedan köra till slut. Loppet kan bli temporikt och det skulle givetvis gynna Rackham.
 • Boston Wise L. fick en tuff väg fram utvändigt ledaren senast på Solvalla, men kunde likväl plocka ner Oxidizer. Det var grymt starkt gjort och hästen gick dessförinnan i mål tillsynes obrukad som sjua i Harper Hanovers lopp. Sju av hästens åtta starter i Sverige har gjorts på huvudstadsbanan, men vid det åttonde tillfället – på Romme – så blev det seger. Nu vankas en längre resa vilket möjligen kan vara ett frågetecken och det är även lite osäkert om han kan hålla upp innerspåret.
 • Oscar L.A. placerar vi i A-gruppen trots att han kan vara lite svår bakom hästar och missgynnas en del av bakspår. Hästen galopperade med segern klar kort före mål senast på Jägersro och laddar nu om efter sju veckors frånvaro. Vår magkänsla säger att Joakim Lövgren trimmat detta råämne ordentligt för att han ska kunna prestera på topp i sin återkomst och tycker det tänket stärks av att han väljer att gå ut i Bronsdivisionen direkt.
 • Easy Cash spurtade bra som trea senast i Bronsfinalen. Hästen är jättebra och vi har ingenting att anmärka på honom alls, men det kan bli en kämpig inledning för honom om han inte kommer förbi direkt. Det kan bli honom övermäktig i ett så här pass bra bronslopp.
 • Digital Dominance sköt till jättebra som trea i Harper Hanovers lopp som trea efter sen lucka. Han har verkligen lyft sig i Jörgen Westholms regi och går inte räkna bort trots att han bara har en seger på 15 försök över medeldistans.

Rank:

A: 5-1-10 B: 6-4-9-7-11 C: 12-3-8-2

Spetsstriden: Det blir svårt för Boston Wise L. att hålla ut Grinnebys Orion och Taxi Out från start. Vi tror inte att Christoffer Eriksson skickar iväg Rackham som mer och mer framstår som allra effektivast när han får anfalla bakifrån. Easy Cash och Larada Vrijthout lär heta aspiranter på att få överta ledningen av Grinnebys Orion och Taxi Out, något som vi tror riskerar att kosta mer än vad det smakar.

Avd 7 – Kalmarsundspokalen, 1.640 meter autostart

 • Cokstile blev allt galet för i Elitloppsfinalen där han skickades ut i fjärdespår av kusken redan halvvarvet före mål. Att han höll motivationen uppe så pass att han kom i mål på 1.09,6 ska hästen ha både fjäder i hatten samt guldstjärna i boken för… Nu är det Jorma Kontio i vagnen för första gången vilket är ett plus då det handlar om en kusk som är ”allmänt bättre”, men även mer van vid att tajma startbilsvingen på Kalmartravet även om han givetvis inte kör där varje vecka. Vi tror att Cokstile kan hålla upp innerspåret med hjälp av solfjäderseffekten och det ligger till grund till vårt beslut att ställa honom ensam på systemet även om han givetvis kan vinna även med andra upplägg.
 • Zarenne Fas har inte riktigt fått till det i årets starter och har haft en liten paus upp till det här loppet. Jerry Riordans häst tog ner Double Exposure från dödens i fjolårets upplaga av Finlandia Ajo så att detta är en riktig springare råder ingen tvivel om. Studsar han tillbaka och är i närheten av att prestera på sin maxnivå så går ingen säker för honom.
 • Harran Boko gör debut i ny regi, men har med sig sin gamla skötare och det finns egentligen ingenting som tyder på att han ska vara sämre på grund av den relativt färska flytten. Dock tror vi inte att Per Nordström vill tokladda med hästen här eftersom det blev galopp i spetskampen senast.
 • Brother Bill räckte inte riktigt i Jämtlands Stora Pris. Han såg jättefin ut genom slutkurvan, men när det drog ihop sig var det ingen udd i hästen. Utifrån det faktum får han slå ur underläge denna gång från bricka elva.
 • Heart of Steel höll starkt utvändigt om Lucifer Lane i Åmål. Han är lite ojämn i våra ögon, men har en så pass hög högstanivå att han ska räknas bland skaran som kan tänkas vinna loppet.

Rank:

A:B: 9-6-11-5-3-8 C: 10-7-2-12

Spetsstriden: Cokstile är rask och och vi tror att han kan hålla ut Osterc när de står sida vid sida. Skulle Harran Boko tokladdas kan han faktiskt komma förbi, men vill man verkligen riskera det med tanke på att hästen felade i tuff körning senast i Gävle?

Fakta

V75-SYSTEMET 27 JUNI

Avd 1: 1,2,3,5,7,8,9,10,12 (11,6)
Avd 2: 7,8,12,15 (2,5)
Avd 3: 1 Mellby Free (3,5)
Avd 4: 2,3 (12,1)
Avd 5: 3,5,7,8,11 (1,4)
Avd 6: 1,4,5,6,7,9,10,11 (12,3)
Avd 7: 1 Cokstile (9,6)

2.880 rader / 1.440 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Italienskt för hela slanten

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Amornero Roc står kvar i Bronsdivisionen och kommer bli storfavorit. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Amornero Roc står kvar i Bronsdivisionen och kommer bli storfavorit. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

De italienskfödda hästarnas framfart på svenska travbanor har inte gått någon obemärkt förbi. Under lördagens tävlingar på Axevalla står de i centrum i flera av loppen och det är också en italiensk häst vi nyttjar som ett av våra två singelstreck.

Alessandro Gocciadoros Amornero Roc (V75-6) står nämligen kvar i Bronsdivisionen och med god chans på ledningen så tycker vi inte att han ska behöva bli besegrad i det här loppet.

Vårt andra singelstreck har inte italienskt ursprung, men däremot ett delvis italienskt namn. Versace Broline (V75-2) – måhända döpt efter det italienska modehuset Versace – kördes rätt så avvaktande i sitt senaste försök i Klass II. Nu finns det utrymme för att vara mer offensiv och den chansen tror vi att Peter Ingves tar till vara på.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Axevalla.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Ingo blir vårt chanstips i ett mycket lurigt silverlopp. Han hade en omöjlig uppgift framför sig senast i Halmstad och kördes klokt nog defensivt av Christoffer Eriksson. Ingo fick aldrig se dagens ljus och gick i mål med sparade krafter. I vintras vann han lopp på Vincennes och den där hårdheten som hästarna samlat på sig nere på kolstybben brukar kunna göra susen när de är tillbaka på svensk mark och tävlar på platta banor. Från andraspår bakom bilen kan Christoffer Eriksson välja och vraka om han vill chansa invändigt eller gå i andraspår. Oavsett vilket tror vi att Ingo har god chans bara han sitter i fritt läge in mot upploppet.
 • Final Dream satt fast med rubbet sparat senast på Solvalla. Nu står han med spetsläge och vi kan inte tänka oss att Linda Sedström släpper om hon får åttaåringen att hålla upp innerspåret vilket vi bedömer som det mest sannolika även om det finns raska hästar på utsidan.
 • Gustafson drog stenhårt vid andraplatsen i Mons näst senast och såg ut att vara på väg mot klar seger innan mjölksyran slog in och han gick in i väggen totalt sista 50 meterna. Därefter fick hästen en tävlingspaus på två och en halv månad innan han kördes avvaktande från tillägg i ett långlopp i Wolvega. Det slog inte gnistor om honom i spurten, men den ögonöppnaren kan säkert fört fram hästen. I fjol vann han ett silverförsök i Halmstad över just sprinterdistans via ledning hela vägen, men vi ställer oss frågande till om han är i samma slag just nu.
 • Alcide Roc stod för en mycket bra insats vid Sverigedebuten i maj, men har inte alls löpt upp till den nivån i de två efterföljande starterna. Nu är det mer gynnsam distans ånyo och därtill är hästen anmäld med jänkarvagn vilket vi ser som ett plus. Hade vi känt oss trygga vid att han verkligen var i form hade han fått plats i A-gruppen.
 • Deede Star har sett jättefin ut vid sommarens två segrar, men det ska sägas att de är tagna i enklare sällskap. Om han tvingas gå ute i spåren genom slutkurvan när farten är uppskruvad kan det tänkas bli kämpigt att hålla ihop aktionen och vi väljer att ranka ner honom ett bit.

Rank:

A: 2-1-3 B: 6-9-7-11-8-4-12 C: 5-10

Spetsstriden: Även om Gustafson och Toddler är riktigt raska initialt så bör de få svårt att lugga Final Dream som står med det på Axevalla fördelaktiga innerspåret.

Avd 2 – Klass II, 2.140 meter voltstart

 • Versace Broline kördes invändigt i Klass II-försöket i Halmstad och fick först fritt spurtutrymme in mot upploppet. Han avslutade starkt som fyra, men hade för långt fram för att kunna utmana om segern. Det här loppet ser enklare ut på pappret och med tanke på vilken stark insats hästen gjorde från dödspositionen på Jägersro den 15 juni så kan vi se Peter Ingves styra fram på ledarens utsida om farten bedarar.
 • Havbergs Classic fick även han chansen för sent i sin senaste start i Halmstad vilket var i ett ramlopp under Sprintermästarkvällen. Han sköt till bra som trea och såg inte ut att vara trött över målgången. Hästen har bara gått i ledningen vid ett tillfälle och då löpte han ut väldigt fint och var inte nära att förlora loppet så lyckas han hålla upp innerspåret bedömer vi segerchansen öka markant.
 • Generator galopperade kort efter start i Stochampionatskvalen i fredags och får ladda om här istället. Hon var bra vid segrarna i maj där hon avgjorde trots ganska så tuffa resor och bör kunna duga i Klass II-sammanhang även om vi bedömer de två tidigare nämnda hästarna som strået vassare.
 • Majestic Up ser lite klumpig ut, men har bra styrka och får upp snabbheten allt mer. Han rekordsänkte rejält senast bakom Calgary Games och känns som urtypen som verkligen gynnas av det långa upploppet på Axevalla där han kan ”klampa på” rejält hela vägen in till linjen.
 • Victor C. riskerar att hamna lite på vingel från springspår då han hittills inte visat den där absoluta kvickheten ur volten. Hästen är dock mycket bättre än vad gemene man tycks tro och vi plussade verkligen för det rejäla slutvarv han gjorde senast på Färjestad klockat till 1.11,3.

Rank:

A: 10 B: 1-9-11-6-5-12-2-7 C: 8-4-3

Spetsstriden: Vi bedömer Havbergs Classic ha en rimlig chans att hålla ut Staro Merlin i ett lopp där det inte kryllar av startkatapulter.

Avd 3 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Nymke Brigadoon har tagit två raka onsdagstriumfer i V86-lopp och svarat för rejäla insatser även om det handlat om enklare omgivningar. Senast löste hon loppet från positionen utvändigt ledaren, men nu är det mycket som talar för att hon släpps till tät om hon nu inte skulle fronta av egen kraft. Täta starter och det faktum att man nu lär behöva ändra från jänkarvagn till vanlig vagn när det är voltstart är faktorer som kan tala emot henne, men är hon i närheten av att tävla på samma nivå som hon gjort i de senaste starterna blir hon svårslagen.
 • Break Trough hakade på helt okej bakom Stochampionatsfinalisten Helluva Am näst senast i Itaka Sunds lopp. Gången efter i Mantorp fick hon en svettig löpning, men tog verkligen striden och var med in till linjen även om hon ”bara” blev fyra. För oss var den insatsen ett riktigt utropstecken och vi tycker hon är mycket tidig bakom storfavoriten.
 • T.Wall’s Joplin fick inte tag i en duglig ledarhäst senast i spurten, men avslutade helt okej som tvåa. Hon är rask från start och har god chans att fronta i lag med en duktig startkusk. Får man rygg på Nymke Brigadoon är det inte omöjligt att hon kan utmana.
 • Morell spetsade man och släppte med senast i Halmstad. Hon gjorde ett bra lopp som trea och blir per automatik tidig här då hon har god chans att spara meter längs innerspåret.
 • Lovely O.O. hade inte sin bästa dag i Halmstad. Hon är inte helt att lita på, men brukar trivas bra när hon får löpa ut fritt och vi tror att Per Lennartsson kommer vara offensiv med Robert Berghs sto.

Rank:

A: 3 B: 8-6-2-10-4-12-13-15-11-14 C: 5-1-9-7

Spetsstriden: Vi bedömer T.Wall’s Joplin som snabbast iväg, men bedömer det som sannolikt att man därefter överlåter ledningen till Nymke Brigadoon.

Avd 4 – Stayerlopp, 3.140 meter voltstart

 • Reddington fick en förhållandevis tuff resa i stayerloppet under Sprintermästarkvällen. Han var trea i mål, men tilldömdes andraplatsen efter att målettan M.T.Oscar blivit diskvalificerad för trängning. Reddington gjorde en mycket bra insats och det känns som att Robert Bergh börjar få ut den kapacitet ur hästen som From Above-sonen vibbat om att han bär på. Det finns några dugliga toppar bland konkurrenterna i det här loppet, men utifrån hur kurvan pekar för femåringen så väljer vi placera honom först i ranken.
 • Maestro Crowe gick sig trött i Smålandsstayern och det kändes som att det loppet kom för tätt inpå Harper Hanovers lopp. Sexåringen kan ha mått gott av att inte startat på sju veckor och vi tycker nästan att han sett som allra bäst ut i Johan Untersteiners regi när han just återkommit efter en stunds paus.
 • Zurich As satt fast med rubbet sparat i Rättvik och fick därefter full utdelning från tät i Rättvik. Med blott en häst på startvolten och en tillsynes chanslös sådan är möjligheten god för Björn Goop att köra till ledningen per omgående.
 • Uncle Töll är vi svaga för, men tycker samtidigt inte att det slog gnistor om honom vid segerloppet senast på Axevalla trots att det blev seger. Vi är övertygade om att han kan mer och förväntar oss en vassare insats denna gång.
 • Let’s Go Ernie har gjort fyra någorlunda täta starter nu under senvåren och sommaren. Han blir lite vassare för varje start och gynnas av de förutsättningar som råder med lång distans och voltstart.

Rank:

A: 11-13-2 B: 10-8-7-4-5-14-12 C: 9-15-3-1-6

Spetsstriden: Mr Kindic frontar givetvis initialt, men vi räknar med att Zurich As övertar per omgående.

Avd 5 – Klass I, 2.140 meter autostart

 • Zion Font har respektingivande 17 segrar på 20 starter, men vi måste ändå säga att det är väldigt svårt att taxera hur bra hästen är. Han har i alla fall krupit under 1.14-tider över 2.300 meter i belgiska Mons under den gångna vintern och det får anses vara rätt så respektingivande för denna klass. Därtill har hästen en god startsnabbhet och skulle han få överta ledningen av Condior vilket vi tror kan bli fallet är han hästen att slå för de övriga
 • Benedetto O.P. gjorde en toppinsats senast i Kalmar även om han inte var måletta utan tilldömdes segern efter att ”vinnaren” diskvalificerats för felaktig gångart över mållinjen. Tidigare har han haft problem i lopp över full väg på nordisk mark, men då har det dels handlat om en stressande långresa till Vermo samt en start där han inte alls hade fräschören med sig på grund av hovproblem. Nu ska allt vara fortsatt till belåtenhet efter Kalmarsegern och det här loppet tycks komma helt rätt i tiden inför stundande Klass I-final. Alessandro Gocciadoros hästar brukar inte få preparélopp och körande Mika Forss är därtill en gasglad general så vi räknar med full fart framåt.
 • Halo Am ströks i slutet av juni på grund av feber och har därmed inte startat sedan Elitloppshelgen. Då fick han se sig regelrätt besegrad av en för dagen bättre häst i form av Venture Capital, men gjorde på intet vis ett dåligt lopp. Lyser inte ringrosten igenom ska Halo Am segerstrida trots elftespår.
 • Axel Wind har varit ett stort utropstecken i Fredrik B Larssons regi. Senast gjorde hästen ett topplopp trots tuff löpning, men ska det räcka hela vägen till vinst här lär det krävas mer ”stolpe in” under vägen.
 • Bravo Santana ska normalt sett vara lite kort i rocken mot de tidigare nämnda, men det kittlar att han är anmäld barfota runt om för blott andra gången i karriären. Första gången gjorde han ett stark insats som fyra i ett Klass II-försök.

Rank:

A: 5-7 B: 11-8-6-4-10-9-12 C: 1-2-3

Spetsstriden: Hästarna med de innersta startspåren gör upp i första skedet och bland dem är det fördel för Condior. Vi tror dock att man släpper med honom denna gång då det inte höll hela vägen i ett enklare sällskap i senaste starten. Zion Font är rask och bör kunna hålla ut Benedetto O.P.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Amornero Roc gjorde en toppinsats i finalen av Bronsdivisionen på Färjestad och att han fick släppa Admiral As förbi sig sista 25 meterna var inget att säga något om. Hästen öppnade trots allt i mycket högt tempo och förlorade kort och gott mot en riktig topphäst. Läser vi loppet rätt så är det sannolikt att han antingen frontar av egen kraft eller kan överta i tidigt skede och då blir Amornero Roc väldigt svårslagen. Eventuellt blir det skor på denna gång, men med tanke på hur han tävlat på den balansen tidigare så ska inte den saken vara hela världen.
 • Golden Guard vann Mantorploppet från dödens i senaste starten. Den här femåringen underskattas ofta, men för oss är det ingen tvivel om att han står sig i klassen. Innerspår kan bli en fälla även om han är rask iväg, men ledningen är inget måste på något vis för Brad de Veluwe-sonen.
 • Velten Versailles släppte ledningen halvvägs in i loppet senast på Enghien. Han skar ihop i aktionen på upploppet och även om han höll sig i trav så bedömde domarna det som orent dito. Hästen har blandat och gett detta år och då han verkar vara en bit från 2019 års nivå så tror vi att man släpper ledningen om man når den positionen.
 • Go West Young Man fick vandra utvändigt om Amornero Roc senast och höll bra som femma utan chans att blanda sig i striden. Han sitter fint till direkt och är med i matchen om han får ett rygglopp nu istället.
 • Phoenix Photo vann Sylvesterloppet på Axevalla på Nyårsafton och bar de pengarna helt okej även under senvintern och våren. Han har fått ett lopp i kroppen och tillhör den tänkbara skaran vid gardering.

Rank:

A: 5 B: 1-3-2-6-12-10-7 C: 9-11-4-8

Spetsstriden: Vi tror att Velten Versailles tar sig förbi Golden Guard, håller ut Vitro Diablo och släpper till Amornero Roc.

Avd 7 – Gulddivisionen, 2.640 meter autostart

 • Handsome Brad är titelförsvarare i Axevallalöpning, men årets upplaga håller högre klass och man kan räkna med att det kommer krävas något mer än de 1.13,3a/2.640 meter som kan vann på under fjolåret. Den form hästen kommer med till årets start har i vilket fall visat sig vara bästa tänkbara och lyckas han hålla upp ledningen – vilket vi tror han gör – så blir han svår att plocka ner.
 • Milligan’s School hamnade hopplöst till Färjestads Jubileumslopp och fick därtill en vid slutkurva. Han kämpade på bra hela vägen hem och nu när det är fritt läge så räknar vi med att Ulf Eriksson kan tänka sig att ta dödens med glädje.
 • Short in Cash fick just en sådan löpning senast i Halmstad och stod på starkt hela vägen hem även om Cyber Lane var för svår att lugga. Hästen har tagit ett steg i sin utveckling efter vinterns tävlande på fransk mark och är numera så pass bra att han ska placeras i en A-grupp från ett lämpligt utgångsläge.
 • Ble du Gers vann Oslo Grand Prix för andra året i följd, men 2021 års upplaga var inte den vassaste som körts… Hästen är i vilket fall spurtstark om det blir lite drön på loppet och klarar av distansen även om han inte är gynnad av den på samma sätt som han var förr om åren när hästen tävlade på sin högsta nivå.
 • Milliondollarrhyme gjorde ett mycket bra lopp på Färjestad och studsade tillbaka efter en möjligen aningen sämre insats i Boden. Frågan är bara hur han ska komma till i det här loppet från spår åtta?

Rank:

A: 1-5-3 B: 4-8-12-6-9-11 C: 7-2-10

Spetsstriden: Handsome Brad ska ha jättebra chans att hålla ut Ragazzo da Sopra när de står sida vid sida.

Fakta

V75-SYSTEMET 24 JULI

Avd 1: 1,2,3,4,6,7,8,9,11,12 (10,5)
Avd 2: 10 Versace Broline (1,9)
Avd 3: 2,3,6,8,10 (4,12)
Avd 4: 2,8,10,11,13 (7,4)
Avd 5: 5,7,8,11 (6,4)
Avd 6: 5 Amornero Roc (1,3)
Avd 7: 1,3,5 (4,8)

3.000 rader / 1.500 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Proppen ur – dags för ny seger

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Jorma Kontio. kör ett av våra två singelstreck. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Jorma Kontio. kör ett av våra två singelstreck. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Eskilstunas Fyraåringstest brukar vara en av många höjdare under juli månad och årets upplaga håller helt okej klass med tanke på att man sänkt förstapriset till 200.000 kronor.

Det blir ett genrep inför stundade Derbykval för några svenska hästar, men även för finskfödde Sahara Jaeburn (V86-7) som i fjol vann Finskt Travkriterium.

Vi streckar fyra hästar och lämnar Sprintermästartrean Maesteraemon utanför kupongen med tro om att han kanske ”räknar steg” och inte riktigt är så morsk över lång distans.

Efter att gått segerlös genom karriärens första 16 starter var det äntligen dags för Black and Quick (V86-4) att få vinna lopp i senaste starten. Hästen övertygade därtill stort och att fjolårets Kriteriefinalist har en lämplig uppgift framför sig här råder ingen tvekan om.

Det är jackpot på kvällens V86-spel. Av de 6.130.768 kronor som blev innestående när utdelningen på sex rätt uteblev i Visby förra veckan, går 4,9 miljoner kronor in i kvällens sexrättspott, medan resterande del läggs till den tänka multijackpot som ska delas ut i den mellan Solvalla och Åby delade omgången den 1 september.

Här kan du ta del av dagens startlistor till Sundbyholm.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Dorob (V86-2) väljer vi att ta ställning för i ett lopp som kan bli jämnspelat. Han fick för långt fram till urläckra Great Skills senast på Solvalla, men avslutade raskt och gick som allra fortast över mållinjen. Vi ser ett scenario framför oss där flera av de värsta konkurrenterna kamperar – för tufft – om taktpinnen och det skulle gynna Dorob rejält. Att Örjan Kihlström fått lämna återbud och ersätts av Torbjörn Jansson ser vi inte som något negativt alls eftersom Jansson kört hästen i tidigare starter och kan honom bäst av alla.
 • Black and Quick (V86-4) är inte världens roligaste häst att spika som megalampa, men vi kan inte blunda för hur bra hästen ser ut för dagen. Han har gått två raka 1.11-tider i Timo Nurmos regi och var riktigt läcker senast på Solvalla i ett lopp där han inte fick något gratis. Såtillvida att inte det loppt sätter sig på fel ställe så ska han ha toppchans att vinna på nytt.
 • Hocus Pocus (V86-5) tycker vi är för lite spelad i ett öppet ungdomslopp. Han körs av en vass kusk, har varit ute i tuffa lopp på sistone där vinnarna hetat Born Winner, Arch Lane samt Dream Creation. Det här loppet ser ut att vara aningen mer överkomligt på pappret och för oss är han klart intressant på spelet.
 • Selected News (V86-7) såg stark ut som fastlåst i Prix Readly Express. Nu kan vägen till ledningen ligga öppen och från den positionen säljer han sig dyrt om Hans-Owe Sundberg väljer att fullfölja och köra där.

Läs även: ”Bra känsla inför Derbykvalen”

Betrodda som lever farligt

 • Heavy Sound (V86-1) må vara loppets sannolika ledare och rent historiskt har hästen gått bra efter längre uppehåll. Nu har han dock kommit upp i ålder och för oss är det inte givet att han ska fortsätta leverera som i fornstora dagar. Det är sannolikt att han får Hachiko de Veluwe på utsidan och därtill kan ett par formstarka kort gå med i draget där bakom…
 • Teton Sweet Lindy (V86-3) har haft en toppsäsong och tycks kunna bära de pengar hon dragit på sig, men vi vill ändå gardera henne som storfavorit. Stoet har stundtals problem med aktionen och när hon riskerar att få en vid slutkurva från tillägg är det inte alls säkert att hon håller ordning på benen.
 • Natorp Bo (V86-6) har varit ute i mer kvalificerade sällskap under sommaren, men gick sig samtidigt rätt så trött senast i Lindesberg. Tränaren Sybille Tinter hade en fantastisk inledning på året med 25 segrar på 89 starter, men i juni och juli har det bara blivit två segrar på 33 starter. Hästarna har på intet vis gått dåligt, men den där dunderformen tycker vi saknas och nu ska Natorp Bo dessutom tävla med skor runt om istället för barfota fram. Han kan vinna, men är för hårt spelad i våra ögon.
 • Varför är Haitkin Am (V86-8) favorit i Klass II-försöket? Fyraåringen har inte startat sporadiskt under året och stått för ett par riktiga magplask när han underpresterat. Högstanivå är hög, men för oss är han bara en av i mängden denna gång när formstatusen är så svårbedömd.
Fakta

V86-SYSTEMET 21 JULI

Avd 1: 3,5,6,8 (4,1)
Avd 2: 3 Dorob (5,1)
Avd 3: 5,6,9,10 (8,12)
Avd 4: 4 Black and Quick (7,1)
Avd 5: 4,7,8,10,12 (14,1)
Avd 6: 2,9,11,12 (1,7)
Avd 7: 2,3,5,6 (7,4)
Avd 8: 1,4,5,6,7,8,9,10 (2,11)

10.240 rader / 2.560 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Italienska segermaskiner i duell

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Rick Ebbinge kör segermaskinen Zion Font i Klass I-försöket. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Rick Ebbinge kör segermaskinen Zion Font i Klass I-försöket. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Axevallas trippeltrav avslutas precis som vanligt med två V75-omgångar. Lördagens meny är klart trevlig både ur sport- som spelmässigt perspektiv och bortsett från Nymke Brigadoon (V75-3) så ser det ut som att de där klara favoriterna lyser med sin frånvaro.

Vi finner två lopp som sticker ut lite extra. Klass I-försöket (V75-4) innehåller Jeroen Engwerda och Rick Ebbinges italienskfödde segermaskin Zion Font som vunnit 17 av 20 starter och han möter Alessandro Gocciadoros Benedetto O.P. vars segeraptit inte heller går att anmärka på.
Fyraåringen som kommer från just en Klass I-triumf har vunnit elva av 17 starter i karriären och visat att han tål att gå den tunga vägen vid behov.

Axevallalöpning (V75-7) ser sannolikt hemmastjärnan Handsome Brad i favoritposition, men konkurrens saknas på intet vis. Där kan inledningen på loppet bli avgörande, men visst ska Handsome Brad gälla som spetsfavorit från ett på Axevalla fördelaktigt innerspår.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Axevalla.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

Näst högsta klassen är lömsk denna vecka. Final Dream såg vädligt fin ut som fastlåst senast på Solvalla. Nu är det ”raka spåret” och lyckas Linda Sedström hålla upp innerspåret med hästen vilket känns rimligt att tro så kan det tveklöst hålla hela vägen hem. Alcide Roc har blandat och gett i sina prestationer sedan han kom till Sverige. Just de här förutsättningarna med sprinterdistans och bil tycker vi är fördelaktiga för hans del. Deede Star var rejält på gång i våras och nu har han tagit ett steg till. Hästen har sett väldigt fräsch och fin ut vid segrarna i sommar och är ett givet bud. Gustafson är tillbaka på svensk mark och han är det med en svårbedömd formstatus, men faktum är att han mötte ganska tuffa hästar senast på Wolvega.

Avd 2 – Klass II, 2.140 meter voltstart

Ett förhållandevis klent Klass II-försök där det är svårt att peka ut chanslösa hästar. Majestic Up var tvåa bakom Timo Nurmos topphäst Calgary Games senast. Han tog verkligen max den dagen, men det var som sagt bakom en riktigt bra häst och gången innan övertygade han vid seger trots tufft lopp. Versace Broline kom aldrig riktigt till i loppet senast i Halmstad, men gick bra till slut som fyra och visade att han duger i Klass II-sammanhang.  Havbergs Classic var ute i ett tufft lopp senast i Halmstad och gjorde på intet vis bort sig. Skulle Johan Untersteiner lyckas hålla upp ledningen med hästen från innerspår i volten kan det hålla hela vägen. Yankee Dee fick för långt fram i Lindesberg, man avslutade bra i skymundan som trea. Hur klarar han av det snäva startspåret?

Avd 3 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

Nymke Brigadoon kan mycket väl bli lördagens största favorit och det tycker vi inte är så mycket att säga något om ifall så blir fallet. Hon vann den tunga vägen på Gotland och det enda orosmoln vi kan hitta är det faktum att hon nu gör sin tredje start inom loppet av 17 dagar. Hur hanterar hon den saken? För den som säker garderingsstreck så vimlar det av tänkbara hästar. Hans Crebas springare gör nästan aldrig ett dåligt lopp och såväl Dream Of MoneyD.E. som Keely Queen Er är intressanta objekt för den som vill gardera. Notera att den sistnämnda körs av Örjan Kihlström för första gången. Your Dreamlove är i dunderform och levererar slutvarv kring 1.11 gång efter gång. Ska man stå med bakspår på tillägg på någon bana så är det väl på Axevalla?

Avd 4 – Stayerlopp, 3.140 meter voltstart

Sannolikt blir Björn Goop favorit även här. Zurich As satt fast med rubbet sparat i finalloppet i Rättvik och vann därefter enkelt från ledningen i Lindesberg. Han ser jättefin ut för dagen och blir svårslagen om Goop kan forcera sin häst till tät på nytt. Reddington fick lägga flera speeder senast i Halmstad och var stor i nederlaget som tvåa (förvisso trea i mål) bakom Zarenne Fas. Maestro Crowe var ”skrikhästen” i Harpers, men gick sig trött i ledningen den dagen. Han startade tätt inpå det loppet och det blev helt enkelt för tufft för hans del för att han skulle orka stå emot i Vaggeryd. Uncle Töll vann utan att imponera senast på Axevalla, men kan mycket i grunden.

Avd 5 – Klass I, 2.140 meter autostart

Zion Font är en mycket spännande häst som vunnit 17 av 20 starter i karriären. En av förlusterna kom på Jägersro för två år sedan då han slutade fyra och det är faktiskt det enda lopp han har gjort på svensk mark. Det är väldigt svårt att bedöma hur bra den här hästen är av filmerna från Nederländerna och Belgien, men att han är startsnabb och tycks ha rätt ”keps” har vi i alla fall kunnat lista ut. Öppnar han i samma fart som han gjorde från spår fem vid segern i Mons den 15 januari (det står felaktigt i de svenska listorna att loppet kördes i Wolvega) är han sannolikt den som anför fältet. Benedetto O.P. gjorde ett topplopp i Kalmar trots en tuff resa. Han har inte fått utdelning över full väg innan det, men då har han haft problem med resan till Finland samt en krånglande hov. Vi räknar med att han levererar på nytt. Axel Wind är ett tredje italienskt ämne av spännande karaktär. Fredrik B Larssons häst har har inlett spännande på svensk mark. Halo Am har inte startat sedan andraplatsen bakom Venture Capital i Klass II-finalen under Elitloppshelgen och är svårbedömd.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

Amornero Roc höll strålande från ledningen i bronsfinalen. Han fick se sig besegrad av Admiral As, men det var ingenting att säga något om. Vi tror att Vitro Diablo tar sig förbi Golden Guard direkt och då bör Mika Forss kunde trycka sig till tät i skede två med Amornero Roc. Blir så fallet är det givetvis hästen att slå för de övriga. Velten Versailles var inte alls sig lik i de tre sista starterna på svensk mark under fjolåret. Han har studsat tillbaka någorlunda i år, men vi är alltjämt tveksamma till om han är den ”gamle Velten” på nytt. För den som söker en riktig kantboll kan Starbec’s A. to Z. vara ett kul bud. Han är ny i klassen, men gynnas bara av att möta bra hästar och starta i lopp där det kan bli tempo. Hästen levererar på en helt annan nivå när han tävlar barfota och vi kan inte tänka oss annat än att han kan kommer leverera ett jättebra upplopp här.

Avd 7 – Gulddivisionen, 2.640 meter autostart

En mycket spännande upplaga av Axevallalöpning. Hemmafavoriten Handsome Brad ska försöka hålla upp innerspåret och det kan faktiskt gå. Han var tapper som trea i Färjestads Jubileumslopp efter tufft lopp och ska gälla som favorit. Milligan’s School fick hopplöst långt fram senast i samma lopp och därtill en vid slutkurva precis som Milliondollarrhyme. Båda hästarna höll bra och visade att de har formen i helt rätt läge. Av de två tror vi klart mest på den förstnämnde då Milliondollarrhyme riskerar att hamna ”åt råttorna” från spår åtta. Short In Cash var stor i nederlaget på utsidan om Cyber Lane i Halmstad, Ble du Gers gynnas inte av distansen på det sätt han gjorde förr om åren, men hanterar den väl på en platt tusenmetersbana. Antonio Trot har gått bra hela året, men hinner han verkligen fram från spår tolv på en snabb sommarbana?