Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Vi väljer rätt karuseller på tivolit

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Moni Viking, Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Moni Viking, Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

– Det är en tivolibana, det går bara runt, runt och runt!

Orden yppades till undertecknad av en av Norges mest framgångsrika travtränare för ett antal år sedan rörande Klosterskogen och har etsats sig fast på näthinnan.
De handlar alltså om en 800 metersbana med 220 meter långt upplopp och riktigt snäva kurvor vilket brukar kunna vålla stora problem. Åtminstone för de kuskar som kör på Klosterskogen för första gången…

Nu är det väldigt få av de aktiva som tävlar under denna tävlingsdag som gör sitt första besök på Klosterskogen och de kuskar som kör våra spikar är ytterst väl medvetna om hur bankroppen ska hanteras.

Vi chansar och garderar stjärnhästen Moni Viking (V75-1) i dennes comeback, väl medvetna om att han levererat efter uppehåll tidigare. Den här uppgiften är speciell och vi kostar på oss att ta ut svängarna när vi tycker oss ha bättre spikalternativ i kallblodsloppen.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till tävlingarna på Klosterskogen.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

  • Todin (V75-2) avslutade strålande till andraplatsen bakom Grisle Odin G.L. i Jacob Meyers Minneslopp. Bakspår är givetvis inte optimalt på Klosterskogen, men då vi bedömer den betrodda framspårsduon Gomnes Faks och Ard som missgynnade av medeldistans samt ser ett loppscenario där de kör för tufft mot varandra initalt så tror vi att Todin kan lösa uppgiften likväl.
  • Odd Herakles (V75-5) har inlett året med två segrar och ”täppte igen truten” på oss som garderade honom senast på Momarken. Den här uppgiften ser väldigt lämplig ut och allt tyder på att han kommer leda från start till mål.
  • Electrique A. (V75-6) var ”surrhäst” senast på Bjerke i ett V86-lopp, men då blev det galopp i första kurvan. Det kan ha varit så enkelt att hon inte fungerade i den jänkarvagn hon tävlade i den dagen och nu är det åter vanlig vagn som gäller. Vi tycker hon har gjort starka insatser dessförinnan och höjer varningens finger.
  • Zaffiro Jet (V75-7) har fått två lopp i kroppen efter en Frankrikesejour och var framförallt väldigt positiv vid segerloppet senast i Skive. Från det här smaskiga utgångsläget är det god chans att han får ledningen eller rygg på Always On Time. Det sistnämnda behöver inte alls vara fel då det finns open stretch att tillgå.

Betrodda som lever farligt

  • Moni Viking (V75-1) ska normalt sett springa åttor kring ett sådant här sällskap. Nu handlar det dock om årsdebut, en speciell bankropp och det finns några dugliga konkurrenter med i fältet. Vi kostar på oss att lyxgardera väl medvetna om att vi kan bli stående med dummstrut på!
  • Ard (V75-2) var strålande bra i senaste starten på Jarlsberg där han rusade en 1.21-tid och vann helt överlägset. Nu är det dock full väg som gäller, det föreligger risk för svar på insidan och från dödens tror vi kort och gott att han får svårt att lösa uppgiften.
  • Callas (V75-6) spurtade starkt i skymundan som fyra i ett Diamantstoförsök i näst senaste starten och vann därefter ett vardagslopp på Bjerke. Hon är bra, men motstånd saknas inte utan här tycker vi att det finns en handfull konkurrenter som håller samma klass som henne.
Fakta

V75-FÖRSLAGET 16 APRIL

Avd 1: 3,8,12,13 (7,1)
Avd 2: 10 Todin (2,5)
Avd 3: Samtliga hästar (1,3)
Avd 4: 2,3,5,6,7 (9,1)
Avd 5: 5 Odd Herakles (9,6)
Avd 6: 2,6,7,12 (14,8)
Avd 7: 1,3,4,5,6,8,9 (7,2)

3.360 rader / 1.680 kronor