Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Ny skrällkväll i Örebro?

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Claes Sjöström. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Claes Sjöström. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Skrällarna har duggat tätt under V75-omgångarna kring julhelgen. Under STL-finalerna på Solvalla stannade förvisso utdelningen på sju rätt på 21.477 kronor, men i de övriga fyra omgångar som har körts har utdelningen varit sexsiffrig eller – som i Halmstad dagen före julafton – så har ingen lyckats ha alla sju vinnare på markerade på kupongen.

 • 23 december: Ingen vinnare
 • 25 december: 450.057 kronor
 • 26 december: 21.477 kronor
 • 27 december: 455.044 kronor
 • 28 december: 106.589 kronor

Efter två dagar där V75 avgjorts i Norge samt Danmark så är det svenska tävlingar som gäller denna kväll. Örebrotravet står som värd för tävlingarna där den sportsliga höjdpunkten är E3 Revanschen för hingstar och valacker.
Vi tror att Timber (V75-3) leder det loppet från start till mål och sparar vårt andra singelstreck till den avslutningen. Eagle In The Sky (V75-7) bedömer vi vara fältets bästa häst och har en stark känsla av att han kan lösa loppet även om han får gå den tunga vägen.

Här kan du ta del av dagens startlistor till tävlingarna i Örebro.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport så följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • M.T.Penelope (V75-2) såg ut att ha rubbet sparat när galoppen kom i instängt läge 200 meter före mål senast i Mantorp. Hon har ett smaskigt utgångsläge här, kan öppna vasst och bör som sämst få rygg på favoriten Beamer. I våra ögon är hon alldeles för lite spelad i det här loppet.
 • Timber (V75-3) tillhörde toppskiktet i sin kull i vintras, men karriären stannade upp på grund av senskada. Han såg lysande ut i comebackloppet, men svek gången efter vilket troligtvis berodde på att det blev för långt mellan starterna. Nu blir det tätare intervall mellan loppen, utgångsläget är perfekt och eventuellt kommer hästen att utrustas med ett halvstängt huvudlag. Hästen har bara körts i ledningen en gång och då höll det hela vägen. Vi tror på repris här.
 • Dreamofmoneyd.e. (V75-6) skrällvann ett V75-lopp i juli via vinnarhålet och lucka 100 meter före mål. Hon har fått ett formstärkande lopp i kroppen och lyckas Hans Crebas hålla rygg på favoriten Donna Summer kan vi absolut se henne spurta hem en ny, välbetald triumf.
 • Eagle In The Sky (V75-7) har galopperat i två av de fem senaste starterna, men när proffskuskar suttit bakom har han skött sig utan problem. Han testades på V75 på Sundbyholm i november och mötte tuffare hästar den dagen än vad som är fallet nu och fick dessutom ett krävande lopp med spår på vägen. Här tror vi att Claes Sjöström kör på säkerhet initialt och kan ta dödens i skede två. Därifrån kan han låsa loppet och få slag på den ledande favoriten Billy Idol som vi inte tycker är något lejon sista 50 meterna. En helkul spik!

Betrodda som lever farligt

 • Quarcia (V75-1) matchades upp i Gulddivisionen senast på Romme och gjorde ett bra lopp som femma från omöjligt utgångsläge. Hästen kommer till start med bevisad form, men det finns startsnabba hästar på såväl in- som utsidan och det föreligger dödensrisk vid laddning. Stoet ska streckas, men vi tycker det är fel att göra henne till favorit.
 • Digital Lucky (V75-4) har haft en stark säsong och såg fin ut senast i Klass I-försöket på Romme. Nu lär det bli tal om lite mer offensiv styrning, men loppet innehållet några dugliga konkurrenter och även om han är den givna förstahästen känns det tufft att han ska vara spelad på över 60 procent.
 • Sweet Muscles (V75-5) har bara gjort bra insatser under hösten och vintern, men det har handlat om enklare sammanhang än vad som är fallet nu. Vi vill inte hypa upp det här loppet som någon superdrabbning, men det skiljer inte särskilt mycket mellan deltagarna och vi tycker det känns konstigt att hon är ganska klar favorit i skrivande stund.
 • Billy Idol (V75-7) har två spetssegrar i resultatraden, men även då två andraplatser från ledningen där han helt enkelt inte varit tillräckligt bra för att hålla hela vägen. Vi tror att han får en bättre häst på utsidan i detta lopp i form av Eagle In The Sky som vi tror kommer visa sig vara den tuffare av de två sista 50 meterna och utifrån det blir det naturligt att placera Billy Idol under vinjetten betrodda som lever farligt.
Fakta

V75-FÖRSLAGET 29 DECEMBER

Avd 1: 2,4,5,8,9 (10,7)
Avd 2: 2,3,4,7,10 (9,14)
Avd 3: 3 Timber (4,6)
Avd 4: 2,4,10,13 (7,8)
Avd 5: 2,3,4,5,8,9,10,12 (1,7)
Avd 6: 1,8,14,15 (3,10)
Avd 7: 2 Eagle In The Sky (10,6)

3.200 rader / 1.600 kronor