Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Raka vägen!

Av
Redaktionen
Daniel Redéns Missle Hill har en lämplig uppgift i lördagens Gulddivision. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Daniel Redéns Missle Hill har en lämplig uppgift i lördagens Gulddivision. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Den här lördagen riktas V75-blickarna mot Örebro och finalerna i ”Korta E3”. Bland hingstarna ska Bedazzled Sox (V75-3) försöka försvara titeln från den långa upplagan och Roger Walmanns häst blir även vår tipsetta – motstånd saknas dock inte. Dea Grif (V75-6) blir vårt tips bland stona, men här lär det gå undan rejält från start då flera ekipage är intresserade av ledningen. Vi täcker upp båda finalerna en aning och hoppas kunna få in någon ”kantboll” där.

Istället hittar vi två andra spikförslag. Missle Hill (V75-2) är ingen kioskvältare direkt, snarare tvärtom. Det hade varit intressant att gardera då flera där bakom känns spelvärda, men sammantaget var intrycket på Visby så pass stark så att hjärnan säger att han vinner igen. Bravo Santana (V75-7) blir vår kompletterande spik. Vi kalkylerar med att han kommer till ledningen efter en bit och över 1609 meter är sedan segerchansen god då värsta konkurrenten fick ett sämre läge.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till tävlingarna i Örebro

Avd 1 – Silverdivisionen, 2.640 meter voltstart

 • Digital Dominance hade fått ett litet uppehåll inför senast då han startat rätt tätt och i tuffa gäng i våras. En matchning som avslutades på Solvalla i Harper Hanovers Lopp. Vi tyckte Westholms häst avslutade bra som sjua i skymundan på Rättvik och formen lär vara på gång igen. Distansen talar till hans fördel och det gäller bara att han kliver iväg från spår fem. Då tycker vi han är ett intressant första streck i loppet som lågt spelad på V75.
 • Uncle Töll är spetsfavorit från innerspår och därmed även tidig i segerdiskussionerna. Björn Goop kör för första gången och det brukar sällan vara någon nackdel. Han har fått ett par formhöjande lopp under sadel på slutet och formen pekar uppåt. Vi noterar ändå på minuskontot att han ännu inte vunnit lopp över lång distans.
 • Borups Tornado fick inte något lopp han gillar senast på Rättvik. Det var nog mer motivationen än orken som tröt till slut och nu laddar han om. Läget behöver inte vara så dumt. Särskilt inte om han lyckas hålla ryggen på Uncle Töll och denne spetsar. Kommer sedan luckan till slut kan sexåringen absolut ta sin första seger i silverdivisionen.
 • Toto Barosso klarade voltstart bra näst senast, men vi vågar ändå inte lita på honom fullt ut i den disciplinen. Det handlar annars om en stark typ som vunnit över tre varv så distansen räds han inte. Kliver han iväg och det löser sig så kan han absolut vinna.
 • Bransbys Juke Box håller farten bra till slut och skulle vara gynnad om det kördes i jämn och hård fart hela vägen. Noterbart är även hans senaste tre starter just på Örebro. Resultatraden där säger 1-2-1.

Rank:

A: 5-1-8-6 B: 11-4-7-12-3-10-9-2

Spetsstriden: Voltstart och vi säger klar fördel Uncle Töll med Goop i vagnen. Hästen trivs dessutom mycket bra i den positionen och lär inte släppa i första taget om man kommer till tät. Springspårens Toto Barosso och Global Bookmaker är de som möjligen kan utmana.

Avd 2 – Gulddivisionen, 2.100 meter autostart

 • Missle Hill hade visserligen visat lite smygform inför senast, men den prestationen såg vi nog ändå inte riktigt komma på Visby. Han såg ut som en retad tiger mest hela vägen och avgjorde lekande lätt från ”dödens”. Efter ett sådant race är det svårt att gå emot honom då han egentligen inte möter något värre sällskap den här gången. Läget bak bilen blev dessutom klart mycket bättre än senast.
 • Global Welcome varnade vi för senast och han spurtade bra bakom Missle Hill och håller formen. Tyvärr fick han ett trist läge den här gången, vilket drar ner segerchanserna en del. Annars är det helt klart så att Svante Båths häst bara måste få sätta dit första årssegern kvar och sammantaget fortsätter vi att lägga upp honom i rankingen.
 • Eddy West gör en intressant gulddebut. Hästen fick en inplanerad paus efter silverfinalen under elitloppshelgen och svarade för en bra minicomeback senast. Med det loppet i kroppen bör han vara vassare nu. Får han bara sin rätta resa så går inga konkurrenter säkra över upploppet. Vår känsla är att han kommer växa in som en stabil guldhäst under sensommaren och hösten.
 • Lucifer Lane fick utstå obarmhärtigt tryck av Missle Hill på slutrundan senast. Han gav sig vid ingången till upploppet och kanske var det inte så mycket att säga om. Ändå borde han stretat emot lite längre och lite bättre för att få överbetyg. Är en av få som kan vara med och utmana om ledningen även i det här loppet och lite extra har nog tränare Thomas L Nilsson vässat när det handlar om V75 på hemmaplan.
 • Beartime var inte riktigt sitt rätta jag senast och har fått en kort paus. Härdad i tuffa V75-gäng tidigare och letar man skrällbud i loppet ska han absolut inte glömmas bort här.

Rank:

A: 2 B: 10-3-4-6 C: 1-5-11-8-7-9

Spetsstriden: Spår två på Örebro är inte det helt optimala, men vi tror ändå att spetschansen för Missle Hill är hög. Som han såg ut senast på Visby lär han i så fall inte bli enkel att springa förbi. Lucifer Lane är den som provar att ta längder på favoriten.

Avd 3 – E3-final h/v, 1.609 meter autostart

 • Bedazzled Sox vann den långa E3-finalen på Eskilstuna och fortsatte sedan att övertyga i uttagningen till den här korta upplagan. Vi är fullt medvetna om att han troligen får göra jobbet utvändigt om Corazon Combo den här gången (det var ombytta roller senast), men ändå lägger vi honom överst i rankingen då vi verkligen fattat tycke för den här hästen som fortsatt verkar utvecklas för varje start.
 • Corazon Combo blir favorit och det är inget att säga om då han har ett bättre läge än vår tipsetta. Pekka Korpi lär göra allt han kan för att försvara ledningen och då blir man såklart svårtuggade. Han vann ohotat sitt uttagningslopp på Gävle och totalt kan han trimufera med 14 segrar på 15 starter.
 • Following kommer allt mer för varje start på svensk mark. Nu ”lyser det rött” i listorna gällande barfotakörning och dessutom pratas det från stall Melander om någon form av skygglappar på. När ”Tarzan” gör de där ändringarna ska man alltid vara med på noterna och sonen till Nuncio kan vara farlig att räkna bort.
 • Drake Kronos såg ut att han sparade krafter då han vann sitt försök från ledningen. Hästen har hittat en växel till med jänkarvagnen på slutet och han är självklart anmäld så igen. Lär få ett fint lopp från ett perfekt spår bakom bilen och kan slå till om han sedan får fritt fram i tid.
 • Ante La Roque känns intressant för den som jagar skräll. Det pratas om urryckare för första gången och vår känsla är att hästen kommer allt mer i Daniel Redéns regi.

Rank:

A: 3-1 B: 6-2-4 C: 10-5-7-9-8

Spetsstriden: Corazon Combo har visat sig ha det mesta, bland annat startsnabbhet. Även om det är 1609 meter så är inte spår ett optimalt på Örebro och det finns på vår karta att Bedazzled Sox skulle kunna ta sig förbi.

Avd 4 – Klass II, 2.140 meter voltstart

 • Dirty Martini får tipsettan i ett öppet lopp, mestadels på intrycket från Rättvik näst senast då han tidigt susade till ledningen från spår en bit ut på vingen och sedan vann med sparade krafter. Nu är det voltstart som han inte varit ut i på ett tag, men spår tre är bra och han borde komma iväg kvickt igen. Blir det ledning så är han bra nog att vinna V75-lopp i lägsta klassen.
 • Father Simon har ett lite mer besvärligt spår att brottas med i starten. Ändå är vår känsla att han kan vara kvick i benen även från ett sådant här läge och Björn Goop har fixat värre saker i karriären än att lotsa iväg den här felfritt. Senast hade han spår tolv i en V75-start på Rättvik och satt fast till slut med vad som såg ut att vara en del krafter.
 • Livingstone väljer vi att höja upp i rankingen till väldigt få spelprocent. Självklart går det åt en hel del tur från spår elva, men det låter från tränare Petter Karlsson som att man har laddat lite extra inför det här loppet. Med de rätta ryggarna kan han blåsa ner många till slut.
 • Global Crossover hade inte startat på nästan åtta månader när han gick ut och vann direkt senast. Det var första starten som valack och kanske har det lossnat för fyraåringen nu? Han är på kronan inmatchad i lägsta klassen och ska streckas tidigt även om spår två inte är optimalt i voltstart.
 • Mysterious Lucifer gav vi chansen som lite betrodd senast, men han svek. Överlag har det varit ett ”konstigt” intryck på hästen i de senaste starterna och vi fortsätter tjata om att han nog kan mer än vad raden visar. Hamnar en bit ner nu, men som spelad till två-tre procent måste vi ändå plocka med honom igen – trägen vinner…

Rank:

A: 3-4-11 B: 2-8-7-1-5-9 C: 6-10

Spetsstriden: Voltstart och Dirty Martini har inte tävlat i den startmetoden sedan januari. Trivs dock i ledningen och är ändå vår knappa spetsfavorit då det inte vimlar av startsnabba konkurrenter heller.

Avd 5 – Klass I, 2.140 meter autostart

 • Conrads Diderot valde vi att spika i hästens senaste start på Årjäng och det var inte långt ifrån att han infriade det förtroendet. Han kopplade greppet på ledaren vid upploppets början, men kunde sedan inte stå emot Rossi Garline den allra sista biten. En bra insats och när man valde att stå över finalen på Åby förra helgen så är valacken fortsatt perfekt inne i Klass ett. Möjlig chansspik igen då han inte ser ut att bli favorit.
 • Eagle In Disguise är den som spelarna verkar ha mest förtroende för. Han har vunnit två enkla segrar på slutet och senast fick han göra en hel del jobb efter en missad start. Hög kapacitet i hästen och ett bra läge bakom bilen, men vi har i bakhuvudet hans historik att vara skör av sig och vi vågar därför inte rätta in oss i favoritledet den här gången.
 • L.L.Labero är Robert Berghs andra häst i loppet. Eller kanske första häst eftersom han väljer att köra den själv. Det blev dock ett sämre läge för honom med spår sju och det kan kosta en del från start för att hitta en bra position. Kapacitet för seger finns om det skulle stämma på vägen.
 • Hand Full gör en intressant start, men är samtidigt aningen svårbedömd. Han fick inte till det nere i Frankrike, men kvalet senast på Solvalla var av det övertygande slaget. Stark och rejäl sort som får Kihström i vagnen för första gången – se upp.
 • Ea är ett fint danskt sto som vi tycker har tagit kliv framåt i sina båda senaste starter. Det är kanske ingen som vinner det här loppet den tunga vägen, men Adielsson i vagnen för första gången är intressant och med en smygare kan skrällen vara ett faktum.

Rank:

A: 5-2 B: 7-11-6-9-4-3-10-12-1-8

Spetsstriden: Eagle In Disguise kunde inte alls vara med senast, men det fanns förklaringar och vi tror han är klart vassare ut än så. Jumani Love laddas och långt utifrån kan L.L.Labero öppna snabbt vid full laddning.

Avd 6 – E3-final ston, 1.609 meter autostart

 • Dea Grif får första strecket i den korta E3-finalen för stona. Hon övertygade på oss redan under Solvallas elitloppshelg då hon vann ”Treåringseliten för ston” på ett bra sätt. Hon kvalade sedan in till långa E3 där det blev galopp till slut i finalen med sparade krafter. Det är ingen stabil dam, men sköter hon sig kan revanschen komma den här gången. Skulle hon hitta ända till ledningen ökar såklart chanserna ytterligare.
 • Decision Maker placerar vi som tvåa i rankingen. Vi tycker hon är inne i en fin utvecklingsfas och är dessutom anmäld barfota runt om den här gången. Höll starkt utvändigt om Dea Grif i sitt uttagningslopp och vi blir inte förvånade om hon tar sig förbi till seger den här gången.
 • Beat It har blivit allt bättre i regi Timo Nurmos. Försöksloppet på Gävle vann hon efter att ha dragit på i hög fart i ledningen. Även hon lär vara intresserad av att köra för spets och på Örebro är det som bekant inte fel att ha läge något hack ut på startbilsvingen.
 • Jewilla skulle lika gärna ha kunnat hamna etta som fyra i rankingen av det här loppet, så jämnt och lurigt är det att rangordna dessa treåriga damer mot varandra. Hon vann sitt försök från ledningen i finfin stil och här har vi ännu en som lär prova rejält från start.
 • Lollo Trot har spetschans från innerspår då det kan vara svårt för de andra att ta längder sida vid sida. Axevallahästen kommer allt mer och vann sitt försök från ”dödens” trots punktering på den sista bortre långsidan.

Rank:

A: 3-6-4-2 B: 1-5-10-7 C: 8-9

Spetsstriden: Full fart att vänta och de tre invändiga hästarna är alla snabba. Sida vid sida är vår känsla att Lollo Trot klarar av att försvara innerspåret och det låter från tränarhåll som att man i så fall vill köra där.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 1.609 meter autostart

 • Bravo Santana tar vi ställning för i avslutningen och kalkylerar då med att han kommer till ledningen tidigt. Han visade näst senast att kort distans passar utmärkt och den här gången låter det från stallhåll som att man dessutom ska sätta på ett helstängt huvudlag. Vi ser framför oss hur Johan Untersteiner i sedvanlig stil mer ligger under jänkarvagnen än sitter upp i den över upploppet och brisar undan till seger. Då man inte är favorit i loppet är det en intressant spik.
 • Born To Run är den som spelarna tror mest på och kapacitetmässigt säger vi inget om det. Magnus A Djuse vann med Gocciadoros häst näst senast och får chansen igen. Han behöver dock vara i bättre slag än senast för att greja det här från bakspår över 1640 m. På Bollnäs tyckte vi han såg halvloj ut redan i värmningen och kanske är formen lite på retur?
 • King Of Everything skulle ha vunnit senast för att få några plus i kanten, men samtidigt hade det blivit lite långt mellan starterna. Claes Svensson låter väldigt bestämd över att han vill ge sin häst ett rygglopp den här gången. Lite lurigt då sexåringen är snabb från start, har ett bra läge och det är kort distans. Om det nu ändå blir så – ja, då borde vår spikidé vara den som är först fram för att överta.
 • Global Lover är jämn och säker. Han hamnade i en trött konkurrents rygg senast på Bollnäs men såg annars rätt så formstark ut. Läget nu är betydligt bättre och vi har lite feeling för att han kommer göra ett bra lopp över kort distans den här gången – skrällvarning utfärdas.
 • Habrik Am gör sitt varje gång, men har kanske inte de mest optimala förutsättningarna den här gången. Han lär inte kunna vara med och köra om någon ledning och 1640 m känns ännu inte som hans bästa gren. Främst en outsiderchans om allt skulle lösa sig helt optimalt.

Rank:

A: B: 10-2-4-1-6 C: 7-12-3-9-8-11

Spetsstriden: Här har King Of Everything ett perfekt läge, men det låter som att Claes Svensson vill köra i ryggar. Då lär Bravo Santana vara sugen på att överta – så bygger vi vårt tips.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 20 AUGUSTI

Avd 1: 1,4,5,6,7,8,11 (12,3)
Avd 2: 2 Missle Hill (10,3)
Avd 3: 1,2,3,4,6 (10,5)
Avd 4: 2,3,4,7,8,11 (1,5)
Avd 5: 2,4,5,6,7,9,11 (3,10)
Avd 6: 2,3,4,6 (1,5)
Avd 7: 5 Bravo Santana (10,2)

5.880 rader / 2.940 kronor