Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Risk för favoritkavalkad

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Seismic Wave är klar för Elitloppet. Foto Mathias Hedlund
Seismic Wave är klar för Elitloppet. Foto Mathias Hedlund
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Vi kan inte förneka att det är en påtaglig risk att lördagens V75-utdelning kommer att bli låg. Det finns flera stora favoriter inom streckspelet som har passande uppgifter framför sig och som normalt sett vinner sina lopp.

Efter att Farlander Am tragiskt nog fått avlivas efter att ådragit sig en allvarlig skada ser Seismic Wave (V75-2) ut att stå inför en straffspark i silverdivisionen.

Timo Nurmos sexåring gör förvisso årsdebut, men är det något vi vet med säkerhet så är det att Solvallatränarens hästar inte är för dåligt förberedda inför sina återkomster och han möter dessutom ett för sammanhanget överkomligt sällskap.

I deltävling fyra av Paralympiatravet har Very Kronos (V75-6) värsta konkurrent Sorbet fått ett mer gynnsamt utgångsläge och det är utifrån det vi ger oss på ett försök att gardera. Normalt sett bör Very Kronos lösa uppgiften även från dödens, men det finns några rätt starka kort som kan få gå med i draget och som möjligen skulle kunna slå av honom sista 25 meterna.

Här kan du ta del av lördagens startlistor.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Bronsdivisionen, 2.140 meter voltstart

 • Eddy West såg så pass läcker ut senast på Sundbyholm att vi väljer att tippa honom i det här loppet trots bakspår. Femåringen hade rätt så långt fram när attacken sattes in 350 meter från mål från tredje utvändigt, men fullkomligen exploderade och hann förbi via 1.10 sista varvet. Han har en bra startrygg i Sato och kan han följa den under vägen blir han svårstoppad.
 • Sato har vi redan nämnt och han är en värdig utmanare även om han får dra fram Eddy West. Gift Kronos-sonen har sett mycket finare ut igen i de senaste starterna och det var starkt gjort av honom att besegra Zagor Roc senast i Mantorp vilket vi håller för en bra häst för klassen de dagar han fungerar fullt ut. Hästen vann V75-lopp motsvarande tävlingsdag i Örebro för två år sedan och det känns spännande att se Kevin Oscarsson bakom hästen i STL-sammanhang.
 • Surf’n Turf kommer från spetsseger på Solvalla och är faktiskt obesegrad från den positionen efter fem försök. Det logiska hade kanske varit att tippa honom då chansen är god att han hittar till tät igen, men Fredrik Linders hästar har ”bara” två segrar på de 40 starter som stallet gjort i mars och april och vi är lite inne på att stallet inte riktigt är i superform utan att för den skull säga att hästarna gått dåligt.
 • Big Shot fick hållas i måttligt tempo senast och vann enkelt. Nu är det stängt startspår och en risk att han blir fast, men han har gjort bra lopp även bakifrån så här får Jorma Kontio helt enkelt försöka tråckla sig ut.
 • Il Duce Boko har gjort två starka insatser i år och nu aviseras det skoryck på alla fyra hovar för första gången någonsin. Det kittlar!

Rank:

A: 10-3-6 B: 8-9-5 C: 2-11-4-12-7-1

Spetsstriden: Även om Mellby Ess tar ledningen initialt så tror vi inte att Petter Lundberg bråkar med Surf’n Turf in mot första kurvan.

Avd 2 – Silverdivisionen, 2.100 meter autostart

 • Seismic Wave vann förvisso fem av sju lopp som femåring, men det fanns också dagar då han inte alls fungerade som bäst utan föll ur i fräschören. Jubileumspokalen var ett sådant tillfälle liksom silverfinalen på Solvalla i slutet av november. Det faktum att hästen haft fem månaders tävlingspaus behöver inte alls vara negativt för hans del och vi vet sedan tidigare att Timo Nurmos är en mästare på att förbereda hästarna inför återkomster. Vi räknar kor och gott med att Björn Goop utnyttjar hästens startsnabbhet, vinner starten och att loppet är över.
 • Ubiquarian Face är också en riktigt bra häst för klassen, men nu när han fick spår på utsidan om Seismic Wave så blir det kämpigt. Femåringen fick ta dödens på Farlander Am på Jägersro och det blev honom helt enkelt övermäktigt den dagen. Omtag tas här och hästen kommer säkert göra en stark prestation, men vi kan inte riktigt se hur det ska räcka till att besegra Seismic Wave.
 • Merritt fick omöjligt långt fram senast på Bergsåker, men avslutade strålande från femte utvändigt via 1.08 sista 500 meterna. Hästen sitter bra till i andraspår direkt, men det kan också bli en fälla och resultera i att han får ta dödens om inte Ubiquarian Face laddas framåt.
 • Zeus Bi såg jättefin ut i Gävle näst senast som fastlåst, men felade dubbelt i slutkurvan gången efter på Romme. Vi inbillar oss i vilket fall att han är lite på väg uppåt igen och ser honom som ett relativt tidigt bud.
 • Casanova Sisu exploderade inte från vinnarhålet senast när luckan kom och lär vara nöjd med en vettig peng från detta fina smygläge.

Rank:

A: 6 B: 7-3 C: 10-1-9-8-5-4

Spetsstriden: Seismic Wave har ett perfekt startspår bakom bilen med tanke på att det är Örebro och ska hålla ut Ubiquarian Face utan problem. Vi tror dock att Adrian Kolgjini laddar rejält och gärna tar rygg på favoriten.

Avd 3 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Global Benefit väljer vi att ta ställning för och spika i detta Diamantstoförsök. Hon förlorade förvisso ett liknande lopp från tät på Axevalla i näst senaste starten, men då blev det flera omstarter och hon fick lägga några späder under vägen. Senast höll hon bra som dödenstvåa bakom Mill Cava som vi tycker är en riktigt bra häst för klassen så det var ett formbesked. Nu aviseras skoryck på alla fyra hovar för första gången och vi tror hon har toppchans att spåra från start till mål.
 • Global Black Money kunde avvakta den initiala körningen senast och ta dödens på allvar i skede två. Hon avgjorde utan att se det minsta plågad ut och står rimligt inne i den här klassen. Klarar hon ”bara” av andraspåret så är hon med i striden.
 • Zante Grif gamander lite på mellanhand i lördags och fick för långt fram den dagen. Avslutningen som femma var dock av bästa märke med 1.10,5 sista 800 meterna och ställer inte täta starter till det för henne så räknar vi med att hon är med i matchen även här.
 • Paramount Tile avslutade starkt i skymundan i fredags i kvalet till Drottning Silvias Pokal. Då var det barfota runt om som gällde och nu aviseras bakskor på vilket känns marginellt sämre i våra ögon.
 • Xanthis Delicious gick en rejäl 700 metersrepa senast på Solvalla och avgjorde det lunchloppet på ett snyggt vis. Här är konkurrensen tuffare, men på visad form ska hon ändå räkans rätt så tidigt.
 • Beauty Wind och Juvelens Miss F. var etta och tvåa i Diamantstoförsöket på Bergsåker för två veckor sedan. De kommer kunna ta plats i finalen och lär köras avvaktande denna gång från bakspår på tillägg.

Rank:

A:B: 2-8-3-12-4-15-11-10-14 C: 13-5-6-7

Spetsstriden: Vi utgår ifrån att Global Benefit håller upp innerspåret med tanke på hur pass bra hon öppnat tidigare när det varit voltstart.

Avd 4 – Klass II, 2.609 meter autostart

 • Halo Am gjorde nyligen comeback efter nio månaders tävlingsuppehåll och det handlade därtill om debut i Jerry Riordans regi. Fyraåringen gynnades av det alltför höga tempo som ledaren sate upp och kunde avgöra enkelt i slutskedet efter att kommit fram rätt så lämpligt under resans gång även om det blev en del andraspår utan rygg. Vi tippar honom här med tro om att han är bästa hästen, men historiskt sett har han dragits med fräschörproblem och det är inte givet att täta starter faller väl ut.
 • Versace Face fick traska i dödens senast på Solvalla och var tapper tvåa bakom Amalencius B.B. Han har två segrar och två andraplatser över lång distans och det känns som att han kapacitetsmässigt sticker ut i loppet i lag med vår tipsetta. Förutsättningarna med bricka tolv är  dock besvärliga och oftast har hästen varit med där framme direkt.
 • Bandit Frontline ger vi plats i A-gruppen och placerar högre upp i vår rank än vad spelarna tycks bedöma honom ha segerchans. Den amatörtränade Allstar Hall-sonen gjorde en jättebra upphämtning bakom tuffa hästar näst senast i Mantorp och vi tycker även att han höll bra i senaste starten där han fick ett tufft lopp och blott hade fått nio dagars vila mellan racen. På visad startsnabbhet och som anmäld barfota bak kan det braka iväg till tät.
 • Max Håleryd har övertygat vid vårens två segrar även om de inte har tagits i allra tuffaste sammanhangen. Senast var det Erv Zet han brottade ner och även om det är en vettig häst så hade vi tyckt den hästen är glödhet i sådana här sammanhang. Max Håleryd är ett givet streck, men inte första eller andrahäst för oss.
 • Air Space kan vara värd att plocka med för den som söker en riktig skräll. Han gick ett jättebra lopp bakom Fromming senast efter galopp och skämde inte heller ut sig vid V75-starterna i februari och mars.

Rank:

A: 9-12-1-10 B: 6-2-5-4-3 C: 7-11

Spetsstriden: Även om Cherry Oh Baby är rask iväg så tror vi inte att det räcker för att kunna komma förbi Cherry Bandit Frontline.

Avd 5 – Klass I, 2.100 meter autostart

 • Chiru avslutade treåringssäsongen med att sluta trea i Kriterierevanschen och inledde året ännu vassare. Från tät sprang han 1.13,8/2.640 meter och såg ut som en retad tiger. Faktum var att Easy Cash som därefter övertygat vid vinst på Åby inte var i närheten av att kunna utmana honom. Det är mycket möjligt att Chiru bara brakar fram, trycker sig till tät och skojar med de här konkurrenterna, men samtidigt är det inte alltid så givet att hästarna tar de här täta starterna jättebra. För oss kittlar det att gardera då det dessutom finns några dugliga motståndare.
 • Certainly stötte på övermakten senast på Jägersro där han hade Önas Prince och Revelation före sig i mål i Derby Trial. Gången innan vann hästen från dödens på ett mycket övertygande vis och för oss är det en gåta att han inte fått till det i tidigare framträdande inom STL för att hästen är av sådant snitt att han ska kunna duga råder ingen tvekan om.
 • Mandela Zon kom loss för sent i Mantorp, men hann sånär ikapp Dream Creation. Gången innan vann han Klass II-finalen efter en stark avslutning och det känns som att han ska kunna öppna lite bättre än han visat i de här vårstarterna.
 • Pacific Kingdom fick ge sig mot just Mandela Zon i senaste starten som var Klass II-finalen. Han lär vara behandlad för första gången någonsin efter det loppet och det går inte komma ifrån att det känns lite intressant att se vad det får för effekt på en nioåring som inte alltid haft ett klockrent rörelsemönster. Spåret är vad det är och försvårar, men vi räknar inte bort Pacific Kingdom.
 • Enge Eros såg ut att vara gott gåendes när galoppen kom i slutkurvan senast. Han visade toppform i Klass I-finalen gången innan och även om det är anmält med skor runt om nu så tycker vi att han känns ganska tidig i det här loppet då han är väldigt etablerad i klassen.

Rank:

A: 7-5-6 B: 8-10-3-12-4 C: 2-1-11-9

Spetsstriden: Om Appasso kan hålla ut Cash Cowboy vilket vi tror han lyckas med så förväntar vi oss att han körs i ledningen även om Chiru kommer fram tidigt.

Avd 6 – Paralympiatravet deltävling 4, 1.609 meter autostart

 • Very Kronos stod för en mycket bra årsdebut där han fullföljde starkt in till mål trots att hästen låg på mer än vad hästen gjorde under hösten. Ready Cash-sonen är inbjuden och klar för start i nästa veckas Paralympiatravsfinal så Erik Adielsson behöver inte maxa hästen i det här loppet, men vi tror ändå att han vill tävla och ge honom ett rejält genrep inför det som komma skall. Dessutom blir detta ett test över Elitloppsdistansen; första gången han testade sprint var i höstas och då blev det galopp kort efter start.
 • Sorbet är en elithäst och ingen enkel nöt att knäcka även om man kan tycka att hans moral bör kunna börja svikta nu på ålderns höst. När han får löpa ut i tät över sprint är han dock väldigt effektiv och även om vi tror att Very Kronos har vettig chans att ta honom på utsidan är det givetvis inte omöjligt att han håller hela vägen.
 • Floris Baldwin var tillbaka med besked på Jägersro där han avslutade jättebra som trea bakom Racing Mange och Cyber Lane. Lyckas Magnus A Djuse sätta honom i rygg på Very Kronos här och spara speeden tills utgången av slutkurvan kan vi se hästen överraska för det var sånär att han lyckades besegra just Very Kronos i Guldfinalen på Solvalla under annandag jul i fjol.
 • Evaluate stod för en vettig återkomst i Stefan Melanders stall senast i Bollnäs efter en kort sejour hos Pekka Korpi. Sexåringen har studsat tillbaka med besked i år och faktorer som Björn Goop i vagnen samt att det kan bli tal om skoryck kittlar.
 • Dragster var rysligt vass i vintras, men det känns svårt att bedöma honom inför en sådan här comeback mot bra hästar.

Rank:

A: 5 B: 1-3-4-2-6-8-10 C: 7-9

Spetsstriden: När Sorbet står sida vid sida med Dragster ska han ha god chans att hålla ut honom. Very Kronos är rask, men det kan bli tredjespår i 300-400 meter innan han når dödens. Vi räknar dock med att han löser uppgiften från den positionen om han får svar.

Avd 7 – Orebro Int’l – 3.140 meter voltstart

 • Moni Viking har tävlat mot tuffare hästar på Vincennes denna vinter än vad han gjorde föregående dito och radat upp starka insatser. Vid fjolårets återkomst till nordisk mark så gick han ut och bombade hem Paralympiastayern på ett otroligt övertygande vis och med tanke på hur pass regelbundet han tävlat och visat form så finns det egentligen ingenting som tyder på annat än att han ska leverera här också.
 • Ivory di Quattro var tvåa bakom Moni Viking i Harper Hanovers lopp i fjol och ser nu ut att studsat tillbaka på allvar igen efter en period av blandade resultat. Konkurrensen har måhända inte varit av samma kvalité som nu är fallet, men sättet han vunnit på har varit tilltalande. Skulle det bli kubbning framme i tät under inledningsrundan kan vi se Rikard N Skoglund ta initiativ därefter och försöka pressa sig till tät.
 • Algot Zonett såg det ut att gå lite för fort för i silverförsöket på Bergsåker när han var tillbaka efter två månaders tävlingspaus. Den här distansen talar mer till hans fördel och vi plockar med honom som tredje och sista streck.
 • Pacific Face har haft en stark start på året och tycks åldern till trots bara bli finare och renare i travet. Att kliva ut och besegra de här hästarna efter två månaders tävlingsuppehåll är inte gjort i en handvändning och han står därtill på samma volt som några riktiga tuffa hästar, men en outsiderröst är han värd.
 • Deal Done Zet tycker vi är svår att riktigt få grepp om. Även om han vunnit mycket lopp så har det inte alltid varit så lätt att bedöma hur mycket kraft som funnits kvar i hästen och här kan inledningen bli kostsam om Västerbo Imtheman skulle få en halv längd på honom direkt och Mikael J Andersson fullföljer och försöker komma till tät.

Rank:

A: 10-9 B: 6-14 C: 1-12-13-5-3-11-15-8-4-2-7

Spetsstriden: Blir det minsta strid mellan Deal Done Zet och Västerbo Imtheman om täten kommer det kosta mer än det smakar. Därtill skulle det bjuda in en aktör från mellanvolten att ta ett initiativ därefter och varför då inte Ivory di Quattro?

Fakta

V75-FÖRSLAGET 1 MAJ

Avd 1: 3,5,6,8,9,10 (2,11)
Avd 2: 6 Seismic Wave (7,3)
Avd 3: 1 Global Benefit (2,8)
Avd 4: 1,9,10,12 (6,2)
Avd 5: 3,4,5,6,7,8,10,12 (2,1)
Avd 6: 1,2,3,4,5 (6,8)
Avd 7: 6,9,10 (14,1)

2.880 rader / 1.440 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Vi chansar friskt!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Jimmi Ehlers-tränade Certainly startar inom kvällens V86-spel. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Jimmi Ehlers-tränade Certainly startar inom kvällens V86-spel. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Solvalla och Åby delar på dagens V86-omgång som kanske saknar de där riktigt heta topparna rent sportsligt, men spelmässigt känns omgången klart intressant.

Vi tar ut svängarna och spikar en mindre betrodd häst i avslutningen. Jimmi Ehlers fina Readly Express-son Certainly (V86-8) håller vi högt och tycker går ner i klass. Lindesbergstränaren har anmält sin häst att tävla med jänkarvagn denna gång och kan det ge en lite extra skjuts utöver det fina formintryck hästen redan lämnat så blir Certainly svår att stå emot för sina konkurrenter här. Vi bara måste ta chansen när han i skrivande stund är spelad till under tio procent.

Även den andra spiken hämtas från ett lopp på Solvalla. Conch On Inn (V86-4) har inlett karriären mycket lovande och vi tror att han alltjämt är obesegrad i felfritt lopp efter kvällens utmaning.

Här kan du ta del av dagens startlistor till Solvalla och Åby.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Hulken Sisu (V86-1) stod för en otroligt tapper insats i Margaretas Tidiga Unghästserie senast då han fick tillbringa hela slutvarvet utan rygg i tredjespår. Han är lite uppanmäld här, men kan förhoppningsvis slippa göra lika mycket grovjobb. Den dryga distansen tror vi bara är fördelaktig för hans del och vi bedömer hästen som alldeles för lite spelad i detta lopp.
 • Conch On Inn (V86-4) var inte slagen när galoppen kom i tävlingsdebuten och har därefter visat sitt kunnande med tre raka segrar. Han öppnade bra senast från spår tre även om det blev dödens den dagen och verkar så pass förnuftigt att det lite stressiga innerspåret bakom bilen inte bör påverka honom negativt. I egenskap av ett bättre utgångsläge än värsta konkurrenten så tror vi att han löser uppgiften.
 • Alexi Quick (V86-5) har årsdebuten avklarad och gick helt okej lite i skymundan den gången. Björn Goops stallform är god och nu aviseras det skoryck vilket gav bra effekt på Alexi Quick under fjolåret. Carl Johan Jepson är extremt duktig på att lösa det taktiska på Åby och i ett jämnt lopp kan vi absolut se att hans vakna vägval kan föra fram Alexi Quick till seger.
 • Vi håller Certainly (V86-8) väldigt högt och bara måste chansa och gå fullt ut på honom här när han är väldigt lite spelad kontra faktisk vinstchans. Hästen gjorde ett kanonlopp efter galopp senast i Klass I i Örebro och var dessförinnan trea bakom Önas och Revelation i Derby Trial på Jägersro. Med minsta klaff på bitarna tror vi Certainly kan spurta hem det här loppet.

Läs även: ”Känner mig kaxig i dressen”

Betrodda som lever farligt

 • Twigs Honor (V86-2) var Kriteriefinalist i fjol och kanske bara ska vinna ett sådant här lopp normalt sett över just Kriteriedistansen. Hästen var jättebra bakom Condior i årsdebuten, men har varit struken efter det och det är inte alla Svante Båths hästar som det sprudlar av form kring. Som favorit känns han given att gardera.
 • Det känns hårt att placera Lipstick Tooma (V86-6) här som bara vinner och vinner och därtill såg fin ut i årsdebuten. Här möter hon dock hingstar av duglig klass och det kan bli en rejäl utmaning för henne här om hon får Algot Zonett på utsidan under slutvarvet. Som jättefavorit känner vi att vi vill gardera henne.
 • Wingait Henke (V86-7) är en segervan och talangfull häst, men i Klass II-starten senast i Halmstad var han inte sig lik. Rapporterna säger att han hade en halsinfektion den dagen, men det är inte alltid vi ser hästarna studsa tillbaka och leverera med full kraft i efterföljande start om de gått sig trötta i lopp med ett sådant problem. Vi hittar flera bra hästar i detta lopp och tycker att han ska garderas, väl medvetna om att han sannolikt är vinnaren om han löper upp till sitt rätta kunnande.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 19 MAJ

Avd 1: 3,4,5,7,9,10 (1,6)
Avd 2: 1,3,4,5,6,9,10,12 (2,11)
Avd 3: 2,3,5,6 (9,4)
Avd 4: 1 Conch On Inn (7,3)
Avd 5: 3,4 (6,1)
Avd 6: 3,5,6 (9,2)
Avd 7: 1,2,3,4,6,9,10,12 (11,5)
Avd 8: 9 Certainly (10,1)

9.216 rader / 2.304 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Disco mot Elitloppet?

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Disco Volante vid en tidigare seger i Gävle. Är det dags igen på lördag? Foto Simon Hagen/Sulkysport
Disco Volante vid en tidigare seger i Gävle. Är det dags igen på lördag? Foto Simon Hagen/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Traditionsenligt så är det Gävletravet som arrangerar V75-omgången lördagen innan Elitloppetshelgen.

Vinnarna av dessa lopp kvalificerar sig alltså till finalerna på Färjestad den 3 juli – nästkommande meeting – bortsett från H.K.H. Prins Daniels lopp.

Där är det en Elitloppsbiljett som står på spel utöver de 400.000 kronor som vinnaren belönas med och utifrån hur spårlottningen föll så är det ingen tvekan om att det är fördel för Disco Volante (V75-6).

Från innerspår har han alla chanser att spåra från start till mål och såhär på måndagen känns han som ett sannolikt spikförslag för oss.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Gävles tävlingar.

Avd 1 – Silverdivisionen, 2.140 meter voltstart

Bara tio hästar i silverförsöket och det känns som det håller lite sisådär kvalité. Van Gogh Z.S. var riktigt rejäl vid senaste segern i Gävle där han vann trots en kort startgalopp. Från springspår kan han ha vettig chans att leda hela vägen. Sandsjöns Enzo gick ett mycket bra lopp i debuten för Conrad Lugauer. Andraspår i voltstart känns dock inte optimalt och vi tror att galopprisken är stor. Exodus Brick mötte femåringstopparna i lördags och gjorde det okej. Med två lopp i kroppen efter lång frånvaro kan han börja närma sig rätt formläge. Royal Navy Neo brottas med åttondespår, men möter ett enklare silvergäng denna gång.

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

Ett ungdomslopp där även några proffstränare finns med att köra är vad som väntar i den andra avdelningen. Från springspår bör Maggiore ha en vettig chans att starta snabbt och kanske rentav sno åt sig ledningen. Hästen var mycket rejäl vid dödensssegern senast och ska vara favorit i det här loppet. Zante Grif vann Påskägget i april, men har hamnat lite snett på det i loppen efter det. Med ett vettigt rygglopp nu så är hon säkert med och slåss om tätplatserna. Markus B Svedberg har stallet i fint slag. Teton Sweet Lindy som vann såväl försök som final av Diamantstoet i föregående meeting får jaga från 20 meters tillägg denna gång och det känns tufft gentemot till exempel stallkamraten You To Racer. Xanthis Delicious och Ies Elisabet är två spurtstarka uppstickare.

Avd 3 – Klass II, 1.640 meter autostart

Mr Brilliant var riktigt fin vid spetssegern senast på Jägersro. Det känns bestämt som att han står billigt inne i den här klassen och lyckas han ta sig förbi Ozzy’s Melody direkt så är mycket vunnet. Call To The Bar har tagit två raka spetssegrar, men vi är inte så säkra på att det är hans favoritposition utan han kan vara väl så effektiv bakifrån. Rio Alta Wine har galopperat i slutkurvan två gånger i följd. Det har varit lite svårbedömt hur mycket krafter hon har haft kvar i det skedet, men grundkänslan har varit att det inte varit slutkört. Illfindmywayhome gick okej som trea vid senaste försöket i Klass II, men vi är alltjämt lite tveksamma till om han är en vinnarhäst i de här sammanhangen.

Avd 4 – Kallblodsdivisionen, 2.140 meter voltstart

Ett riktigt kul kallblodslopp där det är många om budet. Segervane Ulvsåsen med tio triumfer på 13 försök har chans att nå ledningen och från den positionen säljer han sig dyrt. Vi vågar dock inte lite helt på honom utan här är det sannolikt att vårt slutliga spelförslag kommer innehålla garderingsstreck. Mo Sjur har sett jättefin ut i sin nya regi där han gjort två starter. Björlifanner har en tuff uppgift framför sig med dubbla tillägg, men hästen har sett dunderbra ut under våren och vi kan inte alls utesluta att han kan runda hela fältet om det stämmer lite på vägen. Ard är likaså i toppslag och har även han viss chans trots dubbla tillägg.

Avd 5 – Klass I, 2.140 meter autostart

Ett riktigt bra Klass I-försök med flera om budet. Zeolit var jättefin med bike och på barfotabalans senast på Solvalla. Från ledningen var han aldrig nära att ge loppet till någon annan och ser han lika bra ut denna gång kan han bli svårfångad. Hombre D. går ner rejält i klass efter att starta i Kungapokalen senast och inkommit som sexa. Hästen är speciell, men har blivit mycket jämnare i sina prestationer och måste räknas trots spåret. Kate Baldwin stod för en grym upphämtning efter galopp senast på Solvalla och spurtar ner många med minsta klaff. Bara du Chene avslutade strålande senast som Klass I-fyra efter en smygare och Powerbank är tillbaka på den bana där han vann en E3 Revansch under fjolåret.

Avd 6 – H.K.H. Prins Daniels lopp, 1.609 meter autostart

Disco Volante har smaskiga förutsättningar i ”Elitloppskvalet” och det mesta talar för att han spårar runt om. Hästen såg jättefin ut i Rättvik där han bara tävlade barfota fram, men likväl höll ifrån sig Missle Hill utan problem. Tidigare har det varit mycket prat om att hästen är allra raskast när han har spår lite längre ut bakom vingen, men låt oss påminna om hur fördelaktigt innerspår är bakom bilen när det handlar om 1.609 meter och kurvan kommer fortare. Diana Zet såg jättefin ut i Örebro, men här blir det ändå ett elddop mot hingstarna. Gareth Boko var strålande bra i Kalmar. Han har historiskt sett brottats med en del fräschörproblem och vi tar inte för givet att han är lika bra igen. Racing Mange vann det här loppet i fjol, men känns bortlottad med bakspår. Harran Boko är i sitt livs form och känns desto hetare.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

Är rapporterna goda kring Admiral As vilket vi måste tro när han gör årsdebut i ett sådant här sammanhang så ska hästen ha mycket god vinstchans. Han avslutade fjolåret med att vara blott fyra längder efter Hail Mary i Breeders Crown-finalen trots att han fick vandra utvändigt ledaren och den här uppgiften ska han normalt sett lösa om han tävlar på något som kan liknas vid hans högstanivå. David Perssons Oxidizer är klar för bronsfinalen på Solvalla nästa lördag, men Axevallaamatören försöker sig på en fräckis och kvala in till dubbla finaler. Hästen var riktigt rejäl på Jägersro och bakom Admiral As är han ett hett bud. Vi tycker att den duon höjer sig över mängden nu när Oracle Tile, Go West Young Man och Indy Lane fick ännu sämre utgångsläge.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Toppintryck på spiken!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Flemming Jensen kör ett av våra två singelstreck. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Flemming Jensen kör ett av våra två singelstreck. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Charlottenlund arrangerar söndagens V75-omgång där Copenhagen Cup är huvudloppet. Johan Untersteiner blir jättefavorit med Cyber Lane (V75-6) som har en passande uppgift på pappret, men det lär vara många påställda kuskar här och vi är inte alls så säkra på att han får sitta i fred framme i tät som gemene man tycks tro.

Vi finner två andra spikar i omgången som vi tror mer på och där den avslutande framförallt känns väldigt spelvärd.

Ha i åtanke att vid sprinterlopp på Charlottenlund så är det blott sex hästar i främre ledet; något som blir förutsättningarna i den tredje V75-avdelningen där fjolårets tilldömde Elitloppsvinnare Cokstile gör årsdebut.

Här kan du ta del av startlistorna till söndagens tävlingar på Charlottenlund.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Payet D.E. (V75-1) har härdats i STL-sammanhang och känns klart intressant i det här loppet ihop med Stefan Persson. Han har suttit bakom hästen två gånger tidigare och då har det blivit seger i ett vardagslopp samt en tredjeplats i en Bronsdivisionsfinal. Glöm inte bort Payet D.E. från ett spännande smygläge!
 • Generaal Bianco (V75-3) var riktigt positiv senast i Kalmar bakom Gareth Boko och dessförinnan femma i Grupp I-loppet Seinäjoki Race. Lyckas Digne Et Droit bråka med Cokstile initialt kan de köra loppet i halsen på Generaal Bianco som är en stark spurtare.
 • Bengurion Jet (V75-4) såg magisk ut då han vann ett Grupp II-lopp senast i Neapel. Hästen verkade totalt okörd på 1.12,7a/2.100 meter och man ska ha i åtanke att Agnano-banan åtminstone är en sekund långsammare än vad till exempel Solvallas dito är. Vi kan inte se vilken häst som ska kunna stå emot Bengurion Jet i detta lopp även om han skulle få vandra utvändigt ledaren.
 • Dream Kåsgård (V75-7) plockade ner Alpha Peak från dödspositionen senast och var riktigt rejäl den dagen. Den här hästen kan vi väl sedan tidigare då han tävlat flitigt på svensk mark och övertygat många gånger. Här är det upplagt för en tuff inledning mellan flera av konkurrenterna och därmed behöver det inte alls vara ett minus för Dream Kåsgård att ha bakspår.

Betrodda som lever farligt

 • Ol Dono Lengai (V75-1) stövlade på framme i tät i årsdebuten och gjorde det bra, men det slog inte gnistor om hästen. Visst kan han gå framåt med lopp i kroppen, men i gengäld är han åter tränarkörd och det är inte givet att Josef Franzl får en kanonstart ur volten.
 • Ultra Bright (V75-2) låter vi förvisso vara med som ett av tre streck i loppen, men det känns som hon blir väl stor favorit. Hon har förvisso tagit sina två senaste segrar bakifrån och vann det här loppet i fjol, men nu handlar det om stoelitskonkurrens och inte en jakt på ”vanliga” Diamantstomotståndare.
 • Cokstile (V75-3) ska givetvis bara ”bomba hem” ett sådant här lopp normalt sett, men hur står det egentligen till med formen på åttaåringen efter nio månaders frånvaro? Därtill har inte heller Mattia Orlandos hästar övertygat på svensk mark (hästarna på den svenska filialen är segerlösa efter nio försök) och vi har svårt att få den där riktigt sköna känslan kring Cokstile inför hans återkomst.
 • Normalt ett ska Cyber Lane (V75-6) ha toppchans i Copenhagen Cup, men det här är ett riktigt galet lopp där vi tror att många kuskar kommer tycka sig sitta bakom ”den för dagen bästa hästen” och köra därefter. Vi är inte alls övertygade om att han får vara i fred framme i täten och därtill kan Chief Orlando ge honom en rejäl kamp om den positionen om han trampar iväg så som han nästan gjort i nästan alla starter utom den senaste.
Fakta

V75-FÖRSLAGET 16 MAJ

Avd 1: 4,5,8,9,11,13,15 (7,10)
Avd 2: 5,6,10 (1,2)
Avd 3: 3,6,8 (1,10)
Avd 4: 5 Bengurion Jet (3,2)
Avd 5: 1,2,3,5,7 (9,8)
Avd 6: 1,3,4,5,8,9,10 (6,7)
Avd 7: 9 Dream Kåsgård (5,10)

2.205 rader / 1.102,50 kronor