Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Vi ryggar Redén i miljonjakten

Av
Emil Persson
Daniel Redén har all anledning att bjuda på segerleende efter tävlingarna på Romme om vi får rätt. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Daniel Redén har all anledning att bjuda på segerleende efter tävlingarna på Romme om vi får rätt. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Påskens V75-bonanza når sin kulmen under Påskdagen. Det handlar om multijackpot på Romme och är vi rätt ute får Daniel Redén en angenäm eftermiddag.

Fakta

BANFAKTA ROMME

Längd: 1.000 m
Bredd: 21,0 m (2.140 m), 21,0 m (1.640 m)
Upplopp: 205 m
Open stretch: Nej
Vinklad startbilsvinge: Ja

Han tränar båda våra spikar Succession (V75-2) samt Epimetheus (V75-6) bland vilka vi tror allra mest på den förstnämnda.
Hennes slutvarv senast på Solvalla var femstjärnigt och från ett lämpligt innerspår i volten så förväntar vi oss att hon leder från start till mål.

Här kan du ta del av söndagens startlistor till tävlingarna på Romme.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport finns följande alternativ:

Sulkysport V75 – 15 andelar á 110 kr/styck

Sulkysport x 10 – 10 andelar á 191 kr/styck

Avd 1 – Klass I, 1.640 meter voltstart

 • Velten Swarovski såg vi övertyga vid segrar på svensk mark förra sommaren. Då var det i Jeroen Engwerdas regi, men nu är han i träning hos Kim Pedersen i Norge. Hästen har fått tuffa lopp i de två inledande starterna i sin nya regi och verkligen varit stor i nederlaget som tvåa båda gångerna. I den senaste starten var det bakom Brage Hindö som är miljonär och då blev han först upphunnen i allra sista steget. Den här hästen är en av få deltagare i loppet som vi kan se lösa uppgiften även om han inte får ett drömlopp med ledning eller uppbyggd i ryggar.
 • Wingait Henke fick öppna i 1.08-tempo för att nå ledningen senast i Halmstad, men hade likväl mod att hålla hela vägen. Nu var han tillbaka och tävlade på den nivå som man från stallets sida uttryckt ska finnas i hästen, men som han inte alltid har visat. Nu när det är voltstart har man inget annat alternativ än att byta ut jänkarvagnen mot en vanlig vagn och det ser vi som ett litet minus.
 • Fade to Black Ås fick chansen alldeles för sent i comebacken i Gävle för att kunna utmana, men såg stark ut som fyra. Med det loppet i kroppen finns det all anledning att tro att han går framåt rejält och det här var faktiskt en häst som tillhörde skiktet under den absoluta eliten som treåring.
 • No Doubt fick ett blytungt lopp senast i Gävle då Emilia Leo ”surnade till” och pressade stentufft i dödens. Vi är lite rädda för att det loppet kan sätta sig i benen på hästen när det bara blir tio dagar mellan loppen och låter honom bara spela outsiderrollen av den anledningen.
 • Twigs Got U. hade en jättefin höstsäsong och har nu fått två lopp i kroppen efter uppehåll. Skulle Rikard N Skoglund få en vettig start med hästen och åtminstone hålla upp vinnarhålet är hästen aktuell för slutstriden.

Rank:

A: 7-2 B: 6-5-1-3-4-11-10-12 C: 9-8

Spetsstriden: Här kan det bli stressigt initialt då flera kommer vilja hamna bra till med tanke på distansen. Wingait Henke har öppnat raskt från snäva spår tidigare, men det är ändå något annat att lägga iväg på det sättet i sådan här konkurrens. Springspårshästarna bör kunna lägga iväg snabbt och vi ser Fade to Black Ås som Velten Swarovski som de hetaste motbuden i spetsjakten.

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Succession tappade mark från start senast på Solvalla och blev därtill lite störd på sista bortre långsidan. Hon fick väldigt långt fram på grund av det, men avslutade 1.11 sista kilometern och det var verkligen ett ”nästa gång-intryck” som hette duga. Bakom bilen har hon inte öppnat särskilt snabbt, men ur volten ska hon kunna trampa iväg på ett helt annat sätt. Den här uppgiften tycker vi ser väldigt lämplig ut och vi spelar med henne som singelstreck.
 • Beawinner hade snävt startspår även i senaste starten i Gävle. Hon tog ledningen med lätthet och vann utan att behöva gå i botten den dagen. Dessförinnan var hon tvåa bakom överlägsne och högkapabla Southwind Boko i årsdebuten och med två lopp innanför västen ska formen knappast vara sämre.
 • Modern Times var fyra i Breeders Crown-finalen i höstas och har årsdebuten avklarad. Kenneth Haugstad tog en tränardubbel på Sundyholm under fredagen och kapacitetsmässigt står inte hans sto efter någon i det här loppet. Garderar man Succession så tycker vi att Modern Times är ett måstestreck.
 • Visual Alert står bra inne i loppet och kan hamna dugligt till direkt från sitt springspår. Vi tycker dock att det är svårt att riktigt sätta fingret på hur bra stoet är hon och nöjer oss med att ha henne som loppets outsiderbud.
 • Smaragd Norrgård blev glödhet i ledningen senast vid laddning och varvade på 1.11. Det gav fullt naturligt stumma ben till slut, men hon höll ändå starkt till tredjeplatsen. Med tanke på hur det blev i senaste starten så kan det vara gynnsamt för henne att attackera bakifrån denna gång.

Rank:

A: 1 B: 2-11-6-14-7-9-12 C: 3-13-8-4-10-15-5

Spetsstriden: Med tanke på att det blev galopp för Cigars Eagle Owl vid laddning från springspår i senaste starten så tror vi att Succession har god chans att hålla upp innerspåret.

Avd 3 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

 • Who’s Who fick göra allt jobb själv under slutvarvet i Gulddivisionsfinalen senast på Solvalla samtidigt som ledaren Stoletheshow hade bästa tänkbara dag. Vi tycker att Maharajah-sonen höll bra till andraplatsen och det är rimligt att tro att han går framåt ytterligare med två lopp i kroppen. Den finns fortsatte frågetecken kring formstatusen på de två värsta utmanarna och oavsett hur Who’s Who hamnar till positionsmässigt denna gång så är han den häst i loppet som vi tycker har störst vinstchans.
 • Milligan’s School spetsvann Bergsåker Winter Trot i februari, men har hamnat utvändigt ledaren i de efterföljande loppen och gått sig trött samt blivit ”moraliskt märkt”. Han är en helt annan häst när han får springa i ledningen numera och så fort man börjar tro att han är på väg att passera sitt bäst-före-datum så studsar han tillbaka.
 • Born Unicorn gick en stark upphämtning efter galopp i årsdebuten och känns klart intressant i det här loppet. Han tog stora steg under fjolårets andra halva och närmade sig de bästa snabblopparna även om han inte riktigt fick utdelning i Svenskt Mästerskap och C.L.Müllers Memorial. Det är svårt att sia om hur Daniel Redéns häst kommer hamna till positionsmässigt i det här loppet, men slipper han göra jobbet själv så ska han kunna strida om segern.
 • Spickleback Face löste Gulddivisionen på Bergsåker trots att han fick gå den tunga vägen. Hästen har ett brett register och här kan Daniel Wäjersten välja mellan olika taktiker och ändå vara en faktor i loppet.
 • Hazard Boko såg ruskigt fin ut som fastlåst i Gulddivisionsfinalen på Solvalla, men hur ska han lyckas komma till i det här loppet från spår tolv?

Rank:

A: 6 B: 2-5-9-12 C: 4-8-3-7-1-10-11

Spetsstriden: Klar fördel för Milligan’s School.

Avd 4 – Dubbelcupens final, 2.140 meter voltstart

 • L.Q.Widde med dussinet segrar på 14 starter kommer få bära på ett tungt favoritskap i det här loppet. Han är perfekt inmatchad, såg stark ut i genrepet på Momarken och har god chans att sno åt sig ledningen direkt. Några gånger har han tappat travet till slut, men nu har han sett så pass stark ut i sina tre senaste starter att vi bedömer den risken som mindre. Att han ska vara favorit i det här loppet råder det ingen som helst tvivel om och normalt sett blir han svårslagen.
 • Rönningsgutten kämpade på bra senast på Solvalla och kom framförallt tillbaka över upploppet. Han är svår att köra trött och det känns som han är den hästen på mellanvolten som utgör det största hotet, men det lär krävas att han rekordsänker minst en sekund om han ska kunna besegra L.Q.Widde.
 • Tysvär Mikkel valde man att ta dödens med senast på Bergen vilket blev för tufft med facit i hand. Hästen föll på eget grepp och nu är man knappast lika offensiva när det kommer till det taktiska valet. På Bergen tävlade hästen utan framskor, men nu avser man att låta hästen tävla barfota runt om.
 • Norrlands Scott är en annan häst som ska få tävla utan skor den här gången. Han har gjort det vid nio tillfällen tidigare och är faktiskt utan seger i de loppen, men vi tycker ändå att det lyfter hästens kapacitet. Björn Goop har kört hästen vid ett tidigare tillfälle och då slutade hästen trea på V75 trots galopp.
 • Mjölner Spik var riktigt fin i årsdebuten då han vann från ledningen via 1.21 sista 800 meterna. Här är förutsättningarna annorlunda, men på visad form och grundklass ska han ändå tillhöra de mer betrodda hästarna i loppet.

Rank:

A: 3 B: 6-4-13-14-1-7-12 C: 9-5-10-2-15-11-8

Spetsstriden: Månsaga lär fronta i första skedet, men trampar L.Q.Widde rätt lär han få överta per omgående.

Avd 5 – Klass II, 2.140 meter autostart

 • Nils Zonett blir vårt tipsval i detta riktigt fina Klass II-försök. Hästen har gjort tre starter i år och lyft rejält för varje lopp han fått innanför västen. Senast kunde Daniel Wäjersten forcera sin häst till ledningen i ett tidigt skede och därefter uteblev all dramatik. Här är konkurrensen tuffare, men vi tycker Nils Zonett har en väldigt bra kurva just nu och bedömer honom inte som lika positionskänslig som några av konkurrenterna.
 • Love You Long Time har varit oerhört bra i Norrlandslopp under vintern och början av våren. Vi är väl medvetna om att han mött betydligt enklare motstånd än vad som är fallet denna gång, men intrycket har varit så pass bra att vi bara måste tro att han hävdar sig även i sådan här omgivning också. Den här gången är hästen anmäld att tävla barfota runt om för första gången och det kittlar verkligen på en Love You-son.
 • Brasco Brodde stack till tät från samma startspår i årsdebuten, men var väldigt framåt. Det blev jämn fart hela vägen i det loppet och det var inget att säga något om att han fick släppa en bra Make Him Young förbi sig sista 50 meterna. Denna gång är hästen anmäld såväl barfota runt om samt med jänkarvagn; en kombination som blir första gången någonsin.
 • Ruger blir normalt sett favorit i åtta av tio försök i denna klass, men det ser han inte ut att bli denna gång när konkurrensen är stenhård och han lottats till spår tolv. Han har studsat tillbaka starkt efter galoppmisslyckandet i Margaretas Tidiga Unghästserie och tagit två raka segrar, men den här uppgiften är riktigt klurig.
 • X.Tour såg oerhört stark ut då han dundrade runt på 1.14,3a/2.140 meter i årsdebuten, men det här utgångsläget kan vålla problem.

Rank:

A: 9-3-4-12 B: 11-1-10-5-2-6 C: 8-7

Spetsstriden: Nu när man justerar huvudlag på Special Topmodel från blinkers- till norskt huvudlag är det fördel Brasco Brodde i spetsjakten och vi tror att han får Livi Power i rygg.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Epimetheus tävlar alltjämt i en relativt låg klass trots att han var finalist i såväl Sprintermästaren som Breeders Crown under fjolåret. Han vann från ledningen i årsdebuten och även om han såg lite grov ut i stilen och inte riktigt hade den rätta spänsten så var det inget fel på styrkan. Vi förväntar oss att han tar stora steg framåt vad det gäller formstatusen med det loppet i kroppen, men har blivit mer tveksamma till om han verkligen kan nå ledningen ju mer vi analyserat spetsstriden. Oavsett vilket tror vi att hästen har riktigt god segerchans i det här loppet för vi förväntar oss att Epimetheus klättrar genom klasserna i år.
 • Strong Heartbeat är ytterst svårbedömd för dagen efter att fått se sig besegrad från ledningen i Kalmar och därefter galopperat i samma position 400 meter före mål på Momarken. Den där sköna känslan man hade kring hästen i början av året när han gjorde comeback finns inte riktigt kvar där på samma sätt och nu är det hög tid att han studsar tillbaka om vi ska ge hästen samma respekt.
 • Shapes fick långt fram senast på Färjestad, men gick en rejäl långspurt till snygg seger. Det känns som hästen har tagit ett steg till i sin utveckling under vintern och från det här läget ska han ha god chans att åtminstone få ett bra, invändigt lopp i främre träffen.
 • Borups Tornado har lyft sig flera snäpp på barofta runt om samt jänkarvagn. Nu drog han nitlotten i spårtombolan och det är svårt att sia om hur han kommer hamna till i loppet.
 • Young King ska bara bli bättre och bättre nu med tre lopp innanför västen. Han får återstifta bekantskapen med sin tidigare tränare Per Lennartsson och har ett gynnsamt utgångsläge.

Rank:

A: 4 B: 3-1-8-2-6 C: 7-10-9

Spetsstriden: Vi tror att Strong Heartbeat tar sig förbi Shapes och kan hålla ut Epimetheus.

Avd 7 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Unico Broline gjorde ett dunderlopp i silverfinalen på Solvalla och just nu känns det som det är svårt att med bestämdhet säga vart taket är hos Sofia Aronssons häst. Öppnar hästen lika bra som han gjorde för fyra starter sedan då han höll jämna steg med en så pass rask häst som Counterfeightr från start så ska chansen att han får ta över ledningen från Jacques Noir eller The Bald Eagle vara god.
 • Phoenix Photo drog i sin tur nitlotten i spårtombolan och även om han gjort ohyggliga insatser även när han stått med sådana här startspår så går det inte blunda för att detta är en väldigt svår uppgift. Vi tror dock inte att Örjan Kihlström kommer lämna något åt slumpen utan kan absolut se ett scenario där han rör sig fram mot dödspositionen om chansen ges.
 • Cicero T.G. såg brutalt bra ut vid sin årsdebut på Jarlsberg då han joggade 1.12,0a/2.100 meter på spända linor. Det var faktiskt längesen vi såg ett så pass imponerande intryck av en häst i årsdebut som Cicero T.G. gav oss den dagen, men hur tusan ska han komma till i det här loppet från spår åtta? Hästen var tvåa i fjolårets final av Norskt Travderby och går en högintressant säsong till mötes.
 • Eddy West blev det tok för senast då Claes Sjöström testade för ledningen, men fick svar och blev kvar på utsidan. Nu får han slå ur underläge även om vi vet att han är en vass spurtare om han får byggas upp i ryggar fram tills upploppets början.
 • G.K.Justus stämde det inte helt för i Bronsfinalen senast och han gick i mål med sparade krafter som fyra. Nu handlar det om debut i Silverdivisionen och den här uppgiften kan vara honom övermäktig.

Rank:

A: 6-12-8 B: 7-4-3 C: 5-1-2-9-10-11

Spetsstriden: Jaques Noir ska normalt sett ha toppchans att fronta från innerspår även om The Bald Eagle är rask initialt. Oavsett vilket så tror vi att man släpper med den sistnämnde om man kommer förbi och då är Unico Broline favorit på att få överta om han öppnar lika snabbt som på Axevalla den 30 januari.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 17 APRIL

Avd 1: 1,2,3,4,5,6,7,10,11,12 (9,8)
Avd 2: 1 Succession (2,11)
Avd 3: 2,5,6,9,12 (4,8)
Avd 4: 3,4,6,13,14 (1,7)
Avd 5: 3,4,9,12 (11,1)
Avd 6: 4 Epimetheus (3,1)
Avd 7: 6,8,12 (7,4)

3.000 rader / 1.500 kronor