Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Överspelad favorit – vi spikar emot!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Erik Adielsson. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Erik Adielsson. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Sundbyholmstravet arrangerar veckans V75-omgång och det är småputtrig klass på tävlingarna. Banans geografiska placering gör att det kommer hästar från alla möjliga håll och kanter och det bidrar i allra högsta grad till att höja klassen och svårighetsgraden på omgång.

Många tipsmedier tycks vara inne på att den finska gästen Bansky (V75-2) löser ungdomsloppet och det skriver vi under på.
Hästen visade god klass på svensk mark under hösten, körs av en för sammanhanget överkvalificerade kusk och har därtill visat färsk form.

Vår andra spik blir däremot inte favorit. Nog för att Joseph Boko (V75-7) gjort det bra vid sina segrar i Finland, men här hårdnar konkurrensen och vi tror inte att Ole är ett dugg sämre som häst betraktad.
Utifrån hur spelprocenten sitter så måste vi bara ta chansen att gå fullt ut och få chans på utdelning på denna häst!

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Sundbyholms V75-tävlingar.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport så följer du denna länk.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Chapuy kommer bli favorit i det här silverloppet trots åttondespår bakom vingen. Han kommer från en spetsseger på Romme där han visade att han klarar av att tävla med skor på hovarna och det såg inte heller ut som att hans häftiga explosivitet från start påverkades negativt. Åke Lindblom är ingen blyg man och vi tror att han trycker sig till tät med Chapuy ut ur första kurvan.
 • Sir Henry P.Hill har gjort starka resultat i silver en längre period. Han sköt till bra som trea i det lopp Fortune Mearas vann i Kalmar och även om lite längre distans säkert är att föredra för hans del så känns det mer passande nu när han blivit lite äldre än om vi backat bandet två år tillbaka i tiden. Han kan matcha de här hästarna med flera olika typer av löpningsscenario.
 • Det har inte blivit regelbundet startande för Global Undecided på länge och det gör honom väldigt svårbedömd för dagen. I comebacken senast på Solvalla kastade han sig i galopp kort efter start och vi blev inte kloka på vart han stod för dagen. Visste vi att han var i form hade detta varit en toppuppgift för hästen, men nu får han nöja sig med att vara första B-häst.
 • Electrical Storm var fyra i silver från bricka tolv i början av december och gick tre starka insatser i följd efter det. Nu tycker vi att han var lite sämre i senaste starten och det gör att han hamnar utanför den A-grupp där han hade tagit plats annars.
 • Malkin sprang vad han kunde i lördags och fick nöja sig med en femteplats trots att han avslutade i 1.10-tempo sista 800 meterna. Tar han ett steg till med tätare starter?

Rank:

A: 8-7 B: 3-6-5 C: 1-2-12-10-4-11-9

Spetsstriden: Felix V.M. och Betting Rebel är båda raska initialt medan Vacqueyras startsnabbhet pendlar upp och ner. Chapuy brukar komma som skjuten ur en kanon när bilen släpper fältet och det mest sannolika är att han sitter i ledningen efter 300-400 meter.

Avd 2 – Diamantstoet, 1.640 meter autostart

 • Bansky ser ut att ha en mycket lämplig uppgift i detta kombinerade Diamantstoförsök- tillika ungdomslopp. Magnus A Djuse sitter bakom stoet som gjorde tre bra insatser på svensk mark i höstas och däribland slutade femma i en klass I-final. Hon fick inleda året med två raka V75-starter i Finland och vi tyckte inte det var underligt att hon mattades i tät senast efter att forcerats dit från bakspår med tanke på hur tufft hon fick gå i loppet veckan innan. Nu bör vägen till tät ligga öppen och därifrån blir hon väldigt svårslagen.
 • Janis Joplin Boko trodde vi mycket på senast på Solvalla och var faktiskt en smula besvikna på eftersom hon mest höll farten från från vinnarhålet mot Smaragd Norrgård. Hannu Korpis hästar är inte sällan lite vassare med täta starter och nu kan det bli aktuellt för henne att tävla i jänkarvagn vilket känns intressant.
 • Briljant Sensation spurtade okej i ett likvärdigt sällskap senast på Solvalla. Även hon får starta lite tätare nu vilket även var fallet kring Kalmarloppet dessförinnan då hon var trea i ett Diamantstoförsök från djup köposition.
 • Fuel Burn var trea bakom Smaragd Norrgård och tidigare nämnda Janis Joplin Boko senast på Solvalla. Det var en plusinsats och med en invändig smygare fram tills upploppet kan hon gå fort sista 150 meterna.
 • Artemide Zack spurtade starkt senast på Jägersro från ett svårt utgångsläge. Hon har visat en hög högstanivå och lurar i vassen.

Rank:

A: 6 B: 5-10-2-7-1-9-11-4-12 C: 3-8

Spetsstriden: Även om She Is Cecilia och La Paradeta är mycket raska initialt så tror vi att Bansky kommer förbi på sin explosivitet.

Avd 3 – Klass II, 2.640 meter voltstart

 • Pacific Kingdom fick Rikard N Skoglund känna på inom V75 på Nyårsafton och då höll hästen jättebra efter att fått en tuff väg fram till dödspositionen. Gången efter fick han åter svar när tränaren själv körde, men lyckades avgöra loppet från ledarens utsida. Fjärdespår och risk för tappstart är givetvis en minusfaktor, men hästen verkar ruskigt stark för klassen och är svår att frångå i tipsvalet.
 • Cassius Ima gillar vi dock. Han mötte kanske inte det allra bästa gänget senast på Solvalla, men stod för en stark slutrunda från bakspår och visade att de intryck han lämnat i de tidigare starterna dessförinnan inte bara var ögongodis. Hästen vann över distansen så nyligen som den 10 december och är ett givet motbud.
 • Solkattens Ferrari trivdes inte på banan i lördags utan galopperade bort sig i första kurvan. Han gick en bra upphämtning lite i skymundan som sjua och ställer inte de täta starterna till med problem så är han med på målfotot. Örjan Kihlström körde hästen från springspår näst senast och det blev ingen kanonstart den dagen, men det är möjligt att han kan få hästen att lägga iväg lite bättre nu när han fått träna bakom femåringen och vet hur hästen fungerar.
 • Bone Hard Flash stötte inte på det allra värsta motståndet senast, men sättet han avgjorde på från dödspositionen lovade mer. Det ska bli spännande att se honom här när konkurrensen ser annorlunda ut.
 • B.G.Arne håller vi för att vara en ganska ”vanlig” häst, men även han har rätt kurva, levererar på skor och var positiv i senaste starten bakom favoriten Pacific Kingdom. Nu kör Erik Adielsson sjuåringen för första gången.

Rank:

A: 4-12-6-1 B: 3-7-11-5 C: 2-10-9-8

Spetsstriden: Bone Hard Flash öppnar helt okej, men det kan bli svårt att hålla ut B.G.Arne när Erik Adielsson förstärker i sulkyn. Solkattens Ferrari försöker vara med på noterna och kan eventuellt ta över i skede två.

Avd 4 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

 • Sorbet såg lysande ut i sin comeback i lördags. Örjan Kihlström valde – fullt förståeligt – att sitta kvar i andra utvändigt knappa varvet före mål när attackerna kom bakifrån och hästen blev sittandes kvar med ”rubb och stubb” över målgången. Sjävklart är inte bricka elva någon drömförutsättning för tioåringen, men utifrån lördagens intryck så måste vi tro att han kan spurta ner det här gänget.
 • Hazard Boko är dock i toppslag. Per Lennartssons häst var femma i Guldfinalen på annandag jul efter en bra avslutning sista biten och vann därefter säkert från ledningen i ett ”vanligt” lopp på Solvalla. Utifrån formstatus och som spetsfavorit måste han räknas som en given utmanare.
 • På tal om den där guldfinalen på Solvalla så var det just i det lopp som Floris Baldwin sånär besegrade Very Kronos. Han sköt till otroligt ettrigt då ur tredje invändigt och spurtade riktigt bra även på Åby gången innan bakom samma häst. Hur till vida hästen går invändigt eller i andraspår tycks vara av mindre betydelse, men det är nog viktigt att han får spara speeden fram tills utgången av slutkurvan för att vara som allra mest effektiv.
 • Grainfield Aiden mattades i lördags efter avancemang till dödens. Det gick fort på slutvarvet och han fick slita ont den dagen. Man kan lätt börja underskatta den här hästen på ett sämre resultat, men vi vet sedan tidigare hur otroligt fort han kan studsa tillbaka och leverera en toppinsats.
 • Elian Web fick ett bra lopp i draget i guldfinalen, men tappade lite sista 100 meterna. Paralympiatravsvinnaren är allra bäst i ledningen och vi är tveksamma till om han når dit denna gång.

Rank:

A: 11-1-2 B: 6-7-3-4 C: 5-10-8-9-12

Spetsstriden: Vi tror inte att Floris Baldwin kan komma förbi Hazard Boko när de står sida vid sida. Utifrån laddas säkerligen Elian Web, men det känns svårt för honom att komma förbi och nå täten.

Avd 5 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Dominic Wibb tappade mycket på startgalopp vid Mantorpsäventyret kvällen före julafton. Han gick en bra upphämtning i skymundan och hade visat stark form även i sorterna dessförinnan. Nu blir det fem veckor mellan starterna vilket inte är optimalt och han är därtill ny i klassen, men utgångsläget talar helt klart för honom i det här öppna bronsförsöket.
 • Deede Star övertygade stort i comebacken. Hästen fick förvisso ett bra lopp i vinnarhålet av Claes Sjöström, men sättet han avgjorde på lovade mer och körande Sjöström sade även till oss tidigare i veckan att hästen kändes väldigt stark på den tidsnoteringen han gick den dagen på en inte jättesnabb bana. Visst är spår tolv besvärligt, men med någorlunda draghjälp kommer hästen gå fort över upploppet.
 • Opalis fick ett tufft lopp utvändigt om ledaren Grevin Sisu senast på Solvalla, men höll helt okej till andraplatsen. Hästen har vunnit de tre lopp då hon gått i ledningen på svensk mark så skulle Erik Adielsson lyckas ”lura iväg” henne till den positionen kan det mycket väl hålla trots att hon möter pojkar.
 • Phoenix Photo fick drygt 300.000 kronor på ett bräde senast vid segern i Sylvesterloppet på Axevalla. Han var jättebra och svarade riktigt ärligt och fint från tät, men här är förutsättningarna svårare med bakspår och så gör han debut i ny klass. Han får plats på vårt system, men inte i A-gruppen.
 • Up to Me ska normalt sett stå sig lite kort i bronsdivisionen, men hon tycks – precis som många av Claes Sjöströms hästar – vara i riktigt bra slag för dagen. Kommer han ner med henne i banan och får stärka upp henne i ryggar fram tills utgången av slutkurvan kan vi se henne överraska.

Rank:

A: 2-12-4 B: 9-6-1-8-11-3 C: 10-5-7

Spetsstriden: Dominic Wibb är ”medium-plus” från start, men kan få svårt att hålla ut I’ll Fixit. Om den sistnämnde frontar kan vi se att Opalis övertar ledningen i nästa skede.

Avd 6 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Helluva Am har bärgat fyra raka segrar och ser ut att vara ”the real deal”. De tre senaste triumferna är tagna från tät, men utifrån hon gick vid segern dessförinnan så finns det absolut ingenting som tyder på att hon ska vara sämre med när hon får anfalla bakifrån. Dock föreligger det alltid strulrisk från ett stängt startspår och därtill kan mer rutinerade, härdade hästar vara ikapp henne snabbt om det vill sig illa.
 • Harvard Student har gjort många toppinsatser i Hans-Owe Sundbergs regi och såg inte sämre ut i debuten för Magnus Jernemyr. Det var ett ”brödgäng” som besegrades den dagen ska sägas, men Harvard Student är härdad i Solvallasammanhang och kommer inte fälla in hovarna i första taget här heller. Skulle Linda Sedström därtill lyckas lirka henne till tät är mycket vunnet.
 • Havana Boko är en tuff dam som besegrade pojkar från dödens senast i just Eskilstuna. Hon var trea i ett riktigt bra stogäng gången innan i Mantorp och vi håll henne som tuffast av tilläggshästarna.
 • Follow My Lead har inte riktigt fått till det tidigare på svensk mark, men samtidigt matchats i ganska tuffa gäng. Hon har sett fin ut å sistone hemma i Finland precis som Donna Leonora som också gör resan till Sverige och vi bedömer duon som potentiella skrällar.
 • Xanthis Delicious stod för en häftig svepning senast på Solvalla, men det var i ett ganska trött gäng ska tilläggas. Vi räknar inte bort henne, men finner andra hästar som vi bedömer har större segerchans.

Rank:

A: 8-3-14 B: 6-11-2-5-12-10 C: 1-7-4-13-15-9

Spetsstriden: Mikael J Andersson är en ruskigt duktig startkusk och C.M.T.Queen Bee är effektiv i ledningen, men vi tror ändå det kan bli svårt för henne att hålla ut Harvard Student och springspårshästarna.

Avd 7 – Klass I, 1.640 meter autostart

 • Ole övertygade stort då han vann ett V75-lopp från dödens i Mantorp under Uppesittarkvällen. Senaste insatser lämnade dock en del övrigt att önska då han fick se sig besegrad från ledningen, men det kan mycket väl varit så att Mantorploppet satt lite i benen samtidigt som loppet var ett varv längre den dagen. Nu är det åter sprint och vi tycker inte att det här klass I-försöket är hur blodigt som helst. Sexåringen – som dessutom körs av Erik Adielsson för första gången – tycks inte bli favorit och då känner vi oss manade att försöka ta betalt.
 • Joseph Boko har tagit fem raka segrar i Finland och räds inte att tävla på de vintriga underlag som kan råda denna årstid. Han har dock startat väldigt tätt sedan början av december och även om han sett fin ut och vunnit på flera olika sätt så som genom svepningar bakifrån, från dödens och från tät så är det en annan typ av utmaning han står för här.
 • Isa spurtade klart bra från svårt utgångsläge senast på Bergsåker. Här är förutsättningarna med andraspår bakom bilen mer tilltalande och lyckas Torbjörn Jansson sätta hästen i ledningen så kör han säkert i den positionen.
 • Tullibardine Boe är ett intressant hemmahopp. Hon fungerade inte som bäst på Axevalla under Nyårsafton, men det var rätt så frekvent med galopper den dagen så det tar vi inte så hårt på. Hon har visat en hög högstanivå innan det och duger jättebra om hon är i form.
 • Grevin Sisu var aldrig nära att gå felfritt senast i voltstart. Nu är det autostart vilket talar till hans fördel, men då vi inte är säkra på att han kan hålla ut Isa från start så skickar vi ner hästen en bit i ranken.

Rank:

A: 3-5-2 B: 4-1-10-12 C: 9-6-8-11-7

Spetsstriden: Även om Grevin Sisu frontade från innerspår vid segern näst senast så tror vi att han kan få svårt att hålla ut Isa.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 3 JANUARI

Avd 1: 3,5,6,7,8 (1,12)
Avd 2: 6 Bansky (5,10)
Avd 3: 1,3,4,6,12 (7,11)
Avd 4: 1,2,11 (6,7)
Avd 5: 1,2,3,4,6,7,9,11,12 (10,5)
Avd 6: 2,3,5,6,8,11,14 (12,10)
Avd 7: 3 Ole (5,2)

4.725 rader / 2.362,50 kronor

x

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Det är dags nu!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Daniel Wäjersten får anledning att segerdefilera och jubla om vi är rätt ute. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Daniel Wäjersten får anledning att segerdefilera och jubla om vi är rätt ute. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Solvalla arrangerar veckans jackpotkryddade V75-omgång där prognosen låter meddela att en ensam vinnare med alla sju vinnare markerade kan belönas med 44 miljoner kronor.

För att utdelningen ska sticka iväg till de höjderna så får vi – krasst sett – vara fel ute. Då lär det krävas at Admiral As (V75-4) förlorar Silverdivisionens final och det tror vi inte att han gör. Hästen galopperar förvisso någon gång mellan varven och är sårbar på så vis, men åtta gånger av tio vinner han ett sådant här lopp.

Som kompletterande spik nyttjar vi Gooner (V75-5). Daniel Wäjerstens häst har stått på tur länge nu och från ett perfekt läge ska han ha jättechans att spåra hem varje meter av Bronsdivisionens final.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till tävlingarna på Solvalla.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Stoeliten, Final, 2.140 meter autostart

 • Mellby Free fick genrepa inför denna final av Stoeliten med att göra en start på skor på Sundbyholm. Då backades hon ner i kön direkt och kördes förhållandevis passivt, men avslutningen fram till fjärdeplatsen var det sannerligen inget fel på. Nu lär det bli ett mer offensivt upplägg som väntar och läser vi loppet rätt så tar hon över ledningen inom de första 300-400 meterna.
 • Kali Smart har tagit tre raka segrar varav två har kommit i Stoeliten. Hon presterar på ett grymt häftigt sätt med tanke på att hon bara är fyra år gammal och det finns inget som tyder på att hon ska vara på väg neråt i form. Nu blir det förvisso första framträdandet sedan den 26 september, men träningsrapporterna tycks positiva och vi har lärt oss i det här skedet att man inte kan underskatta Kali Smart oavsett hur stor utmaning hon ser ut att stå inför på förhand.
 • Hevin Boko visade bra uppfattning på Sundbyholm som höll hela vägen hem till vinst från ledningen trots en öppning efter 1.07,5 första 500 meterna över lång distans. Dessförinnan har han precis som nu haft bakspår två gånger och inte kommit in i loppen, men då har det handlat om fulla fält. Nu är det ”bara” åtta hästar att runda och det underlättar givetvis.
 • Miracle Tile tror vi spetsar och släpper till Mellby Free. Med just det upplägget vann hon European Champioship for Mares i augusti, men vi är lite tveksamma till om hon verkligen har samma spraklande form i nuläget.
 • Dear Friend svarade för en positiv comeback även om det blev förhållandevis billigt med lugn fart framme i tät. Oavsett vilket har hon fått en ögonöppnare och till skillnad från några andra i det här loppet så känns hon rätt så obrukad i år.

Rank:

A: 5-6 B: 9-2-7 C: 8-4-1-3

Spetsstriden: Vi tror inte att man vill köra Miracle Tile i ledningen över full väg utan släpper till Mellby Free.

Avd 2 – STL Klass II, Final, 2.140 meter autostart

 • Prosecco vann sitt Klass II-försök i Örebro den 23 oktober efter att smugits fram fint med vinnarhålet och andra utvändigt som positioner. Det stämde väldigt bra ska sägas, men hästen är inte beroende av att spara speeden på något vis vilket han visade i genrepet på Åby där han vann trots att han fick gå i dödens stora delar av loppet. Då tävlade han med skor på hovarna, men nu aviseras åter skoryck. Vi känner att vi inte riktigt vet vart botten är i den här hästen och tycker utifrån det att han är en naturlig tipsetta.
 • La Verite var tvåa från dödens i sitt Klass II-försök och kämpade på riktigt bra hela vägen hem i det loppet. Han gick sig trött ska sägas och den här uppgiften ser verkligen inte enklare ut, men hästen kan gynnas av att möta lite bättre hästar här och slippa göra lika mycket själv.
 • Ture L.A. var med i ”Prosecco-loppet” på Åby och galopperade då under rejäl press i slutkurvan. Han vann sitt Klass II-försök från ledningen gången innan på ett mycket övertygande vis och vi påminner om att hästen faktiskt avslutade fjolåret med att vinna V75-lopp under Nyårsafton från bakspår.
 • Mister K.O.Z. slog på en galopp efter 100 meter i genrepet på Åby, men det såg mer ut som att det berodde på att han togs upp och ”drogs ihop” än att hästen travade dåligt i grunden. Hästens högstanivå är tilltalande och när han nu står med spetsläge så känns han klart intressant.
 • Calmass är en segervan, norsk herre som säkert jagar den positionen likaså, men vi tvivlar på att han kommer förbi Mister K.O.Z. Utifrån det får han inte plats i vår A-grupp.

Rank:

A: 10-11-12-2 B: 5-4-6-9 C: 7-1-3

Spetsstriden: Vi har rankat ner Calmass på vår tro att Mister K.O.Z. kommer kunna hålla ut honom från start och därtill körs i front.

Avd 3 – Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst, 2.140 meter autostart

 • Brother Bill blir vårt tipsval i Silverhästen, men det är sannerligen ett öppet lopp och vi streckar sju av de tio deltagarna. Femåringen har tagit två raka segrar och övertygat genom att först sänka Disco Volante från dödens och därefter gå en läcker långspurt till vinst i Gulddivisionen på Sundbyholm. Brother Bill har agerat aningen ojämnt tidigare under året, men nu tycks prestationerna oftare vara plusvarianter än motsatsen och från ett vettigt läge finns det viss chans att kommer till ledningen i ett tidigt skede.
 • Esprit Sisu spurtade hem STL Open på Solvalla under Kriteriehelgen och har inte gjort ett dåligt lopp under hela hösten. Han nådde inte ända fram till Extreme i C.L.Müllers Memorial, men avslutningen som tvåa var det inget fel på och Extreme behöver man sannerligen inte skämmas för att man förlorar mot. Stängt spår är inte hela världen för Esprit Sisu och vi räknar med honom på målbilden åter.
 • Milliondollarrhyme har hunnit med en start på Vincennes efter andraplatsen i Gulddivisionen i Örebro. Då avslutade han jättebra som tvåa bakom Rebella Matters trots att han fick en ”bredsida” i slutkurvan. Hade vi varit säkra på att han håller upp ledningen hade vi inte tvekat en sekund på att tippa honom etta, men nu kan det faktiskt bli strul med raska hästar på utsidan.
 • Gareth Boko avslutade förbättrat som tvåa i lördags bakom Mindyourvalue W.F. och tycks närma sig vårens storform på nytt.
 • Diamanten har blivit väldigt jämn och stabil i sina prestationer. Oavsett om han kommer förbi Milliondollarrhyme från start eller inte så kommer han sitta bra till i främre träffen och då är han säkerligen med och gör upp om tätstriden även denna gång.

Rank:

A: 5-9-1 B: 4-3-10-6 C: 2-7-8

Spetsstriden: Lömsk inledning! Vi är inte alls säkra på att Milliondollarrhyme kan hålla ut Floris Baldwin och Diamanten. Skulle någon av de två sistnämnda komma förbi från början, men fått lägga viss kraft så kan det mycket väl bli så att Brother Bill får överta ledningen i skede två.

Avd 4 – Diamantstoet, Final, 2.140 meter voltstart

 • Zante Grif avslutade storstilat som fyra i det Diamantstoförsök i Örebro som Svecak Palema vann. Den här gången står Svante Båths sto 20 meter före nyss nämnda hästen och det känns totalt sett som hon är den hästen i loppet som står allra bäst inne i den här propositionen av samtliga 15 deltagare. Hon brukar gå iväg från alla utgångsläge i voltstart och vi kan se henne sitta ganska långt fram i fältet direkt med bara fem hästar på startvolen.
 • Svecak Palema står desto hårdare inne på pengarna, men vi är faktiskt inte säkra på att det är hela världen. Hon var så pass rejäl vid dödenssegern i Örebro den 23 oktober att hon sände en signal om att hon är en häst för Stoeliten vad det lider och då ska hon kunna klara av att starta på den bakre volten i ett sådant här lopp.
 • Golden Opportunity höll bra från dödspositionen senast på Frjestad bakom Ninja’s Queen. Här kan det vara läge för ledning och vi tror att Troels Andersen testar och kör i den positionen om det inte kostar alltför mycket.
 • Minnucci Zon släppte ledningen senast, tog dödens halvvarvet före mål och avgjorde på ett snyggt vis före Ottilia Fri. Hon utmanar Golden Opportunity om ledningen, men kan även vinna med ett rygglopp.
 • Unique Juni stod med dubbla tillägg i Diamantstoförsöket på Solänget i oktober och räckte inte hela vägen fram. Sett till intjänade prispengar står hon bra inne i det här loppet, men vi är lite tveksamma till om den rätta formen sitter där i nuläget.

Rank:

A: 7-15-1-4 B: 13-6-9-10-8 C: 3-5-2-11-14-12

Spetsstriden: Fördel Golden Opportunity gentemot Minnucci Zon.

Avd 5 – Silverdivisionen, Final, 2.140 meter autostart

 • Admiral As fick förvisso sträcka på sig rejält för att hålla undan i genrepet på Solvalla, men det kan mycket väl vara så att han mådde gott av den ögonöppnaren. Han kunde forceras till tät relativt smärtfritt i silverloppet gången innan i Örebro och var aldrig nära att förlora det loppet. Vi vet att hästen kan galoppera mellan varven och utifrån det perspektivet går det tycka att han blir väl stor favorit, men samtidigt går det inte att blunda för att han brukar vinna när han står på benen. Ju fler situationer Örjan Kihlström fått träna på ihop med den här hästen och utsätta sig för desto mer troligt är det att han får runt hästen felfritt i lopp efter lopp.
 • Emoji valde Flemming Jensen att släppa ledningen med till Admiral As senast i Örebro. Han fullföljde bra som tvåa och har avslutat jättestarkt även i de två efterföljande loppen. Nu blir det tätt startande vilket känns som ett litet frågetecken, men Emoji är ändå första motbudet.
 • Algot Zonett vann silverförsöket i Örnsköldsvik där Admiral As gjorde bort sig. Från innerspår bakom bilen är det en påtaglig risk att hästen blir över direkt även om Daniel Wäjersten verkar vara inne på att skifta huvudlag. Får hästen fritt i tid slåss han på topplaceringarna.
 • Gardner Shaw gick en stark upphämtning efter galopp senast på Sundbyholm och har visat bra form hela hösten.
 • Bordeaux S. galopperade kort efter start i lördags vilket kanske var bra på ett sätt. Nu blir det inte så täta urblåsare och hästen gick starkt i silverdebuten gången innan.

Rank:

A: 3 B: 4-1-9-5 C: 11-10-6-7-8-2

Spetsstriden: I de här loppen går det inte ta upp med en startsnabb häst utan vi räknar med att Dats So Cool skickas med full kraft och når hela vägen till tät. Kommer Admiral As fram inom de första 700-800 meterna så tror vi att han får överta.

Avd 6 – Bronsdivisionen, Final, 2.140 meter autostart

 • Gooner har radat upp topprestationer under hösten och nu bara måste det vara hans tur. Hästen fick gå ett riktigt tufft slutvarv senast i Eskilstuna med 1.09,7 sista kilometern, men tog striden hela vägen hem och avslutade verkligen strålande. Denna gång är det bra chans att han kommer till ledningen och därifrån blir han svårslagen.
 • One Kind of Art är likt Gooner väldigt jämn i sina prestationer och dippar sällan. Han avr med i samma lopp som Gooner senast och avslutade likaså bra som trea, inte långt efter Gooner alls. Nu är risken stor att han får göra mer grovjobb under vägen än vad Gooner lär utsättas för och det talar för att det kan bli knivigt att besegra den nämnde.
 • Moses fick göra jobbet själv under slutvarvet vid sin försöksvinst i Örebro, men antog den utmaningen. Det var en övertygande prestation han stod för, men att lyckas vinna även detta lopp med ett sådant upplägg blir desto svårare. Får han däremot en rygg att följa på slutrundan förväntar vi oss att han tycker upp på målbilden.
 • Oracle Tile tyckte vi – trots att han avslutade under 1.10 sista 700 meterna – var något sämre senast på Åby. Backar vi bandet till sensommaren och början av hösten stod han för prestationer som räcker i ett sådant här gäng, men nu tror vi att han behöver lyfta sig lite till igen för att vara med i matchen på allvar.
 • Xanthis de Roi hamnade för långt bak senast och det kändes som att Örjan Kihlström gav upp det loppet. Nu är utgångsläget utsökt och Daniel Wäjerstens häst kan mycket väl få rygg på stallkamraten.

Rank:

A: 2 B: 5-10-7-1-9-6-3 C: 11-12-8-4

Spetsstriden: Det finns egentligen bara en riktigt startsnabb häst på framspår utöver Gooner och det är Condior. När han hamnade på spår åtta så tror vi inte att han kommer kunna ta sig förbi.

Avd 7 – Klass I, Final, 2.140 meter autostart

 • Parker har tagit höstens STL-segrar över lång distans, men vi vill inte påstå att han är missgynnad av 2.140 meter på något vis även om det är skön styrka i den här springaren. Han hade samma utgångsläge senast på Jägersro och fick en småtuff väg fram till ledningen, men vann ändå. Frågan är om han står pall för en lika krävande öppning här mot bättre konkurrens och då vi inte känner oss övertygade om vad svaret är så är gardering på sin plats.
 • Gaylord Am har alltid varit en bra häst och nu har han fått härlig utdelning på barfotabalans i de tre senaste starterna. Näst senast gjorde han jobbet från dödens, därefter var det tidig ledning och backar vi bandet till triumfen i Klass I-försöket på Färjestad så löste han uppgick via en rejäl långspurt. Hästen har med andra ord ett brett register och måste räknas trots tolftespår.
 • Bugatti Miles har ofta hamnat illa till i loppen på grund av sin begränsade startsnabbhet. Nu ska Daniel Redén göra ändringar på hästen och korta checkremmen samt sätta på en jänkarvagn. Får han utdelning på det och det blir ”träff” från start kan Bugatti Miles åtminstone hamna så pass långt fram i fältet att han inte behöver ge sig ut alltför mycket i spåren under vägen.
 • Zenato avslutade jättebra på Bjerke som trea trots att han fick jaga från djup köposition. Femåringen står verkligen på tur för att få vinna lopp och vi tycker att han är klart streckvärd här.
 • Anchor Man hamnade i en dålig rygg senast och det loppet kan vi dra ett streck över. Han var jättebra gången innan då han vann sitt Klass I-försök trots grovjobb på slutrundan och skulle han nu hitta till tät utan att det kostar för mycket kan vi se honom överraska.

Rank:

A: 7-12-1-6 B: 5-4-9-2-8-11 C: 3-10

Spetsstriden: Fördel för Anchor Man gentemot Hipster Am. Parker kan öppna lite bättre än medium och det gäller nog att han kommer fram tidigt om Troels Andersen ska ha någon som helst tanke på att släppa.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 27 NOVEMBER

Avd 1: 2,5,6,7,9 (8,4)
Avd 2: 2,10,11,12 (5,4)
Avd 3: 1,3,4,5,6,9,10 (2,7)
Avd 4: 1,4,7,15 (13,6)
Avd 5: 3 Admiral As (4,1)
Avd 6: 2 Gooner (5,10)
Avd 7: 1,4,5,6,7,12 (9,2)

3.360 rader / 1.680 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Tacksam storfavorit – vi spikar emot!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Åsbjörn Tengsareid nyttjas som spikkusk inom V86-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Åsbjörn Tengsareid nyttjas som spikkusk inom V86-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Onsdagens jackpotkryddade V86-omgång delas mellan Bjerkebanen i Oslo och Solvalla. För ovanlighetens skull tänder vi till när vårt västra grannland arrangerar hälften av loppen för vi har funnit en häst att spika emot en av de sämre storfavoriter vi har skådat på mycket länge.

Broadway Don (V86-3) är säkert en fin häst med framtiden för sig, men treåringen fick ett riktigt tufft lopp så nyligen som i lördags och det såg ut att spruta mjölksyra ur öronen på honom över målgången.
När det blott blir fyra dagar mellan loppen och han därtill har spår åtta finner vi en betydligt roligare lösning och räknar kallt med att derbyfinalisten Visconti spårar från start till mål.

Solvallaloppen är småkul även om Imhatra Am (V86-2) ser ut att vara en befogad storfavorit. Vi tänder framförallt till på V86-avslutningen där favoriterna känns sårbara och det kan krylla av smygkörda, närmast ospelade damer som kan göra entré över spurtrakan.

Här kan du ta del av dagens startlistor till tävlingarna på Bjerke och Solvalla.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Imhatra Am (V86-2) slår det gnistor om i start efter start. Hon har verkligen etablerat sig i den yppersta eliten bland de treåriga stona och när hon nu dessutom har bra chans att komma till tät ska hon inte behöva förlora det här loppet. Tråkigt spikval som storfavorit kan tyckas, men vi kan inte blunda för hur passande detta ser ut!
 • Visconti (V86-3) öppnade snabbt från spår längst ut bakom vingen senast, men backades ner i rygg när han fick svar i spetskampen. Avslutningen som femma var helt okej och nu läser vi honom hela vägen till tät. Vi utgår ifrån att han körs i den positionen för den här hästen var faktiskt med i årets derby och står inte efter någon i loppet kapacitetsmässigt.
 • Thai Arya (V86-5) är ett riktigt långskott, men loppet är förhållandevis lågklassigt och nu är det anmält såväl barfota runt om som med jänkarvagn. Den kombinationen gör att vi ”tänder till” på henne i loppet och utfärdad en varning.
 • Break Trough (V86-8) är en tuff dam och vi känner inte på något vis att hon har bristande moral. Det hade mycket väl kunnat finnas en etta i resultatraden sett vad hon presterat för insatser och för oss är hon på tok för lite spelad i det här loppet.

Läs även inför V86: ”Tål hur mycket som helst”

Betrodda som lever farligt

 • Skate Trix (V86-1) är en pigg krabat som sett relativt obrukad ut vid sina två raka segrar. Här hårdnar dock konkurrensen och risken är påtaglig att han får vandra utvändigt om ledaren. Den uppgiften kan bli honom övermäktig och han är en dålig favorit i våra ögon.
 • Broadway Don (V86-3) är precis som tidigare nämnde Skate Trix bara tre år gammal. Han vann så nyligen som i lördags, men fick en riktig ”tömning” den dagen och såg ut att vara rejält trött över målgången. När vi har tro om att det vankas svar på insidan är vi noll intresserade av att ha med honom på systemet som klar favorit. Noll!
 • Only Be Kind To Me (V86-5) såg verkligen läcker ut vid segern senast utan skor på hovarna. Det blir samma balans nu, men vi har sett förr hur hästar som tänder på skorycket inte riktigt löper upp till samma höga standard i det efterföljande loppet. Vi tycker hon känns väl hypad och vill gardera.
 • Super Sarah (V86-8) har inlett på bästa tänkbara sätt i Fredrik Wallins regi. Nu hårdnar konkurrensen och även om hon är tuff så kan det bli kämpigt att jobba sig runt det här gänget då hon sannolikt tappar lite från andraspår initlalt.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 24 NOVEMBER

Avd 1: 1,3,5,6,7,10 (8,2)
Avd 2: 2 Imhatra Am (5,4)
Avd 3: 2 Viscounti (4,8)
Avd 4: 3,4,5,10 (11,2)
Avd 5: 1,5,9,10 (11,6)
Avd 6: 2,4,7 (3,6)
Avd 7: 1,3,8 (6,5)
Avd 8: 2,3,4,5,6,8,11,12,13,15 (10,14)

8.640 rader / 2.160 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Läge för seger

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Gooner och Daniel Wäjersten vid tidigare seger på Solvalla. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Gooner och Daniel Wäjersten vid tidigare seger på Solvalla. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är finaldags i STL på lördag. Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst (V75-3) är den sportsliga höjdpunkten och det har lockat flera spännande namn då det är ovanligt bra hästar som håller igång såhär sent på säsongen.

Med Esprit Sisu och Milligan’s School förpassade till de två bakspåren öppnas loppet upp och vår spontana känsla är att det kan krävas några streck i det här loppet för att man ska känna sig trygg.

Admiral As (V75-5) brukar vinna sina lopp när han står på benen och kommer bli lördagens största favorit. Silverdivisionen har inte ens samlat fullt fält och Reijo Liljendahls häst tävlar sannolikt bara mot sig själv.

Roligaste spiktanken i första skedet tycker vi att Gooner (V75-6) är. Daniel Wäjerstens femåringen verkar inte kunna göra annat än toppinsatser och från ett fördelaktigt utgångsläge ska chansen till seger i Bronsdivisionsfinalen var mycket god.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Solvalla.

Avd 1 – Stoeliten, Final, 2.140 meter autostart

Blott nio hästar till start i finalen av Stoeliten trots att det är 300.000 kronor till vinnaren. Mellby Free backades ner i kön senast i Stoeliten när hon tävlade på skor och Björn Goop gav mer eller mindre upp det loppet. Avslutningen som fyra var det inget fel på och nu rycks åter skorna när det står stora pengar på spel. Hon har gått strålande en längre period och blir vår spontana förstahäst i loppet. Kali Smart är bara fyra år gammal, men har redan hunnit vinna två lopp i Stoeliten och visat med eftertryck att hon är en faktor i dessa sammanhang. Hevin Boko låg på lite i ledningen senast på Sundbyholm och visade bra uppfattning som höll undan. Svårare förutsättningar nu med bakspår. Miracle Tile avslutade helt okej som fyra i Big Noon Pokalen på Bjerke, men frågan är om hon är i lika bra form just nu som var fallet vid segern i European Championship for Mares i augusti?

Avd 2 – STL Klass II, Final, 2.140 meter autostart

Calmass bara vinner och vinner. Muscle Mass-sonen dundrade till tät i sitt försökslopp på Bjerke och var aldrig nära att förlora det loppet. Kommer han förbi Kilmister Boko direkt vilket vi spontant tror är möjligt så är han hästen att slå för de övriga. Ture L.A. övertygade vid sin försöksvinst på Jägersro, men galopperade därefter under rejäl press i ledningen i slutkurvan i genrepet på Åby. Det var istället utropstecknet Prosecco som vann det loppet från dödens och dessförinnan vann han sitt Klass II-försök efter en ryggresa. Räser Hälge är i sitt livs form. Han vann sitt försök på skor, men nu är det anmält barfota runt om!

Avd 3 – Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst, 2.140 meter autostart

Ett roligt lopp där de på förhand hetaste kandidaterna har hamnat på bakspår. Hur till vida Milligan’s School är tillbaka med besked eller ej låter vi vara osagt, men visst var intrycket senast i Triton Sunds lopp positivt. Nu inleder han dock från bakspår och känns sårbar. Esprit Sisu däremot är inte påverkad av utgångsläget och gjorde en mycket bra insats bakom Extreme i C.L.Müllers Memorial. Brother Bill går fram som en ångvält för dagen. Hästen har funnit en hysterisk höstform och missgynnas på intet vis av den halvvarv längre distans som råder denna gång. Milliondollarrhyme avslutade jättebra på Vincennes bakom Rebella Matters och står med spetsläge från spår ett. Gareth Boko är åter på gång och Global Adventure har också rätt kurva. Lömsk och spekulativ guldfinal!

Avd 4 – Diamantstoet, Final, 2.140 meter voltstart

Minnucci Zon är framförallt en effektiv spetshäst, men hon löste sitt senaste Diamantstolopp med en ryggresa och har breddat sin repertoar. Stoet har god chans att hitta till ledningen här och därifrån är hon hästen att slå för de övriga. Svecak Palema felade bort sig senast på Sundbyholm och fick aldrig visa vad hon kunde den dagen. Hon var jättebra vid dödenssegern gången innan och trots att hon står tufft inne i det här loppet så tror vi att hon kommer vara med och göra upp om segern. Unique Juni mattades från dödens senast i Stoeliten. Hon ska inte dömas för hårt på den insatsen utan vi blickar istället tillbaka på de fina insatser det stentuffa stoet stått för dessförinnan. Zante Grif tycker vi står fördelaktigt inne i den här propositionen, men frågan är om formen är lika god nu som den var tidigare under året?

Avd 5 – Silverdivisionen, Final, 2.140 meter autostart

Blott elva deltagare i denna silverfinal och man behöver inte vara raketforskare för att lista ut att Admiral As närvaro skrämmer bort en och annan konkurrent. Reijo Liljendahls häst vann förvisso ganska knappt i genrepet, men det tar vi inte så hårt på utan han ska vara jättefavorit i det här loppet. Utgångsläget blev dessutom gynnsamt så det handlar sannolikt främst om att det inte ska behöva uppstå någon situationen där hästen svarar med galopp. Emoji gjorde ännu ett topplopp i lördags som trea och har samlat ihop till en seger. Algot Zonett vann silverförsöket i Örnsköldsvik när Admiral As galopperade, men innerspår bakom bilen känns inte som någon succé för hans del.

Avd 6 – Bronsdivisionen, Final, 2.140 meter autostart

Gooner radar upp femstjärniga prestationer. Han fick långt fram i försöket på Sundbyholm, men avslutade jättebra som tvåa bakom Global Agreement och visade absolut toppform. Som trolig ledare av det här loppet ser han ut att stå inför en riktigt kittlande uppgift och det ska vara bra chans att han håller hela vägen. Moses avslutade strålande bra i Örebro och hann fram till vinst. Då som nu hade han bakspår och är inte negativt påverkad av det. One Kind of Art går likt Gooner bra i varje start. Femåringen tycks inte kunna tappa formen och han presteras ständigt i ett bländade skick. Oracle Tile är bra för den här klassen, men senaste insatsen på Åby tyckte vi bara var ”sådär”. Kanske skulle han ha vunnit det loppet för att kännas riktigt het i det här loppet.

Avd 7 – Klass I, Final, 2.140 meter autostart

Parker pressade sig till tät i sitt försökslopp på Jägersro och vann säkert. Trots spår sju har han ganska god chans att nå dit på nytt då det inte kryllar av glödheta hästar på insidan. Han är hästen att slå för de övriga. Gaylord Am har Anders Eriksson fått en fin kontinuitet på och då har också framgångarna kommit som ett brev på posten. Han är aktuell trots spår tolv. Hipster Am var fin vid segern i Örebro, men ströks på grund av halsinfektion i Kalmar i förra veckan. Frågan är om han hinner bli klar så pass fort att han ska kunna prestera redan i det här loppet. Santos de Castella har sina främsta meriter från tät och chansen reduceras av utgångsläget. Bugatti Miles är ingen startblixt och missgynnas av innerspåret.