Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Överspelad favorit – vi spikar emot!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Erik Adielsson och Ulf Ohlsson fick sina initiala avstängningar halverade under torsdagskvällen. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Erik Adielsson och Ulf Ohlsson fick sina initiala avstängningar halverade under torsdagskvällen. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Sundbyholmstravet arrangerar veckans V75-omgång och det är småputtrig klass på tävlingarna. Banans geografiska placering gör att det kommer hästar från alla möjliga håll och kanter och det bidrar i allra högsta grad till att höja klassen och svårighetsgraden på omgång.

Många tipsmedier tycks vara inne på att den finska gästen Bansky (V75-2) löser ungdomsloppet och det skriver vi under på.
Hästen visade god klass på svensk mark under hösten, körs av en för sammanhanget överkvalificerade kusk och har därtill visat färsk form.

Vår andra spik blir däremot inte favorit. Nog för att Joseph Boko (V75-7) gjort det bra vid sina segrar i Finland, men här hårdnar konkurrensen och vi tror inte att Ole är ett dugg sämre som häst betraktad.
Utifrån hur spelprocenten sitter så måste vi bara ta chansen att gå fullt ut och få chans på utdelning på denna häst!

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Sundbyholms V75-tävlingar.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport så följer du denna länk.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Chapuy kommer bli favorit i det här silverloppet trots åttondespår bakom vingen. Han kommer från en spetsseger på Romme där han visade att han klarar av att tävla med skor på hovarna och det såg inte heller ut som att hans häftiga explosivitet från start påverkades negativt. Åke Lindblom är ingen blyg man och vi tror att han trycker sig till tät med Chapuy ut ur första kurvan.
 • Sir Henry P.Hill har gjort starka resultat i silver en längre period. Han sköt till bra som trea i det lopp Fortune Mearas vann i Kalmar och även om lite längre distans säkert är att föredra för hans del så känns det mer passande nu när han blivit lite äldre än om vi backat bandet två år tillbaka i tiden. Han kan matcha de här hästarna med flera olika typer av löpningsscenario.
 • Det har inte blivit regelbundet startande för Global Undecided på länge och det gör honom väldigt svårbedömd för dagen. I comebacken senast på Solvalla kastade han sig i galopp kort efter start och vi blev inte kloka på vart han stod för dagen. Visste vi att han var i form hade detta varit en toppuppgift för hästen, men nu får han nöja sig med att vara första B-häst.
 • Electrical Storm var fyra i silver från bricka tolv i början av december och gick tre starka insatser i följd efter det. Nu tycker vi att han var lite sämre i senaste starten och det gör att han hamnar utanför den A-grupp där han hade tagit plats annars.
 • Malkin sprang vad han kunde i lördags och fick nöja sig med en femteplats trots att han avslutade i 1.10-tempo sista 800 meterna. Tar han ett steg till med tätare starter?

Rank:

A: 8-7 B: 3-6-5 C: 1-2-12-10-4-11-9

Spetsstriden: Felix V.M. och Betting Rebel är båda raska initialt medan Vacqueyras startsnabbhet pendlar upp och ner. Chapuy brukar komma som skjuten ur en kanon när bilen släpper fältet och det mest sannolika är att han sitter i ledningen efter 300-400 meter.

Avd 2 – Diamantstoet, 1.640 meter autostart

 • Bansky ser ut att ha en mycket lämplig uppgift i detta kombinerade Diamantstoförsök- tillika ungdomslopp. Magnus A Djuse sitter bakom stoet som gjorde tre bra insatser på svensk mark i höstas och däribland slutade femma i en klass I-final. Hon fick inleda året med två raka V75-starter i Finland och vi tyckte inte det var underligt att hon mattades i tät senast efter att forcerats dit från bakspår med tanke på hur tufft hon fick gå i loppet veckan innan. Nu bör vägen till tät ligga öppen och därifrån blir hon väldigt svårslagen.
 • Janis Joplin Boko trodde vi mycket på senast på Solvalla och var faktiskt en smula besvikna på eftersom hon mest höll farten från från vinnarhålet mot Smaragd Norrgård. Hannu Korpis hästar är inte sällan lite vassare med täta starter och nu kan det bli aktuellt för henne att tävla i jänkarvagn vilket känns intressant.
 • Briljant Sensation spurtade okej i ett likvärdigt sällskap senast på Solvalla. Även hon får starta lite tätare nu vilket även var fallet kring Kalmarloppet dessförinnan då hon var trea i ett Diamantstoförsök från djup köposition.
 • Fuel Burn var trea bakom Smaragd Norrgård och tidigare nämnda Janis Joplin Boko senast på Solvalla. Det var en plusinsats och med en invändig smygare fram tills upploppet kan hon gå fort sista 150 meterna.
 • Artemide Zack spurtade starkt senast på Jägersro från ett svårt utgångsläge. Hon har visat en hög högstanivå och lurar i vassen.

Rank:

A: 6 B: 5-10-2-7-1-9-11-4-12 C: 3-8

Spetsstriden: Även om She Is Cecilia och La Paradeta är mycket raska initialt så tror vi att Bansky kommer förbi på sin explosivitet.

Avd 3 – Klass II, 2.640 meter voltstart

 • Pacific Kingdom fick Rikard N Skoglund känna på inom V75 på Nyårsafton och då höll hästen jättebra efter att fått en tuff väg fram till dödspositionen. Gången efter fick han åter svar när tränaren själv körde, men lyckades avgöra loppet från ledarens utsida. Fjärdespår och risk för tappstart är givetvis en minusfaktor, men hästen verkar ruskigt stark för klassen och är svår att frångå i tipsvalet.
 • Cassius Ima gillar vi dock. Han mötte kanske inte det allra bästa gänget senast på Solvalla, men stod för en stark slutrunda från bakspår och visade att de intryck han lämnat i de tidigare starterna dessförinnan inte bara var ögongodis. Hästen vann över distansen så nyligen som den 10 december och är ett givet motbud.
 • Solkattens Ferrari trivdes inte på banan i lördags utan galopperade bort sig i första kurvan. Han gick en bra upphämtning lite i skymundan som sjua och ställer inte de täta starterna till med problem så är han med på målfotot. Örjan Kihlström körde hästen från springspår näst senast och det blev ingen kanonstart den dagen, men det är möjligt att han kan få hästen att lägga iväg lite bättre nu när han fått träna bakom femåringen och vet hur hästen fungerar.
 • Bone Hard Flash stötte inte på det allra värsta motståndet senast, men sättet han avgjorde på från dödspositionen lovade mer. Det ska bli spännande att se honom här när konkurrensen ser annorlunda ut.
 • B.G.Arne håller vi för att vara en ganska ”vanlig” häst, men även han har rätt kurva, levererar på skor och var positiv i senaste starten bakom favoriten Pacific Kingdom. Nu kör Erik Adielsson sjuåringen för första gången.

Rank:

A: 4-12-6-1 B: 3-7-11-5 C: 2-10-9-8

Spetsstriden: Bone Hard Flash öppnar helt okej, men det kan bli svårt att hålla ut B.G.Arne när Erik Adielsson förstärker i sulkyn. Solkattens Ferrari försöker vara med på noterna och kan eventuellt ta över i skede två.

Avd 4 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

 • Sorbet såg lysande ut i sin comeback i lördags. Örjan Kihlström valde – fullt förståeligt – att sitta kvar i andra utvändigt knappa varvet före mål när attackerna kom bakifrån och hästen blev sittandes kvar med ”rubb och stubb” över målgången. Sjävklart är inte bricka elva någon drömförutsättning för tioåringen, men utifrån lördagens intryck så måste vi tro att han kan spurta ner det här gänget.
 • Hazard Boko är dock i toppslag. Per Lennartssons häst var femma i Guldfinalen på annandag jul efter en bra avslutning sista biten och vann därefter säkert från ledningen i ett ”vanligt” lopp på Solvalla. Utifrån formstatus och som spetsfavorit måste han räknas som en given utmanare.
 • På tal om den där guldfinalen på Solvalla så var det just i det lopp som Floris Baldwin sånär besegrade Very Kronos. Han sköt till otroligt ettrigt då ur tredje invändigt och spurtade riktigt bra även på Åby gången innan bakom samma häst. Hur till vida hästen går invändigt eller i andraspår tycks vara av mindre betydelse, men det är nog viktigt att han får spara speeden fram tills utgången av slutkurvan för att vara som allra mest effektiv.
 • Grainfield Aiden mattades i lördags efter avancemang till dödens. Det gick fort på slutvarvet och han fick slita ont den dagen. Man kan lätt börja underskatta den här hästen på ett sämre resultat, men vi vet sedan tidigare hur otroligt fort han kan studsa tillbaka och leverera en toppinsats.
 • Elian Web fick ett bra lopp i draget i guldfinalen, men tappade lite sista 100 meterna. Paralympiatravsvinnaren är allra bäst i ledningen och vi är tveksamma till om han når dit denna gång.

Rank:

A: 11-1-2 B: 6-7-3-4 C: 5-10-8-9-12

Spetsstriden: Vi tror inte att Floris Baldwin kan komma förbi Hazard Boko när de står sida vid sida. Utifrån laddas säkerligen Elian Web, men det känns svårt för honom att komma förbi och nå täten.

Avd 5 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Dominic Wibb tappade mycket på startgalopp vid Mantorpsäventyret kvällen före julafton. Han gick en bra upphämtning i skymundan och hade visat stark form även i sorterna dessförinnan. Nu blir det fem veckor mellan starterna vilket inte är optimalt och han är därtill ny i klassen, men utgångsläget talar helt klart för honom i det här öppna bronsförsöket.
 • Deede Star övertygade stort i comebacken. Hästen fick förvisso ett bra lopp i vinnarhålet av Claes Sjöström, men sättet han avgjorde på lovade mer och körande Sjöström sade även till oss tidigare i veckan att hästen kändes väldigt stark på den tidsnoteringen han gick den dagen på en inte jättesnabb bana. Visst är spår tolv besvärligt, men med någorlunda draghjälp kommer hästen gå fort över upploppet.
 • Opalis fick ett tufft lopp utvändigt om ledaren Grevin Sisu senast på Solvalla, men höll helt okej till andraplatsen. Hästen har vunnit de tre lopp då hon gått i ledningen på svensk mark så skulle Erik Adielsson lyckas ”lura iväg” henne till den positionen kan det mycket väl hålla trots att hon möter pojkar.
 • Phoenix Photo fick drygt 300.000 kronor på ett bräde senast vid segern i Sylvesterloppet på Axevalla. Han var jättebra och svarade riktigt ärligt och fint från tät, men här är förutsättningarna svårare med bakspår och så gör han debut i ny klass. Han får plats på vårt system, men inte i A-gruppen.
 • Up to Me ska normalt sett stå sig lite kort i bronsdivisionen, men hon tycks – precis som många av Claes Sjöströms hästar – vara i riktigt bra slag för dagen. Kommer han ner med henne i banan och får stärka upp henne i ryggar fram tills utgången av slutkurvan kan vi se henne överraska.

Rank:

A: 2-12-4 B: 9-6-1-8-11-3 C: 10-5-7

Spetsstriden: Dominic Wibb är ”medium-plus” från start, men kan få svårt att hålla ut I’ll Fixit. Om den sistnämnde frontar kan vi se att Opalis övertar ledningen i nästa skede.

Avd 6 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Helluva Am har bärgat fyra raka segrar och ser ut att vara ”the real deal”. De tre senaste triumferna är tagna från tät, men utifrån hon gick vid segern dessförinnan så finns det absolut ingenting som tyder på att hon ska vara sämre med när hon får anfalla bakifrån. Dock föreligger det alltid strulrisk från ett stängt startspår och därtill kan mer rutinerade, härdade hästar vara ikapp henne snabbt om det vill sig illa.
 • Harvard Student har gjort många toppinsatser i Hans-Owe Sundbergs regi och såg inte sämre ut i debuten för Magnus Jernemyr. Det var ett ”brödgäng” som besegrades den dagen ska sägas, men Harvard Student är härdad i Solvallasammanhang och kommer inte fälla in hovarna i första taget här heller. Skulle Linda Sedström därtill lyckas lirka henne till tät är mycket vunnet.
 • Havana Boko är en tuff dam som besegrade pojkar från dödens senast i just Eskilstuna. Hon var trea i ett riktigt bra stogäng gången innan i Mantorp och vi håll henne som tuffast av tilläggshästarna.
 • Follow My Lead har inte riktigt fått till det tidigare på svensk mark, men samtidigt matchats i ganska tuffa gäng. Hon har sett fin ut å sistone hemma i Finland precis som Donna Leonora som också gör resan till Sverige och vi bedömer duon som potentiella skrällar.
 • Xanthis Delicious stod för en häftig svepning senast på Solvalla, men det var i ett ganska trött gäng ska tilläggas. Vi räknar inte bort henne, men finner andra hästar som vi bedömer har större segerchans.

Rank:

A: 8-3-14 B: 6-11-2-5-12-10 C: 1-7-4-13-15-9

Spetsstriden: Mikael J Andersson är en ruskigt duktig startkusk och C.M.T.Queen Bee är effektiv i ledningen, men vi tror ändå det kan bli svårt för henne att hålla ut Harvard Student och springspårshästarna.

Avd 7 – Klass I, 1.640 meter autostart

 • Ole övertygade stort då han vann ett V75-lopp från dödens i Mantorp under Uppesittarkvällen. Senaste insatser lämnade dock en del övrigt att önska då han fick se sig besegrad från ledningen, men det kan mycket väl varit så att Mantorploppet satt lite i benen samtidigt som loppet var ett varv längre den dagen. Nu är det åter sprint och vi tycker inte att det här klass I-försöket är hur blodigt som helst. Sexåringen – som dessutom körs av Erik Adielsson för första gången – tycks inte bli favorit och då känner vi oss manade att försöka ta betalt.
 • Joseph Boko har tagit fem raka segrar i Finland och räds inte att tävla på de vintriga underlag som kan råda denna årstid. Han har dock startat väldigt tätt sedan början av december och även om han sett fin ut och vunnit på flera olika sätt så som genom svepningar bakifrån, från dödens och från tät så är det en annan typ av utmaning han står för här.
 • Isa spurtade klart bra från svårt utgångsläge senast på Bergsåker. Här är förutsättningarna med andraspår bakom bilen mer tilltalande och lyckas Torbjörn Jansson sätta hästen i ledningen så kör han säkert i den positionen.
 • Tullibardine Boe är ett intressant hemmahopp. Hon fungerade inte som bäst på Axevalla under Nyårsafton, men det var rätt så frekvent med galopper den dagen så det tar vi inte så hårt på. Hon har visat en hög högstanivå innan det och duger jättebra om hon är i form.
 • Grevin Sisu var aldrig nära att gå felfritt senast i voltstart. Nu är det autostart vilket talar till hans fördel, men då vi inte är säkra på att han kan hålla ut Isa från start så skickar vi ner hästen en bit i ranken.

Rank:

A: 3-5-2 B: 4-1-10-12 C: 9-6-8-11-7

Spetsstriden: Även om Grevin Sisu frontade från innerspår vid segern näst senast så tror vi att han kan få svårt att hålla ut Isa.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 3 JANUARI

Avd 1: 3,5,6,7,8 (1,12)
Avd 2: 6 Bansky (5,10)
Avd 3: 1,3,4,6,12 (7,11)
Avd 4: 1,2,11 (6,7)
Avd 5: 1,2,3,4,6,7,9,11,12 (10,5)
Avd 6: 2,3,5,6,8,11,14 (12,10)
Avd 7: 3 Ole (5,2)

4.725 rader / 2.362,50 kronor

x

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Klassklättring kan börja

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Lozano di Quattro nyttjas som singelstreck inom V75-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Lozano di Quattro nyttjas som singelstreck inom V75-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Åby bjuder på en härlig V75-omgång denna vecka där det första uttagningsloppet till Paralympiatravet står i fokus.
Vi bedömer det som en mycket öppen historia och trots att fältet blott innehåller åtta hästar så streckar vi för tre fjärdedelar av fältet.

För oss är det givet att ställa en häst ensam på systemet i det annars så jämnspelade Klass I-försök som avslutar V75-omgång. Lozano di Quattro (V75-7) var sexa i Breeders Crown-finalen i höstas och såg urläcker ut då han plockade ner Frankie Godiva från utsidan i årsdebuten.
Vi tror att Per K Erikssons häst kommer vandra rakt genom klassystemet och tvekar inte en sekund att spika honom.

Mellan Bottnas Idol (V75-1), Kentucky River (V75-5) och Beauty Smart Face (V75-6) valde vi när det kom till kompletterande singelstreck, men föll slutligen för den förstnämnde som ser ut att ha en god chans att spåra varje meter av Bronsdivisionen.

Här kan du ta del av startlistor till tävlingarna på Åby.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport finns följande alternativ:

Sulkysport Lilla V75 – 15 andelar á 75 kr/styck

Sulkysport V75 – 15 andelar á 150 kr/styck

Sulkysport Stora V75 – 15 andelar á 250 kr/styck

Avd 1 – Bronsdivisionen, 2.140 meter voltstart

 • Bottnas Idol har radat upp toppinsatser i vinter och tycks ta steg i sin utveckling hela tiden. I lördags var han hårt betrodd i bronsfinalen, men galopperade långt innan bilen släppte fältet den dagen och deltog aldrig i loppet varpå man nu laddar om kvickt. Femåringen har bara haft springspår vid ett tillfälle och det var i karriärens andra start. Den dagen öppnade han anständigt, men det är så pass tidigt i karriären att det inte är ett rättvist underlag att bedöma honom utifrån. Däremot har han på senare tid öppnat bra ur volten från såväl spår ett och två så prickar Preben Sövik från springspår är chansen att han kan forceras till tät förhållandevis god. Blir så fallet har vi svårt att se Bottnas Idol förlora det här loppet, men lördagens tillsynes omotiverade galopp gör ändå att det finns ett frågetecken kring Django Riff-sonen.
 • Ture L.A. galopperade efter 300 meter i comebacken och fick först kontakt med fältet ut på slutrundan. Han fullföljde lättsamt upp i ryggar över spurtrakan klockad till 1.12,7 sista 1.200 meterna och lär knappast vara sämre med det loppet i kroppen. Stängt startspår är givetvis lömskt och det kommer krävas en del klaff för att han ska kunna komma till, men löser det sig är hästen tveklöst bra nog att utmana om segern i ett inte alltför tufft bronslopp.
 • Draupner vill vi stormvarna för. Han fick långt fram senast på Axevalla och hade därtill Gulddivisionshästen Beartime i rygg, men stod emot fram tills allra sista steget efter att avslutat 1.12,3 sista varvet. Den här hästen är mycket bättre än vad gemene man tycks tro och en riktigt vass spurtare om han får spara speeden.
 • King of Greenwood fick långt fram från femte utvändigt på Momarken, men fullföljde strålande in till linjen som fyra blott slagen med en dryg längd. Han har gått iväg felfri i de två voltstartslopp han gjort på svensk samt norsk mark och bör klara startspåret även om det knappast blir snabbstart. Denna gång ska hästen tävla barfota runt om vilket är ett plus.
 • Red Hot Roadster fick nöta dödens på Momarken och sprang sig helt enkelt trött. Gången innan fick han spara speeden och avgjorde på snyggt vis varpå vi tror att man tar sikte på ett liknande upplägg här.

Rank:

A: 6 B: 8-9-2-1-4-10-11 C: 3-12-7-5

Spetsstriden: Efter det tuffa lopp Red Hot Roadster fick senast på Momarken tror vi att man vill ta ett rygglopp denna gång. Det kryllar inte av startblixtar och även om Västerbo Imtheman skulle ta sig förbi Bottnas Idol initialt så talar allt för att favoriten får ta över taktpinnen i skede två.

Avd 2 – Klass II, 2.640 meter autostart

 • Nyras Lars R. väljer vi att placera först i ranken i detta Klass II-försök trots att han riskerar att bli över från start från spår ett. Det blev han nämligen i comebacken på Jägersro då han startade från samma utgångsläge, men luckan kom som på beställning ur tredje invändigt i slutkurvan och Raja Mirchi-sonen avgjorde säkert över spurtrakan. Senast var han bättre med på noterna, kunde trycka sig till tät i en öppning av underkant 1.10 och vann säkert trots att han fick gå på i jämnt tempo efter en kort pust. Christoffer Erikssons häst står perfekt inne i loppet, har god chans att hamna långt fram i fältet även om det inte blir tät och är på intet vis beroende av att löpa först.
 • Smile Silvio testades i ett Klass II-försök i höstas, men då fick han en blytung väg fram till dödens och slocknade tidigt. Vi hade blivit imponerade av hans insatser dessförinnan då han såväl visat styrka som snabbhet. I comebacken fick han en smidig väg fram till tät, men såg väldigt spänstig ut hela vägen in till mål efter att avslutat 1.11 sista 700 meterna. Vi tror den här hästen kan bli en följetång på lördagarna och upplever honom därtill som en häst som gynnas av den dryga distansen.
 • Kaxig In var strålande fin då han svepte förbi sina konkurrenter i Halmstad i början av oktober via 1.11,8 sista varvet, men han fick snål utdelning i de efterföljande starterna. Först galopperade han under anfall i slutkurvan i finalen av Kalmars Treåringsserie och därefter felade han bort finfina pengar 50 meter före mål i E3 Revanschen av tillsynes ren iver. Ready Cash-sonen återkommer nu efter fyra månaders tävlingsfrånvaro, men vi har väldigt svårt att se Johan Untersteiner starta honom i ett sådant här lopp om han inte känner sig trygg vid att hästen ska kunna leverera på hög nivå direkt.
 • Rapid Pal kom aldrig till som favorit i ett Klass II-försök i Kalmar i januari och galopperade i slutkurvan i köposition. Han hade sett fin ut vid segrarna dessförinnan, men är väldigt svårbedömd just nu då han slog på en startgalopp i minicomebacken för två veckor sedan.
 • Humanity Pellini galopperade kort efter 150 meter senast på Jägersro, men kunde likväl ta sig fram till vinnarhålet. Han höll farten bra bakom Boli You S.M. samt Mojito Day och det blir högintressant att se om han kan höja sig ytterligare en nivå nu när han är anmäld med jänkarvagn för första gången.

Rank:

A: 1-11-12-2 B: 7-3-6-9-10 C: 5-4-8

Spetsstriden: Nyras Lars R. var chanslös att svara ledningen från samma läge i näst senaste starten. Rapid Pal frontade från samma utgångsläge på Jägersro den 29 november och vi uppfattar honom som jämnsnabb med Alessio samt Böhmaren initialt. Fördel Rapid Pal med andra ord.

Avd 3 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

 • Dear Friend har haft en god vinter i Frankrike med en andraplats i Prix de Luxembourg som främsta resultat. I lördags var hon tillbaka i svenskt tävlingssammanhang och övertygade stort då hon visslade förbi sina konkurrenter längst ut i banan från femte utvändigt trots att tempot hade varit lågt. Stoet avslutade 1.08,5 sista 700 meterna utan att det norska huvudlaget behövde nyttjas och hennes speed är verkligen tuff att stå emot när hon är i slag. Vi tror att Johan Untersteiner väljer att ta det lugnt från start då fältet är litet och hoppas att hennes speed ska bita så pass på nytt att det räcker hela vägen fram.
 • Night Brodde var finalist i Elitloppet ifjol och presterade framförallt väldigt bra första halvan av säsongen. Han årsdebuterade med skor på hovarna ifjol, men vann likväl det loppet på 1.12,4a/2.140 meter efter att spårat hela vägen från spår ett. I år tävlar hästen barfota runt om i sin årsdebut vilket är noterbart och som sannolik ledare har han en rimlig chans att inleda säsongen med seger.
 • Cicero T.G. startade sparsamt under fjolåret. Han var stor i nederlaget som tvåa bakom San Moteur i Lyon Grand Prix och satt som avslut av året fast med rubbet sparat i vinnarhålet i C.L.Müllers Memorial. Kombinationen av barfota runt om samt jänkarvagn har hästen aldrig tävlat med samtidigt vid något tidigare tillfälle och det ska bli väldigt intressant att se hur det faller ut.
 • Rackham fick lägga en tuff speed över sista bortre långsidan i årsdebuten, men speedade ebbade ut väl mycket sista 100 meterna för att vi ska ge honom högsta betyg. Sjuåringen brukar gå framåt med lopp i kroppen och nu tycks Christoffer Eriksson överväga att justera till norskt huvudlag för första gången.
 • Emoji gjorde sin första säsong mot den absoluta eliten ifjol, men hade ingen riktig lycka med sig i de försök han gjorde på svensk mark. Han satt dock fast med mycket sparade krafter i C.L.Müllers Memorial och med en vinter i kroppen är vi väldigt nyfikna på vad den här hästen kan prestera under året.

Rank:

A: 6-1 B: 7-5-8-3 C: 2-4

Spetsstriden: Night Brodde är klar spetsfavorit även om Sahara Peyote öppnade rykande i senaste starten. Dear Friend är likaså rask, men vi är inne på att man sparar hennes speed.

Avd 4 – Diamantstoet, 1.640 meter autostart

 • Green Mamba fick chansen på tok för sent från andra utvändigt i lördags när hon testade på hetluften i Stoeliten. Algiers Hall-dottern såg ut att gå i mål helt obrukad trots att hon avslutade i 1.10-tempo sista 700 meterna och det var ett ruskigt vasst intryck. Även om hon inte når hela vägen till tät i det här loppet så kan vi se henne lösa uppgiften på styrka för det här är ett sto som har ett brett register. Kul tips i ett vidöppet lopp!
 • Woodbury Wine ser ut att få bära på ett tungt favoritskap efter att närmast skenat runt senast på Axevalla och lämnat sina konkurrenterna rejält på efterkälken. Nu är hon anmäld att tävla barfota runt om för första gången och då är det klart gynnsamt att inleda från sargen och slippa korrigera hästen i sidled. Däremot har hon bara tagit ledningen vid ett av tre försök från spår ett bakom bilen och vi ser det verkligen inte som en självklarhet att hon frontar med tanke på hur raska damer som utmanar på utsidan.
 • Nina Ginto står för ovanlighetens skull med framspår bakom bilen istället för på dubbla tillägg eller med bakspår i en spårtrappa. Hon fick för långt fram senast i Örebro samtidigt som det loppet blev tempofattigt, men hon höll farten lika bra som Fabulous Pellini via 1.10 sista 800 meterna. Nu när hon kan sitta längre fram i fältet tycker vi hon är värd att höja upp till A-gruppen.
 • Tour Eiffel har utvecklats på senare tid och känns inte längre lika spetsberoende. Hon fick för långt fram till Nannys Girl senast, men höll farten fint när luckan kom in mot upploppet och verkar ha full form.
 • Mission Beach hakade på mycket förbättrat i Stoeliten i lördags via tredje invändigt och kom upp fint i ryggar en bit ut i banan de sista 100 meterna. Når hon tät här vilket vi tror är möjligt så lär hon köras i den positionen.

Rank:

A: 6-1-5 B: 4-3-11-9-2-7 C: 10-12-8

Spetsstriden: Woodbury Wine lär tokladdas, men det blir inte enkelt att hålla ut Mission Beach, Nina Ginto samt Green Mamba. Snabbast av alla kan rentav Special Topmodel vara, men det är många hästar som ska passeras för att hon ska kunna ta sig hela vägen till tät.

Avd 5 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Kentucky River hade en strålande fyraåringssäsong med segrar i Klass II-finalen under Elitloppshelgen, fullträff i Eskilstunas Fyraåringstest samt finaldeltagande i såväl Svenskt Travderby, Europaderbyt som Breeders Crown. Han går en högintressant säsong till mötes och har gått ett snabbare banjobb i lag med självaste Önas Prince inför återkomsten som sker i ett silverlopp som inte håller allra högsta klass. Är han i närheten av att löpa upp till sitt bästa kunnande så har han toppchans även om han blir snuvad på tät och får hitta andra stigar fram.
 • Arvid S.H. var betrodd mot toppar som Four Guys Dream och Aetos Kronos senast på Jägersro, men den dagen var det inget drag i honom nångång. Tidigare i vinter har han gjort starka insatser i Silverdivisionen och spårade bland annat hem ett försök från samma utgångsläge som han står inför nu. Här blir det barfota runt om för första gången sedan i höstas vilket också är ett plus.
 • Behind Bars höll mycket bra på avstånd i Örebro där han avslutade 1.10,7 sista varvet från köposition och kom aldrig till i lördagens silverfinal på Solvalla efter att backats ner som fyra längs sargen. Då tävlade hästen bara barfota fram, men nu är han anmäld barfota runt om vilket var den balans han tävlade på i Örebro.
 • Souvenir d’Inverne var uppanmäld i årsdebuten och fick se sig frånsprungen i en snabb avslutning. Han går säkert framåt rejält med det loppet i kroppen, är tillbaka i ordinarie klass och ska dessutom tävla barfota runt om nu vilket var fallet vid dödensvinsten i Silverdivisionen i november. Hannu Torvinen är en kusk som gillar att skicka iväg hästarna initialt och vi tror inte han vilar på hanen…
 • Tabasco C.D. fick svar i en stentuff öppning senast och det loppet drar vi helt enkelt ett streck över. Han ar tvåa i samma klass i januari och känns tidig från gynnsamt utgångsläge. Stefan Persson bekantar sig med hästen för första gången.

Rank:

A: 1 B: 2-11-4-3-9-5-12 C: 8-6-10

Spetsstriden: Kentucky River tycker vi främst har öppnat bra från spår längre ut och här har han innerspår för första gången. Arvid S.H. frontade från samma startspår i Silverdivisionen på Axevalla den 31 december och försöker hålla ut Tabasco C.D. samt Souvenir d’Inverne.

Avd 6 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Beauty Smart Face är rejält hypad och det med rätta. Hon visade tidigt som treåring oerhörda fartresurser och har inlett detta år på bästa sätt med tre raka segrar. Hon skötte sig fint bakom hästar i STL Champions senast på Åby, kunde forceras till tät utan att spilla särskilt mycket kraft efter ett varv och joggade 1.12,8 sista 800 meterna tillsynes obrukad. Vi tror att konkurrenterna har stor respekt för henne här och att hon kan få mycket gratis om hon fortsatt bara sköter sig och inte hetsar upp sig av eventuella omstarter.
 • Pam Trot fick chansen sent från vinnarhålet i Diamantstoets final näst senast på Solvalla och hann aldrig riktigt hota. I genrepet hamnade hon som trea längs sargen och hade därtill en dålig rygg varpå det blev långt fram när hon veks ner på innersta open stretch-spåret, men hennes slutstöt gick inte av för hackor. Stoet avslutade 1.11,5 sista 500 meterna, lär vara ytterligare förbättrad med loppet i kroppen och är klart gynnad av att nu kunna tävla barfota runt om. Som lök på laxen kör Magnus A Djuse Panne de Moteur-dottern för första gången.
 • Brilliant Minds visade stundtals dugliga resurser under fjolåret. Numera finns hon hos Frode Hamre i Norge och var såväl fin vid spetssegern på Bjerke i början av februari som vid tredjeplatsen på samma bana senast efter ”spets och släpp”. Löser det sig från det stängda startspåret och hon någorlunda långt fram i fältet så förväntar vi oss leverans av henne i spurten.
 • Queen höll bra som trea i Diamantstoets final i februari efter att släppt ledningen varvet före mål. Hon övertygade inte helt i genrepet då hon fick anfalla bakifrån, men lär gå framåt med loppet och känns tidig på sin startsnabbhet och goda chans att sitta långt fram i fältet. Därtill är hon anmäld barfota runt om denna gång.
 • Nunja har härlig inställning, men riskerar att tappa från start. Vi rankar ner henne liksom segervana Kit Crown som varit stänkrädd och därmed missgynnas av bakspår.

Rank:

A: 10 B: 7-8-3-12-4-15-11-5 C: 14-9-2-1-6

Spetsstriden: Queen har god chans att komma förbi de invändiga och utmanas främst av Pam Trot från springspår. Däremot förväntar vi oss galopp eller tappstart för Easy Star och Nunja från snäva spår.

Avd 7 – Klass I, 1.640 meter autostart

 • Lozano di Quattro bär på överkapacitet för sammanhanget. Hästen slutade sexa i Breeders Crown-finalen i höstas efter att spurta in som trea i sin semifinal bakom Iznogoud Am och samt Sourire Frö via 1.10,5 sista varvet och presenterade sig där och då för den breda massan. I årsdebuten slank han igenom fint från bakspår, hittade andra utvändigt innan han blev utan draghjälp två kurvor från mål. Det var lördagens Klass II-vinnare Frankie Godiva som fanns framför honom och skulle besegras, men det Trixton-sonen lekande lätt med god spänst i steget via 1.11,2 sista 800 meterna. Här kan det bli en dryg väg fram till dödspositionen för Lozano di Quattro, men vi håller honom verkligen högt och kan utan tvekan se honom lösa uppgiften likväl.
 • Friend of Elves blev en ”surrhäst” inom STL i vintras efter att vunnit ett V75-lopp på rejält vis under mellandagarna och spurtat strålande som trea i Kalmar. Därefter blev han störd till galopp på Solvalla och var ursäktad, men senaste startgaloppen i Romme blir däremot ett orosmoln. Normalt sett uppfattar vi honom inte som så osäker och det kittlar verkligen med kombinationen barfota runt om samt jänkarvagn vilket i båda fallen blir första gången.
 • Keystone Cash trodde vi hårt på i Klass I-försöket i Momarken. Han fick ta upp jakten från sjätte utvändigt och tillbringade de sista 650 meterna utan rygg i fjärdespår, men var likväl bara besegrad med en längd. Det var en riktig topprestation och sätter sig inte den urblåsaren på fel sätt efter tre månaders tävlingsfrånvaro så blir han att räkna med även här.
 • El Vego Khalifa hamnade på vingel från snävt startspår i voltstart senast i Halmstad och fick backas ner i kön. Han klämde i med 1.12,5 sista varvet och gick snabbast av alla över spurtrakan, men uppgiften blev övermäktig efter att han tappat mark initialt. Hästen har inte visat prov på någon större startsnabbhet såhär långt, men har ett gynnsamt utgångsläge och är anmäld barfota runt om för första gången.
 • Leroy Boko blev störd i två omgångar inom första halvvarvet i comebacken och hamnade på avstånd. Han avslutade 1.12,2 sista 900 meterna i skymundan och är säkert i bra slag med den genomkörare innanför västen. Vid Klass II-starten på Åby i maj ifjol gjorde hästen ett topplopp i skymundan efter att hängt i tredjespår initialt och det faktum att han står hårt inne på pengarna i det här loppet tar vi lätt på.

Rank:

A: 6 B: 4-3-2-10-5-8-1 C: 9-7-11-12

Spetsstriden: Friend Of Elves öppnade riktigt bra i E3 Consolation i Örebro i augusti tillsammans med Magnus A Djuse och vi tror inte han avser att ta det lugnare nu när det är barfota runt om samt jänkarvagn som gäller. Keystone Cash har chans att nå vinnarhålet då Wingait Leif var chanslös att fronta vid senaste försöket från spår ett och El Vego Khalifa inte visat startsnabbhet. Kövras Joker och Lozano di Quattro utmanar utifrån.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 1 APRIL

Avd 1: 6 Bottnas Idol (8,9)
Avd 2: 1,2,3,6,7,11,12 (10,5)
Avd 3: 1,3,5,6,7,8 (2,4)
Avd 4: 1,5,6 (4,3)
Avd 5: 1,2,3,4,5,9,11,12 (8,6)
Avd 6: 3,7,8,10 (12,4)
Avd 7: 6 Lozano di Quattro (4,3)

4.608 rader / 2.304 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Underbar jackpotomgång!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Golden Guard nyttjas som spik inom onsdagkvällens V86-spel. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Golden Guard nyttjas som spik inom onsdagkvällens V86-spel. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är Bergsåker och Solvalla som delar på kvällens V86-omgång som därtill är kryddad med jackpot.
Prognosen säger att åttarättspotten kommer innehålla 15 miljoner kronor vilket givetvis förhöjer spelvärdet markant.

Vi kostar på oss att gardera storstjärnan Admiral As (V86-5) i dennes årsdebut väl medvetna om att vi blir stående med dumstruten på efter loppet och hämtar istället spikarna från huvudstadsbanan.

Golden Guard (V86-4) övertygade i debuten för Sofia Aronsson och vi tror han har toppchans att besegra favoriten Certainly i Spelarnas Pokal där en direktplats i Harper Hanovers lopp finns i potten.
Cyrano de. B. (V86-6) har likaså årsdebuten avklarad och även i hans fall slutade den med seger. Vi håller femåringen riktigt högt och tror att han har toppchans att räkna hem dagens fina segercheck på 150.000 kronor även om han får gå den tunga vägen.

Här kan du ta del av dagens startlistor till tävlingarna på Bergsåker och Solvalla.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport kan du välja mellan följande alternativ:

Sulkysport Lilla V86 – 15 andelar á 75 kr/styck

Sulkysport Stora V86 – 15 andelar á 250 kr/styck

Roliga och troliga

 • Mr Brilliant (V86-1) har inte fått resultaten med sig såhär långt i Jörgen Westholms regi, men vi tror att det bara är en tidsfråga innan det blir ändring på den saken. Nu tävlar han barfota runt om för första gången i sulkylopp för Solvallatränaren som därtill har anmält hästen med jänkarvagn vilket i sådana fall blir första gången. På sin startsnabbhet kittlar det att se sexåringen i tät för därifrån kan det mycket väl hålla hela vägen.
 • Golden Guard (V86-4) levererade direkt i debuten för Sofia Aronsson trots att det var skor som gällde på hovarna. Nu ska fjolårets åtta från Svenskt Mästerskap tävla barfota runt om vilket ger en växel till och det går inte ta miste om hur pass nöjd Axevallatränaren är med sin adept. Vi går rakt ut på Brad de Veluwe-sonen!
 • Mellby Jinx (V86-5) hann bara göra en start för Daniel Wäjersten i höstas innan det blev vinterträning och då satt han fast med rubbet sparat. Vi påminner om att den här Ready Cash-sonen är mycket grundkapabel, att han har öppnat snabbt bakom bilen tidigare och att han här möter en favorit i Admiral As som stundtals galopperar bort sig. Spelprocenten är osannolikt låg på Mellby Jinx och för oss är han väl värd en varning.
 • Corazon de B. (V86-6) övertygade i sitt försökslopp till Solvallaserien och blir storfavorit i dagens final. Lite väl stor favorit kan tyckas, men vi tycker inte Dallas är som bäst över full väg och får han därtill sig en tryckare av Jaguar C.Boko initialt så skulle det gynna Corazon de B. som vi även sett lösa uppgifter via grovjobb.

Betrodda som lever farligt

 • Katalonia (V86-1) vann ett Klass II-försök förra våren och har tveklöst en hög högstanivå. Det föreligger dock frågetecken kring hennes formstatus nu när det handlar om årsdebut och vi tror inte att hon kommer få något gratis. Värd ett streck, men för oss är det en sårbar favorit.
 • Even Younger (V86-2) övertygade vid sin seger i försöket till Solvallaserien där han klämde i med 1.11,5 sista 700 meterna från jumboposition. Här hårdnar dock konkurrensen och det är flera intressanta balans och utrustningsändringar på konkurrenterna. Med tanke på det vågar vi inte lägga alla ägg i samma korg även om vi känner oss smått övertygade om att han är fältets bästa häst.
 • Certainly (V86-4) är en favorit som vi spikar emot och då är han given att placera under denna kategori. Han gick ett starkt lopp som trea från svårt utgångsläge i Silverdivisionen i senaste starten, men vi har en teori om att han helt enkelt springer på en bättre häst i det här loppet.
 • Graces Candy (V86-7) ska förvisso tävla barfota runt om denna gång vilket är ett klart plus, men vi tycker att hon är allra effektivast med tätkänning. Som andrahandsfavorit väljer vi att chansa bort henne på vårt system.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 29 MARS

Avd 1: 1,4,5,6,7,9,10,11 (3,2)
Avd 2: 1,2,3,5,6,8,12 (4,7)
Avd 3: 1,6 (10,7)
Avd 4: 10 Golden Guard (12,3)
Avd 5: 1,3,5,7 (8,9)
Avd 6: 2 Corazon de B. (9,8)
Avd 7: 1,2,3,4,6 (10,7)
Avd 8: 1,2,4,5,10 (7,9)

11.200 rader / 2.800 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Spikar ramar in

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Invändige High On Pepper vid segern i Walter Lundbergs Memorial på nytt svenskt rekord. Nu tror vi att han vinner lördagens bronsfinal. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Invändige High On Pepper vid segern i Walter Lundbergs Memorial på nytt svenskt rekord. Nu tror vi att han vinner lördagens bronsfinal. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är en underbar meny av högklassig travsport som det bjuds på vid lördagens tävlingar på Solvalla.
STL-finalerna kryddas av Margaretas tidiga Unghästserie varav klassen för fyraåriga hingstar och valacker (V75-3) har placerats inom V75-spelet då det kryllar av kulltoppar i startlistan.
Trion Bedazzled Sox (långa E3-finalen), Following (korta E3-finalen) samt Tetrick Wania (Svensk Uppfödningslöpning) har samtliga vunnit Grupp I-lopp, men vi väljer faktiskt att ge tipsnicken till en annan häst.
Kriterietrean Ante La Roque är vinnaren i spårlotteriet med sitt innerspår bakom bilen och då chansen är påtaglig att inledningsrundan går långsamt så kan det mycket väl bli så att han rinner undan även om inte formen är på topp.

Spikarna finner vi istället i Silver- samt Bronsdivisionen. I kraft av ett mer gynnsamt utgångsläge tror vi att Borups Victory (V75-1) tar revansch samt att High On Pepper (V75-7) spelar i en klass för sig trots att han inleder från ett utmanade elftespår.

Här kan du ta del av startlistor till tävlingarna på Solvalla.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport finns följande alternativ:

Sulkysport Lilla V75 – 15 andelar á 75 kr/styck

Sulkysport V75 – 15 andelar á 150 kr/styck

Sulkysport Stora V75 – 15 andelar á 250 kr/styck

Avd 1 – Silverdivisionen final, 2.140 meter autostart

 • Borups Victory väljer vi att ta ställning för trots att han gick på pumpen i silverförsöket i Örebro. Den dagen fick han vandra som förstahäst i andraspår en bit bakom den hårddragande ledaren King of Everything och såg aldrig ut som en vinnare någon gång. Han stretade på så gott han kunde, men vi tyckte inte att han tävlade på samma höga nivå som varit fallet i starterna dessförinnan. Nu rycker Daniel Wäjersten bakskorna, har god chans att vinna starten från innerspår precis som i bronsförsöket i Östersund och då tror vi att det bär hela vägen hem.
 • Hell Patrol har sett ut som en helt ny häst i vinter. Vid silvertriumfen på Romme styrdes han fram på ledarens utsida varvet före mål, tog över taktpinnen när 750 meter återstod och försvann ifrån till överlägsen seger via 1.11 sista varvet. Han sprang hela vägen in i säcken och övertygade lika stort i den efterföljande starten på Bjerke då han höll Hede Darling på utsidan med god marginal. Att besegra Borups Victory från utsidan blir inte enkelt, men har favoriten en dålig dag eller inte lyckas hålla upp ledningen så finns möjligheten.
 • King of Everything höll ut Borups Victory med lätthet från början i Örebro. Utrustad med jänkarvagn och på barfotabalans så slutade hästen aldrig att springa utan dundrade ifrån till överlägsen seger. Även om han är riktigt rask iväg och säkert skickas initialt även denna gång så tror vi att det blir svårt att komma förbi Borups Victory och då känns uppgiften svårare.
 • Eros Zola låg Flemming Jensen förhållandevis lågt kring inför senaste silverstarten i Halmstad, men det blev likväl seger efter en perfekt löpning. Från andra utvändigt kom luckan som på beställning in mot upploppet och Eros Zola joggade förbi dödenstravande Corsaronero Font till enkel seger. Med det loppet i kroppen lär Eros Zola vara ytterligare förbättrad och han är väl värd en outsiderrollen.
 • Unique Creation tog ner Eros Zola från dödens i januari, men då tävlade den sisntämnde med skor. I genrepet körde Johan Untersteiner snällt och hästen såg okörd ut upp i ryggar trots att han avslutade 1.10,5 sista 700 meterna.

Rank:

A: 1 B: 3-7-5-4-6-11-2-8 C: 9-10

Spetsstriden: När bakskorna åker av bedömer vi Borups Victorys startsnabbhet till att förbättras ytterligare. Vi tror att han håller ut Marre’s Dreamboy samt King of Everything.

Avd 2 – Klass II final, 2.140 meter autostart

 • Judge D. bar ett tungt favoritok på sina axlar i försöksloppet i Halmstad, men klarade av att axla trycket. Efter att Stefan Persson tryckt sig till tät med fyraåringen efter 600 meter kom det slutliga rycket i slutkurvan och konkurrenterna var helt oförmögna att slå följe. Bird Parker-sonen känns tveklöst som en häst med ljusa framtidsutsikter, men här är förutsättningarna annorlunda gentemot vad som varit fallet i de fyra raka segerlopp där han fått löpa ut i ledningen och sådana prövningar har han aldrig tidigare ställts inför i såhär pass kvalificerad omgivning.
 • Frankie Godiva kunde vänta med attacken i andra utvändigt tills halvvarvet återstod vid försöksvinsten i Halmstad i januari och avgjorde säkert. Han höll godkänt från dödens i den efterföljande starten och fick helt enkelt se sig besegrad från tät av en bättre häst senast på Åby då Lozano di Quattro jagade ikapp honom. Här är hästen anmäld barfota runt om samt med jänkarvagn vilket i båda fallen skulle vara första gången och vi har svårt att tro att Conrad Lugauer vill backa spåret till trots.
 • Frazze hade vi kanske förväntat oss skulle plocka ner Hard Center från utsidan i Örebro samt hålla emot stallkamraten Solkattens Lucas som tassat med i rygg, men den saken lyckades han inte med. Hästen hade stått för en lysande årsdebut blott sju dagar innan och det är möjligt att det blev väl täta starter för Jörgen S Erikssons häst. Vi släpper inte Mosaique Face-sonen så fort utan vill ha honom högt upp i vår rank.
 • Star Muscle borde kanske hållit ifrån sig Magic Nightrider från tät i försöksloppet på Bergsåker, men sköt till lite förbättrat från rygg på Mellby Indigo senast utan att komma förbi. Daniel Wäjersten växlar upp med barfota runt om samt jänkarvagn vilket kan lyfta hästen flera snäpp.
 • Sultan Sea är också anmäld barfota runt om samt med jänkarvagn. Han hamnade på vingel senast i genrepet och det loppet kan man glömma, men vi gillade sättet han höll stången på med lätthet från tät gången innan.

Rank:

A: 12 B: 7-9-5-10-1-3-6 C: 11-8-2-4

Spetsstriden: Hard Center kan få en extra skjuts på barfotabalans, men får ändå svårt att hålla ut Kate River. Den sistnämnda körs knappast i tät och vi kan se Conrad Lugauer vara aktiv utifrån med Frankie Godiva och försöka överta ledningen.

Avd 3 – Margaretas Tidiga Unghästserie, 4-år h/v, 2.140 meter autostart

 • Ante La Roque blir vårt tipsval i detta lopp där det kryllar av årsdebutanter och där det inte låter särskilt påställt på någon kant. Vi har i vilket fall fastnat för Daniel Redéns Kriterietrea som etta i vår rank då han har god chans att hålla upp innerspåret och vi tycker den där dödenshästen som sätter upp farten saknas. Hästen kommer ut barfota runt om samt ska tävla med jänkarvagn direkt och skulle han få hållas runt 1.14,5-1.15 första varvet är det vettig chans att det håller hela vägen hem.
 • Bedazzled Sox blev utsedd till årets treåring i svensk travsport under fjolåret efter att radat upp topprestationer. Han vann ”bara” ett Grupp I-lopp, men var strålande efter galopp som fyra i Kriteriet och bärgade bronspengen i Breeders Crown-finalen. Inte heller han tycks på något vis ”tokförberedd” inför återkomsten, men vi håller den här hästen väldigt högt och kan se honom prestera direkt på ren grundklass.
 • Letsdoit fick chansen för sent från vinnarhålet i comebacken, men sköt till bra utan att kunna hota den nu så lägesmissgynnade stallkamraten Thereisnolimit. Skulle Ante La Roque stressa upp sig när han får inleda från innerspår bakom bilen för första gången är det god chans att Letsdoit når tät och om inte så blir fallet talar mycket för att han kan komma ner bakom densamme. Att sitta med långt fram i fältet är givetvis en stor fördel om vi läser loppet rätt och det blir tempofattigt.
 • Tetrick Wania är i mångt och mycket fältets mest spännande häst utifrån hur han presterade som tvååring. Hästen har dock bara gjort två starter inom loppet av elva månader och även om han pep iväg med 1.12,7 de sista 1.900 meterna efter sin inledande markförlust i comebacken på bra vis så är han svår att utmåla som en superhet segerkandidat från ett elftespår.
 • Following plumpade i Kriteriefinalen, men vann korta E3-finalen samt slutade tvåa i Breeders Crown-finalen. Här gör hästen årsdebut med stängt utgångsläge och i skrivande stund tycks det luta åt att han ska tävla med skor i återkomsten vilket vi tycker är ett litet minus.
 • Coquaholy växlas upp med barfotabalans samt jänkarvagn. Tillsammans med stallkamraten Every Day Elegant som såg fin ut i skymundan efter galopp i comebacken är de loppets roliga kantbollar.

Rank:

A: 1-5-2-11 B: 9-6-10-12 C: 7-8-3-4

Spetsstriden: Ante La Roque har god chans att hålla ut Letsdoit när de står sida vid sida.

Avd 4 – Diamantstoet final, 2.140 meter voltstart

 • Fabulous Pellini känns given att ställa som ensam A-häst i det här loppet då det mesta talar för att hon vinner om hon själv sköter sina kort rätt. Den insats hon stod för vid dödensvinsten i Silverdivisionen var femstjärnig och vi tycker att hon föll med flaggan i topp även i Örebro där hon fick gå utan rygg i tredjespår de sista 800 meterna. Hon avverkade den sträckan på 1.10,5 på en inte alltför snabb bana och höll ihop travet bra. Voltstart har inte riktigt varit hennes likör tidigare, men hon har åtminstone tagit sig iväg så hamnar hon inte alltför långt bak så har hon jättechans att lösa uppgiften under slutvarvet.
 • Breeze kördes på chans vid segern i Bergsåker då hon liksom nu stod med dubbla tillägg. Det löste sig helt perfekt och stoet flög fram till seger längst ut i banan. I Örebro fick hon för långt fram, men avslutade jättebra lite i skymundan som femma via 1.10,3 sista 600 meterna och såg inte det minsta brukad ut över målgången. Skulle Breeze lyckas få rygg på Fabulous Pellini under slutvarvet är hon en tänkbar utmanare.
 • Digital Literacy har vi betydligt högre upp i vår rank än vad spelarkollektivet tycks tillmäta henne vinstchans. Hon hade suttit fast i två raka lopp inom V75 innan hon senast fick full utdelning i ett vardagslopp på Bergsåker. Den dagen blev det en vid slutkurva, men vi tyckte hon såg ut att vinna mer eller mindre okörd likväl. Barfota runt om samt Magnus A Djuse som kusk är två faktorer som kittlar för oss.
 • Athena Face har gått jättebra i vinter och var riktigt rejäl i Örebro då hon jobbade sig förbi till knapp vinst trots att hon fick dra tåget i tredjespår. Om vi visste att det var ”garantispets” på henne så hade vi haft Djali Boko-dottern högre i vår rank, men vi uppfattar henne inte som en raket initialt även om hon sällan fått testa på de mer gynnsamma startspåren i voltstart.
 • Love No Pain tycker vi var direkt dålig senast i Halmstad även om hon fick göra en del jobb själv i sin debut i Stoeliten. Nu är hon anmäld barfota runt om vilket är en balans hon har två segrar på fyra försök på sedan hon anslöt till Tomas Malmqvists stall.

Rank:

A: 10 B: 15-13-6-14-7-4-5-3-1-12-11 C: 9-2-8

Spetsstriden: Russel Square frontade från tillägg i senaste starten och har god chans att hålla ut Bird Lane samt Livi Princess H.M. som vi ser som de värsta utmanarna. Athena Face har inte sällan inlett trevande ur volten, men ofta haft snäva startspår. Det är mycket svårt att bedöma hur hon kan öppna från ett springspår.

Avd 5 – Gulddivisionen final, 2.140 meter autostart

 • Ultion Face har löpt upp till sin högstanivå under vintern och får vår tipsnick i denna öppna guldfinal. Vid segern i Kalmar så fullkomligen exploderade han över spurtrakan och senast i Bergsåker Winter Trot så blev det helt enkelt för långt fram från fjärde utvändigt trots att han avslutade 1.11,3 sista varvet på en inte alltför snabbsprungen bana. Nu växlar man upp och låter hästen tävla barfota bak och även om han är chanslös på att ta ledningen av egen kraft i detta lopp så är chansen god att han åtminstone hamnar långt fram i fältet direkt till skillnad av några av de andra, mer betrodda konkurrenterna.
 • Eddy West svek i det nämnda loppet på Bergsåker, men det här med att resa lite längre har även visat sig tidigare inte är hans melodi. Claes Sjöströms häst är klart bäst när han får tävla på hemmaplan och vid genrepet i förra veckan var han åter sig lik. Det blev långt fram från femte utvändigt, men han avslutade strålande till andraplatsen bakom Click Bait via 1.11,2 sista varvet. Med minsta klaff har Eddy West alla möjligheter att segerstrida.
 • Four Guys Dream finåkte förbi sina konkurrenter till vinst i gulddebuten på Romme via 1.08,7 sista 700 meterna. I den efterföljande starten skulle han börja ta längder från andra utvändigt i samma stund som Önas Prince ökade farten markant och det blev helt enkelt en övermäktig uppgift. Det går att argumentera för att hästen inte var lika vass, men vi dömer inte hästen så hårt på den insatsen utan ser honom som en tidig segeraspirant.
 • Chapuy svarade en markant förbättrad Spickleback Face hela vägen senast i Örebro och visade ännu en gång att han är effektiv när han får löpa ut i ledningen. Nu hårdnar konkurrensen, men vi vågar inte räkna bort honom då det mycket väl kan bli så att första varvet kommer gå ganska långsamt.
 • Hierro Boko spårade från start till mål i Bergsåker Winter Trot, men vi tycker inte ledningen är något måste för hans del. Tvärtom så tycker vi att han är väl så bra bakifrån och var imponerade över att han tog revansch på Knows Best senast på Vermo som hade besegrat honom i starten dessförinnan i Tammerfors. I ett lopp där det inte kryllar av startraketer på framspår kan Hierro Boko mycket väl droppa ner i en fin position långt fram i fältet och sitta bra till inför spurten.

Rank:

A: 6-5 B: 9-4-8-1-12-7 C: 2-10-11-3

Spetsstriden: Med spår mitt bakom startbilsvingen brukar Chapuy öppna som allra bäst och vi kan inte se något annat än att han dundrar till tät.

Avd 6 – Klass I final, 2.140 meter autostart

 • Bugatti Hall slog igenom i den inledande rundan av Margaretas tidiga Unghästserie och löste även sitt försök till Klass I senast i Örebro även om det satt hårt åt. Claes Sjöström gjorde ett klokt val då han insåg att det skulle bli för långt fram om han slog följe i tredjespårståget, chansade invändigt och luckan kom som på beställning 250 meter före mål. Via en vass avslutning så hann Nuncio-sonen förbi Vincent C.D. i allra sista steget och det klockad till 1.12,5 sista varvet. Vi tror att den här hästen är framtidsnamnet i loppet och när han därtill är anmäld barfota runt om för första gången så minskar inte direkt vårt intresse för honom.
 • Boli You S.M. står verkligen på tur för att få vinna ett STL-lopp. Han gjorde en jätteupphämtning efter galopp i Kalmar och var därefter tapper trea på Bergsåker efter att fått lägga en tuff speed fram till tät. Senast på Jägersro gick han runt fältet sista 600 meterna från andra utvändigt och visade än en gång att han är tuff och står längre distanser. Denna gång är hästen anmäld barfota runt om för första gången vilket lockar på en Love You-avkomma och så körs han av Örjan Kihlström för första gången.
 • Dynamite Sensation kunde vänta med attacken tills 300 meter återstod vid Klass I-segern på Romme och klev förbi säkert via 1.11 sista 800 meterna. Han tog hem ett flerklasslopp av bara farten i efterföljande start i Halmstad och visade att barfotabalans fungerar väl. Orlando Vici-sonen har viss chans på ledningen och kan sälja sig dyrt från den positionen, men är på intet vis beroende att få löpa först.
 • Dream Sensation kämpade sig till Klass I-segern på Bergsåker i februari och höll helt okej som dödenstrea senast i ett försökslopp till Solvallaserien. Han är anmäld barfota runt om denna gång vilket blir premiär om Robert Bergh så väljer att köra i slutänden och Bergsåkerstränaren brukar ha bra träffprocent när han går för skorycken.
 • Marabou Brodda var tapper som knappt slagen av Chitchat i Klass II-finalen i februari. I sitt försökslopp inför detta jagade hon ikapp Drizzle via andra utvändigt de sista 600 meterna och lär knappast vara sämre med det loppet i kroppen. Åttondespår bakom startbilsvingen känns dock riktigt besvärligt och det kommer krävas tur för att hon ska komma till i ett jämnt lopp.

Rank:

A: 5-6-2 B: 10-8-4-3-9 C: 7-1-11-12

Spetsstriden: Dynamite Sensation får verkligen kämpa om han ska kunna hålla ut Just More Fun, men det faktum att de startar sida vid sida talar till hans fördel. Drizzle är riktigt rask iväg och skulle eller Just More Fun komma före Dynamite Sensation kan Claes Sjöström vara snabbt framme med Bugatti Hall och ställa en fråga.

Avd 7 – Bronsdivisionen final, 2.140 meter autostart

 • High On Pepper har sett bländande ut i årets tre starter. Ready Cash-sonen fick öppna 1.09,9 första halvvarvet i sitt bronsförsök på Bergsåker för att överta ledningen, men hade ändå kraft nog för att springa undan med trygg marginal i slutskedet av det loppet. I genrepet inför detta lopp forcerades han till tät efter ett varv från tillägg, ryckte undan 300 meter före mål och var överlägsen via 1.12 sista varvet. Aktionsmässigt flöt det kanske rentav bättre än någonsin tidigare för valacken och det känns som Matja Melkko kommit helt rätt på hästen efter vinterträningen. Bakspå kan tyckas lömskt, men hästen klarade av en vid slutkurva i Breeders Crown-finalen ifjol och ser som nämnt så pass fräsch och fin ut just nu att vi tror att han bara vinner det här loppet.
 • Bottnas Idol kom undan med äran i behåll i Bronsdivisionsdebuten i Halmstad där han avslutade 1.12 sista 800 meterna från tredje utvändigt och gick med bra fart in i mål. Han löste Klass I-finalen gången innan trots att han fick gå utan rygg de sista 700 meterna i tredjespår och det finns inga tecken på att det skulle börja ta emot för Django Riff-sonen för att han kommit upp i klass. Däremot har han inte visat prov på någon bländande startsnabbhet såhär långt och det finns en risk att High On Pepper sitter ganska nära honom redan i första kurvan.
 • Castor the Star har Jörgen Westholm matchat urläckert. Efter den vattentäta spetssegern i Örebro så kvalade hästen även in till bronsfinalen av nästkommande meeting genom att spurta hem lördagens bronslopp på Momarken via tredje utvändigt och god draghjälp. Av den starten samt insatsen i årsdebuten att döma så har Maharajah-sonen lyft ett snäpp vad det rör hans förmåga att prestera bakifrån, men risken är påtaglig att det kan bli halvljummen draghjälp från det här utgångsläget om Jorma Kontio ger sig iväg i ett tidigt skede med High On Pepper.
 • Jello W. var riktigt rejäl då han gick runt sina konkurrenter de sista 700 meterna utan rygg vid bronssegern i Romme, men aningen blev om nosen senast när han kunde ta en ”lugn dödens” efter att avvaktat den initiala körningen. Nu är hästen tillbaka på kombinationen barfota runt om samt jänkarvagn vilket har utmynnat i två segrar på de fyra föregående försöken.
 • Comes With Age svarade Magnus Jakobsson dödspositionen med senast i Örebro och hästen höll bra som trea utan att för den skull kunna hota Castor the Star. Vi tror att Zola Boko-sonen vinner starten och att man kör i den positionen om inte favoriten kommer fram på utsidan i ett väldigt tidigt skede.

Rank:

A: 11 B: 2-12-9-3-4-10 C: 5-6-1-7

Spetsstriden: Braddock har aldrig frontat från innerspår efter tre försök. Comes With Age är klar spetsfavorit även om Appasso, Ready Doc och So Far Away Ås likaså kan lägga iväg flinkt bakom bilen.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 25 MARS

Avd 1: 1 Borups Victory (3,7)
Avd 2: 5,7,9,10,12 (1,3)
Avd 3: 1,2,5,6,9,10,11 (12,7)
Avd 4: 6,7,10,13,14,15 (4,5)
Avd 5: 1,4,5,6,8,9,12 (7,2)
Avd 6: 2,5,6 (10,8)
Avd 7: 11 High On Pepper (2,12)

4.410 rader / 2.205 kronor