Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Två spikar med rätt kurva

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Handsome Brad vann Gulddivisionen på Jägersro. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Handsome Brad vann Gulddivisionen på Jägersro. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

När det är finalomgång av STL brukar det i regel finnas en eller flera hästar som imponerat så pass mycket i uttagningsloppen att de blir klara favoriter i respektive finaler, men så har inte alls varit fallet denna gång.

Tvärtom ser finalloppen ut att vara väldigt jämna och de där givna spikarna lyser med sin frånvaro i vad som därmed blir den spelmässigt väldigt intressant omgång.

Vi föll slutligen för Teton Sweet Lindy (V75-4) i Diamantstofinalen samt Handsome Brad (V75-7) i Gulddivisionsfinalen.

Den förstnämnde tror vi kan vara starkast i spurten då vi läser loppet som att favoriten Georgia Am kan bli av med ledningen och Handsome Brad har ett utgångsläge som öppnar upp möjligheten att han kan vinna på flera olika sätt.

Här kan du ta del av startlistorna till lördagens tävlingar.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport så följer du denna länk.

Avd 1 – Klass I, final, 2.140 meter autostart

 • Tullibardine Boe blir vårt tipsval i en vidöppen inledning. Hon har ingen fager resultatrad i nuläget, men bakom några ljumna placeringar döljer sig flera riktigt fina prestationer. Hon såg väldigt stark ut efter galoppen senast på Romme och satt dessförinnan fast på hemmaplan trots en besvärlig inledning av det loppet. Spår nio kan mycket väl vara helt perfekt och får hon draghjälp fram tills upploppet kan hon bli svår att stå emot.
 • Leon Zon har äntligen ett bra utgångsläge efter att haft bakspår i fyra av de fem senaste starterna. Han avslutade underkant 1.10 sista 800 meterna lite i skymundan i lördags och är lite Tullbardine Boe mycket mer formstark än vad man kan tro om man kastar ett öga på resultatraden.
 • Enge Eros är ingen startblixt och lär bli över från innerspår, men vi har ändå hästen högt upp i vår rank. Han är anmäld barfota runt om denna gång och det kittlar alltid när det kommer till Love You-avkommor.
 • Pere Ubu stod för en insats i lördags som lämnade en hel del övrigt att önska. Nu är det åter autostart och då är det barfota runt om samt jänkarvagn som gäller. Från spets ger han sig gärna.
 • Joseph Boko vann klass I-försöket på Sundbyholm efter att gjort jobbet själv sista 700 meterna. Han har tre tredjeplatser hemma i Finland efter det och har gjort starka insatser, men hästen brottas med en del problem i kurvorna och blir på så vis sårbar. Han får plats på vårt system, men rankas ner rejält.

Rank:

A: 9-2-1 B: 7-5-11-3-10-6 C: 8-12-4

Spetsstriden: Pere Ubu är ruskigt rask första biten och i ett lopp där det inte kryllar av startraketer har han alla möjligheter att vinna starten.

Avd 2 – Margaretas Tidiga Unghästserie – 4-åriga h/v, 2.140 meter autostart

 • Vi känner oss tvingade att spara på strecken i det här loppet och låser på en duo. Manny Muscle avslutade treåringssäsongen med att sluta tvåa bakom Mister Hercules i Breeders Crown-finalen och det är möjligt att han rentav kunnat utmana om han fått fritt lite tidigare. Reijo Liljendahl låter ytterst tillfreds med sin häst inför återkomsten och släpps Manny Muscle till tät kan loppet mycket väl vara över.
 • Sidney Celeber väljer vi dock att dubbla med på vårt system. Intrycket i årsdebuten i Eskilstuna var verkligen smaskigt då han gick riktigt fort över upploppet utan att brukas det minsta av Örjan Kihlström. Det är fullt möjligt att det inte är så påställt den här gången heller och att det kan bli knas från bricka åtta, men samtidigt finns det startsnabba hästar på insidan och vi kan se honom droppa ner i ett dugligt läge i andraspår.
 • Mr Mah Can har inlett året med två spetssegrar och har sett väldigt rejäl ut. Det känns som att han har tagit steg under vintern, men innan vi sväljer honom med hull och hår vill vi även se honom leverera en toppinsats bakifrån.
 • Hector Sisu blandade och gav under treåringssäsongen. Han visade stundtals väldigt gott kunnande, men föll också ifrån ganska rejält i några starter. Vi blir lite överraskade om man väljer att köra honom i ledningen såhär i första starten för året.
 • Axel Ruda har helt rätt kurva. Han tar steg för varje lopp, men samtidigt är det lite svårt att bedöma hans vinterresultat nu när han ska kliva upp och möta fyraåringstoppar.

Rank:

A: 5-8 B: 9-2-6-1-10-7 C: 11-3-12

Spetsstriden: Vi tror att raske Face To Black Ås tar sig förbi Hector Sisu direkt. Manny Muscle och No Doubt kan också lägga iväg bra och lär laddas med hopp om att släppas till tät. Smålurig inledning!

Avd 3 – Klass II, final, 2.140 meter autostart

 • Mandela Zon kan mycket väl bli lördagens ”raket” vad det gäller spelprocent på V75. Hästen har gjort jättebra lopp på såväl Romme som Axevalla, men inte haft marginalerna på sin sida. Senast såg det ut att finnas en hel del sparat över målgången och det känns som han hade vunnit det loppet med fritt i tid. Nu har man anmält hästen med jänkarvagn och vinner han starten vilket känns mest troligt så är han hästen att slå för de övriga.
 • Zeolit kommer det också surras en hel del kring. Han fick lägga en tuff speed mitt i loppet senast och det var inget konstigt att han mattades sista 100 meterna. Nu är det ny kusk, det är därtill anmält barfota runt om samt med jänkarvagn.
 • Lucky Truc tror vi många hade synpunkter på i senaste starten och att han borde lyckats besegra Cassius Ima, men det tycker vi är väldigt orättvist. Han jagade föredömligt utan att någonsin ge sig och hästen har verkligen samlat ihop till en seger i sådana här sammanhang.
 • Condior kontrade ut Yuvaraj senast på Axevalla och får plusbetyg för den löpskalle han visade den dagen. Hästen fortsätter flytta fram sina positioner under för undan, men det känns ändå lite svårbedömt att säga exakt hur bra han är.
 • D.Day Zet fick bestämma en bit i ledningen senast och vi tycker att han borde kunnat hålla Pacific Kingdom från sig den gången. Nu tycks det bli aktuellt att dra av bakskorna; något som fick hästen att lyfta under senhösten.

Rank:

A: 5-4-6 B: 10-9-7-3-8-1-2 C: 11-12

Spetsstriden: Klar fördel för Mandela Zon om inte Erik Adielsson plötsligt får en jättesnurr på Zeolit.

Avd 4 – Diamantstoet, final, 2.140 meter voltstart

 • Teton Sweet Lindy var dunderbra på Åby där hon fick gå utvändigt ledaren i tufft tempo, men ändå tog striden in till linjen. Hon snurrade ut redan lördagen därpå, men täta starter fick ingen som helst negativ effekt på henne utan tvärtom så spurtade hon hem det Diamantstoförsöket på ett mycket tilltalande vis. Nu har hon fått två veckor mellan loppen vilket kan bli en lämplig intervall och vi tror inte hon är en millimeter sämre än Georgia Am som är mest betrodd på startvolten. Här tar vi ställning och försöker nyttja det faktum att hon helt enkelt är klart mindre spelad.
 • Nämnda Georgia Am får starta vecka-vecka och det ska bli intressant att se hur det faller ut. Hon svarade fint framme i tät på Åby och gjorde ett bra lopp även i lördags med tanke på att det loppet inledes i 1.13-fart. Då det finns en tydlig utmanare i spetsstriden i form av Bearicecream som kan ställa till det för Georgia Am initialt så väljer vi som nämnt att gå emot henne i det här loppet.
 • Ultra Bright var jättebra då hon rundade till vinst från dubbla tillägg på Åby. Den dagen kom hon hem på 1.12,2/2.180 meter vilket blott är två tiondelar från Wild Loves svenska rekord och det var verkligen behjälpligt för henne den dagen att loppet kördes i ett jämnt, tufft tempo hela vägen. Här räcker det egentligen att det går lite för långsamt under 300-400 meter av loppet för att hon ska vara offside så Ultra Bright är tveklöst sårbar här hur bra hon än må vara själv.
 • Havana Boko hade inte sin bästa dag senast på Solvalla. Nu blir det tätare starter och vi kan givetvis inte förbise det sätt hon avslutade loppet på gången innan på Sundbyholm.
 • Diversity Pellini var inga mil ifrån Ultra Bright senast. Lyckas Hanna Lähdekorpi ge henne ett rygglopp fram tills upploppet ånyo är inte hästen utan chans på något vis.

Rank:

A: 2 B: 1-15-7-5-8-6-3-4 C: 11-13-10-12-9

Spetsstriden: Vårt tips bygger delvis på att Bearicecream ska komma förbi Georgia Am direkt och det bedömer vi också som det mest sannolika scenariot.

Avd 5 – Silverdivisionen, final, 2.140 meter autostart

 • Ubiquarian Face övertygade i årsdebuten då han plockade ner Betting Rebel från utsidan. Vi tror att segern var säkrare än vad den såg ut att vara och att hästen hade kunnat avgöra det loppet ännu tidigare om Adrian Kolgjini hade manglat på i ett tidigare skede. Det var vaket gjort av honom att inte göra det för säsongen kan bli lång och att ”ta skallen” ur hästen i en årsdebut är inte att föredra. Det finns en påtaglig risk att hästen blir över från början, men kommer han bara ut i någorlunda tid så tror vi att han har jättechans att vinna den här silverfinalen som i ärlighetens namn inte är hur vass som helst.
 • Remarkable Feet fick se sig nerplockad av Spickleback Face senast på Sundbyholm, men det inte mycket att säga något om. Han förlorade kort och gott mot en för dagen bättre häst, men vi tror inte Jörgen Westholm undviker att ladda för ledningen här för det utan att han åter prövar mot tät. Nu är det dessutom anmält barfota runt om och det kan åter ge en extra kick i sexåringen.
 • Global Undecided ska också för tävla utan skor den här gången och det kittlar. Han gick helt okej senast på Remarkable Feet utan att vara nära att hota, men kommer det en skjuts till på barfotabalans så är han med och strider om segern.
 • Beartime är i toppslag, men kan få svårt att slå de allra bästa här från bakspår. Vi tycker att han känns lite väl hårt spelad kontra faktiskt vinstchans.
 • Malkin är det en hel del spännande ändringar på så som skoryck och jänkarvagn. Han skulle kunna överraska här med ett bra lopp.

Rank:

A: 1-7-5 B: 9-6-3-2-4-8 C: 12-11-10

Spetsstriden: Även om vi kan se Rally Hans öppna förbättrat från bra läge och i lag med Örjan Kihlström så tror vi att Mr Clayton J.F. spetsar och släpper till Remarkble Feet.

Avd 6 – Bronsdivisionen, final, 2.140 meter autostart

 • Oxidizer placerar vi överst i ranken startspåret till trots. Han har varit urläcker vid de två senaste segrarna och har verkligen en tilltalande kurva just nu. Vi påminner om att han besegrade Larada Vrijtout i näst senaste starten som visat imponerande takter efter det loppet och när det nu blir skoryck på David Perssons häst så känns det inte mindre intressant. Kostar det inte för mycket att komma fram utvändigt ledaren så tror vi att han kan vara tuffast sista 100 meterna.
 • Sweetman visade prov på god löpskalle senast på Axevalla då han höll stången från ledningen trot satt han fick viss press under vägen. Han är klar spetsfavorit i det här loppet från ett perfekt utgångsläge och även om vi tror att Oxidizer är en svår häst att hålla emot så har han givetvis chansen att lyckas med den saken om den sistnämnde får en för vid inledningskurva.
 • Phoenix Photo blev det väldigt tufft för senast på Axevalla, men trots det gick han i mål med sparade krafter. Nu aviseras skoryck på alla fyra hovar för första gången någonsin och tar valacken ett steg till på den balansen och det blir någorlunda fart på loppet så har han alla möjligheter att dyka upp i segerstriden trots spår tolv.
 • Upper Face var grymt duktig senast på Åby och hade bara smygkörde Zaffiro Jet före sig i mål. Han kan gå framåt ytterligare med två lopp i kroppen och är den av Adrian Kolgjinis fyra hästar som vi tror mest på.
 • Digital Class var jättebra utvändigt ledaren senast och fick bara släppa Cactus förbi sig.

Rank:

A: 8-1-12 B: 3-7-5-6-10-2 C: 11-9-4

Spetsstriden: Vi blir väldigt överraskade om inte Sweetman frontar från innerspåret.

Avd 7 – Gulddivisionen, final, 2.140 meter autostart

 • Handsome Brad gjorde nyligen comeback efter sju månaders tävlingsfrånvaro och hästens insats var verkligen jättebra. Han fick jaga Heavy Sound från fjärde utvändigt i en tempofattig tillställning och fullföljde bra hela vägen hem till mållinjen. Den genomköraren kan föra honom framåt och här har han god chans att antingen fronta eller gå med i draget bakom Disco Volante. Oavsett vilket av uppläggen Carl Johan Jepson väljer så har Handsome Brad god chans att sitta rätt till inför upploppet och vi tror han är starkast i det här gänget.
 • Sorbet såg jättefin ut vid segern senast, men samtidigt ska det sägas att loppet blev passande för hans del då han kunde undvika den inledande körningen innan Örjan Kihlström skickade hästen till tät. Sorbet är en häftig krabat för sin ålder med tillsynes stor löplust och visst kan han utmana om segern här även om han får svårare att kopiera det senaste upplägget.
 • Antonio Trot kom bort helt i ett taktiklopp i lördags. Vi tror att det bara är att dra ett streck över och fokuserar istället på de toppinsatser han gjort dessförinnan vilka det slagit gnistor på.
 • Disco Volante blev det tok för senast från bakspår han först började pulla i ryggar och sedan fick ta dödspositionen. Här är chansen större att han antingen når ledningen eller vinnarhålet, men det är något annat att möta fler toppar nu när våren är här och vi känner oss inte helt övertygade om att vinterns storform kvarstår med full styrka.
 • Floris Baldwin var svag i lördags. Banan var krävande och kan påverkat honom negativt, men även om han löper upp till den nivå han tävlat på innan kan det bli svårt här från spår åtta.

Rank:

A: 2 B: 7-6-5 C: 8-3-4-9-10-11-1-12

Spetsstriden: Vi tror att Handsome Brad kan hålla ut Disco Volante om Carl Johan Jepson så önskar. men tror inte att han låser sig vid ett sådant upplägg utan lika gärna kan tänka sig att ta rygg.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 27 MARS

Avd 1: 1,2,3,5,6,7,9,10,11 (8,12)
Avd 2: 5,8 (9,2)
Avd 3: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 (11,12)
Avd 4: 2 Teton Sweet Lindy (1,15)
Avd 5: 1,5,7 (9,6)
Avd 6: 1,2,3,5,6,7,8,10,12 (11,9)
Avd 7: 2 Handsome Brad (7,6)

4.860 rader / 2.430 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Spiken går ner i klass

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Roger Walmann-tränade Sidney Celeber och Kim Eriksson vid triumfen på Solvalla den 20 juli. Foto Adam Ström/Stalltz.se
Roger Walmann-tränade Sidney Celeber och Kim Eriksson vid triumfen på Solvalla den 20 juli. Foto Adam Ström/Stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är mångas favoritbanor som delar på onsdagens V86-omgång. Solvallas fyra lopp och Åbys fyra dito utgör det stora streckspelet och vi hämtar ett singelstreck på vardera bana.

Anrika fyraåringsloppet S:t Leger (V86-3) har inte lockat fullt fält utan det är blott åtta deltagare som gör upp över tre volter.
Som vi läser loppet vinner Robert Berghs Samson starten och därifrån gjorde han ett topplopp i näst senaste starten på Åby. Har han skakat av sig det misslyckade Derbykvalet så tror vi på leverans.

Någon Derbyfinal blev det inte heller för Sidney Celeber (V86-8), men någon extra veckas ledighet kan bara gjort honom gott då han var aningen sämre i just derbykvalet.
Dessförinnan har han gjort två riktiga toppinsatser och när han nu går ner i klass åter så tror vi att han är redo för en ny seger bara han slipper göra allt jobb själv på ledarens utsida.

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till Solvalla och Åbys tävlingar.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Niky Flax (V86-1) gick starkt i Frankrike under vintern. Han kördes på väntan i återkomsten på Axevalla och avslutade riktigt bra som trea via 1.09,5 sista 800 meterna. Här har han ett perfekt utgångsläge för att kunna få en fin position i främre träffen; sannolikt kan det bli vinnarhålet. Vi förväntar oss att han levererar på open stretch!
 • Samson (V86-3) har gått felfri i tre av sex starter i Robert Berghs regi och då har det blivit seger varje gång. Som vi läser loppet vinner han starten här då han uppträder stabilt och fint ur volten. Tre varv är inget som bekymrar honom och vi tycker det finns högt spelvärde på Samson i ett jämnstreckat lopp.
 • Det är ett riktigt långskott vi lanserar i Brenda Grif (V86-5) som gör debut i Magnus Dahléns regi, men alla tycks glömt bort vilken duglig springare detta är. Hon var tvåa i en Diamantstofinal under fjolåret och det finns viss chans för henne att få vinnarhålet på antingen favoriten Kirsi Boko eller Sverigedebutanten Black In Black. Därtill är det anmält med jänkarvagn på och som närmast ospelad är hon värd en varning.
 • Sidney Celeber (V86-8) var aningen sämre i Derbykvalet senast på Jägersro och det är möjlgit att långresan satte ner honom en aning. Vi påminner om de toppinsatser han gjort tidigare under året såsom vid andraplatsen bakom Selected News i Örebro i maj eller vid tredjeplatsen i Mantorp bakom Önas Prince och Elegant Ima. Nu går han ner i klass och vi tror att han är en vinnare ånyo ”bara” dödens kan undvikas.

Betrodda som lever farligt

 • Vikens High Yield (V86-1) vann ett silverförsök från tät i Halmstad, men har därefter gått sig trött från samma position i två raka silverlopp. Hästen är inte helt enkel att räkna på och som klar favorit vågar vi inte ställa hon ensam i V86-inledningen.
 • Giant Shadow (V86-2) har gjort en sommar i Sverige efter en sejour i Frankrike. Vi kan inte påstå att det slagit gnistor om honom och påminner om att han inte vunnit lopp på 15 månader. Som hårt betrodd är han bara ett av flera streck i våra ögon.
 • Felicia Zet (V86-6) inledde med tre starka insatser som tvåa och det känns underligt att hon alltjämt är segerlös efter fem framträdande. Här saknas dock inte konkurrens och det finns en risk att hon hamnar utvändigt ledaren om Örjan Kihlström väljer att vara aktiv initialt. Som klar favorit är hon värd att gardera.
 • Borups Umami (V86-7) har förmodligen aldrig varit i bättre form än vad han är just nu, men det är inte säkert att det räcker ändå. Visst står han bra till i den här spårtrappan och är sannolik ledare, men nu är det ett halvvarv längre distans och de som sitter tätt inpå honom in mot upploppet kommer garanterat få chansen.
Fakta

V86-SYSTEMET 15 SEPTEMBER

Avd 1: 1,3,9,10 (6,11)
Avd 2: 1,3,4,7,8,9 (2,5)
Avd 3: 3 Samson (5,1)
Avd 4: 2,4,5 (10,9)
Avd 5: 2,3,6,7,9 (1,4)
Avd 6: 3,5,6 (9,11)
Avd 7: 3,4,5,6,7,9,10,12,13 (2,1)
Avd 8: 5 Sidney Celeber (7,2)

9.720 rader / 2.430 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Öppen Unionskamp

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Tangen Haap vid segern i Elitkampen 2019. På lördag ska han försöka ta hem Unionskampen på Färjestad. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Tangen Haap vid segern i Elitkampen 2019. På lördag ska han försöka ta hem Unionskampen på Färjestad. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Färjestad står som värd för veckans V75-omgång. Det handlar om det klassiska Unionstravet, men intresset från vårt västra grannland är förhållandevis svalt.

Bortsett från i Unionskampen (V75-6) för kallblod så lyser norrmännen mer eller mindre med sin frånvaro.

Det nämnda loppet öppnas upp rejält i Odd Herakles (V75-6) skadefrånvaro och kommer bli streckkrävande. Tangen Haap må vara norskfödd, men tränas på svensk mark och känns som förstahästen i lag med Erik Adielsson.

Gulddivisionen innehåller starka toppar, men bredden är direkt ljummen. Hur presterar Disco Volante (V75-3) efter tre månaders tävlingsuppehåll är den stora frågan på förhand i ett lopp där Missle Hill och Gareth Boko är de givna utmanarna.

Här kan du ta del av startlistor till Färjestads tävlingar.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

Beartime kastade sig i galopp direkt när bilen släppte fältet på Jägersro. Han gör så mellan varven vilket givetvis oroar, men vid felfri avgång är han rask bakom bilen och spetsfavorit trots att Önas Nougat frontade i en 1.06-öppning senast i Gävle. Bo C. tjänade grymma pengar i Frankrike under fjolåret. Derbyfinalisten från 2018 är nu hemma hos ägaren ånyo och givetvis väldigt svårbedömd efter ett långt tävlingsuppehåll. Mas Capacity var rejäl i silverdebuten på Bergsåker och har därefter varit fyra i Finskt Mästerskap. Han har verkligen vuxit in i den höga klassen. Den norska duon Red Bar och Golden Dream M.E. kan verkligen avsluta, men risken är påtaglig att det blir för långt fram från bakspår.

Avd 2 – Klass II, 1.640 meter voltstart

Ett mycket lurigt Klass II-försök över stressiga 1.640 meter voltstart. Det är sannolikt att minst en av Mister K.O.Z., Habrik Am och Emperor som står med snäva startspår är borta på kör och som vi läser loppet ligger vägen till ledning öppen för raska Blue Frontline. Hon är dels riktigt rask själv, men körs även av en kusk som kan pricka bättre än någon annan från ett sådant här läge på Färjestad. Hon har suttit fast i Diamantstoet två gånger i följd och vi kan inte tänka oss annat än att Mikael J Andersson ger henne chansen att löpa linan ut denna gång. Bakom henne kryllar det av hästar som är minst lika kapabla och det här loppet är verkligen inte lättlöst. Constant Caviar tycker vi höll bra som tvåa i Östersund i ett lopp som inledes och avslutades i mycket högt tempo och Perfect Score Ås blir bara bättre och bättre hela tiden.

Avd 3 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

Disco Volante återkommer efter att fått en tävlingspaus över sommaren. Normalt sett är han så rask iväg att han håller upp innerspåret och då är den spetsälskande åttaåringen svårfångad för de övriga. Missle Hill gjorde ett jättebra lopp över ovan distans i Rättvik. Frågan är bara hur Örjan Kihlström ska lägga upp det här loppet för laddar han från start är risken påtaglig att han blir kvar på ledarens utsida. Gareth Boko är bara medium initialt och hamnar ofta på vingel. Hästen ser fortsatt formstark ut, men han blir alltid sårbar på grund av just hans förmåga att hamna småsnett till i loppen. Mellby Free såg kraftigt förbättrad ut i Sundsvall. Kan hon hålla rygg på Disco Volante och utmana om luckan kommer vid upploppets början?

Avd 4 – Unionsstayern, 3.140 meter voltstart

Ett lurigt stayerlopp där det är svårt att sia om vem som blir favorit. Ornello var klart positiv senast i Halmstad, men sköter så långt ifrån varje gång. Fuxen är svår att räkna på och vi vågar inte lägga alla ägg i samma korg. Kennedy är en häst som tilldrar sig vårt intresse. Han gynnas av distansen och passar bättre i sådana här uppgifter än i likastartslopp i STL-sammanhang. Låt oss påminna om att han var fyra i Malmö Stads Pris den 27 juli. Bransbys Juke Box stämde det väldigt bra för senast på Solvalla då han fick gratisledning under slutvarvet. Här blir vägen fram sannolikt svårare. Den norska duon Orlando G.M. och Dream Builder känns bara svårbedömda i sammanhanget, men inte glödheta vid en första anblick.

Avd 5 – Klass I, 2.140 meter autostart

Ett riktigt bra Klass I-försök. Bugatti Miles är en ständig surrhäst och han har också hög kapacitet. Hästen fick ett blytungt lopp senast i Eskilstuna, men visade härlig skalle då han likväl avgjorde. På en snabb Färjestadoval och i jämnare omgivning är det svårare att göra allt jobb själv och avgå med segern. Forever Shadow var fyra i finalen av Danskt Travderby. Han gick helt okej då och även om detta lopp är bra så går han ner något i klass. Tattoo Avenger och S.G.Sherman vann båda under V75-dagen på Bergsåker. Den sistnämnde går upp i klass och känns bortlottad. Mandela Zon var ”allas” drag i våras i STL-lopp. Nu återkommer han efter dubbla strykningar och lång frånvaro vilket gör honom väldigt svårbedömd.

Avd 6 – Unionskampen, 2.140 meter autostart

Med Odd Herakles på skadelistan så öppnas högsta klassen för kallblod upp. Tangen Haap är i toppslag och har slagit eliten flera gånger om tidigare. Han är ett givet streck i loppet, men det är fler om budet. Åsrud Vilja går bra varje gång och har visat att hon klarar av att möta och matcha de bästa pojkarna. Kleppe Fanden ser ut att vara tillbaka i toppslag och måste räknas. Våler Nikolai kan man tycka ska få det tufft mot de allra bästa, men han lyfter undan för undan. Troll Solen har en stark sommar bakom sig och kan också duga trots svårt spår.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

En lömsk avslutning. Gogobet Sisu ska normalt sett vinna ett sådant här lopp, men vi tycker inte att det slog gnistor om honom i spurten senast på Bergsåker. Nej, vi hade förväntat oss mer och ser honom bara som en av flera med chans i nuläget. Oracle Tile stämde det ganska bra för senast på Åby, men hästen avgjorde på ett tilltalande vis och är förhållandevis rejäl. Four Guys Dream flög fram i spurten senast på Axevalla och ska normalt sett vara vassare med loppet i kroppen. Starbec’s A.to Z. gynnas bara av att möta bra motstånd. Han följer med i alla tempo och brukar vara som bäst över upploppen. Hands Down D.E. surras det ofta om, men han har inte lyckats vinna någon av sina sju senaste starten på svensk mark.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Två åttor vår lösning

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Eddy West och Claes Sjöström. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Eddy West och Claes Sjöström. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Bollnästravet arrangerar veckans V75-omgång som inte ser helt lättlöst ut. De stora favoriterna eller givna singelstrecken lyser med sin frånvaro vilket bara kittlar.

Vi har hamnat på två ”åttor” som singelstreck. Nårje (V75-2) har förvisso inte spår åtta utan bricka åtta och det kan givetvis underlätta. Nu ska han försöka plocka in 20 meter i finalen av Dubbelcupen, men det tycker vi känns rimligt utifrån hur pass bra den här hästen är. Vi har en stark känsla av att han löser sin uppgift.

I Silverdivisionen lär det sannerligen inte bli raka vägen för Eddy West (V75-6), men nu när han är nerstruken ett hack och kommer ner på spår sju kan det tänkas bli aningen enklare än vad det såg ut att bli från början.
Hästen flög fram över upploppet senast i Gävle och vi bedömer den här silverhistorien som mer överkomlig. Loppet kan bli jämnspelat och då kittlar det att gå fullt ut på Claes Sjöströms häst.

Här kan du ta del av lördagen startlistor till tävlingarna i Bollnäs.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Klass I, 2.640 meter voltstart

 • Mellby Ironman är en svår häst att räkna på. Han blandar och ger i sina prestationer, men har tillräckligt hög högstanivå för att kunna vinan ett sådant här lopp. Hästen har tagit karriärens fem segrar från ledningen och man behöver inte ha gått på Chalmers för att lista ut vilken taktik som kommer förespråkas här. Från tät är Mellby Ironman hästen att slå; från övriga positioner är han troligtvis chanslös.
 • Final Whistle vann säkert från ledningen senast i ett lopp över tre varv på Solvalla. Hästen öppnar staibilt och snabbt, men det kan bli svårt att hålla ut vår tipsetta när han står med springspår. Final Whistle är dock så pass rejält att ledningen inte är något måste utan han kan vinna fler vägar.
 • Hunter Montana har inlett lovande i Björn Goops regi. I första starten fick han se sig besegrad av Mellby Good från ledningen medan han fick chansen för sent senast på Bergsåker via vinnarhålet och inte hann utmana. Trampar han iväg här från spår fyra i volten vilket är ett frågetecken så ska han kunna duga gott.
 • Your Dreamlove fick ett för tufft lopp senast på Åby och stumnade. Kanske satt även jätteupphämtningen från loppet gången innan på Axevalla i benen. Nu har hon haft en paus och vi förväntar oss leverans direkt när hon kommer ut på fräscha ben.
 • Reven Dejavu kördes med facit i hand för offensivt senast på Axevalla och gick sig rejält trött. Den här uppgiften ser småknivig ut från bakspår i comebacken och vi står över honom på vårt system även om han är ytterst härdad i klassen.

Rank:

A: 6-2-4 B: 9-11-1-3 C: 7-10-12-5-8

Spetsstriden: Även om Final Whistle öppnar både stabilt och ganska snabbt ur volten blir det svårt att hålla ut Mellby Ironman som skyndar sig iväg från springspår och gynnas av tät.

Avd 2 – Dubbelcupen Final, 2.140 meter voltstart

 • Nårje kvalade in till Dubbelcupen vid seger i ett försök på Hagmyren i början av juli. Då fick han långt fram, men stod för väldiga rejäla sista 700 meter klockade till 1.21,5. Gången efter på Jarlsberg blev det galopp i slutkurvan med läge på en bra placering. Hästen har superfart i kroppen för denna klass och lyckas ”bara” Björn Steinseth hålla tungan rätt i munnen så förväntar vi oss att Nårje vänder ut och in på det här sällskapet.
 • Alm Nagano släppte ledningen senast i Jarlsberg och avslutade pilsnabbt över upploppet efter att behövt backas loss. Fuxen är rätt så rask ur volten och i lag med en på svensk mark skicklig startkusk i disciplinen så kan det bli en snabb start och chans till tidig ledning. Det kan hålla hela vägen, men om Nårje står på benen hela vägen så tror vi att han är för svår att hålla emot.
 • Tangen Frikk har haft en toppsommar med starka prestationer gång efter gång. Senast på Bergsåker gick han ett jättebra slutvarv ochd et var strongt gjort att avgöra över tre varv på det sätt som han gjorde.
 • Valle Hugo besegrade Alm Nagano vid deras möte i Bollnäs den 3 augusti, men då stod hästarna lika start. Nu står Valle Hugo 20 meter bakom och det kan bli tufft för honom att jaga ikapp det tillägg.
 • Tangen Braute fick långt fram från tredje utvändigt senast i Östersund, men gick en hejdundrade speed över sista bortre långsidan och vann på ett mycket övertygande vis. Hästen är i sitt livs form och kan överraska även här om han får bra draghjälp på slutvarvet.

Rank:

A: 8 B: 6-12-10-14-3-11-13 C: 1-2-5-7-9-4

Spetsstriden: Klar fördel Sölvseds Atlas på startvolten, men vi tror att Mats E Djuse ryggar den av Alm Nagano och Nårje som kommer fram först.

Avd 3 – Klass II, 1.640 meter autostart

 • Santos de Castella fick ett tufft lopp i comebacken i Gävle där han precis som nu var ute i ett Klass II-försök. Jörgen Westholm skickade fram hästen utvändigt ledaren inför slutrundan och därifrån tog hästen striden på ett mycket bra vis även om det inte räckte för att besegra Sourire Frö. Det här loppet är inte värre och lyckas Westholm trycka sig förbi de snabba, invändiga hästarna sitter han tveklöst på trumf.
 • Daniel Wäjersten tränar och kör Clandestine. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

  Clandestine tycker vi blir alldeles för bortglömd. Hon har fått en tilltufsad resultatrad då det kommit felsteg när hon testats i årgångslopp, men vid segrarna i mer vardagsbetonade gäng har hon verkligen övertygat på oss. Sättet hon avgjorde på i Gävle den 15 juni via 1.09,5 sista 700 meterna var riktigt övertygande och vi tror inte att hon är sämre än någon annan i det här loppet. Rygg på ledaren vore guld för Readly Express-dottern och kommer ”bara” chansen så…

 • Loveyouecus lär ta striden om en placering långt fram i fältet likaså. Han avgjorde från vinnarhålet i minicomebacken på Färjestad och vi tycker att den här uppgiften ser lämpliga ut för honom än vad de andra Klass II-lopp han varit ute i under våren och sommaren har gjort.
 • Grand Canyon Sisu är bra och mycket tyder på att det finns mer utveckling i hästen. Han känns inte maxad på något vis även om skorycken kommit nu på sistone och sett ut att ge en växel till. Hästen är inte löpningsberoende, men självklart är det utmanande att inleda från spår elva i ett sådant här lopp där andra halvvarvet mycket väl kan komma att gå ganska långsamt.
 • Double O.Seven lyckades inte hålla emot S.G.Kingstone senast på Bergsåker, men får med beröm godkänt för den andraplatsen. Hästen är rask iväg, men att nå ledningen från spår sju blir svårt.

Rank:

A: 4-1-2 B: 11-7-8-9-3 C: 12-10-5-6

Spetsstriden: Clandestine är raskare iväg än vad gemene man tycks tro, men det kan ändå bli kämpigt att hålla ut Loveyouecus samt Santos de Castella.

Avd 4 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Stangerinthenight var duktig vid dödenssegern i Östersund i augusti och följde upp den med en stark insats bakom Coin Perdu senast på Bergsåker. Hon är riktigt tuff för att vara ett sto i den här klassen och vi kan se Daniel Wäjersten ta sikte mot dödspositionen per omgående bara han lirkar iväg henne i rätt gångart Det gick i alla fall vägen från samma startspår senast så vi har ingen anledning att tro att det inte ska gå nu.
 • Muzzle The Yakker kan vi se bjuda på strid om Strangerinthenight tappar lite mark från början och det dröjer innan hon kommer fram utvändigt. Hon hamnade på vingel senast på Bergsåker och fick backas ner i kön, men fullföljde starkt i skymundan och såg inte tom ut över målgången. Lyckas Örjan Kihlström få henne att hålla upp innersniffen så är hon hästen att slå för de övriga.
 • Liquify’em lär dock utmana från början i lag med en startsnabb kusk. Hon fick chansen för sent senast i Skellefteå för att kunna utmana om segern, men sköt till helt okej. Från tät höjer hon sig ett snäpp vilket statistiken stärker; samtliga tre segrar är tagna från ledningen.
 • Alfredo Sauce hade varit med och slagits om topplaceringarna senast i Diamantstofinalen om hon inte galopperat kort före mål. Vid segern i Kalmar i juni fick hon spara speeden fram tills upploppet och vi kan se henne slå till om så blir fallet på nytt.
 • Pappajonnys Ilse galopperade bort sig tidigt senast på Romme och fick aldrig visa vad hon kunde den dagen. Hon gjorde ett topplopp i Diamantstofinalen gången innan och tillhör outsiderskaran.

Rank:

A: 9-1 B: 6-10-13-15-8-4-14-5 C: 11-3-7-2-12

Spetsstriden: Vi tror att Muzzle The Yakker ska kunna öppna riktigt bra från ett sådant här startspår och bedömer det som ”femti-femti” att hjon håller ut Liquify’em.

Avd 5 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Eddy West vann ett silverfösök redan i början av augusti. Då fick han göra allt jobb själv sista 800 meterna, men brottade likväl ner sina konkurrenter. Senast i Gävle hannade han ”åt råttarna” och satt ett tag som åttonde häst i andraspår, men avslutningen till fjärdeplatsen var av absolut bästa märke. Han är väldigt svår att stå emot när han får gå på sista 700 meterna så här handlar det om att Eddy West ska komma ner i en vettig position och ”morska upp sig” fram tills dess.
 • Digital Dominance tog dödens halvvägs in i comebackloppet senast i Bollnäs. Han höll starkt bakom Cyrano de B. utan att bli riktigt hotfull och ska säkert gå framåt med det loppet i kroppen. Femåringen har bättrat på sin snabbhet successivt under året och vi har all anledning att tro att han ska hinna med även över full väg numera.
 • Van Gogh Z.S. fick för långt fram senast i Gävle precis som Eddy West, men även han avslutade storstilat över upploppet. Allra vassast tycker vi att han är när han får gå. ledningen, men dit kan det bli tufft att nå denna gång.
 • Morotai Degato fick dra tåget i det flera gånger omnämnda Gävleloppet. Han höll tills mitt på upploppet och gjorde en helt okej insats. Lyckas Oskar Kylin Blom komma ner i vettigt slagläge med honom och spara speeden lite längre är inte hästen utan chans.
 • The Bald Eagle fick se sig regelrätt besegrad senast i bronsfinalen på Åby. Det är ingen gigantisk skillnad att kliva upp till silver och som spetshäst har han vissa möjligheter.

Rank:

A: 8 B: 10-4-6-1-12-9 C: 2-3-7-11

Spetsstriden: The Bald Eagle gynnas av strykningen på Mr Clayton J.F., men det gör även Morotai Degato som kommer ner ett hack. Riktigt lurigt de två emellan!

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Moses har gått bra mest hela året och var inte sämre i tävlingsdebuten i Håkan K Perssons stall. Från ledningen drog han ifrån sina konkurrenter och vann väldigt enkelt på 1.11,2a/1.640 meter utan att behöva spela ut hela sitt register. Sexåringen ska normalt sett gå lite framåt med det loppet i kroppen, men däremot kan det vara upptaget i ledningen denna gång.
 • Speedy Tilly gynnas nämligen av att gå i tät. Han har tagit sju av sina nio segrar från den positionen och vaknar till på ett annat vis när han får löpa först. Senast på Bergsåker stod han fel till bakom bilen och kom aldrig till i loppet så det drar vi bara ett streck över.
 • Tale Of Jacks fick chansen för sent senast i Gävle, men sköt till bra som trea och visade att den toppform han haft under sommaren består. Han har rygg på en startsnabb konkurrent och måste räknas med chans.
 • Riptide R.D. avslutade helt okej när luckan kom i Örebro, men kanske kanske var han aningen vassare tidigare i somras då det sprutade form ur öronen på sexåringen.
 • Xanthis de Roi gjorde ett strongt lopp bakom Swagger i Sundsvall och känns bara gynnad av att det är ett halvvarv längre denna gång.

Rank:

A: 5-3-10 B: 9-4-11-12-6-7 C: 1-2

Spetsstriden: Speedy Tilly är gynnad av att gå i tät och Per Lennartsson lär göra allt som står i hans makt för att överta från B.T.’s Viclando eller Mission Beach.

Avd 7 – Gulddivisionen, 1.640 meter autostart

 • Milliondollarrhyme stod för en toppinsats i Rättvik där han dundrade till tät och höll hela vägen trots att han rusade på i 1.09,5-tempo hela vägen. Senast i Gävle satt han åter i tät, men han blev lite skarp efter hand under loppet och tappade segern på det. Här är förutsättningarna lämpliga och gör han om insatsen som i Rättvik blir han givetvis svårslagen, men vi vågar inte lita helt på hästen.
 • Click Bait är en startkatapult av guds nåde och vi kan inte tänka oss annat än att Per Lennartsson går ”all in” trots att han har spår sju bakom vingen. Senast blev han utsvarad och och fick ta en position i andraspår varifrån han aldrig riktigt kom till i loppet. Hästen frontade faktiskt efter 300 meter från spår åtta vid segern på Hagmyren den 31 juli och vi kan se ett scenario där han lyckas komma förbi även om det givetvis inte blir enkelt.
 • Brother Bill var inte riktigt lika bra senast i Mantorp som han var gången innan i Henning Mårthans Minne i Rättvik. Femåringen skulle faktiskt kunna vinna det här loppet från dödens om han tävlar på sin toppnivå och det faktum att han inte startat på fem veckor behöver inte alls vara negativt; Brother Bill har presterat efter paus förr.
 • Diamanten fick spara speeden senast på Bergsåker när han fick rygg på Global Adventure och det utmynnade i en väldigt säker seger. Med rätt klaff är han med i matchen igen.
 • Milligan’s School hade varit brakfavorit från framspår, men från spår tolv blir det bekymmersamt för Åby Stora Pris-vinnaren.

Rank:

A: 3-7-5 B: 10-12-6-11 C: 2-1-9-4

Spetsstriden: När Click Bait hamnat så pass långt ut som på bricka sju blir det svårt att komma förbi Milliondollarrhyme; i synnerhet när Brother Bill finns med där emellan också och behöver köras för position.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 11 SEPTEMBER

Avd 1: 2,4,6,9 (11,1)
Avd 2: 8 Nårje (6,12)
Avd 3: 1,2,4,7,8,11 (9,3)
Avd 4: 1,9 (6,10)
Avd 5: 8 Eddy West (10,4)
Avd 6: 3,4,5,6,7,9,10,11,12 (1,2)
Avd 7: 3,5,6,7,10,11,12 (2,1)

3.024 rader / 1.512 kronor