Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Chansspik & statistikvinnare

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Målgången i Svenskt Travderby 2017. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Målgången i Svenskt Travderby 2017. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

När Jägersro arrangerar V75-omgångar brukar svårighetsgraden inte alltid vara den allra största, men den här veckan tycker vi oss faktiskt stå inför en utmaning.

Det kommer finnas några tunga favoriter ska sägas som absolut kan vinna, men vi vågar inte lita på någon av dem.

Larada Vrijthout (V75-1) är jättebra, men gör voltstartsdebut på svensk mark vilket känns som ett frågetecken och Under Armour (V75-4) i stayerloppet möter ett helt annat gäng än det han sprang på vid den så övertygande segern i Kalmar för två veckor sedan.

Vi chansar istället och tar ställning för Picadilly (V75-3) i lägsta klassen. Dödensrisken är påtaglig, men den här hästen tror vi ”är på riktigt”. Nu aviseras skoryck och ovanpå det är hästen obesegrad över sprinterdistans efter tre försök. Tro på din häst, Lövgren!

Vi tar därtill ställning för Cyber Lane (V75-7) i Paralympiatravsuttagningen. Johan Untersteiners häst har 10-0 till sin favör i inbördes möten gentemot Racing Mange och har historiskt sett svarat för väldigt starka årsdebuter. De allra värsta är inte med i detta lopp och vi tror det kommer räcka till vinst även om han bara tävlar på 85-procentig nivå.

Här kan du ta del av startlistor till lördagens tävlingar.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Klass I, 2.140 meter voltstart

 • Larada Vrijthout är förmodligen ”helt klar” om han trampar iväg bra från ett springspår och når ledningen, men det känns inte helt givet att han gör det. Vi uppfattar det som att hästen har lite varma tendenser i sig och skulle det till exempel bli en omstart eller två så kan det bli väl tufft för honom att hantera. Kunnandet är det dock inget fel på för segrarna från tät har verkligen varit tilltalande och vid andraplatsen på V75 på Åby den 6 mars så var han tvåa bakom Bronsdivisionsvinnaren Oxidizer.
 • Gazza B.R. mötte Laradja Vrijthout i årsdebuten. Han fick göra allt jobb själv från fjärde utvändigt de sista 750 meterna den gången, men kämpade på mycket starkt via 1.10 sista 700 meterna. Klarar han av det snäva fjärdespåret och rentav går framåt lite till med loppet i sig kan det bli match.
 • Lucky Truc tog dödens mitt i klass II-finalen senast och höll starkt. Nu är hästen anmäld barfota fram för första gången och vi tycker att han är så pass rejäl att han måste räknas i A-gruppen även här.
 • M.T.Oscar står kvar i klass I och det råder ingen tvekan om att hans kunnande räcker till i sammanhanget. Däremot är han sårbar då han har en tendens att hamna lite punschigt till i loppen.
 • Gravity Pace galopperade som slagen utvändigt ledaren i slutkurvan senast i Halmstad. Han har gått bra i starterna dessförinnan och kan få rena drömloppet längs sargen här.

Rank:

A: 6-4-12 B: 9-1-2-3-5-8 C: 11-7-10

Spetsstriden: Run Brodde Run kan tänkas hetsa upp sig nu när det var längesen han startade i voltstart. Omstart skulle inte passa honom och knappast heller Larada Vrijthout som gör sin första start i svensk voltstart. Scorpion’s Madness lär vara aspirant på tät, men han ska tävla barfota runt om första gången och det kan även göra honom lite tassig i accelerationsögonblicket. Vidöppet!

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Laleh Pellini blir vårt tipsval i ett DIamantstoförsök som vi tror oss kunna lösa på fem streck. Hon stod för en stark årsdebut på Solvalla där hon fick vandra utvändigt om formtoppad Gitte Silvåkra, men likväl höll ställningarna starkt till tredjeplatsen. Readly Express lillasyster har haft en del stolpe ut i sådana här gäng förut, men vi tyckte verkligen årsdebuten lämnade ett gott besked och har en tro på att hon går en intressant säsong till mötes.
 • Sharp Dream är kanske allra vassast när hon är med där framme direkt och det lär hon ju knappast vara nu från 40 meters tillägg… Vi säger allra vassast för hon är inte dålig när hon får anfalla bakifrån. Det fick hon faktiskt göra i senaste starten på Åby, men då satt hon ändå så pass hyggligt till som andra utvändigt och hon slapp att gå i tredjespår genom slutkurvan.
 • La Plus Belle fick gå utan rygg de sista 800 meterna senast på Jägersro och höll starkt som trea. Hon har blivit allt mer travsäker och bör klara av ett snävt startspår.
 • Mellby Harissa tycker vi är väldigt svår att bedöma utifrån hur det såg ut i årsdebuten. Hon kastade sig i galopp kort efter start och gick sig trött till slut efter att tryckts ganska så tufft i upphämtningen. Robert Berghs hästar brukar kunna lyfta sig med lopp i kroppen och täta starter så vi känner att vi vill behandla henne med viss respekt åtminstone även om uppgiften med dubbla tillägg är komplicerad.
 • Kali Smart återkommer efter drygt tre månaders uppehåll. Hon avslutade fjolåret med att slå svenskt rekord två gånger om och tongångarna inför återkomsten verkar positiva. Vi påminner dock om att hon ”bara” är fyra år gammal och att bara kliva ut och bomba förbi ett sådant här gäng direkt i återkomsten är inte helt enkelt.

Rank:

A: 11-15-9 B: 14-12-1-3-8-13-7 C: 6-5-2-10-4

Spetsstriden: Domingoa tror vi frontar initialt från innerspåret, men lär utmanas av Lady Beluga i första kurvan. Från tillägg kan Kali Smart vara snabbare än Laleh Pellini som har galopperat kort efter start tidigare i voltstart så frågan är hur hårt Björn Goop vågar ladda initialt?

Avd 3 – Klass II, 1.640 meter autostart

 • Picadilly var superfin i debuten för Joakim Lövgren näst senast då han aldrig var nära att släppa någon över bron från ledningen. Vi trodde att han skulle stå för en riktig toppinsats gången efter i Margaretas tidiga Unghästserie då han mötte ett gäng som vi tveklöst tror att han kan matcha, men hästen tappade trots ett bra lopp den dagen. Han har fått en och en halv månads paus efter det och nu laddar Joakim Lövgren om med ett sprinterlopp. Hästen är obesegrad över 1.640 meter efter tre försök och därtill aviseras det barfota runt om denna gång vilket känns hyperspännande.
 • Bravo Sabotage kommer bli loppets favorit. Vi säger inte att det är konstigt då han stod inför en liknande sprinteruppgift senast på Jägersro och löste den från tät på 1.12,7a/1.640 meter utan att Alert Vendel kom hotfullt nära. Här tror vi dock att den initiala körningen kan bli lite mer utdragen och får han därefter Picacdilly på utsidan så kan det bli stumma ben sista 100 meterna.
 • Valeria Wareco är en av utmanarna i spetsjakten. Hon har vunnit sitt enda framträdande över sprinterdistans och nu kan det bli aktuellt med skoryck. Vi kan inte se ett annat scenario att man verkligen försöker tävla ordentligt med henne här och inte jagar småslantar.
 • Aloha Chip höll helt okej från ledningen senast på Åby i ett lopp som vanns av Flemming Jensens tuffing Cadiz. Det blir svårare för honom att hålla upp innerspår och få löpa ut i tät ånyo, men ett bra lopp i draget kan det åtminstone bli.
 • Black Mission kunde inte haka på Önas Prince senast på Jägersro, men det var givetvis ingenting att säga något om då det är en häst hämtad från ett helt annat ”hyllplan”. Fyraåringen har gjort vettiga insatser dessförinnan och kan tänkas göra upp om segern om loppet blir överpacat.

Rank:

A: 7 B: 3-5-1-10-9-2 C: 11-6-8-4-12

Spetsstriden: Vi är inte helt övertygade om att det bara är ”spets och över” för favoriten Bravo Sabotage utan här kan det bli körning. Classic Gal är rask iväg och kan ta striden på insidan och utifrån lär mycket raska Valeria Wareco laddas.

Avd 4 – Vårstayern, 3.140 meter voltstart

 • Under Armour är en av veckans stora snackhästar efter den övertygande segern senast i Kalmar. Han fick ett riktigt styggt lopp då med tredjespår i 1.600 meter totalt och det var närmast ofattbart att han inte tröttnade. Insatsen var verkligen femstjärnig, men frågan är vart det loppet sätter samtidigt som han jagas av mer meriterade hästar som snabbt kan komma ikapp då de bara är tre på startvolten.
 • Rotate såldes dagen före den överraskande V75-vinsten – från dödens – i Mantorp. Det var verkligen en toppinsats och han följde upp det med att vinna ett stayerlopp från samma position under skärtorsdagen. Hästen står perfekt inne i det här loppet och påverkas han inte negativt av de täta starterna är han med i segerstriden på nytt.
 • Quite Special avgjorde knappt, men på ett snyggt vis vid V75-segern i Halmstad på påskdagen. Även han startar tätt, men hästen har visat toppform en längre period och hade verkligen samlat ihop till en vinst så vi tror att han har mer att ge.
 • Ganyboy var riktigt rejäl vid segern senast på Jägersro där det var samma förutsättningarna som nu är fallet. Motståndet här är dock tuffare och för oss är han ”bara” en outsider.
 • Tyson Dimanche trivs förträffligt över distansen och gnetar på bra, men på senare tid har det blivit allt längre mellan segrarna. Aktionsmässigt har det dock flutit bättre än kanske någonsin tidigare och vi kan se honom överraska om någon av de betrodda har en sämre dag.

Rank:

A: 2-8-7 B: 14-5-6-13-1-11 C: 9-10-4-3

Spetsstriden: Typhoon Face tar säkert ledningen initialt, men vi tror inte att man bråkar utan lämnar över till Under Armour per omgående.

Avd 5 – Silverdivisionen, 2.640 meter autostart

 • Farlander Am var ett av höstens stora utropstecken i svensk travsport och det finns inget som tyder på att han inte ska kunna gå en ny, fin säsong till mötes även om han traskat upp i klass. Sexåringen har årsdebuten avklarad och även om det blev en galopp – till synes av ren friskhet – från start den dagen så var det verkligen inget fel på upphämtningen. Med det loppet i kroppen tror vi att han är redo att prestera på en riktigt hög nivå och han blir vårt tipsval.
 • Ubiquarian Face överraskade med att hålla upp innerspåret bakom bilen senast på Solvalla. Han såg ut att vara på väg mot en klar seger när galoppen plötsligt kom 300 meter före mål. Det var oturligt, men han är snabbt tillbaka och har alla chanser att hävda sig här bara han inte blir fast för att hålla upp ledningen denna gång kan bli mer kämpigt.
 • Spickleback Face är en sådan där häst som kan allt när han löper upp till sin högstanivå, men som sedan faller i frågan mellan varven. Så var fallet senast på Solvalla då han galopperade dubbelt medan han krossade Remarkable Feet från dödens i starten innan. Som sagt; hästen är ojämn, men högstanivån är så pass hög att han måste räknas.
 • Sweetman fick dämpa en bit i ledningen senast i bronsfinalen och kunde hålla undan ganska säkert. Nu handlar det om silverdebut och hästen tävlade faktiskt i klass I-sammanhang så nyligen som för två månader sedan. Vi tror att han kan få kämpigt att hålla undan här även om han tar ledningen.
 • Staro Leonardo fick långt fram senast, men lyckades ändå spurta till knapp seger före Payet D.E. Han brukar gå bra även i de här sammanhangen, men därifrån till att slå de bästa är det ändå ett steg.

Rank:

A: 9-1-6 B: 3-2-11-10 C: 5-7-4-12-8

Spetsstriden: Det blir tufft för Ubiquarian Face att upprepa bedriften från senast och fronta från innerspår när han har katapulten Sweetman två hack längre ut.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Demon Ima fick segerraden bruten senast på Åby, men var på intet vis dålig. Femåringen började ta upp jakten från andra utvändigt i samma skede som Robert Bergh ökade farten med Easy Cash och det blev helt enkelt för svårt att nå ikapp. Därtill hade inte hästen startat på sex veckor och vi förväntar oss att han lyfter ytterligare med det loppet i kroppen. Hade vi känt oss säkra på att Demon Ima vinner starten i det här loppet hade vi spikat, men helt givet känns det inte.
 • Oxidizer fick ta dödens på Sweetman i bronsfinalen senast på Solvalla och tog in tog in rejält sista 100 meterna. Sexåringen är en riktig krigare vars utvecklingskurva fortsätter peka spikrakt uppåt. Han står alltjämt kvar i klassen och måste räknas.
 • Rackham galopperade under anfall 300 meter före mål i årsdebuten. Det såg ut att gå för fort i det skedet samtidigt som han hade lagt en häftig speed över sista bortre långsidan. Den nivå han uppvisade i fjol med andraplatser bakom Hail Mary och Power under höstkanten säger mycket om vad detta är för typ av häst.
 • Pere Ubu är färsk i klassen efter at bombat hem klass I-finalen från tät. Med jänkarvagn och på tätkänning är han en helt annan häst än vad han är med andra upplägg så att Peter Untersteiner har taktiken klar här behöver man inte vara raketforskare för att lista ut.
 • Romero fick för långt fram senast på Åby i ett lopp som gick fort hela vägen. Även om hästen är bra så har han haft lite svårt att duga i tuffare sällskap förut, men nu är han anmäld med jänkarvagn samt barfota runt om och det kittlar verkligen.

Rank:

A: 1-10-9-3 B: 2-4-6 C: 5-8-11-7-12

Spetsstriden: Även om Demon Ima är väldigt rask initialt så kan det bli svårt att hålla ut Pere Ubu som står ”lagom långt ifrån” med bricka tre. Även Red Mile Brodde är rask från start, men det ska knappast kunna gå för hans del att komma förbi.

Avd 7 – L.C. Peterson-Broddas Minne, 2.140 meter autostart

 • Cyber Lane väljer vi att ta ställning för i det första uttagningsloppet till Paralympiatravet. Åttaåringen har årsdebuterat i det här loppet även 2019 och 2020 vilket då resulterat i en andraplats på 1.11,5 samt en seger på 1.11,4. Han brukar med andra ord vara på tårna direkt och av tongångarna från Johan Untersteiner att döma så tycks hästen vara redo även nu. Vi är väl medvetna om att han har spår utvändigt om värsta konkurrenten, men Johan Untersteiner är en mästare på att lösa det taktiska när han sitter bakom sina elithästar och skor runt om är inte heller en faktor som avskräcker oss då skillnaden på denna häst är marginell kontra barfotabalans.
 • Racing Mange vann direkt i årsdebuten vilket var blott andra gången han lyckades med i sin karriär. Intrycket var tveklöst bra, men det ska samtidigt sägas att loppet blev ganska så rätt för hans del då han kunde undvika den initiala körningen och ta dödspositionen på en Lionel som hade fått öppna i överljudsfart. Den här uppgiften är tuffare och vi är inte säkra på att vägen till tät blir smärtfri här även om han är explosiv från start.
 • Floris Baldwin kördes slalom i guldfinalen senast på Solvalla och blev fast med sparade krafter. Han såg åter uppåt ut efter en sämre insats på Biri gången innan och kan spurta till vinst om de tidigare nämnda krigar för intensivt mot varandra.
 • Mellby Free är svårbedömd såhär i en årsdebut mot hingstar, men låt oss påminna om att hon vann ett Gulddivisionslopp under Derbyhelgen i fjol och då besegrade självaste Racing Mange.
 • Night Brodde såg jättefin ut senast i Gulddivisionen på Axevalla där han aldrig riktigt kom till. Kan Marc Elias rentav vara sugen på att testa och köra i ledningen nu om han når dit?

Rank:

A: 7 B: 6-9-10-5 C: 2-1-8-3-4-11

Spetsstriden: Osterc är väldigt startsnabb och bör hålla ut Giveitgasandgo utan problem om Thomas Uhrberg så vill. Därefter är Night Brodde aspirant att få överta innan en av de mest namnkunniga hästarna gör entré. Kan Racing Mange få ta över när körningen lagt sig?

Fakta

V75-FÖRSLAGET 10 APRIL

Avd 1: 1,2,3,4,5,6,8,9,11,12 (7,10)
Avd 2: 9,11,12,14,15 (1,3)
Avd 3: 7 Picadilly (3,5)
Avd 4: 2,7,8,14 (5,6)
Avd 5: 1,6,9 (3,2)
Avd 6: 1,2,3,9,10 (4,6)
Avd 7: 7 Cyber Lane (6,9)

3.000 rader / 1.500 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: En smart lösning

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Victor Rosleff ersätter Dante Kolgjini bakom ett av våra singelstreck. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Victor Rosleff ersätter Dante Kolgjini bakom ett av våra singelstreck. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Lördagens V75-omgång hämtas från Halmstadtravet där den tredje deltävlingen inför Paralympiatravet avgörs.

Hemmalaget ställer upp med fyra starka kort och får bära på favoritskapet. Johan Untersteiners Cyber Lane (V75-7) tycker vi ska vara favorit, men ingen av de övriga Halmstadhästarna Aetos Kronos, Zarenne Fas eller Heart of Steel känns helt utan chans heller.

Singelstrecken blir som så ofta tidigare två till antalet. Wingait Henke (V75-2) tror vi håller upp innerspåret i klass II-försöket och då ska han ha toppchans att göra samma sak som han gjort vid de tidigare loppen där han fått löpa fritt; nämligen vinna travlopp.

Vårt andra singelstreck blir Kali Smart (V75-4) som vi tror kan släppas till tät i en andravåg i ungdomsloppet och då tror vi inte att konkurrenterna är förmögna att jaga ikapp henne.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Halmstad.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Silverdivisionen, 2.140 meter voltstart

 • Beartime tog två raka silversegrar i februari och mars via vinnarhålet samt från tät. I finalen på Solvalla så hade han säkert varit med i segerstriden utan galoppen på väg in mot upploppet. Nu har han laddat om batterierna i tre veckor och med tanke på den startsnabbhet han visat tidigare så håller vi honom som klar spetsfavorit här i lag med en mycket skicklig startkusk. Beartime är inte fältets bästa häst, men på en snabb Halmstadoval kan han bli svårfångad om Jepson får fuska bort en liten bit av loppet.
 • Vikens High Yield var för laddad i lördags och felade kort efter start. Upphämtningen var dock bra med 1.10,5 sista varvet lite i skymundan och det såg inte heller ut som att Robert Bergh krämde ur max ur hästen. Nu blir det täta starter vilket Robert Berghs hästar nrmalt sett brukar klara väldigt bra, men det är klart att det inte är ett drömupplägg med de längre resor det blir tal om med tanke på att han startat i två olika delar av landet de här lördagarna.
 • Royal Navy Neo är relativt färsk i klassen, men vi tror att han kommer stå sig bra. Intrycket senast på Färjestad var riktigt vasst då han vann på en topptid med full spänst över mål och hästen är på intet vis beroende av att sitta med där framme direkt.
 • Payet D.E. är väldigt jämn och gör nästan aldrig en dålig prestation. Det känns dock som det saknats något för att han sak vinna på V75, men nu när han har dunderläge att få vinnarhålet så kan vi se att det går vägen.
 • Randemar R.D. återkommer efter paus, men Peter Untersteiner låter rätt så trygg med att formen ska sitta där. Vi tycker dock att hästen hade behövt ha spår invändigt om Beartime för att han skulle kännas som ett hett segerbud i loppet.

Rank:

A: 3-11-9 B: 1-7-4-6-10 C: 5-8-2

Spetsstriden: Även om Payet D.E. öppnat vettigt ur volten tidigare så tror vi inte att han kan svara Beartime.

Avd 2 – Klass II, 2.140 meter autostart

 • Wingait Henke är ett stort löfte hos Håkan K Persson som inlett med fem segrar på sex starter. Enda gången han förlorade var i Kalmar i näst senaste starten, men då gjorde han autodebut, laddades inte maximalt från just spår ett och blev kvar i rygg på den ledande vinnaren Stig Brodde. Nu tror vi att Stefan Persson lärt sig bättre vart hästens gräns går när det kommer till laddning och utifrån hur pass explosiv hästen var från start senast på Åby bör spetschansen vara god denna gång. Vi tror på ledning hela vägen, men Wingait Henke blir även att räkna med om han blir av med ledningen så till vida att han kommer ut.
 • Yuvaraj gjorde ett mycket bra lopp som tvåa bakom Condior på Axevalla och avslutade därtill strålande i skymundan av klass II-finalen senast. Det positiva med att han inte slutade längre fram i det loppet var att han nu står perfekt inne fortsatt i klassen, men spår elva kontra Wingait Henkes bricka ett gör att förutsättningarna talar för konkurrenten.
 • Digital Eye höll bra ute i tredjespår som klass II-trea på Romme. Han vann ett överpacat lopp mot bra hästar gången innan på Solvalla och tillhör tveklöst de bättre.
 • Pre Calculated gillar vi skarpt, men från spår åtta blir det besvärligt. Hästen tar steg framåt hela tiden, är tuff och rejäl, men att det ska räcka till seger från spår åtta går bara inte kräva.
 • Crank fick för långt fram endast på Romme och det såg inte ut som att man ”körde ihjäl” hästen i det loppet när det blev som det blev. Frågan är om Robert Bergh vågar chansa och rygga Wingait Henke här eller om han vill hålla sig i andraspår?

Rank:

A: 1 B: 11-7-8-9 C: 2-3-4-5-6-12-10

Spetsstriden: Även om Stig Brodde tog sig förbi Wingait Henke i Kalmar så tror vi inte att det scenariot upprepar sig här för nu är Wingait Henke mer autovan och kusken vet bättre hur pass han kan ladda med fyraåringen än vad han gjorde den dagen.

Avd 3 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Eye In Thesky D.K. gjorde nyligen comeback i Odense och stod för en stark insats som tvåa från tät efter att dragit på – med facit i hand – väl tufft genom slutkurvan och skaffat sig ett försprång för tidigt. Hon besökte Sverige i fjol, övertygade vid dödensvinst på Jägersro och vann även Derbystoet Consolation i Danmark förra året. Med drygt 200.000 kronor på kontot bedömer vi henne att tävla i ett för låg klass och med en skicklig startkusk som Jörgen Sjunnesson i vagnen kan det bli tal om att spets och slut här.
 • Ultra Bright hamnade hopplöst långt bak senast på Solvalla i Diamantstofinalen och då spelade det ingen roll att hon avslutade 1.10,5 sista varvet. Uppgiften blev helt enkelt omöjlig. Nu gör hon ett nytt försök i en liknande uppgift, men här är det färre hästar på mellanvolten och det gynnar henne markant.
 • Domingoa spetsvann på Jägersro utan att behöva spela ut hela sitt register. Hon fick 110.000 kronor på sig i det loppet, går upp lite i klass nu och den här uppgiften innehåller tuffare konkurrenter som jagar från tilläggsvolterna. När vi därtill inte känner oss övertygade om att hon kommer nå ledningen står vi över henne som tipsetta.
 • Grande Diva Sisu låg Per Nordström oerhört lågt kring inför årsdebuten, men hon avslutade faktiskt ganska trevligt som trea i en tuff omgivning. Det loppet lär föra henne framåt och vi vet sedan tidigare att hon kan avsluta jättebra om hon får en vettig rygg att följa.
 • Valeria Wareco slog det inte gnistor om senast på Jägersro, men hästen är vassare från tät och Fredrik Pedersen lär göra allt som står i hans makt för att lyckas hålla upp innerspåret.

Rank:

A: 6-12-7 B: 14-10-1-3-8-2-13-5-4 C: 15-9-11

Spetsstriden: Vi är inne på att Eye In Thesky D.K. kommer förbi Valeria Wareco och kan hålla ut springspårskollegan Domingoa, men vågar sannerligen inte ta gift på detta. Öppet mellan de tre!

Avd 4 – Ungdomslopp, 2.140 meter autostart

 • Kali Smart slog svenskt rekord två gånger om under hösten och vintern och nederländskan kändes som ett stort utropstecken. I årsdebuten spurtade hon helt okej som trea i ett Diamantstoförsök som Domingoa vann utan att ge ett superspänstig intryck, men vi räknar med att hon är typen som går framåt rätt så rejält med en ögonöppnare. Un Amour d’Haufor-dottern har bara haft framspår bakom bilen vid ett tillfälle på svensk mark. Det var i Wallenius Cup på Solvalla i augusti och då uppfattade vi det inte som att hon laddades utan att man valde i princip bara att söka rygg på Balsamine Font. Vi tror inte att hon frontar initialt, men att man försöker komma i ”andra vågen” och trycka sig till tät. Stämmer det scenariot har Kali Smart toppchans att hålla undan.
 • Zante Grif har fått två lopp i kroppen i ny regi. Första gången kördes hon precis som på förhand aviserat avvaktande och spurtade helt okej som fyra för att därefter köras i tät i ett större stolopp i Gävle. Hon höll undan säkert och var värd högt betyg för den insatsen. Nu är förutsättningar annorlunda med bakspår, men hon gick starkt bakifrån i tidigare regi och är med i matchen om det blir någorlunda tempo.
 • Artemide Zack har lyft sig flera snäpp på barfotabalans. Näst senast löste hon uppgiften från dödens och senast spurtade hon ner sina konkurrenter från andra utvändigt via 1.10,5 sista 800 meterna. Från bricka sju är det dock påtaglig vingelrisk då hon inte varit någon startraket såhär långt.
 • Eight Hour har ett brett register och är inte alls så spetsberoende som hon fått en stämpel om sig att vara på vissa håll och kanter. Därtill körs hon av en toppkusk så visst är hon ett tidigt bud.
 • La Paradeta vann V75-lopp i Eskilstuna i januari. Då valde man spets och släpp som taktik och vi tror man försöker med samma upplägg här om man når täten för dels kan det kosta och därtill tycker vi att hon är vassare över sprinterdistans.

Rank:

A: 3 B: 11-7-10-6-5-9-2-1 C: 4-12-8

Spetsstriden: Vi håller La Mauresque som spetsfavorit från bricka två även om La Paradeta är väldigt rask också. Blir det körning mellan den duon är chansen stor att Kali Smart kan komma is kede två och trycka sig förbi.

Avd 5 – Klass I, 3.140 meter autostart

 • Bara du Chene inledde karriären med 16 lopp utan seger, men nu är han obesegrad efter fyra starter detta år. Femåringen har sett lysande ut och bland triumferna finns två V75-lopp; båda av sådan karaktär att de inte ingått i STL. Nu däremot handlar det om ett lopp som ger berättigande i klass I-finalen vid seger och med tanke på hur rejäl hästen har varit så måste vi tro att han har segerchans här oavsett vad han får för position.
 • Aragorn As har inlett mycket starkt i Timo Nurmos regi. Efter att lekt sig till seger i debuten för Solvallatränaren via tidig ledning så fick han ta dödspositionen i den efterföljande starten i Gävle, men han stånkade på strongt därifrån som trea bakom Deal Done Zet och den färske V75-segrarinnan Fighter Lady.
 • Elephant blir nog över från start, men det behöver inte vara hela världen över tre varv. Han tillhörde skiktet under de absoluta kulltopparna i fjol i Danmark och lär mått gått av de två ögonöppnare han fått nu under våren. Att hästen är bra nog att vinna om det stämmer lite på vägen tvivlar vi inte alls på och vi påminner därtill att hästen aldrig varit sämre än trea på fem försök i Sverige.
 • Starbec’s A. To Z. ska tävla barfota runt om nu för blott tredje gången i karriären. Han gick så i Europaderbykvalet i höstas där han slutade femma och även som trea näst senast på Axevalla där han gick ett starkt lopp i spåren. Hästen tål distansen och känns – spåret till trots – totalt felspelad i det här loppet.
 • Made of Stars stånkar på bra och förlorade helt enkelt mot en för tuff konkurrent i Easy Cash i senaste starten. Han får Björn Goop i vagnen för första gången och kan säkert hamna vettigt till, men den där riktiga superfeelingen för femåringen får vi ändå inte.

Rank:

A: 6-12-1-8 B: 4-5-11-2-9-10 C: 3-7

Spetsstriden: Vi räknar med att Fromming frontar så som han lagt iväg i sina första starter i Jerry Riordans regi. Han kan bli rejält utmanad av Cassius Ima, men vi tror att man fullföljer och kör Fromming i tät trots att vi inte har någon känsla för att han kan hålla hela vägen.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Zaffiro Jet vann ett bronsförsök i föregående meeting på Åby via spets, släpp och open stretch-attack. Man valde att stå över finalen över full väg och istället sikta med full kraft mot det här loppet och det kan de nu vara på väg att få full utdelning för. Utgångsläget med bricka två för denna startsnabba häst blev perfekt och nu tror vi att man väljer att fullfölja och köra i tät.
 • Istanbul Boko har galopperat i båda sina två starter efter uppehåll och det är klart att det oroar lite grann. Senast såg han mer än lovligt hispig ut, men upphämtning som sexa var grym via 1.10,7 sista 1.400 meterna. I felfritt lopp är han med och strider om segern.
 • Te Amo Corazon gör intressant debut i Björn Goops regi. Fjolårets norska Derbytrea avslutade säsongen med några mindre bra insatser, men har anmälts ut direkt i den här klassen nu trots att han haft ett uppehåll och det väljer vi att tolka som att man är påtagligt nöjda med hästens sätt att träna.
 • Bordeaux S. kom tillbaka till Jerry Riordan efter vinterns tre starter på fransk mark vilka utmynnade i lite blandade resultat. I comebackloppet släpptes han till tät på första långsidan och hade inga problem att gå undan till lätt vinst. Till den positionen får han svårare att nå denna gång, men han är inte heller beroende av att få gå först.
 • Zinko Top tycker vi höll bra som dödenstrea i debuten på svensk mark utan att för den skull vara lika vass som han varit i några segerlopp tidigare i Italien. Nu har hästen fått acklimatisera sig än längre tid på svensk mark och lyfter han ytterligare ett snäpp nu med loppet innanför västen så kan han absolut matcha de bästa här.

Rank:

A: 2-4-9 B: 5-6-3-1-7-11 C: 10-12-8

Spetsstriden: Zaffiro Jet höll ut Zlaan Knick vid deras senaste möte sinsemellan och ska ha god chans att lyckas med det på nytt.

Avd 7 – Paralympiatravet, deltävling 3, 2.140 meter autostart

 • Cyber Lane stod för en strålande årsdebut. Trots att han fick vandra i tredjespår de första 700 meterna innan han nådde fram utvändigt om Racing Mange så stred han hela vägen hem till mål. Nu flaggar Johan Untersteiner för att det eventuellt kan komma att bli tal om att köra hästen barfota runt om; något vi tycker gav en viss extra effekt i sensomras och höstas.
 • Handsome Brad var bra i comebacken, men sedan blev loppet fel på Solvalla där han fick göra allt jobb själv på slutvarvet. Det kändes som att en sådan utmaning kom för tidigt för hans del efter uppehållet och därtill ska hästen ha haft en del slem i halsen efteråt. Skjuter Handsome Brad fart på det sätt vi är vana vid att se honom göra när bilen släpper fältet så är spetschansen god, men det finns sugna utmanare på utsidan och risken finns att körningen blir utdragen.
 • Aetos Kronos skulle gynnas av ett sådant scenario. Jerry Riordans topphäst har redan hunnit visa att han står sig mot den äldre eliten via tredjeplatsen i Prix de France där han bara var dryga längden efter Delia du Pommereux och Face Time Bourbon. Spår tolv är givetvis inget drömspår, men hästen har en ryslig avslutning att tillgå så här handlar det ”bara” om att han ska få en okej rygg på slutrundan.
 • Zarenne Fas är hans stallkamrat och en bra sådan. Hästen vann Finlandia Ajo i fjol, men vi påstår ändå att det var lite stolpe ut när säsongen skulle sammanfattas i sin helhet. Varenne-sonen är en likt Aetos Kronos vass om han får spara speeden och tycks också komma väl förberedd.
 • Chief Orlando slog det inga gnistor om när han gjorde comeback i Gran Premio Costa Azzurra. Från tredje invändigt fick han aldrig helt fritt, men det såg inte direkt ut som att han pullade över mål. I fjol var hästen Elitloppsdeltagare efter en ruggig vårsäsong och vi påminner även om att han vann Grupp I-loppet Gran Premio Palio Dei Comuni i höstas. Vincenzo Gallo är 27 år gammal, har tagit för sig mer och mer i Italien på senare år, men är en färsking i sådana här sammanhang på skandinavisk mark och vi tror att hans chans att lösa loppet är genom att nå tät; det taktiska spelet i övrigt tror vi blir för svårt för honom att hantera.

Rank:

A: 7-2-12 B: 9-6-1 C: 4-10-8-5-3-11

Spetsstriden: Handsome Brad jobbar aktivt för att hålla ut Chief Orlando och Cyber Lane. Vi tror att den ”norskitalienska” gästen kommer vara väldigt offensiv och inte lägga några fingrar emellan.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 24 APRIL

Avd 1: 1,3,9,11 (7,4)
Avd 2: 1 Wingait Henke (11,7)
Avd 3: 6,7,10,12,14 (1,3)
Avd 4: 3 Kali Smart (11,7)
Avd 5: 1,2,4,5,6,8,9,10,11,12 (3,7)
Avd 6: 2,4,5,6,9 (3,1)
Avd 7: 2,7,12 (9,6)

3.000 rader / 1.500 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Vi räknar med leverans direkt

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
En Jerry Riordan-tränad häst nyttjas som spikförslag. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
En Jerry Riordan-tränad häst nyttjas som spikförslag. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är Jägersro och Solvalla som delar på denna veckas V86-omgång. Att den sportsliga höjdpunkten kommer i den avslutande avdelningen råder ingen som helst tvekan om.

The Onions lopp innehåller ett antal Elitloppsaktuella hästar och bland dem finns Missle Hill (V86-8) som vann såväl Jubileumspokalen som STL Open under fjolåret.

Från rena drömläget i återkomsten har han mycket god segerchans och vi får helt enkelt tugga i oss att spika en storfavorit.

Det går att leva med på V86 där utdelningen ändå kan bli hög om några favoriter vinner och dessutom spikar vi emot en favorit i ett annat lopp.

Vi är nämligen väldigt intresserade av att se vad Jerry Riordans nyförvärv Halo Am (V86-5) kan prestera i sin debut för Jerry Riordan och väljer kort och gott att chansspika den hästen med hopp om att han tävlar i närheten av den högstanivå han visat tidigare.

Här kan du ta del av startlistorna till dagens tävlingar.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport så följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Big Shot (V86-2) gick en strålande upphämtning efter startgalopp senast på Romme klockad till 1.12,5 sista 1.900 meterna. Han har måhända ingen drömuppgift här med spår långt ut bakom vingen över sprint, men är åtminstone nerstruken ett hack och vi tror faktiskt att hästen är så pass rejäl att Magnus A Djuse har utrymme för att smyga sig igenom första kurvan, ta dödens därefter och lösa biffen likväl.
 • Tricky Treat (V86-4) tycker vi höll jättebra som tvåa senast i ett lärlingslopp där han gick göra allt jobb själv i tredjespår. Vi kan se honom komma förbi Zolder As och ta ledningen här för att sedan släppa till Benedetto O.P. Utspelar sig det scenariot och luckan kommer så är det inte alls omöjligt att Googoo Gaagaa-sonen överraskar.
 • Halo Am (V86-5) gjorde några fina insatser i Conrad Lugauers regi, men har dragit med problem i sin karriär och tävlat sporadiskt. Nu gör hästen debut hos Jerry Riordan och lyckas han få springaren att löpa upp till sitt kunnande så finns det utrymme för snabb vandring upp genom klasserna. Vi tar chansen och är med direkt när Halo Am inte ser ut att bli favorit.
 • Missle Hill (V86-8) har en väldigt passande uppgift framför sig i årsdebuten. Daniel Redéns topphästar har i princip utan undantag gått bra direkt i comebackloppen allihop mycket tyder på att Missle Hill är ledaren av det här loppet vilket givetvis underlättar markant kontra om man ska jobba i spåren direkt.

Läs även: Här bra är italienarna?

Betrodda som lever farligt

 • Zoara’s Club (V86-2) är svårbedömd inför sitt första framträdande på svensk mark. De två senaste segrarna som hon har tagit har varit från ledningen och hon har absolut sett vettig ut på ganska dåliga banor, men skulle körningen bli lite utdragen nu och det kostar innan hon når tät kan vi se henne mattas sista 100 meterna med en relativt färsk långresa i kroppen.
 • Det råder ingen som helst tvivel om att Remburs R.D. (V86-3) är bästa hästen i sitt lopp, men det är inte alltid de vinner travlopp. Startsnabbbheten är knappast den bästa, distansen känns inte heller som något plus och det finns några dugliga konkurrenter med i loppet som kan skaffa sig ett betydande försprång direkt.
 • Erv Zet (V86-6) har inlett karriären helt okej och fick kort och gott stryk av en bättre häst från tät i senaste starten. Hans startsnabbhet i voltstart är dock lite svårbedömd och blir han snuvad på tät här och Max Håleryd kommer fram snabbt från tillägg så kan Erv Zet vara positionsförlorare.
 • Vi älskar spurtstarke Four Guys Dream (V86-7), men det låter inte på Håkan K Persson som att hästen är förberedd för att uträtta stordåd direkt i comebacken. Här är det många om budet över stressiga 1.640 meter och ingen garanti att han hamnar så bra till direkt från spår sex.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 21 APRIL

Avd 1: 4,5,6 (1,9)
Avd 2: 4,7,11 (1,5)
Avd 3: 2,3,5,7,12 (4,9)
Avd 4: 1,3,5,6,10 (12,7)
Avd 5: 7 Halo Am (5,9)
Avd 6: 1,3,4,10 (6,5)
Avd 7: Samtliga hästar (5,6)
Avd 8: 2 Missle Hill (5,10)

9.000 rader / 2.250 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Bortlottade hemmahopp?

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Zarenne Fas är tillbaka i Jerry Riordans stall efter en vinter i Italien. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Zarenne Fas är tillbaka i Jerry Riordans stall efter en vinter i Italien. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Veckans V75-omgång hämtas från Halmstad och givetvis är det den tredje deltävlingen till Paralympiatravet (V75-7) som tilldrar sig störst uppmärksamhet.

Det är ett starkt startfält som gör upp om direktplatsen, men hemmalagets stjärnor har sannerligen inte fått någon fördel i spårtombolan. Cyber LaneZarenne Fas, Heart Of Steel samt Aetos Kronos dyker upp från bricka sju, nio, tio samt tolv så någon ”hemmalottning” går det inte att prata om här i alla fall…

Omgången känns smålömsk och de där riktigt givna singelstrecken lyser med sin frånvaro vid en första anblick.

Kanske blir Wingait Henke (V75-2) omgångens största favorit i klass II-försöket och mycket tyder på att han vinner loppet om han inte blir över från start och blir fastlåst.
Så blev fallet vid karriärens hittills enda förlust så ska konkurrenterna fälla honom lär de få rikta in sig på att kopiera det upplägget.

Här kan du ta del av lördagens startlistor.

Avd 1 – Silverdivisionen, 2.140 meter voltstart

Inte allra högsta klass på silverdivisionen denna vecka och kanske är det så enkelt att flera stått över att anmäla på grund av att det är voltstart? Vikens High Yield startade på Bergsåker i lördags så här blir det täta starter, men det brukar ju oftast Robert Berghs hästar klara av. Sjuåringen felade kort efter start, men stod för en stark upphämtning och var med klungan fint in till mål. Han blir betrodd här liksom Royal Navy Neo som inlett året med två raka segrar på övertygande vis. Hästen har sett bättre ut nu än han gjorde i höstens starter och klarar även av att anfalla bakifrån. Beartime galopperade bort en trolig andraplats i silverfinalen i slutet av mars. Han tar omtag här från öppet spår, är sannolikt spetshästen och kan bli svårstoppad. Spontant så höjer sig de här tre rätt så rejält över mängden.

Avd 2 – Klass II, 2.140 meter autostart

Visste vi att Wingait Henke skulle hålla upp innerspåret så hade vi spikat utan att tveka, men det känns inte som en garanti att han lyckas med den saken. Fyraåringen såg jättefin ut senast på Åby då han fick löpa ut i tät och vid karriärens enda förlust satt han fast i vinnarhålet och fick inte se dagens ljus. Han kan säkert gå en låg 1.13-tid vid behov, men som sagt; frågan är hur det blir här från innerspåret? Digital Eye gick ett bra lopp i just klass II på Romme den 4 april och avgjorde snyggt i ett tempostarkt lopp på Solvalla gången innan. Pre Calculated gillar vi skarpt, men det känns ofta som han hamnar lite illa till i loppen och det lär inte bli lättare nu från spår åtta. Crank gick bra i skymundan senast på Romme och Yuvaraj avslutade strålande i skymundan i klass II-finalen på Solvalla.

Avd 3 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

Man kan givetvis tänka att det här loppet är så enkelt så att Domingoa bara spårar hem det likt på Jägersro, men man ska ha i åtanke att han går upp i klass nu och att det är tuffare ston som jagar henne. Dessutom finns det några dugliga utmanare på grunddistansen såsom Eye in theSky D.K. som har två segrar, en andra- och en tredjeplats sedan tidigare på svensk mark. Från 40 meters tillägg testar Fredrik Persson åter med Ultra Bright som var chanslös i senaste Diamantstofinalen trots att hon avslutade 1.10,3 sista varvet! Hennes chanser i sådana här typ av lopp är alltid avhängda av att det blir tempo och det känns inte helt givet att det kommer bli det här samtidigt som banan lär bli självspringande om vädret är bra. Grande Diva Sisu på samma volt svarade för en oväntat bra årsdebut, men även hon är avhängd av hur loppet artar sig. Belen Hall Fas var strålande som tvååring, men inte lika vass som treåring även om hon blev trea i italienska Oaksfinalen. Hon står tufft inne här och vi tror inte hon kliver ut och vinner direkt i debuten för Jerry Riordan.

Avd 4 – Ungdomslopp, 2.140 meter autostart

Den fina fuman Kali Smart hade vi inga större förväntningar på i årsdebuten då hon stod med tillägg, men insatsen som trea den dagen var faktiskt riktigt vettig. Hon lär gå framåt med det loppet i kroppen och har fin chans att överta ledningen av La Mauresque här som vi inte tror körs i ledningen denna gång heller med tanke på att det här loppet känns lite tuffare än det hon var tvåa i på V75 senast. Artemide Zack har varit jättebra i två raka segrar och klarar av flera olika typer av upplägg. Att hon därtill körs av sin ordinarie kusk är en fördel, men frågan är om 2.140 meter är detsamma? Zante Grif var strong som höll emot i Påskägget i Gävle och lyckades vinna det loppet på banrekord. Nu är förutsättningarna annorlunda, men hon vann lopp bakifrån under fjolåret på svensk mark så det i sig är inget som hindrar henne. Den här trion sticker ut och lär bli klart mer betrodda än de övriga.

Avd 5 – Klass I, 3.140 meter autostart

Det ger verkligen en extra krydda med lopp över tre varv inom STL och denna gång är det klass I-hästarna som ska ställas inför den utmaningen. Bara du Chene vann ett B-tränarlopp inom V75 på Färjestad under långfredagen. Det blev ganska tuff körning i det loppet så trots att han inledde i tredje ledet flöt det på bra, men sättet han avgjorde på tar vi verkligen med oss. Hästen har utvecklats så mycket under en längre period att han ska vara favorit här. Aragorn As fick en tuff väg fram till dödens på Deal Done Zet i Gävle. Han fick även släppa Fighter Lady förbi sig sista biten, men det behöver man sannerligen inte be om ursäkt för. Trots spår tolv är han en faktor att räkna med här. Elephant har tre segrar på sju starter på svensk mark och aldrig varit sämre än trea på denna sidan sundet. Starbec’s A.to Z. är anmäld barfota runt om denna gång. Hästen var bland annat femma i ett Europaderbykval på den balansen i höstas och kan vara en jättefidus här då spår åtta faktiskt går att leva med när loppet körs 3.140 meter.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 1.640 meter autostart

Ett lurigt bronsförsök där det kan gå undan värre från start. Zaffiro Jet vann i klassen på Åby i början av mars. Man stod över finalen på Solvalla och man gjorde sannolikt det för att hästen inte skulle gå ur den här klassen utan kunna gå med full kraft för det här loppet som också är över sprint. Man drog vinstlotten spårmässigt, men frågan är om Nicklas Korfitsen vågar gambla här och släppa tät nu när det inte finns någon ”reservplan” á la open stretch att tillgå? Bordeaux S. fick inte till det i Frankrike under vintern, men var jättefin i återkomsten i Halmstad, om än mot ganska enkla hästar. Högkapable Istanbul Boko såg ”sjövild” ut senast på Solvalla. Han gjorde en jättebra upphämtning, men måste sköta sig nu om han ska få med något av kakan. Zinko Top höll bra från dödens i debuten på svensk mark och Te Amo Corazon gör intressant debut i Björn Goops regi. Han skickar ut hästen i ett sådant här sammanhang direkt i årsdebuten och vi kan inte tolka det på annat sätt än att han är nöjd med fjolårets norska Derbytrea.

Avd 7 – Paralympiatravet, deltävling 3, 2.140 meter autostart

Med toppnamn som Cyber LaneZarenne Fas och Aetos Kronos på svåra startspår så är det svårt att säga annat än att det ska vara fördel för Handsome Brad i det här loppet. Han var inte på topp i finalen senast på Solvalla, men samtidigt gestaltade sig inte loppet på bästa sätt för hans del utan han fick göra allt jobb själv i tredjespår på slutrundan och det blev för tufft. Nu tyder mycket på att han når ledningen av egen kraft. Ja, så till vida att inte Chief Orlando tar sig förbi då för här pratar vi ju om en riktig startraket. Hästen vann bland annat Gran Premio Palio Dei Comuni i Montegiorgio i höstas och i årsdebuten kom han aldrig riktigt till från tredje invändigt även om det kanske inte slog gnistor om hästen. Körande Vincenzo Gallo är 27 år gammal och har tagit för sig allt mer på senare år på italiensk mark, men är väldigt färsk i sådana här sammanhang och ska han kunna vinna loppet så gäller det nog att han får en bra position direkt. Nämnda Cyber Lane och Riordans duo Zarenne Fas samt Aetos Kronos är givetvis bra nog för att segerstrida, men startspåren är ofta väldigt avgörande i de här loppen så frågan är hur offensivt upplägg det blir på de här hästarna denna gång?