Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Våra spikar ramar in omgången

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Reijo Liljendahls Admiral As är redo för årsdebut i Dartster F.:s lopp. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Reijo Liljendahls Admiral As är redo för årsdebut i Dartster F.:s lopp. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Lördagens V75-spel håller hög sportslig klass. Utöver fem STL-finaler utgörs omgången av såväl Svenskt Travkriterium som Svenskt TravOaks och det kittlar på så många olika vis.

Vi hade först tänkt inleda omgången med två singelstreck, men efter att Double O.Seven (V75-2) blivit struken i Klass II-finalen har Parker plötsligt hamnat på innerspår. Det är inte alls säkert att det faller honom i smaken utan därifrån kan han både riskera att stressa upp sig när det kommer hästar utifrån eller bli fastlåst om det vill säg illa.

Admiral As (V75-1) däremot är given att singelstreck då det främst känns som han tävlar mot sig själv.
Vi vågar inte ta ställning i de stora årgångsfinalerna utan går istället på One Kind of Art (V75-7) i finalen av Bronsdivisionen. Han var urläcker vid segern senast i Bollnäs från samma utgångsläge som han står inför nu och då vi tror att farten kan bli uppskruvad vågar vi chansa och gå på honom trots att det kan bli långt fram.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Solvalla.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Silverdivisionen final, 2.140 meter autostart

 • Admiral As studsade snabbt tillbaka efter galoppmisslyckandet i Jubileumspokalen. Han vann sitt silverförsök i Sundsvall väldigt enkelt efter att tagit över ledningen efter ett varv och såg verkligen ut att jogga 1.12,4a/2.640 meter. Nu står han med öppet läge på nytt och öppnar han som han gjorde för tre starter sedan och är allmänt framåt så tror vi inte att någon invändigt vill ha honom på utsidan. Även om Admiral As stundtals straffar ut sig själv kan vi inte motivera gardering i en totalt sett öppen omgång.
 • Rackham gjorde debut i Silverdivisionen vid sin försöksseger och visade med eftertryck att han kommer fortsätta sin vandring upp genom klasserna. Hästen plockade ner Rotate väldigt enkelt från dödens och var långt före Zio Tom Jet i mål. Robert Bergh kör femåringen för första gången och har en tuff utmaning framför sig i sökandet efter de stigar som kan fälla Admiral As.
 • Eddy West har spår sju eller åtta bakom bilen för fjärde starter i följd och det försvårar givetvis. Han fick lägga en tuff speed på slutvarvet senast för att svepa till tät och det var inte så mycket att säga något om att han gick sig trött. Lyckas Claes Sjöström komma ner i en vettig rygg och kan spara speeden längre tar Eddy West många över upploppet.
 • Oxidizer var rejäl vid dödenssegern i Halmstad. Vi har varit en smula orolig för att han saknar den där rätta tuffheten när han kommit upp i klass, men hästen har vänt en downperiod i somras till att leverera starka insatser varje gång. För den som garderar Admiral As är han ett objekt.
 • Sweetman vann enkelt från ledningen senast i ett billigt sällskap. Här hårdnar konkurrensen och även om hästen är obesegrad i tät så tror vi inte att det håller hela vägen om han får Admiral As på sin utsida denna gång.

Rank:

A: 4 B: 5-7-6-1 C: 8-3-2-10-9-11-12

Spetsstriden: Att Sweetman kan hålla ut Oxidizer råder ingen större tvekan om. Vi tror inte att man vill bråka med Admiral As i skede två trots att Sweetman är obesegrad från tät utan att man släpper så fort han kommer fram.

Avd 2 – Klass II final, 2.140 meter autostart

 • Parker gjorde ett topplopp i Derbykvalet på Jägersro som trea och hade inga problem med att följa upp med en seger i Klass II-försöket veckan efter. Han tog tveklöst de täta starterna på rätt sätt och avgjorde på ett klassigt vis från dödspositionen. Vår grundtanke var att spika honom i det här loppet, men nu när Double O.Seven blivit struken står Parker plötsligt med innerspår. Därifrån öppnar han knappast snabbt nog för att kunna hålla upp ledningen och även om Örjan Kihlström sällan sitter fast med favoriter så går det inte blunda för att det här kan bli knivigt.
 • Santos de Castella är en stallkamrat som lär sikta på att komma förbi direkt. Han fick en alldeles för tuff resa fram till dödens senast i Bollnäs samtidigt som det loppet gick i skyhögt tempo och det var inget att säga något om att han slocknade. Nu är spetschansen god och därifrån kan han sälja sig dyrt.
 • Clandestine var spetshästen i högt tempo i Bollnäs, men det gick helt enkelt för fort. När 300 meter återstod var hon utan svar mot Double O.Seven, men stoet kämpade likväl på strongt som tvåa. Vi tror inte att Clandestine kommer förbi Santos de Castella från start utan här får Daniel Wäjersten sikta in sig på ett rygglopp.
 • Sourire Frö satt fast med gott om krafter i Kriteriekvalet som femma. Gången innan vann han sitt Klass II-försök från tät via 1.11,3 sista varvet och inte heller då behövde han spela ut hela sitt register. Den här hästen är bra och aktuell för tätstriden trots spår tolv.
 • S.G.Kingstone har lyft markant i de senaste starterna och nu när det är autostart är hästen anmäld med jänkarvagn vilket kan ge en extra växel.

Rank:

A: 2-4-5 B: 12-3-7-9-10 C: 8-11-6

Spetsstriden: Santos de Castella ska ha bra chans att hålla ut Clandestine som frontade i senaste starten, men då hade hon ett mer gynnsamt utgångsläge.

Avd 3 – Diamantstoet final, 2.140 meter voltstart

 • Bowling El Mar blir vårt chanstips i detta vidöppna lopp. Hon var fin vid segern i Gävle där hon byggdes upp i ryggar och avgjorde i spurten, men kanske aningen sämre senast på Umåker. Nu är det aviserat skoryck på alla fyra hovar på nytt vilket är ett plus och vi har en teori om att hon kan få överta ledningen i ett tidigt skede.
 • Darah Bibo är i absolut toppslag. Senast på Jägersro galopperade hon efter 75 meter vilket inte står noterat i programmet, men upphämtningen klockad till 1.10,8 i 1.400 meter var av bästa märke. Det har gått tre veckor sedan den starten så vi hoppas och tror att hon ska kommit ur den starten på ett okej vis och inte ska vara märkt. Tävlar hon på samma nivå här blir hon livsfarlig.
 • Rarity A.F. höll helt okej från tät i Diamantstoförsöket i Malmö näst senast och vann därefter bakifrån i enklare omgivning. Hon har vunnit tre av fyra lopp när hon körts i ledningen och alltså varit tvåa i det fjärde, men likvä kan vi uppfatta henne som väl så effektiv med att lopp i ryggar.
 • Zante Grif har radat upp topprestationer hela året, men bara fått vinna ett lopp. Hade hon stått bättre placerad hade vi mycket väl kunnat ha henne överst i ranken, men från stängt startspår på tillägg kan det bli kämpigt.
 • Activated var jättefin i årsdebuten på Bergsåker, men fungerade inte alls lika bra på Jägersro veckan. Det var tomt i tanken redan i slutkurvan och med tanke på det blir hon svårbedömd här även om uppgiften som helhet inte känns svårare än den hon stod inför på Bergsåker.

Rank:

A: 2-8-5 B: 13-15-1-12-7-6 C: 10-14-11-9-3-4

Spetsstriden: Vårt tips bygger till stor del på att Minnucci Zon släpper ledningen och då tror vi att Bowling El Mar är raskast och kan hålla ur Rarity A.F.

Avd 4 – Svenskt Trav-Oaks, 2.140 meter autostart

 • Glamorous Rain blir vårt tipsval i Oaksfinalen, om än med viss tvekan. Hon ”tappades bort” lite i snacket om vilka ston som kunde vara bäst i kullen i somras när hon inte tävlade på två månader, men har sett jättefin ut i de två senaste starterna och föll verkligen med flaggan i topp i kvalet efter att varvat på 1.11! Nu är det upplagt för att hon kan gå med i draget i vad som sannolikt blir ett överpacat lopp och därtill blir det spännande ändring i form av jänkarvagn samt barfota bak.
 • Isabelle Cash är alltjämt obesegrad efter fyra starter. Hon har vunnit flera olika vägar och tycks vara komplett. Senast flög hon fram i spurten från femte utvändigt och vad det verkar så var det inte på barfotabalans som det står angivet i resultatraden utan med skor på hovarna.
 • Senorita Tokio har också inlett sin karriär med fyra segrar på lika många försök. Hon fick ett perfekt lopp i draget bakom värsta konkurrenten i kvalet och avgjorde förhållandevis enkelt sista 100 meterna. Utgångsläget här kan ge henne ett perfekt lopp ånyo, men det finns också en viss risk att hon blir kvar invändigt om det vill säg illa.
 • Great Skills måste vi ha med på systemet trots spår tolv. Hon föll med flaggan i topp i kvalet där hon fick ett tyngre lopp än Senorita Tokio. Visst kan det bli för långt fram, men skulle hon fick gå med bakom Glamorous Rain fram till upploppet är det inte alls omöjligt att hon kan växla ner densamma.
 • Red Lady Express har varit kullens drottning såhär långt. Hon såg fin ut i kvalet där hon bollade med sina konkurrenter och mycket tyder på att hon når täten på nytt. Därtill är hon anmäld med jänkarvagn vilket i sådana fall blir första gången i lopp, men vår känsla är att man inte får fuska bort loppet som spetshäst här utan att man kommer bli rejält synad då såväl Lara Boko som Kashmir River vill framåt.

Rank:

A: 10-3-1 B: 12-2-4-6-5-8 C: 11-9

Spetsstriden: Inledningen känns lurig då såväl Senorita Tokio och Isabelle Cash är orutinerade och inte riktigt ”skickats” med full kraft. Utifrån det får Red Lady Express gälla som spetsfavorit på det hon visat genom att fronta i fyra raka starter.

Avd 5 – Klass I final, 2.140 meter autostart

 • Mateo de Reve har inlett stråande i Björn Goops regi med tre segrar och två andraplatser på fem starter. Han fick se sig besegrad från ledningen i senaste starten på Bergsåker då det handlade om ett försök till denna final, men det kan ha varit så att distansen helt enkelt var i längsta laget för hans del. Gången innan övertygade han vid dödensseger på Solvalla och vi tror att Björn Goop ger hästen en ny chans att löpa ut i tät här.
 • Perpetuate kom fram bra i genrepet på Solvalla och övertog ledningen i ett tidigt skede. Han behövde inte spela ut hela sitt register och det var tacksamt att han slapp jobba på utsidan om ledaren som var fallet vid segern i Gävle gången innan. Perpetuate är kapabel och tuff för klassen, men faller stundtals ifrån aktionsmässigt och vi vågar inte tippa honom etta.
 • Iwan Boko sköt till strålande bra som fyra i Gävle efter sen lucka och fick välförtjänt utdelning gången efter på Jägersro. Då fick han ett vettigt lopp i draget och kan Carl Johan Jepson ge honom det på nytt tror vi att Iwan Boko är duglig för tätstrid även här.
 • Tattoo Avenger fick ett hemskt tufft lopp i genrepet i lördags efter galopp och höll storstilat som sexa. Får han spara speeden längre nu och verkligen gotta sig i draget är han inte utan chans, men då får inte den senaste urblåsaren ha satt sig på fel sätt.
 • Condior är framförallt en effektiv frontrunner och läser vi spetsstriden rätt får han svar av Mateo de Reve från början.

Rank:

A: 4-9-2 B: 12-5-1-11-10-3 C: 6-7-8

Spetsstriden: Sida vid sida räknar vi med att Mateo de Reve håller ut Condior.

Avd 6 – Svenskt Trav-Kriterium, 2.640 meter autostart

 • Francesco Zet är en lustig herre. Han såg tvärslagen ut mest hela vägen i E3-finalen i Gävle, men tog i fint så fort han vreds ut för attack. Samma sak upprepade sig i Kriteriekvalet där få kan trott att han var aktuell för slutstriden när han sprang och släpade i andra utvändigt över sista bortre långsidan. Detta är en riktig löpare som lär komma mer och mer ju fler starter han får innanför västen och därtill är han anmäld barfota bak nu för första gången. Han blir vårt tipsval med viss tvekan.
 • Donizetti är nämligen en mycket värdig utmanare. Han fick ta dödens halvvägs in i loppet i kvalet, men antog den utmaning och svarade fint vid utmaning i slutskedet. Hästen är tuff och vi vet att Jerry Riordan allt som oftast har sina hästar i maxform till de största loppen.
 • Mister Invictus löste även han sitt kval från dödspositionen. Det känns som att Ready Cash-sonen är väldigt gynnad av att löpa ut i fritt läge då han har en tendens att vara entömd bitvis och skulle Björn Goop rentav lyckas forcera hästen till tät är mycket vunnet.
 • Mellby Jinx fick göra allt jobb själv sista 900 meterna i kvalet och det var strongt gjort av honom att ordna andraplatsen bakom Donizetti. Nu är hästen anmäld barfota runt om vilket blir första gången om den balansen kvarstår när det väl är dags. Vi ger honom vårt sista streck i loppet.
 • Indy Rock står måhända inte så långt efter någon av de nämnda kapacitetsmässigt, men frågan är hur den tuffa upphämtningen efter galopp i kvalet sätter sig?

Rank:

A: 3-4-2 B: 10-7-1 C: 9-11-8-5-12-6

Spetsstriden: Om Robert Bergh så önskar är chansen god för Kavatosåfin att fronta från innerspår, men det kan kosta mer än det smakar. Mister Invictus har en tendens att bli framåt och det känns som han gynnas av att gå i fritt läge. Även Francesco Zet kan vara med bra och visa ”plötslig startsnabbhet” på känd Örjan Kihlström maner och så ska Dowhatyoudodowell positionerna sig också… lurig inledning!

Avd 7 – Bronsdivisionen final, 2.140 meter autostart

 • One Kind of Art fick långt fram i Bronsförsöket i Bollnäs från sjätte utvändigt, men levererade ett slutvarv av sällan skådat slag. Oskar J Anderssons femåring hann fram till vinst via 1.09,4 sista kilometern och levererar toppinsatser varje gång just nu. Visst kan det bli långt fram även denna gång, men vi tror på en tuff öppning och tycker totalt sett inte att den här Bronsdivisionsfinalen är den allra tuffaste vi har skådat. Nej, på senaste intrycket väljer vi att chansa och gå fullt ut på One Kind of Art och hoppas på en favorit i repris!
 • Grandfather Bill har tagit tre raka segrar från tät och det råder ingen som helst tvivel om att han är en helt annan häst när han får löpa ut i fritt läge. Nu när det är autostart åker jänkarvagnen på igen och vi håller honom som såväl spetsfavorit som den främste utmanaren.
 • Swagger tävlade på skor i genrepet och gick helt okej som tvåa bakom Even’s Cool Boy. Vid bronssegern i Sundsvall gången innan dundrade han runt med 1.09 första varvet, men hade ändå mod nog för att stå hela vägen. Nu är det 500 meter längre distans som gäller och det känns inte som något solklart plus i våra ögon utan att för den skull vilja utmåla honom som distanssvag.
 • Kurri Jari Boko sändes fram i dödens i bronsförsöket i Örebro och avgjorde på ett resolut vis. Hästen var dessförinnan fyra i sitt derbykval och har lyft ju längre säsongen gått. Får han rygg på One Kind of Art och kan spara speeden är det inte omöjligt att han räcker ända fram.
 • Frodo S. är jämn och nyttig i sina prestationer. Lyckas Carl Johan Jepson undvika dödens med femåringar och kan spara speeden är han också en tänkbar utmanare för den som inte vill spika vår idé.

Rank:

A: 11 B: 2-4-12-5-1-9-6 C: 3-10-8-7

Spetsstriden: Grandfather Bill är ruskigt rask initialt, mycket gynnad av att löpa ut först och det blir kämpigt för Swagger att komma förbi av egen kraft.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 25 SEPTEMBER

Avd 1: 4 Admiral As (5,7)
Avd 2: 2,3,4,5,7,12 (9,10)
Avd 3: 1,2,5,7,8,12,13,15 (10,14)
Avd 4: 1,2,3,10,12 (4,6)
Avd 5: 2,4,9 (12,5)
Avd 6: 2,3,4,10 (7,1)
Avd 7: 11 One Kind of Art (2,4)

2.880 rader / 1.440 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Varning för enprocentare!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Ken Ecce kör vår stora måndagsvarning i Halmstad. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Ken Ecce kör vår stora måndagsvarning i Halmstad. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

V86 Super Days rullar vidare. Efter de inledande två omgångarna med låg utdelning blev det 1,4 miljoner på åtta rätt i fredags och vi tycker det lutar mer åt hög utdelning denna måndag kväll än det motsatta.

Halmstad och Gävle delar på omgången och vi hämtar ett singelstreck från vardera bana varav One More Time (V86-5) känns extra kul då han är långt ifrån favoritspelad i skrivande stund.

Här kan du ta del av dagens startlistor till tävlingarna från Halmstad och Gävle.

Nu kan du åter spela V86 tillsammans med Sulkysport via följande alternativ:

Sulkysport Lilla V86 – 15 andelar á 75 kr/styck

Sulkysport V86 – 15 andelar á 150 kr/styck

Sulkysport Stora V86 – 15 andelar á 250 kr/styck

Spikbuden

 • Emoji (V86-2) går ner i klass och vi kan se honom vinna det här loppet oavsett vad han än får för resa. One More Time (V86-5) har öppnat snabbt ur volten även med snäva startspår. Konkurrenterna på framspår avskräcker inte och vi tror att han antingen frontar av egen kraft eller släpps till tät och då kan loppet vara över.

Varningen

 • Love No Pain (V86-8) är ett mycket fartfyllt sto som flera gånger visat att hon kan avsluta lopp i överljudsfart. Hon gör spännande debut i Tomas Malmqvists regi och är anmäld barfota runt om direkt. Vi är mycket spända på att se vad hon kan prestera i det här Diamantstoförsöket och stormvarnar.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 3 OKTOBER

Avd 1: 1,5,6,7,9,10,12 (2,3)
Avd 2: 3 Emoji (7,6)
Avd 3: 5,8 (7,4)
Avd 4: 1,3,4,8,9,12 (5,2)
Avd 5: 5 One More Time (9,11)
Avd 6: 2,3,6,9,10 (8,12)
Avd 7: 1,4,5,6,12 (2,7)
Avd 8: 6,9,12,13 (2,4)

8.400 rader / 2.100 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Trägen vinner

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Timo Jutila och Robert Bergh spikas på V75-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Timo Jutila och Robert Bergh spikas på V75-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Skam den som ger sig! Vi har tragglat med Timo Jutila (V75-2) i V75-sammanhang under sensommaren och hösten utan att få någonting med oss, men nu känner vi att det bara måste vara hans tur.

Efter att fått tuffa lopp i två Klass II-lopp i följd tror vi nu att vägen till ledningen ligger öppen och då bara måste han bli svårpasserad. Som rubriken säger; trägen vinner och vi tar omtag!

Det finns viss risk att det blir en favoritbetonad V75-omgång, men vi tycker oss ha anledning att gardera några andra, betrodda hästar tränade av Robert Bergh.
Laredo Boko (V75-1) och L.L.Royal (V75-6) har båda bra uppgifter på pappret, men att starta vecka-vecka inklusive långa resor är inte det enklaste så vi kostar på oss garderingsstreck.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till tävlingarna i Skellefteå.

På nedanstående länkar kan du spela V75 tillsammans med Sulkysport:

Sulkysport Lilla V75 – 15 andelar á 75 kr/styck

Sulkysport V75 – 15 andelar á 150 kr/styck

Sulkysport Stora V75 – 15 andelar á 250 kr/styck

Avd 1 – Klass I, 2.140 meter volstart

 • Laredo Boko får starta tätt då han slutade tvåa i Walter Lundbergs Memorial så nyligen som i lördags. Då stod han för en topprestation då han gav urtappre High On Pepper en match in till linjen efter att ha skuggat honom fram tills upploppet. Vid segern i ett Klass I-försök i Bollnäs sparade Robert Bergh likaså speeden på fyraåringen fram tills sista bortre långsidan och Laredo Boko avgjorde på ett klart tilltalande vis. Det råder ingen som helst tvivel om att Yarrah Boko-sonen har tagit stora steg i sin utveckling under sensommaren och ska vara favorit i det här loppet, men vi tycker inte att han kommer till dukat bord.
 • I Can Steel fick långt fram senast i Örebro då han fick ta upp jakten från femte utvändigt, men det spelade ingen roll. Han jagade in täthästarna och övertygade så smått och höll återigen ihop aktionen på ett plusbetonat vis. Hästen har blivit allt raskare i benen och även om vi tidigare tyckte att han passade allra bäst över lång distans så känns det som att han matchar sådana här hästar även över medeldistans.
 • Kontur drog på i jämn fart framme i ledningen senast på Hagmyren och var aldrig nära att tappa kontrollen om det loppet. Hästen är väldigt effektiv när han får löpa ut i ledningen och lyckas Tomas Pettersson skicka honom till tät från springspår kan Kontur utmana om segern även om det handlar om full väg denna gång.
 • Maybach W.F. har man siktat mot det här loppet med efter fjärdeplatsen i derbykvalet på Jägersro. Hästen står perfekt inne i klassen, men även om han tidigare travat iväg stabilt och förhållandevis snabbt ur volten så tycker vi inte att det går att förvänta sig en snabbstart från detta läge.
 • Mizai har periodvis under året visat att han duger i STL-sammanhang, men även om han blev tempotorsk senast på Solänget så slog det inte gnistor om honom i spurten.

Rank:

A: 9-10-7 B: 4-3-1-8 C: 11-6-5-12-2

Spetsstriden: Cheap Thrills utmanas främst av A.W.’s Fastlight och Kontur. Vi tror på den sistnämnde som anförare när körningen har lagt sig.

Avd 2 – Klass II, 1.640 meter autostart

 • Timo Jutila trodde vi på senast i ett Klass II-försök på Färjestad, men det fick vi ingen utdelning på alls. Robert Bergh försökte avancera fram från andra utvändigt inför slutrundan, men blev utsvarad och Timo Jutila gick sig trött på kuppen. Gången innan fick han mestadels trava i dödens i samma sammanhang och det upplägget blev fullt naturligt likaså för tufft. Här ser vägen till ledningen ut att kunna ligga öppen och från den positionen tycker vi att han ska ha toppchans om han kan prestera på samma nivå som var fallet vid triumfen på Bergsåker i slutet av augusti.
 • Kocu Boko drog på tufft framme i tät senast på Dannero under slutvarvet och var aldrig nära att förloroa det loppet. Hästen har verkligen studsat tillbaka efter en knackig inledning på säsongen och ser ut att fått ett ”moraliskt lyft” efter att plockat några sommarsegrar på Åland i skral konkurrens. Att hålla ut Timo Jutila från början kan bli svårt, men med ett lopp i vinnarhålet och fritt via open stretch kan det ändå gå vägen.
 • Indy Journey spurtade helt okej som femma i Klass II-försök på Jägersro i början av september och höll starkt som fyra efter en tuff inledning senast på Solvalla. Här är dock risken stor att han får svårt att hålla ut Kocu Boko samt Timo Jutila från start och då kan han hamna för långt bak för att det ska kännas helt optimalt.
 • Conrads Kickoff har verkligen lyft under sommaren och räknat hem fyra segrar på de fem senaste starterna. Triumferna är dock tagna i enklare sammanhang och han känns inte heller som typen som gynnas av att det är sprinterdistans då han inte riktigt visat den rätta startsnabbheten.
 • Burn Notice är bara tre år gammal och ska normalt sett få svårt att räcka i sådan här omgivning från spår åtta över sprint. Vi tycker dock att han gick riktigt starkt i Kriteriekvalet senast som sexa och ser honom som en tänkbar överraskning i lag med Mats E Djuse.

Rank:

A: 5 B: 2-1-4-8 C: 9-7-12-6-10-3

Spetsstriden: Vi tror att M.M.Hot One tar sig förbi Kocu Boko direkt och därmed är chansen mycket god för Timo Jutila att ta över i nästa skede då han därtill är rask i grunden.

Avd 3 – Steggbest Minne, 1.640 meter autostart

 • Grisle Odin G.L. blir vårt tipsval i Steggbest Minne trots att allt talar för att han får gå den tunga vägen. Det är dock något vi tror att Öystein Tjomslands sexåring klarar av som han ser ut för dagen. I Unionskampen verkade hästen helt sonika för laddad och galopperade direkt, men upphämtningen till femteplatsen var mycket stark. I fredags löste han sin uppgift från dödens och vann överlägset på ett sätt som verkligen var mersmakande och det råder ingen tvivel om att Moe Odin-sonen verkligen vuxit in i kostymen och kan matcha de bästa kallbloden. Litar han på sin häst och tar sikte mot dödspositionen så kan vi se Grisle Odin G.L. lösa uppgiften på ren och skär löpskalle.
 • Stjärnblomster vann det här loppet ifjol och ser i skrivande stund ut att få bära på favoritskapet även detta år. Hon har haft många lämpliga stouppgifter under året och mestadels matchats mot ”damerna” efter galopperna i Elitkampen samt Alm Svartens Ärelöp och utifrån det är det lite svårt att veta med bestämdhet hur hon står sig mot hingstar och valacker i dagsläget. Allt tyder i vilket fall på att hon kommer anföra fältet och det är självklart så att hon är hästen att slå för de övriga från den positionen.
 • Gorm har kommit tillbaka mycket starkt under sommaren och början av hösten efter att varit ifrån första halvan av säsongen. I Bollnäs övertygade han då han spurtade ner Alma Prins och senast på Bergsåker stämde det förvisso väldigt bra med rygglopp fram tills upploppet, men sexåringen såg verkligen fräck ut då han avgjorde med lätthet över spurtrakan. Då kunde man spara bakhovarna på hästen, men nu blir det åter barfota runt om vilket är ett plus. Med ett lopp i rygg på Stjärnblomster kan Gorm komma att utmana via open stretch och det ska bli spännande att se hur han står sig mot hästarna i vår A-grupp.
 • Pydin fick en tuff väg fram till ledningen senast i Gävle, men stod pall för det upplägget. Han tycks vara tillbaka i gammalt gott slag och får spela outsiderrollen.
 • B.W.Rune håller mest farten till slut i loppen numera och Rikard N Skoglund behöver verkligen ta fram allt ur trollerilådan nu när han kör hästen för första gången för att det ska bli tal om någon tätstrid.

Rank:

A: 7-1 B: 2-3 C: 5-6-4-10-12-8-9-11

Spetsstriden: Vi kan inte se Stjärnblomster bomma ledningen från innersniffen.

Avd 4 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Samedi blir vårt tipsval i ett vidöppet försök till Diamantstoet. Hon gjorde en stark insats som dödenstvåa bakom Match’em i Örebro och avslutade helt okej även senast på Solvalla som trea, men vi tyckte ändå inte att det riktigt var det rätta trycket i hennes avslutning utan anser att hon kan ytterligare lite bättre. Bold Eagle-dottern är aningen ojämn i sina prestationer, men att högstanivån är tillräckligt hög för att spåra hem ett sådant här lopp tvivlar vi inte alls på.
 • Make It A Star tog Markus B Svedberg ledningen med senast för att släppa och det var måhända något han ångrade i efterhand eftersom stoet satt fast med rubbet sparat. Gången innan fick hon göra en del jobb själv, men kämpade på starkt till andraplatsen bakom Neon Bank och det var längesen Make It A Star gjorde en sämre prestation. Från springspår är chansen god att hon får en vettig position även om inte kusken kör i Skellefteå varje vecka och vi förväntar oss att Make It A Star gör upp om segern.
 • Golden Opportunity fick inleda i 1.10-tempo senast i Gävle för att nå ledningen, men stod pall för det upplägget och vann förhållandevis säkert. Hon har inte fått till det i tidigare starter inom V75, men det bedömer vi snarare har berott på tillfälligheter än att hon skulle ha svårt att hävda sig mot bra hästar. Stoet startar sällan i voltstart numera, men trampar hon bara iväg i rätt gångart så brukar hon kunna flytta på benen kvickt och vi kan se henne hamna långt fram direkt.
 • Olly Håleryd riskerar däremot en tappstart och det kan bli kostsamt. Hon är riktigt bra för klassen och övertygade vid dödensvinsten senast i just Skellefteå, men hamnar hon bak med tilläggshästarna kan det bli för svårt för henne här med ringa hårdhet och rutin.
 • Invidia avgjorde med knapp marginal från dödens i senaste starten och visade god inställning. Vi tycker att hon ska stå sig bra i sammanhanget, men det går inte blunda för det faktum att hon såhär långt varit femma som bäst efter fem försök i lopp med 75.000 kronor eller mer i förstapris.

Rank:

A: 1-6-10 B: 5-12-9-13-7-2-15-14-8 C: 4-11-3

Spetsstriden: Springspårshästarna är tveklöst de allvarligaste hoten till Samedi när Olly Håleryd lottades till ett snävt startspår. Vi säger knapp fördel för Samedi.

Avd 5 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Readly Lavec har redan räknat hem två försök i Silverdivisionen under året och nu tror vi att han fyller på med ytterligare en fullträff. Bird Parker-sonen var aldrig nära att släppa någon över bron varken i Årjäng eller Bollnäs och har då som nu tilldelats ett helt optimalt utgångsläge. Att han gick sig trött efter en rask inledning i Jubileumspokalen tar vi lätt på och den här uppgiften ser helt klart smaskig ut. Vi förväntar oss att han spårar hela vägen.
 • Reddington står tvärtemot Readly Lavec illa till i loppet med spår sju bakom bilen och det känns inte givet att han kommer att kunna komma till på rätt sätt. Sexåringen verkar annars riktigt uppåt för dagen med en tredjeplats via positiv spurt i silverdivisionen bakom sig samt en femteplats i lördagens final där han satt fast med rubbet sparat på innerspår. Den här gången är hästen anmäld barfota runt om för första gången sedan i juni och det är en balans på vilken han har en seger samt en femteplats under året.
 • Leave Your Sox On har en andra- samt två femteplatser i Silverdivisionen bakom sig i år, men resultaten har inte blivit de bästa i de senaste loppen. Studsar han tillbaka och presterar på sin högstanivå så är det här en uppgift för hans del som ska kunna utmynna i en pallplacering och han har även chans att utmana om segern om favoriten inte har sin bästa dag.
 • Gazoline Mearas kastade sig i galopp direkt i genrepet i Boden och vi fick aldrig se den dagen hur det stod till med hans form. Gången innan fick han ett blytungt upplägg i Silverdivisionen och gick sig fullt naturligt trött. Vid andraplatsen hemma i Boden i slutet av juli var han stor i nederlaget som tvåa bakom Henry Flyer Sisu efter att fått varva på 1.11 så att han duger i sådan här omgivning bara han är i form tvivlar vi inte alls på.
 • Mr Mah Can smög fram fint i Solänget och lyckades spurta förbi From the Mine steget före mål. Hästen har sett jättefin ut på sistone och verkar vara tillbaka i toppform, men kan få svårt att komma till från spår åtta.

Rank:

A: 3 B: 7-4-5-8-6-2-9 C: 1-12-11-10

Spetsstriden: Readly Lavec exploderar bakom bilen och vi kan inte se honom missa ledningen även om President Lindy är riktigt rask likaså.

Avd 6 – Stig Lindmarks Styrkeprov, 3.140 meter voltstart

 • L.L.Royal stod för en mycket bra insats i lördags då han slutade trea i Bronsdivisionens final bakom Santos de Castella och Special Major. Robert Berghs häst fick långt fram och Bergsåkerstränaren körde slalom sista halvvarvet, men L.L.Royal fullföljde verkligen starkt in till mållinjen via 1.09,5 sista 800 meterna. Motståndsmässigt är det här ingen tuffare uppgift på något vis och han vann ett stayerlopp under derbydagen trots dubbla tillägg efter att anfallit bakifrån. Efter strykningen av Kinky Boots så köper vi att L.L.Royal ska gälla som klar favorit.
 • Selmer I.H. sökte storformen sommaren igenom utan att riktigt finna den, men nu var han äntligen sig lik på nytt i senaste starten i Boden. Då fick han tredjespår fram till dödens och även om det gick långsamt inledningsvarvet så tycker vi det var övertygande att se honom ta striden på det sätt han gjorde i slutskedet när President Lindy försökte hålla emot. Uppgiften är inte enkel från dubbla tillägg, men i full form har Selmer I.H. så pass högt kunnande att han kan hämta in 20 meter på L.L.Royal.
 • Pretty Devil är loppets stora dark horse och vi är övertygade om att han kommer öka i strecken hela vägen fram till inlämning.  Den norskfödde femåringen är inte särskilt känd på svensk mark även om han vann i Skellefteå i juni via 1.11 sista varvet, men har verkligen gått bra i ganska tuffa gäng norrut under vintern. Hästen lyckades hålla undan 40 meter för Selmer I.H. i Bodö i slutet av augusti när han fick löpa ut i ledningen och kan upprepa den bedriften här om han når täten utan att det kostar för mycket.
 • Holy Moses Mearas kan vara på jakt efter samma position. Han har gått bra i Sandra Erikssons regi med en andraplats i Klass I-finalen på Sundbyholm i början av juli som absolut höjdpunkt. I senaste starten var han trea mot ett kvalificerat gäng över just tre varv och har inte det drygt månadslånga uppehållet satt ner honom formmässigt så slåss han om tätplatserna även här.
 • Albert Zonett spurtade starkt i skymundan bakom Santos de Castella i debuten för Robert Bergh för tre starter sedan. Därefter har han haft galoppskorna på sig i två raka lopp, men vi gillade synintrycket från honom före loppet i lördags och inbillar oss att formen sitter där.

Rank:

A: 10 B: 14-3-2-7-5 C: 6-12-13-11-9-15-4-8

Spetsstriden: Inga riktiga raketer och efter strykningen på Kinky Boots säger vi fördel för Pretty Devil.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Beat Generation må vara segerlös efter åtta starter detta år, men han blir ändå vårt tipsval i det här försöket av Bronsdivisionen. Fyraåringen fick ett tufft lopp i derbykvalet där han avancerades fram till dödspositionen och det var inget att säga något om att han gick sig trött. Backar vi bandet tills senvåren så gick han stark som fyra i Fyraåringseliten under Elitloppshelgen och vi håller honom som en häst med god möjlighet att få ett starkt avslut på säsongen. Bird Parker-sonen kommer från ett formstarkt stall och nu körs han av Magnus A Djuse för första gången.
 • Fabulous Pellini kom fram helt optimalt senast på Bergsåker och satt helt perfekt placerad inför spurten. Hon växlade ner tappra La Sassicaia med lätthet över spurtrakan och det var bara att återigen konstatera att den här Readly Express-dottern är riktigt vass när hon får spara speeden.
 • Devils Tongue satt fast med rubbet sparat senast på Solänget i ett Breeders Crown-försök och såg riktigt stark ut över målgången. Han hade pausat i tre månader inför den starten och bör rimligtvis gå framåt ytterligare med lopp i kroppen. Hästen står perfekt inne i det här loppet och från ett bra framspår hade han kunnat vara ett spikbud, men från spår tolv är givetvis uppgiften betydligt tuffare.
 • Mellby Joker har haft en fin utvecklingskurva i Daniel Wäjerstens regi och var lite halvbetrodd i sitt derbykval. Där fick han inte med sig något av priskakan efter ett tufft lopp, men han studsade tillbaka snabbt och vann den efterföljande starten på Bergsåker enkelt från ledningen.
 • Ellis Pride vann ett Klass I-försök och slutade tvåa i finalen i början av året. Han har inte nått samma utdelning därefter, men var klart positiv som dödenstvåa senast på Bergsåker även om han inte fick slag på Mission Beach.

Rank:

A: 7-3-12 B: 11-6-4 C: 5-2-8-10-9-1

Spetsstriden: Lurig inledning då det är många raska hästar med i loppet. Vi håller Marvelous som knapp spetsfavorit gentemot Secondary Stall.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 1 OKTOBER

Avd 1: 4,7,9,10 (3,1)
Avd 2: 5 Timo Jutila (2,1)
Avd 3: 1,2,3,7 (5,6)
Avd 4: 1,2,5,6,7,8,9,10,12,13,14,15 (4,11)
Avd 5: 3 Readly Lavec (7,4)
Avd 6: 2,3,10,14 (7,5)
Avd 7: 3,6,7,11,12 (4,5)

3.840 rader / 1.920 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Vägen ligger öppen

Av
Emil Persson
Nordetia nyttjas som singelstreck inom V86-spelet. Foto Gunilla König/Stalltz.se
Nordetia nyttjas som singelstreck inom V86-spelet. Foto Gunilla König/Stalltz.se

Vi har haft en stark inledning av V86 Super Days på våra andelsspel. Under onsdagen satt såväl lilla som stora systemet och under torsdagen blev det åter full utdelning på det stora.

Självförtroendet är med andra ord på topp utifrån visad toppform och vi ser fram emot fredagkvällens omgång där vi tycker oss ha funnit två starka singelstreck.

Här kan du ta del av dagens startlistor till tävlingarna från Axevalla och Bollnäs.

Nu kan du åter spela V86 tillsammans med Sulkysport via följande alternativ:

Sulkysport Lilla V86 – 15 andelar á 75 kr/styck

Sulkysport V86 – 15 andelar á 150 kr/styck

Sulkysport Stora V86 – 15 andelar á 250 kr/styck

Spikbudet

 • Nordetia (V86-8) hamnade i en trött rygg i Kriteriekvalet och kom bort. Vi drar ett streck över det loppet och fokuserar istället på de fina takter han visat i loppen dessförinnan. Här möter han oväntat skralt motstånd med tanke på det fina förstapriset och vi förväntar oss seger.

Varningen

 • Många kommer att inleda V86-omgången med en spik på Adde S.H. (V86-1) som efter två raka starter från bakspår åter har fått spetsläge. Det är fullt möjligt att han bara dundrar undan från tät, men vi väljer att dubbla på systemet med stentuffe E.Type Cash som bör kunna trivas som fisken i vattnet över Axevallas långa upplopp och som därtill får Björn Goop bakom sig denna gång.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 30 SEPTEMBER

Avd 1: 3,8 (7,1)
Avd 2: 10 Per Viking (7,12)
Avd 3: 1,4,3,6,7,13 (14,12)
Avd 4: 1,7,10,14 (11,12)
Avd 5: 1,2,3 (7,11)
Avd 6: 7,8,11 (6,9)
Avd 7: 3,4,5,6,7,9,10 (1,11)
Avd 8: 7 Nordetia (8,6)

3.024 rader / 756 kronor