Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Våra spikar ramar in omgången

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Reijo Liljendahls Admiral As blir storfavorit i finalen av Silverdivisionen. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Reijo Liljendahls Admiral As blir storfavorit i finalen av Silverdivisionen. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Lördagens V75-spel håller hög sportslig klass. Utöver fem STL-finaler utgörs omgången av såväl Svenskt Travkriterium som Svenskt TravOaks och det kittlar på så många olika vis.

Vi hade först tänkt inleda omgången med två singelstreck, men efter att Double O.Seven (V75-2) blivit struken i Klass II-finalen har Parker plötsligt hamnat på innerspår. Det är inte alls säkert att det faller honom i smaken utan därifrån kan han både riskera att stressa upp sig när det kommer hästar utifrån eller bli fastlåst om det vill säg illa.

Admiral As (V75-1) däremot är given att singelstreck då det främst känns som han tävlar mot sig själv.
Vi vågar inte ta ställning i de stora årgångsfinalerna utan går istället på One Kind of Art (V75-7) i finalen av Bronsdivisionen. Han var urläcker vid segern senast i Bollnäs från samma utgångsläge som han står inför nu och då vi tror att farten kan bli uppskruvad vågar vi chansa och gå på honom trots att det kan bli långt fram.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Solvalla.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Silverdivisionen final, 2.140 meter autostart

 • Admiral As studsade snabbt tillbaka efter galoppmisslyckandet i Jubileumspokalen. Han vann sitt silverförsök i Sundsvall väldigt enkelt efter att tagit över ledningen efter ett varv och såg verkligen ut att jogga 1.12,4a/2.640 meter. Nu står han med öppet läge på nytt och öppnar han som han gjorde för tre starter sedan och är allmänt framåt så tror vi inte att någon invändigt vill ha honom på utsidan. Även om Admiral As stundtals straffar ut sig själv kan vi inte motivera gardering i en totalt sett öppen omgång.
 • Rackham gjorde debut i Silverdivisionen vid sin försöksseger och visade med eftertryck att han kommer fortsätta sin vandring upp genom klasserna. Hästen plockade ner Rotate väldigt enkelt från dödens och var långt före Zio Tom Jet i mål. Robert Bergh kör femåringen för första gången och har en tuff utmaning framför sig i sökandet efter de stigar som kan fälla Admiral As.
 • Eddy West har spår sju eller åtta bakom bilen för fjärde starter i följd och det försvårar givetvis. Han fick lägga en tuff speed på slutvarvet senast för att svepa till tät och det var inte så mycket att säga något om att han gick sig trött. Lyckas Claes Sjöström komma ner i en vettig rygg och kan spara speeden längre tar Eddy West många över upploppet.
 • Oxidizer var rejäl vid dödenssegern i Halmstad. Vi har varit en smula orolig för att han saknar den där rätta tuffheten när han kommit upp i klass, men hästen har vänt en downperiod i somras till att leverera starka insatser varje gång. För den som garderar Admiral As är han ett objekt.
 • Sweetman vann enkelt från ledningen senast i ett billigt sällskap. Här hårdnar konkurrensen och även om hästen är obesegrad i tät så tror vi inte att det håller hela vägen om han får Admiral As på sin utsida denna gång.

Rank:

A: 4 B: 5-7-6-1 C: 8-3-2-10-9-11-12

Spetsstriden: Att Sweetman kan hålla ut Oxidizer råder ingen större tvekan om. Vi tror inte att man vill bråka med Admiral As i skede två trots att Sweetman är obesegrad från tät utan att man släpper så fort han kommer fram.

Avd 2 – Klass II final, 2.140 meter autostart

 • Parker gjorde ett topplopp i Derbykvalet på Jägersro som trea och hade inga problem med att följa upp med en seger i Klass II-försöket veckan efter. Han tog tveklöst de täta starterna på rätt sätt och avgjorde på ett klassigt vis från dödspositionen. Vår grundtanke var att spika honom i det här loppet, men nu när Double O.Seven blivit struken står Parker plötsligt med innerspår. Därifrån öppnar han knappast snabbt nog för att kunna hålla upp ledningen och även om Örjan Kihlström sällan sitter fast med favoriter så går det inte blunda för att det här kan bli knivigt.
 • Santos de Castella är en stallkamrat som lär sikta på att komma förbi direkt. Han fick en alldeles för tuff resa fram till dödens senast i Bollnäs samtidigt som det loppet gick i skyhögt tempo och det var inget att säga något om att han slocknade. Nu är spetschansen god och därifrån kan han sälja sig dyrt.
 • Clandestine var spetshästen i högt tempo i Bollnäs, men det gick helt enkelt för fort. När 300 meter återstod var hon utan svar mot Double O.Seven, men stoet kämpade likväl på strongt som tvåa. Vi tror inte att Clandestine kommer förbi Santos de Castella från start utan här får Daniel Wäjersten sikta in sig på ett rygglopp.
 • Sourire Frö satt fast med gott om krafter i Kriteriekvalet som femma. Gången innan vann han sitt Klass II-försök från tät via 1.11,3 sista varvet och inte heller då behövde han spela ut hela sitt register. Den här hästen är bra och aktuell för tätstriden trots spår tolv.
 • S.G.Kingstone har lyft markant i de senaste starterna och nu när det är autostart är hästen anmäld med jänkarvagn vilket kan ge en extra växel.

Rank:

A: 2-4-5 B: 12-3-7-9-10 C: 8-11-6

Spetsstriden: Santos de Castella ska ha bra chans att hålla ut Clandestine som frontade i senaste starten, men då hade hon ett mer gynnsamt utgångsläge.

Avd 3 – Diamantstoet final, 2.140 meter voltstart

 • Bowling El Mar blir vårt chanstips i detta vidöppna lopp. Hon var fin vid segern i Gävle där hon byggdes upp i ryggar och avgjorde i spurten, men kanske aningen sämre senast på Umåker. Nu är det aviserat skoryck på alla fyra hovar på nytt vilket är ett plus och vi har en teori om att hon kan få överta ledningen i ett tidigt skede.
 • Darah Bibo är i absolut toppslag. Senast på Jägersro galopperade hon efter 75 meter vilket inte står noterat i programmet, men upphämtningen klockad till 1.10,8 i 1.400 meter var av bästa märke. Det har gått tre veckor sedan den starten så vi hoppas och tror att hon ska kommit ur den starten på ett okej vis och inte ska vara märkt. Tävlar hon på samma nivå här blir hon livsfarlig.
 • Rarity A.F. höll helt okej från tät i Diamantstoförsöket i Malmö näst senast och vann därefter bakifrån i enklare omgivning. Hon har vunnit tre av fyra lopp när hon körts i ledningen och alltså varit tvåa i det fjärde, men likvä kan vi uppfatta henne som väl så effektiv med att lopp i ryggar.
 • Zante Grif har radat upp topprestationer hela året, men bara fått vinna ett lopp. Hade hon stått bättre placerad hade vi mycket väl kunnat ha henne överst i ranken, men från stängt startspår på tillägg kan det bli kämpigt.
 • Activated var jättefin i årsdebuten på Bergsåker, men fungerade inte alls lika bra på Jägersro veckan. Det var tomt i tanken redan i slutkurvan och med tanke på det blir hon svårbedömd här även om uppgiften som helhet inte känns svårare än den hon stod inför på Bergsåker.

Rank:

A: 2-8-5 B: 13-15-1-12-7-6 C: 10-14-11-9-3-4

Spetsstriden: Vårt tips bygger till stor del på att Minnucci Zon släpper ledningen och då tror vi att Bowling El Mar är raskast och kan hålla ur Rarity A.F.

Avd 4 – Svenskt Trav-Oaks, 2.140 meter autostart

 • Glamorous Rain blir vårt tipsval i Oaksfinalen, om än med viss tvekan. Hon ”tappades bort” lite i snacket om vilka ston som kunde vara bäst i kullen i somras när hon inte tävlade på två månader, men har sett jättefin ut i de två senaste starterna och föll verkligen med flaggan i topp i kvalet efter att varvat på 1.11! Nu är det upplagt för att hon kan gå med i draget i vad som sannolikt blir ett överpacat lopp och därtill blir det spännande ändring i form av jänkarvagn samt barfota bak.
 • Isabelle Cash är alltjämt obesegrad efter fyra starter. Hon har vunnit flera olika vägar och tycks vara komplett. Senast flög hon fram i spurten från femte utvändigt och vad det verkar så var det inte på barfotabalans som det står angivet i resultatraden utan med skor på hovarna.
 • Senorita Tokio har också inlett sin karriär med fyra segrar på lika många försök. Hon fick ett perfekt lopp i draget bakom värsta konkurrenten i kvalet och avgjorde förhållandevis enkelt sista 100 meterna. Utgångsläget här kan ge henne ett perfekt lopp ånyo, men det finns också en viss risk att hon blir kvar invändigt om det vill säg illa.
 • Great Skills måste vi ha med på systemet trots spår tolv. Hon föll med flaggan i topp i kvalet där hon fick ett tyngre lopp än Senorita Tokio. Visst kan det bli för långt fram, men skulle hon fick gå med bakom Glamorous Rain fram till upploppet är det inte alls omöjligt att hon kan växla ner densamma.
 • Red Lady Express har varit kullens drottning såhär långt. Hon såg fin ut i kvalet där hon bollade med sina konkurrenter och mycket tyder på att hon når täten på nytt. Därtill är hon anmäld med jänkarvagn vilket i sådana fall blir första gången i lopp, men vår känsla är att man inte får fuska bort loppet som spetshäst här utan att man kommer bli rejält synad då såväl Lara Boko som Kashmir River vill framåt.

Rank:

A: 10-3-1 B: 12-2-4-6-5-8 C: 11-9

Spetsstriden: Inledningen känns lurig då såväl Senorita Tokio och Isabelle Cash är orutinerade och inte riktigt ”skickats” med full kraft. Utifrån det får Red Lady Express gälla som spetsfavorit på det hon visat genom att fronta i fyra raka starter.

Avd 5 – Klass I final, 2.140 meter autostart

 • Mateo de Reve har inlett stråande i Björn Goops regi med tre segrar och två andraplatser på fem starter. Han fick se sig besegrad från ledningen i senaste starten på Bergsåker då det handlade om ett försök till denna final, men det kan ha varit så att distansen helt enkelt var i längsta laget för hans del. Gången innan övertygade han vid dödensseger på Solvalla och vi tror att Björn Goop ger hästen en ny chans att löpa ut i tät här.
 • Perpetuate kom fram bra i genrepet på Solvalla och övertog ledningen i ett tidigt skede. Han behövde inte spela ut hela sitt register och det var tacksamt att han slapp jobba på utsidan om ledaren som var fallet vid segern i Gävle gången innan. Perpetuate är kapabel och tuff för klassen, men faller stundtals ifrån aktionsmässigt och vi vågar inte tippa honom etta.
 • Iwan Boko sköt till strålande bra som fyra i Gävle efter sen lucka och fick välförtjänt utdelning gången efter på Jägersro. Då fick han ett vettigt lopp i draget och kan Carl Johan Jepson ge honom det på nytt tror vi att Iwan Boko är duglig för tätstrid även här.
 • Tattoo Avenger fick ett hemskt tufft lopp i genrepet i lördags efter galopp och höll storstilat som sexa. Får han spara speeden längre nu och verkligen gotta sig i draget är han inte utan chans, men då får inte den senaste urblåsaren ha satt sig på fel sätt.
 • Condior är framförallt en effektiv frontrunner och läser vi spetsstriden rätt får han svar av Mateo de Reve från början.

Rank:

A: 4-9-2 B: 12-5-1-11-10-3 C: 6-7-8

Spetsstriden: Sida vid sida räknar vi med att Mateo de Reve håller ut Condior.

Avd 6 – Svenskt Trav-Kriterium, 2.640 meter autostart

 • Francesco Zet är en lustig herre. Han såg tvärslagen ut mest hela vägen i E3-finalen i Gävle, men tog i fint så fort han vreds ut för attack. Samma sak upprepade sig i Kriteriekvalet där få kan trott att han var aktuell för slutstriden när han sprang och släpade i andra utvändigt över sista bortre långsidan. Detta är en riktig löpare som lär komma mer och mer ju fler starter han får innanför västen och därtill är han anmäld barfota bak nu för första gången. Han blir vårt tipsval med viss tvekan.
 • Donizetti är nämligen en mycket värdig utmanare. Han fick ta dödens halvvägs in i loppet i kvalet, men antog den utmaning och svarade fint vid utmaning i slutskedet. Hästen är tuff och vi vet att Jerry Riordan allt som oftast har sina hästar i maxform till de största loppen.
 • Mister Invictus löste även han sitt kval från dödspositionen. Det känns som att Ready Cash-sonen är väldigt gynnad av att löpa ut i fritt läge då han har en tendens att vara entömd bitvis och skulle Björn Goop rentav lyckas forcera hästen till tät är mycket vunnet.
 • Mellby Jinx fick göra allt jobb själv sista 900 meterna i kvalet och det var strongt gjort av honom att ordna andraplatsen bakom Donizetti. Nu är hästen anmäld barfota runt om vilket blir första gången om den balansen kvarstår när det väl är dags. Vi ger honom vårt sista streck i loppet.
 • Indy Rock står måhända inte så långt efter någon av de nämnda kapacitetsmässigt, men frågan är hur den tuffa upphämtningen efter galopp i kvalet sätter sig?

Rank:

A: 3-4-2 B: 10-7-1 C: 9-11-8-5-12-6

Spetsstriden: Om Robert Bergh så önskar är chansen god för Kavatosåfin att fronta från innerspår, men det kan kosta mer än det smakar. Mister Invictus har en tendens att bli framåt och det känns som han gynnas av att gå i fritt läge. Även Francesco Zet kan vara med bra och visa ”plötslig startsnabbhet” på känd Örjan Kihlström maner och så ska Dowhatyoudodowell positionerna sig också… lurig inledning!

Avd 7 – Bronsdivisionen final, 2.140 meter autostart

 • One Kind of Art fick långt fram i Bronsförsöket i Bollnäs från sjätte utvändigt, men levererade ett slutvarv av sällan skådat slag. Oskar J Anderssons femåring hann fram till vinst via 1.09,4 sista kilometern och levererar toppinsatser varje gång just nu. Visst kan det bli långt fram även denna gång, men vi tror på en tuff öppning och tycker totalt sett inte att den här Bronsdivisionsfinalen är den allra tuffaste vi har skådat. Nej, på senaste intrycket väljer vi att chansa och gå fullt ut på One Kind of Art och hoppas på en favorit i repris!
 • Grandfather Bill har tagit tre raka segrar från tät och det råder ingen som helst tvivel om att han är en helt annan häst när han får löpa ut i fritt läge. Nu när det är autostart åker jänkarvagnen på igen och vi håller honom som såväl spetsfavorit som den främste utmanaren.
 • Swagger tävlade på skor i genrepet och gick helt okej som tvåa bakom Even’s Cool Boy. Vid bronssegern i Sundsvall gången innan dundrade han runt med 1.09 första varvet, men hade ändå mod nog för att stå hela vägen. Nu är det 500 meter längre distans som gäller och det känns inte som något solklart plus i våra ögon utan att för den skull vilja utmåla honom som distanssvag.
 • Kurri Jari Boko sändes fram i dödens i bronsförsöket i Örebro och avgjorde på ett resolut vis. Hästen var dessförinnan fyra i sitt derbykval och har lyft ju längre säsongen gått. Får han rygg på One Kind of Art och kan spara speeden är det inte omöjligt att han räcker ända fram.
 • Frodo S. är jämn och nyttig i sina prestationer. Lyckas Carl Johan Jepson undvika dödens med femåringar och kan spara speeden är han också en tänkbar utmanare för den som inte vill spika vår idé.

Rank:

A: 11 B: 2-4-12-5-1-9-6 C: 3-10-8-7

Spetsstriden: Grandfather Bill är ruskigt rask initialt, mycket gynnad av att löpa ut först och det blir kämpigt för Swagger att komma förbi av egen kraft.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 25 SEPTEMBER

Avd 1: 4 Admiral As (5,7)
Avd 2: 2,3,4,5,7,12 (9,10)
Avd 3: 1,2,5,7,8,12,13,15 (10,14)
Avd 4: 1,2,3,10,12 (4,6)
Avd 5: 2,4,9 (12,5)
Avd 6: 2,3,4,10 (7,1)
Avd 7: 11 One Kind of Art (2,4)

2.880 rader / 1.440 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Ny succé på onsdagsgåtan?

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Robert Bergh nyttjas som spikkusk inom V86-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Robert Bergh nyttjas som spikkusk inom V86-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Precis som förra onsdagen är det Solvalla och Åby som delar på V86-gåtan. Vi hade fin framgång under den senaste omgången då vårt spelförslag gav drygt 50.000 kronor tillbaka efter att vi samlat på oss sju rätt i en riktigt lurig omgång där det blev miljonutdelning.

I kväll är det inte säkert att det sticker iväg lika mycket för det finns i ärlighetens namn några starka favoriter. En sådan är Mellby Indigo (V86-3) som inlett karriären mycket starkt med sex segrar på nio starter.

Fyraåringen har övertygat i vardagslopp, visar inga tecken på att vara distanssvag och mycket talar för att Robert Bergh får loppet dit han vill från ett perfekt utgångsläge.

Vi har ett desto mer chansbetonat singelstreck i uttagningsloppet till Amatör-SM på Solvalla. På ett sätt är det så vilt att det nästan tenderar till att vara tjänstefel, men vi bedömer spelvärdet vara så pass högt att vi bara måste ta chansen.
Mer om det nedan!

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till Solvalla och Åby.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Lovely O.O. (V86-1) hittade formen under hösten i fjol och samma sak tycks upprepa sig detta år. Det femåriga stoet var fin senast i Vaggeryd och vi ser framför oss att Christoffer Eriksson är offensiv här och sätter stoet i ett öppet läge vilket passar henne allra bäst. Det finns en liten möjlighet att det rentav kan bli så att hon får överta ledningen; i sådana fall kan hon bli mycket svårfångad.
 • Mellby Indigo (V86-3) har bärgat två raka segrar från dödspositionen och visat prov på härlig styrka. Nu är det debut över lång distans och med tanke på hur tuff han visat sig vara så har vi ingen som helst anledning att tro att det ska vålla problem. Mycket tyder på att det är öppen väg fram till tät denna gång och då stiger givetvis chanserna ytterligare.
 • Kan man spika en häst som körs av en kusk som inte kört lopp över huvud taget under år 2021? Frågan ska ställas och visst lutar det kraftigt åt att svaret är nej, men vi kan ändå inte hålla fingrarna borta från My First Oppspring (V86-4). Fredrik Wallins valack är tillbaka i toppslag och har verkligen övertygat i de två senaste starterna. De här loppen brukar bli överpacade och vi tror att det ”bara” räcker att Sune Hansen kör felfritt från start och sedan ger full gas sista 800 meterna. Då ska segerchansen vara ypperlig!
 • Becker Grif (V86-7) är vi svaga för. Fuxen har inlett väldigt lovande på svensk mark även om han förlorat i de två senaste starterna. Insatserna har dock inte varit dåliga på något vis oh vi håller honom som en bättre häst än loppets favorit Power Lane. Här kan det vara flera andra som kubbar om täten och vi hoppas istället att Becker Grif ska avgöra loppet i spurten med positionssäkre Carl Johan Jepson.

Betrodda som lever farligt

 • Feeling Fat (V86-2) är rask från start, står bra inne i sitt lopp och förstärks med Erik Adielsson i vagnen, men räcker det verkligen till för att han ska vinna? VI ser flera konkurrenter i det här loppet som vi tycker är likvärdiga eller rentav bättre och som favorit är han inget hett objekt i våra ögon.
 • No Pressure (V86-4) hade en övermäktig uppgift framför sig senast i Klass II-försöket i Bollnäs från svårt spår, men det slog kanske inte gnistor om fuxen för den sakens skull heller. Gången innan tycker vi att han borde kunnat avgöra gentemot Blu di Prussia i Gävle och som klar favorit i det här loppet väljer vi att gå emot Love You-sonen.
 • Start vecka-vecka brukar inte avskräcka Robert Berghs hästar, men Samson (V86-5) har ingen superenkel uppgift framför sig i stayerloppet på Åby. Dels ska han ju springa tre varv för andra gången på en vecka och här står tilläggshästarna bakom honom bra inne i loppet då fältet är ganska litet. Vi bedömer honom som väl hårt spelad i skrivande stund.
 • Upptaget i ledningen och heta motbud som jagar i draget. Det är fullt möjligt att Marion Fouty Bon (V86-8) bara är bäst i sitt lopp, men hon lär inte få något gratis och som klar favorit tycker vi att finns spelvärde i att gardera henne.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 22 SEPTEMBER

Avd 1: 3,7,9,10 (1,2)
Avd 2: 2,3,4,5,8,11,12 (9,6)
Avd 3: 4 Mellby Indigo (6,1)
Avd 4: 3 My First Offspring (5,12)
Avd 5: 1,3,4,5,6,7,9,10 (8,11)
Avd 6: Samtliga nio hästar (9,10)
Avd 7: 4 Becker Grif (6,1)
Avd 8: 1,6,7,9 (4,2)

8.064 rader / 2.016 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Stunden är kommen

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Utvändige Mister Invictus är en av förhandsfavoriterna i Svenskt Travkriterium. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Utvändige Mister Invictus är en av förhandsfavoriterna i Svenskt Travkriterium. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Finalerna av Svenskt Trav-Kriterium och Svenskt Trav-Oaks ser ut att vara svårtippade på förhand och öppnar upp lördagens V75-omgång.

Hela omgången innehåller finaler då alla klasser inom STL avgörs utom den högsta då de hästarna istället gör upp under söndagens övningar.

Att Admiral As (V75-1) kommer bli omgångens största favorit råder ingen som helst tvivel om. Reijo Liljendahls häst har fått ett bra startspår i silverfinalen och mycket tyder på att han öppnar upp omgången om han ”bara” håller sig på benen.

De klassiska finalerna är luriga och vi kan inte tänka oss annat än att vi kommer strecka på friskt i respektive lopp när vi har analyserat färdigt.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Solvalla.

Avd 1 – Silverdivisionen final, 2.140 meter autostart

Vågar man lita på Admiral As? Om svaret är ja på den frågan så finns det egentligen inget att tveka på i V75-inledningen utan då börjar man omgången med ett singelstreck. Hästen övertygade återigen stort då han vann på Bergsåker och med ordinarie kusk bakom sig bör chansen vara god att han klarar sig genom första kurvan i rätt gångart. Rackham visade i silverdebuten att han kommer fortsätta klättra sin klättring hela vägen upp till eliten. Vi konstaterar att femåringen får Robert Bergh bakom sig för första gången. Oxidizer och Eddy West är givna bud för den som inte vill spika Admiral As.

Avd 2 – Klass II final, 2.140 meter autostart

Parker gjorde en toppinsats i Derbykvalet och följde upp det med en övertygande seger i Klass II-försöket på Jägersro. Vi ser honom som bästa hästen och ett riktigt framtidsämne och det kan mycket väl bli så att vårt slutliga spelförslag utmynnar i ett system med honom som singelstreck. Double O.Seven var jättebra då han vann sitt försök i Bollnäs på 1.10,7a/1.640 meter före Clandestine. De båda är potentiella utmanare. Sourire Frö satt fast med rubbet sparat senast på Solvalla när det var Kriteriekval. Han har tagit flera steg i sin utveckling i Ulrika Wällstedts regi, men frågan är om inte denna uppgift blir honom övermäktig från spår tolv.

Avd 3 – Diamantstoet final, 2.140 meter voltstart

Ett oerhört lurigt lopp där verkligen är många om budet. Darah Bibo slog på en galopp efter start senast på Jägersro, men den är inte noterad i programmet. Hon gick en strålande upphämtning som fyra och är lätt att hamna på om man vill gå på formkortet nummer ett i loppet. Activated var jättebra i comebacken på Bergsåker den 28 augusti, men svek gruvligt gången efter på Jägersro. Det blev sannolikt för täta starter helt enkelt och nu ska det passa bättre med tre veckor mellan loppen. Minnucci Zon avgjorde på ett snyggt vis när hon fick chansen från vinnarhålet på Jägersro. Skulle hon få rygg på Rarity A.F. ånyo och luckan kommer in mot upploppet kan det gå vägen igen. Orlando och Zante Grif hade varit högaktuella med andra utgångslägen, men nu står båda så till att det kan bli struligt under vägen.

Avd 4 – Svenskt Trav-Oaks, 2.140 meter autostart

En helkul Oaksfinal där kullens etta Red Lady Express möter fyra Timo Nurmos-hästar varav två är obesegrade efter fyra starter. Ja, och ovanpå det kryddas loppet med toppar som Glamourous Rain, Good Vibes och Great Skills vilka samtliga gjorde topplopp från dödens i respektive uttagningslopp. Även om Red Lady Express sannolikt vinner starten så lär hon inte få hållas i lugnt tempo denna gång utan här kommer hon verkligen bli synad. Sannolikt är det Lara Boko som sitter i dödspositionen om hon klarar sig genom första kurvan, men även Kashmir River kommer köras framåt då hon är stänkrädd och trivs bäst i öppet läge. Senorita Tokio kan få drömloppet i draget och Isabelle Cash tycks ha ett brett register då hon vunnit både med tätkänning och via raketspurten i uttagningsloppet. Nej, det här känns riktigt lurigt såhär i början på veckan och loppet kan bli streckkrävande.

Avd 5 – Klass I final, 2.140 meter autostart

Perpetuate brukar vinna när han håller sig på benen, men här blir det en lite annan typ av utmaning än de han stått inför i de senaste starterna. Hästen inleder från bakspår vilket innebär att det kan bli strul och det är dessutom flera bra konkurrenter med i loppet. Mateo de Reve har inte varit sämre än tvåa efter fem starter i Björn Goops regi. Kommer han förbi Mellby Ironman direkt blir han svårslagen. Stallkamraten Iwan Boko är i sitt livs form och levererar starka upplopp om han får spara speeden. Barbaresco V.W. och Tattoo Avenger är bra nog för att vinna, men från elfte- och tolftespår ser uppgifterna svåra ut för deras del.

Avd 6 – Svenskt Trav-Kriterium, 2.640 meter autostart

Precis som Oaks känns Kriteriet öppet och många deltagare övertygade i uttagningsloppen. Mister Invictus tillhör den skaran. Han löste sin uppgift från dödens i försöket och höll sig lugnare än vad som var fallet i starten dessförinnan. Nu återstiftar han bekantskapen med Björn Goop som körde hästen vid segern den 18 juni. Francesco Zet såg ut som ”en död sill” i uttagningsloppet, men tände till å det grövsta så fort han fick anfallsorder in mot upploppet. Brukar han sig och tar i bättre under vägen kan det vara så att han bara skojar med det här gänget. Donizetti löste sitt uttagningslopp från dödens och höll emot en lika strong Mellby Jinx. De är utmanare även här. Indy Rock stod för en strålande upphämtning efter galopp i försöket. Frågan är bara om det loppet sätter sig på rätt sätt?

Avd 7 – Bronsdivisionen final, 2.140 meter autostart

Swagger nådde inte ikapp Even’s Cool Boy i genrepet i Skellefteå, men gjorde på intet vis en dålig insats. Lyckas Sandra Eriksson sätta sin ögonsten i tät precis som var fallet på Bergsåker kan det hålla hela vägen. Invändigt finns det dock värdiga utmanare som knappast kommer göra vägen fram enkel för Swagger. Grandfather Bill är kraftigt gynnad av att löpa ut först och vinner han inte starten så tror vi att han är chanslös. Xanthis de Roi är i knallform av den insats han senast gjorde i Bollnäs som trea bakom One Kind of Art. Kurri Jari Boko vann sitt försök från dödens, men frågan är om inte denna uppgift blir för knivig från spår tolv.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Vi tar grepp direkt!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Carl Johan Jepson nyttjas som spikkusk. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Carl Johan Jepson nyttjas som spikkusk. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Stärkta av onsdagens succé med 48.845 kronor i vinst på vårt V86-förslag tar vi oss an lördagens V75-omgång på Färjestad med stor glädje.

Robert Berghs hästar går oerhört bra för dagen och känns som trygga kort att luta sig mot. När Crazy First Love (V75-4) ska få tävla barfota runt om för andra gången i karriären tror vi på full utdelning i vad som nu blir tredje framträdandet i Robert Berghs regi.

Unionskampen (V75-6) har ofta sett någon stor favorit i fältet, men årets upplaga känns nära nog rekordöppen. Vi plockar med fyra hästar på vårt systemförslag, men känner oss innerst inne övertygade om att det är tillräckligt.

Här kan du ta del av startlistorna till tävlingarna på Färjestad.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Beartime väljer vi att spika i inledningen då vi behöver ha två singelstreck och det inte direkt kryllar av dem i den här omgången. Han felade direkt från start senast på Jägersro, men brukar normalt sett stå på benen och öppna riktigt snabbt. Gången innan gjorde hästen en toppinsats som tvåa bakom Born Unicorn i silverfinalen på Åby från svårt utgångsläge och de här förutsättningarna är riktigt smaskiga för hans del.
 • Mas Capacity är vi väldigt imponerade av. Han ser ut att bära de pengar han fick på sig genom andraplatsen i Suur Hollola-finalen och avslutade starkt som fyra senast på Vermo i Finskt Mästerskap. Hästen är rask iväg och vi tror att Jorma Kontio rör sig framåt direkt och kan tänka sig att ta dödens.
 • Sandsjöns Enzo var otroligt bra när han vann en silverfinal på Färjestad den 3 juli, men det har inte slagit gnistor om honom i efterföljande starter. Skulle han komma förbi Beartime direkt skulle chansen öka för det verkar som att han är allra effektivast med tätkänning numera.
 • Red Bar gynnas av sprint och går ner lite i klass denna gång efter att mött snabbloppstoppar hemma i Norge. Han har tagit två av sina tre segrar i år från ledningen, men är inte alls oäven bakifrån.
 • Adde S.H. galopperade halvvarvet före mål senast i Halmstad, men kom tillbaka bra i skymundan som femma. Hästen vann ett silverförsök på Axevalla efter ett rygglopp i de bakre regionerna och är inte utan chans om det blir uppskruvat tempo.

Rank:

A: 1 B: 7-2-10-6-5-3-4-11 C: 8-12-9

Spetsstriden: Även om Önas Nougat är väldigt startsnabb så ska det mycket till för att han ska ta en hel längd på Beartime som ska kunna öppna riktigt rappt från innerspår.

Avd 2 – Klass II, 1.640 meter voltstart

 • Blue Frontline blir vårt tipsval i ett Klass II-försök över sprint som därtill startas med voltstart. Det låter stressigt värre tycker vi och närmast utgår ifrån att en handfull hästar har gjort bort sig innan första kurvan är passerad. Blue Frontline var tvåa från tät i ett Diamantstoförsök i Lindsberg i juli bakom Orlando och har suttit fast i de efterföljande två starterna. Mikael J Andersson är ruskigt vass på att pricka från ett sådant här utgångsläge på Färjestad och vi utgår från att han sätter Blue Frontline i tät direkt. Därifrån är hon hästen att slå för de övriga.
 • Mister K.O.Z. visade bra uppfattning då han kontrade till vinst i Tingsryd och följde upp det med en lätt spetsvinst på Jägersro. Klarar han av andraspåret är han bra nog för att göra upp om segern även om han inte når ledningen.
 • Habrik Am fick gå tufft sista 700 meterna senast på Solvalla och höll klart godkänt som trea. Nu tycks bakskorna åka av på nytt, men fjärdespår i volten är inte optimalt för honom att inleda från.
 • Emperor har det snäva spåret på utsidan och det blir intressant att se om han klarar av att hantera det. Hästen höll helt okej från ledningen i ett Klass II-försök på Bergsåker och har dessförinnan visat att han hanterar andra typer av löpningsupplägg lika väl.
 • Perfect Score Ås höll bra från dödens senast i Örebro i ett lopp som vanns av Grand Canyon Sisu. Kan han följa med Blue Frontline från springspår och komma ner okej så förväntar vi oss bra grejer av honom i spurten.

Rank:

A: 6-2-4 B: 5-7-1-3-9-11-10 C: 12-8

Spetsstriden: Vi kan inte se Blue Frontline missa ledningen från springspår i lag med Mikael J Andersson.

Avd 3 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

 • Disco Volante återkommer efter tre månaders uppehåll och är givetvis en smula svårbedömd utifrån det perspektivet. Hästen har i alla fall god statistik vad gäller hans senaste comebacktillfällen. De tre senaste gånger då han återkommit efter paus i mer än två månader har hästen två segrar och en andraplats. Står han på benen initialt har han god chans att vinna starten och loppet.
 • Gareth Boko har efter sin tredjeplats i Elitloppsfinalen fått med sig lite småslantar från olika storlopp. Utdelningen har inte varit optimal, men hästen har inte gjort dåliga lopp på något vis utan framförallt haft svårt att komma till i loppen. Det har varit hans akilleshäl, men att formen kvarstår råder ingen tvivel om och med minsta klaff på bitarna har han alla möjligheter att avgöra i spurten.
 • Missle Hill avslutade starkt i långloppet i Rättvik bakom J.J.Stitch och visade att han även hanterar den typen av uppgifter. Den kortare distansen tycker vi dock passar honom ännu bättre, men frågan är hur han hamnar till här? Vid laddning är risken stor att han får dödens om han inte får ett direkt övertag på Disco Volante.
 • Mellby Free spurtade starkt som femma i Sundsvall Open Trot. Det var en klar plusinsats och hon tycks vara tillbaka med besked. Frågan är hur Björn Goop väljer att lägga upp taktiken denna gång. Att rygga Disco Volante kan bli perfekt såtillvida att luckan kommer, men det kan lika gärna bli så att han blir fastlåst.
 • Antonio Trot gör starka insatser gång efter gång, men det är långt mellan segrarna under vår, sommar och höstsäsongen.

Rank:

A: 1-6-4 B: 9-3 C: 7-10-2-8-5

Spetsstriden: Disco Volante har frontat i tre av de fem senaste loppen där han haft innerspår över 1.640 eller 2.140 meter. De andra två gångerna har det blivit galopp, men normalt sett ska ha ha bra chans att öppna så snabbt att han håller ut Missle Hill.

Avd 4 – Unionsstayern, 3.140 meter voltstart

 • Crazy First Love har inga exceptionella resultat såhär långt i karriären, men vi tycker ändå att han är klart intressant som singelstreck i det här stayerloppet som annars är streckkrävande. Sexåringen stod för en stark upphämtning efter galopp i debuten för Robert Bergh och höll därefter helt okej som dödensfyra på Åby i ett ganska så hyggligt lopp. Nu är hästen anmäld barfota runt om vilket i sådana fall blir andra gången i karriären. Första gången var han urtapper som tvåa i ett lopp på Bergsåker som fyraåring och lyckas han nu få en mer skonsam väg och rentav hitta till tät så blir han väldigt svårfångad.
 • Mystic Mom har nött på i sådana här typ av lopp en längre period och tycks aldrig göra en dålig insats. Senast satt han fast med sparade krafter och lyckas Magnus A Djuse spara speeden på femåringen här så kommer han gå fort över spurtrakan.
 • Kennedy tycker vi är klart intressant för den som vill gardera. 2019 års Derbyfinalist gillar distans och gick i mål med sparade krafter senast i silverförsöket på Jägersro. Carl Johan Jepson kör för första gången och få är så duktiga på att hitta ”rätt stigar” på Färjestad som han är.
 • Dream Builder har gjort det bra i ganska tuffa gäng i Norge, men känns ändå svår att sätta in här. Hästen var fyra i Norskt Mästerskap den 31 juli och står den dryga distansen.
 • Orlando G.M. har mött småputtrigt motstånd hemma i Norge under sensommaren och hösten. Nu gör han sin första start på svensk mark och kanske kan det faktum att kusken får nyttja körspö väcka upp honom en aning.

Rank:

A: 4 B: 6-10-12-8-11 C: 5-13-9-3-2-7-1

Spetsstriden: När det är ”påslaget” på Crazy First Love tror vi inte att någon vill bråka i spetskampen utan lämnar över taktpinnen per omgående.

Avd 5 – Klass I, 2.140 meter autostart

 • Bugatti Miles kastade sig i galopp kort före start i comebackloppet och det är lite nerv i femåringen. Senast i Eskilstuna tog Per Lennartsson en lugn start från innerspår bakom bilen och Bugatti Miles ställdes inför en tuff prövning då han fick svettas ut under slutvarvet. Han antog dock den utmaningen och var värd högsta betyg. Någon snabbstart tror vi inte på även om han kan öppna bättre än han visat i de senaste loppen, men hästen är så bra att han kan lösa uppgiften ändå.
 • Gaylord Am fick för långt fram i Klass I-försöket på Bergsåker och fick nöja sig med en mindre slant den gången. Nu är hästen anmäld barfota runt om vilket kittlar och blickar vi tillbaka till de insatser han gjort under sommaren så har de varit av sådan klass att de gått att sätta ett stort utropstecken efter.
 • Tattoo Avenger fick göra jobbet själv sista 700 meterna på Bergsåker, men löste likväl uppgiften. Han studsade tillbaka snabbt efter den sämre insatser i Gävle gången innan och det kan vara så enkelt att han är vassare när han får anfalla bakifrån.
 • Mandela Zon var vårens stora ”surrhäst” och vann bland annat en Klass II-final i mars. Han återkommer efter tre månaders uppehåll och även om hästen är riktigt bra så väljer vi att placera honom utanför systemet nu när det därtill är anmält med skor runt om.
 • Loveexplosion H.C. var strålande bra senast på Åby där han kom till tät och vann på urstarka 1.13,6/2.660 meter. Hästen står perfekt inne i det här loppet, men det blir tuffare att nå tät denna gång och då kan uppgiften bli honom övermäktig.

Rank:

A: 2 B: 10-9-4-5-1-8-6 C: 3-7-11-12

Spetsstriden: Här kan det gå undan. Zenato är rask initialt och känns som den troliga ledaren i kamp med främst Teton Nikkis Man. Carl Johan Jepson kan det sistnämnde väl och bör kunna ”ladda lagom” för att det ska räcka till att hålla ut.

Avd 6 – Unionskampen, 2.140 meter autostart

 • Tangen Haap blir vårt tipsval i Unionskampen som känns ovanligt lurig. Tolvåringen hakade på Odd Herakles lättsamt i Östersund och såg ut att ha bra med krafter kvar över målgången. I den efterföljande starten fick han dödens, men höll riktigt starkt och fick ”bara” släppa smygkörde Philip Ess förbi sig. Här finns det viss chans på ledningen för Tangen Haap och från den positionen kan han bli svårfångad med Erik Adielsson som chaufför.
 • Åsrud Vilja fick en tuff väg fram till tät senast och höll med tanke på det väl som tvåa. Hon har fått två lopp i kroppen nu efter lång frånvaro och ska flytta fram sina positioner för varje starttillfälle. Nu är det anmält barfota fram vilket är en plusvariant för stoet och hon kan absolut bjuda ”pojkarna” på en riktig match.
 • Söndre Jerkeld gör sin första start på svensk mark och blir svårbedömd för V75-spelarna. Hästen vann Norskt Mästerskap i näst senaste starten efter en styrkedemonstration där han jagade ikapp ledaren Troll Solen kort före mål trots att han fick göra jobbet själv i tredjespår sista 700 meterna.
 • Kleppe Fanden forcerades till tät i ett tidigt skede senast på Bjerke och gick undan till enkel seger i ett ganska billigt lopp. Den här uppgiften är tuffare, men Kleppe Fanden som var trea i Elitkampen i maj ska likväl ha en outsiderröst.
 • Våler Nikolai snabbstartade till tät på Solvalla och gick ifrån på ett fint vis. Nu steppar han upp i konkurrens då det blott handlade om ett kombinerat fem- och sexåringslopp senast på Solvalla och den här uppgiften är tveklöst tuffare.

Rank:

A: 5-3-4-2 B: 6-7-9 C: 8-10

Spetsstriden: Åsrud Vilja kan ta sig förbi Kleppe Fanden vid full laddning, men frågan är om inte Tangen Haap får ta över i skede två.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

 • Oracle Tile får tipset i ett öppet bronslopp där vi egentligen hade velat strecka på lite mer än vad vi har råd med. Femåringen stod för en toppavslutning vid femteplatsen på Axevalla i under trippeltravet och föjde upp med en förhållandevis enkel seger i ett stayerlopp under Åby Stora Pris-dagen. Oracle Tile har ett brett register och ska gälla som favorit här även om det kan tänkas ha blivit lite väl långt mellan starterna.
 • Gogobet Sisu fick för långt fram senast på Bergsåker, men samtidigt hade farten varit väl uppskruvad och vi hade förväntat oss lite mer av honom i spurten. Nu är Gogobet Sisu tillbaka över lång distans vilket känns än mer passande för hans del och han ska kunna utmana om segern.
 • Deal Done Zet galopperade från start senast på Romme vilket inte står noterat i programmet. Han fick en tuff resa med tredjespår sista 1.200 meterna därefter, men höll riktigt strongt som tvåa bakom Pontiac S.W. Deal Done Zet har två segrar på fem försök över lång distans och det känns som att den faller honom helt i smaken.
 • Mister Donald slog det inga gnistor om senast på Jägersro, men då tävlade han med skor och det är bara att konstatera att hästen inte är lika vass på den balansen. Nu är han åter anmäld barfota runt om och det är inte alls omöjligt att han är den som får det perfekta loppet i draget från innerspår.
 • Vien Ici trodde vi på senast på Jägersro, men alla chanser var borta när han inte kunde hålla ledningen. Hästen satt fast med rubbet sparat därefter, men frågan är om det inte är några som är lite för bra för honom här för att formkortet ska kännas glödhett.

Rank:

A: 2-6-7 B: 1-5-10-8-11 C: 4-3-9-12

Spetsstriden: Vitro Diablo bör vinna starten då han är riktigt explosiv initialt. Vi tror dock inte att han körs i ledningen över lång distans utan här är Deal Done Zet och Reddington snabbt framme och ställer en fråga om att få överta.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 18 SEPTEMBER

Avd 1: 1 Beartime (7,2)
Avd 2: Samtliga hästar (6,2)
Avd 3: 1,3,4,6,9 (7,10)
Avd 4: 4 Crazy First Love (6,10)
Avd 5: 2,9,10 (4,5)
Avd 6: 2,3,4,5 (6,7)
Avd 7: 1,2,6,7 (5,10)

2.880 rader / 1.440 kronor