Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Äntligen Elitloppet!

Av
Emil Persson
Önas Prince och Per Nordström. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Önas Prince och Per Nordström. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Elitloppssöndagen är äntligen här! Det är hög klass på omgången från start till mål med Elitkampen (V75-1) och Breeders Course-finalen (V75-4) som miljonlopp utöver Elitloppsförsök (V75-2 samt V75-3), Fyraåringseliten i såväl öppen klass som för ston (V75-6 samt V75-5) samt Lärlingseliten (V75-7).

Vi utser Callmethebreeze i Fyraåringseliten för ston som söndagens bästa singelstreck och väljer att gardera Don Fanucci Zet i dennes försök till Elitloppet.

Här kan du ta del av startlistor och tips i sin helhet till söndagens tävlingar.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport finns följande alternativ:

Roliga och troliga

  • Önas Prince (V75-2) var tillbaka med besked i Örebro. Nu är det påställt värre med barfota runt om samt jänkarvagn direkt i försöket och Per Nordström låter kusligt nöjd med sin häst i förhandssnacket. Vi kan absolut se Önas Prince spåra det här loppet från start till mål.
  • Pure Atlas (V75-4) bedömer vi vara en ”superkanon”! Hästen ser ruskigt läcker ut och verkar ha skyhög kapacitet. Det här motståndet blev inte så vasst som det kunde ha blivit och vi tycker att allt talar för att hästen leder från start till mål.
  • Callmethebreeze (V75-6) vann Gran Premio Orsi Mangelli i höstas och ytterligare två Grupp I-lopp tidigare under säsongen. Han har matchat äldre topphästar under våren och Philippe Allaire har tydligt uttryckt att han siktat mot detta lopp i flera månaders tid. Hästen är kusligt startsnabb och utrustas därtill med jänkarvagn denna gång. Nej, allt talar för Callmethebreeze!
  • Bästa Nesta (V75-7) har vi gillat vad vi har sett av på italiensk mark och det här är en häst med för lite pengar på kontot kontra kapacitet. Han kan faktiskt ha ”bronskapacitet” och känns som ett riktigt kul spelobjekt i lag med en för sammanhanget riktigt skicklig kusk i form av Andreas Lövdal.

Betrodda som lever farligt

  • Don Fanucci Zet (V75-2) hade samma utgångsläge i sitt uttagningslopp till Elitloppet ifjol och då ”nöjde sig” Örjan Kihlström med att vara tvåa. Det är fullt möjligt att han kommer till så pass hyggligt direkt att han sitter för bra till för att de ska kunna stå emot honom över upploppet, men vi för oss är han ändå helt given att gardera.
  • Clarissa (V75-5) var kusligt vasst utvändigt ledaren i Neapel på topptiden 1.11,6a/2.100 meter. Vi uppfattar henne dock som mer stark än snabb och det kan bli svårt att hinna fram i dödens i tid i detta lopp.
  • Asteroid (V75-6) är en jättebra fyraåring, men nu möter han en riktig topphäst i Callmethebreeze som redan bevisat att han matchar äldre hästar utan större problem. Därtill blir det svårt att komma förbi densamme från början så här tycker vi att strecken sitter felaktigt jämt.
  • Zorro Wind (V75-7) var positiv i Mantorp efter en mediuminsats i årsdebuten. Planen tycks dock vara att fortsätta köra hästen med skor på hovarna och det här motståndet är inte alls enkelt på något vis. Nej, det här kan vara en favorit som är i fara och som känns given att gardera för oss.