Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips söndag: ”En klockren uppgift”

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Tangen Haap och Björn Karlsson – en vinnare i omgångens kallblodslopp?
Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Tangen Haap och Björn Karlsson – en vinnare i omgångens kallblodslopp? Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Söndagens sjurättspott är förstärkt med 53.190.573 kronor och betydligt större än en ”vanlig” jackpot. Med andra ord är omgången jätteintressant och omsättningen kommer dra iväg i dessa corona-tider när spelobjekten är få.

Startlistor till Rommes tävlingar.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-strykningar

V75-1: 2 Easy Cash
V75-3
: 4 Nordby Fröy
V75-5: 8 Vichy Grif

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Don Fanuncci Zet omnämns redan som en potentiell Derbyhäst och visst håller vi med om att han är lovande. Han har dock förlorat två lopp i karriären när han stått lite svårt till eller fått för långt fram och samma scenario kan upprepa sig här då de värsta motbuden står bättre till.
 • L.L.Royal lyckades inte jaga ikapp King of Everything på Färjestad, men gick fullt okej som trea. Han följde upp det med en säker dödenstriumf och blir svårfångad om han håller upp innerspåret.
 • Vi tror att han har vettig chans att göra det kontra Pine Muscle som laddas från springspår. Det går inte att ta miste om vilken effekt Anton Sverre i Stall Goop tror att skorycket kommer ge på denna häst, men leker man med tanken att det blir en omstart och han ska skickas iväg ett par gånger med full kraft så kan det också bli många ben in mot första kurvan.
Fakta

V75-1

10 Don Fanucci Zet
1 L.L.Royal
7 Pine Muscle
–––
3 Tinten
2 Easy Cash
5 Brandy Flame
9 Västerbo Jolene
———
8 Next Limit
4 Deliver
12 Big Shot
11 Let It Be Me Tooma

Expandera

>> Spetsstriden: Här kommer mycket avgöras. Vi säger knapp fördel för L.L.Royal kontra Pine Muscle eftersom det kan vara lurigt att ”tokladda” från springspår med en häst som tävlar barfota runt om för första gången. Risken att det kan bli lite rulligt in mot första kurvan är påtaglig…

Intervjuer:
L.L.Royal (1) vann med krafter kvar senast och jag tycker att hästen har varit duktig varje gång på sistone. Nu blir det lite längre mellan starterna, men det har inte varit några fel och han var fin i måndagens jobb. Jag ville helt enkelt att hästen skulle gå ur klassen och vi har väntat in det här loppet. L.L.Royal trivs i spets och jag ser honom gärna i ledningen. Han gillar när han får löpa fritt, men hästen går även bra i andra positioner. Jag har god tro på honom och det finns växlar sparade. Han går fortfarande med järnskor och dövad, men det är inte aktuellt med några ändringar den här gången, säger Li Hanné.
Brandy Flame (5) var helt okej förra helgen, det blev svårt att ta något till slut i spåren. Han är stor, men så fin travare att han ska klara av femtespår. Hästen kan öppna bra om han har ordning på benen. Om fötterna håller blir det barfota igen och inte heller i övrigt några ändringar. Vi kommer kolla hovarna senare i veckan, säger Svante Båth.
Digital Download (6) har varit bra i nästan samtliga starter hon gjort i år. Det blev ännu bättre när vi plockade av henne skorna i senaste starten. Tanken är att tävla henne barfota igen om banan tillåter. Springspåret passar henne bra, säger Stefan Melander.
Pine Muscle (7) lade bort krafter efter omstarten i årsdebuten och vi tror helt enkelt att han kvävde sig. Nu tränar han fint och jag tror att barfota runt om som det nu ska bli för första gången kan ge en enorm växel, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Next Limit (8) står perfekt inne här och kommer med bra form. Hästen är stark och jag tycker att spåret passar, han har ju rygg på en bra konkurrent. Jag säger inte att han vinner, men lite spännande känns det faktiskt, säger Eric Martinsson.
Don Fanucci Zet (10) är en riktigt härlig häst som har enormt driv i steget. Experterna kommer säkert åter slita sina hårstrån när han visar upp sig på banan, hästen är nämligen ingen glänsare alls i uppvärmningen och han tar gärna till galopp. Det är en häst med passgångarstam och hans beteende innan loppen är honom förlåten. Väl i lopp tar han sig samman och visar härlig styrka och fart, men det är också så att samtliga vinster så här långt är tagna i tät, så visst grusar utgångsläget segerchansen rejält. Jag tror inte att han är sämre än sina motståndare och Daniel var riktigt nöjd i måndagens jobb där urryckare testades för första gången. Min känsla är att Don Fanucci är bra nog att vinna loppet, bara han tar i mer än vad han tidigare gjort från positioner bak i fälten. Det blir barfota bak nu, säger Thomas Hedlund i Daniel Redéns stall.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Sigel Garline avslutade 1.10,3 sista 700 meterna bakom Sir Ratzeputz senast utan att lyckas komma nära. Han har gjort bra insatser hela vintern, står perfekt inne och har ingenting emot den dryga distansen. Vi tycker att det här är ett tunt klass I-försök och väljer att spika Sigel Garline då det är högt spelvärde i hästen i detta lopp.
 • Accolade tycks glömmas bort en aning, men det tycker vi är fel. Han har inte fått till det i lite tuffare omgivningar tidigare, men det har mer berott på tillfälligheter än hästens egna tillkortakommande. Håller han sig lugn fäller han många sista 700 meterna.
 • Digital Science lever enbart på sin styrka och gynnas kraftigt av att det är tre varv. Han är absolut anständig för klassen, men ingen häst vi kastar oss över.
 • He’s Marvelous har fått ett lopp i kroppen, men känns svårbedömd. Hans meriter är främst från 2018 och bakåt och det är inte enkelt att räkna på vart han står för dagen.
Fakta

V75-2

10 Sigel Garline
———
2 Accolade
3 Digital Science
11 He’s Marvelous
5 Tengil Face
9 Cobbys Nana
6 Vien Ici
12 Very Charming
———
1 G.R.J.’s Wolverine
7 Livi Majesty
8 Jackpot Tooma
4 Naughty Boy

Expandera

>> Spetsstriden: G.R.J.’s Wolverine tror vi frontar och släpper till första bästa. Kanske kan Tengil Face vara först fram och överta?

Intervjuer:
Accolade (2) kvävde sig senast efter att blivit för pigg. Vi kollade upp honom i halsen efteråt utan att finna några fel så det måste helt enkelt varit så att han kvävde sig. Det var givetvis ingen perfekt uppladdning, men han har tränat bra efteråt och planen att gå för detta lopp har därför stått kvar. Jag tycker absolut att han håller V75-klass och distansen är inget minus, säger Eric Martinsson.
– Vi hade förväntat oss mer av He’s Marvelous (11) senast även om det handlade om årsdebut. Han hade sett bra ut i träningen före det loppet, men det kan ha varit så att han helt enkelt behövde genomköraren. Jag tycker att hästen är så pass bra i grunden att han kan streckas om man garderar loppet. Inga ändringar, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Sigel Garline (10) stod tufft inne i förra loppet, men han visade kapacitet och slog mer meriterade konkurrenter. Hästen har 497.000 kronor på kontot och när jag kollade propositionerna och såg att det var ett klass I-försök över tre varv valde vi att sikta hit. Sigel Garline är stark och allt har känts bra i träningen. Det blir spännande på söndag och han är en av de som ska räknas, säger Hans-Owe Sundberg.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • Steinfaks gjorde ett topplopp i Gävle senast då han fick gå utan rygg i tredjespår de sista 1.200 meterna. Han fick se sig besegrad av Pydin som hade körts till ledningen och det var ingen tvekan om att Steinfaks var den ur duon som gjorde det bästa loppet.
 • Ådne Odin var ute på eliten i Norge i senaste starten och gick då riktigt bra som trea. Han står spännande till på mellanvolten och är ett hett bud.
 • Tangen Haap var hårade betrodd än Steinfaks senast i Gävle, men slog på en tidig galopp. Upphämtningen var det inget fel på och för oss är han inte mindre het i det här loppet än vad han var senast i Gävle.
 • Don Viking kommer ha många anhängare när han ska tävla barfota runt om. Han vann förra gången, men den här uppgiften ser tuffare ut.
Fakta

V75-3

14 Steinfaks
7 Ådne Odin
12 Tangen Haap
——
15 Pydin
10 Don Viking
1 Fylking
9 Bellfaks
3 Brenne Järven
11 Järvsöodin
2 Guldtopp
———
5 Demex
13 Mino
8 Lex Peidei
6 Bilbo B.S.

Expandera

>> Spetsstriden: Fylking och Brenne Järven gör upp. Vi hittar inte den där givna mellanvoltshästen som ska dundra fram direkt utan här kan det finnas viss möjlighet att maska bort en bit.

Intervjuer:
Tangen Haap (12) är lite känslig från start, men nu är det bättre hästar kring oss och jag tror inte att jag ska behöva ta i hästen i början. Han var jättefin, spänstig och alert, i onsdagens intervalljobb och hästen är bättre i ryggar än i ledningen. Min första tanke var att chansa invändigt, men jag är säker på att han är kvickast ut från 40-volten och det kan lösa sig vettigt med draghjälp av Don Viking eller Järvsöodin. Det är en tuff uppgift med bra kallblod på varje volt, men det borgar för högt tempo och jag tycker att Tangen Haap har segerchans. Det blir minst barfota bak, vilket är en bra växel, säger Björn Karlsson.
Steinfaks (14) var mycket bra senast och han tränar fortsatt fint. Han känns fit for fight och jag tror på en bra insats igen, men när hästarna blivit rejält trötta i loppet innan märker man först när det är tävling om de kommer upp i samma nivå. Han har haft dåliga spår två gånger i rad, men nu är läget bättre och hästen är snabb ut. Jag ser gärna att Kihlström kör till tidigt för att inte dra fram konkurrenterna under slutvarvet och jag hoppas och tror att Steinfaks slutar bland de tre främsta. Nu blir det barfota fram, vilket är en stor fördel, säger Stian Eilefsen.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • Mats E Djuse utsågs till Årets Komet och tillhör såklart de bästa kuskarna i det här loppet för ungdomar. I förra starten vann ”komten” bakom Bear Victory efter snygg avslutning och till skillnad från flera av konkurrenterna har han kört sin häst tidigare. Femåringen står perfekt inne penningmässigt, sitter direkt i andraspår och uppgiften ser klockren ut. Hästen kan vinna med offensivt upplägg till dödens, men hon är även effektiv om det blir högt tempo och hon kan spara på spurtkrutet.
 • Bakom spiken är det vidöppet. Loveya Fashion gör intressant debut i ny regi och räknas tidigt trots årsdebut. Hon har duktig körsven och ska tävla i ”bike” för första gången.
 • Kavata Käll gjorde flera fina insatser förra hösten och känns näst hetast av stona från tillägg. Hästen har vunnit tre av åtta starter med barfotabalans runt om, vilket är balansen på söndag.
 • Iceland Falls kan öppna och ska inte nonchaleras om hon sköter sig.
 • Lamona Håleryd kämpade starkt efter tufft upplägg senast och här är hon garanterad spårsnål resa.
Fakta

V75-4

10 Bear Victory
–––
3 Loveya Fashion
12 Kavata Käll
5 Iceland Falls
1 Lamona Håleryd
7 Easter Rich
13 Rafale d’Inverne
6 Goutte de Pluie
14 Jasmin Band
–––
8 Ella Victorystone
2 Anna Baffel
9 Charmante Amok
4 Cordelia I.S.
11 Juni Roadrunner
15 Misirlou

Expandera

>> Spetsstriden: Lamona Håleryd är spetsfavorit och hon utmanas främst av Iceland Falls. Även Loveya Fashion lär prova mot ledningen.

Intervjuer:
Loveya Fashion (3) hade lite bekymmer i början hos mig, men nu är allt bra och hästen har tränat ordentligt en lägre tid. Det känns som en stark och bra häst för klassen och jag tycker inte att hon är borta ur segerstriden. Vi har duktig körsven, passande spår och nu kör vi troligen med jänkarvagn för första gången, säger Katja Melkko.
Rafaele d’Inverne (13) blev det lite för drygt för senast med vida spår under slutvarvet. Hon var likväl inte så långt ifrån tredjeplatsen och med en spårsnål resa här så är jag inte alls främmande för att hon vara med ett bit fram. I de här loppen brukar det ju kunna bli körning och några lägger för mycket kraft under vägen. Jag har inte bestämt mig om jag ska sätta på en ryckhuva nu för första gången på ett tag och ha henne lite nerdövad i starten eller om jag ska sätta på ett norskt huvudlag för att hålla henne fokuserad på så vis. Jag får fundera lite på den saken, säger Eric Martinsson.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Guillaume Boko är ovan kort distans, men det ser ut att bli passande högt tempo och han kan få loppet i den främre träffen. Fuxen kommer från stall i form och nu är han anmäld med jänkarvagn.
 • Deep Pockets är en duktig sprinter som är på väg mot toppformen. Hans chanser ökar markant om han tar en längd på Betting Rebel i startrusningen.
 • Click Bait är startsnabb och fullföljde bra efter att ha släppt ledningen i årsdebuten, men han är orutinerad och har kvicka konkurrenter på insidan.
 • Chapuy var smällfin från ledningen på 1.10,9a/1.640 meter i årsdebuten, men sex av hans sju vinster har kommit från spets och bakspår är ett stort minus.
 • Adde S.H. kämpade urtappert i bronsfinalen senast och är kvar i klassen.
Fakta

V75-5

3 Guillaume Boko
2 Deep Pockets
4 Click Bait
–––
10 Chapuy
9 Adde S.H.
1 Betting Rebel
–––
5 Bon Ego
8 Vichy Grif
7 Jefferson Dotcom
11 Pikachu Face
6 Global Thunder
12 Il Mio Hooligan

Expandera

>> Spetsstriden: Betting Rebel har bra spetschans och lär köras i front över sprinterdistans. Han utmanas av Deep Pockets och Click Bait.

Intervjuer:
Deep Pockets (2) visade uppåtform senast, men jag hoppas och tror att jag kan göra honom ytterligare lite startsnabbare på söndag och vi måste prova rejält från början. Det får inte krångla för mycket på V75, då blir det tufft att vinna men jag tycker som sagt att hästen är på väg mot toppform. Det blir samma balans och utrustning som senast, barfota, jänkarvagn och helstängt huvudlag, säger Svante Båth.
Guillaume Boko (3) var med i en tuff öppning senast, men höll starkt. Hästen har ett bra läge och ska kunna få en fin position även om det inte blir ledningen. Jag ser det som vår bästa segerchans på söndag, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Click Bait (4) är inte på topp ännu, men gjorde det väldigt bra som tvåa i årsdebuten. Han travade 1.10 sista varvet och den här uppgiften ser spännande ut, säger Stefan Melander.
Jefferson Dotcom (7) låg på för mycket senast och sedan fick han störningsmoment framför sig. Då är han svår att få igång igen. Nu skiftar jag till ett norskt huvudlag och han ska gå i ryggar. Vi kör även utan skor fram och med jänkarvagn den här gången, men läget är dåligt och jag hoppas på en matlapp, säger Stian Eilefsen.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Sorbet segrade på 1.09,8a/1.640 meter från dödens i årsdebuten – med flera växlar sparade. Hästen är snabbast på svensk mark 2020 och även om hans tre senaste segrar har kommit över sprinterdistans ska full väg inte vara någon stor nackdel. På svensk mark står han noterad för sju vinster på åtta försök i ledningen.
 • Makethemark vann det här loppet i årsdebuten ifjol och är anmäld barfota runt om. I år har han ett lopp i kroppen och han var finfin i comebacken, men istället är utgångsläget ett stort minus.
 • Milliondollarrhyme var femma i Elitloppet, slutade tvåa i Jubileumspokalen och vann SM förra säsongen. Sexåringen segrade i årsdebuten 2019, men gjorde då comeback i ett ”vanligt” lopp med hästar som tjänat upp till 1,2 miljoner kronor.
  Han känns jäkligt stark och fin men har inte tränat i några högre farter. Hästen är inte helt på topp och kommer säkert att behöva ett par lopp i kroppen”, säger Fredrik B Larsson till Kanal75.
 • Elian Web spurtade godkänt i skymundan senast och gynnas av framspår.
 • Milligan’s School fick ingen utdelning i två tuffa lopp i Paris i vinter och har pausat två månader. Hästen kan duga, men hade behövt ett framspår för att känns het.
 • Reckless fullföljde bra bakom Disco Volante i C Th Ericssons Memorial senast.
Fakta

V75-6

5 Sorbet
–––
12 Makethemark
9 Milliondollarrhyme
7 Elian Web
10 Milligan’s School
2 Reckless
6 Baron Gift
1 Bucks To Burn
4 Esprit Sisu
–––
8 Super Nice
11 Chief Orlando
3 Usain Henna

Expandera

>> Spetsstriden: Bucks To Burn öppnade förbättrat senast. Han har vettig chans att fronta initialt och släppa till stallkamraten Sorbet. För den sistnämnde gäller det att hålla Elian Web på utsidan.

Intervjuer:
Bucks To Burn (1) har gjort tre riktigt bra insatser i år. Avslutningarna i Frankrike var positiva och årsdebuten på svensk mark var stark. Det lär knappast bli någon ledning den här gången, men den här hästen gynnas av jämnt tempo och det kan det bli här. Normalt sett får han svårt att vinna, säger Thomas Hedlund.
Reckless (2) var jätteduktig senast. Han öppnade förbättrat den dagen och ska kunna få en vettig position. Hästen slår ur underläge, men kan vara farlig att glömma bort. Nu blir det sannolikt barfota fram, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Esprit Sisu (4) har gått ett tuffare rundbanejobb och gjorde det väldigt bra. Nu möter han för första gången gulddivisionare och vi måste vara ödmjuka. Jag hoppas att han kommer jobba sig in i guld, men det lär ta några starter. Han har aldrig sett hundrametersstolparna då han i princip aldrig gått på innerspår, jag hoppas att han får en snäll resa här. Balans och utrustning blir exakt som i de sista starterna ifjol, säger Svante Båth.
Sorbet (5) såg bländande ut i årsdebuten och det verkar som att han har ytterligare en toppsäsong i kroppen. Nu ser det väldigt intressant ut när flera av de värsta motbuden dragit bakspår och visst ska Sorbet kunna segerstrida utan strul på vägen, säger Thomas Hedlund.
Elian Webb (7) känns precis som tidigare i träningen, men det fortsätter att strula med spåren. Jag förväntar mig en bra prestation, men det blir kanske svårt att komma till. Hästen går bäst med tidig tätkänning och det blir inga ändringar, säger Katja Melkko.
Milligan’s School (10) har tränat på ordentligt sedan han kom tillbaka från Frankrike. Nu kommer vi att starta igång honom och jag ligger lågt från det här läget. I grund och botten är han så bra att det inte går att döma ut honom, säger Stefan Melander.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Island Life fullföljde starkt som uppanmäld i gulddivision senast och en liknande insats borde räcka väldigt långt här. Hästen har vunnit över tre varv och har inga bekymmer med 2.640 meter.
 • Coogan är på väg mot toppformen två lopp i kroppen. Hästen var fin från ledningen senast, men här vankas svar i spetsstriden. Å andra sidan vann sexåringen bakifrån över aktuell distans i årsdebuten.
 • Grainfield Aiden radar toppinsatser när han har tidig tätkänning. När tempot bedarrar lär Hannu Korpi styra fram i dödens och sexåringen är tuff nog att vinna från den positionen.
 • Ural slutade sexa i årsdebuten förra året. Även då gjorde han comeback den här tävlingsdagen och då sprang i ledningen i bronsdivisionen över lång distans.
 • Pascha Tilly har slutat tvåa-trea-trea i sina starter i silverdivisionen.
 • Mellby Glader söker formen, men han har i alla fall ett lopp i kroppen och tidigare vunnit med Per Lennartsson.
Fakta

V75-7

2 Island Life
4 Coogan
12 Grainfield Aiden
–––
1 Ural
6 Pascha Tilly
5 Reverend Wine
3 Mellby Glader
7 Dom Perignon
–––
10 O.P.Q.C.
8 Flash Hammering
9 Star Costashorta
11 Da Vinci Boko

Expandera

>> Spetsstriden: Även om Ural har snabba konkurrenter på utsidan har han bra spetschans och hästen är ett snäpp vassare i ledningen.

Intervjuer:
Ural (1) har tränat bra, men det har dåliga förutsättningar i vinter. Det har varit fruset och ingen snö. Inför söndagens comeback har han gått två banjobb och vässats i intervaller. Han är liknande förberedd som inför årsdebuten förra året och han kan behöva lopp innan formen är på topp. Ledningen är närmaste vägen till mål och jag ser gärna Ural i spets. Det blir barfota fram och ordinarie huvudlag, säger Susanne Richter.
Coogan (4) har fått det att stämma helt annorlunda i årets två starter jämfört med fjolårets och det finns nog en hel del kvar i hästen. Distansen är ett plus och spåret är perfekt, däremot är det förstås mycket hårdare och jämnare emot nu och det krävs nog lite klaff för att han ska vinna. En av många segerbud är han definitivt, säger Thomas Hedlund.
– Min plan var att Pascha Tilly (6) skulle ha fått ett lopp i kroppen inför det här, men istället har hästen gått ett 1.17-jobb inne på banan. Han känns allt bättre och jag räds inte motståndet. Distansen passar och jag förväntar mig en bra insats. Inga ändringar, säger Jari Kinnunen.

Fakta

V75-förslaget Romme 12 april

V75-1: 1,7,10 (3,2)
V75-2: 10 Sigel Garline (2,3)
V75-3: 1,2,3,7,9,10,11,12,14,15 (5,13)
V75-4: 10 Bear Victory (1,12)
V75-5: 1,2,3,4,9,10 (5,8)
V75-6: 5,9,12 (7,10)
V75-7: 1,2,3,4,5,6,7,12 (10,8)

4.320 rader – 2.160 kronor

Expandera

Av PÄR GUSTAFSSON & EMIL PERSSON

Tidiga tankar: V75 Romme den 12 april

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Spetsdrag, norska skrik och jackpot

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Disco Volante är tipsetta i en öppen upplaga av Årjängs Stora Sprinterlopp. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Disco Volante är tipsetta i en öppen upplaga av Årjängs Stora Sprinterlopp. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

För femte lördagen i följd är det jackpot på V75 och den här veckan är sjurättspotten förstärkt med 30.378.942 kronor. Det är ett par starka favoriter på nytt och det finns risk att femrättspotten brinner inne, men ingen av ”lamporna” är omöjliga att fälla och det kan bli bra betalning om man hittar samtliga sju vinnare.

Startlistor till Årjängs V75-tävlingar.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

** I onsdags blev det full pott på V86. Systemet kostade 2.496 kronor och gav totalt 21.864 kronor tillbaka efter en åtta, 26 sjuor och 246 sexor. Varje andel kostade 110 riksdaler och resulterat i 874 kronor i vinst. Med det sagt är det inte givet att det blir full pott på V75 på lördag, men å andra sidan brukar även tipsters, likt hästar, ha formtoppar och -svackor.**

V75-strykningar

V75-1: 4 Aperfectdream

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Strong Pepper gör debut på svensk mark och såväl Erik Adielsson som körspö känns intressant. Vinsterna på sistone har kommit efter offensiva upplägg till ledningen, men enligt tränaren är fyraåringen inte beroende av spets och dessutom är täta starter ett plus. En tänkbar spik, men det är inte givet att han frontar och jag garderar.
 • Mr Marvelous är spetsfavorit. Han har sprungit i ledningen en gång innan, det var i årsdebuten i april och då slutade han trea i ett V75-lopp på Dannero. Hästen vann klass II-försök från dödens i maj och kommer från en stark avslutning i Margaretas Tidiga Unghästserie.
 • Global Venture var trea i finalen under Elitloppshelgen och är kvar i klassen.
 • Segervane Charlock Wiking hade mycket krafter kvar i Kalmar senast.
 • T.Rex Face gör debut i Björn Goops regi. Hästen är anmäld barfota runt om. Han har gått med den balansen en gång innan och då blev det seger.
 • Mellby Granat har ett lopp i kroppen efter lång frånvaro.
Fakta

V75-1

3 Strong Pepper
–––
6 Mr Marvelous
7 Global Venture
2 Charlock Wiking
5 T.Rex Face
8 Mellby Granat
9 Vien Ici
12 Dominic Wibb
–––
1 Image Boko
10 Gianluca B.R.
11 Double Night

Expandera

>> Spetsstriden: Mr Marvelous är spetsfavorit och det är troligt att han körs i ledningen. Strong Pepper har gått finfint i spets på sistone och lär prova mot pik.

Intervjuer:
Strong Pepper (3) har utvecklats mycket till den här säsongen och vunnit varje gång i år när han gått felfritt. Hästen är egentligen inte osäker utan att han gick felskodd i loppen han felade i. Jag hade varit lite väl snäll i träningen inför förra starten och hästen känns mer på bettet med loppet i kroppen. Han kommer att vara vassare på lördag än vid segern på Jarlsberg. Strong Pepper har vunnit från spets på sistone, men han går även i dödens och bakifrån. Hästen tävlar som vanligt med skor, men eftersom det är voltstart skiftar jag från ”bike” till hybridvagn, säger Rune Flaskerud.
T.Rex Face (5) har bara varit hos mig i några veckor och känns fin. Han har ett knepigt spår i volten, men jag tror att han klarar det och jag har förhoppningar om att han kommer att göra ett bra lopp, säger Björn Goop till Kanal75.
Global Venture (7) slutade trea i finalen senast, men var inte som bäst och hans blodvärden var inte bra när vi kollade upp honom. Det var skönt att vi hittade något och nu känns hästen allt bättre. Han brukar öppna fint från springspår och jag förväntar mig en god insats. Det blir barfota fram och vanlig vagn, säger Peter Untersteiner.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Karamel Hill har gjort sex starter hos Björn Goop, vilket givit fyra vinster och två andrapris. Sexåringen har tjänat snabba pengar, men verkar bära dessa utan bekymmer och står inför en passande uppgift på nytt. Färjestadtränaren kör själv Zarnia Bi, vilket gör att Karamel Hill inte blir så stor favorit som hon bara vara. Goop säger att Karamel Hill är stallets bästa chans i omgången och jag spikar.
 • Millie Millionaire var fin från spets senast och gången innan slutade hästen tvåa bakom Karamel Hill. Då stod hon 20 meter bakom och den här gången står stona på samma volt.
 • Lipstick Tooma gjorde senast debut hos Daniel Redén och svarade för en anständig insats. Femåringen lär gå framåt med loppet i kroppen och räknas vid gardering.
 • Zarina Bi spurtade vasst i Goop-debuten, men senast var stoet inte lika bra. Hon missgynnas av bakspår och hästarna från dubbla tillägg kommer att vara ikapp direkt.
 • Cobbys Nana är spurtstark och tål grovjobb. Barfota fram är ett plus, men det är visst frågetecken för formen.
Fakta

V75-2

14 Karamel Hill
–––
15 Millie Millionaire
6 Lipstick Tooma
12 Zarina Bi
7 Cobbys Nana
11 Ies Elisabet
–––
1 Livi Opal H.M.
5 Orlando
10 Valkyria K.
9 Zosima Mag
3 Ti Amo Face
8 Bianca Sisa
13 Xanthis Amazing
2 O’Hara Garbo
4 Photoshoot O.S.

Expandera

>> Spetsstriden: Livi Opal H.M. frontar initialt och både Lipstick Tooma och Cobbys Nana kan tänkas prova mot tätpositionen.

Intervjuer:
Orlando (5) har gjort två starter för mig och jag har varit nöjd med henne. Hon fungerar allt bättre i travet och blir också allt starkare. Senast var hon inte helt tom över mål efter en invändig resa. Jag har anmält henne barfota runt om här, som hon gick i första starten för mig, men det är inte säkert att jag tar av hennes skor. Om banunderlaget inte blir perfekt för barfotakörning på lördag kan hon få behålla skorna på. Uppgiften är passande och hon ska kunna få en fin resa, säger Fredrik Wallin.
Lipstick Tooma (6) är en trevlig häst som gjorde det fullt godkänt från knepigt spår i debuten för oss. Förhoppningsvis har hon gått framåt en del och spåret bör hon inte ha några problem med. Känslan är att medeldistans är mer gynnsamt för henne, men samtidigt är det betydligt jämnare och tuffare emot denna gång, säger Daniel Redén.
Ies Elisabet (11) är den speedigaste av mina tre i det här loppet, och får hon chansen att använda den är hon med i segerstriden. Dock har hon lite ”varma tendenser” och det har förstört för henne de senaste loppen. Med tanke på det är jag faktiskt nöjd med att hon fick bakspår på tillägg, då sitter hon i rygg direkt och ska inte behöva slösa med krafter på att bli för pigg och pulla, säger Fredrik Wallin.
– Det är fördel Karamel Hill (14), även om hon står 20 meter sämre till den här gången. ”Calle” Jepson vann ju med henne senast och får köra igen. Karamel Hill känns som vår bästa chans i hela omgången. Hon är lite jämnare än Zarina Bi (12) som jag kör. Zosima Mag möter nog lite för bra hästar den här gången, säger Björn Goop.
MiIlie Millionaire (15) kom tidigt till ledningen senast och vann på bra sätt. Formen sitter där. Hon står 20 meter bättre till gentemot Karamel Hill den här gången jämfört med när de möttes på Mantorp och om loppet blir vettigt kört för Millies del är hon den med bäst vinstchans av mina tre. Men väldigt mycket beror på hur det blir kört, och om hon kan lyckas ta sig fram till ett vettigt slagläge i sista kurvan, säger Fredrik Wallin.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • Randemar R.D. har vunnit över lång distans och Peter Untersteiner säger att hästen håller sig lugn med norskt huvudlag. När hästen skentravade på 1.10,7a/1.640 meter för tre starter sedan gick han med skygglappar. Sexåringen står noterad för tre vinster på fyra försök i ledningen. Vid förlusten slutade han tvåa och släppte bara Seismic Wave förbi sig.
 • Ike Schermer segrade i bronsdivisionen över 2.640 meter näst senast och i finalen kom hästen aldrig till från iskallt läge. På nytt är spåret tufft och femåringen är beroende av lite tur under vägen, men på styrka och kapacitet ska han räknas tidigt.
 • Fort Knox är kapabel och Björn Goop låter försiktigt uppåt. Hästen var favorit i klassen i början av juni, men fick det inte alls att stämma. Näst senast sköt han till bra efter snällt upplägg i ett Breeders Crown-lopp.
 • Fredrik Persson har toppform på stallet och The Real Star slog av Ivory di Quattro i senaste starten. På nytt blir det barfota runt om och Örjan Kihlström i sulkyn är såklart ett plus.
 • Enzo Am är både startsnabb och tål distans. Sexåringen duger i den här omgivningen och är intressant till låg procent.
 • Euskara är urstark och gynnas av tre varv, men sexåringen lär få göra allt jobb själv och då är hon sårbar.
Fakta

V75-3

2 Randemar R.D.
12 Ike Schermer
7 Fort Knox
–––
4 The Real Star
5 Enzo Am
6 Euskara
11 Vagabond Bi
8 Athos Race
–––
3 Höwings Unbeatable
10 Give Me Ten
9 Global Tailwind
1 Duke Of Mearas

Expandera

>> Spetsstriden: Randemar R.D. är spetsfavorit. The Real Star och Fort Knox utmanar, men även om det handlar om tre varv är det troliga scenariot att Randemar R.D. testar i spets.

Intervjuer:
Randemar R.D. (2) var struken i finalen, men nu har han tränat bra och tanken var att ta ut honom på hemmaplan förra helgen. Då räckte inte poängen och då får jag prova hästen över tre varv här. Med norskt huvudlag ligger han inte på i loppen och distansen klarar han. Jag låser mig inte vid någon speciell taktik och det blir åter skor och jänkarvagn, säger Peter Untersteiner.
Euskara (6) har styrkan som sitt bästa vapen och tål dessutom att göra jobb själv. När det kördes ett försök i den här klassen över 3.140 meter har det varit naturligt att sikta hit. Senast gick hon utvändigt om en bra häst, tog ner denne och blev sedan utmanad av en smygkörd, men verkade otroligt nog ha en liten växel kvar att svara denne med. Det var en väldigt bra prestation. Att det är bilstart nu ser jag som ett minus. Jorma Kontio får lägga upp taktiken, men jag skulle väl tro att han försöker utnyttja stoets styrka, säger Fredrik Wallin.
Fort Knox (7) har varit knepig, men vi har gjort lite smärre ändringar nu. Han känns i alla fall bra i träningen inför detta. Och jag hoppas att han har nytta av att det är lång distans den här gången, säger Björn Goop.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • Åsrud Vilja svarade för en strålande insats senast. Hon sprang svenskt rekord för äldre utländska ston utan att pressas det minsta och propositionen är passande. Hon blir svårstoppad.
 • Ulsrud Tea är Norges vinstrikaste kallblodiga sto genom tiderna och är givet segerbud vid gardering. I förra loppet galopperade hon på upploppet och hade sämst slutat tvåa felfri och gången innan vann hon ett billigt lopp från ledningen på bra sätt.
 • Granetta är speedig, men galopperat i fyra av fem starter 2020 och är svårbedömd. Hästen har tidigare vunnit i Årjäng och hon är obesegrad efter ett lopp med Ulf Ohlsson.
 • Trö Hera höll bra i dödens i senaste starten och hon står noterad för en vinst på tre försök på svensk mark.
Fakta

V75-4

6 Åsrud Vilja
–––
8 Ulsrud Tea
2 Granetta
1 Trö Hera
7 Bellfaks
5 Torpa Nicklas
–––
13 Teddy Gutten Stöen
3 Klack Vilja
12 Bilbo B.S.
11 Björkeviking
9 Emil Mollyn
10 Remkvikk
4 Doktor Jaros

Expandera

>> Spetsstriden: Trö Hera har god chans att fronta och få Granetta i rygg. Det är möjligt att Åsrud Vilja släpps till ledningen vid tidig fråga.

Intervjuer:
Åsrud Vilja (6) vann på enormt sätt senast och hästen har varit fortsatt fin efteråt. Jag har inget negativt att rapportera. Hon är inte snabb ut från innerspår, men rapp iväg från alla andra spår och utgångsläget blev perfekt. Ulsrud Tea är egentligen den enda konkurrenten emot och vi har bättre spår. Alla lopp ska köras, men jag tror på mycket god segerchans. Det blir skor runt om och vi fortsätter med jänkarvagn, säger Tor Örjan Johansen.
Ulsrud Tea (8) är normalt travsäker och galoppen senast kom oväntat. Vi har kollat upp henne utan att hitta några fel och jag tror att det helt enkelt var otur att hästen felade. Hon har sett fin ut i träningen och formen har varit bra en längre tid. Jag har stor respekt för Åsrud Vilja; jag tror att min häst och Åsrud Vilja gör upp om segern. Inga ändringar är planerade, vi kör utan framskor och med jänkarvagn, säger Ove Kenneth Karlsen.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Slippery Runway har höjt sig på barfotabalans runt om och är obesegrad efter att ha sprungit i ledningen tre gånger. Hästen var inte som bäst i en avdelning i Margaretas Tidiga Unghästserie senast, men enligt Stefan Melander var fyraåringen missgynnad av banan. Kort distans är ett plus med tanke på att han kan bli pigg och från ledningen ska Slippery Runway slås.
 • Civilon är en talang som vunnit fyra av fem starter. Den enda plumpen kom som stor favorit i Kriterieförsöket ifjol och han har såklart bra kunnande för den längsta klassen. Hästen vann bekvämt i årsdebuten och med ett bra framspår hade Civilion haft toppchans, men från bakspår är det inte givet att han bara vinner.
 • Pine Muscle duger i klassen, men han var inte som bäst efter uppehåll senast. Hästen har provat kort distans en gång innan och då segrade han trots bakspår.
 • Quickly S.W. avgjorde efter perfekt resa i rygg på ledaren senast. Nu år motståndet tuffare, men hon står perfekt inne i klassen och passas på sin fina form.
 • Awesome Kronos ska tävla barfota runt om för första gången. Hästen har galopperat i fem av nio starter, men felfri står han noterad för tre vinster och ett andrapris.
 • Bastian Boom blev störd till galopp senast och är behandlad efteråt.
Fakta

V75-5

1 Slippery Runway
9 Civilon
–––
2 Pine Muscle
4 Quickly S.W.
10 Awesome Kronos
5 Bastian Boom
11 Galicer
–––
6 R.K.Queen
7 Gassin Am
12 Kainai Goj
3 Sara Palema
8 Betting King

Expandera

>> Spetsstriden: Slippery Runway är kvick ut och trivs i tätpositionen.

Intervjuer:
Slipper Runaway (1) var missgynnad av banan senast och hästen kräver bättre fäste. Han kan öppna bra och jag tycker att han har lite chans, säger Stefan Melander.
Pine Muscle (2) fick inte till det i comebacken. Men jag är nöjd med honom och planerar att köra barfota runt om den här gången. Jag är nöjd om han gör ett bra lopp, säger Björn Goop.
Bastian Boom (5) var väldigt positiv senast, men hade otur. Han har fått pusta lite och är behandlad, men känns fin i jobben. Han har inte mött så här tufft motstånd tidigare och jag håller honom som en platsfidus. Det blir barfota och vanlig vagn, säger Svante Båth.
Gassin Am (7) är en storvuxen herre som behövt ha lite tid på sig, och ännu så länge känns det också som att han mest sprungit på halvfart. Nu provar vi att anmäla upp honom mot tuffare motstånd för att se om han kan gå framåt av det. Hästen har inte vunnit på sina tolv starter hittills och har också ett knepigt läge, så det känns långsökt att tro att han ska spräcka nollan den här gången, säger Fredrik Wallin.
Civilon (9) började löftesrikt som treåring och gjorde också en mycket bra prestation i Kriteriekvalet, då han fick en svår resa, som blev årets sista start. Årsdebuten i Örebro var bra, han vann lätt efter en avslutning under 1.10 och skulle behöva det loppet i kroppen för att hitta rätta formen. Han gick i torsdags sista jobbet inför starten på lördag och Timo var mycket nöjd med hur hästen kändes. I årsdebuten gick hästen i princip på träningsbalans, järnskor, och det blir helt klart lättning, men högst troligt fortsätter han med skor på hovarna. Hästen har överkapacitet för den här klassen och trots bakspåret är det bra vinstchans, säger Andreas Lövdal i Timo Nurmos stall.
Awesome Kronos (10) må stå lite småtufft inne i klassen, men jag håller honom ändå som kapabel för sällskapet. Bakspåret drar ner segerchansen och han är väl en typisk outsider. Vi kör barfota runt om och med vanlig vagn, säger Svante Båth.
Glacier (11) är bortlottad och jag har ingen större feeling för honom och det blir svårt. Kanske går han utan skor, säger Stefan Melander.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Zap di Girifalco var tempogynnad och vann silverförsöket i Kalmar efter snygg avslutning. Framspår är ett plus, men å andra sidan är han ingen blixt bakom bilen och det är viss risk för vingel. Näst senast blev hästen över i tredjespår från bricka fem.
 • Island Life spurtade snabbast av alla i Halmstad i lördags, enligt ATG X-Labs. Såväl läget som full väg istället för sprinterdistans är plusfaktorer och till låg procent är han intressant.
 • Harran Boko har bra spetschans och även om han fungerat fint bakifrån på sistone är ledningen ett plus för sexåringen. Hästen har även tidigare presterat bra med lite längre mellan starterna.
 • Viking Brodde svarade för en stark årsdebut, men i de två senaste starterna har hästen inte varit lika vass. Femåringen har styrka som räcker gott och slutar långt framme om formen sitter där.
 • Coogan vann i silverdivisionen i våras och är farlig att nonchalera.
 • Ural har lopp i kroppen och är anmäld barfota runt om.
 • Macelleria fastnade med krafter kvar i finalen senast och verkar på gång mot toppformen. Pass upp!
Fakta

V75-6

4 Zap di Girifalco
3 Island Life
1 Harran Boko
–––
9 Viking Brodde
11 Coogan
2 Ural
10 Macelleria
–––
5 Flash Hammering
6 Final Dream
8 Making Love
7 Monfalcone
12 Flash Håleryd

Expandera

>> Spetsstriden: Harran Boko är snabb ut och utmanas främst av Ural, men det troliga scenariot är att den sistnämnde får nöja sig med vinnarhålet.

Intervjuer:
Harran Boko (1) blev trött efter vintersäsongen och har haft semester. Hästen har tränat bra, men inte gått något snabbare banjobb inför lördagens start. Vi är nöjda med spåret och tanken är att köra i ledningen. Vi åker inte till Årjäng för att sluta femma-sexa. Harran ska absolut vara bland de tre främsta. Det blir skor, öppet huvudlag och vanlig sulky, säger Marc Elias.
Zap di Girifalco (4) gör det fantastiskt bra och han hade verkligen otur näst senast på Axevalla. Allt känns fortsatt bra med honom och han ska räknas, säger Björn Goop.
Viking Brodde (9) blev tempotorsk i silverfinlaen senast, han satt långt bak och räckte inte fram i i en snabb avslutning. Hästen har väl inte riktigt de senaste starterna löpt upp till vad han lovade i årsdebuten i Gävle där han var toppbra, men av jobben att döma är hästen fint i ordning och han gick ett helt okej sistajobb inför den här starten. Hästen är stark och får han den här gången lite hjälp med att det blir högt tempo ska han kunna vara med och göra upp om segern, säger Andreas Lövdal.
Coogan (11) var riktigt bra i finalen på Solvalla senast. Det fanns tveksamheter innan, frågetecken, men han fungerade fint trots hovproblem bara veckan innan. Nu har han fått en liten träningsperiod och hästen känns fin, men utgångsläget är svårt i en jämn klass, säger Daniel Redén.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Disco Volante visade form senast och hästen höjer sig flera klasser i spets. Räkna med att Ulf Ohlsson laddar rejält för att vinna starten.
 • Milligan’s School missgynnades av skitig bana och iskallt spår senast. Täta starter kan ge en positiv kick och nu vankas det åter barfota runt om.
 • Sorbet slutade fyra i Elitloppet och duger såklart bra även här. Han är tuff nog att segerstrida även om han får göra jobbet utvändigt utan rygg.
 • Milliondollarrhyme hade krafter kvar som femma i Elitloppsfinalen och följde upp med en okej insats i Boden helgen efter. Nu blir det lite längre mellan starterna.
 • Mellby Free har perfekt smygläge och formkurvan pekar uppåt med två lopp i kroppen.
Fakta

V75-7

4 Disco Volante
3 Milligan’s School
7 Sorbet
–––
9 Milliondollarrhyme
2 Mellby Free
1 Stepping Spaceboy
8 Racing Mange
–––
10 Mindyourvalue W.F.
5 Gigant Invalley
6 Snowstorm Hanover

Expandera

>> Spetsstriden: Det är inte givet, men vi bygger tipset på att Disco Volante flyger till ledningen. Stepping Spaceboy från innerspår är värst emot.

Intervjuer:
Mellby Free (2) känns fortsatt fin, jag skulle helt enkelt kört fortare med henne än vad jag gjorde i Rättvik senast. Jag får ta på mig det. Hon är väl en outsider här, det finns några bra motståndare med, som var med i Elitloppet, säger Björn Goop.
Milligan’s School (3) kom bort senast och tempot var alldeles för dåligt för hans del. Nu får vi ta omtag. Jag tror att hästen blir vassare när han får starta vecka-vecka, säger Stefan Melander.
Disco Volante (4) besvärades av banan senast och Ulf Ohlsson tyckte att den var alldeles för lös. Annars känns hästen fantastiskt fin i jobben. Balansmässigt blir det inga ändringar och läget är bra, säger Stefan Melander.
Snowstorm Hanover (6) fortsätter att träna väldigt bra, men läget gör att vi får hoppas på pengar. Han kommer att gå med skor, säger Stefan Melander.
Sorbet (7) tog sig ur Elitloppet på fantastiskt sätt. Han har känts stark i träningen hela tiden efteråt och just nu verkar han extra löpglad efter en tids tävlingsfrånvaro. Alla vet att Sorbet har fart och styrka för att sluta långt framme i dessa typer av lopp, men från lurigt spår lär det krävas en del tur på vägen, säger Daniel Redén.

Fakta

V75-förslaget 11 juli

V75-1: 2,3,5,6,7,8,9,12 (1,11)
V75-2: 14 Karamel Hill (15,6)
V75-3: 2,4,5,6,7,8,11,12 (3,10)
V75-4: 6 Åsrud Vilja (8,2)
V75-5: 1,9 (2,4)
V75-6: 1,2,3,4,9,10,11 (5,6)
V75-7: 2,3,4,7,9 (1,8)

4.480 rader – 2.240 kronor

Expandera

Tidiga tankar: V75 Årjäng den 11 juli

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86: Ryggar en champion

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Claes Sjöström. Foto Mia Törnberg.
Claes Sjöström. Foto Mia Törnberg.

Det är lite speciellt på Visbytravet och en viktig faktor att ha koll på är att målrakan är blott 156 meter. Känslan från sidan är att spetshästen får en extra skjuts in på upploppet och det är svårt att plocka längder till slut. Claes Sjöström har hela sju championat på Gotland och vet exakt hur man ska köra på ön. Solvallatränaren har redan säkrat ett nytt championat på Visby efter 18 vinster på 44 lopp 2020. Segerprocenten är över 40 på Visbytravet 2020…

Björn Goop är nyckelkusk i dagens V86-omgång, men även Claes Sjöström har ett par fina chanser. Jag spikar honom med en halvskräll och försöker fälla hans ”bästa” segerchans. Loppen är som vanligt ojämna när riksspelet gästar Visby, men det brukar kunna bli hög utdelning när V86 gör sitt årliga nedslag. För fyra år sedan hittade ingen spelare varken åtta eller sju rätt och i två av de fem senaste åren har det varit miljonutdelning för full pott.

V86-utdelning på Visby

År: Utdelning på åtta rätt (kronor)

 • 2019: 141.360
 • 2018: 2.285.279
 • 2017: 8.405
 • 2016: jackpot*
 • 2015: 1.823.049

* Ingen spelare hade varken åtta eller sju rätt efter bland annat två enprocentare och lika många tvåprocentare.

Startlistor till Visbys tävlingar.

Spela V86 Tillsammans med Sulkysport.

V86-strykningar

V86-1: 3 Payet
V86-2: 12 Wellina One
V86-3: 8 Simb Murdoch
V86-5: 11 Uncle Töll, 12 Mr Maha
V86-7: 11 Smevikens Cruiser
V86-8: 10 Queen of Trixz

Troliga och roliga

 • Cobbys Angelica (V86-2) svarade för en stark avslutning, 1.11,5 sista 700 meterna, senast och verkar klar på gång. Nu förstärker tränaren i sulkyn, treåringens ska tävla barfota runt om för första gången och dessutom blir det jänkarvagn. Claes Sjöström vet exakt hur man ska köra i Visby och i ett annars ihåligt lopp tar jag ställning och spikar Cobbys Angelica. Helst ser jag att stoet körs till ledningen, men från spår tre bakom bilen sitter hon perfekt till i främre träffen och hon gick ju bra bakifrån senast.
 • Tokarev (V86-3) är bra i grunden och har fått tre lopp i kroppen i sina nygamla regi. I förra loppet var hästen inte tom efter att ha fastnat bakom en galopperande konkurrent och förutsättningarna känns passande ikväll.
 • Spectacular (V86-4) imponerade i regidebuten i slutet av april och har för lite pengar på sig i förhållande till kunnande, men hästen har galopperat i de två senaste loppen och fyraåringen har fått en liten pust. Björn Goop har fin snurr på stallet och felfri kör Spectacular till spets och leder väldigt länge.
 • Hemmahoppet Mistelns Napoleon (V86-5) ser ut att komma i toppslag till onsdagens klass II-försök. Hästen vann på bra sätt från ledningen med krafter kvar i genrepet och står fint inne penningmässigt. Sexåringen har bra spetschans och i händerna på offensive Magnus A Djuse (körde även senast) kan det hålla hela vägen.
 • Hurricane Silas (V86-7) har höjt sig under året och kommer från en finfin spetsseger över 3.640 meter. Hästen står perfekt inne på startvolten och det är inte tuffare motstånd i det här stayerloppet. Med Peter Ingves i sulkyn har femåringen bra spetschans från springspår och Hurricane Silas trivs i ledningen. Vid sju tillfällen har hästen suttit i spets in på slutvarvet, vilket resulterat i fem vinster och två andrapris.

Betrodda som lever farligt

 • Astronascente Zac (V86-1) har tagit två lätta vinster från spets och har god chans att köra sig till ledningen på nytt, men det här uppgiften är tuffare än senast och som jättefavorit vill jag gardera. 20 meter bakom Björn Goops häst står lite mer rutinerade fyraåringar som gynnas av litet fält.
 • Ildiko (V86-2) var okej i förra starten, men nu har hon ett lopp i kroppen och förstärks i sulkyn. Däremot är det ingen lätt uppgift med bakspår i en spårtrappa och med Björn Goop i vagnen drar hon väl mycket streck. Sårbar som favorit.
 • Carioca (V86-6) har vunnit fyra av fem starter hos Claes Sjöström och gjort allt rätt på sistone, men det är ändå ett sto i låg klass som ska testa lång distans för första gången. Jag streckar samtliga 13 hästar och hoppas på en rejäl överraskning.
Fakta

V86-förslaget 8 juli

V86-1: 4,5,7,8 (6,1)
V86-2: 3 Cobbys Angelica (9,2)
V86-3: 1,4,5,7 (2,6)
V86-4: 2,8,9 (7,6)
V86-5: 3,4,5,10 (1,7)
V86-6: Samtliga 13 hästar (4,5)
V86-7: 6 Hurricane Silas (12,3)
V86-8: 3,5,6,7 (2,9)

9.984 rader/2.496 kronor

Expandera

”Lång distans är rätt för henne”

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: V75 Årjäng den 11 juli

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Disco Volante och Ulf Ohlsson har spetsläge i Årjängs Stora Sprinterlopp. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Disco Volante och Ulf Ohlsson har spetsläge i Årjängs Stora Sprinterlopp. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Till helgen är det dags för Årjängtravets årliga V75-dag som brukar vara en publikfest med såväl mycket norska åskådare som hästar. Det blir ju ingen publik i rådande pandemi och min känsla är även att det är färre norsktränade travare i omgången. För femte lördagen i följd är det jackpot på V75 och den veckan är sjurättspotten förstärkt med 30.378.942 kronor.

Häst i omgången med högst startpoäng: 14 Karamel Hill (V75-2), 7.950 poäng
Häst i omgången med lägst startpoäng: 4 Doktor Jaros (V75-4), 124 poäng

Startlistor till lördagens V75-omgång.

V75-1

3 Strong Pepper har imponerat i Norge och gör debut på svensk mark. Vid segrarna på sistone har han forcerats till ledningen och han räknas tidigt. Dock är det inte givet att fyraåringen frontar. 6 Mr Marvelous fullföljde fint i Margaretas Tidiga Unghästserie senast och har god spetschans från springspår. 5 T.Rex Face gör debut hos Goop och 2 Charlock Wiking hade mycket sparat i klass I-försöket i Kalmar.

V75-2

14 Karamel Hill har gjort allt rätt sedan hon flyttades till Björn Goop och hon blir svårstoppad på nytt, men det är lite lurigt att Färjestadtränaren väljer att köra 12 Zarina Bi själv. Förmodligen är hon inte lika enkel och Carl Johan Jepson vann finalen i Diamantstoet bakom Karamel Hill i förra starten.

V75-3

Från ett bättre spår hade 12 Ike Schermer känts stekhet, men nu är det tuffare. 5 Enzo Am är både startsnabb och distansstark. 6 Euskara har varit mycket rejäl vid segrarna på sistone och räkna med offensivt upplägg igen. 7 Fort Knox är kapabel, men det gäller att hästen är fräsch och får det att stämma. Hur hanterar 2 Randemar R.D. tre varv?

V75-4

6 Åsrud Vilja svarade för en mycket vass insats senast och trivs finfint med Örjan Kihlström. Hon gynnas av att det bara står tre hästar på startvolten. 2 Granetta har tidigare vunnit i Årjäng och hon står kalasfint inne på grunddistansen 2.140 meter. Jimmy Jonsson kör sjuåringen bra, men Ulf Ohlsson upp är ett plus. Han körde stoet en gång ifjol och då blev det seger. Minuset är såklart att Granetta galopperat mycket på sistone och att det är visst frågetecken för formen. Rutinerade 8 Ulsrud Tea och 7 Bellfaks duger också. Den sistnämnde verkar på gång efter paus.

V75-5

1 Slippery Runway har en toppuppgift på förhand. Hästen är snabb ut och med tanke på att han kan bli lite pigg är kort distans ett klart plus. I förra loppet var han stort slagen, men då mötte fyraåringen tuffa konkurrenter i Margaretas Tidiga Unghästserie och kom inte till ledningen. Slippery Runway kan vara en tänkbar spik med tanke på att 9 Civilon dragit bakspår.

V75-6

Björn Goop har många fina chanser på förhand och 4 Zap di Girifalco är en av dessa. Hästen vann i klassen i Kalmar och nu gynnas han av framspår, men femåringen är ingen blixt bakom bilen. Återkommande 1 Harran Boko är både startsnabb och duktig för silverdivisionen. 3 Island Life spurtade snabbast av alla i Halmstad i lördags enligt ATG X-Labs. Även 9 Viking Brodde och 11 Coogan har bra kunnande.

V75-7

Lördagens höjdpunkt – Årjängs Stora Sprinterlopp – avslutar omgången. 4 Disco Volante har toppchans om han hittar till ledningen, men det är inte givet att han tar sig förbi 1 Stepping Spaceboy och stallkamraten 3 Milligan’s School. 2 Mellby Free har fått två lopp i kroppen och är vass med lopp på rulle. Givetvis är även Elitloppsfinalisterna 7 Sorbet, 8 Racing Mange och 9 Milliondolarrhyme faktorer i sprinteruppgörelsen.