Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Straffspark för Missle Hill

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Missle Hill blir storfavoriten i Guldbjörken. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Missle Hill blir storfavoriten i Guldbjörken. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Umåker står som värd för veckans V75-omgång och det har samlats en hel del starka startfält. Måhända är risken för låg utdelning ganska hög för det är några lopp där favoriterna känns väldigt starka och sannolikt har hög vinstchans.

En sådan finner vi redan i inledningen. Digital Dominance (V75-1) kommer från en klass I-seger och mycket talar för att han följer upp med ytterligare en. Förutsättningarna är passande med god chans på tidig ledning och därtill är distansen något som faller honom helt i smaken.

I Guldbjörken (V75-3) står Missle Hill inför en minst lika lämplig uppgift utifrån samma förutsättningar. Ska han finnas med bland de 16 i Elitloppet så ska han vinna ett sådant här lopp och vi har ingen anledning att tro att han inte kommer göra det.

I Berth Johanssons Memorial (V75-6) tycks det vara ”all in” på Brother Bill, men vi tvivlar ändå på att det ska räcka för att han ska kunna utmana Don Fanucci Zet och Hail Mary som normalt sett ska vara strået vassare.

Här kan du ta del av dagens startlistor till Umåker.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Klass I, 2.640 meter voltstart

 • Digital Dominance har haft en mycket fin utveckling i början av året och kommer närmast från en klass I-seger i Halmstad. Då fin han anfalla bakifrån efter att byggts upp med ett fint rygglopp, men nu är det mer sannolikt att han får gå på själv framme i täten. Det klarade han inte av i Mantorp den 20 februari, men det var väldigt krävande bana den dagen och vi tycker inte att det var något att säga om att han inte orkade. Hästen är bättre nu och blir det som vi tror och han släpps till tät så blir han svårfångad.
 • Made of Stars fick vandra utvändigt ledaren i det klass I-försök som Digital Dominance vann i Halmstad. Han tappade travet in mot upploppet och hade säkert varit med i striden annars. Hästen har inte visat någon större startsnabbhet ur volten och kan få svårt att hålla ut stallkamraten, men på visad form är han ändå en utmanare.
 • Deal Done Zet släppte ledningen senast och hakade på bra i det Orebro I’ntnl där Moni Viking gick segrande. Hästen går ner i klass denna gång, men lär å andra sidan få göra en del jobb själv på vägen vilket blir en utmaning. För oss är det inte säkert att han jobbar ner de här konkurrenterna den tunga vägen.
 • Amorcer Levallo hade troligtvis slutat tvåa i den här klassen på Bergsåker i näst senaste starten utan en galopp kort före mål. Han felade kort efter start gången efter på Solvalla och det faktum att han haft galoppskorna på sig i ett par lopp oroar givetvis. Kapacitetsmässigt står sig hästen bra, men det går givetvis inte att galoppera om han ska ha något med det här loppet att göra.
 • Arch Lane är bra, men har bara fått ett lopp i kroppen efter lång paus. Han höll helt okej då efter ett tufft lopp, men bör få svårt att slå de bästa såhär tidigt efter lång frånvaro.

Rank:

A: 6 B: 3-9-4-7-10-5 C: 11-12-1-8-2

Spetsstriden: Även om Arch Lane har spår utvändigt om Digital Dominance i volten så tror vi att han kommer förbi. Däremot är det sannolikt att favoriten släpps till tät i skede två.

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Navona kunde inte besegra Margareta Tooma förra veckan på Romme, men det var inget att säga något om. Hon stötte helt enkelt på en häst som får anses vara överkvalificerad för sin klass. Hon stöter givetvis på tuffa konkurrenter även här, men vi tror att vägen till ledningen kan bli lite enklare och från den positionen bör hon kunna rassla iväg en 1.14-tid utan större problem. Har vi rätt i vår analys blir hon svår att fånga in.
 • Arquana As fick gå utvändigt om Balsamine Font senast och blev rejält trött över upploppet. Den sistnämnda hästen har tjänat närmare miljonen och härdats på Vincennes så det var inte så konstigt att Arquana As inte lyckades hålla jämna steg. Här har hon en helt okej uppgift från 20 meters tillägg ”bara” Örjan Kihlström lyckas packa in henne med ett rygglopp för vi påminner om hon explosiv hon var med ett rygglopp på Solvalla den 24 mars.
 • Galant Sisu har inlett året mycket starkt. Senast dansade hon undan på lätta hovar framme i ledningen på en topptid och det såg inte ut att vara slutsålt över målskjutsen. Nu har hon ett lite knixigt fjärdespår att hantera i starten, men lyckas ”bara” Björn Goop få iväg henne så ska hon vara med i segerstriden.
 • Millie Millionaire var måletta i senaste starten på Vincennes och före Wild Love den gången, men diskvalificerades för orent trav. Hon får ta omtag här efter närmare tre månaders paus och skulle hon få ett okej lopp med ryggar sista 800 meterna är det inte helt omöjligt att hon kan spruta till vinst.
 • Moon Zappa var överlägsen senast på Bergsåker och såg kanske rentav av bättre ut än någonsin.

Rank:

A: 3-6-9-15 B: 11-14-7-1-10 C: 2-8-12-13-4-5

Spetsstriden: Det ska mycket till för att Oskar Kylin Blom ska köra Västerbo Vixen i tät gentemot Navona.

Avd 3 – Guldbjörken, 2.140 meter autostart

 • Missle Hill har inlett året med två andraplatser, men inte varit dålig. Första gången fick han ta dödens på Milliondollarrhyme och höll starkt senast fick han lite för långt fram till Disco Volante samtidigt som det inte såg ut som att Örjan Kihlström pressade hästen maximalt. Den här uppgiften ser minst sagt passande ut och vi räknar med att en lägesgynnad Missle Hill leder från start till mål.
 • Short In Cash fick ingen utdelning i Frankrike under vintern, men tycks ändå lyft av en vinter söderöver. Sjuåringen har varit strålande bra i de två starter han gjort sedan hemkomsten och besegrade en så pass fin häst som Allegra Gifont i senaste starten. Här är topparna givetvis ännu vassare, men hästen har sett så fin ut i år att vi inte kan räkna bort honom helt.
 • Hachiko de Veluwe hade vi gärna sett fått det där senaste loppet i kroppen, men då blev han grovt störd kort efter start och fick aldrig chansen att visa vad han kunde. Nu laddar sjuåringen om och då grundsnacket inför återkomsten senast var så pass uppåt så tycker vi att det känns intressant att se vad han ska kunna uträtta här.  Vi har en stark känsla av att han kommer leverera på en hög nivå.
 • Antonio Trot satt fast med rubbet sparat senast så bakom den sjätteplatsen dolde sig inga tokigheter alls. Nu blir det lite upp till bevis om han hänger med på snabba sommarbanor, men totalt sett har hästen ökat på sin snabbhet markant sista halvåret.
 • Selmer I.H. galopperade i spetsjakt senast på Umåker och fick inget lopp i kroppen den dagen. Att hästen duger i de här gängen när han tävlar på sin högstanivå vet vi sedan tidigares, men nu var det drygt två månader sedan han gjorde ett ”riktigt” lopp.

Rank:

A: 1 B: 5-7-10-3 C: 8-4-12-6-11-9-2

Spetsstriden: Missle Hill spetsar, inget tyder på något annat.

Avd 4 – Klass II, 2.140 meter autostart

 • Global Attention fick inte vara i fred framme i tät senast, men stod likväl emot och levererade en toppinsats. Hästen har felat bort sig två gånger om i STL-sammanhang innan det vilket givetvis oroar och femåringen är inte helt att lita på. I felfritt lopp ska han dock ha en god vinstchans i detta klass II-försök som ser ut att vara någorlunda överkomligt.
 • Berra Steel stod emot Donners Am framme i tät senast och var aldrig riktigt nära att förlora det loppet. Spår sju bakom bilen är givetvis inget drömläge och vi tror inte på någon snabbstart, men hästen är rejäl och tål att göra en del jobb själv.
 • Amalencius B.B. galopperade kort efter start senast på Solvalla och fick aldrig visa vad han kunde den dagen. Gången innan svarade han fint från ledningen mot en så pass bra häst som Versace Face som därefter levererat i STL-sammanhang. Nu kan det bli tal om att fyraåringen ska tävla barfota runt om för första gången och det tycker vi givetvis kittlar.
 • G.K.Justus avgjorde från dödens senast via 1.11,5 sista 800 meterna. Insatsen var verkligen rejäl och trots spår åtta här ska hästen räknas med viss chans i lag med Örjan Kihlström som gjort bra resultat bakom hästen tidigare.
 • Cuenca stod för en stark upphämtning efter galopp senast på Solvalla. Han är ändå lite svår att sätta in med bestämdhet i Klass II-sammanhang, men det lutar mer åt att han ska kunna hävda sig än att han ska få problem att räcka till.

Rank:

A: 9-7-11 B: 8-3-5-2 C: 6-1-12-10-4

Spetsstriden: Vidöppen spetskamp. Kaelan F.Boko, Cab Frontline och Love In Vain gör upp, men vi säger fördel Cab Frontline.

Avd 5 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Merritt var svår att bedöma senast i Örebro. Hästen galopperade i början av upploppet och det såg aningen segt ut den gången. Vi tycker att han är vassare över sprinterdistans och gången innan det avslutade han strålande som fyra i Silverdivisionen. Här är det upplagt för en tuff kubbning initialt mellan flera av konkurrenterna och det tycker vi talar för Merritts fördel.
 • Alcide Roc är ett intressant nyförvärv hos Björn Goop. Hästen var tvåa bakom femåringsstjärnan Galius på Vincennes den 15 januari vilket är en häst som hade varit spelad till pengarna tillbaka i ett lopp som detta. Efter tre raka diskvalifikationer har hästen fått kvala om sedan ankomsten till Björn Goop, men rapporterna tycks uppåt och det ska verkligen bli spännande att se denna häst mäta sina krafter i den här omgivningen.
 • Viking Brodde mattades framme i tät senast efter att lagt en tuff speed initialt. Nu får han anfalla bakifrån vilket han tidigare klarat av galant så det i sig är inget påtagligt minus även om det givetvis kan vara enklare att stå med fritt läge över sprint. Är hästen lika bra som i årsdebuten så har han alla möjligheter här.
 • Franklin Face fick ett för tufft lopp senast och galopperade som saligen 250 meter före mål. Han gick en fin långspurt gången innan och nu finns det viss chans att han kommer till tät.
 • Even’s Cool Boy var jättefin i årsdebuten. Han har viss chans att droppa ner i dugligt slagläge här trots spår åtta då det är många startraska på insidan och det kan uppstå en lucka.

Rank:

A: 2-5-9 B: 3-8-1-12-4-6-7 C: 10-11

Spetsstriden: Här kan det gå undan! Vi tror att Franklin Face tar sig förbi Kaptah, men utifrån kommer även Mr Clayton J.F. och Betting Rebel skickas iväg.

Avd 6 – Berth Johanssons Memorial, 2.140 meter autostart

 • Don Fanucci Zet lyckades inte brotta ner Click Bait från dödens i årsdebuten, men det var ingenting att säga något om. Han var tillbaka snabbt och vann väldigt lätt från ledningen gången efter i Bollnäs. När körningen har lagt sig här så tror vi att Don Fanucci Zet är den som sitter längst fram och då blir han väldigt svår att besegra för de övriga.
 • Hail Mary är den som ska kunna lyckas om någon besegrar Don Fanucci Zet. Vi var aningen besvikna på hästen i lördags, men det kan helt enkelt varit så att han behövde det loppet i kroppen efter mycket tung träning i vinter. Täta starter vet vi brukar gynna Robert Berghs hästar, men frågan är hur Robert ska göra rent taktiskt för att lyckas besegra Don Fanucci Zet från ett bakspår?
 • Brother Bill står också i det andra leder. Han fick för långt fram från fjärde utvändigt i det lopp Don Fanucci Zet vann i Bollnäs, men gick bra i skymundan med vanlig vagn och skor på hovarna. Nu blir det barfota runt om samt jänkarvagn och vi har en stark känsla av att han kommer leverera en dunderprestation i det här loppet, men kan ändå inte riktigt se hur det ska kunna räcka till vinst.
 • Global Adventure fullföljde bra i skymundan senast på Bergsåker och bör gå framåt nu med två lopp i kroppen.
 • Exodus Brick var inte så långt ifrån att besegra Kaptah i årsdebuten. Han är den av de mer betrodda som har bästa utgångsläget, men vi kan ändå inte se att han ska kunna besegra de absoluta topparna.

Rank:

A: 6-9 B: 10 C: 7-2-8-5 D: 4-1

Spetsstriden: Don Fanucci Zet bör kunna hålla ut sina värsta konkurrenter på utsidan och ta över av Freckless.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 1.640 meter autstart

 • Jaguar Hill var strålande bra vid segern senast på Solvalla där han dundrade ifrån till överlägsen seger trots att han låg på frisk hela vägen. Det blir en dryg månad mellan det loppet och denna uppgift, men det behöver inte alls vara till ondo utan tvärtom så kan det vara nyttigt att han fått ladda om batterierna ordentligt. Då vi håller honom som knapp spetsfavorit så blir han vårt tipsval.
 • Swagger var det påställt i kvadrat på senast och som hästen såg ut! Precis om Jaguar Hill. så drog han i tufft tempo hela vägen och vann på en topptid. Båda hästarna är relativt färska i klassen, men så länge man vandrar upp i en ny klass med formen i topp så brukar det faktum vara överkomligt.
 • Syoss fick spara speeden senast på Umåker och kunde vänta med attacken tills slutkurvan. Han avgjorde snyggt över upploppet och när hästen är fräsch – vilket han nu tycks vara – så har han en hög högstanivå. Ja, tillräckligt hög till och med för att duga även i ett sådant här gäng och kan han inte hålla upp täten vilket inte känns så troligt så ska det åtminstone kunna bli ett bra invändigt lopp i draget.
 • Moses fick ett för tufft lopp utvändigt ledaren senast och gick sig trött på kuppen. Skickar Örjan Kihlström iväg honom med full fart föreligger det risk att han får vandra utvändigt ledaren så utifrån det tror vi att han mer söker position och försöker kliva in i matchen i ett senare skede.
 • Otroligosåfin kommer från spetsvinst i klassen, men går även bakifrån. Nu ska hästen tävla med skor runt om vilket givetvis inte är något plus, men samtidigt var hästen väldigt fin på den balansen i mars.

Rank:

A: 2-4-1 B: 6-9-5-7-3 C: 12-11

Spetsstriden: Oj oj oj… här kan det gå undan initialt. Vi tror att Jaguar Hill har en vettig chans att svara ut Swagger och tilldelar honom tipsnicken utifrån det, men det är långt ifrån säkert. Även Walther På G. och Surf’n Turf kan vara med och ”gagga” från start, men att det ska räcka till att nå fronten för någon av dem känns aningen långsökt.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 15 MAJ

Avd 1: 6 Digital Dominance (3,9)
Avd 2: 3,6,9,11,14,15 (7,1)
Avd 3: 1 Missle Hill (5,7)
Avd 4: 7,9,11 (8,3)
Avd 5: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,12 (10,11)
Avd 6: 6,9 (10,7)
Avd 7: 1,2,3,4,5,6,7,9 (11,12)

2.880 rader / 1.440 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Vi tar grepp direkt!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Carl Johan Jepson nyttjas som spikkusk. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Carl Johan Jepson nyttjas som spikkusk. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Stärkta av onsdagens succé med 48.845 kronor i vinst på vårt V86-förslag tar vi oss an lördagens V75-omgång på Färjestad med stor glädje.

Robert Berghs hästar går oerhört bra för dagen och känns som trygga kort att luta sig mot. När Crazy First Love (V75-4) ska få tävla barfota runt om för andra gången i karriären tror vi på full utdelning i vad som nu blir tredje framträdandet i Robert Berghs regi.

Unionskampen (V75-6) har ofta sett någon stor favorit i fältet, men årets upplaga känns nära nog rekordöppen. Vi plockar med fyra hästar på vårt systemförslag, men känner oss innerst inne övertygade om att det är tillräckligt.

Här kan du ta del av startlistorna till tävlingarna på Färjestad.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Beartime väljer vi att spika i inledningen då vi behöver ha två singelstreck och det inte direkt kryllar av dem i den här omgången. Han felade direkt från start senast på Jägersro, men brukar normalt sett stå på benen och öppna riktigt snabbt. Gången innan gjorde hästen en toppinsats som tvåa bakom Born Unicorn i silverfinalen på Åby från svårt utgångsläge och de här förutsättningarna är riktigt smaskiga för hans del.
 • Mas Capacity är vi väldigt imponerade av. Han ser ut att bära de pengar han fick på sig genom andraplatsen i Suur Hollola-finalen och avslutade starkt som fyra senast på Vermo i Finskt Mästerskap. Hästen är rask iväg och vi tror att Jorma Kontio rör sig framåt direkt och kan tänka sig att ta dödens.
 • Sandsjöns Enzo var otroligt bra när han vann en silverfinal på Färjestad den 3 juli, men det har inte slagit gnistor om honom i efterföljande starter. Skulle han komma förbi Beartime direkt skulle chansen öka för det verkar som att han är allra effektivast med tätkänning numera.
 • Red Bar gynnas av sprint och går ner lite i klass denna gång efter att mött snabbloppstoppar hemma i Norge. Han har tagit två av sina tre segrar i år från ledningen, men är inte alls oäven bakifrån.
 • Adde S.H. galopperade halvvarvet före mål senast i Halmstad, men kom tillbaka bra i skymundan som femma. Hästen vann ett silverförsök på Axevalla efter ett rygglopp i de bakre regionerna och är inte utan chans om det blir uppskruvat tempo.

Rank:

A: 1 B: 7-2-10-6-5-3-4-11 C: 8-12-9

Spetsstriden: Även om Önas Nougat är väldigt startsnabb så ska det mycket till för att han ska ta en hel längd på Beartime som ska kunna öppna riktigt rappt från innerspår.

Avd 2 – Klass II, 1.640 meter voltstart

 • Blue Frontline blir vårt tipsval i ett Klass II-försök över sprint som därtill startas med voltstart. Det låter stressigt värre tycker vi och närmast utgår ifrån att en handfull hästar har gjort bort sig innan första kurvan är passerad. Blue Frontline var tvåa från tät i ett Diamantstoförsök i Lindsberg i juli bakom Orlando och har suttit fast i de efterföljande två starterna. Mikael J Andersson är ruskigt vass på att pricka från ett sådant här utgångsläge på Färjestad och vi utgår från att han sätter Blue Frontline i tät direkt. Därifrån är hon hästen att slå för de övriga.
 • Mister K.O.Z. visade bra uppfattning då han kontrade till vinst i Tingsryd och följde upp det med en lätt spetsvinst på Jägersro. Klarar han av andraspåret är han bra nog för att göra upp om segern även om han inte når ledningen.
 • Habrik Am fick gå tufft sista 700 meterna senast på Solvalla och höll klart godkänt som trea. Nu tycks bakskorna åka av på nytt, men fjärdespår i volten är inte optimalt för honom att inleda från.
 • Emperor har det snäva spåret på utsidan och det blir intressant att se om han klarar av att hantera det. Hästen höll helt okej från ledningen i ett Klass II-försök på Bergsåker och har dessförinnan visat att han hanterar andra typer av löpningsupplägg lika väl.
 • Perfect Score Ås höll bra från dödens senast i Örebro i ett lopp som vanns av Grand Canyon Sisu. Kan han följa med Blue Frontline från springspår och komma ner okej så förväntar vi oss bra grejer av honom i spurten.

Rank:

A: 6-2-4 B: 5-7-1-3-9-11-10 C: 12-8

Spetsstriden: Vi kan inte se Blue Frontline missa ledningen från springspår i lag med Mikael J Andersson.

Avd 3 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

 • Disco Volante återkommer efter tre månaders uppehåll och är givetvis en smula svårbedömd utifrån det perspektivet. Hästen har i alla fall god statistik vad gäller hans senaste comebacktillfällen. De tre senaste gånger då han återkommit efter paus i mer än två månader har hästen två segrar och en andraplats. Står han på benen initialt har han god chans att vinna starten och loppet.
 • Gareth Boko har efter sin tredjeplats i Elitloppsfinalen fått med sig lite småslantar från olika storlopp. Utdelningen har inte varit optimal, men hästen har inte gjort dåliga lopp på något vis utan framförallt haft svårt att komma till i loppen. Det har varit hans akilleshäl, men att formen kvarstår råder ingen tvivel om och med minsta klaff på bitarna har han alla möjligheter att avgöra i spurten.
 • Missle Hill avslutade starkt i långloppet i Rättvik bakom J.J.Stitch och visade att han även hanterar den typen av uppgifter. Den kortare distansen tycker vi dock passar honom ännu bättre, men frågan är hur han hamnar till här? Vid laddning är risken stor att han får dödens om han inte får ett direkt övertag på Disco Volante.
 • Mellby Free spurtade starkt som femma i Sundsvall Open Trot. Det var en klar plusinsats och hon tycks vara tillbaka med besked. Frågan är hur Björn Goop väljer att lägga upp taktiken denna gång. Att rygga Disco Volante kan bli perfekt såtillvida att luckan kommer, men det kan lika gärna bli så att han blir fastlåst.
 • Antonio Trot gör starka insatser gång efter gång, men det är långt mellan segrarna under vår, sommar och höstsäsongen.

Rank:

A: 1-6-4 B: 9-3 C: 7-10-2-8-5

Spetsstriden: Disco Volante har frontat i tre av de fem senaste loppen där han haft innerspår över 1.640 eller 2.140 meter. De andra två gångerna har det blivit galopp, men normalt sett ska ha ha bra chans att öppna så snabbt att han håller ut Missle Hill.

Avd 4 – Unionsstayern, 3.140 meter voltstart

 • Crazy First Love har inga exceptionella resultat såhär långt i karriären, men vi tycker ändå att han är klart intressant som singelstreck i det här stayerloppet som annars är streckkrävande. Sexåringen stod för en stark upphämtning efter galopp i debuten för Robert Bergh och höll därefter helt okej som dödensfyra på Åby i ett ganska så hyggligt lopp. Nu är hästen anmäld barfota runt om vilket i sådana fall blir andra gången i karriären. Första gången var han urtapper som tvåa i ett lopp på Bergsåker som fyraåring och lyckas han nu få en mer skonsam väg och rentav hitta till tät så blir han väldigt svårfångad.
 • Mystic Mom har nött på i sådana här typ av lopp en längre period och tycks aldrig göra en dålig insats. Senast satt han fast med sparade krafter och lyckas Magnus A Djuse spara speeden på femåringen här så kommer han gå fort över spurtrakan.
 • Kennedy tycker vi är klart intressant för den som vill gardera. 2019 års Derbyfinalist gillar distans och gick i mål med sparade krafter senast i silverförsöket på Jägersro. Carl Johan Jepson kör för första gången och få är så duktiga på att hitta ”rätt stigar” på Färjestad som han är.
 • Dream Builder har gjort det bra i ganska tuffa gäng i Norge, men känns ändå svår att sätta in här. Hästen var fyra i Norskt Mästerskap den 31 juli och står den dryga distansen.
 • Orlando G.M. har mött småputtrigt motstånd hemma i Norge under sensommaren och hösten. Nu gör han sin första start på svensk mark och kanske kan det faktum att kusken får nyttja körspö väcka upp honom en aning.

Rank:

A: 4 B: 6-10-12-8-11 C: 5-13-9-3-2-7-1

Spetsstriden: När det är ”påslaget” på Crazy First Love tror vi inte att någon vill bråka i spetskampen utan lämnar över taktpinnen per omgående.

Avd 5 – Klass I, 2.140 meter autostart

 • Bugatti Miles kastade sig i galopp kort före start i comebackloppet och det är lite nerv i femåringen. Senast i Eskilstuna tog Per Lennartsson en lugn start från innerspår bakom bilen och Bugatti Miles ställdes inför en tuff prövning då han fick svettas ut under slutvarvet. Han antog dock den utmaningen och var värd högsta betyg. Någon snabbstart tror vi inte på även om han kan öppna bättre än han visat i de senaste loppen, men hästen är så bra att han kan lösa uppgiften ändå.
 • Gaylord Am fick för långt fram i Klass I-försöket på Bergsåker och fick nöja sig med en mindre slant den gången. Nu är hästen anmäld barfota runt om vilket kittlar och blickar vi tillbaka till de insatser han gjort under sommaren så har de varit av sådan klass att de gått att sätta ett stort utropstecken efter.
 • Tattoo Avenger fick göra jobbet själv sista 700 meterna på Bergsåker, men löste likväl uppgiften. Han studsade tillbaka snabbt efter den sämre insatser i Gävle gången innan och det kan vara så enkelt att han är vassare när han får anfalla bakifrån.
 • Mandela Zon var vårens stora ”surrhäst” och vann bland annat en Klass II-final i mars. Han återkommer efter tre månaders uppehåll och även om hästen är riktigt bra så väljer vi att placera honom utanför systemet nu när det därtill är anmält med skor runt om.
 • Loveexplosion H.C. var strålande bra senast på Åby där han kom till tät och vann på urstarka 1.13,6/2.660 meter. Hästen står perfekt inne i det här loppet, men det blir tuffare att nå tät denna gång och då kan uppgiften bli honom övermäktig.

Rank:

A: 2 B: 10-9-4-5-1-8-6 C: 3-7-11-12

Spetsstriden: Här kan det gå undan. Zenato är rask initialt och känns som den troliga ledaren i kamp med främst Teton Nikkis Man. Carl Johan Jepson kan det sistnämnde väl och bör kunna ”ladda lagom” för att det ska räcka till att hålla ut.

Avd 6 – Unionskampen, 2.140 meter autostart

 • Tangen Haap blir vårt tipsval i Unionskampen som känns ovanligt lurig. Tolvåringen hakade på Odd Herakles lättsamt i Östersund och såg ut att ha bra med krafter kvar över målgången. I den efterföljande starten fick han dödens, men höll riktigt starkt och fick ”bara” släppa smygkörde Philip Ess förbi sig. Här finns det viss chans på ledningen för Tangen Haap och från den positionen kan han bli svårfångad med Erik Adielsson som chaufför.
 • Åsrud Vilja fick en tuff väg fram till tät senast och höll med tanke på det väl som tvåa. Hon har fått två lopp i kroppen nu efter lång frånvaro och ska flytta fram sina positioner för varje starttillfälle. Nu är det anmält barfota fram vilket är en plusvariant för stoet och hon kan absolut bjuda ”pojkarna” på en riktig match.
 • Söndre Jerkeld gör sin första start på svensk mark och blir svårbedömd för V75-spelarna. Hästen vann Norskt Mästerskap i näst senaste starten efter en styrkedemonstration där han jagade ikapp ledaren Troll Solen kort före mål trots att han fick göra jobbet själv i tredjespår sista 700 meterna.
 • Kleppe Fanden forcerades till tät i ett tidigt skede senast på Bjerke och gick undan till enkel seger i ett ganska billigt lopp. Den här uppgiften är tuffare, men Kleppe Fanden som var trea i Elitkampen i maj ska likväl ha en outsiderröst.
 • Våler Nikolai snabbstartade till tät på Solvalla och gick ifrån på ett fint vis. Nu steppar han upp i konkurrens då det blott handlade om ett kombinerat fem- och sexåringslopp senast på Solvalla och den här uppgiften är tveklöst tuffare.

Rank:

A: 5-3-4-2 B: 6-7-9 C: 8-10

Spetsstriden: Åsrud Vilja kan ta sig förbi Kleppe Fanden vid full laddning, men frågan är om inte Tangen Haap får ta över i skede två.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

 • Oracle Tile får tipset i ett öppet bronslopp där vi egentligen hade velat strecka på lite mer än vad vi har råd med. Femåringen stod för en toppavslutning vid femteplatsen på Axevalla i under trippeltravet och föjde upp med en förhållandevis enkel seger i ett stayerlopp under Åby Stora Pris-dagen. Oracle Tile har ett brett register och ska gälla som favorit här även om det kan tänkas ha blivit lite väl långt mellan starterna.
 • Gogobet Sisu fick för långt fram senast på Bergsåker, men samtidigt hade farten varit väl uppskruvad och vi hade förväntat oss lite mer av honom i spurten. Nu är Gogobet Sisu tillbaka över lång distans vilket känns än mer passande för hans del och han ska kunna utmana om segern.
 • Deal Done Zet galopperade från start senast på Romme vilket inte står noterat i programmet. Han fick en tuff resa med tredjespår sista 1.200 meterna därefter, men höll riktigt strongt som tvåa bakom Pontiac S.W. Deal Done Zet har två segrar på fem försök över lång distans och det känns som att den faller honom helt i smaken.
 • Mister Donald slog det inga gnistor om senast på Jägersro, men då tävlade han med skor och det är bara att konstatera att hästen inte är lika vass på den balansen. Nu är han åter anmäld barfota runt om och det är inte alls omöjligt att han är den som får det perfekta loppet i draget från innerspår.
 • Vien Ici trodde vi på senast på Jägersro, men alla chanser var borta när han inte kunde hålla ledningen. Hästen satt fast med rubbet sparat därefter, men frågan är om det inte är några som är lite för bra för honom här för att formkortet ska kännas glödhett.

Rank:

A: 2-6-7 B: 1-5-10-8-11 C: 4-3-9-12

Spetsstriden: Vitro Diablo bör vinna starten då han är riktigt explosiv initialt. Vi tror dock inte att han körs i ledningen över lång distans utan här är Deal Done Zet och Reddington snabbt framme och ställer en fråga om att få överta.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 18 SEPTEMBER

Avd 1: 1 Beartime (7,2)
Avd 2: Samtliga hästar (6,2)
Avd 3: 1,3,4,6,9 (7,10)
Avd 4: 4 Crazy First Love (6,10)
Avd 5: 2,9,10 (4,5)
Avd 6: 2,3,4,5 (6,7)
Avd 7: 1,2,6,7 (5,10)

2.880 rader / 1.440 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Spiken går ner i klass

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Roger Walmann-tränade Sidney Celeber och Kim Eriksson vid triumfen på Solvalla den 20 juli. Foto Adam Ström/Stalltz.se
Roger Walmann-tränade Sidney Celeber och Kim Eriksson vid triumfen på Solvalla den 20 juli. Foto Adam Ström/Stalltz.se

Det är mångas favoritbanor som delar på onsdagens V86-omgång. Solvallas fyra lopp och Åbys fyra dito utgör det stora streckspelet och vi hämtar ett singelstreck på vardera bana.

Anrika fyraåringsloppet S:t Leger (V86-3) har inte lockat fullt fält utan det är blott åtta deltagare som gör upp över tre volter.
Som vi läser loppet vinner Robert Berghs Samson starten och därifrån gjorde han ett topplopp i näst senaste starten på Åby. Har han skakat av sig det misslyckade Derbykvalet så tror vi på leverans.

Någon Derbyfinal blev det inte heller för Sidney Celeber (V86-8), men någon extra veckas ledighet kan bara gjort honom gott då han var aningen sämre i just derbykvalet.
Dessförinnan har han gjort två riktiga toppinsatser och när han nu går ner i klass åter så tror vi att han är redo för en ny seger bara han slipper göra allt jobb själv på ledarens utsida.

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till Solvalla och Åbys tävlingar.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Niky Flax (V86-1) gick starkt i Frankrike under vintern. Han kördes på väntan i återkomsten på Axevalla och avslutade riktigt bra som trea via 1.09,5 sista 800 meterna. Här har han ett perfekt utgångsläge för att kunna få en fin position i främre träffen; sannolikt kan det bli vinnarhålet. Vi förväntar oss att han levererar på open stretch!
 • Samson (V86-3) har gått felfri i tre av sex starter i Robert Berghs regi och då har det blivit seger varje gång. Som vi läser loppet vinner han starten här då han uppträder stabilt och fint ur volten. Tre varv är inget som bekymrar honom och vi tycker det finns högt spelvärde på Samson i ett jämnstreckat lopp.
 • Det är ett riktigt långskott vi lanserar i Brenda Grif (V86-5) som gör debut i Magnus Dahléns regi, men alla tycks glömt bort vilken duglig springare detta är. Hon var tvåa i en Diamantstofinal under fjolåret och det finns viss chans för henne att få vinnarhålet på antingen favoriten Kirsi Boko eller Sverigedebutanten Black In Black. Därtill är det anmält med jänkarvagn på och som närmast ospelad är hon värd en varning.
 • Sidney Celeber (V86-8) var aningen sämre i Derbykvalet senast på Jägersro och det är möjlgit att långresan satte ner honom en aning. Vi påminner om de toppinsatser han gjort tidigare under året såsom vid andraplatsen bakom Selected News i Örebro i maj eller vid tredjeplatsen i Mantorp bakom Önas Prince och Elegant Ima. Nu går han ner i klass och vi tror att han är en vinnare ånyo ”bara” dödens kan undvikas.

Betrodda som lever farligt

 • Vikens High Yield (V86-1) vann ett silverförsök från tät i Halmstad, men har därefter gått sig trött från samma position i två raka silverlopp. Hästen är inte helt enkel att räkna på och som klar favorit vågar vi inte ställa hon ensam i V86-inledningen.
 • Giant Shadow (V86-2) har gjort en sommar i Sverige efter en sejour i Frankrike. Vi kan inte påstå att det slagit gnistor om honom och påminner om att han inte vunnit lopp på 15 månader. Som hårt betrodd är han bara ett av flera streck i våra ögon.
 • Felicia Zet (V86-6) inledde med tre starka insatser som tvåa och det känns underligt att hon alltjämt är segerlös efter fem framträdande. Här saknas dock inte konkurrens och det finns en risk att hon hamnar utvändigt ledaren om Örjan Kihlström väljer att vara aktiv initialt. Som klar favorit är hon värd att gardera.
 • Borups Umami (V86-7) har förmodligen aldrig varit i bättre form än vad han är just nu, men det är inte säkert att det räcker ändå. Visst står han bra till i den här spårtrappan och är sannolik ledare, men nu är det ett halvvarv längre distans och de som sitter tätt inpå honom in mot upploppet kommer garanterat få chansen.
Fakta

V86-SYSTEMET 15 SEPTEMBER

Avd 1: 1,3,9,10 (6,11)
Avd 2: 1,3,4,7,8,9 (2,5)
Avd 3: 3 Samson (5,1)
Avd 4: 2,4,5 (10,9)
Avd 5: 2,3,6,7,9 (1,4)
Avd 6: 3,5,6 (9,11)
Avd 7: 3,4,5,6,7,9,10,12,13 (2,1)
Avd 8: 5 Sidney Celeber (7,2)

9.720 rader / 2.430 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Öppen Unionskamp

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Tangen Haap vid segern i Elitkampen 2019. På lördag ska han försöka ta hem Unionskampen på Färjestad. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Tangen Haap vid segern i Elitkampen 2019. På lördag ska han försöka ta hem Unionskampen på Färjestad. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Färjestad står som värd för veckans V75-omgång. Det handlar om det klassiska Unionstravet, men intresset från vårt västra grannland är förhållandevis svalt.

Bortsett från i Unionskampen (V75-6) för kallblod så lyser norrmännen mer eller mindre med sin frånvaro.

Det nämnda loppet öppnas upp rejält i Odd Herakles (V75-6) skadefrånvaro och kommer bli streckkrävande. Tangen Haap må vara norskfödd, men tränas på svensk mark och känns som förstahästen i lag med Erik Adielsson.

Gulddivisionen innehåller starka toppar, men bredden är direkt ljummen. Hur presterar Disco Volante (V75-3) efter tre månaders tävlingsuppehåll är den stora frågan på förhand i ett lopp där Missle Hill och Gareth Boko är de givna utmanarna.

Här kan du ta del av startlistor till Färjestads tävlingar.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

Beartime kastade sig i galopp direkt när bilen släppte fältet på Jägersro. Han gör så mellan varven vilket givetvis oroar, men vid felfri avgång är han rask bakom bilen och spetsfavorit trots att Önas Nougat frontade i en 1.06-öppning senast i Gävle. Bo C. tjänade grymma pengar i Frankrike under fjolåret. Derbyfinalisten från 2018 är nu hemma hos ägaren ånyo och givetvis väldigt svårbedömd efter ett långt tävlingsuppehåll. Mas Capacity var rejäl i silverdebuten på Bergsåker och har därefter varit fyra i Finskt Mästerskap. Han har verkligen vuxit in i den höga klassen. Den norska duon Red Bar och Golden Dream M.E. kan verkligen avsluta, men risken är påtaglig att det blir för långt fram från bakspår.

Avd 2 – Klass II, 1.640 meter voltstart

Ett mycket lurigt Klass II-försök över stressiga 1.640 meter voltstart. Det är sannolikt att minst en av Mister K.O.Z., Habrik Am och Emperor som står med snäva startspår är borta på kör och som vi läser loppet ligger vägen till ledning öppen för raska Blue Frontline. Hon är dels riktigt rask själv, men körs även av en kusk som kan pricka bättre än någon annan från ett sådant här läge på Färjestad. Hon har suttit fast i Diamantstoet två gånger i följd och vi kan inte tänka oss annat än att Mikael J Andersson ger henne chansen att löpa linan ut denna gång. Bakom henne kryllar det av hästar som är minst lika kapabla och det här loppet är verkligen inte lättlöst. Constant Caviar tycker vi höll bra som tvåa i Östersund i ett lopp som inledes och avslutades i mycket högt tempo och Perfect Score Ås blir bara bättre och bättre hela tiden.

Avd 3 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

Disco Volante återkommer efter att fått en tävlingspaus över sommaren. Normalt sett är han så rask iväg att han håller upp innerspåret och då är den spetsälskande åttaåringen svårfångad för de övriga. Missle Hill gjorde ett jättebra lopp över ovan distans i Rättvik. Frågan är bara hur Örjan Kihlström ska lägga upp det här loppet för laddar han från start är risken påtaglig att han blir kvar på ledarens utsida. Gareth Boko är bara medium initialt och hamnar ofta på vingel. Hästen ser fortsatt formstark ut, men han blir alltid sårbar på grund av just hans förmåga att hamna småsnett till i loppen. Mellby Free såg kraftigt förbättrad ut i Sundsvall. Kan hon hålla rygg på Disco Volante och utmana om luckan kommer vid upploppets början?

Avd 4 – Unionsstayern, 3.140 meter voltstart

Ett lurigt stayerlopp där det är svårt att sia om vem som blir favorit. Ornello var klart positiv senast i Halmstad, men sköter så långt ifrån varje gång. Fuxen är svår att räkna på och vi vågar inte lägga alla ägg i samma korg. Kennedy är en häst som tilldrar sig vårt intresse. Han gynnas av distansen och passar bättre i sådana här uppgifter än i likastartslopp i STL-sammanhang. Låt oss påminna om att han var fyra i Malmö Stads Pris den 27 juli. Bransbys Juke Box stämde det väldigt bra för senast på Solvalla då han fick gratisledning under slutvarvet. Här blir vägen fram sannolikt svårare. Den norska duon Orlando G.M. och Dream Builder känns bara svårbedömda i sammanhanget, men inte glödheta vid en första anblick.

Avd 5 – Klass I, 2.140 meter autostart

Ett riktigt bra Klass I-försök. Bugatti Miles är en ständig surrhäst och han har också hög kapacitet. Hästen fick ett blytungt lopp senast i Eskilstuna, men visade härlig skalle då han likväl avgjorde. På en snabb Färjestadoval och i jämnare omgivning är det svårare att göra allt jobb själv och avgå med segern. Forever Shadow var fyra i finalen av Danskt Travderby. Han gick helt okej då och även om detta lopp är bra så går han ner något i klass. Tattoo Avenger och S.G.Sherman vann båda under V75-dagen på Bergsåker. Den sistnämnde går upp i klass och känns bortlottad. Mandela Zon var ”allas” drag i våras i STL-lopp. Nu återkommer han efter dubbla strykningar och lång frånvaro vilket gör honom väldigt svårbedömd.

Avd 6 – Unionskampen, 2.140 meter autostart

Med Odd Herakles på skadelistan så öppnas högsta klassen för kallblod upp. Tangen Haap är i toppslag och har slagit eliten flera gånger om tidigare. Han är ett givet streck i loppet, men det är fler om budet. Åsrud Vilja går bra varje gång och har visat att hon klarar av att möta och matcha de bästa pojkarna. Kleppe Fanden ser ut att vara tillbaka i toppslag och måste räknas. Våler Nikolai kan man tycka ska få det tufft mot de allra bästa, men han lyfter undan för undan. Troll Solen har en stark sommar bakom sig och kan också duga trots svårt spår.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

En lömsk avslutning. Gogobet Sisu ska normalt sett vinna ett sådant här lopp, men vi tycker inte att det slog gnistor om honom i spurten senast på Bergsåker. Nej, vi hade förväntat oss mer och ser honom bara som en av flera med chans i nuläget. Oracle Tile stämde det ganska bra för senast på Åby, men hästen avgjorde på ett tilltalande vis och är förhållandevis rejäl. Four Guys Dream flög fram i spurten senast på Axevalla och ska normalt sett vara vassare med loppet i kroppen. Starbec’s A.to Z. gynnas bara av att möta bra motstånd. Han följer med i alla tempo och brukar vara som bäst över upploppen. Hands Down D.E. surras det ofta om, men han har inte lyckats vinna någon av sina sju senaste starten på svensk mark.