Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V75-tips: Svårbedömda gäster? Inte för oss!

Av
Emil Persson
Fjolårets tyska derbyvinnare Mister F Daag gästar Lunden under Copenhagen Cup-dagen. Foto: Gerard Forni
Fjolårets tyska derbyvinnare Mister F Daag gästar Lunden under Copenhagen Cup-dagen. Foto: Gerard Forni

Dagens V75-tävlingar med Copenhagen Cup på Lunden-banan i Köpenhamn håller hög klass. Vi kan inte förneka att en del favoriter ser starka ut och att det finns en risk för att utdelningen blir relativt låg, men chansar åtminstone och spikar emot en av ”megalamporna”.

Nedan följer en mer djupgående analys av varje V75-lopp samt spelförslag.

Avd 1

A: 2-9 B: 6-1-5-3-7-8-4
2 Goldy Stardust vann motsvarande lopp i fjol trots en resa utvändigt ledaren. Då hade hon blott en genomkörare innanför västen, men till årets Lundenbesök kommer stoet med två lopp i kroppen. Det har handlat om billiga lopp och senast släpptes hon till tät, men intrycket har i vilket fall varit tilltalande.
9 Stonewashd Diamant blev rundad av Lesperanza i en hastig tempoökning i slutkurvan senast, men kom tillbaka bra över upploppet. Den här stoeliten håller inte allra högsta klass och hon slår många i spurten.
6 Bikini fick för långt fram till Carna Sensei senast i Danskt Mästerskap för ston, men det hon levererade över upploppet var ett formbesked.
1 Queen of Sand och 5 Commit Boom Bay var fyra respektive trea i Lovely Godivas lopp. Den sistnämnde gick då med bäst fart över mål av de två medan Commit Boom Bay nu ska tävla barfota runt om.
Italienskan 4 Ulena Car är mycket startsnabb och var knappast helt slagen när galoppen kom i slutkurvan senast framme i tät i ett lopp som vanns av Lotteria-finalisten Ua Huka. Vi känner oss dock tveksamma till om hon räcker mot de bästa hästarna här över full väg.

Avd 2

A: 2 B: 10-6-8-1-7-3-5
2 Västerboonthenews ska normalt sett vinna det här svaga snabbloppet, men hur står det egentligen till med formen? Det ebbade ut väl mycket i spurten senast i Yngve Larssons Memorial och dessförinnan gick han sig rejält trött efter en 1.07-öppning. Känslan är att han tar ledningen av egen kraft och är han bara 80-procentig så ska det hålla hela vägen.
10 Slide so Easy var inte heller märkvärdig i genrepet, men då tävlade han med skor. Nu aviseras skoryck och hästen råkade ju inte bara tjäna 916.957 kronor under fjolåret.
6 Thai Investment fick hållas i måttligt tempo i ett fyrahästarsfält senast och den segern sade ingenting. Gången innan avslutade han 1.11,7 sista varvet i fin stil och tioåringen ser oförtjänt pigg ut för sin ålder.

Avd 3

A: 8-14 B: 12-11-6-10-4-7-15
8 Casino Gardenia kan vara den danska häst med mest positiv utvecklingskurva av alla just nu. Han höll storstilat från dödens senast i Skive och blev blott upphunnen av Copenhagen Cup-deltagaren Tsunami Diamant i sista steget. Utifrån det dagsverke han stod för då ska han gälla som favorit i detta lopp.
Fjolårets vinnare av Harper Hanovers lopp 14 Platon Face kommer från en simpel triumf i amatörlopp i Kalmar, men aktionsmässigt flöt det väldigt bra vilket vi tyckte var det viktigaste. Fortsätter han på den inslagna linjen blir han givetvis att räkna med här också.
12 Beau Gamin tillhör den übervassa B-kullen i Frankrike och har mött elithästarna karriären igenom. Han har kvar löpglädjen även på ålderns höst för så sent som i höstas besegrade han Billie de Montfort och Coquin Bebe i ett halvstort lopp på Mallorca! I fjolårets sista start var hästen hårdare spelad än Bahia Quesnot och inför årets säsong har han bytt regi då han numera tjänstgör som avelshingst i Belgien.
11 Ochongo Face var urtapper från dödens i långfredagsstayern och satt fast med sparade krafter senast på Bergsåker.
10 Chock Nock vann danska derbyt efter avancemang till dödens i fjol. Då som nu ska han tävla utan bakskor.

Avd 4

A: 4 B: 8-10-2-1
4 Mister F.Daag vann det tyska Derbyt under fjolåret, slutade femma i Europeiskt treåringschampionat och tvåa i Orsi Mangelli-finalen. Paul Hagoort har en riktigt fin häst i den här Conway Hall-sonen som varvades upp i ett kvallopp på Wolvega den 24 april. Då övertog han ledningen efter 500 meter och vann på 1.12,7a/2.100 meter via 1.10,3 sista kilometern! Han kommer med andra ord väl förberedd till sin comeback och vi räknar kallt med att han vinner.
8 Classichap galopperade dubbelt i debuten för Jerry Riordan vilket överraskade oss för hästen såg såväl bra ut innan felstegen som efter. Han var sjua i Hambletonian-finalen i fjol och trea i Kentucky Sire Stakes-finalen bakom Eurobond och Tactical Landing. Det skvallrar om att Classichap är en häst med stort kunnande och det ska bli mycket intressant att se honom här vid felfri avgång.
10 Donatello Garbo kan vara Danmarks bästa fyraåring. Han avgjorde i ett nafs från andra utvändigt senast när attacken sattes in i slutkurvan, men stöter på vassare toppar här.
1 Zelig Kronos vann på 1.11,2a/1.640 meter på Jägersro i somras, var trea i Breeders Course-finalen och fyra i Orsi Mangelli-finalen. I årets två starter har han dock först en anonym tillvaro och dessutom är det troligt att han blir över från start.

Avd 5

A: 10-2 B: 4-11-5-9-3
10 Gustafson har vi sett prestera på en hög nivå tidigare i Sverige. För tre starter sen spårade han från start till mål på Vincennes och gången efter var han också måletta efter samma upplägg i Cagnes-sur-Mer, men diskades för orent trav! Då kom han hem på 1.11,0a/1.609 meter och såg fjärran från tröttkörd ut. I genrepet inför detta lopp vann han Bild-Pokal i Gelsenkirchen och växlade då ner Copenhagen Cup-deltagaren Cash Hanover lekande lätt från andra utvändigt. Vi tycker att han är hyperintressant i detta lopp då det ser ut att skilja mycket i spelet kontra favoriten 2 Heart of Steel.
Den sistnämnde var mycket bra bakom Perfect Spirit i ”Prinsloppet” på Färjestad, men det ebbade ut väl tidigt gången därpå när han precis som nu testades i silverdivisionen. Vid segern i klass I-finalen på Solvalla den 24 november så flög han till ledningen och det kan bära dit även nu, men senaste insatsen gör att vi blir en smula tveksamma till hans dagsstatus.
4 J.H.Mannerheim var inte helt tom senast i silverdivisionen efter sen lucka och är aktuell vid gardering liskom 11 Wingait C.H. som gynnas om tempot blir uppskruvat.

Avd 6

A: 4-1 B: 7-5-3
4 Cyber Lane vann fjolårets Copenhagen Cup med god marginal även om det aktionsmässigt bara flöt ”sådär” i kurvorna. Vi tycker att han har sett bättre ut i årets starter även om han segrarna har uteblivit, men att det inte höll hela vägen i Olympiatravet var inte så mycket att säga något om. Det är sannolikt att han tar hand om ledningen direkt och då är han givetvis hästen att slå.
Innerspår på Lunden är nämligen smålurigt och det blir tufft för 1 Handsome Brad att hålla upp täten. Hästen har i vilket fall tagit ett steg till med en vinter i kroppen och var jättebra som tvåa bakom Propulsion i Olympiatravet. Samma helg i fjol vann han Lyon Grand Prix på tangerat världsrekord så måhända är han en ”årstidshäst” därtill.
7 Makethemark är inbjuden och klar för Elitloppet vilket kan påverka det taktiska upplägget i detta lopp. Han var mycket bra i årsdebuten på skor och kan vinna med minsta klaff.
5 Racing Mange hann aldrig hota Ringostarr Treb från vinnarhålet i Halmstad, men vi tolkade det som en positiv formsignal efter den sämre insatsen på Jägersro gången innan.
3 Voltaire Gifont gjorde inget större väsen av sig varken i försöket eller i Consolation av Lotterian. Vi påminner dock om segerloppet i februari där han tog emot Trendy O.K. med varma servetter och vann på ett övertygande vis. Den dagen var han utrustad med helstängt huvudlag och öppnade så pass bra att det är rimligt att han kan få en bra position även här. Skrällduglig!

Avd 7

A: 6-3-8 B: 5-2-4-9
Ett mycket intressant klass II-försök där hästarna har 43 segrar på de senaste 60 starterna tillsammans.
6 Zuleika Font och 5 Officer Stephen möttes i senaste starten på Wolvega och då vann den sistnämnde från tät. Zuleika Font sin tur fick jaga från fjärde utvändigt de sista 800 meterna och kom riktigt nära via 1.12,3 sista 1.000 meterna. Vi tror att hon är den bättre av de två även om Officer Stephen verkar ha bra ”keps”.
3 Belladore är ett förvandlingsnummer signerat Flemming Jensen. Hon släpptes till tät i årsdebuten och vann lätt utan att behöva brukas maximalt. Den dagen tävlade hon på skor, men nu blir det barfotabalans vilket även var fallet vid fjolårets främsta prestationer.
8 Viveur Bi har tagit två raka segrar efter galoppmisslyckandet i debuten för Robert Bergh. Den tyskfödde femåringen har stövlat undan enklelt om än i lite speciell aktion och ser framförallt stark ut. Vart bottten går i honom är alltjämt osynat.
2 C You Again var överlägsen från dödens senast, om än på stumma ben.
4 Arendelle och 9 Iwan Boko är outsiderbud i detta lopp där egentligen ingen känns chanslös.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 12 MAJ

Avd 1: Samtliga nio hästar (2,9)
Avd 2: 2,6,10 (8,1)
Avd 3: 4,6,8,10,11,12,14 (7,15)
Avd 4: 4 Mister F.Daag (8,10)
Avd 5: 10 Gustafson (2,4)
Avd 6: 1,3,4,6,7 (10,2)
Avd 7: 3,6,8 (5,2)

2.835 rader/1.417,50 kronor

Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V75 Halmstad: Vi litar på Daniel Redén

Av
TOBIAS NILSSON
Zephyr Kronos vann överlägset senast på Solvalla, nu kan Daniel Redén och Ready Cash-sonen bli årets sprintermästare. Foto Simon Hagen
Zephyr Kronos vann överlägset senast på Solvalla, nu kan Daniel Redén och Ready Cash-sonen bli årets sprintermästare. Foto Simon Hagen

Halmstadstravet har sin största tävlingsdag på året. Årets sprintermästare ska nämligen koras. Sprintermästaren är det största sprinterloppet för fyraåringarna. Loppet körs likt Elitloppet med försök och final samma kväll och den som vinner finalen får en prischeck på hela 1,2 miljoner kronor.

 

Troliga och roliga

 • Ingen vet egentligen hur bra den hollandsfödde Giant Shadow (V75-1) står sig mot motståndet i Sverige. Hästen har gjort en start i Sverige för tränare Björn Goop, resultatet blev en helt överlägsen seger. Som fyraåring startade R.C.Royalty-valacken elva gånger i sitt hemland och vann samtliga.
 • Evaluate (V75-2) har varit en snackhäst sedan Stefan Melander tog hit honom från USA. Han tillhörde en av de mer betrodda i Konungens Pokal. Där slutade det dock med en fjärdeplats efter stjärnhästar som Campo Bahia och Attraversiamo. Nu är han favorit att vinna hela Sprintermästaren och man ser och hör på ”Tarzan” att Andover Hall-hingsten är något utöver det vanliga. Vi tippar honom etta, men då det finns många andra spikar till trevligare procent så garderas han i sitt uttagningslopp.
 • Zephyr Kronos (V75-4) är en kapabel hingst som Daniel Redén låter riktigt nöjd med. I senaste starten skötte han sig och fick visa hur bra han är då han avslutade sista kilometern på 1.10,5 och gick i mål med tillsynes krafter kvar. Sköter sig Ready Cash-sonen så är han ett hett segerbud till att bli årets Sprintermästare.
 • I ett svårlöst lopp kan Stefan Perssons Bring Me Happy (V75-5) bli en rolig överraskning. Näst senast på V75 satt hon fast med krafter kvar och senast var hon bra i ett försök till Stosprintern.  Nu har hon ett bra spår och blir vädret någorlunda bra så kommer banan vara mer eller mindre självspringande och då kan det bli svårt att ta något bakifrån.
 • Shadow Gar (V75-7) har varit strålande de sista månaderna och senast på Kalmar vann hon från ledningen mot liknande motstånd. Nu när de värsta motståndarna har fått spår utanför så sitter nog Pietro Gubbellini tidigt i ledningen. Sedan får de andra vara riktigt bra för att slå italienskan. Dear Friend avslutade rykande snabbt senast och är väl främsta hotet till vår spik.

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.
(Vi utgår från tidningstipsen, men väger in sen information, värmningar och streckprocent när vi spelar V75 Tillsammans)

Fakta

V75-Systemet 4 juli

V75 utskrivet på tre kuponger. En av Giant Shadow, Evaluate eller Bring Me Happy måste vinna för sju rätt.

Kupong 1
Avd 1: 2 Giant Shadow (4,7)
Avd 2: 1,2,4 (7,8)
Avd 3: 1,2,3,4 (6,9)
Avd 4: 2 Zephyr Kronos (5,1)
Avd 5: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15 (15,14)
Avd 6: 1,4,7,8,9,10,11,12,13 (4,11)
Avd 7: 3 Shadow Gar (10,7)

1.620 rader/810 kronor

Kupong 2
Avd 1: 1,3,4,5,7,9 (11,6)
Avd 2: 2 Evaluate (1,4)
Avd 3: 1,2,3,4 (6,9)
Avd 4: 2 Zephyr Kronos (5,1)
Avd 5: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15 (15,14)
Avd 6: 1,4,7,8,9,10,11,12,13 (4,11)
Avd 7: 3 Shadow Gar (10,7)

3.240 rader/1620 kronor

Kupong 3
Avd 1: 1,3,4,5,7,9 (11,6)
Avd 2: 1,4 (2,7)
Avd 3: 1,2,3,4 (6,9)
Avd 4: 2 Zephyr Kronos (5,1)
Avd 5: 3 Bring Me Happy (15,14)
Avd 6: 1,4,7,8,9,10,11,12,13 (4,11)
Avd 7: 3 Shadow Gar (10,7)

432 rader/216 kronor

Totalt: 5.292 rader/2.646 kr

Expandera

Betrodda som lever farligt

 • Kick The Dust Ås (V75-1) är bara tre år och Yankee Glide-sonen har inlett karriären mycket lovande, men att som treåring gå ut mot äldre och betydligt mer rutinerade hästar är sällan enkelt. Vi finner Johan Untersteiners fina treåring som överspelad.
 • Viking Brodde (V75-3) håller Timo Nurmos högt, hästen känns allround, men han är inte rutinerad på distansen och hans procent på nästan 60 känns en bit i överkant. Brothers N.Arms är väl främsta hotet om segern då han i de senaste starterna börjat leverera på allvar.
 • Oavsett vem som blir favorit när bilen rullar i V75-5 lever farligt. Loppet är helöppet och det känns som att vem som helst kan vinna. Just nu är J.J favorit som har många ettor i raden. Däremot kommer det bli väldigt svårt att vinna bakifrån på en självspringande Halmstad-oval.

Här finns startlistorna till Halmstads Sprintermästartävlingar med V75 att ladda ned!

Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

75 intervjuer som grundlägger V75-succé

Av
Emil Persson
Nadal Broline tillhör favoritskaran i söndagens Oslo Grand Prix. Foto: Mia Törnberg/Sulkysport.
Nadal Broline tillhör favoritskaran i söndagens Oslo Grand Prix. Foto: Mia Törnberg/Sulkysport.

Vid fjolårets V75-omgång under Oslo Grand Prix-dagen stannade utdelningen på 1.297 kronor, men årets omgång ser möjligen ut att ha lite mer skrällpotential i sig.
Med formsvaga toppar i kallblodsloppet, dåliga lägen för några av topparna i Europamatchen och lite frågetecken kring moralen på några av de mer betrodda i Stoeliten går det åtminstone att spekulera i att utdelning kan springa iväg en bit även om omgångens megalampa Zalie Gar (V75-3) sannolikt vinner.

Måstestrecken

 • Stayerloppet (V75-1) är en öppen historia och vi regerar över att Stud Muffin blott är spelad på sex procent i skrivande stund. Nog för att Flemming Jensen ligger lågt, men vi vet sen gammalt att han inte lägger timmar på att studera motståndet utan här utgår han säkert ifrån att konkurrensen är stenhård eftersom det är en Oslo Grand Prix-dag. Det är den inte alls i det här loppet även om det finns dugliga toppar och såväl hästen som stallet (Jensens enda starthäst på Bjerke under lördagen vann) visar form. Given för oss!
 • Roli Eld (V75-4) avslutade strålande i Elitkampen och det här loppet tycker. vi inte är lika bra. Det finns frågetecken för hur det kommer gestalta sig rent taktiskt för några av de som blir mer betrodda och det kan öppna upp för Roli Eld som närmat sig eliten för varje lopp han gått under våren.
 • Viscarda Jet (V75-5) blev något av Elitloppshelgens ”kommundrag”, men än så länge är hon helt bortglömd trots att Björn Goop svingar sig upp bakom stoet för första gången. Galoppen senast tog kusken på sig helt själv och normalt sett är hon inte alls osäker. Med Elite du Ruel borta ur startlistan har Viscarda Jet rygg på två startblixtar i Peace of Mind och Ultra Bright och här har Björn Goop alla möjligheter att hamna en bra bit fram direkt. Stoet slog riktiga toppar i Italien under fjolåret och tränarsonen Joseph Ruocco flaggar dessutom för att det kan bli jänkarvagn denna gång om Björn Goop så önskar.

Överstreckade

 • Velocity de Vie (V75-1) kommer från seger och gjorde det absolut bra den dagen, men den här uppgifte är klart tuffare. Han har blandat och gett under våren och som favorit är han inget vi vill rygga fullt ut.
 • Det löste sig inte optimalt för Polara (V75-4) i Elitkampen, men vi är ändå lite skeptiska till om han är i lika bra form nu som när han vann det här loppet i fjol. Den finska stjärnan har inte sett lika vass ut i vårens starter – det har inte varit samma tryck i steget – och vi kan se honom förlora även från ledningen om han behövt bråka med landsmannen Josveis initialt.
 • Det råder ingen tvivel om att Heart of Steel (V75-6) är riktigt bra, men är han nödvändigtvis bättre än hästar som Alcoy, Vainqueur R.P. och Vincero’ Gar? Nej, vi är inte så säkra på det och påminner om att han fått hållas i rätt så måttlig fart framme i tät i de två senaste starterna. Här är det upplagt för att det kommer se helt annorlunda ut. Det räcker bara att läsa Christophe Martens intervju med Alcoy nedan så förstår du vad vi menar…
Fakta

SPELFÖRSLAGET

Kupong 1:
Avd 1: 11 Stud Muffin (2,13)
Avd 2: 1,6,7 (2,5)
Avd 3: 3 Zalie Gar (2,1)
Avd 4: 3,6,8 (4,9)
Avd 5: 2,3,6,7,10,11 (5,8)
Avd 6: 2,4,6,8,9 (11,7)
Avd 7: 2,9 (4,3)
540 rader/270 kronor

Kupong 2
Avd 1: 1,2,3,5,7,9,10,13 (6,12)
Avd 2: 1,6,7 (2,5)
Avd 3: 3 Zalie Gar (2,1)
Avd 4: 6 Roli Eld (4,9)
Avd 5: 2,3,6,7,10,11 (5,8)
Avd 6: 2,4,6,8,9 (11,7)
Avd 7: 2,9 (4,3)
1.440 rader/720 kronor

Kupong 3
Avd 1: 1,2,3,5,7,9,10,13 (6,12)
Avd 2: 1,6,7 (2,5)
Avd 3: 3 Zalie Gar (2,1)
Avd 4: 3,6,8 (4,9)
Avd 5: 10 Viscarda Jet (5,8)
Avd 6: 2,4,6,8,9 (11,7)
Avd 7: 2,9 (4,3)
720 rader/360 kronor

Totalt: 2700 rader/1.350 kronor

I samarbete med norska facktidningen Trav og-Galoppnytt kan Sulkysport presentera intervjuer på V75-hästarna.

V75-1

Captain Morgan (1) visade bra form vid segerloppet senast. Det är tuffa motståndare här, men han står fint till och skulle det lösa sig är han inte utan chans här heller, säger Anders Lundström Wolden.
Outstanding O. (2) satt perfekt till i rygg på ledaren senast i Harper Hanovers lopp, men blev dragen bakåt då ledaren stannade. Han hade varit med bland de tre främsta med bättre flyt. Hästen tränar väldigt fint och möter enklare sällskap nu. Plan A är att ta ledningen och stanna kvar där så länge det går. Ska streckas, säger Moeten Haugland.
Red Bar (3) blev det norskt huvudlag på den här gången. Jag är osäker på hur han är i voltstart, men om han håller sig lugn är han bra nog och i tillräcklig form för att duga, säger Ole Johan Östre.
Soros Kronos (4) är i god form, men det är hårt emot denna gång så en peng är målsättningen, säger Hans Christian Holm.
Bear Hope (5) ser fin ut i träningen och från femtespår tror jag att han kan öppna bra. Kommer han till ledningen är han inte helt borta trots att det är tuffa hästar på tillägg, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

Kommer han till ledningen är han inte helt borta

Bleeding Heart (6) möter tuffa hästar så en premie är målsättningen, säger Lars Anvar Kolle.
Whatsoflying S.S. (7) var väldigt bra senast med full spänst över mål. Distansen ska passa, men motståndet är tufft. Skulle det klaffa kan han vara med bland de tre främsta, säger Jan Erik Isaksen.
Double Spin (8) verkar vara i väldigt god form, men han står tufft inne i loppet här så normalt sett får vi var anöjda om han tjänar en peng, säger Eirik Høitomt.
N.Y.Coeur de Soleil (9) var ”knallgo” senast på Solvalla. Nu är det dubbelt så lång distans, men han är allround. Nu blir det vanlig sulky och norskt huvudlag. Med rätt lopp är han en av flera som gör upp om segern i ett väldigt öppet lopp, säger Magnus Teien Gundersen.
Volocity de Vie (10) behöver lång distans för att komma till sin rätt och han vann väldigt lätt utan att vara bottnad senast. Han kom då till ledningen mitt i loppet. Det är rätt sorts uppgift igen, men motståndet kanske är hårdare den här gången än senast. Planen är att han ska fortsätta på barfotabalans om banförhållandena passar för det, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.
Stud Muffin (11) gick långa lopp och är i bra form. Jag känner inte till alla konkurrenter, men jag tror inte på någon segerchans. Han går barfota som vanligt, säger Flemming Jensen.
Blumberg Delo (12) har jag haft i tre månader. Formen är väldigt fin. Han var inte långt ifrån vinnaren i loppet den 4 maj, men blev tufft diskvalificerad. Hästen är väldigt stark och jag tror han kan dyka upp bland de tre främsta. Inga ändringar, säger Arnold Mollema.
Ochongo Face (13) gick ett starkt lopp senast i Köpenhamn och därefter har vi siktat in oss mot detta. Han tränar bra och även om det är några tuffa konkurrenter med så tycker jag uppgiften ser passande. Avsaknaden av körspö kan vara ett minus, men vi får vässa upp honom lite i träningen så ska det nog gå bra. Inga ändringar, säger Fredrik Palm.

V75-2

Patent Leather (1) blev det fel för på Solvalla. Både hästen och kusken gav upp när det blev som det blev. Hästen är bra och ska räknas med segerchans även om han inte kan svara ut Samo Different Day från start. Samma utrustning som senast, säger Frode Hamre.
Samo Different Day (2) är behandlad och har stor kapacitet. Han tränar bra och står inte tillbaka för Patent Leather, men vi är lite osäkra efter att han galopperat i två starter för oss. Hästen är väldigt startsnabb och ska räknas som en outsider, säger Frode Hamre.
L.A.’s Magic Moment (3) jagar banrekordet för norskfödda fyraåringar på 1.10,9 vilket jag tror att han kan klara av. Han fick problem med halsen nyligen och fick strykas inför en tilltänkt start. Att vara med bland de tre främsta blir tufft, säger Anders Lundström Wolden.
Zelig Kronos (5) hoppas jag har gått framåt med de två senaste loppen han gjort. Han har varit kvar i Sverige hela tiden och jag tror det blir helstängt huvudlag nu, säger Pietro Gubellini.
Mister F. Daag (6) vann påett väldigt fint sätt i Köpenhamn. Han är inte någon startraket, men kan göra mycket själv i loppen. Inga ändringar är planerade och jag tror att kommer göra en stark insats igen, säger Paul Hagoort.
Missle Hill (7) var fin senast i Fyraåringseliten och det var kul att se att han tagit Vermo-loppet på rätt sätt. Känslan är att han gått framåt ännu mer till den här starten. Det här är en kapabel häst som jag tror mycket på i framtiden och han ska kunna gå exakt balanserad som senast, säger Daniel Redén.
Park View (8) blev det helt fel för på Solvalla med det väder och den bana som var den dagen. Det loppet kan man glömma. Jag tror han kan springa en hög 1.10-tid på en bra dag, men möjligheternna försvann i takt med spåret. Härifrån handlar det om bästa möjliga premie, säger Erik Killingmo.

V75-3

Racing Ribb (1) gick barfota runt om för första gången senast och lade inte riktigt ner sig i grejorna från start då, och det blev ännu knepigare av att han hade andraspår. Efter galoppen kändes han bra. När vi nu har innerspår väljer jag nog nog att ha lätta framskor på honom för att hästen ska känna sig stabil och då kan jag ladda ordentligt. Håller vi ledningen är det vinstchans, för hästen är i toppform, säger Adrian Kolgjini.
Mellby Frodo (2) satt fast senast mot tuffa hästar. Det är hårt motstånd även här, men hästen är bra själv. Han ska räknas i tätstriden från ett perfekt spår, säger Kristian Malmin.
Zalie Gar (3) är en riktigt bra häst och allt har varit som det ska med henne efter senast. Hon tävlar alltid med skor och känslan är att hon har bra chans här utan att jag har full koll på motståndet, säger Alessandro Gocciadoro.
Ofelia O.E. (4) krånglade med huvudet och galopperade innan start senast. Hon gick vad hon skulle efteråt och det var tråkigt att hon agerade opålitligt igen efter en lång period där hon skött sig. Nu får hon möta hingstar och då slår hon ur underläge. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner.

Zalie Gar var förkrossande överlägsen i Fyraåringseliten för ston. Nu ska Rene’ Legati försöka kvala in toppstoet till Klass I-finalen i Sundbyholm. Foto Mia Törnberg

Down and Dirty (5) håller väldigt fin form. Han blev fast på Solvalla och gick i mål med allt sparat. Nu stöter vi på några väldigt bra hästar med Zalie Gar i spetsen. Kanske att han kan vara trea med maxflyt, säger Tor Arne Eggen.
Humble Hill (6) är behandlad och har tränat på bra en längre period. Han står chansartat till mot tuffa hästar så det blir inte lätt att vinna, men en outsider kan han vara på sin fina kapacitet, säger Frode Hamre.
Beyblade (7) blev sliten i comebacken efter att varit ifrån längre. Detta är en bra häst som var med i derbyt för två år sen. Han har gått framåt med loppet i kroppen, men härifrån är det en peng som gäller, säger Flemming Jensen.
– Listas Manboy (8) står omöjligt till mot bra hästar så jag ligger lågt, säger Knud Mønster.
Creek’s Survive (9) blir bättre och bättre för varje start och ser fin ut i träningen. Jag räknar med att han kan tävla på samma nivå som när han gick 1.11,7 i fjol. Hästen är rask iväg så spåret passar bra med rygg på startsnabba hästar. Jag har ambitioner och kör utan skor precis som tidigare, säger Bjørn Garberg.
L’Amour Bonanza (10) blir det lite långt för mellan loppen nu, men han tränar bra och jag har siktat mot det här loppet. Spåret passar, men konkurrensen är tuff. Han kan vara med bland de tre främsta. Lättas i balansen nu, säger Sven Olav Weberg.
Rajah Silvio (12) tog Gävleloppet på ett bra sätt. Här jagar han nya startpoäng för att komma med i Klass I-finalen och det utesluter jag inte alls att han kan ordna trots startspåret. Det blir barfota runt om och jänkarvagn på nytt, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-4

Ådne Odin (1) har känts förbättrad efter senaste starten. Han var lite tunt jobbad inför det loppet. Från ett fint spår ska han kunna få en fin position eftersom han är startsnabb. Han kan klara av en placering bland de tre främsta med klaff. Vi kommer inte göra några väsentliga ändringar, säger Veronika Bugge.
Smedheim Solan (2) avslutade bra senast på Bergsåker. Nu har han äntligen ett bra utgångsläge när han möter eliten och jag tror att han kommer göra ett bra lopp på söndag för det känns som han är i det bästa skick han varit under tiden i min regi. Inga ändringar, säger Jan-Olov Persson.
– Polara (3) har vunnit spårlottningen. Det är ett stort plus om han kan tävla utan skor. Han ska ha bra chans att nå ledningen och därifrån är han väldigt bra på att försvara sig‚ säger Trav og Galoppnytts finska medarbetare Martti-Ala Seppälä.
Hallin Faxen (4) visade bra takter senast och är en häst med stor kapacitet. Han kommer att göra ett bra lopp, men slår normalt sett inte de bästa om de löper upp till sin normala nivå. En fin peng kan han däremot få med sig, säger Olav Mikkelborg.
Valle Mattis (5) var vi väldigt nöjda med på Solvalla där jag tycker han gick ett riktigt starkt lopp. Allt har varit bra med honom efter det loppet så med klaff på loppet kan han vara med bland de tre främsta, säger Heidi Moen.
Roli Eld (6) gick strålande de sista 300 meterna på Solvalla och det här loppet är billigare. Precis som den dagen på Solvalla så ska han gå barfota fram. Han når inte ledningen, men ska kunna få en bra position. Jag tycker att han har vinstchans, säger Frode Hamre.

Det här loppet är billigare

Odd Herakles (7) tränar bättre än någonsin. Senast fick han ett tufft lopp samtidigt som han blev hovöm. Nu behöver han åtminstone gå m ed bakskor. Det blir en offensiv satsning, men spåret blev så dåligt att möjligheterna har reducerats, säger Lars O. Romtveit.
Josveis (8) var bra på Solvalla. Det blir tufft att komma till tät nu när han har Odd Herakles och Polara innanför sig och från dödens tror jag inte han vinner. Skulle likväl komma förbi dem och nå ledningen är han med i segerstriden, säger Trav og Galoppnytts finska medarbetare Martti-Ala Seppälä.
Ulsrud Tea (9) håller alltid bra form. Spåret drar ner möjligheterna då jag tror att hon har dåliga startryggar. Hon behöver tur och jag tror det blir tufft att vinna, säger Ove Kenneth Karlsen.
Torpa Nicklas (10) öppnade i 1.18-tempo i Sken senast efter att blivit hetsig i ledningen. Han håller väldigt fin form och är tillräckligt snabb i benen för att kunna vara med dem. Härifrån får vi hoppas på en peng och att han kan gå ett rekord på en 1.20-tid, säger Odd Arne Sagholen.

V75-5

Fredrik Perssons Ultra Bright ska starta på Bjerke. Foto: Mia Törnberg/Sulkysport

– Umaticaya (1) var inte som bäst senast. Hon blir kraftigt överflyglad från ett sådant här läge och det är bara en premie som gäller nu, säger Frode Hamre.
Calina (2) gick troligen sitt bästa lopp i karriären senast. Jag kör allt jag kan från start, men tror inte vi kan hålla ut Peace of Mind. Barfota, helstängt huvudlag samt jänkarvagn. Hon kan vinna om det klaffar; såbra är hon, säger Frode Hamre.
Peace of Mind (3) gick riktigt bra senast och jag tror att hon kan ta spets här. Hon är i fin form och det är inte omöjligt att hon leder hela vägen. Barfota runt om, säger Alessandro Gocciadoro.
Ultra Bright (5) kändes väldigt fin i travet senaste men däremot var hon lite tung och seg. Jag vill ge henne ett lopp till innan Stoeliten hemma i Kalmar den 23 juni och tänker därför spara hovarna nu och köra med lätta skor. Jag laddar och hoppas och komma ner bakom Peace of Mind, säger Fredrik Persson.
Gina Schermer (6) var väldigt bra senast, men det här är ett tufft lopp. De kommer dock inte springa ifrån henne och hon kan vara med bland de tre-fyra främsta. Hon karn inte varit lika snabb bakom bilen i Sverige som i till exempel Frankrike, säger Rick Ebbinge.
Shadow Gar (7) är allt bara väl med efter senast och hon gjorde det bra då efter att ha fått trava i dödens och dra fram Mellby Free. Det var längesedan vi ändrade något på henne och gör inga nu heller, säger Jerry Riordan.
Odessa Celeber (8) är under utveckling, men fick trist läge i väldigt tufft sällskap. Hon måste ha tur härifrån och kommer tävla precis som senast, säger Roger Walmann.
Madelen L.T.C. (9) har fått ett bra spår och formen är god, men här möter hon hästar som jag tror blir för tuffa att matcha. Kan hon vara med bland de fem främsta har hon gjort det bra, säger Eirik Høitomt.
Viscarda Jet (10) kom upp för tidigt bakom vingen senast och blev stressad när de andra hästarna fyllde på bakifrån. Därav blev det galopp och Jorma tog på sig det. Hon flög fram över upploppet innan och känns strålande i träningen så jag tror absolut att hon duger fint även mot de bästa stona i Norden. Nu blir det skor, men det är ingen fara och med största sannolikhet fortsätter vi med vanlig vagn, säger tränarsonen Joseph Ruocco.
Hillary Queen (11) var mycket bra på Vincennes. Bakspår och sprinterdistans drar ner förhoppningarna. Det måste bli överpace för att hon ska kunna komma in i loppet, men hon är stark och kan komma i in imatchen om så blir fallet. Jag tror inte vi gör några ändringar, säger Paul Hagoort.
Normandie Royal (12) är tillbaka i form och gjorde ett topplopp senast, men från detta startspår är det iskallt. Det är en peng som gäller, säger Frode Hamre.

V75-6

Elvis d’Evron (1) har utvecklat sig mycket och är i bra form. Han klarar inte av att hålla ledningen, men jag tror han kommer göra ett bra lopp. Han matchar inte Alcoy, men kan vara trea-fyra, säger Gerard Forni.
Alcoy (2) gjorde sitt bästa lopp i karriären senast och är otroligt bra! Jag kommer inte ladda från start, men kan köra när jag vill efter det för han tål att göra jobb. Det blir barfota fram igen och avsaknaden av körspö kommer inte påverka honom. Jag har respekt förmotståndet, men tror inte att någon är bättre än min häst, säger Christophe Martens.

”Tror inte att någon är bättre än min häst”

Casino Gardenia (4) har inte varit hundraprocentig i de senaste starterna och jag tror han kommer vara mycket bättre nu. Det är en bra hästsom bör räknas, säger Knud Mönster.
Dibaba (4) valde jag att gå ut mot hingstarna med. Hon duger fartmässigt och galopprisken är lika stor här som det är i stoloppet där man kör om 100.000 kronor. Här är det 300.000 och hon har känts jättefin efter senast. Vi gör inga ändringar och jag hoppas på en fin prestation, säger Roger Walmann.
Heart Of Steel (6) har varit fin i två raka spetssegrar. Det har varit tacksamma lopp för honom, men han har vunnit på bra vis och känns fortsatt fin i träningen. Hästen gör alltid sitt oavsett löpningsförlopp och vi fortsätter med barfota runt om, säger Peter Untersteiner.
Hambo Transs R. (7) fick ett preparélopp senast i Billund. Det gick väldigt fort till slut och hästen visade att han är i bra form. Han är rask iväg, men spåret är chansartat. Inga ändringar, säger Paul Hagoort.
Vainqueur R.P. (8) har sett fin ut här hemma i träningen och det råder ingen tvivel om att det är en klasshäst. Vi har en stark tro på att han kommer göra ett bra lopp, men från åttondespår kommer det krävas en del tur hur bra hästen än är, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Vincero’ Gar (9) gör det alltid bra och det kan vara nyttigt för honom med ett lopp i ryggar. Om banan är fin kommer han att tävla barfota runt om, säger Alessandro Gocciadoro.
Tsunami Diamant (10) har ännu en gång fått bakspår. Hästen är i form och tränar bara bättre och bättre. Mina två hästar är jämngoda och positionerna kommer avgöra de två emellan. Inga ändringar, säger Paul Hagoort.
Speedy Face (11) har känts jättebra i jobben inför denna säsong och han kommer att få ett bra år. Senast slog han bra hästar lätt i Lyons lopp för femåringar. Jag valde mellan detta lopp och Jämtlands Stora Pris och med facit i hand hade det nog varit bättre att välja Östersund. Det är tufft motstånd och svårt läge här och jag får hoppas på att det blir överpace och att vi får ett bra lopp i draget. Vi siktar på att köra barfota runt om, säger Adrian Kolgjini.

V75-7

Slide so Easy (1) har fått det bästa startspåret. Det blir att köra vad det går hela vägen i ryggar. Är han fyra-femma har han gjort det väldigt bra. Jag tar ut bomullen ur öronen nu, annars går han precis som han brukar, säger Flemming Jensen.
Perfect Spirit (2) svarade för en märklig insats senast, men vi hittade inga fel och han hade inte överdrivet hög puls. Ganska direkt i jobben efteråt var han lika fin som inför det loppet. Han hade dessutom lyft sig i jobben inför loppet senast. Vi måste tro att han är bra igen. Ska vi gissa på något kan det varit banan som gjorde honom hovöm. Läget är perfekt och han är snabb, säger Daniel Redén.
Ringostarr Treb (3) kommer med toppform och allt är väl med honom. Nu blir det jänkarvagn igen efter att ha tävlat i vanlig sulky i årets två starter. Han är snabb iväg och kan nog hålla upp ledningen om Paal vill, men han är inte beroende av att gå där och sitt rekord har han satt bakifrån. Paal får bestämma taktik utifrån hur det känns på söndag och vi åker så att vi är framme på lördagkväll efter att de har tävlat klart på Bjerke, säger Jerry Riordan.
Vitruvio (4) kom till Balltorp i Mölndal i tisdagskväll och jag körde fort själv med honom i torsdags. Jag tror att han åker till Oslo lördag morgon och han tävlar barfota runt om som han brukar göra i större lopp. Senast var det en häst som trampade upp i hans hjul så han sprang med punktering hela loppet, därav resultatet, säger Alessandro Gocciadoro.

Bahia Quesnot och Junior Guelpa ska starta i Oslo Grand Prix. Foto: Simon Hagen

Bahia Quesnot (5) är bättre över 2.100 meter än 1.600 meter och kommer gåbra till slut. Jag tror att hon kommer vara med bland de tre främsta och nu ska hon tävla barfota igen, säger Gerard Forni.
Gretzky B.R. (6) har gjort allt rätt i år. Det är stentufft motstånd, men det är trots allt hemmaplan och då känns det kul att testa. Hästen tränar fint och är startsnabb. Jag hoppas på en bra position, men är nöjd med en bra premie, säger Geir Vegard Gundersen.
Valokaja Hindö (7) tränade på ett fantastiskt vis under söndagen, men nu går han upp i klass. Man vet aldrig med Bazire, men jag tror att han får nöja sig med en bra prispeng nu. Hästen kommer tävla barfota, säger Gerard Forni.
Uza Josselyn (8) kom inte in i loppet på Solvalla. Hon kommer vara bättre nu och 2.100 meter är perfekt. Hon kommer spurta starkt och vara bland de tre främsta, ja hon kan rentav vinna loppet. Kusken är dessutom i form, säger Gerard Forni.
Nadal Broline (9) har Björn siktat mot det här loppet med efter Solvallasegern och Elitloppet var aldrig något riktigt alternativ. Hästen är inget träningslejon, men visar allt väl i träningen. Niondespår är okej och får han spara speeden gör han upp om tätplatserna, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V75-tips: Därför faller favoriten

Av
Pär Gustafsson
Jan-Olov Persson-tränade Guli Tor har tre raka segrar på fem försök med Rikard N Skoglund. Foto Christer Norin/ALN
Jan-Olov Persson-tränade Guli Tor har tre raka segrar på fem försök med Rikard N Skoglund. Foto Christer Norin/ALN

Bergsåker bjuder på en småklurig V75-omgång den här röda onsdagen. På Åby förra helgen frös femrättspotten innan, men jackpotpengarna (22.085.805 kronor) går inte till dagens omgång utan till lördagens sjurättspott i Örebro. Jag nöjer mig med spik idag och det finns potential om man lyckas fälla någon av Timo Nurmos stora favoriter. Jag gör ett allvarligt försök. Spelstopp och start för V75-1 är 15.00.

Troliga och roliga

 • Moses (V75-1) hade punktering i klass II-försöket senast och höll starkt i dödens. Nu har han två lopp i kroppen och uppgiften är passande, men spåret är däremot ingen fördel. Hästen galopperade från just innerspår i årsdebuten och det blir knappast någon snabbstart. Bara han hittar ut i andraspår så räds fyraåringen inte grovjobb.
 • Miss Silver (V75-2) fick halvstrulig resa bakom Hankypanky Rubyred senast och fullföljde godkänt. Hennes två vinster har kommit från ledningen och det vore intressant om hon kunde hitta till tätpositionen. Formkurvan pekar uppåt och nu blir det jänkarvagn för första gången.
 • Guli Tor (V75-4) blev det helt fel för senast och det är bara att glömma den starten. Kallblodet har segrat i tre av sju starter hos Jan-Olov Persson och lite kortare distans är ingen nackdel. Sjuåringen står lite svårt till med bakspår på tillägg, men är både stark och snabb och motståndet passande.
 • Garmin B.J. (V75-6) är streckmässigt ett fynd. Hästen gillar förutsättningarna och trivs barfota runt om, vilket balansen blir även idag. Han galopperade med krafter sparade senast och var mycket rejäl vid segern för tre starter sedan. Jag tror att det blir passande högt tempo och Garmin B.J. bra chans att fälla samtliga bara han slipper dödens.
 • Michelangelo Ås (V75-7) hann fram efter pigg avslutning på Bergsåker näst senast och gången efter visade han 1.09 sista 800 meterna bakom Disco Volante. Hästen såg finfin ut och full väg är en fördel med tanke på att åttaåringen inte är någon blixt bakom bilen. Hans värsta konkurrenter har bakspår och Michelangelo Ås blir svårstoppad.

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.

Betrodda som lever farligt

 • Fast And Quick (V75-2) svarade för en positiv comeback, men här har stoet en tuffare uppgift. Det här är ett öppet stolopp och spelmässigt är Fast And Quick inte speciellt intressant – det finns betydligt roligare bud.
 • Magic Cash (V75-5) har varit strålande på sistone och visst har han bra segerchans på nytt. Däremot blir han löjligt stor favorit och faller tungt om det inte skulle bli seger. Dessutom finns faktorer som motiverar gardering. Hästen har tjänat över 300.000 kronor i de tre senaste starterna och han har galopperat i sex av karriärens 13 starter.
 • Master de Pan (V75-6) har vunnit ett av fem försök på svensk mark och segern kom för ganska precis ett år sedan med Ulf Ohlsson i sulkyn. Det var på Bergsåker och femåringen vann från spets över kort distans. Det var i betydligt enklare omgivning och hästen har varit struken inför den här uppgiften. Master de Pan är snabb ut, men måste vara på topp för att vinna det här loppet.
 • Angle of Attack (V75-7) var grymt bra på Vincennes i slutet av mars och fullt godkänd i gulddivisionen på Jägersro senast, men bakspår är ett stort minus. Sjuåringen är flera klasser bättre när han får springa i ledningen.
Fakta

V75-förslaget 1 maj

Kupong 1
V75-1: 1,3,8,9 (5,2)
V75-2: 2 Miss Silver (13,4)
V75-3: 2,5,9 (8,11)
V75-4: 1,2,5,8,13,15 (10,6)
V75-5: 1,5,9,15 (7,12)
V75-6: 6,7,8,10 (11,2)
V75-7: 3 Michelangelo Ås (11,2)
576 kronor

Kupong 2
V75-1: 1,3,8,9 (5,2)
V75-2: 1,4,5,10,12,13,15 (8,9)
V75-3: 2,5,9 (8,11)
V75-4: 15 Guli Tor (2,8)
V75-5: 1,5,9,15 (7,12)
V75-6: 6,7,8,10 (11,2)
V75-7: 3 Michelangelo Ås (11,2)
672 kronor

Kupong 3
V75-1: 1,3,8,9 (5,2)
V75-2: 1,4,5,10,12,13,15 (8,9)
V75-3: 2,5,9 (8,11)
V75-4: 1,2,5,8,13 (10,6)
V75-5: 1,5,9,15 (7,12)
V75-6: 6 Garmin B.J. (7,8)
V75-7: 3 Michelangelo Ås (11,2)
840 kronor

Rader: 4.176 – Kostnad: 2.088 kronor.

Expandera

Här finns startlistor i pdf-format till samtliga lopp på Bergsåker.

Efterlängtade lyxproblem