Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Toppidé i klass II

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Huddlestone och Henrik Svensson. Foto Christer Norin/ALN
Huddlestone och Henrik Svensson. Foto Christer Norin/ALN

Bergsåker arrangerar lördagens tävlingar och banan bjuder på en småklurig omgång. V75-inledningen, tillika silverdivisionen, lockade bara åtta hästar och i högsta klassen blir Propulsion svårslagen. I övrigt är det öppna lopp och vi har ett drag i klass II-försöket som vi tar ställning för.

Första start är 14:45 och V75-spelet har sin början 16:20.

Är bara stark och av den anledningen åker vi till Bergsåker

Här kan ni köpa andelar i Sulkysports Tillsammans-system.

Här är startlistor i pdf-format till dagens tävlingar.

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Doctor Doxey Zenz har varit strålande i de två senaste starterna och är motiverad favorit, men hästen är ojämn och vi provar att fälla åttaåringen.
 • Hawk Cliff har slutat etta och tvåa i sina starter på Bergsåker. Han är en tuffing som trivs med Örjan Kihlström.
 • Giuseppe Lubrano reser 75 mil enkel väg för att Pacific Face är gynnad av 3.140 meter och trivs när det är kallt. Hästen har tagit tre vinster över tre varv.

>> Ranking

4 Doctor Doxey Zenz
6 Hawk Cliff
2 Pacific Face
–––
5 Sir Q.C.
3 Cobourg Hanover
8 Importedfrmdetroit
–––
1 Sir Henry P.Hill
7 Casanova Sisu

>> Spetsstriden: Det troliga scenariot är att 3 Cobourg Hanover spetsar och släpper till 4 Doctor Doxey Zenz.

Intervjuer:
Pacific Face (2) var helt okej senast och allt har känts bra i träningen efteråt. Det finns inte så många lopp i silverdivisionen över tre varv, det plus att hästen gillar kyla är att jag gör resa till Sundsvall. Vi åker under fredagen och Pacific Face har inga problem med att resa långt. Jag är nöjd med att han möter ett par tuffa konkurrenter; min häst brukar få göra mycket av jobbet själv och det går inte varje gång. Inga ändringar är aktuella, säger Giuseppe Lubrano.
Cobourg Hanover (3) fick ett snällt upplägg senast och gav ett knepigt intryck. Hästen är van att han laddas, nu sprang han och sov i hela loppet och hade låg puls efteråt. Planen är att ladda för ledningen och släppa till Doctor Doxey Zenz. Jag har siktat hit och Cobourg Hanover kommer att vara mycket bättre än i förra starten. Jag har ingen segerfeeling, men hästen kan vara tvåa-trea från rygg ledaren. Inga ändringar, säger Oscar Berglund.
Sir Q.C. (5) är bara stark och av den anledningen åker vi till Bergsåker. Även om distansen passar tror jag att han behöver fler lopp i kroppen och jag har ingen feeling för att han ska kunna duga till vinst, säger Stefan Melander.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Ängsborken har kommit tillbaka på mycket bra sätt efter skadebekymmer och bör normalt bli allt vassare för varje start. Även om proposition är tuff ska femåringen ses med vettig segerchans, men som favorit bör han garderas. Hästen är inte helt att lita på och galopperat i sju av 18 starter. Från springspår på tillägg kan det bli dryg inledning och många att runda. För att Ängsborken ska lösa det här uppgiften får det inte strula för mycket. Han står noterad för tre segrar och ett tredjepris med galopp efter fyra starter över kort distans.
 • Guldtopp var vass som tvåa på V75 näst senast, men gången efter kunde han inte hota Ängsborken från fjärde ytter. Åttaåringen står på turf för en seger och nu står han 20 meter före den värste konkurrenten.
 • Hvalstad Odin har vunnit två av sex lopp hos Öystein Tjomsland och båda vinsterna togs över kort distans. Dock är han lite svårbedömd efter paus.

>> Ranking

15 Ängsborken
2 Guldtopp
3 Hvalstad Odin
–––
6 Osen Prinsessa
11 Jadar
8 Zitor
12 Guli Rubin
9 Joker C.K.
–––
10 Karlängs Lill
14 Minelli
13 Moses
4 Hönn Blesa
5 Fanny Tabac
7 Rubus
1 Närby Panik

>> Spetsstriden: 3 Hvalstad Odin har bra chans på ledningen och han utmanas främst av 6 Osen Prinsessa.

Intervjuer:
Hvalstad Odin (3) var lite klen senast. Hästen behandlades efteråt och stod över en del, men nu har han jobbat bra en period. Han gick ett skarpare jobb i förra veckan och var helt okej. Kort distans passar, men hästen gick även bra över lång distans för tre starter sedan och är allround. Hvalstad Odin är inte borta om han har en bra dag, men det är lite frågetecken för formen, säger Jimmy Jonsson i Öystein Tjomslands stall.
Ängsborken (15) hade gått framåt med comebacken i kroppen och gav ett fint intryck senast, men det var noll körning i loppet och nu är det helt andra förutsättningar Hästen är fortfarande lite tung i kroppen och formen är inte helt på topp. Vi får se om han är redo att lösa den här uppgiften. Ängsborken har kapacitet för att vinna, men det får inte strula under vägen och det är möjligt att han springer rekord och det ändå inte räcker till vinst, säger Jimmy Jonsson.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • Spetsfavoriten Elian Web är obesegrad efter två starter på Bergsåker. I samband med Sundsvall Open Trot-helgen 2019 sprang han banrekord, 1.09,9a/1.640 meter, i Malabar Circle Ås lopp. Vid gardering av Propulsion är han given.

>> Ranking

10 Propulsion
–––
5 Elian Web
11 Digital Ink
4 Zenit Brick
–––
6 Narold Vox
8 Michelangelo Ås
2 Snowstorm Hanover
7 Diamanten
3 Hesiod
9 Order to Fly
1 Cool Keeper

>> Spetsstriden: 5 Elian Web har goda möjligheter att nå ledningen. Den enda han kan tänkas släppa till är om 10 Propulsion körs offensivt och ställer en fråga.

Intervjuer:
Snowstorm Hanover (2) är ganska bra i ordning för dagen och hade lite krafter kvar i mål när han satt i tredje inner. Det är inte omöjligt att han kan vara tvåa-trea i det här loppet, men han måste sköta sig också. Läget är bra, säger Stefan Melander.
Digital Ink (11) var kanske lite sämre senast, men han hade problem med banan och stumnade lite till slut av den anledningen. Allt verkar normalt i träningen och han kommer säkert gå bra igen och nypa en plats, men att besegra Propulsion tror jag blir tufft, säger Oskar Florhed i Robert Berghs stall.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • Grainfield Aiden har stått för två toppinsatser i följd efter att anfallit bakifrån. Den dubble V75-vinnaren möter ett lämpligt bronssällskap och tycks dessutom tåla täta starter utan minsta problem.
 • Rocky Tilly jagade Electrical Storm berömvärt på Romme och var bara slagen med en halv längd. Han har gjort tre riktigt starka insatser i följd och blir mycket svårtuggad om han lyckas hålla uppe innerspåret.
 • Vincent Chase kan tänkas komma förbi från start med hjälp av 3 Demo som lär släppa i skede två. Vi var inte överdrivet imponerade av Vincent Chase vid segern från vinnarhålet senast, men visst ska han kunna hävda sig här.
 • Bestbyarsenal har gjort fem starter på svensk mark och samtliga i vardagssammanhang i Östersund. En seger har det blivit och bortsett från tredjeplatsen bakom Always On Time och Patent Leather den 28 september så har han mestadels matchats i vardagslopp under det senaste året. Magnus A Djuse kör hästen för första gången, men vår känsla är att hästen får tufft.

>> Ranking

9 Granfield Aiden
1 Rocky Tilly
6 Vincent Chase
–––
8 Remarkable Feet
10 Knifetown Lover
7 Scarlets Mirakel
4 Bestbyarsenal
2 Radjah d’Inverne
–––
12 Roly Poly
3 Demo
11 Noel Face

>> Spetsstriden: 1 Rocky Tilly är ”medelplus” från start. Vi tror det räcker till att hålla ut 6 Vincent Chase, men däremellan finns 3 Demo som kan ställa till det.

Intervjuer:
Vincent Chase (6) är knepig och ojämn av sig, men han har ett bra läge för att kunna få en fin position under vägen, spets eller vinnarhålet? Jag är bara nöjd om han sköter sig och i så fall kan han nog vara trea-fyra, säger Stefan Melander.
Roly Poly (12) gick bra i ett ihåligt lopp senast. Får hon spara speeden är hon vass och formen sitter där. Carl Johan Jepson sade nämligen efter senaste loppet att hon känns lika bra nu som vid samma period i fjol och då vann hon ju på V75. Från spår tolv slår hon naturligtvis ur underläge, säger Eric Martinsson.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Ett lågklassigt och vidöppet klass II-försök. Vi gillade verkligen vad vi såg av Huddlestone vid dödenssegern på Bergsåker senast där det inte såg tomt ut över målgången. Han har tidigare visat prov på bra startsnabbhet och ska kunna hamna vettigt till direkt även om det knappast blir någon ledning.
 • Springbank har också en dödensseger i resultatraden, men däremot fungerade han inte alls i dansk voltstart senast utan ”flög” direkt. Hästen kan vara lite för långsam för att hinna med över 1.640 meter, men vi har tidigare sett Robert Bergh få upp farten i sina hästar över en natt.
 • Fluke inledde karriären med 15 segerlösa lopp. Därefter har det släppt ordentligt och blivit två raka spetssegrar utan att hon verkat tröttkörd vid något tillfälle.
 • Son Of Quarcio startat från bakspår för första gången och känns effektivast med tätkänning.

>> Ranking

6 Huddlestone
–––
5 Springbank
2 Fluke
3 Staro Mojito
11 Son of Quarcio
1 Oki Hörsta
10 You Only Live Once
7 Whitsun Madonna
8 Atlas Vendil
9 Infinite Knight
–––
4 Okalani Grazia
12 Inshallah

>> Spetsstriden: 1 Oki Hörsta är rask, men knappast tillräckligt för att hålla ut 2 Fluke och 3 Staro Mojito. Av de två sistnämnda säger vi fördel för Fluke när de står sida vid sida. 6 Huddlestone kan öppna bra och lär laddas för position.

Intervjuer:
Springbank (5) har varit lite sämre i de två senaste starterna och blir därmed svårbedömd, men Robert verkar nöjd med hästen. Att han har bra kapacitet har han visat och det gäller att han sköter sig och inte strular till det. Springbank är både stark och snabb så distansen ska fungera, säger Oskar Florhed i Robert Berghs stall.
Huddlestone (6) var jättebra senast. Jag har varit nöjd med honom länge, men de senaste månaderna har han utvecklats något enormt. Dels har vi satt på honom urryckare vilket han svarat bra på, men sen har liksom hela hästen tagit ett steg till. Startsnabbheten finns där, men vi låser oss inte vid någon taktik. Huddlestone är inte sämre än någon annan i det här loppet och jag gör inga ändringar, säger Lars Wikström.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Robert Bergh har en trio i loppet. Fuxiga Indra’s Secret rankar vi överst. Hon kom helt snett på det i en knalltuff final senast och blev hängande i tredjespår. Nu är det bara damer emot och Indra’s Secret är tuff och tål jobb själv. Ginny Weasley är van tuffare konkurrenter, men det kommer att bli många att runda på slutvarvet.
 • Abrystir kommer från seger på isbana där hon avslutade 1.14,2 sista rundan. Kuskplus denna gång, men Abrystir är liksom vår tipsetta mer stark än snabb och har en tendens att hamna illa på det när motståndet hårdnar.
 • Red Alert W.F. startar tätt. I söndags hade hon lekstuga med Chris Crystal från spets och i frontposition säljer hon sig dyrt här också. Problemet är att hon inte visat någon som helst startsnabbhet i voltstart.

>> Ranking

8 Indra’s Secret
–––
6 Abrystir
3 Red Alert W.F.
14 Ginny Weasley
15 Fame Boko
5 Au Pair Girl
9 Hossiana Boko
10 Hunkydory Degato
–––
4 Diamond’s Sweety
1 Lovely Secret
13 Jazza Håleryd
12 Ava
2 Chris Crystal
7 Texan Rose
11 Melizza

>> Spetsstriden: Inga startraketer och känslan är att 4 Diamond’s Sweety kan fronta (och rankas upp något på detta). Släpper man till 3 Red Alert W.F.? Diamond’s Sweety har en seger och två andraplatser på tre försök i ledningen. Från tillägg lär 8 Indra’s Secret köras offensivt.

Intervjuer:
Au Pair Girl (5) tränar okej, men agerar lite ojämnt. Näst senast var hon jättebra, men senast var hon desto sämre. Oavsett vilket så tror jag inte att hon kan besegra våra andra hästar i det här loppet, säger Oskar Florhed i Robert Berghs stall.
Abrystir (6) var jättefin senast. Jag blev utputtad i fjärdespår och fick köra lite onödigt fort, men hon kändes bra hela vägen och hade nog kunnat fortsätta i samma tempo en bit till. Hon har en tendens att hetsa upp sig, men jag har varit snäll mot henne och nu känns det som vi fått betalt på sistone. Formen är oförändrat fin och jag var nöjd med spåret. Jag vill ha jänkarvagn på henne igen och visst har jag respekt för Indra’s Secret, men tar man tre-fyra hästar bör min vara med bland dessa, säger Roger Nilsson.
Indra’s Secret (8) blev det helt fel för senast, men hon travade bättre. Det fins inget som tyder på att hon har tagit skada av det loppet utan hon känns bra i träningen. Indra’s Secret är inte så snabb iväg, men skulle hon ändå lyckas komma till ledningen hyggligt tidigt kan han bli svårslagen, säger Oskar Florhed.
Ginny Weasley (14) var bra vid segern här på Bergsåker, men senast var hon ute i en väldigt tuff silverfinal och fick inga pengar med sig hem. Skulle hon få ett bra rygglopp här och sitter i rätt läge i slutkurvan så kommer hon absolut vara med långt fram, säger Oskar Florhed.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Det lyste ”nästa gång” över Arch Lane i regidebuten senast då han gick i mål med gott om krafter kvar i rygg på Bowling Triple X. Det handlar om en riktig klasshäst som borde gå framåt med genomköraren och har toppchans denna gång.
 • Såväl Bowling Triple X. som Ivory di Quattro brottas med jobbiga startspår och kommer hamna efter vår tipsetta från start. Bowling Triple X. har imponerat i tre starter för Daniel Wäjersten, men det såg senast ut som att han hade haft stora problem att freda sig i spets om Arch Lane fått fritt från ledarryggen.
 • Odds Indicator höll starkt i spets senast och är tillsammans med Nisse Sånna de som kan lugga vårt drag på ledningen. Odds Indicator har dock tjänat snabba pengar på sistone och kliver upp i klass. Nisse Sånna har tidigare visat att han duger gott i V75, glöm inte att han höll emot bra i spets mot Istanbul Boko på V75 i september.

>> Ranking

1 Arch Lane
–––
5 Ivory di Quattro
4 Bowling Triple X.
7 Odds Indicator
3 Nisse Sånna
11 Xanthis Coktail
2 B.W.L.Ruthless
6 Jeppas Qurt
–––
12 Cyrano de B.
9 Barney Granit
8 Ellis Pride

>> Spetsstriden: 1 Arch Lane har innerspår för första gången och spetschansen borde vara god. Värst emot är 3 Nisse Sånna och 7 Odds Indicator, men vi tror att Arch Lane har goda spetsmöjligheter. Han kan vinna även från andra positioner.

Intervjuer:
Arch Lane (1) var jag verkligen nöjd med i debuten för mig och han var så duktig som vi hade hoppats på. Hästen hade tränat starkt och lovat mycket i jobben, vilket han levde upp till. Det är ännu bättre tryck i jobben efteråt och normalt ska han ha gått framåt rejält med lopp i kroppen efter lång frånvaro. Jag hoppas på ledningen och från spets är han hästen att slå. Jag har stor tro på Arch Lane och kommer att utrusta honom med rycktussar den här gången, säger Oscar Berglund.
– Tyvärr glömde kusken följa med i anfallståget senast så Nisse Sånna (3) fick aldrig chansen. Såsom det utvecklade sig hade han säkert varit tvåa som sämst annars. Hästen är jämn och säker, kan öppna bra och förhoppningen är att kunna komma ner invändigt. Skulle han får rygg på Arch Lane kanske det är bästa tänkbara. En placering bland de tre främsta känns rimligt att tro på, säger Eric Martinsson.
Bowling Triple X. (4) var jag nöjd med senast och jag tyckte att han hade krafter kvar, men han somnade till lite sista biten. Nu är det några saker jag är osäker på; jag har aldrig kört honom i voltstart och sedan är täta starter ett litet frågetecken. Det vet jag inte hur det fungerar förrän efteråt. Jag gör inga ändringar, det blir fortsatt fast huva och öppet huvudlag. Det kommer ju en dag vi provar rycktussar, men jag vill inte göra det den här gången då vi måste testa det i veckan och det är risk att vi ”tänder” på honom för mycket då det är voltstart och fjärdespår, säger Daniel Wäjersten.
Ivory di Quattro (5) har varit bra, men mött många enkla gäng. Här är det betydligt tuffare och jag har svårt att tro att det blir någon snabbstart från det här läget när det finns startsnabba hästar på såväl spår ett som springspåren. Jag tror det kan bli tufft för honom att vinna, säger Oskar Florhed i Robert Berghs stall.
Ellis Pride (8) stod för en jättebra insats senast då han bara åkte ifrån till en klar seger. Hästen är helt klart på väg uppåt nu efter att varit sjuk i samband med några starter under hösten. Även om han är ny i klassen så tror jag att han duger för hästen är snabb i benen om det löser sig härifrån, säger Lars Wikström.

Fakta

V75-förslaget 11 januari

V75-1: 2,4,6 (3,5)
V75-2: 2,3,6,11,15 (8,12)
V75-3: 10 Propulsion (5,11)
V75-4: 1,6,7,8,9,10 (4,2)
V75-5: 6 Huddlestone (5,2)
V75-6: 3,5,6,8,9,10,14,15 (4,1)
V75-7: 1,3,4,5,7,11 (2,6)

4.320 rader/2.160 kronor

Expandera

Av: PÄR GUSTAFSSON, OLA LERNÅ & EMIL PERSSON

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Spetsdrag, norska skrik och jackpot

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Disco Volante är tipsetta i en öppen upplaga av Årjängs Stora Sprinterlopp. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Disco Volante är tipsetta i en öppen upplaga av Årjängs Stora Sprinterlopp. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

För femte lördagen i följd är det jackpot på V75 och den här veckan är sjurättspotten förstärkt med 30.378.942 kronor. Det är ett par starka favoriter på nytt och det finns risk att femrättspotten brinner inne, men ingen av ”lamporna” är omöjliga att fälla och det kan bli bra betalning om man hittar samtliga sju vinnare.

Startlistor till Årjängs V75-tävlingar.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

** I onsdags blev det full pott på V86. Systemet kostade 2.496 kronor och gav totalt 21.864 kronor tillbaka efter en åtta, 26 sjuor och 246 sexor. Varje andel kostade 110 riksdaler och resulterat i 874 kronor i vinst. Med det sagt är det inte givet att det blir full pott på V75 på lördag, men å andra sidan brukar även tipsters, likt hästar, ha formtoppar och -svackor.**

V75-strykningar

V75-1: 4 Aperfectdream

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Strong Pepper gör debut på svensk mark och såväl Erik Adielsson som körspö känns intressant. Vinsterna på sistone har kommit efter offensiva upplägg till ledningen, men enligt tränaren är fyraåringen inte beroende av spets och dessutom är täta starter ett plus. En tänkbar spik, men det är inte givet att han frontar och jag garderar.
 • Mr Marvelous är spetsfavorit. Han har sprungit i ledningen en gång innan, det var i årsdebuten i april och då slutade han trea i ett V75-lopp på Dannero. Hästen vann klass II-försök från dödens i maj och kommer från en stark avslutning i Margaretas Tidiga Unghästserie.
 • Global Venture var trea i finalen under Elitloppshelgen och är kvar i klassen.
 • Segervane Charlock Wiking hade mycket krafter kvar i Kalmar senast.
 • T.Rex Face gör debut i Björn Goops regi. Hästen är anmäld barfota runt om. Han har gått med den balansen en gång innan och då blev det seger.
 • Mellby Granat har ett lopp i kroppen efter lång frånvaro.
Fakta

V75-1

3 Strong Pepper
–––
6 Mr Marvelous
7 Global Venture
2 Charlock Wiking
5 T.Rex Face
8 Mellby Granat
9 Vien Ici
12 Dominic Wibb
–––
1 Image Boko
10 Gianluca B.R.
11 Double Night

Expandera

>> Spetsstriden: Mr Marvelous är spetsfavorit och det är troligt att han körs i ledningen. Strong Pepper har gått finfint i spets på sistone och lär prova mot pik.

Intervjuer:
Strong Pepper (3) har utvecklats mycket till den här säsongen och vunnit varje gång i år när han gått felfritt. Hästen är egentligen inte osäker utan att han gick felskodd i loppen han felade i. Jag hade varit lite väl snäll i träningen inför förra starten och hästen känns mer på bettet med loppet i kroppen. Han kommer att vara vassare på lördag än vid segern på Jarlsberg. Strong Pepper har vunnit från spets på sistone, men han går även i dödens och bakifrån. Hästen tävlar som vanligt med skor, men eftersom det är voltstart skiftar jag från ”bike” till hybridvagn, säger Rune Flaskerud.
T.Rex Face (5) har bara varit hos mig i några veckor och känns fin. Han har ett knepigt spår i volten, men jag tror att han klarar det och jag har förhoppningar om att han kommer att göra ett bra lopp, säger Björn Goop till Kanal75.
Global Venture (7) slutade trea i finalen senast, men var inte som bäst och hans blodvärden var inte bra när vi kollade upp honom. Det var skönt att vi hittade något och nu känns hästen allt bättre. Han brukar öppna fint från springspår och jag förväntar mig en god insats. Det blir barfota fram och vanlig vagn, säger Peter Untersteiner.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Karamel Hill har gjort sex starter hos Björn Goop, vilket givit fyra vinster och två andrapris. Sexåringen har tjänat snabba pengar, men verkar bära dessa utan bekymmer och står inför en passande uppgift på nytt. Färjestadtränaren kör själv Zarnia Bi, vilket gör att Karamel Hill inte blir så stor favorit som hon bara vara. Goop säger att Karamel Hill är stallets bästa chans i omgången och jag spikar.
 • Millie Millionaire var fin från spets senast och gången innan slutade hästen tvåa bakom Karamel Hill. Då stod hon 20 meter bakom och den här gången står stona på samma volt.
 • Lipstick Tooma gjorde senast debut hos Daniel Redén och svarade för en anständig insats. Femåringen lär gå framåt med loppet i kroppen och räknas vid gardering.
 • Zarina Bi spurtade vasst i Goop-debuten, men senast var stoet inte lika bra. Hon missgynnas av bakspår och hästarna från dubbla tillägg kommer att vara ikapp direkt.
 • Cobbys Nana är spurtstark och tål grovjobb. Barfota fram är ett plus, men det är visst frågetecken för formen.
Fakta

V75-2

14 Karamel Hill
–––
15 Millie Millionaire
6 Lipstick Tooma
12 Zarina Bi
7 Cobbys Nana
11 Ies Elisabet
–––
1 Livi Opal H.M.
5 Orlando
10 Valkyria K.
9 Zosima Mag
3 Ti Amo Face
8 Bianca Sisa
13 Xanthis Amazing
2 O’Hara Garbo
4 Photoshoot O.S.

Expandera

>> Spetsstriden: Livi Opal H.M. frontar initialt och både Lipstick Tooma och Cobbys Nana kan tänkas prova mot tätpositionen.

Intervjuer:
Orlando (5) har gjort två starter för mig och jag har varit nöjd med henne. Hon fungerar allt bättre i travet och blir också allt starkare. Senast var hon inte helt tom över mål efter en invändig resa. Jag har anmält henne barfota runt om här, som hon gick i första starten för mig, men det är inte säkert att jag tar av hennes skor. Om banunderlaget inte blir perfekt för barfotakörning på lördag kan hon få behålla skorna på. Uppgiften är passande och hon ska kunna få en fin resa, säger Fredrik Wallin.
Lipstick Tooma (6) är en trevlig häst som gjorde det fullt godkänt från knepigt spår i debuten för oss. Förhoppningsvis har hon gått framåt en del och spåret bör hon inte ha några problem med. Känslan är att medeldistans är mer gynnsamt för henne, men samtidigt är det betydligt jämnare och tuffare emot denna gång, säger Daniel Redén.
Ies Elisabet (11) är den speedigaste av mina tre i det här loppet, och får hon chansen att använda den är hon med i segerstriden. Dock har hon lite ”varma tendenser” och det har förstört för henne de senaste loppen. Med tanke på det är jag faktiskt nöjd med att hon fick bakspår på tillägg, då sitter hon i rygg direkt och ska inte behöva slösa med krafter på att bli för pigg och pulla, säger Fredrik Wallin.
– Det är fördel Karamel Hill (14), även om hon står 20 meter sämre till den här gången. ”Calle” Jepson vann ju med henne senast och får köra igen. Karamel Hill känns som vår bästa chans i hela omgången. Hon är lite jämnare än Zarina Bi (12) som jag kör. Zosima Mag möter nog lite för bra hästar den här gången, säger Björn Goop.
MiIlie Millionaire (15) kom tidigt till ledningen senast och vann på bra sätt. Formen sitter där. Hon står 20 meter bättre till gentemot Karamel Hill den här gången jämfört med när de möttes på Mantorp och om loppet blir vettigt kört för Millies del är hon den med bäst vinstchans av mina tre. Men väldigt mycket beror på hur det blir kört, och om hon kan lyckas ta sig fram till ett vettigt slagläge i sista kurvan, säger Fredrik Wallin.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • Randemar R.D. har vunnit över lång distans och Peter Untersteiner säger att hästen håller sig lugn med norskt huvudlag. När hästen skentravade på 1.10,7a/1.640 meter för tre starter sedan gick han med skygglappar. Sexåringen står noterad för tre vinster på fyra försök i ledningen. Vid förlusten slutade han tvåa och släppte bara Seismic Wave förbi sig.
 • Ike Schermer segrade i bronsdivisionen över 2.640 meter näst senast och i finalen kom hästen aldrig till från iskallt läge. På nytt är spåret tufft och femåringen är beroende av lite tur under vägen, men på styrka och kapacitet ska han räknas tidigt.
 • Fort Knox är kapabel och Björn Goop låter försiktigt uppåt. Hästen var favorit i klassen i början av juni, men fick det inte alls att stämma. Näst senast sköt han till bra efter snällt upplägg i ett Breeders Crown-lopp.
 • Fredrik Persson har toppform på stallet och The Real Star slog av Ivory di Quattro i senaste starten. På nytt blir det barfota runt om och Örjan Kihlström i sulkyn är såklart ett plus.
 • Enzo Am är både startsnabb och tål distans. Sexåringen duger i den här omgivningen och är intressant till låg procent.
 • Euskara är urstark och gynnas av tre varv, men sexåringen lär få göra allt jobb själv och då är hon sårbar.
Fakta

V75-3

2 Randemar R.D.
12 Ike Schermer
7 Fort Knox
–––
4 The Real Star
5 Enzo Am
6 Euskara
11 Vagabond Bi
8 Athos Race
–––
3 Höwings Unbeatable
10 Give Me Ten
9 Global Tailwind
1 Duke Of Mearas

Expandera

>> Spetsstriden: Randemar R.D. är spetsfavorit. The Real Star och Fort Knox utmanar, men även om det handlar om tre varv är det troliga scenariot att Randemar R.D. testar i spets.

Intervjuer:
Randemar R.D. (2) var struken i finalen, men nu har han tränat bra och tanken var att ta ut honom på hemmaplan förra helgen. Då räckte inte poängen och då får jag prova hästen över tre varv här. Med norskt huvudlag ligger han inte på i loppen och distansen klarar han. Jag låser mig inte vid någon speciell taktik och det blir åter skor och jänkarvagn, säger Peter Untersteiner.
Euskara (6) har styrkan som sitt bästa vapen och tål dessutom att göra jobb själv. När det kördes ett försök i den här klassen över 3.140 meter har det varit naturligt att sikta hit. Senast gick hon utvändigt om en bra häst, tog ner denne och blev sedan utmanad av en smygkörd, men verkade otroligt nog ha en liten växel kvar att svara denne med. Det var en väldigt bra prestation. Att det är bilstart nu ser jag som ett minus. Jorma Kontio får lägga upp taktiken, men jag skulle väl tro att han försöker utnyttja stoets styrka, säger Fredrik Wallin.
Fort Knox (7) har varit knepig, men vi har gjort lite smärre ändringar nu. Han känns i alla fall bra i träningen inför detta. Och jag hoppas att han har nytta av att det är lång distans den här gången, säger Björn Goop.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • Åsrud Vilja svarade för en strålande insats senast. Hon sprang svenskt rekord för äldre utländska ston utan att pressas det minsta och propositionen är passande. Hon blir svårstoppad.
 • Ulsrud Tea är Norges vinstrikaste kallblodiga sto genom tiderna och är givet segerbud vid gardering. I förra loppet galopperade hon på upploppet och hade sämst slutat tvåa felfri och gången innan vann hon ett billigt lopp från ledningen på bra sätt.
 • Granetta är speedig, men galopperat i fyra av fem starter 2020 och är svårbedömd. Hästen har tidigare vunnit i Årjäng och hon är obesegrad efter ett lopp med Ulf Ohlsson.
 • Trö Hera höll bra i dödens i senaste starten och hon står noterad för en vinst på tre försök på svensk mark.
Fakta

V75-4

6 Åsrud Vilja
–––
8 Ulsrud Tea
2 Granetta
1 Trö Hera
7 Bellfaks
5 Torpa Nicklas
–––
13 Teddy Gutten Stöen
3 Klack Vilja
12 Bilbo B.S.
11 Björkeviking
9 Emil Mollyn
10 Remkvikk
4 Doktor Jaros

Expandera

>> Spetsstriden: Trö Hera har god chans att fronta och få Granetta i rygg. Det är möjligt att Åsrud Vilja släpps till ledningen vid tidig fråga.

Intervjuer:
Åsrud Vilja (6) vann på enormt sätt senast och hästen har varit fortsatt fin efteråt. Jag har inget negativt att rapportera. Hon är inte snabb ut från innerspår, men rapp iväg från alla andra spår och utgångsläget blev perfekt. Ulsrud Tea är egentligen den enda konkurrenten emot och vi har bättre spår. Alla lopp ska köras, men jag tror på mycket god segerchans. Det blir skor runt om och vi fortsätter med jänkarvagn, säger Tor Örjan Johansen.
Ulsrud Tea (8) är normalt travsäker och galoppen senast kom oväntat. Vi har kollat upp henne utan att hitta några fel och jag tror att det helt enkelt var otur att hästen felade. Hon har sett fin ut i träningen och formen har varit bra en längre tid. Jag har stor respekt för Åsrud Vilja; jag tror att min häst och Åsrud Vilja gör upp om segern. Inga ändringar är planerade, vi kör utan framskor och med jänkarvagn, säger Ove Kenneth Karlsen.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Slippery Runway har höjt sig på barfotabalans runt om och är obesegrad efter att ha sprungit i ledningen tre gånger. Hästen var inte som bäst i en avdelning i Margaretas Tidiga Unghästserie senast, men enligt Stefan Melander var fyraåringen missgynnad av banan. Kort distans är ett plus med tanke på att han kan bli pigg och från ledningen ska Slippery Runway slås.
 • Civilon är en talang som vunnit fyra av fem starter. Den enda plumpen kom som stor favorit i Kriterieförsöket ifjol och han har såklart bra kunnande för den längsta klassen. Hästen vann bekvämt i årsdebuten och med ett bra framspår hade Civilion haft toppchans, men från bakspår är det inte givet att han bara vinner.
 • Pine Muscle duger i klassen, men han var inte som bäst efter uppehåll senast. Hästen har provat kort distans en gång innan och då segrade han trots bakspår.
 • Quickly S.W. avgjorde efter perfekt resa i rygg på ledaren senast. Nu år motståndet tuffare, men hon står perfekt inne i klassen och passas på sin fina form.
 • Awesome Kronos ska tävla barfota runt om för första gången. Hästen har galopperat i fem av nio starter, men felfri står han noterad för tre vinster och ett andrapris.
 • Bastian Boom blev störd till galopp senast och är behandlad efteråt.
Fakta

V75-5

1 Slippery Runway
9 Civilon
–––
2 Pine Muscle
4 Quickly S.W.
10 Awesome Kronos
5 Bastian Boom
11 Galicer
–––
6 R.K.Queen
7 Gassin Am
12 Kainai Goj
3 Sara Palema
8 Betting King

Expandera

>> Spetsstriden: Slippery Runway är kvick ut och trivs i tätpositionen.

Intervjuer:
Slipper Runaway (1) var missgynnad av banan senast och hästen kräver bättre fäste. Han kan öppna bra och jag tycker att han har lite chans, säger Stefan Melander.
Pine Muscle (2) fick inte till det i comebacken. Men jag är nöjd med honom och planerar att köra barfota runt om den här gången. Jag är nöjd om han gör ett bra lopp, säger Björn Goop.
Bastian Boom (5) var väldigt positiv senast, men hade otur. Han har fått pusta lite och är behandlad, men känns fin i jobben. Han har inte mött så här tufft motstånd tidigare och jag håller honom som en platsfidus. Det blir barfota och vanlig vagn, säger Svante Båth.
Gassin Am (7) är en storvuxen herre som behövt ha lite tid på sig, och ännu så länge känns det också som att han mest sprungit på halvfart. Nu provar vi att anmäla upp honom mot tuffare motstånd för att se om han kan gå framåt av det. Hästen har inte vunnit på sina tolv starter hittills och har också ett knepigt läge, så det känns långsökt att tro att han ska spräcka nollan den här gången, säger Fredrik Wallin.
Civilon (9) började löftesrikt som treåring och gjorde också en mycket bra prestation i Kriteriekvalet, då han fick en svår resa, som blev årets sista start. Årsdebuten i Örebro var bra, han vann lätt efter en avslutning under 1.10 och skulle behöva det loppet i kroppen för att hitta rätta formen. Han gick i torsdags sista jobbet inför starten på lördag och Timo var mycket nöjd med hur hästen kändes. I årsdebuten gick hästen i princip på träningsbalans, järnskor, och det blir helt klart lättning, men högst troligt fortsätter han med skor på hovarna. Hästen har överkapacitet för den här klassen och trots bakspåret är det bra vinstchans, säger Andreas Lövdal i Timo Nurmos stall.
Awesome Kronos (10) må stå lite småtufft inne i klassen, men jag håller honom ändå som kapabel för sällskapet. Bakspåret drar ner segerchansen och han är väl en typisk outsider. Vi kör barfota runt om och med vanlig vagn, säger Svante Båth.
Glacier (11) är bortlottad och jag har ingen större feeling för honom och det blir svårt. Kanske går han utan skor, säger Stefan Melander.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Zap di Girifalco var tempogynnad och vann silverförsöket i Kalmar efter snygg avslutning. Framspår är ett plus, men å andra sidan är han ingen blixt bakom bilen och det är viss risk för vingel. Näst senast blev hästen över i tredjespår från bricka fem.
 • Island Life spurtade snabbast av alla i Halmstad i lördags, enligt ATG X-Labs. Såväl läget som full väg istället för sprinterdistans är plusfaktorer och till låg procent är han intressant.
 • Harran Boko har bra spetschans och även om han fungerat fint bakifrån på sistone är ledningen ett plus för sexåringen. Hästen har även tidigare presterat bra med lite längre mellan starterna.
 • Viking Brodde svarade för en stark årsdebut, men i de två senaste starterna har hästen inte varit lika vass. Femåringen har styrka som räcker gott och slutar långt framme om formen sitter där.
 • Coogan vann i silverdivisionen i våras och är farlig att nonchalera.
 • Ural har lopp i kroppen och är anmäld barfota runt om.
 • Macelleria fastnade med krafter kvar i finalen senast och verkar på gång mot toppformen. Pass upp!
Fakta

V75-6

4 Zap di Girifalco
3 Island Life
1 Harran Boko
–––
9 Viking Brodde
11 Coogan
2 Ural
10 Macelleria
–––
5 Flash Hammering
6 Final Dream
8 Making Love
7 Monfalcone
12 Flash Håleryd

Expandera

>> Spetsstriden: Harran Boko är snabb ut och utmanas främst av Ural, men det troliga scenariot är att den sistnämnde får nöja sig med vinnarhålet.

Intervjuer:
Harran Boko (1) blev trött efter vintersäsongen och har haft semester. Hästen har tränat bra, men inte gått något snabbare banjobb inför lördagens start. Vi är nöjda med spåret och tanken är att köra i ledningen. Vi åker inte till Årjäng för att sluta femma-sexa. Harran ska absolut vara bland de tre främsta. Det blir skor, öppet huvudlag och vanlig sulky, säger Marc Elias.
Zap di Girifalco (4) gör det fantastiskt bra och han hade verkligen otur näst senast på Axevalla. Allt känns fortsatt bra med honom och han ska räknas, säger Björn Goop.
Viking Brodde (9) blev tempotorsk i silverfinlaen senast, han satt långt bak och räckte inte fram i i en snabb avslutning. Hästen har väl inte riktigt de senaste starterna löpt upp till vad han lovade i årsdebuten i Gävle där han var toppbra, men av jobben att döma är hästen fint i ordning och han gick ett helt okej sistajobb inför den här starten. Hästen är stark och får han den här gången lite hjälp med att det blir högt tempo ska han kunna vara med och göra upp om segern, säger Andreas Lövdal.
Coogan (11) var riktigt bra i finalen på Solvalla senast. Det fanns tveksamheter innan, frågetecken, men han fungerade fint trots hovproblem bara veckan innan. Nu har han fått en liten träningsperiod och hästen känns fin, men utgångsläget är svårt i en jämn klass, säger Daniel Redén.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Disco Volante visade form senast och hästen höjer sig flera klasser i spets. Räkna med att Ulf Ohlsson laddar rejält för att vinna starten.
 • Milligan’s School missgynnades av skitig bana och iskallt spår senast. Täta starter kan ge en positiv kick och nu vankas det åter barfota runt om.
 • Sorbet slutade fyra i Elitloppet och duger såklart bra även här. Han är tuff nog att segerstrida även om han får göra jobbet utvändigt utan rygg.
 • Milliondollarrhyme hade krafter kvar som femma i Elitloppsfinalen och följde upp med en okej insats i Boden helgen efter. Nu blir det lite längre mellan starterna.
 • Mellby Free har perfekt smygläge och formkurvan pekar uppåt med två lopp i kroppen.
Fakta

V75-7

4 Disco Volante
3 Milligan’s School
7 Sorbet
–––
9 Milliondollarrhyme
2 Mellby Free
1 Stepping Spaceboy
8 Racing Mange
–––
10 Mindyourvalue W.F.
5 Gigant Invalley
6 Snowstorm Hanover

Expandera

>> Spetsstriden: Det är inte givet, men vi bygger tipset på att Disco Volante flyger till ledningen. Stepping Spaceboy från innerspår är värst emot.

Intervjuer:
Mellby Free (2) känns fortsatt fin, jag skulle helt enkelt kört fortare med henne än vad jag gjorde i Rättvik senast. Jag får ta på mig det. Hon är väl en outsider här, det finns några bra motståndare med, som var med i Elitloppet, säger Björn Goop.
Milligan’s School (3) kom bort senast och tempot var alldeles för dåligt för hans del. Nu får vi ta omtag. Jag tror att hästen blir vassare när han får starta vecka-vecka, säger Stefan Melander.
Disco Volante (4) besvärades av banan senast och Ulf Ohlsson tyckte att den var alldeles för lös. Annars känns hästen fantastiskt fin i jobben. Balansmässigt blir det inga ändringar och läget är bra, säger Stefan Melander.
Snowstorm Hanover (6) fortsätter att träna väldigt bra, men läget gör att vi får hoppas på pengar. Han kommer att gå med skor, säger Stefan Melander.
Sorbet (7) tog sig ur Elitloppet på fantastiskt sätt. Han har känts stark i träningen hela tiden efteråt och just nu verkar han extra löpglad efter en tids tävlingsfrånvaro. Alla vet att Sorbet har fart och styrka för att sluta långt framme i dessa typer av lopp, men från lurigt spår lär det krävas en del tur på vägen, säger Daniel Redén.

Fakta

V75-förslaget 11 juli

V75-1: 2,3,5,6,7,8,9,12 (1,11)
V75-2: 14 Karamel Hill (15,6)
V75-3: 2,4,5,6,7,8,11,12 (3,10)
V75-4: 6 Åsrud Vilja (8,2)
V75-5: 1,9 (2,4)
V75-6: 1,2,3,4,9,10,11 (5,6)
V75-7: 2,3,4,7,9 (1,8)

4.480 rader – 2.240 kronor

Expandera

Tidiga tankar: V75 Årjäng den 11 juli

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86: Ryggar en champion

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Claes Sjöström. Foto Mia Törnberg.
Claes Sjöström. Foto Mia Törnberg.

Det är lite speciellt på Visbytravet och en viktig faktor att ha koll på är att målrakan är blott 156 meter. Känslan från sidan är att spetshästen får en extra skjuts in på upploppet och det är svårt att plocka längder till slut. Claes Sjöström har hela sju championat på Gotland och vet exakt hur man ska köra på ön. Solvallatränaren har redan säkrat ett nytt championat på Visby efter 18 vinster på 44 lopp 2020. Segerprocenten är över 40 på Visbytravet 2020…

Björn Goop är nyckelkusk i dagens V86-omgång, men även Claes Sjöström har ett par fina chanser. Jag spikar honom med en halvskräll och försöker fälla hans ”bästa” segerchans. Loppen är som vanligt ojämna när riksspelet gästar Visby, men det brukar kunna bli hög utdelning när V86 gör sitt årliga nedslag. För fyra år sedan hittade ingen spelare varken åtta eller sju rätt och i två av de fem senaste åren har det varit miljonutdelning för full pott.

V86-utdelning på Visby

År: Utdelning på åtta rätt (kronor)

 • 2019: 141.360
 • 2018: 2.285.279
 • 2017: 8.405
 • 2016: jackpot*
 • 2015: 1.823.049

* Ingen spelare hade varken åtta eller sju rätt efter bland annat två enprocentare och lika många tvåprocentare.

Startlistor till Visbys tävlingar.

Spela V86 Tillsammans med Sulkysport.

V86-strykningar

V86-1: 3 Payet
V86-2: 12 Wellina One
V86-3: 8 Simb Murdoch
V86-5: 11 Uncle Töll, 12 Mr Maha
V86-7: 11 Smevikens Cruiser
V86-8: 10 Queen of Trixz

Troliga och roliga

 • Cobbys Angelica (V86-2) svarade för en stark avslutning, 1.11,5 sista 700 meterna, senast och verkar klar på gång. Nu förstärker tränaren i sulkyn, treåringens ska tävla barfota runt om för första gången och dessutom blir det jänkarvagn. Claes Sjöström vet exakt hur man ska köra i Visby och i ett annars ihåligt lopp tar jag ställning och spikar Cobbys Angelica. Helst ser jag att stoet körs till ledningen, men från spår tre bakom bilen sitter hon perfekt till i främre träffen och hon gick ju bra bakifrån senast.
 • Tokarev (V86-3) är bra i grunden och har fått tre lopp i kroppen i sina nygamla regi. I förra loppet var hästen inte tom efter att ha fastnat bakom en galopperande konkurrent och förutsättningarna känns passande ikväll.
 • Spectacular (V86-4) imponerade i regidebuten i slutet av april och har för lite pengar på sig i förhållande till kunnande, men hästen har galopperat i de två senaste loppen och fyraåringen har fått en liten pust. Björn Goop har fin snurr på stallet och felfri kör Spectacular till spets och leder väldigt länge.
 • Hemmahoppet Mistelns Napoleon (V86-5) ser ut att komma i toppslag till onsdagens klass II-försök. Hästen vann på bra sätt från ledningen med krafter kvar i genrepet och står fint inne penningmässigt. Sexåringen har bra spetschans och i händerna på offensive Magnus A Djuse (körde även senast) kan det hålla hela vägen.
 • Hurricane Silas (V86-7) har höjt sig under året och kommer från en finfin spetsseger över 3.640 meter. Hästen står perfekt inne på startvolten och det är inte tuffare motstånd i det här stayerloppet. Med Peter Ingves i sulkyn har femåringen bra spetschans från springspår och Hurricane Silas trivs i ledningen. Vid sju tillfällen har hästen suttit i spets in på slutvarvet, vilket resulterat i fem vinster och två andrapris.

Betrodda som lever farligt

 • Astronascente Zac (V86-1) har tagit två lätta vinster från spets och har god chans att köra sig till ledningen på nytt, men det här uppgiften är tuffare än senast och som jättefavorit vill jag gardera. 20 meter bakom Björn Goops häst står lite mer rutinerade fyraåringar som gynnas av litet fält.
 • Ildiko (V86-2) var okej i förra starten, men nu har hon ett lopp i kroppen och förstärks i sulkyn. Däremot är det ingen lätt uppgift med bakspår i en spårtrappa och med Björn Goop i vagnen drar hon väl mycket streck. Sårbar som favorit.
 • Carioca (V86-6) har vunnit fyra av fem starter hos Claes Sjöström och gjort allt rätt på sistone, men det är ändå ett sto i låg klass som ska testa lång distans för första gången. Jag streckar samtliga 13 hästar och hoppas på en rejäl överraskning.
Fakta

V86-förslaget 8 juli

V86-1: 4,5,7,8 (6,1)
V86-2: 3 Cobbys Angelica (9,2)
V86-3: 1,4,5,7 (2,6)
V86-4: 2,8,9 (7,6)
V86-5: 3,4,5,10 (1,7)
V86-6: Samtliga 13 hästar (4,5)
V86-7: 6 Hurricane Silas (12,3)
V86-8: 3,5,6,7 (2,9)

9.984 rader/2.496 kronor

Expandera

”Lång distans är rätt för henne”

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: V75 Årjäng den 11 juli

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Disco Volante och Ulf Ohlsson har spetsläge i Årjängs Stora Sprinterlopp. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Disco Volante och Ulf Ohlsson har spetsläge i Årjängs Stora Sprinterlopp. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Till helgen är det dags för Årjängtravets årliga V75-dag som brukar vara en publikfest med såväl mycket norska åskådare som hästar. Det blir ju ingen publik i rådande pandemi och min känsla är även att det är färre norsktränade travare i omgången. För femte lördagen i följd är det jackpot på V75 och den veckan är sjurättspotten förstärkt med 30.378.942 kronor.

Häst i omgången med högst startpoäng: 14 Karamel Hill (V75-2), 7.950 poäng
Häst i omgången med lägst startpoäng: 4 Doktor Jaros (V75-4), 124 poäng

Startlistor till lördagens V75-omgång.

V75-1

3 Strong Pepper har imponerat i Norge och gör debut på svensk mark. Vid segrarna på sistone har han forcerats till ledningen och han räknas tidigt. Dock är det inte givet att fyraåringen frontar. 6 Mr Marvelous fullföljde fint i Margaretas Tidiga Unghästserie senast och har god spetschans från springspår. 5 T.Rex Face gör debut hos Goop och 2 Charlock Wiking hade mycket sparat i klass I-försöket i Kalmar.

V75-2

14 Karamel Hill har gjort allt rätt sedan hon flyttades till Björn Goop och hon blir svårstoppad på nytt, men det är lite lurigt att Färjestadtränaren väljer att köra 12 Zarina Bi själv. Förmodligen är hon inte lika enkel och Carl Johan Jepson vann finalen i Diamantstoet bakom Karamel Hill i förra starten.

V75-3

Från ett bättre spår hade 12 Ike Schermer känts stekhet, men nu är det tuffare. 5 Enzo Am är både startsnabb och distansstark. 6 Euskara har varit mycket rejäl vid segrarna på sistone och räkna med offensivt upplägg igen. 7 Fort Knox är kapabel, men det gäller att hästen är fräsch och får det att stämma. Hur hanterar 2 Randemar R.D. tre varv?

V75-4

6 Åsrud Vilja svarade för en mycket vass insats senast och trivs finfint med Örjan Kihlström. Hon gynnas av att det bara står tre hästar på startvolten. 2 Granetta har tidigare vunnit i Årjäng och hon står kalasfint inne på grunddistansen 2.140 meter. Jimmy Jonsson kör sjuåringen bra, men Ulf Ohlsson upp är ett plus. Han körde stoet en gång ifjol och då blev det seger. Minuset är såklart att Granetta galopperat mycket på sistone och att det är visst frågetecken för formen. Rutinerade 8 Ulsrud Tea och 7 Bellfaks duger också. Den sistnämnde verkar på gång efter paus.

V75-5

1 Slippery Runway har en toppuppgift på förhand. Hästen är snabb ut och med tanke på att han kan bli lite pigg är kort distans ett klart plus. I förra loppet var han stort slagen, men då mötte fyraåringen tuffa konkurrenter i Margaretas Tidiga Unghästserie och kom inte till ledningen. Slippery Runway kan vara en tänkbar spik med tanke på att 9 Civilon dragit bakspår.

V75-6

Björn Goop har många fina chanser på förhand och 4 Zap di Girifalco är en av dessa. Hästen vann i klassen i Kalmar och nu gynnas han av framspår, men femåringen är ingen blixt bakom bilen. Återkommande 1 Harran Boko är både startsnabb och duktig för silverdivisionen. 3 Island Life spurtade snabbast av alla i Halmstad i lördags enligt ATG X-Labs. Även 9 Viking Brodde och 11 Coogan har bra kunnande.

V75-7

Lördagens höjdpunkt – Årjängs Stora Sprinterlopp – avslutar omgången. 4 Disco Volante har toppchans om han hittar till ledningen, men det är inte givet att han tar sig förbi 1 Stepping Spaceboy och stallkamraten 3 Milligan’s School. 2 Mellby Free har fått två lopp i kroppen och är vass med lopp på rulle. Givetvis är även Elitloppsfinalisterna 7 Sorbet, 8 Racing Mange och 9 Milliondolarrhyme faktorer i sprinteruppgörelsen.