Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-juldagen: Vi ramar in med spikar

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Forne Breeders Crown-vinnaren Selmer I.H. ihop med Samu Sundqvist och Mika Forss. Alla tre finns representerade bland våra spikar på juldagen. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Forne Breeders Crown-vinnaren Selmer I.H. ihop med Samu Sundqvist och Mika Forss. Alla tre finns representerade bland våra spikar på juldagen. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Traditionsenligt är det på Umåker som juldagens V75-omgång avgörs. Nytt för i år är att det handlar om ordinarie STL-klasser istället för vanliga propositioner med sexsiffrigt förstapris vilket i vissa lopp haft en positiv inverkan på loppens klass, men i andra fall har det haft motsatt effekt.

Silverdivisionen lockade blott sju deltagare och när lika få dyker upp i Gulddivisionen så har det förstnämnda loppet placerats utanför V75-spelet.

Tävlingsdagens stora profilhäst är tveklöst Selmer I.H. (V75-1) som kommer från seger i just ett guldlopp på Bergsåker.
När han står med spår invändigt om värsta konkurrenten – evighetsmaskinen Grainfield Aiden – så finner vi ingen anledning att gardera.

Ha i åtanke att Umåker tävlar på en isad vinterbana vilket blir en ny upplevelse för flera hästar som kommer söderifrån. Några av dem blir dessutom favorit och kan vara i fara, men mer om den saken kan du läsa nedan!

Här kan du ta del av dagens startlistor till tävlingarna på Umåker.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

  • Selmer I.H. (V75-1) var riktigt bra då han vann Hilda Zonetts lopp på Bergsåker och det råder ingen tvivel om att hästen har återfunnit stilen på allvar i Gabriella Laestanders regi. När han nu har spår invändigt om värsta konkurrenten Granfield Aiden ska det vara god chans att han håller ut honom från start och leder hela vägen.
  • Källsjöviking (V75-4) tycker vi är underligt lite spelad i detta kalllblodslopp. Han har visat toppform i de senaste starterna och har starkt statistik på vinterbana med två segrar, en andra, en tredje- och en fjärdeplats på fem starter. För oss är han en given markering på systemet.
  • M.T.Powertool (V75-5) hade troligtvis vunnit utan galopp i debuten för Samu Sundqvist och följde upp den starka upphämtningen med en busenkel spetstriumf. Det här är en bra häst som även hävdat sig söderöver och som dessutom hunnit visa att han hanterar vinterbana väl.
  • M.T.Oberon (V75-7) vann från dödens i oktober och höll starkt från samma position i senaste starten bakom Gazoline Mearas. Vi tycker inte att det här Klass I-försöket håller allra högsta klass och tror att han har jättechans att lösa uppgiften även om han får vandra den tunga vägen på nytt.

Betrodda som lever farligt

  • Moshus Prinsen (V75-2) har bärgat tre raka segrar och gjort det den tunga vägen. Nu blir det första starten på vinterbana och det står skrivet i stjärnorna hur sexåringen kommer hantera den saken. Som favorit är han given för oss att gardera.
  • Eigelands Fredrik (V75-4) vet vi tävlar i en för låg klass kontra kunnande och nu vann han på skor i senaste starten. Vinterbana blir dock något annat och det här loppet håller faktiskt riktigt bra klass. Sammantaget blir han väl stor favorit och bör garderas.
  • No Limit Express (V75-5) straffade ut sig med startgalopp i genrepet inför detta lopp och fick aldrig visa vart han står för dagen. Han har varit rejäl vid segrarna dessförinnan och är en bra Klass II-häst, men spår tolv och inför nya förutsättningar med vinterbana så känns även han som en favorit som kan vara i farozonen.
  • Stinaalvina Zonett (V75-6) fick inte alls till det under hösten och har nu bytt regi. Det återstår att se om Robert Dunder kan få tillbaka henne på rätt köl, men vi tycker att det treåriga stoet möter flera bra hästar i det här Diamantstoförsöket och även om hon inte är favorit så tycker vi att hon är väl hårt spelad.
Fakta

V75-FÖRSLAGET 25 DECEMBER

Avd 1: 2 Selmer I.H. (4,1)
Avd 2: Samtliga hästar (6,1)
Avd 3: 1,2,3,6 (9,10)
Avd 4: 3,6,8,9,11 (2,13)
Avd 5: 2,6,9,12 (4,8)
Avd 6: 2,9,15 (5,3)
Avd 7: 5 M.T.Oberon (10,7)

2.880 rader / 1.440 kronor