Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: En spik som kvittrar

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Alessandro Gocciadoro nyttjas som spikkusk på Vermo. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Alessandro Gocciadoro nyttjas som spikkusk på Vermo. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

En Elitloppsbiljett står på spel i dagens Finlandia Ajo på Vermobanan i Helsingfors. Vi väljer att låsa loppet på en femårig duo i form av Alessandro Gocciadoros Bepi Bi och Daniel Redéns Brambing (V75-6).
Vi tror att deras ungdomliga entusiasm och löpglädje avgör i det här loppet och njöt av intrycket på båda i Prins Carl Philips Jubiluemslopp på Färjestad. Nu är det någon av deras tur att få vinna!

Spikarna finner vi i andra lopp och bortsett från kallblodsloppet där Parvelan Retu (V75-2) ser ut att ha en staffspark känns omgången riktigt öppet.

Här kan du ta del av dagens startlistor till tävlingarna på Vermo.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport finns nedanstående alternativ:

Sulkysport V75 – 15 andelar á 110 kr/styck

Sulkysport V75 x 10 – 10 andelar á 179 kr/styck

Roliga och troliga

  • Parvelan Retu (V75-2) vann 13 av 15 starter ifjol och är Finlands bästa kallblod. Han har årsdebuten avklarad, lär gå framåt rejält med det loppet i kroppen och möter inga hästar som ska ge honom skakiga ben. Allt tyder på att storfavoriten löser den här uppgiften.
  • Federal Hill (V75-3) var tvåa från ledningen bakom V75-bekante Oilsheik i ett stayerlopp på Vermo i höstas. Han har två segrar på fyra starter samt en andraplats över långt på finsk mark och gjorde en fin insats i skymundan i årsdebuten där han avslutade 1.11,2 sista 700 meterna. Vi varnar kraftigt för Pekka Korpis häst.
  • Colibri Jet (V75-5) tjusade oss på svensk mark under fjolåret då han vann Breeders Course-final på Jägersro under Åbergs-kvällen. Hästen har behövt de tre inledande starterna denna säsong för att komma igång då det är en mer än lovligt trög rackare, men senaste intrycket då han var fastlåst mot riktigt bra femåringar på Solvalla var verkligen tilltalande. Vi tror att han har toppchans i det här loppet.
  • Ivan B.R. (V75-6) har fått två lopp i kroppen under våren och nu aviseras det skoryck för blott andra gången på finsk mark. Vid det föregående tillfället så var han grymt fin vid seger på 1.13,2 full väg i Jyväskylä och det här är en häst vars grundkapacitet normalt sett ska räcka riktigt bra i Bronsdivisionen.

Betrodda som lever farligt

  • Bosse Nice (V75-1) är en segerstaplare som övertygat så smått, men den här gången möter han tuffare motstånd. Han kommer bli brakfavorit nu när Born To Run är struken och även om han är befogad förstahäst så tycker vi inte att det finns något som helst spelvärde i honom till den här höga procenten.
  • Unique Creation (V75-3) är en annan häst med häftig segeraptit, men här kommer han inte till dukat bord. När han vann Etain Royal Stayer i lördags i Seinäjoki så gick han i ledningen och dit når han knappast denna gång samtidigt som det blir täta starter.
  • Donizetti (V75-5) såg vettig ut i årsdebuten, men det känns inte som att han är i toppform ännu. Med tanke på det samt det faktum att han inte visat prov på någon riktig startsnabbhet såhär långt så tycker vi att han känns väl hårt spelad i det här loppet.
  • Epimetheus (V75-6) har inlett året på bästa tänkbara sätt och kan bärga sin andra raka seger i Bronsdivisionen. Från innerspår är det dock långt ifrån säkert att han tar ledningen och kan det bli knas positionsmässigt.
Fakta

V75-FÖRSLAGET 30 APRIL

Avd 1: 1,2,3,5,9,10,11,12 (7,8)
Avd 2: 7 Parvelan Retu (2,4)
Avd 3: 1,2,4,8,10,14 (6,13)
Avd 4: 1,4,8,10,11,12 (3,5)
Avd 5: 5 Colibri Jet (8,2)
Avd 6: 1,2,3,5,12 (11,9)
Avd 7: 6,7 (2,9)

2.880 rader / 1.440 kronor