Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Vi garderar största favoriten

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Jörgen Westholm. Foto Jeannie Karlsson/Sulksport
Jörgen Westholm. Foto Jeannie Karlsson/Sulksport

Bergsåker fick hastigt och mindre lustigt ta över lördagens V75-omgång från Momarken. Favoritparaden i Halmstad har därtill gjort att det är 46 miljoner kronor på spel i sjurättspotten och då övriga idrottsevenemang just nu är ”ospelbara” kan vi kallt räkna med en maffig V75-omsättning.

Startlistor till V75.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-strykningar

V75-5: 5 Kimbee Crown.

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Hadrianos har successivt blivit bättre och bättre för varje lopp han fått innanför västen. Intrycket vid spetssegern senast på Solvalla föll oss verkligen i smaken och skvallrade om att vårsäsongen kan utmynna i fler segrar.
 • Angel Ovea höll helt okej efter tufft lopp senast. Nu ska hon tävla barfota fram vilket är ett klart plus, men för att hon ska kunna hinna fram till Hadrianos får det inte strula på vägen.
 • Fakta

  V75-1

  1 Hadrianos

  12 Angel Ovea
  6 Payet
  15 Iron Creek
  13 My First Offspring
  14 Let’s Go Ernie
  2 Lets Go Again
  8 Hugo Gustivar Boko
  3 Bang Boomerang

  10 S.G.Flying Diaval
  9 Otroligosåfin
  11 Klose
  7 Dragon Mearas
  4 Enjoy’s Elegans
  5 Adrianunow

  Expandera
  Payet
  lyckades hitta till tät senast i Östersund varifrån han trivs allra bäst. Räkna med att Robert Bergh kommer ladda med full kraft för att nå dit på nytt.
 • Iron Creek var svag senast, men fick samtidigt en tuff löpning. Vi håller honom som fältets mest grundkapabla häst av tilläggshästarn och tror han kommer leverera i spurten med minsta klaff.

>> Spetsjakten: Vårt tips bygger i mångt och mycket på att Hadrianos ska kunna hålla upp ledningen. Lyckas han inte med det så är det Payet som är anförare.

>> Intervjuer:
Hadrianos (1) är en fin häst, men han är stor och seg och har behövt några lopp för att komma igång. Jag tycker dock att han blivit bättre och bättre hela tiden och nu var han riktigt fin senast. Det är svårt att säga hur han kommer kunna öppna härifrån, men ett vettig lopp ska han i vilket fall kunna få. Eventuellt blir det barfota bak nu för första gången och jag ser honom som vår bästa segerchans i V75-omgången, säger Jimmy Dahlman i Jörgen Westholms stall.
Angel Ovea (12) fick ett tufft lopp första varvet senast. Hon var slagen tidigt, men det var inte så konstigt. Utgångsläget kunde ha varit bättre; dels utifrån galopprisken, men även då hon inte är så snabb iväg. Även om hon är stark och rejäl så kommer det krävas tempo här för att hon ska komma in i matchen. Nu blir det barfota fram och aluminiumskor bak istället för järnskor runt om, säger Daniel Wäjersten.
Iron Creek (15) fick ett tufft lopp senast och var dessutom felbalanserad. Hästen känns fin i träningen hemma och med Örjan Kihlström i sulkyn vet man ju att det brukar bli ett lite mer avvaktande upplägg. Stämmer det kommer hon avsluta vasst; det är jag säker på, säger Sybille Tinter.

V75-2

 • Fakta

  V75-2

  2 Unlesh the Steel
  7 Börge Kosing
  1 Youhadmeathello

  8 Make Someone Happy
  3 Miss Red
  6 StacksonStacksBore
  9 Hidden Assets
  4 Hagaz T.N.T.
  5 Taxi Gretha

  10 Fionas Shrek
  12 Cobbys Yourah
  11 Tehia

  Expandera
  Ett öppet och lågklassigt lopp. Vi tippar Unleash the Steel och vi gör det väldigt mycket på Markus Pihlströms vurmande om vilken effekt rycktussar kommer att ha samtidigt som hon är den sannolika ledaren i loppet.
 • Börge Kosing har sett trög ut såhär långt, men verkade aningen piggare senast. Nu aviseras det skoryck för första gången och det låter mycket intressant i sådan här svag omgivning.
 • Youhadmeathello var underligt blek senast efter flera fina prestationer. På utgångsläget och med Örjan Kihlström i sulkyn ånyo känns han i vilket fall som helst tidig.

>> Spetsjakten: Unleash the Steel är den sannolika ledaren. Hagaz T.N.T. och Taxi Gretha är utmanarna.

>> Intervjuer:
Unleash the Steel (2) ska få tävla med rycktussar nu och det kommer ha en häftig effekt. Utgångsläget är bästa tänkbara och når hon ledningen vilket jag tror att hon kan göra så ska det vara en bra chans, säger Markus Pihlström.
Miss Red (3) hade en korsförlamning i senaste starten och fick pausa efter det. Hon är inte så hårt vässad inför det här loppet utan ska starta igång helt enkelt. Det blir ett lugnt upplägg och vi ändrar ingenting, säger Jimmy Jonsson.
Börge Kosing (7) har varit lite seg och tagit tid på sig. Nu tycker jag att han börjar bli allt finare och i det här sällskapet ska han ha alla möjligheter att vara trea-fyra. Nu blir det barfota runt om för första gången, säger Jimmy Dahlman i Jörgen Westholms stall.

V75-3

>> Rubrikhästar:

 • Fakta

  V75-3

  2 Love No Pain

  9 Qrystal Roc
  6 Betting Ace
  7 Digital Dominance
  3 Perfect Time
  12 Divina
  5 Digital Flash
  1 Daysfourlives

  4 Santana’s Ultimate
  8 Diamond’s Sweety
  10 Al’s Charmy Flicka
  11 Coinrunner G.

  Expandera
  Det råder ingen tvivel om att Love No Pain kommer bli omgångens största favorit och det tycker vi är helt i sin ordning. Hon såg bländande ut vid spetssegern senast på Romme och har jättechans att nå samma position på nytt. Det enda frågetecken vi kan se är det faktum att hon ska göra debut över 2.640 meter, men vi håller henne som grundstark och tror innerst inne inte att det ska vara ett hinder.
 • Qrystal Roc gör också debut över lång distans. Hon kan vara lite väl framåt mellan varven, men från det här utgångsläget bör hon kunna hålla sig lugn nu när hon startar i rygg. Vi tycker att hon är alldeles för lite spelad kontra faktiskt vinstchans.
 • Betting Ace fick hållas i ledningen senast och vann enkelt. Det blir svårare att nå dit denna gång, men loppet är inte bredare än att hon ändå kan vara med och haka även om hon inte når ledningen.
 • Digital Dominance har fått en vinter i kroppen. Det ska bli mycket spännande att se hur han uppträder i återkomsten.

>> Spetsjakten: Öppnar Love No Pain som i senaste starten så tror vi inte att hon kan bli snuvad på ledningen. Perfect Time är utmanaren.

>> Intervjuer:
Qrystal Roc (9) blev det struligt för senast med omstarter. Det körde ihop sig totalt och det loppet kan man glömma. Hon är uppkollad efter och inga fel är funna. Hästen har utvecklats fint på kort tid och det ska bli spännande att testa 2.640 meter nu även om jag tror att sprint kommer bli hennes främsta distans framöver. I den här klassen ska hon i alla fall kunna behärska 2.640 meter, det tror jag. Jag ändrar ingenting på henne denna gång, säger Joakim Elfving.

V75-4

>> Rubrikhästar:

 • Joakim Elfving kan ha funnit nyckeln till Ängspilen som uppträdde riktigt morskt och fint senast i Bollnäs. Från ett passande utgångsläge kan det bli andra raka spetssegern.
  Fakta

  V75-4

  6 Ängspilen
  3 Gnistas Filur
  1 Guli Major

  5 Höstbo Elis
  13 Fylking
  14 Norrlands Scott
  8 Norrbo Odin
  7 Thess Prinsen
  9 Backegubben
  12 Spik Loke

  2 Optandsfröken
  15 Bonaldo
  11 Rubus
  10 Järvsö Jansing
  4 Fräcke Vicke

  Expandera
 • Gnistas Filur har pausat en period och ska nu få tävla barfota runt om för första gången sedan i höstas. Det är en klar plusvariant för den här hästen.
 • Guli Major svek i fjolårets sista start och har inte startat sedan dess. Femåringen tjänade relativt lite pengar i fjol med tanke på att han inte gjorde bort sig mot de bästa i kullen och står därmed bra inne i det här loppet.
 • Fylking gick en stark upphämtning efter galopp senast och känns starkast på tilläggsvolten.

>> Spetsjakten: Vi räknar kallt med att Ängspilen dyker till tät från springspår.

>> Intervjuer:
Gnistas Filur (3) har gått 1.28 full väg jobb inför detta på fint vis. Nu blir det barfota runt om vilket är ett klart plus och felfri tror jag att han är med och gör upp om segern, säger Jimmy Dahlman i Jörgen Westholms stall.
Ängspilen (6) har vi byggt upp självförtroendet på med en del snälla lopp. Jag hade en bra känsla inför senaste starten och då var det läge att köra mer offensivt vilket kan klarade av. Hästen har bivit mer trygg i sig själv och jag tycker inte att den här uppgiften ser ut att vara så mycket tuffare än det senaste loppet. Startspåret blev dessutom bra, han tog Bollnäsloppet på rätt sätt så jag är ganska optimistisk, säger Joakim Elfving.
Spik Loke (12) stod för en bra upphämtning efter galopp i årsdebuten. Jag tror att han kan vara ännu bättre nu, men här står han lite fel inne på pengarna och jag kommer köra avvaktande med honom, säger Jimmy Jonsson.

V75-5

>> Rubrikhästar:

 • Karissa Bo var inte sig lik senast, men vi har noterat att Sybille Tinter inte alltid får maximal fart på sitt sto. Nu blir det racerutrustning vilket kittlar rejält i kombination med Örjan Kihlström.
 • Fakta

  V75-5

  6 Karissa Bo
  9 Merritt
  4 Imagine Boko

  2 Gordon Mearas
  10 Captain My Captain
  12 Hulk Boko
  11 Heartbeat

  8 Simb Murdoch
  3 Moon’s Black Lady
  1 Celtic
  7 Prince Hills

  Expandera
  Merritt
  varvar i prestationerna, men har en hög högstanivå. Daniel Wäjersten låter aningen svajig inför detta lopp, men bredden på motståndet är så pass svag att han ändå måste behandlas med respekt.
 • Imagine Boko har fått pusta i två månader efter några sämre insatser. Det aviseras skoryck i återkomsten och på den balansen vann han V75-lopp under fjolåret.
 • Båth-duon Gordon Mearas och Captain My Captain är vettiga hästar för klassen, men vi tycker inte att de håller samma klass som vår A-grupp.

>> Spetsjakten: Celtic är mycket rask från start, men att Kent P Gustavsson skulle välja att köra honom i ledningen känns långsökt. Nej, här är det Imagine Boko och Karissa Bo som är de mer sannolika anförarna. Den sistnämnda är rask i benen som typ betraktad och vi blir inte överraskad om Örjan Kihlström försöker utnyttja det direkt när stoet blivit nedstruken ett spår.

>> Intervjuer:
Gordon Mearas (2) var väldigt bra näst senast och formmässigt var han bra senast också, men sprang dock och bröt ned. Han är bäst när han kommer ner på innerspår och med rätt resa kan han vara med där framme. Inga ändringar är planerade, säger Svante Båth.
Karissa Bo (6) gav jag mig iväg för tidigt med senast, men därtill så var inte banan passande för henne då den var kladdig. Jag tar inte så hårt på det loppet och känner mig faktiskt optimistisk kring hennes möjlighet i det här loppet. Dels så ska hon tävla barfota fram nu, men sedan ändrar jag också från vanlig vagn och öppet huvudlag till jänkarvagn och någon form av stängt huvudlag. Jag kommer inte ge Örjan Kihlström några körorder, men hon är rask iväg om man väljer att ladda med henne, säger Sybille Tinter.
Merritt (9) fick ett tufft lopp senast och galopperade då han var trött. Vi tar nya tag här och jag ser en plusfaktor i den korta distansen. Jag hade lite funderingar på att köra barfota nu, men det lutar åt att det blir skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn som tidigare, säger Daniel Wäjersten.
Captain My Captain (10) är klart missgynnad av läget då han är startsnabb och trivs i främre träffen. Han är lite humörbetonad och med rätt resa och bra dag kan han dyka upp där framme. Det blir barfota bak nu, säger Svante Båth.

V75-6

>> Rubrikhästar:

 • Intrycket hade inte kunnat vara bättre på Coogan än vad som var fallet i årsdebuten. Hästen fick sträcka ut de sista 700 meterna och hade inga som helst problem att lösa uppgiften den dagen. Motståndet är tuffare här och det föreligger vissa frågetecken för hur han öppnar från innerspår i volten.
  Fakta

  V75-6

  1 Coogan

  6 Rocky Tilly
  8 Queer Fish
  2 Frenchnorwegian Id
  7 Corroded
  10 Magnifik Brodde
  9 Mr Golden Quick

  3 Orlando Triss
  4 Duffman
  5 Jeppas Picasso

  Expandera
 • Rocky Tilly avslutade 1.10,5 sista 800 meterna senast på Färjestad, men var likväl chanslös att få någonting med sig av priskakan från köposition. Hästen är i form och den tydliga utmanaren i våra ögon.
 • Queer Fish såg positiv ut i senaste starten som även var hans årsdebut. Det lilla fältet talar till Sweden Cup-vinnarens fördel.
 • Frenchnorwegian Id gör sin första start sedan Sprintermästaren. Han känns mycket svårbedömd och får bara spela outsiderrollen denna gång.

>> Spetsjakten: Coogan försöker hålla ut Orlando Triss, Jeppas Picasso, Rocky Tilly samt Corroded. Här är det inte alls givet hur det kommer att se ut de första 200 meterna.

>> Intervjuer:
Coogan (1) var fin i årsdebuten, framförallt var det bra tryck i hästen hela dagen och det var ett stort plus om man jämför med hur han agerade säsongen innan. Coogan fick inte riktigt till det ifjol, men känslan är han blivit starkare i kroppen under vintern och jag tycker att årsdebuten var ett kvitto på att något är ”mer rätt” med honom i år. Spår ett är säkert bästa tänkbara i volt då han är rätt stor och lufsig i gången, men det är i princip omöjligt att spekulera i hur snabbt han kan öppna. Kapacitetsmässigt står han sig bra och klaffar det på vägen ska han kunna tjäna riktigt bra pengar. Högst troligt blir det bana för barfotakörning och det lär även bli samma huvudlag som senast, säger Thomas Hedlund i Daniel Redéns stall.
Orlando Triss (3) verkar fortsatt fin i träningen och jag hoppas att han kan komma ner i rygg på Coogan här. Lyckas han med det så är han faktiskt skrällduglig för jag har en känsla av att han kommer göra ett riktigt bra lopp på lördag, säger Markus Pihlström.
Rocky Tilly (6) har gjort två bra lopp i följd utan att få någonting med sig av prispengarna. Han ser jättefin ut i träningen, kan öppna barock ska kunna få en vettig resa här. Det blir barfota bak på nytt, säger Jimmy Dahlman i Jörgen Westholms stall.

V75-7

>> Rubrikhästar:

 • Stochampionatsfinalisten Lyx Håleryd gav sig väl enkelt från ledningen senast, men det är bara att konstatera att det är en position som inte faller henne i smaken. Nu blir det till att anfalla bakifrån istället och även om uppgiften är tuff med tillägg över sprint så tror vi hon kan lösa det. Upploppet är långt på Bergsåker och det skoryck som nu aviseras kan göra susen.
 • Fakta

  V75-7

  14 Lyx Håleryd
  1 Usiana Face
  6 Lövdala Symphonie

  13 Miss Duffy
  10 Belle Godiva
  12 Denali

  2 La Suprise Tooma
  9 Pippi roc
  7 Kick Her Highness
  5 Cordelia I.S.
  11 Sheherazade Face
  8 Giannini
  4 Torride
  3 Kallis Tooma
  15 Miskos Caprea

  Expandera
  Lövdala Symphonie
  fick hållas i ledningen senast och gick undan enkelt till slut. Här blir det en prövning vilken klass hon håller för detta motstånd är det tuffaste hon hittills stött på.
 • Usiana Face svarade bra från ledningen i höstas, men formstatusen är mycket svårbedömd på henne just nu efter paus.
 • Miss Duffy och Belle Godiva är vettiga spurtare båda två och ska streckas vid vidare gardering, men i grunden tror vi att vår A-trio höjer sig ur mängden.

>> Spetsjakten: Usiana Face och Lövdala Symphonie gör upp. Vi säger knapp fördel för den sistnämnda.

>> Intervjuer:
Belle Godiva (10) var plusbetonad i torsdagsjobbet och är distansgynnad, men det kan bli svårt att plocka in 20 meters tillägg. Sheherazade Face (11) får smygas härifrån och jaga pengar. Miss Duffy (13) har toppform. Hon är däremot inte distansgynnad, men kan avsluta snabbt om det blir högt tempo, säger Markus Pihlström.
Lyx Håleryd (14) tror jag håller lika bra form nu som hon haft tidigare i vinter. Senast blev ännu ett bevis på att hon inte tävlar som bäst när hon går i ledningen och nu blir det ju till att spara speeden igen. Denna gång ska hon tävla barfota runt om vilket gav en häftig effekt i fjol och jag förväntar mig något liknande här. Från de här förutsättningarna är man utelämnad, men klaffar det lite kommer hon avsluta bra, säger Joakim Elfving.

Fakta

V75-SYSTEMET 21 MARS

Avd 1: 1 Hadrianos (12,6)
Avd 2: 1,2,3,6,7,8 (9,4)
Avd 3: 2 Love No Pain (9,6)
Avd 4: 1,3,5,6,7,8,9,12,13,14 (2,15)
Avd 5: 4,6,9 (2,10)
Avd 6: 1,2,6,7,8,9,10 (3,4)
Avd 7: 1,6,14 (13,10)

3.780 rader/1.890 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86: Ryggar en champion

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Claes Sjöström. Foto Mia Törnberg.
Claes Sjöström. Foto Mia Törnberg.

Det är lite speciellt på Visbytravet och en viktig faktor att ha koll på är att målrakan är blott 156 meter. Känslan från sidan är att spetshästen får en extra skjuts in på upploppet och det är svårt att plocka längder till slut. Claes Sjöström har hela sju championat på Gotland och vet exakt hur man ska köra på ön. Solvallatränaren har redan säkrat ett nytt championat på Visby efter 18 vinster på 44 lopp 2020. Segerprocenten är över 40 på Visbytravet 2020…

Björn Goop är nyckelkusk i dagens V86-omgång, men även Claes Sjöström har ett par fina chanser. Jag spikar honom med en halvskräll och försöker fälla hans ”bästa” segerchans. Loppen är som vanligt ojämna när riksspelet gästar Visby, men det brukar kunna bli hög utdelning när V86 gör sitt årliga nedslag. För fyra år sedan hittade ingen spelare varken åtta eller sju rätt och i två av de fem senaste åren har det varit miljonutdelning för full pott.

V86-utdelning på Visby

År: Utdelning på åtta rätt (kronor)

 • 2019: 141.360
 • 2018: 2.285.279
 • 2017: 8.405
 • 2016: jackpot*
 • 2015: 1.823.049

* Ingen spelare hade varken åtta eller sju rätt efter bland annat två enprocentare och lika många tvåprocentare.

Startlistor till Visbys tävlingar.

Spela V86 Tillsammans med Sulkysport.

V86-strykningar

V86-1: 3 Payet
V86-2: 12 Wellina One
V86-3: 8 Simb Murdoch
V86-5: 11 Uncle Töll, 12 Mr Maha
V86-7: 11 Smevikens Cruiser
V86-8: 10 Queen of Trixz

Troliga och roliga

 • Cobbys Angelica (V86-2) svarade för en stark avslutning, 1.11,5 sista 700 meterna, senast och verkar klar på gång. Nu förstärker tränaren i sulkyn, treåringens ska tävla barfota runt om för första gången och dessutom blir det jänkarvagn. Claes Sjöström vet exakt hur man ska köra i Visby och i ett annars ihåligt lopp tar jag ställning och spikar Cobbys Angelica. Helst ser jag att stoet körs till ledningen, men från spår tre bakom bilen sitter hon perfekt till i främre träffen och hon gick ju bra bakifrån senast.
 • Tokarev (V86-3) är bra i grunden och har fått tre lopp i kroppen i sina nygamla regi. I förra loppet var hästen inte tom efter att ha fastnat bakom en galopperande konkurrent och förutsättningarna känns passande ikväll.
 • Spectacular (V86-4) imponerade i regidebuten i slutet av april och har för lite pengar på sig i förhållande till kunnande, men hästen har galopperat i de två senaste loppen och fyraåringen har fått en liten pust. Björn Goop har fin snurr på stallet och felfri kör Spectacular till spets och leder väldigt länge.
 • Hemmahoppet Mistelns Napoleon (V86-5) ser ut att komma i toppslag till onsdagens klass II-försök. Hästen vann på bra sätt från ledningen med krafter kvar i genrepet och står fint inne penningmässigt. Sexåringen har bra spetschans och i händerna på offensive Magnus A Djuse (körde även senast) kan det hålla hela vägen.
 • Hurricane Silas (V86-7) har höjt sig under året och kommer från en finfin spetsseger över 3.640 meter. Hästen står perfekt inne på startvolten och det är inte tuffare motstånd i det här stayerloppet. Med Peter Ingves i sulkyn har femåringen bra spetschans från springspår och Hurricane Silas trivs i ledningen. Vid sju tillfällen har hästen suttit i spets in på slutvarvet, vilket resulterat i fem vinster och två andrapris.

Betrodda som lever farligt

 • Astronascente Zac (V86-1) har tagit två lätta vinster från spets och har god chans att köra sig till ledningen på nytt, men det här uppgiften är tuffare än senast och som jättefavorit vill jag gardera. 20 meter bakom Björn Goops häst står lite mer rutinerade fyraåringar som gynnas av litet fält.
 • Ildiko (V86-2) var okej i förra starten, men nu har hon ett lopp i kroppen och förstärks i sulkyn. Däremot är det ingen lätt uppgift med bakspår i en spårtrappa och med Björn Goop i vagnen drar hon väl mycket streck. Sårbar som favorit.
 • Carioca (V86-6) har vunnit fyra av fem starter hos Claes Sjöström och gjort allt rätt på sistone, men det är ändå ett sto i låg klass som ska testa lång distans för första gången. Jag streckar samtliga 13 hästar och hoppas på en rejäl överraskning.
Fakta

V86-förslaget 8 juli

V86-1: 4,5,7,8 (6,1)
V86-2: 3 Cobbys Angelica (9,2)
V86-3: 1,4,5,7 (2,6)
V86-4: 2,8,9 (7,6)
V86-5: 3,4,5,10 (1,7)
V86-6: Samtliga 13 hästar (4,5)
V86-7: 6 Hurricane Silas (12,3)
V86-8: 3,5,6,7 (2,9)

9.984 rader/2.496 kronor

Expandera

”Lång distans är rätt för henne”

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: V75 Årjäng den 11 juli

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Disco Volante och Ulf Ohlsson har spetsläge i Årjängs Stora Sprinterlopp. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Disco Volante och Ulf Ohlsson har spetsläge i Årjängs Stora Sprinterlopp. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Till helgen är det dags för Årjängtravets årliga V75-dag som brukar vara en publikfest med såväl mycket norska åskådare som hästar. Det blir ju ingen publik i rådande pandemi och min känsla är även att det är färre norsktränade travare i omgången. För femte lördagen i följd är det jackpot på V75 och den veckan är sjurättspotten förstärkt med 30.378.942 kronor.

Häst i omgången med högst startpoäng: 14 Karamel Hill (V75-2), 7.950 poäng
Häst i omgången med lägst startpoäng: 4 Doktor Jaros (V75-4), 124 poäng

Startlistor till lördagens V75-omgång.

V75-1

3 Strong Pepper har imponerat i Norge och gör debut på svensk mark. Vid segrarna på sistone har han forcerats till ledningen och han räknas tidigt. Dock är det inte givet att fyraåringen frontar. 6 Mr Marvelous fullföljde fint i Margaretas Tidiga Unghästserie senast och har god spetschans från springspår. 5 T.Rex Face gör debut hos Goop och 2 Charlock Wiking hade mycket sparat i klass I-försöket i Kalmar.

V75-2

14 Karamel Hill har gjort allt rätt sedan hon flyttades till Björn Goop och hon blir svårstoppad på nytt, men det är lite lurigt att Färjestadtränaren väljer att köra 12 Zarina Bi själv. Förmodligen är hon inte lika enkel och Carl Johan Jepson vann finalen i Diamantstoet bakom Karamel Hill i förra starten.

V75-3

Från ett bättre spår hade 12 Ike Schermer känts stekhet, men nu är det tuffare. 5 Enzo Am är både startsnabb och distansstark. 6 Euskara har varit mycket rejäl vid segrarna på sistone och räkna med offensivt upplägg igen. 7 Fort Knox är kapabel, men det gäller att hästen är fräsch och får det att stämma. Hur hanterar 2 Randemar R.D. tre varv?

V75-4

6 Åsrud Vilja svarade för en mycket vass insats senast och trivs finfint med Örjan Kihlström. Hon gynnas av att det bara står tre hästar på startvolten. 2 Granetta har tidigare vunnit i Årjäng och hon står kalasfint inne på grunddistansen 2.140 meter. Jimmy Jonsson kör sjuåringen bra, men Ulf Ohlsson upp är ett plus. Han körde stoet en gång ifjol och då blev det seger. Minuset är såklart att Granetta galopperat mycket på sistone och att det är visst frågetecken för formen. Rutinerade 8 Ulsrud Tea och 7 Bellfaks duger också. Den sistnämnde verkar på gång efter paus.

V75-5

1 Slippery Runway har en toppuppgift på förhand. Hästen är snabb ut och med tanke på att han kan bli lite pigg är kort distans ett klart plus. I förra loppet var han stort slagen, men då mötte fyraåringen tuffa konkurrenter i Margaretas Tidiga Unghästserie och kom inte till ledningen. Slippery Runway kan vara en tänkbar spik med tanke på att 9 Civilon dragit bakspår.

V75-6

Björn Goop har många fina chanser på förhand och 4 Zap di Girifalco är en av dessa. Hästen vann i klassen i Kalmar och nu gynnas han av framspår, men femåringen är ingen blixt bakom bilen. Återkommande 1 Harran Boko är både startsnabb och duktig för silverdivisionen. 3 Island Life spurtade snabbast av alla i Halmstad i lördags enligt ATG X-Labs. Även 9 Viking Brodde och 11 Coogan har bra kunnande.

V75-7

Lördagens höjdpunkt – Årjängs Stora Sprinterlopp – avslutar omgången. 4 Disco Volante har toppchans om han hittar till ledningen, men det är inte givet att han tar sig förbi 1 Stepping Spaceboy och stallkamraten 3 Milligan’s School. 2 Mellby Free har fått två lopp i kroppen och är vass med lopp på rulle. Givetvis är även Elitloppsfinalisterna 7 Sorbet, 8 Racing Mange och 9 Milliondolarrhyme faktorer i sprinteruppgörelsen.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Busväder, spetsspikar och jackpot

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Cyber Lane är obesegrad på hemmaplan. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Cyber Lane är obesegrad på hemmaplan. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Väderrapporterna ser allt annat än bra ut inför lördagens V75-tävlingar och efter en favoritbetonad juni-månad finns det förutsättningar för hög utdelning. Loppen är välfyllda och inte minst i ungdomsfinalen Wången Cup är det bäddat för en överraskning. Vi spikar två Björn Goop-styrningar som ska leda från start till mål.

Femrättspotten frös inne på Bergsåker förra helgen och det var samma scenario i samband med Sprintermästaren under torsdagskvällen, vilket innebär att lördagens sjurättspott är förstärkt med finafina 36.273.990 kronor.

Startlistor till Halmstads tävlingar.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-strykningar

V75-3: 5 Only One Winner

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Unoicsdue Gnafa’ har lyft ett snäpp i Björn Goops regi och ser mycket starkare ut nuförtiden. Intrycket senast på Åby var lysande och när det nu adderas såväl skoryck på alla fyra hovar som aviseras jänkarvagn känns det inte mindre spännande. Nej, vi kan inte bedöma det på annat vis än att den sannolika storfavoriten har toppchans att inleda omgången.
 • Exclusive Matter har likaså rätt kurva. Han avslutade jättebra på Bergsåker i lördags, men visst frågetecken för hur han kommer reagera på täta starter föreligger. Därtill tror vi att han får svårt att komma förbi Unoicsdue Gnafa’ från start.
 • Quick Lane fortsätter gå från klarhet till klarhet. Nu riskerar han att få göra en del jobb själv och då blir det svårt att besegra tipsettan.
 • Redneck Woodland var helt bortlottad senast och det stämde inte någon gång under vägen. Med rygg på Unoicsdue Gnafa’ kan han sitta långt fram i fältet direkt och hästen är förmögen att gå en 1.12-tid över distansen.
Fakta

V75-1

2 Unoicsdue Gnafa’
–––
4 Exclusive Matter
6 Quick Lane
9 Redneck Woodland
1 Farlander Am
7 Look Håleryd
5 Upstate Face
–––
8 Love Håleryd
3 Mamba
12 Global Warrior
11 Conrads Massiv
10 M.T.Nordic Spirit

Expandera

>> Spetsstriden: Vi tror att Unoicsdue Gnafa’ tar ledningen.

Intervjuer:
Unoicsdue Gnafa’ (2) vann lätt senast och var inte tom i mål. Hästen är i toppslag och nu ska han tävla såväl barfota som med jänkarvagn är tanken. Jag tycker att detta är en jättefin häst och att han har en spännande uppgift på pappret, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Exclusive Matter (4) gick bra på Bergsåker. Han har verkligen levererat på sistone efter skada och jag är jättenöjd med hästen. Förhoppningsvis kan han fortsätta prestera på det här viset och Erik Adielsson får testa från start. Inga ändringar, säger Johan Untersteiner.
Quick Lane (6) svarade för en jättebra insats senast. Jag hade inte förväntat mig den prestationen från hästen. Får han en bra löpning här så går han säkert fint även på lördag, säger Johan Untersteiner.
Look Håleryd (7) provade jag ladda lite med senast, därav galoppen. Love Håleryd (8) blev det helt fel för senast och det loppet är bara att glömma. Hästarna har bra form, men dåliga spår och det krävs högt tempo för att komma in i matchen, säger Peter Untersteiner.
M.T.Nordic Spirit (10) var Stefan Persson nöjd med senast och det var inte tomt i mål. Han får köra på chans, säger Peter Untersteiner.
Global Warrior (12) ska vara uppåt nu med mer kontinuerligt startande. Han var bra vid segern senast, men från spår tolv känns han bortlottad, säger Johan Untersteiner.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Välstammade Matteo stod för en god insats bakom Rackham i ett klass II-försök i maj. Han har inte startat sedan dess, men är knappast dåligt förberedd då man väntat in det här passande loppet på hemmaplan. Hästen tål distansen och vi ser motståndet som överkomligt utifrån vad det handlar om för sammanhang han trots allt startar i.
 • Twigs Got U. har fått en nyttig ögonöppnare och nu aviseras eventuellt skoryck bak samt norskt huvudlag för första gången. Hästen är lite segstark och de här ändringarna känns intressanta utifrån det perspektivet.
 • Newport Beach har radat segrar i Tyskland, men vi tycker ändå att insatserna varit en smula svårbedömda sett till vad han ska tävla mot för hästar nu. Hästen är inte särskilt startsnabb och senast uppträdde han väldigt trögt bakom hästar.
 • Bonaparte är det redan väldigt maxat kring med barfota och jänkarvagn. Han var positiv i senaste starten och kan vara distansgynnad, men det känns ändå en smula svårbedömt även kring Bonaparte vad han håller för klass i detta sammanhang.
Fakta

V75-2

5 Matteo
2 Twigs Got U.
6 Newport Beach
11 Bonaparte
–––
8 Conrads Janne
10 Becker
4 Arvid S.H.
1 Gangnam Style K.
–––
3 Digital Crunch
7 Bugatti Miles
12 Bring Me Bajern
9 Benellie

Expandera

>> Spetsstriden: Twigs Got U. utmanas av Matteo. Vi tror på den sistnämnde i ledningen.

Intervjuer:
Gangnam Style K. (1) har skärpt till sig utan skor på hovarna. Innerspår är ingen fördel, men förhoppningsvis hittar vi ut i andraspår. Hästen är stark och distansen passar perfekt. Det är tuffare i V75, men det ser inte ut att vara någon oslagbar i fältet och och vi ska kunna sluta långt framme. På lördag kör vi med jänkarvagn, säger Marc Elias.
Twigs Got U. (2) gick okej i comebacken efter att ha hamnat i ingenmansland. Jag tror han är ännu vassare med lopp i kroppen och räknar framför allt med att han ska vara raskare i benen. Hästen har lite känsliga hovar, men det kan bli aktuellt att köra barfota bak. Därtill är tanken att han ska tävla med norskt hvuudlag för första gången, säger Johan Untersteiner.
– Det har varit bra för Conrads Janne (8) att vinna två lite enklare lopp på sistone. Allt är normalt i träningen och det ser bra ut förutom spåret, men det har inte avgörande betydelse över tre varv. Han är stark och 3.140 meter är inget problem, säger Dwight Pieters i Robert Berghs stall.
Becker (10) har hållit ihop travet allt bättre på sistone. I senaste starten var det nästan klockrent. Motståndet var billigt och nu spänner vi bågen. Hästen är under utveckling och härifrån får han ett snällt lopp. Vi kör åter barfota runt om, säger Peter Untersteiner.
Bonaparte (11) fick ett fint lopp senast och samtidigt som det var överpacat. Han vann på ett bra sätt och jag tror att 3.140 meter kan passa honom ännu bättre än 1.640 meter. Formen sitter där, men från spår elva krävs klaff, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • Only One Winner kastades ner invändigt i lördags och fick aldrig se dagens ljus. Dessförinnan har han tagit två raka segrar från ledningen på övertygande vis och då han är vår knappa spetsfavorit i det här loppet så ska chansen vara god att han är tillbaka som en vinnare i detta lopp.
 • Man At Work gör inget annat än radar upp toppinsatser. Från bakspår över stressiga 1.640 meter går det sannerligen förlora lopp på en snabb Halmstad-oval, men hästen är i sådan dunderform att han måste placeras i en A-grupp.
 • Zecchinodoro F.K.S. såg väldigt stark ut vid segern på Åby, men tappade travet en aning sista 100 meterna. Med spår utvändigt om Only One Winner får han stå tillbaka något i vår ranking.
 • Gustafson återkommer efter lång paus, men har kvalat på en riktig topptid. På sina fyra tidigare starter i Sverige så inledde han med en andraplats följt av en seger, men har därefter varit sjua och oplacerad.
 • Pastor Power är extremt nyttig. Vi kan se honom överraska om han får en smygresa en bit fram i fältet och fritt spurtutrymme in mot upploppet.
Fakta

V75-3

10 Man At Work
6 Zecchinodoro F.K.S.
4 Gustafson
–––
9 Pastor Power
1 Sevilla
2 Mellby Glader
3 Roofie
7 Maze Runner
–––
12 Island Life
8 Comanche Moon
11 Southwind Hydro

Expandera

>> Spetsstriden: Efter strykningen av Only One Winner har Gustafson bra spetschans.

Intervjuer:
Mellby Glader (2) trodde vi skulle vinna 600 kvar senast och han agerar lite konstigt. Han tränar starkt, var fin i onsdagens jobb och av träningen att döma är formen bra, säger Dwight Pieters i Robert Berghs stall.
Roofie (3) fick gå i dödens på Maxus senast och jag tycker att han kämpade bra. Jag siktar på att smyga med här och komma till slut; då kan han greja en plats, säger Johan Untersteiner.
Pastor Power (9) gör det bra i varje start och kommer säkerligen svara för en ny stark insats. Han slutar ofta långt framme och jag skulle inte bli förvånad om det blir en seger inom kort, säger Peter Untersteiner.
– Island Life (12) har jättebra form, så det är synd på spåret och det blir svårt att vinna, säger Dwight Pieters.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • En vidöppen Wången Cup-final där en skräll ligger på lut. Fyraåriga Princess Kloster är bra när hon fungerar, men i genrepet galopperade hästen innan bilen släppte fältet och näst senast felade hästen kort efter start. Felfri har hon vettig chans att köra sig till ledningen.
 • Ies Juvel har dragits med dåliga spår på sistone, men hon håller fin form och körs av Mats E Djuse. I de här loppen är det ett stort plus att köras av en rutinerad lärling.
 • Edrica kan öppna snabbt och kommer med toppform. Hon är inte speciellt hårt betrodd, men hästen duger om hon kommer till från start.
 • Power Vacation har jobbats rejält och passas trots att hon startat sedan i mars.
 • Make More Cider blev för pigg ledningen senast. Nu har hon fått två lopp i kroppen och attackera bakifrån känns som ett plus med tanke på förra loppet.
 • Souzy gav ett bra formintryck senast och nu vankas barfotakörning runt om.
Fakta

V75-4

6 Princess Kloster
7 Ies Juvel
8 Edrica
–––
3 Power Vacation
13 Make More Cider
9 Souzy
10 H.P.R.Dominica
12 Hasy Helene
5 Rosy Wine
2 Bring Me Money
1 La Cerise
–––
14 Vield
11 My Liberty
4 Nixan Run
15 Worth A Lot

Expandera

>> Spetsstriden: Le Cerise eller Bring Me Money frontar och släpper till en felfri Princess Kloster. Utifrån laddas Ies Juvel och Edrica och det kan gå undan från början.

Intervjuer:
La Cerise (1) har bra smygläge och ska kunna ta en god slant, säger Peter Untersteiner.
Power Vacation (3) har gått 1.21 full väg i jobb på bra sätt inför lördagens comeback. Hästen har tränat fint en längre tid och det är en bra häst, säger Peter Untersteiner.
Princess Kloster (6) krånglade innan bilen släppte senast, vilket hon inte brukar göra. Hästen svarade för en bra upphämtning och formen är fin. Hon känns bäst av mina tre hästar i det här loppet, säger Peter Untersteiner.
Make More Cider (13) flög till spets senast, men blev för vass under vägen. Hon öppnade första kilometern på 1.12 och det blev för tufft. Eftersom hon är så startsnabb har hon ofta gått i ledningen och det ska bli spännande att se henne bakifrån nu en gång, säger Johan Untersteiner.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Hossiana Boko körs för första gången av Björn Goop och gör debut över lång distans. Hästen vann i bronsdivisionen näst senast och gynnas att bara möta ston. Hon har bra chans på ledningen och förmodligen får hon sitta ifred. Frågetecknen är täta starter och långa resor.
 • Princess S.W. har testat lång distans en gång innan och då blev det seger. Hästen höll godkänt efter offensivt upplägg senast och är ett givet bud när hon startar på hemmaplan för första gången.
 • Två hästar höjer sig och där bakom är det öppet. Argbiggan håller vettig form och är ett tänkbart segerbud.
 • Aura S.L. har fin kapacitet, men står tufft inne penningmässigt och är inte helt att lita på.
 • Flaming Ace Sisu är vass med lopp på rulle och ska troligen gå barfota runt om. Hon var femma i Stochampionatet ifjol och hanterar lång distans väl.
 • Schatzi Fayline står perfekt inne penningmässigt och är på väg uppåt i form.
Fakta

V75-5

6 Hossiana Boko
–––
12 Princess S.W.
5 Argbiggan
4 Aura S.L.
7 Flaming Ace Sisu
3 Schatzi Fayline
1 Divine
9 Emmylou
10 Darshana
–––
2 Micro Vick
8 Appaloosa
11 Hickomisschampagne

Expandera

>> Spetsstriden: Hossiana Boko har bra spetschans och åtta av hennes nio vinster har kommit från ledningen.

Intervjuer:
– Det blev helt fel för Flaming Ace Sisu (7) senast. Hon är svår med voltstart, tappade direkt och sedan gick det bara 1.15,5 första 500 meterna. Min häst sprang och sprang, men det kändes som att hon ledsnade och jag slutade köra med henne. Hon var obrukad i mål och nu är det bättre förutsättningar. Flaming Ace Sisu kan öppna och har inga problem med lång distans. Hon var duktig i Örebro näst senast och hästen har varit fin i jobben inför den här uppgiften. Tanken är att köra barfota runt om, men hon är även bra om det skulle krävas skor, säger Peter G Norman.
Emmylou (9) fick ett bra lopp senast, men vek ner sig något kanske. Det gick dock väldigt fort en bit över sista bortre långsidan och in mot slutkurvan; hon hann inte med helt enkelt. Vi har inte hittat några fel på hästen, men visst hade hon inte sin bästa dag. Det känns snarare som en psykisk grej. Hon tränar på och känns bra, men jag tror hon behöver den här genomköraren. Förhoppningen är att kunna få med henne i något lopp under Axevallas trippeltrav så vi glider med den här gången och tar det som bjuds. Med lite hjälp på vägen, innerspår och klaff så kan hon dock spurta till sig en framskjuten placering, säger David Persson.
Princess S.W. (12) har gjort bra insatser på sistone. På Bergsåker senast fick hon gå tidigt och blev stum sista biten, men hon var ursäktad. Det är ett tufft sto som är gynnad av lång distans, säger Peter Untersteiner.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Velvet Gio var urtapper i Jämtlands Stora Pris och motståndet är inte tuffare den här gången. I Östersund var det tuffa förutsättningar och sexåringen är inte missgynnad om det tungsprunget. Han har styrkan att vinna från dödens och är en tänkbar spik.
 • Cyber Lane var också med i Jämtlands Stora Pris och där var han inte som bäst från ledningen. Hästen är obesegrad efter nio starter i Halmstad och hemmaplan är en stor fördel.
 • Very Kronos är på väg att ta klivet upp till den äldre eliten på strålande sätt. Hästen spurtade piggt efter snällt upplägg i Jämtlands Stora Pris och följde upp den med en finfin spetsseger.
 • Milligan’s School spurtade sylvasst senast, men skitig bana är ett stort minus för sjuåringen.
 • Generaal Bianco var positiv senast och hästen är sylvass med lopp på rulle när han är i ordning.
 • Ragazzo da Sopra är skrällduglig om han har en bra dag. Hästen överraskade i gulddivisionen förra hösten med skor på hovarna och nu är han anmäld barfota runt om.
Fakta

V75-6

3 Velvet Gio
6 Cyber Lane
2 Very Kronos
–––
8 Milligan’s School
1 Generaal Bianco
5 Ragazzo da Sopra
10 Stepping Spaceboy
–––
4 Montdore
9 Västerbo Exact
7 Hard Times
12 Ghazi B.R.
11 Im Your Captain

Expandera

>> Spetsstriden: Det troliga scenariot är att Cyber Lane frontar och får Generaal Bianco i rygg. Möjligen att Very Kronos eller barfotadansande Ragazzo da Sopra kan utmana om tätpositionen.

Intervjuer:
Generaal Bianco (1) spurtade som i fornstora dagar senast. Hästen har inte tagit i fullt ut på över ett år och jag hoppas att det inte var en engångsföreteelse. Han är ruggigt speddig och jag är nöjd med spåret, men motståndet är helt annat än senast, säger Peter Untersteiner.
Montdore (4) gick jättebra i Örebro och han var helt okej i senaste starten. Hästen känns starkare i träningen än för ett år sedan, men det är tufft motstånd på lördag och vi hoppas på en plats, säger Dwight Pieters i Robert Berghs stall.
Ragazzo da Sopra (5) höll bra från dödens i Åmål och kommer allt mer för varje lopp. Han har fått bra spår och kommer han till så han sitter med i främre träffen har han alla möjligheter att sluta bland de tre främsta. Senast tävlade han med skor, men nu blir det barfota, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Cyber Lane (6) var jättebra i Åbyloppen, men sämre senast i Östersund utan att jag har någon riktigt bra förklaring. Kanske var det resan som satte ner honom. Hästen känns fin i träningen och det är bara att prova igen. Det lutar åt att vi kör barfota runt om, vilket han klarar även om det blir regn, säger Johan Untersteiner.
Milligan’s School (8) visade väldigt bra form senast även om han inte var på topp. Hästen är riktigt på gång, men nu krävs det att det blir stenhård körning och att Milligan’s School kommer ner i en bra position för att ha chans. I vilket fall som helst blir det inte lätt från spår åtta, säger Stefan Melander.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Ivory di Quattro står noterad för åtta vinster på 14 försök hos Robert Bergh och hästen har varit tapper vid andraplatserna på sistone. Han är ingen blixt från start, men har lärt sig öppna allt bättre och femåringen är oöm för positioner.
 • Franklin Face slutade trea i en stentuff bronsfinal näst senast och är härdad i klassen. Femåringen är rapp bakom bilen och intressant till låg procent.
 • Velten Versailles kunde inte stå emot tipsettan från ledningen senast, men med två lopp i kroppen pekar formkurvan spikrakt uppåt.
 • Adde S.H. står perfekt inne penningmässigt och Peter Untersteiner har laddat för den här uppgiften.
 • Ingo vann busenkelt från ledningen efter att ha fått bestämma tempot senast. Hittar han till ledningen lär femåringen knappast få sitta ifred den här gången.
 • Lord Flax har såväl vunnit i bronsdivisionen som efter lång frånvaro tidigare.
 • Southwind Queen gör debut i klassen och missgynnas av bakspår.
Fakta

V75-7

4 Ivory di Quattro
6 Franklin Face
1 Velten Versailles
–––
9 Adde S.H.
5 Ingo
3 Lord Flax
11 Southwind Queen
2 Image Rapida
7 Royal Navy Neo
–––
8 Zio Tom Jet
10 Tengil Face
12 Volare Gar

Expandera

>> Spetsstriden: Velten Versailles frontade från innerspår senast, men det är tveksamt om han kan stå emot Ingo och Franklin Face i startrusningen. Knapp fördel Ingo, som skulle vara gynnas av ledningen.

Intervjuer:
Ivory di Quattro (4) har varit duktig i varje start i år och det ser fortsatt bra ut. Hästen var fin i onsdagens träning och det är passande spår. Visst ska Ivory di Quattro räknas med segerchans, säger Dwight Pieters i Robert Berghs stall.
Royal Navy Neo (7) gör comeback efter skada. Han har tränat på bra, men är en stor och tung häst som kan behöva lopp i kroppen även om kapaciteten är god, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Adde S.H. (9) har tränat bra och vi har siktat mot det här loppet. Läget är tufft, men jag tror att hästen gör en stark insats på lördag, säger Peter Untersteiner.

Av PÄR GUSTAFSSON & EMIL PERSSON

Fakta

V75-förslaget 4 juli

V75-1: 2 Unoicsdue Gnafa’ (4,6)
V75-2: 2,5,6,11 (8,10)
V75-3: 1,2,4,5,6,9,10 (3,7)
V75-4: 1,2,3,5,6,7,8,9,10,12,13 (14,11)
V75-5: 6 Hossiana Boko (12,5)
V75-6: 2,3,6 (8,1)
V75-7: 1,4,5,6,9 (3,11)

4.620 rader – 2.310 kronor

Expandera

Tidiga tankar till V75: ”Lika intressant som ett provlopp”

Sport