Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Ett trovärdigt avtal

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Peter Untersteiner. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Peter Untersteiner. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är dags för STL-finaler på Solvalla denna lördag vilka därtill är kryddade med en final i Stoeliten. Det sistnämnda är nytt för året och bjuder på en segerpremie på 300.000 kronor till vinnaren.

Trots det så har bara nio hästar anmälts och lite tunt intresse är det även i Diamantstofinalen där bara elva damer drabbar samman.

Klassen på loppen är dock riktigt hög och det är måhända just det faktum som skrämt bort en och annan. Man kan ha bedömt det omöjligt att plocka fina pengar mot så starka toppar redan på förhand.

Vi spelar för ovanlighetens skull bara med en spik. Global Agreement (V75-2) kommer bli omgångens största favorit och sådan är det alltid kittlande att gardera, men vi kan inte förneka att det ser ut som goda möjligheter för honom att spåra hela vägen.

Här kan du ta del av startlistorna till lördagens tävlingar.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport så följer den denna länk.

Avd 1 – Stoeliten, final, 2.140 meter autostart

 • Merparten av hästarna i det här loppet möttes i Eskilstuna för tre veckor sedan. Då galopperade Hevin Boko under anfall halvvarvet före mål, men såg på intet vis trött ut i det skedet. Hon vann SM för ston gången innan på ett mycket övertygande vis och höll dessförinnan storstilat från dödens. Hon har haft helt rätt kurva under årets andra halva och får vårt tips.
 • Mellby Free var vi en smula besvikna på senast då hon fick se sig nerspurtan av Dear Friend trots att hon fick varva på 1.15 och kom till två varv på 1.16. Det är möjligt att hon inte tycker om 2.640 meter lika mycket längre och är mer gynnad av denna distans, men med två insatser i följd som lämnat en del övrigt att önska får hon stå tillbaka i tipset trots att hon är den sannolika ledarinnan.
 • Wild Love hade en närmast omöjlig uppgift framför sig i Müllers Memorial, men avslutade strålande till femteplatsen. Hon är i absolut toppslag och var tvåa bakom Hevin Boko i SM för ston i oktober.
 • Tessy d’Ete sköt till vasst på Sundbyholm när hon väl fick chansen. Det är lite för långt mellan hennes segrar nuförtiden, men det bedömer vi främst ha berott på att hon hamnat lite för illa till i loppen. Med bättre klaff här duger hon fint.
 • Racing Brodda sändes fram till dödens senast och det blev för tufft. Nu får sannolikt anfalla bakifrån istället och det känns mer passande i såhär tuff omgivning.

Rank:

A: 2-3-4 B: 5-9-6 C: 8-7-1

Spetsstriden: Mellby Free ska inte ha problem att hålla ut Dear Friend. Den sistnämnda kan dessutom få svårare att hitta ner i rygg då I Love Paris står med innerspår och öppnar snabbt.

Avd 2 – Klass II, final, 2.140 meter autostart

 • Global Agreement har övertygat något oerhört under hösten och stått för prestationer som räcker i både en- och en två klasser högre än vad han befinner sig i just nu. Hästen har öppnat jättebra bakom bilen varje gång han har haft framspår och ska normalt sett kunna ta hand om ledningen även här. Hotet vi kan se är om Rutger B.L. får en växel till vad det gäller startsnabbhet om han utrustas med jänkarvagn, men annars bör det normalt sett vara spets och slut för Global Agreement.
 • Amorcer Levallo fick tillbringa hela slutvarvet i tredjespår senast och höll storstilat till andraplatsen bakom Pappajonnys Ilse. Han hade stått för starka insatser i vardagssammanhang dessförinnan, men nu kom det definitiva beskedet att han även gör sig gällande i STL-lopp. Skulle Global Agreement förlora så lär det sannolikt bero på att han blir snuvad på tät eller att loppet körs i för högt tempo och då kan Amorcer Levallo kliva in i matchen.
 • Nairajah spurtade bra bakom Global Agreement i Gävle, men var långt efter vinnaren. Han lyckades besegra samma häst på Solvalla gången innan, men då gick han i ledningen och dit når han knappast nu.
 • Global Above All fick ta upp jakten från sjätte utvändigt på Sundbyholm och höll med tanke på det riktigt bra som trea efter ett tungt slutvarv. Han lyfter hela tiden och är under spännande utveckling.
 • One Kind of Art besegrade Prime Lini i Skellefteå, men det är sju veckor sedan och formstatusen blir per automatik svårbedömd. Denna gång körs One Kind of Art av Björn Goop för första gången.

Rank:

A: 1 B: 4-5-3-8-11-7 C: 2-12-10-6-9

Spetsstriden: Global Agreement frontade från innerspår för fyra starter sedan och ska normalt sett inte ha några problem att hålla upp ledningen. Det enda riktiga hotet som vi kan skönja är Rutger B.L. som körs av ”skickarkusken” Carl Johan Jepson och som kan komma att utrustas med jänkarvagn denna gång.

Avd 3 – Bronsdivisionen, final, 2.140 meter autostart

 • Cab Lane har ett brett register. Hästen har en seger samt en andraplats i detta meeting efter att attackerat bakifrån och följde därtill upp med en spetsseger senast på Solvalla i genrepet. Han har vunnit tio av karriärens 20 starter och skulle han komma till tät utan att det kostar för mycket även denna gång så blir han svårslagen.
 • Vi tycker dock att finns flera riktigt bra konkurrenter och vågar inte singelstrecka. Born Unicorn var tvåa bakom Cab Lane senast och det kändes inte som man riktigt maxade hästen den dagen utan snarare tog det som en ögonöppnare inför detta lopp. Han såg jättefin ut vid segern i Gävle gången innan och visade då att han fortfarande har mod nog för att gå den tunga vägen.
 • Farlander Am tävlade med punktering näst senast på Jägersro och höll utifrån det storstilat. Han vann sitt bronsförsök på ett övertygande vis trots en tuff resa och ingenting tyder på att hästen är på retur.
 • Van Gogh Z.S. var tapper dödenstvåa bakom Cab Lane i Örebro och vann därefter enkelt från tät på Romme. Han verkar fungera bäst med offensiva upplägg, men får svårt att hitta till tät och från dödens vinner man inte en bronsfinal på beställning.
 • Cargo Door gynnades av det höga tempot senast, men såg jättefin ut då han avgjorde på topptiden 1.10,1a/1.640 meter. Vi tippar på att man spetsar och släpper och vågar inte räkna bort honom helt i nuvarande slag.

Rank:

A: 4-8-3 B: 7-1-2 C: 5-9-11-6-10-12

Spetsstriden: Cargo Door tar sannolikt ledningen om kusken vill, men frågan är om man inte vill släppa i så här tuff omgivning. Det kan bli svårt för Farlander Am att hålla ut Cab Lane.

Avd 4 – Diamantstoet, final, 2.140 meter voltstart

 • Chicarita övertygade stort vid segern på Sundbyholm senast och blir sannerligen inte lätt för de övriga att plocka in tillägg på om hon är lika bra på nytt. Det ska dock sägas att hon den dagen kunde inleda första varvet i relativt lugnt tempo och skulle det nu bli en annan körning i loppet och det blir jämnare fart så står hon inför en lite annan typ av utmaning. Visst ska hon ha god segerchans, men vi vågar inte spika.
 • Stallkamraten Dixie Brick kördes relativt passivt senast i Örebro, men avslutade jättebra som trea bakom Activated och Tessy d’Ete. Gången innan klämde hon i med ett 1.10-varv vid segern på Solvalla över 2.640 meter och det känns som att Dixie Brick är tillbaka med besked och nu åter tävlar på den höga nivå som hon höll under delar av fjolåret. Kan Örjan Kihlström sätta henne i rygg här och inte behöver lägga speeden för tidigt är hon jätteintressant.
 • Activated löste en sådan här uppgift näst senast i Örebro, men blev därefter tempotorsk på Sundbyholm. Hon gynnas av att det inte blev fullt fält i det här loppet, men det känns som det är mer ”påställt” på hästarna som hon ska hämta in tillägg på denna gång och utifrån det perspektivet så får hon nöja sig med att spela tredjefiolen i vår rank.
 • Velegance fick långt fram senast på Jägersro, men avslutade riktigt stark och visade precis som i starten innan i Örebro toppform.
 • Make More Cider är väldigt jämn och nyttig. Hon bör åtminstone kunna få vinnarhålet här, men det kan bli svårt att förvalta det till att hon ska ta sig förbi topparna över upploppet.

Rank:

A: 4-6-11 B: 8-1-10-2 C: 3-7-9-5

Spetsstriden: Make More Cider är snabb iväg och skulle Chicharita få problem med fjärdespår och galoppera så tror vi att Johan Untersteiner testar och kör i ledningen.

Avd 5 – Silverdivisionen, final, 2.140 meter autostart

 • Seismic Wave känns överkvalficerad för silversammanhang, men likväl väljer vi att gardera honom i det här loppet. Det handlar ingenting om att vi haft synpunkter på hans senaste insatser utan tvärtom har han gått jättebra i de loppen och sett fin ut från både tät och bakifrån. Nu är det dock ett åttondespår som han brottas med och det krävs så lite i de här sammanhangen för att det ska bli en extra kurva i tredjespår. Därtill så möter han en riktigt bra konkurrent som vi inte gärna vill lämna utanför systemet.
 • Det handlar givetvis om Vagabond Bi som slutade femma i Sundsvall Open Trot och som till och med ser ut att gått framåt av att möta eliten. Han var strålande bra vid segern i Walter Lundbergs Memorial, följde upp med triumf i silverdivisionen i Gävle och gick starkt även senast som tvåa bakom Sir Henry P.Hill. Ulf Ohlsson såg inte ut att vilja överanstränga hästen den dagen, men Vagabond Bi fullföljde starkt via underkant 1.09 sista 800 meterna. Han är så pass bra att han kan utmana Seismic Wave om den sistnämnde får en tuff inledning och Vagabond Bi sitter någorlunda tätt inpå in mot upploppet.
 • Coogan fick småpress i ledningen senast på Sundbyholm och höll helt okej som fyra. Hästen är startsnabb och slutade tål i den senaste silverdivisionsfinalen.
 • Dragster kan också lägga iväg bra, men det känns tufft för honom att hålla ut Coogan från start. Han har funnit en hysterisk höstform och är med och slåss om tätplatserna även här.
 • Sir Henry P.Hill har en hög högstanivå, men varvar det med några insatser av medelkaraktär. Rikard N Skoglund är inte rädd för att lägga några fingrar emellan, men hästen är inte särskilt startsnabb så sjundespår riskerar att bli en bekymmersam utgångsposition för sjuåringen.

Rank:

A: 8-10 B: 4-2-7-3 C: 6-1-11-5-9-12

Spetsstriden: Coogan är rask iväg, men det krävs nog att Dom Perignon släpper täten för att det ska räcka till att nå tätpositionen. Dragster kan också öppna bra och aspirerar på en framskjuten placering direkt.

Avd 6 – Silverhästen, 2.140 meter autostart

 • Very Kronos har stabiliserat sig och gör inget annat än topplopp för jämnan. Han höll otroligt tappert från dödens i C.L.Müllers Memorial och följde upp det med en enkel spetstriumf på Romme. Från bakspår i autostart har hästen tre segrar och en andraplats på sex försök. Vid blott ett tillfälle har han galopperat. Observera att Very Kronos är anmäld att tävla med barfota runt om nu på nytt, men att det kan bli skor på om banan är tveksam. Hästen siktas nämligen mot start på Vincennes i december och man vill ogärna slita på hovarna.
 • Cyber Lane kan få svårt att komma till ledningen här, men han är inte beroende av den positionen. Sjuåringen tävlade med skor senast på Lunden och gjorde en mycket bra insats som tvåa bakom smygkörde Sevilla. Nu blir det skoryck på nytt och Cyber Lane har likt Very Kronos tävlat på en så hög nivå hela hösten att han måste räknas här också. Dessutom är chansen på ledningen dog sedan From The Mines tvingats strykas.
 • Zarenne Fas satt fast med sparade krafter senast på Sundbyholm och vann dessförinnan gulddivisionen i Örebro efter ett fått spara speed fram tills upploppet. Lyckas Magnus A Djuse packa in hästen i fältet på nytt och ge honom ett rygglopp så går ingen säker för Zarenne Fas över spurtrakan.

Rank:

A: 9-4-5 B: 10-1-7 C: 11-6-12-2-8

Spetsstriden: Efter strykningen av From the Mine ligger vägen till spets öppen för Cyber Lane.

Avd 7 – Klass I, final, 2.140 meter autostart

 • Dwayne Zet blev en smula hetsig i ledningen senast i Eskilstuna och med tanke på det så var det strongt gjort att hålla hela vägen. Han var ute i ett stentufft Breeders Crown-lopp gången innan och fick gå i andraspår hela vägen den gången, men höll med tanke på det starkt till sjätteplatsen bakom bland annat Hail Mary. Vi påminner om att hästen var trea i sitt derbykval i augusti utvändigt om Power och blir inte överraskade om han bara visar sig vara bäst i det här loppet.
 • Royce Rolls fick ett småtufft lopp senast på Jägersro, men hade inga problem att lösa uppgiften likväl. Vi vill inte ta något ifrån hästen, men det känns inte som att de två klass I-försök han har varit ute i detta meeting har varit de allra mest klassiga. Nu hårdnar konkurrensen, men som sannolik spetshäst är han likväl en given utmanare och tänkbar vinnare.
 • Västerbo Pokerface förlorade överraskande senast mot Young King. Vi har sett förut här hästar kan ”dippa” något i genrepet inför STL-finaler och tar inte sådär jättehårt på den saken samtidigt som han fick se sig passerad av en för dagen riktigt bra vinnare. Det kan vara farligt att döma hästen på den insatsen och vi räknar med att han gör ett bra lopp här.
 • Speedy Tilly var strålande bra i Gävle och för oss är vår stora varning i loppet.
 • Algot Zonett har visat toppform på sistone. Nu aviseras det skoryck på alla fyra hovar och det återstår att se om han är. mogen för den saken nu. Algot Zonett har testats barfota runt om två gånger tidigare, men vid båda tillfällena har det slutat med galopp och diskvalifikation.

Rank:

A: 5 B: 3-9-12-7-1-6-10-4 C: 8-11-2

Spetsstriden: Royce Rolls är rask iväg och bör kunna ta sig förbi Mellby Granat. Dwayne Zet lägger iväg bra, men kommer knappast förbi av egen kraft. Vi tror dock att han blir avlöst då det finns hästar i loppet som behöver köras på styrka.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 28 NOVEMBER

Avd 1: 2,3,4,5,6,9 (8,7)
Avd 2: 1 Global Agreement (4,5)
Avd 3: 1,2,3,4,7,8 (5,9)
Avd 4: 4,6,8,11 (1,10)
Avd 5: 8,10 (4,2)
Avd 6: 4,5,9 (10,1)
Avd 7: 1,3,5,7,9,12 (6,10)

5.184 rader / 2.592 kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Plötsligt spelvärde?

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Mika Haapakangas-tränade Gogobet Sisu blir favorit inom V86-spelet. Rätt eller fel? Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Mika Haapakangas-tränade Gogobet Sisu blir favorit inom V86-spelet. Rätt eller fel? Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

När många bestämmer sig för att försöka fälla en favorit kan det finnas en högt spelvärde i att gå åt motsatt håll.
Så resonerar vi i kvällens jackpotkryddade V86-omgång där det är påtagligt att många avser att försöka fälla Gogobet Sisu (V86-5) i lag med ny kusk.

Visst är det möjligt att hästen galopperar bort sig, men när han trendar neråt på strecken och vi bedömer det som mer sannolikt än det motsatta att han håller sig till trav så känns det intressant att spela med honom som spik. Konkurrensen ser helt klart överkomlig ut!

Det körs snabblopp på såväl Bergsåker som Solvalla, men då de bedömts som favoritbetonade och placerats utanför V86-kupongen så öppnas omgången upp.
Vi tror att en nyckel kan ligga i att få in en mindre överraskning i V86-avslutningen där flera bra hästar hamnat lämpligt till i en spårtrappa efter dubbla strykningar.

Här kan du ta del dagens startlistor till Bergsåker och Solvalla.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Navona (V86-3) har gjort tre raka toppinsatser i följd och visat ett brett register. Nu har hon fått pusta lite efter tätt startande, men det har inte gått så pass lång tid att vi finner anledning att tro att det kan resultera i ringrost. Navona möter ett överkomligt motstånd och vi köper att hon blir klar favorit.
 • Global Collection (V86-4) spurtade jättebra bakom Senorita Tokio för fyra starter sedan och hade varit tvåa utan galoppen 50 meter före mål senast i Gävle. I ett jämnt lopp där det är många om budet kittlar spelprocenten i skrivande stund på detta sto.
 • Gogobet Sisu (V86-5) har ”överkapacitet” för klassen vilket han bland annat visade vid fjärdeplatsen i Berth Johanssons Memorial på Umåker i maj bakom toppar som Hail Mary och Don Fanucci Zet. Det går att argumentera för att han inte är i samma form just nu, men senaste insatsen var tveklöst ett stort steg i rätt riktning och det här motståndet ser bara marginellt tuffare ut. Det tycks som många som ”jobba bort” den här favoriten och då tror vi det kan finnas spelvärde i att gå åt andra hållet.
 • Heaven’s Pace (V86-6) har gått jättebra efter galopp två starter i följd och vi inbillar oss att man bör komma allt närmare lösningen på hur man ska få henne att ta sig genom första kurvan utan felsteg. Hon är inte sämre än favoriten och därmed känns spelprocenten alltför låg!

Betrodda som lever farligt

 • Dixie Brick (V86-2) var förvisso tvåa i Sto SM bakom Honey Mearas och slog några av konkurrenterna som hon stöter på denna gång, men här känns det som hon kan få det tuffaste loppet av de mer betrodda. Som favorit känns det givet att gardera henne.
 • Pinterest (V86-6) var rejäl vid segrarna under sensommaren och början av hösten för att därefter galoppera i slutskedet vid senaste besöket på Solvalla. Hon är inte helt enkel och när hon är spelad på över 50 procent så finns det all anledning att gardera.
 • Izola Silvåkra (V86-7) svarade för en mycket stark comeback efter lång frånvaro och bör rimligtvis inte vara sämre denna gång. Vi tycker dock att det finns en del dugliga konkurrenter här och det känns tufft att göra henne till så klar favorit som hon är i nuläget.
 • Typhoon Face (V86-8) är en riktig tuffing som älskar den långa distansen. Han skar dock ihop i travet rejält sista 100 meterna i senaste starten och det har bara gått 17 dagar sedan det loppet. Efter strykningar står några av de mer kapabla konkurrenterna gynnsamt till och för oss är det givet att gardera Typhoon Face.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 27 OKTOBER

Avd 1: 4,7,12 (11,9)
Avd 2: 1,2,3,4,5 (10,8)
Avd 3: 9 Navona (8,3)
Avd 4: 2,3,5,6,8,10 (1,11)
Avd 5: 10 Gogobet Sisu (2,15)
Avd 6: 3,4,5,6,10 (9,12)
Avd 7: 1,2,5,7,11 (8,4)
Avd 8: 7,8,11,12 (6,10)

9.000 rader / 2.250 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Danskt i Müllers?

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Extreme och Steen Juul vann EM för femåringar. På lördag jagar han segern i C.L. Müllers Memorial. Foto Gerard Forni
Extreme och Steen Juul vann EM för femåringar. På lördag jagar han segern i C.L. Müllers Memorial. Foto Gerard Forni
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Vi är framme vid en riktig höstklassiker denna vecka då det är dags för C.L. Müllers Memorial (V75-7) på Jägersro.
Malmöbanans V75-omgång avslutas med drabbningen där vinnaren lägger beslag på saftiga 400.000 kronor vilket är 100.000 kronor mer än vad som väntar på vinnaren av Gulddivisionsfinalen Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst fyra veckor senare.

Steen Juuls nya storstjärna Extreme kan mycket väl få bära på favoritskapet från ett smaskigt utgångsläge, men det saknas sannerligen inte motstånd. Esprit Sisu radar upp topprestationer, Upstate Face gjorde en toppinsats i comebacken i Svenskt Mästerskap och Zarenne Fas kan stå för insatser under sina bästa dagar som få andra.

Faktum är att hela omgången känns småputtrig och då de på förhand givna storfavoriterna ser ut att saknas så blir det en angelägen uppgift att grotta sig ner djupare i startlistorna under veckan.
Men först skummar vi lite på toppen; nedan följer veckans tidiga tankar!

Här kan du ta del av lördagens startlistor till tävlingarna på Jägersro.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

Ett mycket bra silverförsök inleder omgången. Flemming Jensen jagar revansch med Emoji som fick nöja sig med andraplatsen bakom Admiral As i lördags. Dansken valde att släppa ledningen efter att fått lägga en speed mitt i loppet, men Broad Bahn-sonen fullföljde starkt och gick med fin fart över mållinjen. Nu är det dock bakspår och sprinterdistans vilket minst sagt är besvärliga förutsättningar på Jägersro. Adde S.H. har visat knallform under hösten. Senast var han tapper tvåa bakom självaste Seismic Wave och här står han med spetsläge för första gången på länge. Rackham var fyra i European Championship for 5 year olds och har med eftertryck visat att han hinner med även över sprint. Oscar L.A. slog bra hästar i Hamburg, men riskerar ett tufft lopp från svårt utgångsläge liksom spetsgynnade Grandfather Bill.

Avd 2 – Klass II, 1.640 meter autostart

Ett smålömskt Klass II-försök där det är svårt att bedöma hur pass bra ”topparna” är i loppet. Kilmister Boko spårade varje meter av sin senaste start från just tredjespår bakom bilen. Det kan vara så enkelt att han upprepar den saken här. Ture L.A. vann V75-lopp på Axevalla under Nyårsafton, men var därefter ifrån tävlingsbanan i nio månader. Han såg aningen seg ut i comebacken, men går säkerligen framåt rejält med det loppet i kroppen. Frågan är bara om han hinner med över sprinterdistans? Dionysos L.I. ser inte så mycket ut för världen och kommer säkert dömas ut av många då hans segrar är tagna i enkla gäng i Åmål. Vi tycker dock att hästen har utvecklats markant och Eric Martinsson har knallform på stallet. Grappa Boy och Al Pacino kan stå väl långt ut bakom vingen för att räcka till seger, men tveklöst har duon rätt kurva på sin utveckling.

Avd 3 – Bronsdivisionen, 2.140 meter voltstart

Global Beware gick på i tufft tempo i ledningen senast på Solvalla, men höll stången utan problem. Nu är det snävt startspår som gäller och vid det enda tillfälle då han haft fyra eller fem i volten så blev det galopp efter 200 meter. Görs han till klar favorit tycker vi att det känns felaktigt. Red Mile Brodde har gjort det strålande bra i tre raka segrar. Jörgen Sjunnesson är vass från springspår hemma på Jägersro och från tät kan femåringen bli svårluggad. Four Guys Dream har närmast ”äcklig” form. Hästen har flugit lågt i spurten tre starter i följd och är tveklöst bra nog för att vinna. Från spår två blir det knappast någon snabbstart utan det gäller att han inte hamnar för långt bak. Billi Time fick oväntat ge sig från ledningen i förra veckan, men kan tända till på tätare starter.

Avd 4 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

Palmyra gör högintressant debut i födelselandet. Vi tycker att hon ser ut som en riktigt bra häst på alla sätt och vis och har inte kunnat anmärka något på de två senaste starterna trots att hon ”bara” blivit tvåa. Näst senast förlorade hon från ledningen av en smygkörd häst som helt enkelt var speedigare och senast avslutade hon starkt från andra utvändigt. Får Magnus A Djuse med sig stoet ordentligt från springspår och hittar till tät tror vi att hon vinner. I Want It All kommer från seger på en topptid för klassen. Då fick hon ett bra lopp i draget i hårt tempo och det är inte säkert att det löser sig lika bra här när hon inleder från snävt startspår. Bluehill’s Wind var bra vid spetssegern på Axevalla, men det såg stumt ut över målgången. Imperias Juliette är segervan, men orkade inte från tät näst senast i tuffare omgivning. Mellanvolten känns småljummen och Devs Daffodil samt Alhambra Mail lär behöva komma ner på låga 1.12-tider för att kunna vinna från dubbla tillägg.

Avd 5 – Klass I, 2.640 meter autostart

Ett riktigt bra Klass I-försök. Edens Boy såg vi göra en dunderinsats i Klass II-försöket i Mantorp den 5 juni på 1.12,6a/2.640 meter bakom Staro Obrigado. Han fick ta dödens andra halvan av det loppet, men stred storstilat. Hästen kommer med bevisad form och ska vara favorit. Parker fick inte slag på stallkamraten Santos de Castella i Klass II-finalen, men höll bra på utsidan. Han var trea i sitt Derbykval i augusti räds inte att göra grovjobb i en sådan här omgivning. Bugatti Miles var tapper tvåa på Färjestad bakom Gaylord Am, men det är ingen tillfällighet att han sällan vinner i lite tuffare sällskap. Hästen är bra, men tappar ofta från start och hamnar knixigt till i loppen. Unacerveza Broline är i toppform och kommer in i matchen om de betrodda framspårshästarna sätter upp ett för högt tempo.

Avd 6 – Oktoberstayern, 3.140 meter voltstart

Det känns som klar fördel för hästarna på bakre volten i detta stayerlopp. Digital Dominance har radat upp topprestationer en längre tid, men hade inte sin bästa dag som sexa i Walter Lundbergs Memorial. Det här loppet ser enklare ut på pappret och normalt sett ska han ha god chans att lösa denna uppgift. Andre Ward fick ett bra lopp på Åby, men avgjorde också på ett snyggt vis. Kalashnikov levererar starka stayerinsatser mest varje gång och är likt de tidigare nämnda inte rädda för att göra arbete själv under vägen.Cambria spurtade starkt bkaom V75-vinnaren Hipster Am senast på Solvalla. Redbull Pellini är bara tre år gammal och normalt sett ska det bli för tufft för en så ung häst att vinna ett 3.000 meterslopp mot äldre hästar, men han är bra och visade rejäla takter vid segern i Breeders Course bonuslopp i augusti.

Avd 7 – C.L. Müllers Memorial, 2.640 meter autostart

Årets upplaga av C.L. Müllers Memorial känns superkul och här finns det flera segeraspiranter. Extreme vann European Championship for 5 year olds på Åby och följde upp med ett vinna Danskt Mästerskap för femåriga hingstar och valacker blott sex dagar senare. Thomas Uhrberg återstiftar bekantskapen med Steen Juuls stjärna och har en seger, en andra- och en fjärdeplats på tre försök bakom Chocolatier-sonen sedan tidigare. Esprit Sisu gick ett minst lika bra lopp i Svenskt Mästerskap som han gjort i Sundsvall Open Trot och STL Open. Upstate Face var strålande bra på skor i Svenskt Mästerskap och är anmäld med samma balans igen. Det finns absolut ingenting som säger att han inte ska duga bra på nytt. Born Unicorn satt i sin tur fast i SM. Nu står han kittlande nog med öppet läge istället. Zarenne Fas har en skyhög högstanivå. Får han ut den på lördag?

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Identifierad skrällspik

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Identity nyttjas som singelstreck i lördagens extrainsatta V75-omgång. Foto: Mathias Hedlund/Sulkysport
Identity nyttjas som singelstreck i lördagens extrainsatta V75-omgång. Foto: Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Vi är framme vid en av höstens absoluta höjdpunkter. Det handlar om Breeders Crown-semifinaler under söndagen i fyra olika klasser från vilka de fyra bästa i varje lopp tar sig vidare till finalen.

Just det faktum att de fyra främsta tar sig vidare från loppen kan göra att man inte väljer att köra lika offensivt som man normalt sett hade gjort eller låter bli att chansa i mer kritiska moment.

Vi spelar med dubbla singelstreck varav det ena blir klar favorit. Fifty Cent Piece (V75-1) har förvisso haft en ganska lång säsong, men den har ”bara” innehållit tio starter och inget tyder på att hon är sliten såhär i slutet av året. Från innerspår har hon frontat förut och vi tror att Robert Berghs sto spårar hela vägen.

Det kan bli knixigare för vår andra spik Identity (V75-3) att komma till, men vi bara måste ta chansen och gå fullt ut på henne. Hon fick chansen alldeles för sent i Oaksfinalen och gick i mål med sparade krafter som sexa. Utvecklingskurvan pekar spikrakt uppåt och det kan bli tuff kubbning initialt mellan några av de värsta konkurrenterna hoppas vi att hon avgör i spurten.

Här kan du ta del av söndagens startlistor till tävlingarna på Solvalla.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Fifty Cent Piece (V75-1) har vunnit såväl Drottning Silvias Pokal som Stosprintern detta år och är ett riktigt toppsto. Vid det senaste tillfället hon hade innerspår bakom bilen höll upp tät utan problem och vi läser loppet som att det kommer gå vägen igen. För oss är det naturligt att inleda omgången med ett singelstreck.
 • Kavatosåfin (V75-2) tycks bli bortglömd trots att han vann sitt Kriteriekval efter att attackerat bakifrån. I Kriteriefinalen kördes han i ledningen och gick sig trött och på det ”ägget” tycks nu många glömma bort hästen. Vi ställer oss i andra ringhörnan och höjer en varningens flagg.
 • Identity (V75-3) stod för en mycket bra insats i Oakskvalet där hon gick en rejäl långspurt som tvåa bakom finalvinnaren Lara Boko. I finalen kördes hon mer spårsnålt, fick chansen för sent och gick i mål med sparade krafter kvar. Vi tror att det kan bli tuff körning mellan några av de mer betrodda hästarna i det här loppet och varnar kraftigt för Identity!
 • Readly Lavec (V75-7) var Derbyfinalist, men hamnade ”åt råttorna” den dagen och var chanslös att hämta avgörande längder på slutrundan. I Breeders Crown-loppet på Solänget gick han helt okej bakom Amalencius B.B., men såg inte ut att ha sin allra bästa dag. Nu blir det lite längre mellan starterna vilket kan göra honom gott och från ett bra läge har han god chans att få en fin position i främre träffen. Vi varnar för honom här.

Betrodda som lever farligt

 • Donizetti (V75-2) har varit med i tuffa gäng flera gånger under året och det kan vara så att hans säsong börjar bli lite lång. Han fick ett tufft lopp i Kriteriefinalen och får ofta göra mycket jobb själv då han inte är så startsnabb. Vi testar att gardera honom.
 • Red Lady Express (V75-3) var stor i nederlaget i European Championship for 3 year olds bakom smygkörda Ivensong. Här står hon inför en tuff utmaning med bricka åtta och det finns minst en riktigt snabb häst på insidan som säkerligen vill ta emot henne dessutom.
 • Barbro Kronos (V75-4) har gjort flera topplopp under året, men faktum är att hon alltjämt är segerlös under 2021. Vi tycker att hon har hamnat i det jämnaste och tuffaste försöket och tror inte att hennes väg fram kommer att bli så enkel då hon inte visat den där riktiga startsnabbheten såhär långt.
 • San Moteur (V75-6) vinner troligtvis det här loppet hur lätt som helst vid felfri avgång, men han ska just trampa iväg också. Det är möjligt att bakspår underlättar för den saken, men som megafavorit tycker vi inte att det är befogat att gå fullt ut på honom med tanke på just den osäkerhet han trots allt visat.
Fakta

V75-FÖRSLAGET 24 OKTOBER

Avd 1: 1 Fifty Cent Piece (10,3)
Avd 2: 4,5,6,9,10,12 (1,8)
Avd 3: 7 Identity (6,1)
Avd 4: 2,5,7,10,11 (12,8)
Avd 5: 2,3,4,6,12 (9,10)
Avd 6: 1,5,9,10 (8,6)
Avd 7: 3,4,5,9,10 (1,8)

3.000 rader / 1.500 kronor