Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Det får bära eller brista

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Mika Haapakangas-tränade Gogobet Sisu blir favorit i V75-inledningen. Rätt eller fel? Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Mika Haapakangas-tränade Gogobet Sisu blir favorit i V75-inledningen. Rätt eller fel? Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Vi går ut hårt i lördagens V75-gång där det handlar om en saftig jackpot á 60 miljoner kronor. Grundprognosen var 50 miljoner, men onsdagens svårighetsgrad på Solvalla spädde på med ytterligare tio friska och det enda som egentligen talar emot ett hejdundrade spelsug på lördagens omgång är det faktum att de flesta människor först för lön nästa vecka.

Vi går ut hårt på V75-spelet och singelstreckar i de inledande avdelningarna. Gogobet Sisu (V75-1) tycker vi tävlar i en egen klass och för oss spelar det ingen som helst roll att han gör debut i bronssammanhang. Detta är en häst som har alla möjligheter att klättra genom klasserna.

Daniel Redén har valt att gå för korta E3 med Francesco Zet (V75-2) och det tycker vi är en signal god som någon att det verkligen gäller. Många står över korta E3 i väntan på Kriteriet, men så har inte Redén valt att göra med denna häst och vi är övertygade om att han har en tanke bakom det hela. Intrycket var lysande i kvalet medan lördagens värsta konkurrent Felix Orlando svek en aning och utifrån det väljer vi att ta ställning.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Gävle.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Bronsdivisionen, 2.640 meter voltstart

 • Gogobet Sisu har gjort två raka starter på finsk mark. Först vann han ett större femåringslopp i Kaustinen efter en rejäl slutrunda med vida spår på vägen och gången efter var han helt okej som dödenstrea bakom en bra vinnare i form av Skyfall Shine. Han fick även släppa vinnarhålets Piteraq förbi sig, men det var inget att säga något om. Denna uppgift ser överkomlig ut, Mats E Djuse kan hästen sedan tidigare och vet att det är en viss utmaning att få iväg hästen i rätt gångart. Vi bedömer Gogobet Sisu att vara så pass bra att han har råd att ta en tappstart och ändå lösa uppgiften.
 • Tale of Jacks har inte heller visat några mäktiga resurser när det kommer till området startsnabbhet. Däremot är han väldigt spurtstark och hästen formligen flög fram senast som trea i Rättvik i en bronshistoria som vanns av Frodo S. Med minsta klaff på bitarna har han chans att blanda sig i striden.
 • Iceland Radio tävlade på skoro senast på Solvalla, men hade ändå spring i benen och avslutade runt 1.09 sista 700 meterna. Nu tycks det bli barfotabalans på nytt och från springspår håller vi henne som knapp spetsfavorit.
 • Qvidja’s First fick vandra i tredjespår utan rygg sista 1.400 meterna senast och höll med tanke på det otroligt starkt. Han avslutade 1.09,5 sista 800 meterna gången innan och med minsta klaff på bitarna här från stängt läge så dyker han upp när det ska avgöras.
 • Xanthis Coktail tycker vi maxade bakom The Bald Eagle senast på Hagmyren och det här motståndet är jämbördigt. För oss är han bara en av flera som kan tänkas vid favoritfall.

Rank:

A: 3 B: 1-6-8-7-4-5-10 C: 2-12-9-11

Spetsstriden: Iceland Radio har god chans att fronta och vi är tveksamma till om man verkligen vill släppa till Xanthis Coktail. Gogobet Sisu är en slowstarter och kan inte vara med initialt.

Avd 2 – E3 Final – Hingstar/Valacker, 1.640 meter autostart

 • Francesco Zet hade inte startat på sex veckor förrän han klev ut i E3-kvalet på Romme, men någon ringrost gick inte över huvud taget att skönja. Tvärtom såg han strålande ut och avgjorde lekande lätt från dödspositionen. Vi fick inte känslan av att Örjan Kihlström maxladdade med hästen den dagen, men likväl öppnade Father Patrick-sonen riktigt bra. Vi har sett så många gånger hur Örjan Kihlström kan plocka fram den där extra växeln när det kommer till hästarnas startsnabbhet när det betyder som mest och blir inte överraskade om Francesco Zet skulle vinna starten trots raska hästar på utsidan.
 • Felix Orlando vann långa E3-finalen efter att dundrat till tät. I kvalet på Romme blev han nedplockad från samma position och det kan helt enkelt varit så att han behövde den ögonöppnaren. Nu verkar Per Nordström vara inne på att ta på bakskorna igen precis som var fallet i E3-finalvinsten, men därtill utrusta hästen med en jänkarvagn. Vinner Felix Orlando starten blir han givetvis svårtuggad om han löper upp till sitt max.
 • Immanuel K. vann finalen av Norrlands Elitserie och spurtade därefter starkt som tvåa i sitt E3-försök. Den här hästen tycks ständigt flytta fram sina positioner lite för varje lopp och måste börja tas på allvar.
 • Ambrosious fck ett perfekt lopp i kvalet, men det var ändå snyggt av honom att avgöra på det sätt han gjorde. Från spår ett har han alla möjligheter att få ett bra lopp igen och då ser vi honom helst i ryggar; från tät tror vi nämligen inte att han har moral nog för att stå pall.
 • Chipper Kronos höll mycket bra i kvalet efter att gjort jobbet själv sista 700 meterna. Nu aviserar Svante Båth en hel armada ändringar till finalen och Chipper Kronos är tveklöst en riktig ”dark horse” trots spår sju.

Rank:

A: 2 B: 6-3-1-7-9 C: 5-4-10-8-12

Spetsstriden: Även om Ambrosious och Dowhatyoudodowell är raska iväg har vi svårt att se dem hålla emot Felix Orlando initialt. Francesco Zet öppnade bra i kvalet utan att Örjan såg ut att köra för fullt. Plockar han fram en växel till nu när det står 975.000 kronor på spel?

Avd 3 – Gävle Stora Pris, 2.640 meter autostart

 • Esprit Sisu blir vårt chanstips i denna guldhistoria där vi egentligen inte tror helhjärtat på någon. Daniel Wäjerstens häst har bortsett från näst senaste loppet radat upp starka prestationer under sommaren och har kraftfulla upplopp i sig för jämnan. Med en god startrygg i Eldorado B. bör han hamna en bit fram i fältet och sitta dugligt till inför spurten.
 • Antonio Trot har kanske inte riktigt samma toppform just nu som han hade i början av året, men går ”medel plus” och känns småintressant här. Hästen har innerspår för fjärde gången på de senaste sex starterna och kan inte alls öppna snabbt (som bäst fått tredje invändigt i de nämnda loppen), men när han får spara på krafterna och inte tvingas ut i spåren brukar han alltid leverera frejdiga avslutningar. Med minsta klaff är han en faktor i det här loppet.
 • Milliondollarrhyme kommer att bli favorit efter uppvisningen i Rättvik. Det är en helt annan sak att stå pall över 2.640 meter om man når ledningen och blir lite ”varm” på kuppen vilket ofta varit fallet med hästen under året. För oss är han ingen given vinnare på något vis och även om han vunnit Svenskt Mästerskap över distansen så är totalfacitet med två segrar på nio försök över distansen inte superimponerande.
 • Coin Perdu var prestationsmässigt jättebra i Mantorp, men blev rullig sista biten. Nu slår Svante Båth på skor på nytt vilket hästen tävlat med innan och gjort topplopp med så det är inget som håller oss sömnlösa. Tar hästen en tredje start inom loppet av fem veckor på rätt sätt så finns han med i slutstriden igen.
 • Hachiko de Veluwe har galopperat i tre av de fem senaste starterna och är helt enkelt inte inget att lita på. Fart och kunnande finns dock så det räcker till och vi kan tveklöst se honom vända ut och in på detta gäng om han löper upp till sitt kunnande.

Rank:

A: 9-1-5-4 B: 6-11-7 C: 2-8-10-12-3

Spetsstriden: Även om Eldorado B. öppnar bra kan vi inte se att man vill bråka med Milliondollarrhyme.

Avd 4 – Klass II, 2.140 meter autostart

 • Upside Face får vårt tips i Klass II-försöket, men inte heller här känns det särskilt enkelt att bena ut loppet och sortera topparna inbördes. Upside Face har i vilket fall bevisat att han duger bra i Klass II-sammanhang via andraplatsen på Hagmyren den 31 juli och att det nu blir täta starter spelar ingen roll eftersom han kastade sig i galopp direkt i lördagens final på Åby. Hästens styrka är god och det kan gå vägen även om han får jobba i spåren.
 • Sourire Frö stod för en bra debut i Ulrika Wällstedts regi då han fullföljde starkt som fyra i Klass II-försöket i Rättvik. Nu har hästen hunnit acklimatisera sig än mer hos Wällstedt vilket är positivt och det här känns på intet vis som en övermäktig uppgift för treåringen.
 • Önas Py kom igenom fint från tredje ledet i en spårtrappa näst senast och avgjorde snyggt i spurten. Hon gick bra även senast när hon fick ta upp jakten från de bakre regionerna. Nu är det start på hemmaplan, det är ett bra utgångsläge och det finns chans på ledningen även om spetsstriden är öppen. För oss är hon given i A-gruppen.
 • Cena svek en aning senast i Årjäng. Vi hade förväntat oss lite mer av henne med tanke på att hon fick ett väldigt bra lopp, men samtidigt känns det som att det här loppet inte riktigt håller samma klass.
 • Santos de Castella återkommer efter drygt två månaders tävlingsuppehåll och blir per automatik svårbedömd. Han var rejäl vid segrarna i maj, men då fick han löpa ut i fritt läge. Här är utmaningen en annan och vi hade gärna sett att hästen haft öppet startspår nu när han ska testas med jänkarvagn för blott andra gången i karriären.

Rank:

A: 11-2-3 B: 6-9-4-8-7-5-1 C: 10-12

Spetsstriden: Vidöppet! Här finns det ett koppel hästar som mer eller mindre är lika snabba. Vi säger fördel Jaguar C.Boko, men blir samtidigt förvånade om han körs i tät. Är det Önas Py som får överta i kamp med Cena?

Avd 5 – Klass I, 2.140 meter autostart

 • Epimetheus har varit en ”surrhäst” i sommar och nu kom också utdelningen i senaste starten i Rättvik. Daniel Redéns häst fick mestadels vandra utvändigt ledaren, men avgjorde likväl via 1.09 sista 800 meterna och revanscherade för de prispengar han tappade bort i Sprintermästaren när det blev galopp vid utgången av slutkurvan. Spår åtta är givetvis inget drömläge för hans del, men det finns flera raska på insidan och chansen att komma ner i en vettig position är förhållandevis god.
 • Again Kronos satt fast med rubbet sparat näst senast på Sundbyholm. Gången efter spurtade han hem ett lopp på Romme efter duglig klaff och nu kan vi se Mika Forss försöka vara offensiv och ta sikte mot ledningen. Når han dit kan Again Kronos bli svårslagen.
 • Naheed är ett fint ämne hos Oscar Berglund och av årets två segrar att döma har hästen alla möjligheter att komma tillbaka på allvar efter det långa uppehåll han har haft innan det. Normalt sett hade Naheed varit en given tipsetta, men här finns det en handfull hästen som håller riktigt bra klass och från bakspår får han därför stå tillbaka i vårt tips.
 • Perpetuate har en hög högstanivå, men är inget att hålla i handen. Fyraåringen har galopperat i tre av de fem senaste starterna och det tycks som att felstegen kan komma lite när som helst. Vi upplever honom som mer stark än snabb och tror att Per Lennartsson kommer försöka köra på i ett högt tempo oavsett position med hästen bara Perpetuate travar.
 • Tattoo Avenger galopperade dubbelt senast på Hagmyren, men visade som vanligt stor fart däremellan. Han är inte helt enkel, men lägger normalt sett iväg bra och har viss chans att hålla ut Claw från början.

Rank:

A: 8-6-9 B: 4-1-2 C: 12-3-5-7-11-10

Spetsstriden: Again Kronos lär skickas till medan Tattoo Avenger och Claw får göra upp om vinnarhålet.

Avd 6 – E3 final – Ston, 1.640 meter autostart

 • Islay Mist Sisu var tillbaka med besked i E3-kvalet efter två marginellt sämre insatser. Det var ett annat tryck i henne på Romme än vad som varit fallet innan och det faktum att hon nu har framspår och vettig chans på ledningen ökar hennes möjligheter att vina detta lopp ytterligare. Per Nordström valde medvetet bort långa E3 med henne för att gå för fullt för detta lopp och brukar ha fin träffprocent när han bestämt sig och planerat en längre tid. För oss ska hon vara favorit.
 • Ain’t Misbehavin tog dödens halvvägs in i loppet i kvalet och höll starkt som tvåa. Bakspår på nytt är inte hela världen då det är upplagt för en tuff körning initialt och det faktum att Örjan Kihlström ska köra henne för första gången kittlar lite extra.
 • Chatty Kronos är stallkamrat med Ain’t Misbehavin och inte ett dugg sämre. Hon fick göra allt jobb själv senast i spåren, men kämpade storstilat som trea i en tempofattig tillställning. Det ska inte behöva upprepas här utan allt tyder på att det ska bli bättre fart på det här loppet. Aetos Kronos helsyster kan bärga familjens andra Grupp I-seger för veckan!
 • Lacille Boko hade full kontroll på sitt kvallopp framme i tät. Hon var för laddad gången innan i långa E3-finalen och felade direkt, men ska normalt sett inte vara så osäker. Hon får plats i vår A-grupp och vi kan se henne vinna med flera olika löpningsförlopp.
 • Bouillabaisse fick varva på löjligt långsamma 1.16,5 i kvalet och det var inte undra på att segern blev väldigt komfortabel. Hon frontade från samma utgångsläge senast, men det kan bli svårare att upprepa den saken här med en sådan raket som Islay Mist Sisu på utsidan.

Rank:

A: 2-9-10-3 B: 1-5-4-7-8-6 C: 11-12

Spetsstriden: Lurig inledning då det inte känns givet att Islay Mist Sisu tar en hel längd på Bouillabaisse. Den sistnämnda höll tät från samma läge senast, men vi vet sedan tidigare hur många ben det kan bli in mot första kurvan om det går riktigt, riktigt fort…

Avd 7 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Chapuy tror vi bobar till tät även om det är raska hästar på insidan. Åke Lindbloms häst brukar öppna som allra snabbast när han har startspår mitt bakom bilen och var åter sig lik senast på Solvalla där han gick undan säkert framme i tät. Spets är guld värt i Gävle där det ofta går fort och i den här klassen är det inte lätt att ta några längder över upploppet.
 • Ska någon göra det så lär man behöva sitta tätt inpå Chapuy in mot upploppet. Morotai Degato kan göra det från ett perfekt innespår. Han ska utrustas med jänkarvagn nu för allra första gången vilket givetvis kan bättra på en redan god startsnabbhet ytterligare, men att det ska räcka till att hålla ut Chapuy har vi ändå lite svårt att tro. Från vinnarhålet och med luckan in mot upploppet är han ändå en värdig utmanare och det kan räcka till seger.
 • Oxidizer har körts bakifrån i två starter mot lite enklare hästar och sett morskare ut. Det kändes som att det laddades lite väl friskt med honom en period i somras och att hästen blev en aning mätt på ett sådant taktikval samtidigt som han kommit upp i en del i klass. Här ser vi gärna att Ulf Ohlsson ”semiladdar” för position, men ändå arbetar för att undvika dödspositionen.
 • Eddy West vann Silverdivisionen i Rättvik via en rejäl långspurt. Nu står han med spår åtta över sprint och det kan bli honom övermäktigt.
 • Hell Patrol gick en stark upphämtning lite i skymundan i lördags efter galopp. Det känns som att hästen är bättre än vad resultaten skvallrar om, men osäkerheten hos fyraåringen är påtaglig och så länge han strular med aktionen väljer vi att stå över honom på vår kupong.

Rank:

A: 5-1-4 B: 8-10-11-7 C: 3-9-6-2

Spetsstriden: Morotai Degato är riktigt rask och ska nu utrustas med jänkarvagn, men det blir ändå tufft att hålla ut Chapuy.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 21 AUGUSTI

Avd 1: 3 Gogobet Sisu (1,6)
Avd 2: 2 Francesco Zet (6,3)
Avd 3: 1,4,5,6,9,11 (7,2)
Avd 4: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,11 (10,12)
Avd 5: 4,6,8,9 (1,2)
Avd 6: 2,3,9,10 (1,5)
Avd 7: 1,4,5 (8,10)

2.880 rader / 1.440 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Vi tar grepp direkt!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Carl Johan Jepson nyttjas som spikkusk. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Carl Johan Jepson nyttjas som spikkusk. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Stärkta av onsdagens succé med 48.845 kronor i vinst på vårt V86-förslag tar vi oss an lördagens V75-omgång på Färjestad med stor glädje.

Robert Berghs hästar går oerhört bra för dagen och känns som trygga kort att luta sig mot. När Crazy First Love (V75-4) ska få tävla barfota runt om för andra gången i karriären tror vi på full utdelning i vad som nu blir tredje framträdandet i Robert Berghs regi.

Unionskampen (V75-6) har ofta sett någon stor favorit i fältet, men årets upplaga känns nära nog rekordöppen. Vi plockar med fyra hästar på vårt systemförslag, men känner oss innerst inne övertygade om att det är tillräckligt.

Här kan du ta del av startlistorna till tävlingarna på Färjestad.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Beartime väljer vi att spika i inledningen då vi behöver ha två singelstreck och det inte direkt kryllar av dem i den här omgången. Han felade direkt från start senast på Jägersro, men brukar normalt sett stå på benen och öppna riktigt snabbt. Gången innan gjorde hästen en toppinsats som tvåa bakom Born Unicorn i silverfinalen på Åby från svårt utgångsläge och de här förutsättningarna är riktigt smaskiga för hans del.
 • Mas Capacity är vi väldigt imponerade av. Han ser ut att bära de pengar han fick på sig genom andraplatsen i Suur Hollola-finalen och avslutade starkt som fyra senast på Vermo i Finskt Mästerskap. Hästen är rask iväg och vi tror att Jorma Kontio rör sig framåt direkt och kan tänka sig att ta dödens.
 • Sandsjöns Enzo var otroligt bra när han vann en silverfinal på Färjestad den 3 juli, men det har inte slagit gnistor om honom i efterföljande starter. Skulle han komma förbi Beartime direkt skulle chansen öka för det verkar som att han är allra effektivast med tätkänning numera.
 • Red Bar gynnas av sprint och går ner lite i klass denna gång efter att mött snabbloppstoppar hemma i Norge. Han har tagit två av sina tre segrar i år från ledningen, men är inte alls oäven bakifrån.
 • Adde S.H. galopperade halvvarvet före mål senast i Halmstad, men kom tillbaka bra i skymundan som femma. Hästen vann ett silverförsök på Axevalla efter ett rygglopp i de bakre regionerna och är inte utan chans om det blir uppskruvat tempo.

Rank:

A: 1 B: 7-2-10-6-5-3-4-11 C: 8-12-9

Spetsstriden: Även om Önas Nougat är väldigt startsnabb så ska det mycket till för att han ska ta en hel längd på Beartime som ska kunna öppna riktigt rappt från innerspår.

Avd 2 – Klass II, 1.640 meter voltstart

 • Blue Frontline blir vårt tipsval i ett Klass II-försök över sprint som därtill startas med voltstart. Det låter stressigt värre tycker vi och närmast utgår ifrån att en handfull hästar har gjort bort sig innan första kurvan är passerad. Blue Frontline var tvåa från tät i ett Diamantstoförsök i Lindsberg i juli bakom Orlando och har suttit fast i de efterföljande två starterna. Mikael J Andersson är ruskigt vass på att pricka från ett sådant här utgångsläge på Färjestad och vi utgår från att han sätter Blue Frontline i tät direkt. Därifrån är hon hästen att slå för de övriga.
 • Mister K.O.Z. visade bra uppfattning då han kontrade till vinst i Tingsryd och följde upp det med en lätt spetsvinst på Jägersro. Klarar han av andraspåret är han bra nog för att göra upp om segern även om han inte når ledningen.
 • Habrik Am fick gå tufft sista 700 meterna senast på Solvalla och höll klart godkänt som trea. Nu tycks bakskorna åka av på nytt, men fjärdespår i volten är inte optimalt för honom att inleda från.
 • Emperor har det snäva spåret på utsidan och det blir intressant att se om han klarar av att hantera det. Hästen höll helt okej från ledningen i ett Klass II-försök på Bergsåker och har dessförinnan visat att han hanterar andra typer av löpningsupplägg lika väl.
 • Perfect Score Ås höll bra från dödens senast i Örebro i ett lopp som vanns av Grand Canyon Sisu. Kan han följa med Blue Frontline från springspår och komma ner okej så förväntar vi oss bra grejer av honom i spurten.

Rank:

A: 6-2-4 B: 5-7-1-3-9-11-10 C: 12-8

Spetsstriden: Vi kan inte se Blue Frontline missa ledningen från springspår i lag med Mikael J Andersson.

Avd 3 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

 • Disco Volante återkommer efter tre månaders uppehåll och är givetvis en smula svårbedömd utifrån det perspektivet. Hästen har i alla fall god statistik vad gäller hans senaste comebacktillfällen. De tre senaste gånger då han återkommit efter paus i mer än två månader har hästen två segrar och en andraplats. Står han på benen initialt har han god chans att vinna starten och loppet.
 • Gareth Boko har efter sin tredjeplats i Elitloppsfinalen fått med sig lite småslantar från olika storlopp. Utdelningen har inte varit optimal, men hästen har inte gjort dåliga lopp på något vis utan framförallt haft svårt att komma till i loppen. Det har varit hans akilleshäl, men att formen kvarstår råder ingen tvivel om och med minsta klaff på bitarna har han alla möjligheter att avgöra i spurten.
 • Missle Hill avslutade starkt i långloppet i Rättvik bakom J.J.Stitch och visade att han även hanterar den typen av uppgifter. Den kortare distansen tycker vi dock passar honom ännu bättre, men frågan är hur han hamnar till här? Vid laddning är risken stor att han får dödens om han inte får ett direkt övertag på Disco Volante.
 • Mellby Free spurtade starkt som femma i Sundsvall Open Trot. Det var en klar plusinsats och hon tycks vara tillbaka med besked. Frågan är hur Björn Goop väljer att lägga upp taktiken denna gång. Att rygga Disco Volante kan bli perfekt såtillvida att luckan kommer, men det kan lika gärna bli så att han blir fastlåst.
 • Antonio Trot gör starka insatser gång efter gång, men det är långt mellan segrarna under vår, sommar och höstsäsongen.

Rank:

A: 1-6-4 B: 9-3 C: 7-10-2-8-5

Spetsstriden: Disco Volante har frontat i tre av de fem senaste loppen där han haft innerspår över 1.640 eller 2.140 meter. De andra två gångerna har det blivit galopp, men normalt sett ska ha ha bra chans att öppna så snabbt att han håller ut Missle Hill.

Avd 4 – Unionsstayern, 3.140 meter voltstart

 • Crazy First Love har inga exceptionella resultat såhär långt i karriären, men vi tycker ändå att han är klart intressant som singelstreck i det här stayerloppet som annars är streckkrävande. Sexåringen stod för en stark upphämtning efter galopp i debuten för Robert Bergh och höll därefter helt okej som dödensfyra på Åby i ett ganska så hyggligt lopp. Nu är hästen anmäld barfota runt om vilket i sådana fall blir andra gången i karriären. Första gången var han urtapper som tvåa i ett lopp på Bergsåker som fyraåring och lyckas han nu få en mer skonsam väg och rentav hitta till tät så blir han väldigt svårfångad.
 • Mystic Mom har nött på i sådana här typ av lopp en längre period och tycks aldrig göra en dålig insats. Senast satt han fast med sparade krafter och lyckas Magnus A Djuse spara speeden på femåringen här så kommer han gå fort över spurtrakan.
 • Kennedy tycker vi är klart intressant för den som vill gardera. 2019 års Derbyfinalist gillar distans och gick i mål med sparade krafter senast i silverförsöket på Jägersro. Carl Johan Jepson kör för första gången och få är så duktiga på att hitta ”rätt stigar” på Färjestad som han är.
 • Dream Builder har gjort det bra i ganska tuffa gäng i Norge, men känns ändå svår att sätta in här. Hästen var fyra i Norskt Mästerskap den 31 juli och står den dryga distansen.
 • Orlando G.M. har mött småputtrigt motstånd hemma i Norge under sensommaren och hösten. Nu gör han sin första start på svensk mark och kanske kan det faktum att kusken får nyttja körspö väcka upp honom en aning.

Rank:

A: 4 B: 6-10-12-8-11 C: 5-13-9-3-2-7-1

Spetsstriden: När det är ”påslaget” på Crazy First Love tror vi inte att någon vill bråka i spetskampen utan lämnar över taktpinnen per omgående.

Avd 5 – Klass I, 2.140 meter autostart

 • Bugatti Miles kastade sig i galopp kort före start i comebackloppet och det är lite nerv i femåringen. Senast i Eskilstuna tog Per Lennartsson en lugn start från innerspår bakom bilen och Bugatti Miles ställdes inför en tuff prövning då han fick svettas ut under slutvarvet. Han antog dock den utmaningen och var värd högsta betyg. Någon snabbstart tror vi inte på även om han kan öppna bättre än han visat i de senaste loppen, men hästen är så bra att han kan lösa uppgiften ändå.
 • Gaylord Am fick för långt fram i Klass I-försöket på Bergsåker och fick nöja sig med en mindre slant den gången. Nu är hästen anmäld barfota runt om vilket kittlar och blickar vi tillbaka till de insatser han gjort under sommaren så har de varit av sådan klass att de gått att sätta ett stort utropstecken efter.
 • Tattoo Avenger fick göra jobbet själv sista 700 meterna på Bergsåker, men löste likväl uppgiften. Han studsade tillbaka snabbt efter den sämre insatser i Gävle gången innan och det kan vara så enkelt att han är vassare när han får anfalla bakifrån.
 • Mandela Zon var vårens stora ”surrhäst” och vann bland annat en Klass II-final i mars. Han återkommer efter tre månaders uppehåll och även om hästen är riktigt bra så väljer vi att placera honom utanför systemet nu när det därtill är anmält med skor runt om.
 • Loveexplosion H.C. var strålande bra senast på Åby där han kom till tät och vann på urstarka 1.13,6/2.660 meter. Hästen står perfekt inne i det här loppet, men det blir tuffare att nå tät denna gång och då kan uppgiften bli honom övermäktig.

Rank:

A: 2 B: 10-9-4-5-1-8-6 C: 3-7-11-12

Spetsstriden: Här kan det gå undan. Zenato är rask initialt och känns som den troliga ledaren i kamp med främst Teton Nikkis Man. Carl Johan Jepson kan det sistnämnde väl och bör kunna ”ladda lagom” för att det ska räcka till att hålla ut.

Avd 6 – Unionskampen, 2.140 meter autostart

 • Tangen Haap blir vårt tipsval i Unionskampen som känns ovanligt lurig. Tolvåringen hakade på Odd Herakles lättsamt i Östersund och såg ut att ha bra med krafter kvar över målgången. I den efterföljande starten fick han dödens, men höll riktigt starkt och fick ”bara” släppa smygkörde Philip Ess förbi sig. Här finns det viss chans på ledningen för Tangen Haap och från den positionen kan han bli svårfångad med Erik Adielsson som chaufför.
 • Åsrud Vilja fick en tuff väg fram till tät senast och höll med tanke på det väl som tvåa. Hon har fått två lopp i kroppen nu efter lång frånvaro och ska flytta fram sina positioner för varje starttillfälle. Nu är det anmält barfota fram vilket är en plusvariant för stoet och hon kan absolut bjuda ”pojkarna” på en riktig match.
 • Söndre Jerkeld gör sin första start på svensk mark och blir svårbedömd för V75-spelarna. Hästen vann Norskt Mästerskap i näst senaste starten efter en styrkedemonstration där han jagade ikapp ledaren Troll Solen kort före mål trots att han fick göra jobbet själv i tredjespår sista 700 meterna.
 • Kleppe Fanden forcerades till tät i ett tidigt skede senast på Bjerke och gick undan till enkel seger i ett ganska billigt lopp. Den här uppgiften är tuffare, men Kleppe Fanden som var trea i Elitkampen i maj ska likväl ha en outsiderröst.
 • Våler Nikolai snabbstartade till tät på Solvalla och gick ifrån på ett fint vis. Nu steppar han upp i konkurrens då det blott handlade om ett kombinerat fem- och sexåringslopp senast på Solvalla och den här uppgiften är tveklöst tuffare.

Rank:

A: 5-3-4-2 B: 6-7-9 C: 8-10

Spetsstriden: Åsrud Vilja kan ta sig förbi Kleppe Fanden vid full laddning, men frågan är om inte Tangen Haap får ta över i skede två.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

 • Oracle Tile får tipset i ett öppet bronslopp där vi egentligen hade velat strecka på lite mer än vad vi har råd med. Femåringen stod för en toppavslutning vid femteplatsen på Axevalla i under trippeltravet och föjde upp med en förhållandevis enkel seger i ett stayerlopp under Åby Stora Pris-dagen. Oracle Tile har ett brett register och ska gälla som favorit här även om det kan tänkas ha blivit lite väl långt mellan starterna.
 • Gogobet Sisu fick för långt fram senast på Bergsåker, men samtidigt hade farten varit väl uppskruvad och vi hade förväntat oss lite mer av honom i spurten. Nu är Gogobet Sisu tillbaka över lång distans vilket känns än mer passande för hans del och han ska kunna utmana om segern.
 • Deal Done Zet galopperade från start senast på Romme vilket inte står noterat i programmet. Han fick en tuff resa med tredjespår sista 1.200 meterna därefter, men höll riktigt strongt som tvåa bakom Pontiac S.W. Deal Done Zet har två segrar på fem försök över lång distans och det känns som att den faller honom helt i smaken.
 • Mister Donald slog det inga gnistor om senast på Jägersro, men då tävlade han med skor och det är bara att konstatera att hästen inte är lika vass på den balansen. Nu är han åter anmäld barfota runt om och det är inte alls omöjligt att han är den som får det perfekta loppet i draget från innerspår.
 • Vien Ici trodde vi på senast på Jägersro, men alla chanser var borta när han inte kunde hålla ledningen. Hästen satt fast med rubbet sparat därefter, men frågan är om det inte är några som är lite för bra för honom här för att formkortet ska kännas glödhett.

Rank:

A: 2-6-7 B: 1-5-10-8-11 C: 4-3-9-12

Spetsstriden: Vitro Diablo bör vinna starten då han är riktigt explosiv initialt. Vi tror dock inte att han körs i ledningen över lång distans utan här är Deal Done Zet och Reddington snabbt framme och ställer en fråga om att få överta.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 18 SEPTEMBER

Avd 1: 1 Beartime (7,2)
Avd 2: Samtliga hästar (6,2)
Avd 3: 1,3,4,6,9 (7,10)
Avd 4: 4 Crazy First Love (6,10)
Avd 5: 2,9,10 (4,5)
Avd 6: 2,3,4,5 (6,7)
Avd 7: 1,2,6,7 (5,10)

2.880 rader / 1.440 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Spiken går ner i klass

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Roger Walmann-tränade Sidney Celeber och Kim Eriksson vid triumfen på Solvalla den 20 juli. Foto Adam Ström/Stalltz.se
Roger Walmann-tränade Sidney Celeber och Kim Eriksson vid triumfen på Solvalla den 20 juli. Foto Adam Ström/Stalltz.se

Det är mångas favoritbanor som delar på onsdagens V86-omgång. Solvallas fyra lopp och Åbys fyra dito utgör det stora streckspelet och vi hämtar ett singelstreck på vardera bana.

Anrika fyraåringsloppet S:t Leger (V86-3) har inte lockat fullt fält utan det är blott åtta deltagare som gör upp över tre volter.
Som vi läser loppet vinner Robert Berghs Samson starten och därifrån gjorde han ett topplopp i näst senaste starten på Åby. Har han skakat av sig det misslyckade Derbykvalet så tror vi på leverans.

Någon Derbyfinal blev det inte heller för Sidney Celeber (V86-8), men någon extra veckas ledighet kan bara gjort honom gott då han var aningen sämre i just derbykvalet.
Dessförinnan har han gjort två riktiga toppinsatser och när han nu går ner i klass åter så tror vi att han är redo för en ny seger bara han slipper göra allt jobb själv på ledarens utsida.

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till Solvalla och Åbys tävlingar.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Niky Flax (V86-1) gick starkt i Frankrike under vintern. Han kördes på väntan i återkomsten på Axevalla och avslutade riktigt bra som trea via 1.09,5 sista 800 meterna. Här har han ett perfekt utgångsläge för att kunna få en fin position i främre träffen; sannolikt kan det bli vinnarhålet. Vi förväntar oss att han levererar på open stretch!
 • Samson (V86-3) har gått felfri i tre av sex starter i Robert Berghs regi och då har det blivit seger varje gång. Som vi läser loppet vinner han starten här då han uppträder stabilt och fint ur volten. Tre varv är inget som bekymrar honom och vi tycker det finns högt spelvärde på Samson i ett jämnstreckat lopp.
 • Det är ett riktigt långskott vi lanserar i Brenda Grif (V86-5) som gör debut i Magnus Dahléns regi, men alla tycks glömt bort vilken duglig springare detta är. Hon var tvåa i en Diamantstofinal under fjolåret och det finns viss chans för henne att få vinnarhålet på antingen favoriten Kirsi Boko eller Sverigedebutanten Black In Black. Därtill är det anmält med jänkarvagn på och som närmast ospelad är hon värd en varning.
 • Sidney Celeber (V86-8) var aningen sämre i Derbykvalet senast på Jägersro och det är möjlgit att långresan satte ner honom en aning. Vi påminner om de toppinsatser han gjort tidigare under året såsom vid andraplatsen bakom Selected News i Örebro i maj eller vid tredjeplatsen i Mantorp bakom Önas Prince och Elegant Ima. Nu går han ner i klass och vi tror att han är en vinnare ånyo ”bara” dödens kan undvikas.

Betrodda som lever farligt

 • Vikens High Yield (V86-1) vann ett silverförsök från tät i Halmstad, men har därefter gått sig trött från samma position i två raka silverlopp. Hästen är inte helt enkel att räkna på och som klar favorit vågar vi inte ställa hon ensam i V86-inledningen.
 • Giant Shadow (V86-2) har gjort en sommar i Sverige efter en sejour i Frankrike. Vi kan inte påstå att det slagit gnistor om honom och påminner om att han inte vunnit lopp på 15 månader. Som hårt betrodd är han bara ett av flera streck i våra ögon.
 • Felicia Zet (V86-6) inledde med tre starka insatser som tvåa och det känns underligt att hon alltjämt är segerlös efter fem framträdande. Här saknas dock inte konkurrens och det finns en risk att hon hamnar utvändigt ledaren om Örjan Kihlström väljer att vara aktiv initialt. Som klar favorit är hon värd att gardera.
 • Borups Umami (V86-7) har förmodligen aldrig varit i bättre form än vad han är just nu, men det är inte säkert att det räcker ändå. Visst står han bra till i den här spårtrappan och är sannolik ledare, men nu är det ett halvvarv längre distans och de som sitter tätt inpå honom in mot upploppet kommer garanterat få chansen.
Fakta

V86-SYSTEMET 15 SEPTEMBER

Avd 1: 1,3,9,10 (6,11)
Avd 2: 1,3,4,7,8,9 (2,5)
Avd 3: 3 Samson (5,1)
Avd 4: 2,4,5 (10,9)
Avd 5: 2,3,6,7,9 (1,4)
Avd 6: 3,5,6 (9,11)
Avd 7: 3,4,5,6,7,9,10,12,13 (2,1)
Avd 8: 5 Sidney Celeber (7,2)

9.720 rader / 2.430 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Öppen Unionskamp

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Tangen Haap vid segern i Elitkampen 2019. På lördag ska han försöka ta hem Unionskampen på Färjestad. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Tangen Haap vid segern i Elitkampen 2019. På lördag ska han försöka ta hem Unionskampen på Färjestad. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Färjestad står som värd för veckans V75-omgång. Det handlar om det klassiska Unionstravet, men intresset från vårt västra grannland är förhållandevis svalt.

Bortsett från i Unionskampen (V75-6) för kallblod så lyser norrmännen mer eller mindre med sin frånvaro.

Det nämnda loppet öppnas upp rejält i Odd Herakles (V75-6) skadefrånvaro och kommer bli streckkrävande. Tangen Haap må vara norskfödd, men tränas på svensk mark och känns som förstahästen i lag med Erik Adielsson.

Gulddivisionen innehåller starka toppar, men bredden är direkt ljummen. Hur presterar Disco Volante (V75-3) efter tre månaders tävlingsuppehåll är den stora frågan på förhand i ett lopp där Missle Hill och Gareth Boko är de givna utmanarna.

Här kan du ta del av startlistor till Färjestads tävlingar.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

Beartime kastade sig i galopp direkt när bilen släppte fältet på Jägersro. Han gör så mellan varven vilket givetvis oroar, men vid felfri avgång är han rask bakom bilen och spetsfavorit trots att Önas Nougat frontade i en 1.06-öppning senast i Gävle. Bo C. tjänade grymma pengar i Frankrike under fjolåret. Derbyfinalisten från 2018 är nu hemma hos ägaren ånyo och givetvis väldigt svårbedömd efter ett långt tävlingsuppehåll. Mas Capacity var rejäl i silverdebuten på Bergsåker och har därefter varit fyra i Finskt Mästerskap. Han har verkligen vuxit in i den höga klassen. Den norska duon Red Bar och Golden Dream M.E. kan verkligen avsluta, men risken är påtaglig att det blir för långt fram från bakspår.

Avd 2 – Klass II, 1.640 meter voltstart

Ett mycket lurigt Klass II-försök över stressiga 1.640 meter voltstart. Det är sannolikt att minst en av Mister K.O.Z., Habrik Am och Emperor som står med snäva startspår är borta på kör och som vi läser loppet ligger vägen till ledning öppen för raska Blue Frontline. Hon är dels riktigt rask själv, men körs även av en kusk som kan pricka bättre än någon annan från ett sådant här läge på Färjestad. Hon har suttit fast i Diamantstoet två gånger i följd och vi kan inte tänka oss annat än att Mikael J Andersson ger henne chansen att löpa linan ut denna gång. Bakom henne kryllar det av hästar som är minst lika kapabla och det här loppet är verkligen inte lättlöst. Constant Caviar tycker vi höll bra som tvåa i Östersund i ett lopp som inledes och avslutades i mycket högt tempo och Perfect Score Ås blir bara bättre och bättre hela tiden.

Avd 3 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

Disco Volante återkommer efter att fått en tävlingspaus över sommaren. Normalt sett är han så rask iväg att han håller upp innerspåret och då är den spetsälskande åttaåringen svårfångad för de övriga. Missle Hill gjorde ett jättebra lopp över ovan distans i Rättvik. Frågan är bara hur Örjan Kihlström ska lägga upp det här loppet för laddar han från start är risken påtaglig att han blir kvar på ledarens utsida. Gareth Boko är bara medium initialt och hamnar ofta på vingel. Hästen ser fortsatt formstark ut, men han blir alltid sårbar på grund av just hans förmåga att hamna småsnett till i loppen. Mellby Free såg kraftigt förbättrad ut i Sundsvall. Kan hon hålla rygg på Disco Volante och utmana om luckan kommer vid upploppets början?

Avd 4 – Unionsstayern, 3.140 meter voltstart

Ett lurigt stayerlopp där det är svårt att sia om vem som blir favorit. Ornello var klart positiv senast i Halmstad, men sköter så långt ifrån varje gång. Fuxen är svår att räkna på och vi vågar inte lägga alla ägg i samma korg. Kennedy är en häst som tilldrar sig vårt intresse. Han gynnas av distansen och passar bättre i sådana här uppgifter än i likastartslopp i STL-sammanhang. Låt oss påminna om att han var fyra i Malmö Stads Pris den 27 juli. Bransbys Juke Box stämde det väldigt bra för senast på Solvalla då han fick gratisledning under slutvarvet. Här blir vägen fram sannolikt svårare. Den norska duon Orlando G.M. och Dream Builder känns bara svårbedömda i sammanhanget, men inte glödheta vid en första anblick.

Avd 5 – Klass I, 2.140 meter autostart

Ett riktigt bra Klass I-försök. Bugatti Miles är en ständig surrhäst och han har också hög kapacitet. Hästen fick ett blytungt lopp senast i Eskilstuna, men visade härlig skalle då han likväl avgjorde. På en snabb Färjestadoval och i jämnare omgivning är det svårare att göra allt jobb själv och avgå med segern. Forever Shadow var fyra i finalen av Danskt Travderby. Han gick helt okej då och även om detta lopp är bra så går han ner något i klass. Tattoo Avenger och S.G.Sherman vann båda under V75-dagen på Bergsåker. Den sistnämnde går upp i klass och känns bortlottad. Mandela Zon var ”allas” drag i våras i STL-lopp. Nu återkommer han efter dubbla strykningar och lång frånvaro vilket gör honom väldigt svårbedömd.

Avd 6 – Unionskampen, 2.140 meter autostart

Med Odd Herakles på skadelistan så öppnas högsta klassen för kallblod upp. Tangen Haap är i toppslag och har slagit eliten flera gånger om tidigare. Han är ett givet streck i loppet, men det är fler om budet. Åsrud Vilja går bra varje gång och har visat att hon klarar av att möta och matcha de bästa pojkarna. Kleppe Fanden ser ut att vara tillbaka i toppslag och måste räknas. Våler Nikolai kan man tycka ska få det tufft mot de allra bästa, men han lyfter undan för undan. Troll Solen har en stark sommar bakom sig och kan också duga trots svårt spår.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

En lömsk avslutning. Gogobet Sisu ska normalt sett vinna ett sådant här lopp, men vi tycker inte att det slog gnistor om honom i spurten senast på Bergsåker. Nej, vi hade förväntat oss mer och ser honom bara som en av flera med chans i nuläget. Oracle Tile stämde det ganska bra för senast på Åby, men hästen avgjorde på ett tilltalande vis och är förhållandevis rejäl. Four Guys Dream flög fram i spurten senast på Axevalla och ska normalt sett vara vassare med loppet i kroppen. Starbec’s A.to Z. gynnas bara av att möta bra motstånd. Han följer med i alla tempo och brukar vara som bäst över upploppen. Hands Down D.E. surras det ofta om, men han har inte lyckats vinna någon av sina sju senaste starten på svensk mark.