Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: En smart lösning

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Victor Rosleff ersätter Dante Kolgjini bakom ett av våra singelstreck. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Victor Rosleff ersätter Dante Kolgjini bakom ett av våra singelstreck. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Lördagens V75-omgång hämtas från Halmstadtravet där den tredje deltävlingen inför Paralympiatravet avgörs.

Hemmalaget ställer upp med fyra starka kort och får bära på favoritskapet. Johan Untersteiners Cyber Lane (V75-7) tycker vi ska vara favorit, men ingen av de övriga Halmstadhästarna Aetos Kronos, Zarenne Fas eller Heart of Steel känns helt utan chans heller.

Singelstrecken blir som så ofta tidigare två till antalet. Wingait Henke (V75-2) tror vi håller upp innerspåret i klass II-försöket och då ska han ha toppchans att göra samma sak som han gjort vid de tidigare loppen där han fått löpa fritt; nämligen vinna travlopp.

Vårt andra singelstreck blir Kali Smart (V75-4) som vi tror kan släppas till tät i en andravåg i ungdomsloppet och då tror vi inte att konkurrenterna är förmögna att jaga ikapp henne.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Halmstad.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Silverdivisionen, 2.140 meter voltstart

 • Beartime tog två raka silversegrar i februari och mars via vinnarhålet samt från tät. I finalen på Solvalla så hade han säkert varit med i segerstriden utan galoppen på väg in mot upploppet. Nu har han laddat om batterierna i tre veckor och med tanke på den startsnabbhet han visat tidigare så håller vi honom som klar spetsfavorit här i lag med en mycket skicklig startkusk. Beartime är inte fältets bästa häst, men på en snabb Halmstadoval kan han bli svårfångad om Jepson får fuska bort en liten bit av loppet.
 • Vikens High Yield var för laddad i lördags och felade kort efter start. Upphämtningen var dock bra med 1.10,5 sista varvet lite i skymundan och det såg inte heller ut som att Robert Bergh krämde ur max ur hästen. Nu blir det täta starter vilket Robert Berghs hästar nrmalt sett brukar klara väldigt bra, men det är klart att det inte är ett drömupplägg med de längre resor det blir tal om med tanke på att han startat i två olika delar av landet de här lördagarna.
 • Royal Navy Neo är relativt färsk i klassen, men vi tror att han kommer stå sig bra. Intrycket senast på Färjestad var riktigt vasst då han vann på en topptid med full spänst över mål och hästen är på intet vis beroende av att sitta med där framme direkt.
 • Payet D.E. är väldigt jämn och gör nästan aldrig en dålig prestation. Det känns dock som det saknats något för att han sak vinna på V75, men nu när han har dunderläge att få vinnarhålet så kan vi se att det går vägen.
 • Randemar R.D. återkommer efter paus, men Peter Untersteiner låter rätt så trygg med att formen ska sitta där. Vi tycker dock att hästen hade behövt ha spår invändigt om Beartime för att han skulle kännas som ett hett segerbud i loppet.

Rank:

A: 3-11-9 B: 1-7-4-6-10 C: 5-8-2

Spetsstriden: Även om Payet D.E. öppnat vettigt ur volten tidigare så tror vi inte att han kan svara Beartime.

Avd 2 – Klass II, 2.140 meter autostart

 • Wingait Henke är ett stort löfte hos Håkan K Persson som inlett med fem segrar på sex starter. Enda gången han förlorade var i Kalmar i näst senaste starten, men då gjorde han autodebut, laddades inte maximalt från just spår ett och blev kvar i rygg på den ledande vinnaren Stig Brodde. Nu tror vi att Stefan Persson lärt sig bättre vart hästens gräns går när det kommer till laddning och utifrån hur pass explosiv hästen var från start senast på Åby bör spetschansen vara god denna gång. Vi tror på ledning hela vägen, men Wingait Henke blir även att räkna med om han blir av med ledningen så till vida att han kommer ut.
 • Yuvaraj gjorde ett mycket bra lopp som tvåa bakom Condior på Axevalla och avslutade därtill strålande i skymundan av klass II-finalen senast. Det positiva med att han inte slutade längre fram i det loppet var att han nu står perfekt inne fortsatt i klassen, men spår elva kontra Wingait Henkes bricka ett gör att förutsättningarna talar för konkurrenten.
 • Digital Eye höll bra ute i tredjespår som klass II-trea på Romme. Han vann ett överpacat lopp mot bra hästar gången innan på Solvalla och tillhör tveklöst de bättre.
 • Pre Calculated gillar vi skarpt, men från spår åtta blir det besvärligt. Hästen tar steg framåt hela tiden, är tuff och rejäl, men att det ska räcka till seger från spår åtta går bara inte kräva.
 • Crank fick för långt fram endast på Romme och det såg inte ut som att man ”körde ihjäl” hästen i det loppet när det blev som det blev. Frågan är om Robert Bergh vågar chansa och rygga Wingait Henke här eller om han vill hålla sig i andraspår?

Rank:

A: 1 B: 11-7-8-9 C: 2-3-4-5-6-12-10

Spetsstriden: Även om Stig Brodde tog sig förbi Wingait Henke i Kalmar så tror vi inte att det scenariot upprepar sig här för nu är Wingait Henke mer autovan och kusken vet bättre hur pass han kan ladda med fyraåringen än vad han gjorde den dagen.

Avd 3 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Eye In Thesky D.K. gjorde nyligen comeback i Odense och stod för en stark insats som tvåa från tät efter att dragit på – med facit i hand – väl tufft genom slutkurvan och skaffat sig ett försprång för tidigt. Hon besökte Sverige i fjol, övertygade vid dödensvinst på Jägersro och vann även Derbystoet Consolation i Danmark förra året. Med drygt 200.000 kronor på kontot bedömer vi henne att tävla i ett för låg klass och med en skicklig startkusk som Jörgen Sjunnesson i vagnen kan det bli tal om att spets och slut här.
 • Ultra Bright hamnade hopplöst långt bak senast på Solvalla i Diamantstofinalen och då spelade det ingen roll att hon avslutade 1.10,5 sista varvet. Uppgiften blev helt enkelt omöjlig. Nu gör hon ett nytt försök i en liknande uppgift, men här är det färre hästar på mellanvolten och det gynnar henne markant.
 • Domingoa spetsvann på Jägersro utan att behöva spela ut hela sitt register. Hon fick 110.000 kronor på sig i det loppet, går upp lite i klass nu och den här uppgiften innehåller tuffare konkurrenter som jagar från tilläggsvolterna. När vi därtill inte känner oss övertygade om att hon kommer nå ledningen står vi över henne som tipsetta.
 • Grande Diva Sisu låg Per Nordström oerhört lågt kring inför årsdebuten, men hon avslutade faktiskt ganska trevligt som trea i en tuff omgivning. Det loppet lär föra henne framåt och vi vet sedan tidigare att hon kan avsluta jättebra om hon får en vettig rygg att följa.
 • Valeria Wareco slog det inte gnistor om senast på Jägersro, men hästen är vassare från tät och Fredrik Pedersen lär göra allt som står i hans makt för att lyckas hålla upp innerspåret.

Rank:

A: 6-12-7 B: 14-10-1-3-8-2-13-5-4 C: 15-9-11

Spetsstriden: Vi är inne på att Eye In Thesky D.K. kommer förbi Valeria Wareco och kan hålla ut springspårskollegan Domingoa, men vågar sannerligen inte ta gift på detta. Öppet mellan de tre!

Avd 4 – Ungdomslopp, 2.140 meter autostart

 • Kali Smart slog svenskt rekord två gånger om under hösten och vintern och nederländskan kändes som ett stort utropstecken. I årsdebuten spurtade hon helt okej som trea i ett Diamantstoförsök som Domingoa vann utan att ge ett superspänstig intryck, men vi räknar med att hon är typen som går framåt rätt så rejält med en ögonöppnare. Un Amour d’Haufor-dottern har bara haft framspår bakom bilen vid ett tillfälle på svensk mark. Det var i Wallenius Cup på Solvalla i augusti och då uppfattade vi det inte som att hon laddades utan att man valde i princip bara att söka rygg på Balsamine Font. Vi tror inte att hon frontar initialt, men att man försöker komma i ”andra vågen” och trycka sig till tät. Stämmer det scenariot har Kali Smart toppchans att hålla undan.
 • Zante Grif har fått två lopp i kroppen i ny regi. Första gången kördes hon precis som på förhand aviserat avvaktande och spurtade helt okej som fyra för att därefter köras i tät i ett större stolopp i Gävle. Hon höll undan säkert och var värd högt betyg för den insatsen. Nu är förutsättningar annorlunda med bakspår, men hon gick starkt bakifrån i tidigare regi och är med i matchen om det blir någorlunda tempo.
 • Artemide Zack har lyft sig flera snäpp på barfotabalans. Näst senast löste hon uppgiften från dödens och senast spurtade hon ner sina konkurrenter från andra utvändigt via 1.10,5 sista 800 meterna. Från bricka sju är det dock påtaglig vingelrisk då hon inte varit någon startraket såhär långt.
 • Eight Hour har ett brett register och är inte alls så spetsberoende som hon fått en stämpel om sig att vara på vissa håll och kanter. Därtill körs hon av en toppkusk så visst är hon ett tidigt bud.
 • La Paradeta vann V75-lopp i Eskilstuna i januari. Då valde man spets och släpp som taktik och vi tror man försöker med samma upplägg här om man når täten för dels kan det kosta och därtill tycker vi att hon är vassare över sprinterdistans.

Rank:

A: 3 B: 11-7-10-6-5-9-2-1 C: 4-12-8

Spetsstriden: Vi håller La Mauresque som spetsfavorit från bricka två även om La Paradeta är väldigt rask också. Blir det körning mellan den duon är chansen stor att Kali Smart kan komma is kede två och trycka sig förbi.

Avd 5 – Klass I, 3.140 meter autostart

 • Bara du Chene inledde karriären med 16 lopp utan seger, men nu är han obesegrad efter fyra starter detta år. Femåringen har sett lysande ut och bland triumferna finns två V75-lopp; båda av sådan karaktär att de inte ingått i STL. Nu däremot handlar det om ett lopp som ger berättigande i klass I-finalen vid seger och med tanke på hur rejäl hästen har varit så måste vi tro att han har segerchans här oavsett vad han får för position.
 • Aragorn As har inlett mycket starkt i Timo Nurmos regi. Efter att lekt sig till seger i debuten för Solvallatränaren via tidig ledning så fick han ta dödspositionen i den efterföljande starten i Gävle, men han stånkade på strongt därifrån som trea bakom Deal Done Zet och den färske V75-segrarinnan Fighter Lady.
 • Elephant blir nog över från start, men det behöver inte vara hela världen över tre varv. Han tillhörde skiktet under de absoluta kulltopparna i fjol i Danmark och lär mått gått av de två ögonöppnare han fått nu under våren. Att hästen är bra nog att vinna om det stämmer lite på vägen tvivlar vi inte alls på och vi påminner därtill att hästen aldrig varit sämre än trea på fem försök i Sverige.
 • Starbec’s A. To Z. ska tävla barfota runt om nu för blott tredje gången i karriären. Han gick så i Europaderbykvalet i höstas där han slutade femma och även som trea näst senast på Axevalla där han gick ett starkt lopp i spåren. Hästen tål distansen och känns – spåret till trots – totalt felspelad i det här loppet.
 • Made of Stars stånkar på bra och förlorade helt enkelt mot en för tuff konkurrent i Easy Cash i senaste starten. Han får Björn Goop i vagnen för första gången och kan säkert hamna vettigt till, men den där riktiga superfeelingen för femåringen får vi ändå inte.

Rank:

A: 6-12-1-8 B: 4-5-11-2-9-10 C: 3-7

Spetsstriden: Vi räknar med att Fromming frontar så som han lagt iväg i sina första starter i Jerry Riordans regi. Han kan bli rejält utmanad av Cassius Ima, men vi tror att man fullföljer och kör Fromming i tät trots att vi inte har någon känsla för att han kan hålla hela vägen.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Zaffiro Jet vann ett bronsförsök i föregående meeting på Åby via spets, släpp och open stretch-attack. Man valde att stå över finalen över full väg och istället sikta med full kraft mot det här loppet och det kan de nu vara på väg att få full utdelning för. Utgångsläget med bricka två för denna startsnabba häst blev perfekt och nu tror vi att man väljer att fullfölja och köra i tät.
 • Istanbul Boko har galopperat i båda sina två starter efter uppehåll och det är klart att det oroar lite grann. Senast såg han mer än lovligt hispig ut, men upphämtning som sexa var grym via 1.10,7 sista 1.400 meterna. I felfritt lopp är han med och strider om segern.
 • Te Amo Corazon gör intressant debut i Björn Goops regi. Fjolårets norska Derbytrea avslutade säsongen med några mindre bra insatser, men har anmälts ut direkt i den här klassen nu trots att han haft ett uppehåll och det väljer vi att tolka som att man är påtagligt nöjda med hästens sätt att träna.
 • Bordeaux S. kom tillbaka till Jerry Riordan efter vinterns tre starter på fransk mark vilka utmynnade i lite blandade resultat. I comebackloppet släpptes han till tät på första långsidan och hade inga problem att gå undan till lätt vinst. Till den positionen får han svårare att nå denna gång, men han är inte heller beroende av att få gå först.
 • Zinko Top tycker vi höll bra som dödenstrea i debuten på svensk mark utan att för den skull vara lika vass som han varit i några segerlopp tidigare i Italien. Nu har hästen fått acklimatisera sig än längre tid på svensk mark och lyfter han ytterligare ett snäpp nu med loppet innanför västen så kan han absolut matcha de bästa här.

Rank:

A: 2-4-9 B: 5-6-3-1-7-11 C: 10-12-8

Spetsstriden: Zaffiro Jet höll ut Zlaan Knick vid deras senaste möte sinsemellan och ska ha god chans att lyckas med det på nytt.

Avd 7 – Paralympiatravet, deltävling 3, 2.140 meter autostart

 • Cyber Lane stod för en strålande årsdebut. Trots att han fick vandra i tredjespår de första 700 meterna innan han nådde fram utvändigt om Racing Mange så stred han hela vägen hem till mål. Nu flaggar Johan Untersteiner för att det eventuellt kan komma att bli tal om att köra hästen barfota runt om; något vi tycker gav en viss extra effekt i sensomras och höstas.
 • Handsome Brad var bra i comebacken, men sedan blev loppet fel på Solvalla där han fick göra allt jobb själv på slutvarvet. Det kändes som att en sådan utmaning kom för tidigt för hans del efter uppehållet och därtill ska hästen ha haft en del slem i halsen efteråt. Skjuter Handsome Brad fart på det sätt vi är vana vid att se honom göra när bilen släpper fältet så är spetschansen god, men det finns sugna utmanare på utsidan och risken finns att körningen blir utdragen.
 • Aetos Kronos skulle gynnas av ett sådant scenario. Jerry Riordans topphäst har redan hunnit visa att han står sig mot den äldre eliten via tredjeplatsen i Prix de France där han bara var dryga längden efter Delia du Pommereux och Face Time Bourbon. Spår tolv är givetvis inget drömspår, men hästen har en ryslig avslutning att tillgå så här handlar det ”bara” om att han ska få en okej rygg på slutrundan.
 • Zarenne Fas är hans stallkamrat och en bra sådan. Hästen vann Finlandia Ajo i fjol, men vi påstår ändå att det var lite stolpe ut när säsongen skulle sammanfattas i sin helhet. Varenne-sonen är en likt Aetos Kronos vass om han får spara speeden och tycks också komma väl förberedd.
 • Chief Orlando slog det inga gnistor om när han gjorde comeback i Gran Premio Costa Azzurra. Från tredje invändigt fick han aldrig helt fritt, men det såg inte direkt ut som att han pullade över mål. I fjol var hästen Elitloppsdeltagare efter en ruggig vårsäsong och vi påminner även om att han vann Grupp I-loppet Gran Premio Palio Dei Comuni i höstas. Vincenzo Gallo är 27 år gammal, har tagit för sig mer och mer i Italien på senare år, men är en färsking i sådana här sammanhang på skandinavisk mark och vi tror att hans chans att lösa loppet är genom att nå tät; det taktiska spelet i övrigt tror vi blir för svårt för honom att hantera.

Rank:

A: 7-2-12 B: 9-6-1 C: 4-10-8-5-3-11

Spetsstriden: Handsome Brad jobbar aktivt för att hålla ut Chief Orlando och Cyber Lane. Vi tror att den ”norskitalienska” gästen kommer vara väldigt offensiv och inte lägga några fingrar emellan.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 24 APRIL

Avd 1: 1,3,9,11 (7,4)
Avd 2: 1 Wingait Henke (11,7)
Avd 3: 6,7,10,12,14 (1,3)
Avd 4: 3 Kali Smart (11,7)
Avd 5: 1,2,4,5,6,8,9,10,11,12 (3,7)
Avd 6: 2,4,5,6,9 (3,1)
Avd 7: 2,7,12 (9,6)

3.000 rader / 1.500 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Vi chansar friskt!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Jimmi Ehlers-tränade Certainly startar inom kvällens V86-spel. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Jimmi Ehlers-tränade Certainly startar inom kvällens V86-spel. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Solvalla och Åby delar på dagens V86-omgång som kanske saknar de där riktigt heta topparna rent sportsligt, men spelmässigt känns omgången klart intressant.

Vi tar ut svängarna och spikar en mindre betrodd häst i avslutningen. Jimmi Ehlers fina Readly Express-son Certainly (V86-8) håller vi högt och tycker går ner i klass. Lindesbergstränaren har anmält sin häst att tävla med jänkarvagn denna gång och kan det ge en lite extra skjuts utöver det fina formintryck hästen redan lämnat så blir Certainly svår att stå emot för sina konkurrenter här. Vi bara måste ta chansen när han i skrivande stund är spelad till under tio procent.

Även den andra spiken hämtas från ett lopp på Solvalla. Conch On Inn (V86-4) har inlett karriären mycket lovande och vi tror att han alltjämt är obesegrad i felfritt lopp efter kvällens utmaning.

Här kan du ta del av dagens startlistor till Solvalla och Åby.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Hulken Sisu (V86-1) stod för en otroligt tapper insats i Margaretas Tidiga Unghästserie senast då han fick tillbringa hela slutvarvet utan rygg i tredjespår. Han är lite uppanmäld här, men kan förhoppningsvis slippa göra lika mycket grovjobb. Den dryga distansen tror vi bara är fördelaktig för hans del och vi bedömer hästen som alldeles för lite spelad i detta lopp.
 • Conch On Inn (V86-4) var inte slagen när galoppen kom i tävlingsdebuten och har därefter visat sitt kunnande med tre raka segrar. Han öppnade bra senast från spår tre även om det blev dödens den dagen och verkar så pass förnuftigt att det lite stressiga innerspåret bakom bilen inte bör påverka honom negativt. I egenskap av ett bättre utgångsläge än värsta konkurrenten så tror vi att han löser uppgiften.
 • Alexi Quick (V86-5) har årsdebuten avklarad och gick helt okej lite i skymundan den gången. Björn Goops stallform är god och nu aviseras det skoryck vilket gav bra effekt på Alexi Quick under fjolåret. Carl Johan Jepson är extremt duktig på att lösa det taktiska på Åby och i ett jämnt lopp kan vi absolut se att hans vakna vägval kan föra fram Alexi Quick till seger.
 • Vi håller Certainly (V86-8) väldigt högt och bara måste chansa och gå fullt ut på honom här när han är väldigt lite spelad kontra faktisk vinstchans. Hästen gjorde ett kanonlopp efter galopp senast i Klass I i Örebro och var dessförinnan trea bakom Önas och Revelation i Derby Trial på Jägersro. Med minsta klaff på bitarna tror vi Certainly kan spurta hem det här loppet.

Läs även: ”Känner mig kaxig i dressen”

Betrodda som lever farligt

 • Twigs Honor (V86-2) var Kriteriefinalist i fjol och kanske bara ska vinna ett sådant här lopp normalt sett över just Kriteriedistansen. Hästen var jättebra bakom Condior i årsdebuten, men har varit struken efter det och det är inte alla Svante Båths hästar som det sprudlar av form kring. Som favorit känns han given att gardera.
 • Det känns hårt att placera Lipstick Tooma (V86-6) här som bara vinner och vinner och därtill såg fin ut i årsdebuten. Här möter hon dock hingstar av duglig klass och det kan bli en rejäl utmaning för henne här om hon får Algot Zonett på utsidan under slutvarvet. Som jättefavorit känner vi att vi vill gardera henne.
 • Wingait Henke (V86-7) är en segervan och talangfull häst, men i Klass II-starten senast i Halmstad var han inte sig lik. Rapporterna säger att han hade en halsinfektion den dagen, men det är inte alltid vi ser hästarna studsa tillbaka och leverera med full kraft i efterföljande start om de gått sig trötta i lopp med ett sådant problem. Vi hittar flera bra hästar i detta lopp och tycker att han ska garderas, väl medvetna om att han sannolikt är vinnaren om han löper upp till sitt rätta kunnande.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 19 MAJ

Avd 1: 3,4,5,7,9,10 (1,6)
Avd 2: 1,3,4,5,6,9,10,12 (2,11)
Avd 3: 2,3,5,6 (9,4)
Avd 4: 1 Conch On Inn (7,3)
Avd 5: 3,4 (6,1)
Avd 6: 3,5,6 (9,2)
Avd 7: 1,2,3,4,6,9,10,12 (11,5)
Avd 8: 9 Certainly (10,1)

9.216 rader / 2.304 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Disco mot Elitloppet?

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Disco Volante vid en tidigare seger i Gävle. Är det dags igen på lördag? Foto Simon Hagen/Sulkysport
Disco Volante vid en tidigare seger i Gävle. Är det dags igen på lördag? Foto Simon Hagen/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Traditionsenligt så är det Gävletravet som arrangerar V75-omgången lördagen innan Elitloppetshelgen.

Vinnarna av dessa lopp kvalificerar sig alltså till finalerna på Färjestad den 3 juli – nästkommande meeting – bortsett från H.K.H. Prins Daniels lopp.

Där är det en Elitloppsbiljett som står på spel utöver de 400.000 kronor som vinnaren belönas med och utifrån hur spårlottningen föll så är det ingen tvekan om att det är fördel för Disco Volante (V75-6).

Från innerspår har han alla chanser att spåra från start till mål och såhär på måndagen känns han som ett sannolikt spikförslag för oss.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Gävles tävlingar.

Avd 1 – Silverdivisionen, 2.140 meter voltstart

Bara tio hästar i silverförsöket och det känns som det håller lite sisådär kvalité. Van Gogh Z.S. var riktigt rejäl vid senaste segern i Gävle där han vann trots en kort startgalopp. Från springspår kan han ha vettig chans att leda hela vägen. Sandsjöns Enzo gick ett mycket bra lopp i debuten för Conrad Lugauer. Andraspår i voltstart känns dock inte optimalt och vi tror att galopprisken är stor. Exodus Brick mötte femåringstopparna i lördags och gjorde det okej. Med två lopp i kroppen efter lång frånvaro kan han börja närma sig rätt formläge. Royal Navy Neo brottas med åttondespår, men möter ett enklare silvergäng denna gång.

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

Ett ungdomslopp där även några proffstränare finns med att köra är vad som väntar i den andra avdelningen. Från springspår bör Maggiore ha en vettig chans att starta snabbt och kanske rentav sno åt sig ledningen. Hästen var mycket rejäl vid dödensssegern senast och ska vara favorit i det här loppet. Zante Grif vann Påskägget i april, men har hamnat lite snett på det i loppen efter det. Med ett vettigt rygglopp nu så är hon säkert med och slåss om tätplatserna. Markus B Svedberg har stallet i fint slag. Teton Sweet Lindy som vann såväl försök som final av Diamantstoet i föregående meeting får jaga från 20 meters tillägg denna gång och det känns tufft gentemot till exempel stallkamraten You To Racer. Xanthis Delicious och Ies Elisabet är två spurtstarka uppstickare.

Avd 3 – Klass II, 1.640 meter autostart

Mr Brilliant var riktigt fin vid spetssegern senast på Jägersro. Det känns bestämt som att han står billigt inne i den här klassen och lyckas han ta sig förbi Ozzy’s Melody direkt så är mycket vunnet. Call To The Bar har tagit två raka spetssegrar, men vi är inte så säkra på att det är hans favoritposition utan han kan vara väl så effektiv bakifrån. Rio Alta Wine har galopperat i slutkurvan två gånger i följd. Det har varit lite svårbedömt hur mycket krafter hon har haft kvar i det skedet, men grundkänslan har varit att det inte varit slutkört. Illfindmywayhome gick okej som trea vid senaste försöket i Klass II, men vi är alltjämt lite tveksamma till om han är en vinnarhäst i de här sammanhangen.

Avd 4 – Kallblodsdivisionen, 2.140 meter voltstart

Ett riktigt kul kallblodslopp där det är många om budet. Segervane Ulvsåsen med tio triumfer på 13 försök har chans att nå ledningen och från den positionen säljer han sig dyrt. Vi vågar dock inte lite helt på honom utan här är det sannolikt att vårt slutliga spelförslag kommer innehålla garderingsstreck. Mo Sjur har sett jättefin ut i sin nya regi där han gjort två starter. Björlifanner har en tuff uppgift framför sig med dubbla tillägg, men hästen har sett dunderbra ut under våren och vi kan inte alls utesluta att han kan runda hela fältet om det stämmer lite på vägen. Ard är likaså i toppslag och har även han viss chans trots dubbla tillägg.

Avd 5 – Klass I, 2.140 meter autostart

Ett riktigt bra Klass I-försök med flera om budet. Zeolit var jättefin med bike och på barfotabalans senast på Solvalla. Från ledningen var han aldrig nära att ge loppet till någon annan och ser han lika bra ut denna gång kan han bli svårfångad. Hombre D. går ner rejält i klass efter att starta i Kungapokalen senast och inkommit som sexa. Hästen är speciell, men har blivit mycket jämnare i sina prestationer och måste räknas trots spåret. Kate Baldwin stod för en grym upphämtning efter galopp senast på Solvalla och spurtar ner många med minsta klaff. Bara du Chene avslutade strålande senast som Klass I-fyra efter en smygare och Powerbank är tillbaka på den bana där han vann en E3 Revansch under fjolåret.

Avd 6 – H.K.H. Prins Daniels lopp, 1.609 meter autostart

Disco Volante har smaskiga förutsättningar i ”Elitloppskvalet” och det mesta talar för att han spårar runt om. Hästen såg jättefin ut i Rättvik där han bara tävlade barfota fram, men likväl höll ifrån sig Missle Hill utan problem. Tidigare har det varit mycket prat om att hästen är allra raskast när han har spår lite längre ut bakom vingen, men låt oss påminna om hur fördelaktigt innerspår är bakom bilen när det handlar om 1.609 meter och kurvan kommer fortare. Diana Zet såg jättefin ut i Örebro, men här blir det ändå ett elddop mot hingstarna. Gareth Boko var strålande bra i Kalmar. Han har historiskt sett brottats med en del fräschörproblem och vi tar inte för givet att han är lika bra igen. Racing Mange vann det här loppet i fjol, men känns bortlottad med bakspår. Harran Boko är i sitt livs form och känns desto hetare.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

Är rapporterna goda kring Admiral As vilket vi måste tro när han gör årsdebut i ett sådant här sammanhang så ska hästen ha mycket god vinstchans. Han avslutade fjolåret med att vara blott fyra längder efter Hail Mary i Breeders Crown-finalen trots att han fick vandra utvändigt ledaren och den här uppgiften ska han normalt sett lösa om han tävlar på något som kan liknas vid hans högstanivå. David Perssons Oxidizer är klar för bronsfinalen på Solvalla nästa lördag, men Axevallaamatören försöker sig på en fräckis och kvala in till dubbla finaler. Hästen var riktigt rejäl på Jägersro och bakom Admiral As är han ett hett bud. Vi tycker att den duon höjer sig över mängden nu när Oracle Tile, Go West Young Man och Indy Lane fick ännu sämre utgångsläge.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Toppintryck på spiken!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Flemming Jensen kör ett av våra två singelstreck. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Flemming Jensen kör ett av våra två singelstreck. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Charlottenlund arrangerar söndagens V75-omgång där Copenhagen Cup är huvudloppet. Johan Untersteiner blir jättefavorit med Cyber Lane (V75-6) som har en passande uppgift på pappret, men det lär vara många påställda kuskar här och vi är inte alls så säkra på att han får sitta i fred framme i tät som gemene man tycks tro.

Vi finner två andra spikar i omgången som vi tror mer på och där den avslutande framförallt känns väldigt spelvärd.

Ha i åtanke att vid sprinterlopp på Charlottenlund så är det blott sex hästar i främre ledet; något som blir förutsättningarna i den tredje V75-avdelningen där fjolårets tilldömde Elitloppsvinnare Cokstile gör årsdebut.

Här kan du ta del av startlistorna till söndagens tävlingar på Charlottenlund.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Payet D.E. (V75-1) har härdats i STL-sammanhang och känns klart intressant i det här loppet ihop med Stefan Persson. Han har suttit bakom hästen två gånger tidigare och då har det blivit seger i ett vardagslopp samt en tredjeplats i en Bronsdivisionsfinal. Glöm inte bort Payet D.E. från ett spännande smygläge!
 • Generaal Bianco (V75-3) var riktigt positiv senast i Kalmar bakom Gareth Boko och dessförinnan femma i Grupp I-loppet Seinäjoki Race. Lyckas Digne Et Droit bråka med Cokstile initialt kan de köra loppet i halsen på Generaal Bianco som är en stark spurtare.
 • Bengurion Jet (V75-4) såg magisk ut då han vann ett Grupp II-lopp senast i Neapel. Hästen verkade totalt okörd på 1.12,7a/2.100 meter och man ska ha i åtanke att Agnano-banan åtminstone är en sekund långsammare än vad till exempel Solvallas dito är. Vi kan inte se vilken häst som ska kunna stå emot Bengurion Jet i detta lopp även om han skulle få vandra utvändigt ledaren.
 • Dream Kåsgård (V75-7) plockade ner Alpha Peak från dödspositionen senast och var riktigt rejäl den dagen. Den här hästen kan vi väl sedan tidigare då han tävlat flitigt på svensk mark och övertygat många gånger. Här är det upplagt för en tuff inledning mellan flera av konkurrenterna och därmed behöver det inte alls vara ett minus för Dream Kåsgård att ha bakspår.

Betrodda som lever farligt

 • Ol Dono Lengai (V75-1) stövlade på framme i tät i årsdebuten och gjorde det bra, men det slog inte gnistor om hästen. Visst kan han gå framåt med lopp i kroppen, men i gengäld är han åter tränarkörd och det är inte givet att Josef Franzl får en kanonstart ur volten.
 • Ultra Bright (V75-2) låter vi förvisso vara med som ett av tre streck i loppen, men det känns som hon blir väl stor favorit. Hon har förvisso tagit sina två senaste segrar bakifrån och vann det här loppet i fjol, men nu handlar det om stoelitskonkurrens och inte en jakt på ”vanliga” Diamantstomotståndare.
 • Cokstile (V75-3) ska givetvis bara ”bomba hem” ett sådant här lopp normalt sett, men hur står det egentligen till med formen på åttaåringen efter nio månaders frånvaro? Därtill har inte heller Mattia Orlandos hästar övertygat på svensk mark (hästarna på den svenska filialen är segerlösa efter nio försök) och vi har svårt att få den där riktigt sköna känslan kring Cokstile inför hans återkomst.
 • Normalt ett ska Cyber Lane (V75-6) ha toppchans i Copenhagen Cup, men det här är ett riktigt galet lopp där vi tror att många kuskar kommer tycka sig sitta bakom ”den för dagen bästa hästen” och köra därefter. Vi är inte alls övertygade om att han får vara i fred framme i täten och därtill kan Chief Orlando ge honom en rejäl kamp om den positionen om han trampar iväg så som han nästan gjort i nästan alla starter utom den senaste.
Fakta

V75-FÖRSLAGET 16 MAJ

Avd 1: 4,5,8,9,11,13,15 (7,10)
Avd 2: 5,6,10 (1,2)
Avd 3: 3,6,8 (1,10)
Avd 4: 5 Bengurion Jet (3,2)
Avd 5: 1,2,3,5,7 (9,8)
Avd 6: 1,3,4,5,8,9,10 (6,7)
Avd 7: 9 Dream Kåsgård (5,10)

2.205 rader / 1.102,50 kronor