Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Hemmahopp i topp

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Very Kronos och Erik Adielsson ska starta i Norrbottens Stora Pris. Foto Adam Ström/Stalltz.se
Very Kronos och Erik Adielsson ska starta i Norrbottens Stora Pris. Foto Adam Ström/Stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Bodentravets årliga midnattstrav avgörs denna vecka och det är extra värt att ha i åtanke starttiden på V75-spelet. Det är 19:30 som gäller istället för ”normala” 16:20.

Inte sällan norröver är V75-loppen ojämna, men den här gången tycker vi att det ser lite jämnare ut och faktum är att de helt givna singelstreck (som Månprinsen A.M. i förra veckan…) lyser med sin frånvaro.

Norrbottens Stora Pris (V75-7) har blivit ett kanonlopp där tio riktigt bra hästar slåss om en miljon kronor i segerpremie. Vernissage Grif ska försöka bärga andra raka storloppstriumfen efter att tagit hem Jämtlands Stora Pris, men den här uppgiften ser knivig ut och konkurrensen är väl så tuff om inte tuffare.

Vi ger istället tipset till Very Kronos som står med spetsläge och därifrån är han normalt sett väldigt svårfångad.

Observera att det är jackpot denna vecka och att prognosen säger att en ensam vinnare med sju rätt kan komma att belönas med 47 miljoner kronor!

Här kan du ta del av startlistorna till lördagens tävlingar i Boden.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Klass I, 2.140 meter voltstart

 • Leave Your Sox On är en segervan herre med tio triumfer på 18 starter. Efter en downperiod i april har han studsat tillbaka med besked och vunnit – förvisso vardagslopp – två gånger om och övertygat. Det har inte heller känts som han behövt spela ut hela sitt register och blir fallet som vi tror och han kommer till tät här i ett tidigt skede så har han god chans att hålla hela vägen.
 • Gogobet Sisu är fältets bästa häst, men det är långt ifrån alltid som de vinner travlopp. Efter att blivit störd till galopp i Klass II-finalen under Elitloppshelgen så skulle han jaga revansch i Östersund i lördags, men då blev det galopp vid utgången av slutkurvan. Hästen såg inte trött ut i det skedet, men hade knappast vunnit i felfritt lopp. Denna gång får Örjan Kihlström chansen bakom femåringen, men utifrån att de två senaste insatserna lämnat en del övrigt att önska så får han stå tillbaka i vårt tips.
 • Mister Donald gjorde ett topplopp bakom Chiru senast på Solvalla utan att bli hotfull. Vi tycker inte att bredden på det här motståndet är den allra främsta och lyckas Björn Goop ge hästen ett rygglopp – till exempel bakom Gogobet Sisu – så kan Mister Donalds spurt bita riktigt bra.
 • Reven Dejavu avslutade 1.09 sista 800 meterna lite i skymundan i Mantorp. Han har häxläge för fjärde starten i följd, men frågan är om han rent formmässigt någonsin varit bättre.
 • Condior gick sig trött i ledningen i lördags och var en av flera Robert Bergh-tränade hästar den dagen som inte var sig lik. Nu återstår det att se om täta starter samt ett sannolikt skoryck på alla fyra hovar kan ge så pass mycket effekt så hästen krigar om segern.

Rank:

A: 7-10-11 B: 12-9-6-8 C: 5-3-2-4-1

Spetsstriden: Vi tror att stallkamraterna på springspår är raskast. Som vi läser loppet är det Amperage Hanover till tät som sedan släpper till Leave Your Sox On.

Avd 2 – Kallblodsdivisionen, 2.140 meter voltstart

 • Bol Brage blir vårt tipsval i detta vidöppna kallblodslopp. Han har tagit två raka segrar utan att behöva spela ut hela sitt register och har verkligen rätt kurva. Näst senast kom han tidigt till tät och senast avgjorde han lätt via rygglopp trots att han slog på en kort galopp vid utgången av slutkurvan. Får Mats E Djuse bara ut hästen i andraspår och kan jobba i fritt läge så har han alla möjligheter att spurta hem loppet med sin styrning.
 • Guli Rubin tror vi är bäst av tilläggshästarna. Han vann på Solvalla i april (delad seger med Björlifanner) efter en vass avslutning och har gjort starka insatser även efter det i lopp som vunnits av Månlykke A.M. samt Steinfaks. Vi tycker inte att topparna håller lika hög klass i detta lopp som varit fallet i de tidigare starterna och räknar med att härdade Guli Rubin har alla möjligheter att blanda sig i segerstriden.
 • G.G.Ojjdo skrällvann i lördags Han fick förvisso ett bra lopp i vinnarhålet, men avgjorde på snyggt vis och var riktigt fin. Nu blir det täta starter vilket per automatik känns som ett frågetecken, men hanterar han det på rätt sätt så är han säkert med och slåss även här.
 • Norrlands Scott var fin vid spetssegern senast och står perfekt fint i det här loppet. Han var faktiskt trea i motsvarande tillställning i fjol och nu aviseras dessutom skoryck vilket är ett klart plus.
 • Sundbo Nova gjorde en stark insats utvändigt ledaren senast i ett lopp som vanns av Stjärnblomster. Här möter hon tuffa ”pojkar”, men hon är rätt så hård själv och vi kan se henne göra upp om segern från såväl tät som om hon får ett rygglopp.

Rank:

A: 8-13-3 B: 4-1-2-14-5-6-9-11-10-12 C: 7

Spetsstriden: Det står helt klart mellan Sundbo Nova och Rubus i förstaskedet. Vi tror mest på den förstnämnde även om inte Björn Goop leder volten i Boden varje vecka…

Avd 3 – Klass II, 2.140 meter autostart

 • Nicois du Gull har bärgat två raka segrar och ser ut som en ny häst efter omlagd träning. Båda gångerna har han vunnit starten, fått hållas en bit och runnit undan med lätthet. Det kan vara så enkelt så att han bara bombar till tät och håller hela vägen även här, men det faktum att det är full väg denna gång samt att motståndet är tuffare är faktorer som gör att vi vill testa och gardera.
 • Pewdiepie tävlade barfota runt om för första gången i Lilla Harpers och det gav fin effekt. Björn Goop valde att ta rygg på Shejk, vek ut redan i slutkurvan och Pewdiepie avgjorde faktiskt ganska enkelt över spurtrakan. Från spår sju bakom bilen föreligger en viss vingelrisk och därtill är det frågetecken för hur han hanterar långresan med tillhörande övernattning, men att hästen i sig duger väldigt bra här tvivlar vi inte på en sekund.
 • The World Is Mine har utvecklats på flera plan under våren och inledningen av sommaren. Hästen har tre segrar på de fyra senaste starterna och såg inte tom ut vid spetstriumfen förra veckan. Här hårdnar konkurrensen och det föreligger ett frågetecken för hur han hanterar de täta starterna, men får det ingen negativ effekt på honom så ska han kunna strida om segern på nytt.
 • Shawn Leejs har varit markant förbättrad i två starter på barfotabalans. Första gången avslutade han starkt i vida spår bakom M.T.Oberon och senast vann han lekande lätt från ledningen och besegrade samma häst. Allra effektivast verkar han i ledningen så når Shawn Leejs den positionen ökar chansen för hemmahästen.
 • M.T.Oberon har tävlat i ganska enkla sällskap sedan han kom till Norrland. Intrycket har varit det rätta och han kan få en fin invändig smygare från detta utgångsläge, men det känns ändå väldigt svårbedömt om han ska kunna räcka hela vägen till seger i ett sådant här sällskap.

Rank:

A: 4-7-2 B: 5-1-10-3-11-6 C: 8-12-9

Spetsstriden: Vi räknar med att Nicois du Gull tar sig förbi de invändiga, men utifrån lär även Shawn Leejs, Zola Soft och Rocking Flax anmäla sitt intresse.

Avd 4 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Balsamine Font trivs förträffligt här uppe och är faktiskt obesegrad i felfritt lopp på svensk mark. Hon härdades i Frankrike under vintern och även om det blev lite si och så med utdelningen där så tror vi att det har tuffat till henne ytterligare. Senast i Fyraåringseliten för ston galopperade hon efter att luggats på täten efter 250 meter. Det såg helt enkelt ut att gå lite väl fort i det skedet och en liknande situation ska knappast behöva uppstå på nytt. Det här är inte det allra värsta Diamantstoförsöket och hon ska vara favorit, men att runda hela fältet från dubbla tillägg med en långresa i kroppen som fyraåring är ändå inte gjort i en handvändning.
 • Mellby Harissa är svår att räkna på. Efter att hon spurtat vasst bakom Allegra Gifont på i Lovely Godivas Minne på Åby kördes hon i tät i ett DIamantstoförsök i Mantorp, men kastade in handduken redan vid utgången av slutkurvan. I år har hon verkat allra bäst när hon fått anfalla bakifrån och håller den tendensen i sig så ska hon kunna leverera här när hon inleder bakom hästar.
 • Iceland Falls såg faktiskt segerfarlig ut in mot upploppet som 40-oddsare senast i Mantorp, men sista 100 meterna tröt krafterna rejält. Hon hade inte startat på sex veckor före det och kan mått väldigt gott av den genomköraren. Med lite draghjälp här kan hon gå riktigt fort över upploppet.
 • Todays Estelle ska normalt sett vara lite kort i rocken i ett sådant här gäng, men det aviseras spännande ändringar med första barfota runt om samt rycktussar. Håller hon upp innerspåret – vilket vi tror att hon gör – så kan hon tänkas rinna undan hjälpt av de här ändringar.
 • Lovely O.O. är inte helt enkel och galopperade tillsynes omotiverat vid attacken i lördags. Hon har visat uppåtform innan det och travar hon bara iväg från fjärdespåret hon inleder ifrån så är hon bra nog att slåss om tätplatserna.

Rank:

A: 10-11-12 B: 1-8-15-6-3-13-7 C: 9-4-5-14-2

Spetsstriden: Vi tror att Todays Estelle kan hålla ut Kaitlin Way Scott i kraft av innerspåret.

Avd 5 – Bronsdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Swagger var på väg mot seger i Bronsdivisionen redan i näst senaste starten. Då hade han ett klart grepp om loppet fram tills galoppen kom 150 meter före mål. Han tog snabb revansch i ett vardagslopp i Skellefteå som han vann via tidig ledning och till den positionen tror vi att han nu kan hitta per omgående från ett vettigt utgångsläge bakom bilen. Swagger är så pass bra att han ska kunna gå en tid runt 1.11 eller rentav i underkant och då bara måste han bli svår att besegra för de övriga.
 • Syoss tryckte sig till tät i ett tidigt skede senast på Romme och vann på ett snyggt sätt före Quarcia. Han mötte Swagger näst senast på Umåker och gick då helt okej som femma efter att fått fritt aningen för sent. På sin bästa dag är Syoss en värdig utmanare till Swagger, men hästen är aningen ojämn i sina prestationer och det känns inte givet att han kan hålla ut värsta konkurrenten från start.
 • Astronacente Zac släppte ledningen till stallkamraten Rotate senast i Klass I-finalen och hakade på bra till andraplatsen om än på lite avstånd. Någon sådan konkurrent finns inte med i det här loppet, men nu är däremot dödensrisken påtaglig och det bör vara tufft för honom att besegra Swagger från den positionen.
 • Speedy Tilly återkommer efter två månaders tävlingspaus. Han har gjort det bra i STL-sammanhang en längre period, men att kliva ut direkt och vinna från bricka elva över sprint mot dessa hästar känns som en övermäktig uppgift.
 • Moneykeeper galopperade i en rask inledning i lördags. Innan det har han visat lite uppåtform och det känns som att han snart kommer kunna få till det på allvar i ett sådant här sammanhang också.

Rank:

A: 5 B: 2-6-11-9-3-4 C: 7-1-10-8-12

Spetsstriden: Spännande inledning. Syoss är rask iväg, men får Swagger en halv längds övertag direkt så kan vi se att Mats E Djuse väljer att släppa ledningen.

Avd 6 – Silverdivisionen, 2.640 meter autostart

 • Cab Lane låg på friskt i ledningen i Silverdivisionsfinalen under Elitloppshelgen. Han höll starkt, men fick helt enkelt se sig passerad trots att han gjorde en topprestation. När hästar varvat upp sig en aning så som Cab Lane gjorde den dagen och sedan ska kliva ut över lång distans känns inte optimalt för oss och utifrån det perspektivet väljer vi att gardera, väl medvetna om att han normalt sett bara leker hem det här loppet från tät.
 • Algot Zonett hade en långresa i benen till Mantorp och hamnade allt annat än bra till i det loppet. Han fick omöjligt långt fram helt enkelt så vi tar inte så hårt på att han bara blev sexa i det loppet. Gången innan tog han ner Lipstick Tooma från dödens på ett övertygande vis och det faktum att detta lopp avgörs över två och ett halvt varv ser vi som en klar fördel för hans del.
 • Upstate Face var totalt överlägsen i lördags trots att han fick en tuff resa. Hästen vann på nytt banrekord och det var verkligen ett riktigt ”wow-intryck” över den prestationen. Nu kan det bli aktuellt att låta hästen tävla med skor denna gång och det i kombination med spår åtta och ett eventuellt snällare upplägg är faktor som talar emot hästen och ligger till grund för att han inte får plats i vår A-grupp.
 • Ivory di Quattro kom aldrig riktigt till i Harper Hanovers lopp, men gjorde en bra insats i skymundan som sexa. Från spår sju bakom bilen är vingelrisken påtaglig, men annars är detta en passande uppgift för hans del över lång distans.
 • Balotelli Crown har verkligen lyft under våren och man behöver verkligen ta Lina Tallbergers häst på allvar. Han spurtade mycket bra bakom Jaguar Dream i Silverdivisionsfinalen senast och är inte utan chans här med invändigt rygglopp och fritt i tid.

Rank:

A: 3-12 B: 8-7-1-5 C: 11-2-6-4-10

Spetsstriden: Det här känns odramatiskt; allt talar för att Cab Lane flyger till tät.

Avd 7 – Norrbottens Stora Pris, 2.140 meter autostart

 • Very Kronos blev det totalt pannkaka för i Elitloppsförsöket där han blev hängande i tredjespår hela vägen. Det loppet är det bara att dra ett streck över och för oss känns han som typen som skakar av sig en sådan sak och reser sig lika fort. Intrycket i Paralympiatravet gången innan var strålande och nu när Very Kronos för första gången i år har ett riktigt bra utgångsläge så talar mycket för att han dyker till tät. Därifrån är han givetvis hästen att slå för de övriga.
 • Moni Viking gick jättebra i såväl försök- som final av Elitloppet, men kunde helt enkelt inte springa fortare än vad han gjorde. Det var ingenting att säga något om och det faktum att det nu är ett halvvarv längre distans talar till hans fördel. Åttaåringen är riktigt tuff, men att besegra Very Kronos från utsidan vilket säkert kan komma att krävas blir ingen enkel uppgift.
 • Gareth Boko gör långresan upp till Boden från Halmstad. Bara det i sig är en utmaning och inget givet att man klarar av hur bra som helst. Hästen gick med full fart över mål i Elitloppet som trea och med den fina kurva hästen har just nu så finns det ingen anledning att tro annat än att han blandar sig i segerstriden här också även om det nu är dags för första starten över full väg sedan hästen flyttades till Jerry Riordan.
 • Vernissage Grif vann Jämtlands Stora Pris i lördags och var jättebra. Samtidigt var det flera hästar i det loppet som underpresterade eller fick chansen lite för sent. Vi har svårare att se honom vinna det här loppet som innehåller fler topphästar från utsidan och väljer helt sonika att flytta ner honom till B-gruppen.
 • Who’s Who var duktig tvåa bakom Wild Love i Harper Hanovers lopp. Det är lite svårt att sia om hur han hamnar till positionsmässigt denna gång, men att han tillhör skiktet med tre hästar bakom vår A-grupp som är tänkbara vinnare råder ingen tvekan om.

Rank:

A: 2-4-5 B: 7-6-3 C: 9-1-10-8

Spetsstriden: Vi tror inte att inledningen blir särskilt spännande utan här är det klar fördel för Very Kronos som vi tror tar sig förbi Antonio Trot med lätthet och även håller ut Wild Love utan problem. Kanske kan den sistnämnda rentav slinka ner bakom.

Fakta

V75-SYSTEMET 19 JUNI

Avd 1: 7,10,11 (12,9)
Avd 2: 1,2,3,4,5,6,8,14 (9,11)
Avd 3: 1,2,4,5,7 (10,3)
Avd 4: 1,8,10,11,12 (15,6)
Avd 5: 5 Swagger (2,6)
Avd 6: 1,3,7,8,12 (5,11)
Avd 7: 2 Very Kronos (4,5)

3.000 rader / 1.500 kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: lämplig uppgift för Cyber Lane

Av
Tipsredaktör
Upplåst för dig som är prenumerant
Cyber Lane och Johan Untersteiner blir favoriter i Sommartravets final. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Cyber Lane och Johan Untersteiner blir favoriter i Sommartravets final. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Rättvik med V75-jackpot denna lördag. Cyber Lane tog en mersmakande andraplats i Hugo Åbergs Memorial senast och slipper sådant motstånd i V75-6. Halmstadhästen kan bli omgångens bästa Dalahäst på lördag.

Cyber Lane startar inte i gulddivisionen (V75-3) så där får vi en annan vinnare. Vi får bland annat se Milliondollarrhyme som för första gången får Erik Adielsson i vagnen. Spännande så klart, men det saknas inte motstånd och Milliondollarrhyme är inte helt att lita på då han kan bli lite väl ivrig i loppen ibland. Nadal Broline, Inti Boko och Makethemark är skarpa konkurrenter.

Vi har även ett par till synes öppna lopp att försöka lösa under veckans gång. Bland annat ett kallblodslopp (V75-4) med fullt fält. Möjligt att det kan vara dags för Järvinn S.K. att vinna. Ledning runt om möjligtvis? Eller är kanske starke Sundbo Nova med Björn Goop i sulkyn för tuff?

Tipsredaktör: Ulf Nilsson.

***

V75-1 – Klass II, 2.640 meter voltstart

Lång distans och flera av deltagarna är oprövade över distansen, vilket gör det hela svårbedömt. No Pressure har visat fin form vid segrarna och senast efter tidig spets. Läget bör betyda en fin resa och kanske spets? Nu är det helt nytt med lång distans och ovisst hur distansen passar. Springspårens Lefty Gun och Matter Håleryd lär båda vara ute efter ledningen och spetsstriden blir viktig att försöka lösa i veckan. Wilson Knight brukar ta ledningen då han har framspår och kan leda runt om. Digital Eye visade inget extra senast, men var duktig i starterna före det.

***

V75-2 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

Viking Brodde galopperade innan bilen släppte iväg fältet i lördags och det var inte helt oväntat då Timo Numos bidrag gjort så även tidigare från spår ett bakom bilen. Han kom sedan tillbaka klart bra och nu är läget betydligt lugnare för felfri avgång. Viking Brodde lär spurta ner de flesta och kanske alla. Nu anmäld med bike dessutom. Summit In Sight och Eddy West är två andra mycket kapabla hästar, men båda dras med jobbiga utgångslägen. Van Gogh Z.S. har däremot ett fint startspår och kan öppna bra bakom bilen. Vann för tre starter sedan och då från spets.

***

V75-3 – Gulddivisionen, 1.640 meter autostart

Milliondollarrhyme är en topptravare som ofta är ute i stenhård konkurrens. Nu kör Erik Adielsson för första gången och det kan mycket väl bli spets. Håller hästen sig någorlunda lugn så kan det mycket väl hålla hela vägen och kort distans som nu passar fint. Nadal Broline vinner inte så ofta längre, men han är bra och läget är fint. Inti Boko får starta tätt nu efter sin långa frånvaro. Han höll starkt i comebacken senast och har han tagit loppet på rätt sätt så blir den forne Kriterivinnaren spännande här. Makethemark har sett fin ut på slutet. Bör vinna lopp snart och det kan vara dags här i ett skiktat lopp. Läget är dock jobbigt.

***

V75-4 – STL Kallblodsdivisionen, 1.640 meter voltstart

Järvinn S.K. spetsade senast för att sedan släppa ledningen och sedan gå i mål med sparade krafter. Fint läge här med springspår och åter med Örjan Kihlström i sulkyn. Tidigt bud. Bol Brage har haft flyt med spårlottningen och från bricka ett bör det bli en fin resa och han bör hävda sig fint. Sundbo Nova får Björn Goop upp. Han har kört hästen två gånger tidigare med en seger och en andraplats som följd. Hästen är stark och uppgiften spännande. Moddson har lopp i kroppen. Han har fint kunnande, men också ett svårt startspår. Senast i comebacken  blev det galopp från samma spår som nu. Nordby Fröy löper bra och kan räcka även om det är jobbiga förutsättningar.

***

V75-5 – Klass I, 1.640 meter autostart

Perpetuate vann helt överlägset senast och visade toppform. Reijo Lijlendahl visar mycket fin fom på flertalet av stallets hästar och vann bland annat V75-lopp i lördags. Condior var tvåa från ledningen i V75 näst senast och fick aldrig chansen från rygg ledaren förra gången. Kan leda detta runt om då han öppnar raskt. Illfindmywayhome har bra fart i kroppen och Daniel Redén vann två lopp inom V75-spelet i lördags. Illfindmyayhome har taigt nästan alla segrarna från tidig tätkänning och utgångsläget här känns inget vidare. Kort distans dessutom. Gerris Trix springer snabba tider och bör hävda sig väl om det klaffar med positionerna från bakspåret.

***

V75-6 – Sommartravet final, 2.640 meter voltstart

Cyber Lane kommer från en mersmakande andraplats bakom Who´s Who i Hugo Åbergs Memorial och nu ser uppgiften klart tilltalande ut. Han bör spurta ner de flesta och är ett givet bud. Missle Hill visade inget extra senast, men kan bättre än så. J.J.Stitch kan spåra länge och Pinto Bob är i fin form. Evigt unge On Track Piraten hade sparat i mål senast och gör alltid sitt. Det vore ju onekligen en spektakulär seger om Piraten vann V75 på hemmaplan.

***

V75-7 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

Frodo S. vann enkelt från ledningen senast och det kan bli samma visa här då läget är så pass fint. Cyrano de B. övertog taktpinnnen i ett tidigt skede senast och sedan var loppet över. Han duger fint på nytt. Cash Cowboy fungerade inte som bäst senast, men är tidigt bud från spets om allt är som det ska. Tale of Jacks är anmäld barfota bak och kan vara intressant från sitt fina läge. Senast blev det för tufft. Vine Vision avslutade fullt bra bakom Cyrano de B. senast och kan spurta rejält.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Kort upplopp – två spetsspikar

Av
Tipsredaktör
Upplåst för dig som är prenumerant
Erv Zet och Örjan Kihlström vid en tidigare triumf. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Erv Zet och Örjan Kihlström vid en tidigare triumf. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Hagmyren utanför Hudiksvall, med jackpot som krydda står som V75-värd och noterbart är att banan har ett mycket kort upplopp. 161 meter är upploppets längd och det är mycket svårt att hämta in längder sista biten. Ledningen är en mycket bra position att ha i trav och inte minst på Hagmyren.

Vi spelar också med två singelstreck som vi tror ska ha goda möjligheter att nå den åtråvärda ledningen. Vi åsyftar Erv Zet i V75-5 som bör vara bra nog för att segerstrida även den tunga vägen samt The Bald Eagle i V75-7, vilken också tål att göra en del grovjobb under resans gång. Spets skulle dock underlätta för båda.

Spets kan nog vara lösningen även i gulddivisionen (V75-3) och den som når spets av From the Mine och Click Bait är favorit till att vinna. Skulle loppet bli konstigt/annorlunda  kört så kommer ytterligare ett par spurtstarka hästar in i loppet och vi kryddar systemet med några till.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson

Följ den här länken för att spela V75 Tillsammans med Sulkysports andelssystem.

Här är startlistorna till lördagens V75-omgång.

Avd 1 – Silverdivisionen, 2.140 meter, autostart

 • En bra silverdivision inleder V75-omgången. Morotai Degato är Oskar Kylin Blom snudd på oförskämt nöjd med. Visst är det lättare att sticka ut hakan då man inte kör själv och Oskar Kylin Blom är också en glad och positiv kille. Vi har dock förståelse för hans tro och läget är perfekt. Senast blev Morotai Degato hängande från start och fick backa ner i kön för att slutligen gå i mål med krafter kvar. Intressant med Erik Adielsson upp och tidig spets kan det bli.
 • Born Unicorn är riktigt bra. Senast blev det galopp då hästen utrustades med bike. Örjan Kihlström tror inte att hästen galopperade på grund av vagnbytet, men nu blir det i alla fall vanlig vagn igen och hästen brukar inte galoppera. Däremot brukar han prestera starkt och detta är ett givet bud.
 • Tabasco C.D. är också mycket rejäl och nu blir det Björn Goop upp för första gången och det är helspännande. Hästen krigade berömvärt senast.
 • Even´s Cool Boy avslutar bra men senast kom luckan lite väl sent och han hann aldrig bli helt tömd. Blir farlig med rätt resa i draget.
 • Viking Brodde är kapabel och fick en på tok för jobbig resa senast. Innerspår bakom bilen på Hagmyren är lite kruxigt och Timo Nurmos häst behöver lite flyt. Viking Brodde har startgalopperat ett par gånger från spår ett bakom bilen men även spetsat vid ett tillfälle.

Rank:

A: 2-5-9-4 B: 1-10-7-6 C: 8-11-3-12

Spetsstriden: Vacqueyras är rejält snabb då han är på rätt humör och körs ofta i spets. Tufft emot här och vi får se hur upplägget blir. Morotai Degato kan lägga iväg rätt bra och med Erik Adielsson upp kan det bli tidig spets.

***

Avd 2 – STL  Kallblodsdivisionen, 2.40 meter, voltstart

 • Tekno Viking är ute efter sin femte seger i följd och det är mycket möjligt att Jan-Olov Perssons (han låter nöjd) häst bygger sitt staket här och grejar segern på hemmaplan. Hästen har tidigare visat osäkra tendenser, men har nu alltså uppträtt stabilt och bra och vunnit med sparade krafter. Han har ett bra utgångsläge här och det ser ut att  kunna bli tidig spets och det skulle givetvis underlätta en hel del. Vi litar ändå inte fullt ut på hästen och det saknas inte motstånd.
 • Vi tippar Höstbo Elis som var på väg att snabbstarta senast, men det blev galopp. Hästen svarade sedan för en mycket strong upphämtning och var gått gåendes då det blev ny galopp. Nu är hästen anmäld barfota runt om och skulle Höstbo Elis kunna köra till sig ledningen så skulle det vara mycket intressant. Han rensar gott och är ett spännande streck.
 • Tangen Frikk och Kalmar hade en fin fight senast där Tangen Frikk kunde sätta nosen först. Detta trots en resa utvändigt Kalmar och Tangen Frikk var mycket rejäl.
 • Kalmar provar lång distans för första gången och det är nog inget plus på det. Har annars fått ett par lopp i kroppen och Kalmar har hög grundkapacitet. Vi har ändå ingen bra känsla för Kalmar över lång distans och står över.

Rank:

A: 3-8-10 B: 6-7-4-1-9-5 C: 2-12-11

Spetsstriden: Klack Nova står ensam på startvolten och spetsar givetvis. En offensivt körd Tekno Viking kan öppna rätt bra från sitt springspår 20 meter bakom och tidigt nå tät. Höstbo Elis kan tänkas vara ute efter spets. Såg ut att öppna bra senast innan galoppen kom. Kalmar är också rask.

***

Avd 3 – Gulddivisionen, 1.640 meter, autostart

 • From the Mine strider som en tiger från spets och här kan det bli ledning runt om över den korta distansen. Vi är ändå inte säkra på att formen är tillräckligt vass i denna konkurrens och dessutom är innerspår kruxigt på Hagmyren. M.T.Insider är ju också grymt snabb från start och kan spetsa för att släppa.
 • Click Bait kan få överta taktpinnen om M.T.Insider spetsar och då är det plötsligt fördel denne. Stefan Melanders häst är ett tidigt streck och spikbud om man tror på det scenariot. Vi håller ändå From the Mine som spetsfavorit.
 • Inti Boko gör comeback och detta är ju en högkapabel häst i grunden som bland annat vunnit Kriteriet. Det är bra träningsrapporter och Timo Nurmos hästar brukar kunna prestera starkt direkt även om det är tuffare att komma ut i hög klass och topprestera.
 • Diamanten är också mycket kapabel och han avslutade bra senast och får ett streck.
 • Esprit Sisu var inte som bäst senast från spets men är normalt vassare än så och Daniel Wäjerstens hästar är farliga att nonchalera. Det kan gå och han är anmäld barfota runt om nu.

Rank:

A: 1-8 B: 10-9-5-7-3-2 C: 6-12-11-4

Spetsstriden: From the Mine brukar spetsa och är vår spetsfavorit. Skulle sylvasse M.T.Insider ta sig förbi så är det troligt att Click Bait får överta. Spetshästen har fördel och dessa två blir våra två A-hästar.

***

Avd 4 – Diamantstoet, 2.140 meter, voltstart

 • Rapunzel har segrat tre gånger och vinsterna är tagna från spets. Med Erik Adielsson i vagnen och inga bakspårhästar på startvolten så måste spetschansen vara stor. Senast fick hästen sent fritt och hann aldrig springa sig trött. Ledningen på Hagmyren är guld värd och vi tippar. Nu anmäld barfota runt om och det blir i så fall  för första gången.
 • Stallkamraten Alexi Quick är härdad i tuffa gäng och Björn Goop kör henne själv. Kan visa sig bäst och vinna här.
 • Xanthis Fantasy bör få en fin resa från sitt spår. Skötte sig fullt bra i kval till Stochampionatet senast.
 • Digital Class har ingen lätt uppgift med sina tillägg men hon tävlar bra och kan vinna på sin hårdhet.
 • Madame af Djupmyra avslutar rejält och är en outsider.

Rank:

A: 7-9 B: 1-15-10-12-6-13-3 C: 4-11-14-5-2-8

Spetsstriden: Rapunzel med Erik Adielsson och springspår är klara spetsfavoriter. Xanthis Fantasy provar att ta emot.

***

Avd 5 – Klass II, 1.640 meter, autostart

 • Erv Zet har hunnit med att visa gott kunnande och är fortfarande i låg klass. Övertygade vid segrarna och senast blev det en tuff resa i V75 och hästen höll farten mycket starkt. Örjan Kihlström pratar gott om Erv Zet och man hör på honom att han gillar hästen. Erv Zet kan öppna bra och här ser det ut som tidig spets då ingen lär bråka. Som bonus blir det dessutom barfota runt om denna gång och han var extra fin på den balansen näst senast. Han har vettig chans även den tunga vägen men spets underlättar och vi spikar.
 • Thelma M.M. är en fin häst som nu är uppåt i form och läget är jättebra. Kan speeda vasst och ett farligt skrällbud om favoriten sviker.
 • King Kong är en flott häst med bra kunnande, men alla segrarna är tagna efter tidig tätkänning och han är inte helt bekväm bakifrån så läget är en minusvariant.
 • First Love M.L. är formstark men det blir tuffare nu.
 • Nomo kan en del, men det blir tufft härifrån över kort distans då hästen inte är så snabb i fotarbetet.

Rank:

A: 6 B: 2-9-4-11-7-1 C: 3-8-10-12-5

Spetsstriden: Erv Zet öppnar bra och lär tidigt vara placerad i tät. Vi ser ingen som bråkar invändigt.

***

Avd 6 – Klass I, 2.140 meter voltstart

 • Titan Yoda är en flott häst som dessutom kan prestera på hög nivå. Visade återigen sin fina inställning senast och plockade ner favoriten Napoleon Cash till slut. Titan Yoda har tidigare visat en del osäkra tendenser, men har blivit lugnare och verkar lita mer på sig själv efter flytten till Jennifer Persson men femtespåret är ändå inte bra.
 • Gazza B.R. från spets blir farlig då Björn Goop kan hålla igång det mesta till seger från tätposition. Speciellt över det korta upploppet på Hagmyren. Hans häst kan också en hel del, men har kanske inte visat superformen även om den är hygglig.
 • Trumpie har också ett fint läge och var klart posiitv vid segern senast.
 • Borboletta bombade till spets senast och släppte ingen över bron. Nu är det längre distans och framför allt ett snävt fjärdespår att brottas med.
 • Dont Be Weak är stark och bra och Tattoo Avenger farfylld. Dessa får också plats på vår bong.

Rank:

A: 5-6-3 B: 4-2-11-8-9-1-7-12-10

Spetsstriden: Gazza B.R. med Björn Goop från innersta och bästa springspåret är spetsfavoriter. Trumpie försöker utmana.

***

Avd 7 – Bronsdivisionen, 2.640 meter, autostart

 • The Bald Eagle heter vår vinnare och avslutande spik i omgången. Tanken är att The Bald Eagle ska sno åt sig ledningen, vilket bör vara loppavgörande. Det finns inte så många startsnabba hästar med i detta stayerlopp och ett par av spetskonkurrenterna bör vara nöjda med rygg på vår spik. The Bald Eagle hade sparat i mål näst senast och vann på rejält sätt förra gången och han är stark och bra. Han biter ifrån sig utmärkt från tät och upploppets längd på Hagmyren har vi ju lärt oss.
 • One Kind of Art kan vara den som utmanar om såväl spets som seger, men han är lite spänd första biten. Höll annars mycket bra efter att ha körts till spets i elak fart senast och är duktig.
 • Barolo Roc höll positivt i V75 senast och blir allt bättre. Svårbedömt var han hamnar från bricka ett. Har krånglat bakom bilen tidigare.
 • Lets Go Ernie kommer in i matchen vid hårt tempo.
 • Otroligosåfin är också kapabel och får Ulf Ohlsson i sulkyn. Läget är dock minus för denna häst och Lars-Göran Söderberg ligger lite lågt.

Rank:

A: 3 B: 2-1-9-10-4-7-11 C: 12-5-6-8

Spetsstriden: Vi tror att The Bald Eagle öppnar snabbast utan att vara jättesnabb och har god spetschans. One Kind of Art kan utmana men denne kan vara lite spänd första stegen.

***

Fakta

V75-Systemet 31 JULI

V75-1: 1,2,4,5,9 (10-7)
V75-2: 3,8,10 (6-7)
V75-3: 1,5,8,9,10 (7-3)
V75-4: 1,7,9,10,12,15 (6-13)
V75-5: 6 Erv Zet (2-9)
V75-6: 2,3,4,5,6,11 (8-9)
V75-7: 3 The Bald Eagle (2-1)

2700 rader/1.350 kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Spikar som stortrivs i Boden

Av
Tipsredaktör
Upplåst för dig som är prenumerant
Tangen Haap. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Tangen Haap. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

V86-cirkusen drar rejält norrut denna vecka då Boden är värdbana. Bodenovalens underlag brukar vara rejält hyllat av de aktiva och vi noterar att upploppet är rätt så långt med sina 200 meter.

Att gissa utdelningar brukar vara ett rätt så meningslöst tidsfördriv, men Boden-omgången ser rätt så skiktad ut och vi har ingen jättekänsla att utdelningen ska rusa iväg. Det är dock fortfarande V86 vi pratar om och det behövs inte mycket för att utdelningen ska sticka iväg och vi gör ett allvarligt försök. Med träff på någon (några) skrällar så kan det bli bra.

Då krävs det också att Leave Your Sox On (härdad i betydligt tuffare gäng) och Tangen Haap (också härdad samt stortrivs i Boden) löser sina uppgifter och det räknar vi lugnt med. Där har vi singelstrecken i omgången. Noterbart att tillsammans har våra två singelstreck elva segrar av 14 möjliga på Bodentravet.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson

Följ den här länken för att spela V86 tillsammans i Sulkysports andelsspel.

Här är startlistorna till kvällens V86-tävlingar.

Troliga och roliga

 • Leave Your Sox On (V86-1) var duktig vid segrarna och fullt godkänd i V75 i sina två senaste starter. Senast efter en strulig löpning.  Nu ser motståndet och uppgiften klart överkomlig ut och över den långa distansen kan Ulf Ohlsson sätta in attacken och avgöra då det passar. Det tror vi.
 • Helix (V86-2) heter vår förstahäst i omgångens kanske mest svårlösta lopp. Vår etta vann trots tung resa näst senast men var inte på samma humör senast. Är lite ojämn av sig men Magnus A Djuse upp samt barfota bak och bike nu borde vara klara humörhöjare. Helix duger fint  i denna omgivning och för den som vill chansspika sig ur ett streckkrävande lopp så kan detta vara en intressant lösning.
 • Tangen Haap (V86-3) står mycket bra till i detta lopp och han brukar besegra sin värste antagonist Don Viking. Tangen Haap är lite speciell av sig i humöret men  trivs utmärkt på Bodentravet där han har fem segrar av sex. Mycket god vinstchans i ett skiktat lopp med få segeraspiranter.
 • Gurra Palema (V86-5) smågillas och Sandra Eriksson vinner lopp mest hela tiden. Hästen går rejält till slut och ska vara ännu bättre nu än senast. Bör duga fint i denna omgivning och vår förstahäst. Det är anmält barfota fram och med bike och det låter mumma.
 • Bowling de Luxe (V86-6) är en skön typ som vi tror har framtiden för sig. Har svårt läge och har varit struken efter senast men Daniel Wäjersten brukar inte slarva med träningen och vi tror att hästen gör en bra insats. Bowling de Luxe har väl saknat lite snabbhet i benen men blir allt kvickare och kan absolut fälla allt över Bodens rätt långa upplopp.
 • Il Duce Boko (V86-8) har svarat för ett par mycket rejäla insatser tidigare och gör nu helintressant debut hos Daniel Wäjersten. Kommer från mycket skicklige Conard Lugauer men den nya regin och miljöombyet är ändå klart spännande och vi tror vi får se en helgjuten insats ikväll. Hästen har varit fin i ett banjobb och det låter bra från stallhåll. Givet bud trots ett par bra hästar emot.

Betrodda som lever farligt

 • Samaras K.M.E. (V86-1) har visat mycket bra form och körs av Sandra Eriksson som brukar vara livsfarlig att nonchalera. Vi tror ändå det blir för att tufft att stå emot vår vinanre i loppet och avstår streck på Samaras K.M.E.
 • Ladybug Lara (V86-2) gör det hyggligt men det slår inga gnistor om henne. Blir rätt så hårt betrodd med Ulf Ohlsson i vagnen men från bakspår är det bara en av flera i ett öppet lopp.
 • Don Viking (V86-2) är ett av våra bättre kallblod och gös sällan en dålig insats. Sandra Eriksson som kusk gillas också och visst bör det bli ett tätplats i ett lopp med ojämn kvalité. Vi tror emellertid att Tangen Haap är för bra och vinner. Om Don Viking vinner bränner vi chansen att få alla rätt,
 • M.T.Oberon (V86-5) blir hårt betrodd i loppet och visst kan det gå vägen då hästen har en bra avslutning. Är dock inget vidare första biten av loppen och brukar få göra en del grovjobb själv under slutvarvet. På en snabb Boden-juli-bana bör det bli svårt att komma in i matchen och hinna avgöra.
Fakta

V86-förslaget Boden 28 juli

V86-1: 8 Leave Your Sox On (7,5)
V86-2: 1,2,5,9,10,11,12,13 (3,7)
V86-3: 9 Tangen Haap (8,3)
V86-4: 1,7 (4,3)
V86-5: 1,2,3,4,5,9,10,11,12 (6,7)
V86-6: 3,4,5,8,10,11 (9,7)
V86-7: 2,5,7 (6,9)
V86-8: 2,5,6,9 (1,12)

10.368 rader / 2.592 kronor