Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Raka vägen gånger två

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Robert Bergh-tränade Vikens High Yield nyttjas som en av två singelstreck. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Robert Bergh-tränade Vikens High Yield nyttjas som en av två singelstreck. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Torsdagskvällens favoritkavalkad i Halmstad gör att lördagens omgång stärks upp med jackpot-pengar. Prognosen säger att en ensam vinnare kan lägga beslag på 35 miljoner kronor, men vi ska ärligt erkänna att vi är tveksamma till om någon kommer stå där själv med hela ”gottepåsen”.

Nej, det finns flera favoriter i omgången som känns starka och vi spikar bland annat två favoriter trots att det tar emot.

Vikens High Yield (V75-1) och Cyber Lane (V75-3) har båda lämpliga uppgifter framför sig och ska ha god chans att leda respektive lopp från start till mål.

Omgångens mest öppna lopp bedömer vi Wången Cup-finalen (V75-2) till att vara. Vi streckar drygt halva fältet och hoppas att någon kantboll kan komma in i matchen i vad som kan bli en överpacad historia.

Här tar du del av startlistorna till Halmstads lördagstävlingar.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Silverdivisionen, 2.140 meter voltstart

 • Vikens High Yield bedömer vi till att vara en aning ojämn, men nu har han gjort två bra insastser i följd och verkar vara inne i ”zonen”. Sjuåringen avslutade mycket starkt bakom Upstate Face näst senast i Östersund och fick i lördags fast med gott om krafter kvar efter att Robert Bergh chansat invändigt. Täta starter har rent historiskt inte varit något problem för den här hästen och från innerspår bedömer vi honom ha god chans att leda från start till mål.
 • Can Lane galopperade efter 200 meter i Östersund och fick aldrig visa den dagen vad han kunde. Innan det har hästen gjort topprestationer utan att få något direkt gratis och tävlar han på den nivån här så har han alla chanser att blanda sig i tätstriden.
 • Racing Ribb satt faktiskt fast med sparade krafter i Kalmar trots en tidig galopp och tuff väg fram till dödens innan han blev avlöst. Skulle han komma förbi Vikens High Yield direkt blir Racing Ribb svårslagen, men vi är rädda för att det kan bli många ben på honom om han ska skickas iväg med full kraft från springspåret och det blir kamp gentemot Vikens High Yield.
 • Zio Tom Jet vann från ledningen senast i Kalmar och från den positionen gör han sina allra bästa lopp. Från spår två i voltstart och med en rask häst på insidan blir det svårare att nå den positionen och vi kan se Magnus A Djuse vika ner i vinnarhålet.
 • Jaques Noir fick för långt fram i Kalmar, men spurtade helt okej som sjua via 1.10,5 sista 800 meterna. Åttaåringen är bra när han får spara speeden lite längre och utgångsläget mer passande än vad som var fallet senast i Kalmar.

Rank:

A: 1 B: 10-6-2-3-7 C: 8-5-11-12-4-9

Spetsstriden: Vikens High Yield utmanas av Racing Ribb, men vi säger fördel för den förstnämnde och bygger vårt tips på det.

Avd 2 – Wången Cup, final – 2.140 meter autostart

 • Condior tycker vi ska vara favorit i det här loppet även om vi streckar på friskt och kan se honom förlora. Han körs av en för sammanhanget mycket bra kusk och gjorde dessutom en stark insats senast i Boden där han inte var slagen med ”några mil” som femma trots en del jobb själv på vägen. Femåringen är startsnabb och lyckas han nå ledningen utan att det kostar för mycket blir han svårfångad.
 • Lucky Truc är dock en värdig utmanare. Han kördes snällt i comebacken senast på Åby, men gick med full fart upploppet ner och visade att han är i bra slag redan nu. Denna gång är hästen anmäld barfota runt om och blir så även fallet i allvarets stund så är det första gången han tävlar på den balansen. Victor Rosleff jagar revansch bakom fyraåringen efter att kört galopp med – mer eller mindre – segern klar bakom hästen i ett V75-lopp i februari.
 • Mystic Mom fick omöjligt långt fram senast i Vaggeryd, men avslutade jättebra som fyra lite i skymundan. Han gick 1.10,5 sista varvet den dagen och även om spår 15 givetvis är bekymmersamt i en spårtrappa sommartid så kan vi se honom hinna fram med lite flyt under resans gång.
 • Shapes fick en tuff inledning senast i Årjäng och såg slagen ut när galoppen kom in mot upploppet. Dessförinnan har hon visat riktigt bra form och skulle Ludwig Wickman lyckas hitta ner vettigt med henne här så är vi inte alls främmande för att Shapes kan blanda sig i striden.
 • Roller Coaster Ås återkommer efter sex månaders tävlingspaus. Femåringen tappade travet i vinterns starter och kan ha mått gott av en viloperiod. Vid segern i Eskilstuna i november övertygade han stort trots grovjobb och det här är ingen tokig häst alls i grund och botten.

Rank:

A: 7-10-15 B: 8-13-5-14-3-9-4 C: 6-12-2-11-1

Spetsstriden: Mycket talar för att raske Condior kommer förbi Goin To The Limit. En häst som skulle kunna häxa i spetsjakten är Allevil Rek om det blir effekt med barfota och jänkarvagn.

Avd 3 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

 • Cyber Lane blev bortlottad i sitt Elitloppsförsök som dessutom blev tempofattigt. Det var – kort och gott – godnatt för honom när loppet utvecklade sig på det viset och vi fäster ingen som helst vikt vid att han ”bara” blev sjua den dagen. Gången innan vann han Copenhagen Cup på ett mycket övertygande vis från ledningen och konkurrensen den gången var tuffare än de hästar han stöter på i detta lopp. Från innerspår ska spetschansen vara mycket god och vi gillar därtill att hästen är anmäld barfota runt om.
 • Short In Cash har återfallit gamla galoppsynder i de senaste starterna även om felstegen kommit vid lite olika tillfällen och det inte går att påstå att man kan se något specifikt mönster. Upphämtningen senast i Kouvala bakom topphästar var dock magnifik och travar bara sjuåringen kan vi se Björn Goop vara offensiv och kanske rentav ta dödens med honom i ett tidigt skede.
 • Heart of Steel såg ut att ha det kämpigt i slutkurvan senast i Kalmar, men fick upp farten fint över upploppet och spurtade in som tvåa bakom omöjlige Cokstile. Att Örjan Kihlström kör denna gång är givetvis inte negativt, men samtidigt är det svårt att peka ut hur hästen ska gå segrande ur det taktiska spelet med Cyber Lane på insidan.
 • Forfantone Am fick gå i andraspår i Kalmar och då var det svårt att bjuda topptrion på en riktig match. Med Stepping Spaceboy struken på insidan skulle det kunna vara läge för Torbjörn Jansson att vika ner i rygg på Cyber Lane och då ökar segerchansen.
 • Generaal Bianco ser formstark ut och har gått ganska bra i de senaste starterna, men det är lite si och så med moralen när det drar ihop sig på allvar.

Rank:

A: 1 B: 11-4-3-7 C: 5-6-12-8-10-9

Spetsstriden: Med Stepping Spaceboy struken ska det inte vara några som helst problem för Cyber Lane att hålla upp innerspåret.

Avd 4 – Klass I, 2.640 meter voltstart

 • Flirting Diamond har övertygat så pass mycket på oss att vi väljer att tippa honom etta i det här loppet trots att han inte startat sedan Elitloppshelgen. Vid Klass II-segern på Åby den 8 maj var han strålande bra med en 1.10-avslutning sista 800 meterna och i finalen slutade han trea trots att han fick göra jobbet själv sista 900 meterna i tredjespår. Hästen har varit lite ojämnt startsnabb, men kan lägga iväg så pass hyggligt ”rätt dag” att han åtminstone ska kunna få en position i främre träffen.
 • Encore Cloc har gjort två starter i Steen Juuls regi och verkligen övertygat. Första gången höll han stången gentemot Eros Zola trots en snabbt öppning och senast kunde han gå undan till väldigt enkel vinst efter att avvaktat den initiala körningen och tagit över i skede två. Hästen är bra – om den saken råder ingen tvekan – men det här är ett steg upp vad gäller motstånd.
 • Ol Dono Lengai skulle ha varit med i Harper Hanovers lopp, men ströks tidigt under veckan. Han gjorde nyligen comeback i Berlin och vann enkelt i beskedlig omgivning. Hästen ger ett lite ”segstarkt” intryck och brukar gå hela vägen in i mål. Nu när det åter ska bli barfota runt om så ska chansen öka att han verkligen kan hinna med även på en snabb sommarbana.
 • Dream Creation blir vår fjärde A-häst och sista streck på systemet. Han hade inga problem att avgöra senast i Mantorp efter att fått spara speeden tills slutkurvan och såg verkligen obrukad ut över målgången. Bakspår över lång distans går att leva med och är han lika fin på nytt så kan hästen absolut blanda sig i segerstriden med minsta klaff.
 • Jaxon V.S. har inte riktigt mött hästar från ”översta hyllan” vid de senaste segrarna och vi tycker det är ett steg upp för honom att vinna mot de här motståndarna även om han ser bättre ut just nu än någonsin tidigare.

Rank:

A: 3-6-7-10 B: 2-1-8 C: 9-11-12-5-4

Spetsstriden: På sin voltstartsorutin är Encore Cloc svårbedömd, men hästen känns kvick i benen och bör vara med på noterna. Här gäller det dock att pricka för vi tror inte att Robert Bergh släpper välvilligt med Baron Frontline om han frontar utan att det kostar något särskilt.

Avd 5 – Klass II, 2.140 meter autostart

 • Amalencius B.B. är något av en vinna eller försvinna-typ, men hans högstanivå är det verkligen inget fel på. Vid de två senaste segrarna har han tagit ledningen och inte varit nära att lägga de loppen. Bland annat höll han ifrån sig duktige Versace Face på ett övertygande vis vid segern i april. Då vi håller honom som spetsfavorit i det här loppet så blir han vårt tipsval från ett perfekt utgångsläge.
 • Howdy Quick fick göra allt jobb själv under slutvarvet i Kalmar, men höll mycket bra till tredjeplatsen. Nu aviseras det skoryck på alla fyra hovar samt helstängt huvudlag. Den kombinationen tror vi kan göra mycket god effekt på den här hästen, men det räcker knappast till att hålla upp ledningen från innerspår. Oavsett vilket så ska Howdy Quick räknas tidigt för det här kan absolut vara fältets bästa häst.
 • Versace Broline hade full kontroll på loppet framme i ledningen senast och vann mycket enkelt. Det låter på Joakim Lövgren som att han verkligen gillar den här hästen och Amalencius B.B. galoppera i den intiala körningen så är det sannolikt Versace Broline som anför fältet.
 • Global Beware har gjort två starter i år, men de har skett med visst mellanrum. Nu blir det tätare matchning och det tror vi kan föra fram honom ytterligare. Helt omöjligt är det inte att han kan komma förbi de invändiga och senast höll han från en så pass bra häst som Zacapa U.S. på ett starkt vis.
 • Rio Alta Wine var chanslös att komma till från köposition senast i ett Breeders Crown-försök. Även om det är tuffa hästar med även här så går han ner lite i klass, men det är självklart inte spår tolv man vill börja jobba ifrån denna tid på året…

Rank:

A: 2-1-3-4 B: 12-11-6-8 C: 9-5-10

Spetsstriden: Här kommer det bli körning mellan de lägesgynnade A-hästarna. Howdy Quick räknar vi bort i spetsjakten, men Amalencius B.B. bör ha vettig chans att hålla ut Versace Broline och Global Beware med hjälp av solfjäderseffekten.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Rackham håller vi kär och nu talar mycket för att han gör sitt sista framträdande i bronssammanhang. Femåringen skulle ha varit med i Kalmar den 27 juni, men var struken på grund av feber den dagen. Nu är han snabbt tillbaka i startlista och det tolkar vi som att hästen snabbt återhämtade sig. Christoffer Eriksson verkar ha landat i att hästen är effektivast när han får anfalla bakifrån och vi tror inte att han är det minsta intresserad av att ge sig in i den initiala kampen här som dessutom kan bli utdragen.
 • Laradja Vrijthout fick öppna ganska tufft i Kalmar över full väg och vi tycker inte det var något att säga om att han fick släppa Easy Cash förbi sig sista 50 meterna. Nu är det sprinterdistans som gäller och dessutom ska Conrad Lugauer utrusta hästen med en jänkarvagn vilket inte känns mindre intressant.
 • Oscar L.A. gjorde ett heroiskt lopp i Kalmar där han fick tillbringa de sista 1.300 meterna i tredjespår. Det ska nästan inte gå att vara med i striden med tanke på ett sådant upplägg, men Oscar L.A. tog verkligen och kämpade hela vägen hem till mål. Denna gång är det ett besvärligt åttondespår som han ska hantera, men kommer han ner i ett okej läge så är han absolut bra nog för att strida.
 • Astronacente Zac är allra effektivast när han får löpa ut i ledningen och vi räknar kallt med att Björn Goop gör allt som står i hans makt för att hålla upp innerspåret.
 • Quite E.Wood stod knepigt till senast i Kalmar och kom aldrig riktigt in i det loppet även om han avslutade bra i skymundan. Lördagens utgångsläge är betydligt bättre och hästen är i riktigt bra form!

Rank:

A: 3-5-8 B: 1-2-4-6-7-10-11 C: 9-12

Spetsstriden: Många snabba och vi är inte alls så säkra på att Astronacente Zac kan hålla ut Get Ready On Tour samt Larada Vrijthout.

Avd 7 – Diamantstoet, 2.640 meter autostart

 • Lovely O.O. väljer vi att chanstippa i avslutningen. Det femåriga stoet gjorde en mycket bra insats som tvåa i Boden trots spår på vägen, men hade inte riktigt sin bästa dag senast utan galopperade dubbelt. Med bilstart är hon inte alls oäven från början och även om hon knappast frontar av egen kraft så kan vi se Robert Bergh lyckas köra sig till tät med stoet i skede två. Utspelar sig loppet på det viset så är Lovely O.O. svårfångad.
 • Chicharita har tagit sex raka segrar, men samtidigt samlat på sig mycket pengar på kort tid. Senast på Vermo fick hon 300.000 kronor på ett bräde och hon fick det för att besegra jämngamla, finskfödda stokamrater. Det här är något annat som hon ställs inför här, men samtidigt är hästen så pass bra att vi kan se henne lösa uppgiften.
 • Gitte Silvåkra fick omöjligt långt fram senast på Solvalla, men avslutade väldigt bra som fyra via 1.11,3 sista varvet. Spår tio i en spårtrappa är kittlande och hon har alla chanser att komma igenom vettigt från start med rygg på två startsnabba hästar.
 • Kali Smart vann Fyraåringseliten för ston på vad som där och då var nytt svenskt rekord. Det här stoet tycks bara lyfta mer och mer när hon ställs inför utmaningar, men med de snabba pengar hon fick i senaste loppet är hon nu förpassad till tredje ledet. Därifrån kan det bli för långt fram eller krävas en för mäktig insats för att det ska kunna vara möjligt.
 • Miracle Tile såg fin ut som fastlåst senast på Solvalla. Skulle hon få rygg på Chicharita eller Kali Smart på slutrundan så tar hon många över upploppet.

Rank:

A: 2-12-10 B: 14-15-8-7-11-1-3 C: 13-9-6-5-4

Spetsstriden: Greta Sisu och Digital Pro tror vi är raskast initialt, men v säger fördel för den förstnämnda. Över 2.640 meter kan vi se MIka Forss söka rygg i skede två och att Robert Bergh snabbare sig fram med Lovely O.O. och övertar.

Fakta

V75-SYSTEMET HALMSTAD 10 JULI

Avd 1: 1 Vikens High Yield (10,6)
Avd 2: 3,5,7,8,10,13,14,15 (9,4)
Avd 3: 1 Cyber Lane (11,4)
Avd 4: 3,6,7,10 (2,1)
Avd 5: 1,2,3,4 (12,11)
Avd 6: 1,2,3,5,8 (4,6)
Avd 7: 2,10,12,14,15 (8,7)

3.200 rader /1.600 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Spiken går ner i klass

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Roger Walmann-tränade Sidney Celeber och Kim Eriksson vid triumfen på Solvalla den 20 juli. Foto Adam Ström/Stalltz.se
Roger Walmann-tränade Sidney Celeber och Kim Eriksson vid triumfen på Solvalla den 20 juli. Foto Adam Ström/Stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är mångas favoritbanor som delar på onsdagens V86-omgång. Solvallas fyra lopp och Åbys fyra dito utgör det stora streckspelet och vi hämtar ett singelstreck på vardera bana.

Anrika fyraåringsloppet S:t Leger (V86-3) har inte lockat fullt fält utan det är blott åtta deltagare som gör upp över tre volter.
Som vi läser loppet vinner Robert Berghs Samson starten och därifrån gjorde han ett topplopp i näst senaste starten på Åby. Har han skakat av sig det misslyckade Derbykvalet så tror vi på leverans.

Någon Derbyfinal blev det inte heller för Sidney Celeber (V86-8), men någon extra veckas ledighet kan bara gjort honom gott då han var aningen sämre i just derbykvalet.
Dessförinnan har han gjort två riktiga toppinsatser och när han nu går ner i klass åter så tror vi att han är redo för en ny seger bara han slipper göra allt jobb själv på ledarens utsida.

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till Solvalla och Åbys tävlingar.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Niky Flax (V86-1) gick starkt i Frankrike under vintern. Han kördes på väntan i återkomsten på Axevalla och avslutade riktigt bra som trea via 1.09,5 sista 800 meterna. Här har han ett perfekt utgångsläge för att kunna få en fin position i främre träffen; sannolikt kan det bli vinnarhålet. Vi förväntar oss att han levererar på open stretch!
 • Samson (V86-3) har gått felfri i tre av sex starter i Robert Berghs regi och då har det blivit seger varje gång. Som vi läser loppet vinner han starten här då han uppträder stabilt och fint ur volten. Tre varv är inget som bekymrar honom och vi tycker det finns högt spelvärde på Samson i ett jämnstreckat lopp.
 • Det är ett riktigt långskott vi lanserar i Brenda Grif (V86-5) som gör debut i Magnus Dahléns regi, men alla tycks glömt bort vilken duglig springare detta är. Hon var tvåa i en Diamantstofinal under fjolåret och det finns viss chans för henne att få vinnarhålet på antingen favoriten Kirsi Boko eller Sverigedebutanten Black In Black. Därtill är det anmält med jänkarvagn på och som närmast ospelad är hon värd en varning.
 • Sidney Celeber (V86-8) var aningen sämre i Derbykvalet senast på Jägersro och det är möjlgit att långresan satte ner honom en aning. Vi påminner om de toppinsatser han gjort tidigare under året såsom vid andraplatsen bakom Selected News i Örebro i maj eller vid tredjeplatsen i Mantorp bakom Önas Prince och Elegant Ima. Nu går han ner i klass och vi tror att han är en vinnare ånyo ”bara” dödens kan undvikas.

Betrodda som lever farligt

 • Vikens High Yield (V86-1) vann ett silverförsök från tät i Halmstad, men har därefter gått sig trött från samma position i två raka silverlopp. Hästen är inte helt enkel att räkna på och som klar favorit vågar vi inte ställa hon ensam i V86-inledningen.
 • Giant Shadow (V86-2) har gjort en sommar i Sverige efter en sejour i Frankrike. Vi kan inte påstå att det slagit gnistor om honom och påminner om att han inte vunnit lopp på 15 månader. Som hårt betrodd är han bara ett av flera streck i våra ögon.
 • Felicia Zet (V86-6) inledde med tre starka insatser som tvåa och det känns underligt att hon alltjämt är segerlös efter fem framträdande. Här saknas dock inte konkurrens och det finns en risk att hon hamnar utvändigt ledaren om Örjan Kihlström väljer att vara aktiv initialt. Som klar favorit är hon värd att gardera.
 • Borups Umami (V86-7) har förmodligen aldrig varit i bättre form än vad han är just nu, men det är inte säkert att det räcker ändå. Visst står han bra till i den här spårtrappan och är sannolik ledare, men nu är det ett halvvarv längre distans och de som sitter tätt inpå honom in mot upploppet kommer garanterat få chansen.
Fakta

V86-SYSTEMET 15 SEPTEMBER

Avd 1: 1,3,9,10 (6,11)
Avd 2: 1,3,4,7,8,9 (2,5)
Avd 3: 3 Samson (5,1)
Avd 4: 2,4,5 (10,9)
Avd 5: 2,3,6,7,9 (1,4)
Avd 6: 3,5,6 (9,11)
Avd 7: 3,4,5,6,7,9,10,12,13 (2,1)
Avd 8: 5 Sidney Celeber (7,2)

9.720 rader / 2.430 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Öppen Unionskamp

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Tangen Haap vid segern i Elitkampen 2019. På lördag ska han försöka ta hem Unionskampen på Färjestad. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Tangen Haap vid segern i Elitkampen 2019. På lördag ska han försöka ta hem Unionskampen på Färjestad. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Färjestad står som värd för veckans V75-omgång. Det handlar om det klassiska Unionstravet, men intresset från vårt västra grannland är förhållandevis svalt.

Bortsett från i Unionskampen (V75-6) för kallblod så lyser norrmännen mer eller mindre med sin frånvaro.

Det nämnda loppet öppnas upp rejält i Odd Herakles (V75-6) skadefrånvaro och kommer bli streckkrävande. Tangen Haap må vara norskfödd, men tränas på svensk mark och känns som förstahästen i lag med Erik Adielsson.

Gulddivisionen innehåller starka toppar, men bredden är direkt ljummen. Hur presterar Disco Volante (V75-3) efter tre månaders tävlingsuppehåll är den stora frågan på förhand i ett lopp där Missle Hill och Gareth Boko är de givna utmanarna.

Här kan du ta del av startlistor till Färjestads tävlingar.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

Beartime kastade sig i galopp direkt när bilen släppte fältet på Jägersro. Han gör så mellan varven vilket givetvis oroar, men vid felfri avgång är han rask bakom bilen och spetsfavorit trots att Önas Nougat frontade i en 1.06-öppning senast i Gävle. Bo C. tjänade grymma pengar i Frankrike under fjolåret. Derbyfinalisten från 2018 är nu hemma hos ägaren ånyo och givetvis väldigt svårbedömd efter ett långt tävlingsuppehåll. Mas Capacity var rejäl i silverdebuten på Bergsåker och har därefter varit fyra i Finskt Mästerskap. Han har verkligen vuxit in i den höga klassen. Den norska duon Red Bar och Golden Dream M.E. kan verkligen avsluta, men risken är påtaglig att det blir för långt fram från bakspår.

Avd 2 – Klass II, 1.640 meter voltstart

Ett mycket lurigt Klass II-försök över stressiga 1.640 meter voltstart. Det är sannolikt att minst en av Mister K.O.Z., Habrik Am och Emperor som står med snäva startspår är borta på kör och som vi läser loppet ligger vägen till ledning öppen för raska Blue Frontline. Hon är dels riktigt rask själv, men körs även av en kusk som kan pricka bättre än någon annan från ett sådant här läge på Färjestad. Hon har suttit fast i Diamantstoet två gånger i följd och vi kan inte tänka oss annat än att Mikael J Andersson ger henne chansen att löpa linan ut denna gång. Bakom henne kryllar det av hästar som är minst lika kapabla och det här loppet är verkligen inte lättlöst. Constant Caviar tycker vi höll bra som tvåa i Östersund i ett lopp som inledes och avslutades i mycket högt tempo och Perfect Score Ås blir bara bättre och bättre hela tiden.

Avd 3 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

Disco Volante återkommer efter att fått en tävlingspaus över sommaren. Normalt sett är han så rask iväg att han håller upp innerspåret och då är den spetsälskande åttaåringen svårfångad för de övriga. Missle Hill gjorde ett jättebra lopp över ovan distans i Rättvik. Frågan är bara hur Örjan Kihlström ska lägga upp det här loppet för laddar han från start är risken påtaglig att han blir kvar på ledarens utsida. Gareth Boko är bara medium initialt och hamnar ofta på vingel. Hästen ser fortsatt formstark ut, men han blir alltid sårbar på grund av just hans förmåga att hamna småsnett till i loppen. Mellby Free såg kraftigt förbättrad ut i Sundsvall. Kan hon hålla rygg på Disco Volante och utmana om luckan kommer vid upploppets början?

Avd 4 – Unionsstayern, 3.140 meter voltstart

Ett lurigt stayerlopp där det är svårt att sia om vem som blir favorit. Ornello var klart positiv senast i Halmstad, men sköter så långt ifrån varje gång. Fuxen är svår att räkna på och vi vågar inte lägga alla ägg i samma korg. Kennedy är en häst som tilldrar sig vårt intresse. Han gynnas av distansen och passar bättre i sådana här uppgifter än i likastartslopp i STL-sammanhang. Låt oss påminna om att han var fyra i Malmö Stads Pris den 27 juli. Bransbys Juke Box stämde det väldigt bra för senast på Solvalla då han fick gratisledning under slutvarvet. Här blir vägen fram sannolikt svårare. Den norska duon Orlando G.M. och Dream Builder känns bara svårbedömda i sammanhanget, men inte glödheta vid en första anblick.

Avd 5 – Klass I, 2.140 meter autostart

Ett riktigt bra Klass I-försök. Bugatti Miles är en ständig surrhäst och han har också hög kapacitet. Hästen fick ett blytungt lopp senast i Eskilstuna, men visade härlig skalle då han likväl avgjorde. På en snabb Färjestadoval och i jämnare omgivning är det svårare att göra allt jobb själv och avgå med segern. Forever Shadow var fyra i finalen av Danskt Travderby. Han gick helt okej då och även om detta lopp är bra så går han ner något i klass. Tattoo Avenger och S.G.Sherman vann båda under V75-dagen på Bergsåker. Den sistnämnde går upp i klass och känns bortlottad. Mandela Zon var ”allas” drag i våras i STL-lopp. Nu återkommer han efter dubbla strykningar och lång frånvaro vilket gör honom väldigt svårbedömd.

Avd 6 – Unionskampen, 2.140 meter autostart

Med Odd Herakles på skadelistan så öppnas högsta klassen för kallblod upp. Tangen Haap är i toppslag och har slagit eliten flera gånger om tidigare. Han är ett givet streck i loppet, men det är fler om budet. Åsrud Vilja går bra varje gång och har visat att hon klarar av att möta och matcha de bästa pojkarna. Kleppe Fanden ser ut att vara tillbaka i toppslag och måste räknas. Våler Nikolai kan man tycka ska få det tufft mot de allra bästa, men han lyfter undan för undan. Troll Solen har en stark sommar bakom sig och kan också duga trots svårt spår.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

En lömsk avslutning. Gogobet Sisu ska normalt sett vinna ett sådant här lopp, men vi tycker inte att det slog gnistor om honom i spurten senast på Bergsåker. Nej, vi hade förväntat oss mer och ser honom bara som en av flera med chans i nuläget. Oracle Tile stämde det ganska bra för senast på Åby, men hästen avgjorde på ett tilltalande vis och är förhållandevis rejäl. Four Guys Dream flög fram i spurten senast på Axevalla och ska normalt sett vara vassare med loppet i kroppen. Starbec’s A.to Z. gynnas bara av att möta bra motstånd. Han följer med i alla tempo och brukar vara som bäst över upploppen. Hands Down D.E. surras det ofta om, men han har inte lyckats vinna någon av sina sju senaste starten på svensk mark.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Två åttor vår lösning

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Eddy West och Claes Sjöström. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Eddy West och Claes Sjöström. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Bollnästravet arrangerar veckans V75-omgång som inte ser helt lättlöst ut. De stora favoriterna eller givna singelstrecken lyser med sin frånvaro vilket bara kittlar.

Vi har hamnat på två ”åttor” som singelstreck. Nårje (V75-2) har förvisso inte spår åtta utan bricka åtta och det kan givetvis underlätta. Nu ska han försöka plocka in 20 meter i finalen av Dubbelcupen, men det tycker vi känns rimligt utifrån hur pass bra den här hästen är. Vi har en stark känsla av att han löser sin uppgift.

I Silverdivisionen lär det sannerligen inte bli raka vägen för Eddy West (V75-6), men nu när han är nerstruken ett hack och kommer ner på spår sju kan det tänkas bli aningen enklare än vad det såg ut att bli från början.
Hästen flög fram över upploppet senast i Gävle och vi bedömer den här silverhistorien som mer överkomlig. Loppet kan bli jämnspelat och då kittlar det att gå fullt ut på Claes Sjöströms häst.

Här kan du ta del av lördagen startlistor till tävlingarna i Bollnäs.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Klass I, 2.640 meter voltstart

 • Mellby Ironman är en svår häst att räkna på. Han blandar och ger i sina prestationer, men har tillräckligt hög högstanivå för att kunna vinan ett sådant här lopp. Hästen har tagit karriärens fem segrar från ledningen och man behöver inte ha gått på Chalmers för att lista ut vilken taktik som kommer förespråkas här. Från tät är Mellby Ironman hästen att slå; från övriga positioner är han troligtvis chanslös.
 • Final Whistle vann säkert från ledningen senast i ett lopp över tre varv på Solvalla. Hästen öppnar staibilt och snabbt, men det kan bli svårt att hålla ut vår tipsetta när han står med springspår. Final Whistle är dock så pass rejält att ledningen inte är något måste utan han kan vinna fler vägar.
 • Hunter Montana har inlett lovande i Björn Goops regi. I första starten fick han se sig besegrad av Mellby Good från ledningen medan han fick chansen för sent senast på Bergsåker via vinnarhålet och inte hann utmana. Trampar han iväg här från spår fyra i volten vilket är ett frågetecken så ska han kunna duga gott.
 • Your Dreamlove fick ett för tufft lopp senast på Åby och stumnade. Kanske satt även jätteupphämtningen från loppet gången innan på Axevalla i benen. Nu har hon haft en paus och vi förväntar oss leverans direkt när hon kommer ut på fräscha ben.
 • Reven Dejavu kördes med facit i hand för offensivt senast på Axevalla och gick sig rejält trött. Den här uppgiften ser småknivig ut från bakspår i comebacken och vi står över honom på vårt system även om han är ytterst härdad i klassen.

Rank:

A: 6-2-4 B: 9-11-1-3 C: 7-10-12-5-8

Spetsstriden: Även om Final Whistle öppnar både stabilt och ganska snabbt ur volten blir det svårt att hålla ut Mellby Ironman som skyndar sig iväg från springspår och gynnas av tät.

Avd 2 – Dubbelcupen Final, 2.140 meter voltstart

 • Nårje kvalade in till Dubbelcupen vid seger i ett försök på Hagmyren i början av juli. Då fick han långt fram, men stod för väldiga rejäla sista 700 meter klockade till 1.21,5. Gången efter på Jarlsberg blev det galopp i slutkurvan med läge på en bra placering. Hästen har superfart i kroppen för denna klass och lyckas ”bara” Björn Steinseth hålla tungan rätt i munnen så förväntar vi oss att Nårje vänder ut och in på det här sällskapet.
 • Alm Nagano släppte ledningen senast i Jarlsberg och avslutade pilsnabbt över upploppet efter att behövt backas loss. Fuxen är rätt så rask ur volten och i lag med en på svensk mark skicklig startkusk i disciplinen så kan det bli en snabb start och chans till tidig ledning. Det kan hålla hela vägen, men om Nårje står på benen hela vägen så tror vi att han är för svår att hålla emot.
 • Tangen Frikk har haft en toppsommar med starka prestationer gång efter gång. Senast på Bergsåker gick han ett jättebra slutvarv ochd et var strongt gjort att avgöra över tre varv på det sätt som han gjorde.
 • Valle Hugo besegrade Alm Nagano vid deras möte i Bollnäs den 3 augusti, men då stod hästarna lika start. Nu står Valle Hugo 20 meter bakom och det kan bli tufft för honom att jaga ikapp det tillägg.
 • Tangen Braute fick långt fram från tredje utvändigt senast i Östersund, men gick en hejdundrade speed över sista bortre långsidan och vann på ett mycket övertygande vis. Hästen är i sitt livs form och kan överraska även här om han får bra draghjälp på slutvarvet.

Rank:

A: 8 B: 6-12-10-14-3-11-13 C: 1-2-5-7-9-4

Spetsstriden: Klar fördel Sölvseds Atlas på startvolten, men vi tror att Mats E Djuse ryggar den av Alm Nagano och Nårje som kommer fram först.

Avd 3 – Klass II, 1.640 meter autostart

 • Santos de Castella fick ett tufft lopp i comebacken i Gävle där han precis som nu var ute i ett Klass II-försök. Jörgen Westholm skickade fram hästen utvändigt ledaren inför slutrundan och därifrån tog hästen striden på ett mycket bra vis även om det inte räckte för att besegra Sourire Frö. Det här loppet är inte värre och lyckas Westholm trycka sig förbi de snabba, invändiga hästarna sitter han tveklöst på trumf.
 • Daniel Wäjersten tränar och kör Clandestine. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

  Clandestine tycker vi blir alldeles för bortglömd. Hon har fått en tilltufsad resultatrad då det kommit felsteg när hon testats i årgångslopp, men vid segrarna i mer vardagsbetonade gäng har hon verkligen övertygat på oss. Sättet hon avgjorde på i Gävle den 15 juni via 1.09,5 sista 700 meterna var riktigt övertygande och vi tror inte att hon är sämre än någon annan i det här loppet. Rygg på ledaren vore guld för Readly Express-dottern och kommer ”bara” chansen så…

 • Loveyouecus lär ta striden om en placering långt fram i fältet likaså. Han avgjorde från vinnarhålet i minicomebacken på Färjestad och vi tycker att den här uppgiften ser lämpliga ut för honom än vad de andra Klass II-lopp han varit ute i under våren och sommaren har gjort.
 • Grand Canyon Sisu är bra och mycket tyder på att det finns mer utveckling i hästen. Han känns inte maxad på något vis även om skorycken kommit nu på sistone och sett ut att ge en växel till. Hästen är inte löpningsberoende, men självklart är det utmanande att inleda från spår elva i ett sådant här lopp där andra halvvarvet mycket väl kan komma att gå ganska långsamt.
 • Double O.Seven lyckades inte hålla emot S.G.Kingstone senast på Bergsåker, men får med beröm godkänt för den andraplatsen. Hästen är rask iväg, men att nå ledningen från spår sju blir svårt.

Rank:

A: 4-1-2 B: 11-7-8-9-3 C: 12-10-5-6

Spetsstriden: Clandestine är raskare iväg än vad gemene man tycks tro, men det kan ändå bli kämpigt att hålla ut Loveyouecus samt Santos de Castella.

Avd 4 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Stangerinthenight var duktig vid dödenssegern i Östersund i augusti och följde upp den med en stark insats bakom Coin Perdu senast på Bergsåker. Hon är riktigt tuff för att vara ett sto i den här klassen och vi kan se Daniel Wäjersten ta sikte mot dödspositionen per omgående bara han lirkar iväg henne i rätt gångart Det gick i alla fall vägen från samma startspår senast så vi har ingen anledning att tro att det inte ska gå nu.
 • Muzzle The Yakker kan vi se bjuda på strid om Strangerinthenight tappar lite mark från början och det dröjer innan hon kommer fram utvändigt. Hon hamnade på vingel senast på Bergsåker och fick backas ner i kön, men fullföljde starkt i skymundan och såg inte tom ut över målgången. Lyckas Örjan Kihlström få henne att hålla upp innersniffen så är hon hästen att slå för de övriga.
 • Liquify’em lär dock utmana från början i lag med en startsnabb kusk. Hon fick chansen för sent senast i Skellefteå för att kunna utmana om segern, men sköt till helt okej. Från tät höjer hon sig ett snäpp vilket statistiken stärker; samtliga tre segrar är tagna från ledningen.
 • Alfredo Sauce hade varit med och slagits om topplaceringarna senast i Diamantstofinalen om hon inte galopperat kort före mål. Vid segern i Kalmar i juni fick hon spara speeden fram tills upploppet och vi kan se henne slå till om så blir fallet på nytt.
 • Pappajonnys Ilse galopperade bort sig tidigt senast på Romme och fick aldrig visa vad hon kunde den dagen. Hon gjorde ett topplopp i Diamantstofinalen gången innan och tillhör outsiderskaran.

Rank:

A: 9-1 B: 6-10-13-15-8-4-14-5 C: 11-3-7-2-12

Spetsstriden: Vi tror att Muzzle The Yakker ska kunna öppna riktigt bra från ett sådant här startspår och bedömer det som ”femti-femti” att hjon håller ut Liquify’em.

Avd 5 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Eddy West vann ett silverfösök redan i början av augusti. Då fick han göra allt jobb själv sista 800 meterna, men brottade likväl ner sina konkurrenter. Senast i Gävle hannade han ”åt råttarna” och satt ett tag som åttonde häst i andraspår, men avslutningen till fjärdeplatsen var av absolut bästa märke. Han är väldigt svår att stå emot när han får gå på sista 700 meterna så här handlar det om att Eddy West ska komma ner i en vettig position och ”morska upp sig” fram tills dess.
 • Digital Dominance tog dödens halvvägs in i comebackloppet senast i Bollnäs. Han höll starkt bakom Cyrano de B. utan att bli riktigt hotfull och ska säkert gå framåt med det loppet i kroppen. Femåringen har bättrat på sin snabbhet successivt under året och vi har all anledning att tro att han ska hinna med även över full väg numera.
 • Van Gogh Z.S. fick för långt fram senast i Gävle precis som Eddy West, men även han avslutade storstilat över upploppet. Allra vassast tycker vi att han är när han får gå. ledningen, men dit kan det bli tufft att nå denna gång.
 • Morotai Degato fick dra tåget i det flera gånger omnämnda Gävleloppet. Han höll tills mitt på upploppet och gjorde en helt okej insats. Lyckas Oskar Kylin Blom komma ner i vettigt slagläge med honom och spara speeden lite längre är inte hästen utan chans.
 • The Bald Eagle fick se sig regelrätt besegrad senast i bronsfinalen på Åby. Det är ingen gigantisk skillnad att kliva upp till silver och som spetshäst har han vissa möjligheter.

Rank:

A: 8 B: 10-4-6-1-12-9 C: 2-3-7-11

Spetsstriden: The Bald Eagle gynnas av strykningen på Mr Clayton J.F., men det gör även Morotai Degato som kommer ner ett hack. Riktigt lurigt de två emellan!

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Moses har gått bra mest hela året och var inte sämre i tävlingsdebuten i Håkan K Perssons stall. Från ledningen drog han ifrån sina konkurrenter och vann väldigt enkelt på 1.11,2a/1.640 meter utan att behöva spela ut hela sitt register. Sexåringen ska normalt sett gå lite framåt med det loppet i kroppen, men däremot kan det vara upptaget i ledningen denna gång.
 • Speedy Tilly gynnas nämligen av att gå i tät. Han har tagit sju av sina nio segrar från den positionen och vaknar till på ett annat vis när han får löpa först. Senast på Bergsåker stod han fel till bakom bilen och kom aldrig till i loppet så det drar vi bara ett streck över.
 • Tale Of Jacks fick chansen för sent senast i Gävle, men sköt till bra som trea och visade att den toppform han haft under sommaren består. Han har rygg på en startsnabb konkurrent och måste räknas med chans.
 • Riptide R.D. avslutade helt okej när luckan kom i Örebro, men kanske kanske var han aningen vassare tidigare i somras då det sprutade form ur öronen på sexåringen.
 • Xanthis de Roi gjorde ett strongt lopp bakom Swagger i Sundsvall och känns bara gynnad av att det är ett halvvarv längre denna gång.

Rank:

A: 5-3-10 B: 9-4-11-12-6-7 C: 1-2

Spetsstriden: Speedy Tilly är gynnad av att gå i tät och Per Lennartsson lär göra allt som står i hans makt för att överta från B.T.’s Viclando eller Mission Beach.

Avd 7 – Gulddivisionen, 1.640 meter autostart

 • Milliondollarrhyme stod för en toppinsats i Rättvik där han dundrade till tät och höll hela vägen trots att han rusade på i 1.09,5-tempo hela vägen. Senast i Gävle satt han åter i tät, men han blev lite skarp efter hand under loppet och tappade segern på det. Här är förutsättningarna lämpliga och gör han om insatsen som i Rättvik blir han givetvis svårslagen, men vi vågar inte lita helt på hästen.
 • Click Bait är en startkatapult av guds nåde och vi kan inte tänka oss annat än att Per Lennartsson går ”all in” trots att han har spår sju bakom vingen. Senast blev han utsvarad och och fick ta en position i andraspår varifrån han aldrig riktigt kom till i loppet. Hästen frontade faktiskt efter 300 meter från spår åtta vid segern på Hagmyren den 31 juli och vi kan se ett scenario där han lyckas komma förbi även om det givetvis inte blir enkelt.
 • Brother Bill var inte riktigt lika bra senast i Mantorp som han var gången innan i Henning Mårthans Minne i Rättvik. Femåringen skulle faktiskt kunna vinna det här loppet från dödens om han tävlar på sin toppnivå och det faktum att han inte startat på fem veckor behöver inte alls vara negativt; Brother Bill har presterat efter paus förr.
 • Diamanten fick spara speeden senast på Bergsåker när han fick rygg på Global Adventure och det utmynnade i en väldigt säker seger. Med rätt klaff är han med i matchen igen.
 • Milligan’s School hade varit brakfavorit från framspår, men från spår tolv blir det bekymmersamt för Åby Stora Pris-vinnaren.

Rank:

A: 3-7-5 B: 10-12-6-11 C: 2-1-9-4

Spetsstriden: När Click Bait hamnat så pass långt ut som på bricka sju blir det svårt att komma förbi Milliondollarrhyme; i synnerhet när Brother Bill finns med där emellan också och behöver köras för position.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 11 SEPTEMBER

Avd 1: 2,4,6,9 (11,1)
Avd 2: 8 Nårje (6,12)
Avd 3: 1,2,4,7,8,11 (9,3)
Avd 4: 1,9 (6,10)
Avd 5: 8 Eddy West (10,4)
Avd 6: 3,4,5,6,7,9,10,11,12 (1,2)
Avd 7: 3,5,6,7,10,11,12 (2,1)

3.024 rader / 1.512 kronor