Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Gasar ifrån konkurrenterna?

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Björn Goop kör en ett av våra två singelstreck under lördagen. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Björn Goop kör en ett av våra två singelstreck under lördagen. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Jägersro står som värd för lördagens V75-omgång och den ser en aning lurig ut på förhand. De givna spikarna lyser med sin frånvaro – något som de flesta tycks vara överens om – om man nu  inte önskar att gå fullt ut på Indra’s Secret (V75-6), men det är vi inte särskilt intresserade av då hon står med bakspår på tillägg och möter några tuffa hästar.

Tävlingsdagens höjdpunkt stavas C.L.Müllers Memorial och innehåller elva hästar efter strykning på titelförsvararen Velvet Gio (V75-7).

Vi nöjer oss med att strecka en trio och känner oss trygga vid att överleva på det.

Här kan du ta del av startlistor till lördagens tävlingar.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport klickar du på denna länk.

Avd 1 – Klass I, 1.640 meter autostart

 • Royce Rolls har fått ett lopp i kroppen efter sex veckors tävlingspaus. Då drog han fram Speedy Tilly i ett klass I-försök i Gävle och höll storstilat som tvåa utan chans på segern. Gången innan på Jägersro var han tapper från ledningen bakom Rackham och någon sådan konkurrenter finner vi inte i det här loppet. Om Royce Rolls tar ledningen vilket vi bedömer som sannolikt blir han väldigt svårslagen.
 • O’Man Flax har stabiliserat sig och går bra mest varje gång. Näst senast var han inte så långt efter V75-härdade Accolade på Axevalla och nu aviseras en del intressanta ändringar då det är tal om såväl jänkarvagn som någon form av stängt huvudlag. Det kan bli tufft att hålla ut Royce Rolls, men på Jägersro är det guld värt att sitta långt fram och han får gälla som första motbud på vinnarhålsmöjligheten.
 • Hummer Scott såg vi på svensk mark i somras och han gjorde flera starka insatser även om det inte blev någon seger. Senast på Wolvega fick han se sig utkontrad av Gustafson när det stod och vägde, men insatsen var likväl riktigt bra efter två månaders tävlingspaus.
 • Gazoline Mearas besegrade Speedy Tilly i näst senaste starten och höll bra bakom Balotelli Crown gången därpå. Här gör hästen debut över sprinterdistans.
 • Reddington har blandat och gett väldigt i karriären och det känns på intet vis givet att han bara kommer leverera här trots att han kommer från en V75-seger.

Rank:
A: 4 B: 1-5-3-12-9-6-7-2 C: 10-11-8

Spetsstriden: Royce Rolls är så pass rask från start att han bör komma förbi O’Man Flax direkt.

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Peter Untersteiner startar fyra hästar i detta Diamantstoförsök och vi tror mest på hans egna styrning Darah Bibo. Hon har tio segar på 19 starter över medeldistans och även om hon kommer från en spetsseger så tycker vi nästan att hon gjort sina allra bästa lopp när hon fått anfalla bakifrån.
 • Don’t Be Shy var riktigt bra vid dödenssegern på Åby i början av september. Senast förlorade hon bara mot en smygkörd häst och det var inte så mycket att säga något om. Den här gången får hon Örjan Kihlström bakom sig för första gången.
 • Aura S.L. är ständigt hårt betrodd, men låt oss påminna om att hon bara har en seger i år på tio starter. Senast hamnade hon för långt bak och då spelade det ingen roll att hon avslutade under 1.09 sista 800 meterna. Vi tror att hon är bäst i fältet, men risken är påtaglig att det blir för långt fram även denna gång.
 • Velegance drogs bakåt senast i Örebro, men kom tillbaka strålande lite i skymundan som fyra. Då som nu kör Johan Untersteiner stoet och han lär åka ut med en god känsla när han fick känna hennes formstyrka i Närkeloppet.
 • Brenda Grif kommer ha många anhängare, men vi rankar ner henne en bit. Hon är bara tre år gammal och triumferna har varit något intetsägande. Här är motståndet betydligt tuffare.

Rank:
A: 10-9-14 B: 11-2-13-8-12 C: 3-6-5-7-1-4-15

Spetsstriden: Erik Adielsson har fått träna en del från springspår på Jägersro genom åren och är vår spetsfavorit ihop med Amandarin R.D. Dock tror vi att Brenda Grif tar över i skede två.

Avd 3 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Zap di Girifalco fick gnugga på utvändigt ledaren i silverdivisionsfinalen senast och det blev helt enkelt för tufft. Björn Goops häst vann enkelt gången innan i Örnsköldsvik, men såg inte riktigt lika fin ut som han gjort i starterna dessförinnan och det kan faktiskt vara så att Zap di Girifalco mår gott av att fått ytterligare fyra veckor mellan loppen nu. Utifrån det han visat tidigare under året i silversammanhang ska han ha god segerchans oavsett position i det här sällskapet, men vi vågar inte spika.
 • Night Brodde galopperade I spetskampen senast på Solvalla. Dessförinnan avslutade han jättebra som tvåa bakom Bucks To Burn under derbydagen och hela hästen har verkligen lyft igen under säsongens andra halva.
 • Dragster startade så nyligen som i lördags. Då försökte han haka på Seismic Wave, men var utan chans vilket inte var något att säga om. Insatsen var likväl klart bra och Dragster är högintressant här på den toppform han visat.
 • Global Undecided höll starkt från dödens senast i Eskilstuna efter en tuff inledning. Det var hans första start på sju månader och formstatusen bör rimligtvis inte vara sämre med det loppet i kroppen. Timo Nurmos har radat upp segrar under veckan så att stallformen sitter där råder ingen tvivel om.
 • Staro Leonardo spurtade bra senast utan chans att hota Born Unicorn. Han får svårt att hålla upp ledningen, men känns intressant från vinnarhålet.

Rank:
A: 5-6-2 B: 12-1-7-9-11-3 C: 8-10-4

Spetsstriden: Öppet. Staro Leonardo och Dragster känns jämnkvicka initialt, men båda kan få problem att håla ut Franklin Face. Blir öppningen tufft tror vi att han släpper till Zap di Girifalco eller Night Brodde.

Avd 4 – Klass II, 2.140 meter voltstart

 • M.T.Oscar är en mycket kapabel häst som hade lämnat klass II för längesen om han skött sig bättre. Han vann från dödens i senaste starten och såg långt från trött ut i mål, men självklart oroar det en smula att han har galopperat i tre av de fem senaste starterna. På sin höga grundklass får han ändå vårt tips; han har till exempel vunnit på 1.13,2 full väg och det tvivlar vi på att någon i det här sällskapet är förmögen att prestera.
 • Go Peppergirl kördes till ledningen i ett tidigt skede senast på Åby och vann enkelt. Hon har agerat lite struligt dessförinnan, men visat en så pass hög högstanvå att hon ska räknas tidigt här trots att hon bara är ett treårigt sto.
 • Kurri Jari Boko testade Veijo Heiskanen i Kriteriekval näst senast. Då gick hästen bra i skymundan som sexa och var faktiskt spelad till under tio gånger pengarna i det det sammanhanget. Han höll starkt även senast i ett ganska tufft treåringslopp, men det känns väldigt svårbedömt hur han hamnar till här från springspår då startsnabbheten är mer eller mindre osynad.
 • Red Mile Brodde är anmäld att tävla barfota runt om denna gång vilket känns väldigt intressant. Ger det rätt lyft är han inte alls borta nu när han därtill lär kunna spara meter längs sargen.
 • High Roller Sox svarade för en bra upphämtning bakom Barnacle senast och går inte att räkna bort helt.

Rank:
A: 5-7-6 B: 1-9-8-2-10 C: 3-12-4-11

Spetsstriden: Cojito är så pass rask från start att han ska gälla som spetsfavorit i lag med Erik Adielsson. Springspårshästarna lär försöka utmana och då i synnerhet raska Go Peppergirl.

Avd 5 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Farlander Am tävlade med punktering senast på Jägersro och utifrån det perspektivet var det inget konstigt att han fick ge vika mot Franklin Face efter en 1.07-öppning. Gången innan vann hästen ett bronsförsök på Färjestad efter en mycket övertygande långspurt och det finns ingenting i nuläget som tyder på att Farlander Am ska vara på väg neråt i form. Han står bra inne i det här loppet och körs därtill av Stefan Persson för första gången.
 • Ingo fick ett tufft lopp i lördags och utifrån det perspektivet så är vi lite tveksamma till om han verkligen kommer orka stå emot Farlander Am. Annars är Ingo väldigt effektiv från ledningen dit han sannolikt når. Sex av åtta gånger som han körts i den positionen så har det hållit hela vägen hem.
 • Victory Island fick dämpa en bit i ledningen senast och borde kanske ha hållit emot The Real Star. Nu har han fått två lopp i kroppen efter paus, är lägesgynnad och inte alls chanslös om han får ett bra rygglopp.
 • Unoicsdue Gnafa’ var sommarens stora ”surrhäst” då han gick fram som en ångvält, men efter Malmö Stads Pris där han blev nerplockad av Who’s Who har det inte alls gått som på räls. Nu har han fått två snälla lopp i följd och visat lite mer positiva tendenser, men från det här utgångsläget kan det ändå bli tufft för honom att vinna.
 • Neelix avslutade 1.10,5 sista varvet utvändigt ledaren senast och var riktigt bra den dagen. Från spår åtta får han dock slå ur underläge.

Rank:
A: 6 B: 5-3-11-8-2-4-1 C: 9-12-7-10

Spetsstriden: Vi har svårt att se annat än att Ingo tar sig förbi Sato.

Avd 6 – Oktoberstayern, 3.140 meter voltstart

 • Indra’s Secret har studsat tillbak med besked efter en sämre sommarperiod. Senast i Gävle så fick hon långt fram, men stod för ett mycket bra slutvarv som tvåa bakom Born Unicorn. Bredde på det här motståndet är inte den främsta, men det finns några dugliga toppar och för oss är det inte givet att hon bara vänder ut och in på motståndet. I synnerhet inte nu när hon står med bakspår på tillägg och riskerar att tappa mark direkt.
 • Dortmund kommer från en enklare seger i Århus, men vi får tolka det som att han är tillbaka i vettig form. Hästen orkade inte från dödens gången innan i ett bronsdivisionsförsök, men har annars övertygat på svensk mark och gjort flera riktigt rejäla insatser. Att Peter Untersteiner ska köra honom för första gången kittlar likaså.
 • Guillaume Boko är jämnheten själv och gör väldigt sällan en dålig insats. Det går att argumentera för att han har lite svårt att vinna lopp, men packas han in i ryggar och får spara speeden brukar han leverera på en hög nivå i de här långa loppen.
 • Infinitus höll bra som tvåa bakom Indra’s Secret senast och gör inte bort sig i det här sammanhanget heller.
 • Euskara har gjort tre starter efter uppehåll, men inte övertygat helt. Hästen är stark som få, men behöver visa mer nu för att vi riktigt ska ta till oss att hon är tillbaka på allvar.

Rank:
A: 15-13-8 B: 11-12-14-5-7-3 C: 1-9-4-6-10-2

Spetsstriden: När Jumeriah Boko står ensam på startvolten försöker säkert den skicklige tempobedömaren Thomas Uhrberg att köra i ledningen så länge det går.

Avd 7 – C.L.Müllers Memorial, 2.640 meter autostart

 • Vi väljer att tippa Cyber Lane nu när han har fått spår invändigt om Very Kronos. Hästarna möttes i Svenskt Mästerskap och då fick Cyber Lane helt enkelt för långt fram när han står med bakspår och fick jaga bakifrån. Gången innan bombade han till ledningen från spår åtta på Färjestad och utifrån hur han öppnade den dagen ska spetschansen här vara god. Från den positionen är han hästen att slå för de övriga.
 • Moni Viking har slagit två världsrekord under året och övertygat stort. Nu har han varit hemma hos ägaren Jan Lyng i två månader och även om tongångarna tycks relativt positiva så är det en smula svårbedömt hur han kommer prestera såhär i återkomsten.
 • Nämnde Very Kronos har stabiliserat sig och gör starka insatser varje gång. Nu riskerar han att få ett tuffare lopp än Cyber Lane och då blir det genast svårare.
 • Vid ytterligare gardering ska Wild Love tas med på systemet. Hon ställs inför nya, tuffa utmaningar hela tiden, menar visat gång efter gång att hon inte räds dem utan tar striden på ett häftigt vis.
 • Racing Mange satt fast med sparat i STL Open och då trodde vi att han åter var på gång, men SM-insatsen senast lämnade en del övrigt att önska.

Rank:
A: 6-5-7 B: 12-9-4-10 C: 1-8-3-11

Spetsstriden: Cyber Lane har god chans att ta hand om ledningen nu när ha fått spår invändigt om Very Kronos.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 31 OKTOBER

Avd 1: 4 Rolls Royce (1,5)
Avd 2: Samtliga hästar (10,9)
Avd 3: 1,2,5,6,7,12 (9,11)
Avd 4: 1,5,6,7,9 (8,2)
Avd 5: 6 Farlander Am (5,3)
Avd 6: 8,13,15 (11,12)
Avd 7: 5,6,7 (12,9)

4.050 rader / 2.025 kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Förlänger segerraden

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Very Kronos är på jakt efter en ny Åbyseger. Foto Mia Törnberg
Very Kronos är på jakt efter en ny Åbyseger. Foto Mia Törnberg

Veckans V75-omgång hämtas från Åbytravet i Mölndal och det börjar i ärlighetens namn märkas att vi är inne på lågsäsongen i svensk travsport.

Det känns som att startlistorna även i sådana här STL-sammanhang innehåller allt fler ”vardagshästar” och att topparna inte riktigt heller håller samma kvalité.

Vi spelar med två spikar som vi tycker har en väldigt lämpliga uppgifter. Very Kronos (V75-5) går fram som en ångvält och Behind Bars (V75-4) bedömer vi vara överkvalificerade för klass II. Vi har ännu inte smält att han förlorade senast på Solvalla, hur kunde det vara möjligt!?

Till omgångens rysarbud utser vi J.J.Stitch (V75-3). Han har övertygat på oss och Carl Johan Jepson slog till med en Björn Goop-tränad överraskning i lördags.

Här kan du ta del av startlistor till lördagens tävlingar.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport så följer du denna länk.

Avd 1 – Klass I, 1.640 meter autostart

 • Omgången inleds med ett vidöppet klass I-försök. Spartak Face fick inga pengar md sig hem i senaste STL-försöket på Jägersro, men då stod han med bakspår och kunde inte ta något. Här ser spetschansen ut att vara god och han har vunnit i lite drygt varannat försök (sex av elva) från den positionen. Vi väljer honom som tipsetta, men det är ingen given vinnare på något vis.
 • Redneck Woodland fick lite för långt fram senast på Åby samtidigt som tempot varit lågt. Han spurtade bra som fyra via 1.10,5 sista 800 meterna, men var utan chans att riktigt hota. Hamnar han något snäpp längre fram här så har han alla möjligheter att strida om segern.
 • Sweetman stod med samma startspår senast på Jägersro i klass I-försök. Han avslutade bra som trea då och kan hamna dugligt till direkt md vettiga startryggar.
 • Barista Oak gick på i tufft tempo senast på Jägersro i comebacken och mattades över spurtrakan. Han gick bra i STL-sammanhang förra vintern och känns intressant med lopp i kroppen.
 • Axel Ruda såg jättefin ut senast på Solvalla som fastlåst trea. Lyckas Magnus A Djuse hålla upp vinnarhålet med treåringen så kan han mycket väl spurta till seger via open stretch.

Rank:

A: 2-4-10 B: 3-1-9-11-7 C: 6-5-12-8

Spetsbud: Det blir svårt för Axel Ruda att hålla ut Spartak Face. Utifrån kan Dali Pagadi öppna bra vid full laddning, men därifrån till att ta sig förbi och nå täten är det ändå ett steg.

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter autostart

 • Kantens Rose väljer vi att placera först i ranken, men vi gör det med viss tvekan. Hon har imponerat mest varje gång under hösten och radat upp segrar, men frågan är om hon verkligen var lika fin senast på Solvalla. Vi ställer oss lite tveksamma till det och när hon dessutom har ett svårt utgångsläge bakom bilen så känns det tryggt att gardera med fyra hästar.
 • Bring Me Money tycker vi är den givna utmanaren. Hon har härdats i tuffa sällskap på sistone med tredje- och sjätteplatser i Breeders Crown innan hon senast vann lätt i vardagsomgivning. Bring Me Money är inge snabbstartare, men lyckas Stefan Persson sätta henne hyggligt långt fram i fältet och hon har vittring vid utgången av slutkurvan så blir hon svår att stå emot.
 • Africa Bi har vi sett prestera väl på svensk mark tidigare med en seger och en tredjeplats på Jägersro under 2020. Hon är startsnabb och har god chans på ledningen från innerspår.
 • Alhambra Mail hade vi ingen som helst känsla för i comebacken på skor mot bra hästar, men hon gick jättebra då som tvåa bakom Elephant på en för klassen stark tidsnotering. För det loppet henne framåt lite ytterligare så strider hon om segern.
 • Laleh Pellini har gjort topplopp fram tills insatsen i torsdags då hon inte alls fungerade som bäst i travet. Om det var ett tecken på att hon är på väg neråt låter vi vara osagt, men vi rankar ner henne en bit denna gång och låter henne bara följa med som sistastreck på vår kupong.

Rank:

A: 7-4-1 B: 6-5-9-14-3-8-12-13 C: 15-2-10-11

Spetsbud: Svårbedömt. Africa Bi är snabb, men det är även Global Benchmark. Vi räknar med att såväl Alhambra Mail som Kantens Rose körs offensivt och försöker ta över täten när den initiala körningen har lagt sig.

Avd 3 – Treåringslopp, 2.140 meter autostart

 • King Schermer fick ta dödens på slutrundan vid besöket på Jägersro, men lyckades likväl hålla kapable Ture L.A. ifrån sig. Senast i Mons (det står Wolvega i de svenska programmen, men tävlingarna var flyttade till Mons i Belgien) vann han ett Breeders Crown-lopp från tät på övertygande vis och såg inte tom ut på 1.14,8a/2.300 meter. Här är förutsättningarna lite annorlunda med bakspår, men hästen har verkligen övertygat och vi påminner därtill att Michel F Rothengatter valt det här loppet före ett passande lopp mot bara nederländska treåringar som kördes under fredagslunchen så räkna med att han är ute i angenämt ärende.
 • Digital Races var inte slagen när galoppen kom i slutkurvan senast. Han har gjort starka insatser dessförinnan och är vår spetsfavorit i loppet. Med tanke på hur fint han tävlat på skor tidigare under hösten så känns han som en given utmanare.
 • J.J.Stitch är också van att tävla med skor och har stått för insatser som vi också gillat. Näst senast svepte han fältet i Örebro på ett häftigt vis och senast var han tapper efter att mestadels gått utvändigt ledaren.
 • Vi rankar honom före Beauty Wind som också gjort bra insatser under hösten, men senaste segern togs från ledningen och dessförinnan har hon förvisso spurtat bra i tuffa gäng, men det har inte räckt till seger. Vi tror det kan bli knivigt från bakspår nu när det dessutom är skor som gäller.
 • Piccadilly underpresterade vid senaste besöket på Åby. Comebackintrycket var det rätta och vi vågar inte lämna honom utanför systemet.

Rank:

A: 10-5-6 B: 9-7 C: 3-1-12-11-2-4-8

Spetsbud: Med skor på hovarna tror vi inte man vill köra Borups Umami i ledningen utan här ska det vara god chans att Digital Races får överta.

Avd 4 – Klass II, 2.640 meter voltstart

 • Behind Bars inledde karriären med fem raka segrar och vi trodde att segerraden skulle förlängas senast på Solvalla. Han gjorde ett topplopp som avslutade 1.10 sista 800 meterna, men Magnificent Tooma var helt enkelt för bra och inte möjlig att kunna passera. Samtidigt tappade Behind Bars lite fart i slutkurvan då han för en kort stund taktade till och kanske, kanske hade det slutat annorlunda utan de stegen. Han möter en riktigt bra häst i det här loppet, men då den står med bakspår så ska det vara klar fördel för Behind Bars som vi därtill tror kan köras till tät i tidigt skede.
 • Ol Dono Lengai är den givna utmanaren som vi tänker på. Han har aldrig varit sämre än tvåa i felfritt lopp och såg jättebra ut då han vann i Halmstad näst senast liksom i enkelt sällskap senast i Berlin. Normalt sett hade han varit tipsetta i ett klass II-försök, men vi tror helt enkelt att Behind Bars är bättre och att vägen fram blir för tuff för att Ol Dono Lengai ska kunna utmana honom.
 • Stenson avslutade bra på Jägersro, men kom inte förbi Opulent Tile. Nu är det ett varv längre distans, men det talar snarare till Stensons fördel.
 • Stepping Moneyboy gick ett tufft slutvarv på Axevalla i lördags och hade bara STL-bekanta Mellby Eye Catcher före sig i mål. Här är det ändå en annan bredd på loppet och mer än outsider vill vi inte kategorisera honom som.
 • Baron Frontline var helt okej som tvåa bakom Red Mile Brodde senast, men vi uppfattar honom som missgynnad av att tävla med skor.

Rank:

A: 3 B: 11-5-6-7-10-2 C: 1-9-12-8-4

Spetsbud: Den troliga ledaren initialt är Listas Tinge Ling, men vi tror att man släpper till Behind Bars per omgående.

Avd 5 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

 • Very Kronos dyker upp även denna vecka i Gulddivisionen då den tilltänkta Frankrike-utflykten blivit inställd. Han tog ner Cyber Lane från utsidan i lördags med skor på hovarna och då detta aviseras som årets sista start så tror vi inte att Erik Adielsson avser att sätta sig som femma i andraspår utan kör framåt i ett tidigt skede på nytt. Ja, senast var det ju rentav hästen som ville framåt enligt Adielsson och att han inte hade något annat alternativ så vi får väl istället säga att Very Kronos kommer röra sig framåt.
 • Disco Volante är loppets sannolika ledare. Han vaknade till med besked senast då han spårade hem loppet i högt tempo och vann överläget. Det var verkligen strongt gjort, men att ta emot Very Kronos hela vägen över full väg är något annat.
 • Hazard Boko har tagit två raka segrar i vardagssammanhang och sett fin ut. Skulle Per Lennartsson lyckas pilla ner honom i vinnarhålet slåss hästen om de framskjutna placeringarna.
 • Västerbo Exact skrällvann Gulddivisionen senast på Jägersro och är i toppslag. Här håller såväl topparna som bredden bättre klass och det kan bli svårt att upprepa den överraskningen.
 • Nadal Broline har inte startat på ett år och är givetvis svårbedömd. Han såg helt okej ut i kvalet, men bör få svårt att gå ut och vinna direkt.

Rank:

A: 10 B: 1-2-3-11-9-12 C: 4-7-6-5-8

Spetsbud: Det blir väldigt svårt för Pastore Bob att ta sig förbi Disco Volante när han har innerspår.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • He’s Marvelous har kommit igång fint under hösten och bara blivit bättre och bättre för varje lopp. Han vann väldigt enkelt senast på Romme och ska vara favorit i det här bronsdivisionsförsöket, men det är ingen garanti att han frontar från innerspår bakom bilen och det kan dessutom bli struligt aktionsmässigt om det går fort in mot första kurvan.
 • Beartime var ute i ett bronsförsök på Solvalla i fredags. Han höll helt okej då från ledningen, men fick ge sig sista biten mot Betting Rebel. Beartime står verkligen på tur för att få vinna lopp igen och ska räknas tidigt ånyo oavsett om man väljer att köra i ledningen eller ge honom ett rygglopp denna gång.
 • Speedy Tilly fick långt fram till Västerbo Pokerface i lördags, men gick ett jättebra slutvarv som tvåa. Nu blir det skor runt om vilket givetvis är ett frågetecken efter så många fina barfotastarter, men vi tycker ändå att Speedy Tilly måste räknas tidigt.
 • Inertial är jämn och nyttig. Han vann lätt från ledningen senast på Jägersro, men möter tuffare konkurrenter denna gång och kan få svårt att nå ledningen eller vinnarhålet.
 • Amerindienne satt fast med sparade krafter senast på Åby trots att han galopperade i första kurvan. Hästen är jättebra fartmässigt, men allt annat än enkel aktionsmässigt. Har han sin dag kan han absolut strida om segern, men vi vågar inte lita helt på det förrän det ser med större regelbundenhet.

Rank:

A: 1-2-9 B: 3-5-8-6-7-10 C: 12-4-11

Spetsbud: He’s Marvelous kan få problem att hålla ut Beartime. Även Inertial är rask iväg, men det blir svårt för honom att komma förbi när han står sida vid sida med Beartime.

Avd 7 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Vikens High Yield har kommit tillbaka med besked nu i de två senaste starterna efter en period av sämre insatser. Han var otroligt bra näst senast då han stod pall trots att han varvade på 1.11 och vann därefter bakifrån på en topptid. Hästen ska normalt sett skoja med det här motståndet, men på skor runt om vågar vi inte spika honom.
 • Ad Hoc var jättebra som dödenstrea senast i det silverdivisionsförsök som Final Dream vann. Hästen är betydligt mer van att tävla med skor än merparten av sina konkurrenter i det här loppet och utifrån det samt på visad form väljer vi att placera honom som tvåa i ranken.
 • Night Brodde drog undan till överlägsen seger i silverförsöket på Jägersro från ledningen. Det var svag bredd på motståndet den dagen trots att det handlade om ett silverförsök, men intrycket var det rätta och hästen vann över lång distans på Solvalla i augusti så det är inget som direkt oroar oss
 • Apapmand har inte sällan tävlat mot eliten hemma i Danmark. Näst senast var han trea i ett lopp som Slide so Easy vann och senast på Lunden galopperade han i segerstriden. Det känns kittlande med Christoffer Eriksson som kusk bakom årets Copenhagen Cup-sexa.
 • Azimut var vi lite besvikna på i silverförsöket på Jägersro senast med tanke på hur bra han var vid sommarens besök på samma bana. Den här distansen tror vi förvisso passar honom bättre, men just nu känns hästen en smula svårbedömd.

Rank:

A: 4-5-2-3 B: 11-12-6-12-1 C: 10-7-8-9

Spetsbud: Night Brodde ska ha god chans att ta hand om ledningen. Frågan är hur man agerar om Robert Bergh ställer en tidig fråga bakom Vikens High Yield?

Fakta

V75-FÖRSLAGET 5 DECEMBER

Avd 1: 1,2,3,4,7,9,10,11 (6,5)
Avd 2: 1,4,5,6,7 (9,14)
Avd 3: 5,6,7,9,10 (3,1)
Avd 4: 3 Behind Bars (11,5)
Avd 5: 10 Very Kronos (1,2)
Avd 6: 1,2,9 (3,5)
Avd 7: 1,2,3,4,5,6,11,12 (10,7)

4.800 rader / 2.400 kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: En spik som åldras väl

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Anders Eriksson kör ett av våra två singelstreck på V86-spelet. Foto Mia Törnberg/Sulkysport.se
Anders Eriksson kör ett av våra två singelstreck på V86-spelet. Foto Mia Törnberg/Sulkysport.se

Skotvånget – eller ska vi kalla det för barfotaförbudet – är här och med den följer en ökad svårighetsgrad kring spelet i inledningsskedet.

Det har varit svårt att skönja en tydlig trend under de senaste åren hur han man som spelare ska hantera övergången, men givetvis är det klokt att i grundläget arbeta med hästar som är vana att tävla med skor på hovarna.

Så gör vi denna onsdagkväll då tävlingarna saxas mellan Bergsåker och Solvalla. På den förstnämnda banan körs bland annat en stofinal med 150.000 kronor till vinnaren. Ies Juvel (V86-5) kommer bli jättefavorit, men tillhör skaran som är van att tävla barfota så henne väljer vi att gardera.

Istället bankar vi Comes With Age (V86-6) som det bara måste vara dags för nu i en lämplig omgivning samt Havana Boko (V86-8) som går ner i klass.

Här kan du ta del av onsdagens startlistor.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport så följer du denna länk.

Troliga och roliga

 • Huddlestone (V86-1) var etta och tvåa på Bergsåker i december i fjol och har inga som helst problem med att tävla med skor på hovarna. Hans senaste insatser har lovat mer och han känns väl lite spelad i det här loppet.
 • Issiah (V86-4) sköt till riktigt vasst på skor efter sen lucka näst senast och känns mindre missgynnad än flera av sina konkurrenter över att behöva tävla med just skor denna gång. Packas han in i ryggar och får spara speeden kan vi absolut se honom överraska i det här loppet.
 • Comes With Age (V86-6) var trea I Kriteriekvalet I september och galopperade därefter som fastlåst i ett Breeders Crown-försök i Örebro med sparade krafter. Det hade han även över målgången senast på Bergsåker, men nu bör det åter vara läge för att låta honom löpa ut och visa vad han har i tanken. Med värsta utmanarna på bakspår så kittlar det rejält med Comes With Age så vi testar och går fullt ut på honom.
 • Havana Boko (V86-8) var tapper dödenstvåa bakom Brenda Grif på Färjestad i oktober, men fick sedan ett väl tufft lopp i STL-sammanhang gången därpå. Senast var hon tillbaka i ett mer vardagsbetonat sällskap och då vann hon lätt från tät. Det här loppet har svag bredd och Carl Johan Jepson brukar kunna reda ut det taktiska fint när han sitter bakom en bra häst i skral omgivning.

Betrodda som lever farligt

 • Nyhet (V86-1) tävlade med skor senast i Östersund och gick sig väl trött då även om han fick lägga en speed mitt i loppet. Även om vi håller honom som spetsfavorit i det här loppet så känns inte han som en given vinnare utan här rekommenderar vi gardering.
 • Jacoby Keeper (V86-3) är bara tre år gammal, ska ut över lång distans mot äldre hästar och är därtill ingen raket från start. Det är fullt möjligt att han är fältets bästa häst, men uppgiften är inte enkel på något vis utan som klar favorit känns det given att strecka på en hel del bakom honom.
 • Normalt sett ska Ies Juvel (V86-5) vara fullständigt överlägsen i stofinalen, men nu ska hon tävla med skor runt om för första gången sedan den 20 mars i fjol och då kittlar det att försöka fälla henne som storfavorit. Det är möjligt att vi biter oss i svansen, men vi känner oss manade att göra ett försök.
 • Heading Reference och Donners Am (V86-7) garderar vi inte på grund av skotvånget utan här handlar det mer om att de har en uppgift framför sig som inte är helt enkel. De kan göra topplopp, men ändå inte nå fram till några dugliga hästar som står med bra framspår eller få se sig nerspurtade av en konkurrent som följt med i rygg. Givna bud, men här finns det fler som gör upp!
Fakta

V86-FÖRSLAGET 2 DECEMBER

Avd 1: 1,3,6,7,8,10 (9,4)
Avd 2: 2,5 (1,10)
Avd 3: 2,4,10,11,12 (9,5)
Avd 4: 1,2,4,5,6,8,10,11,12 (9,7)
Avd 5: 1,3,10 (12,9)
Avd 6: 6 Comes With Age (10,4)
Avd 7: 1,2,3,9,10,12 (7,4)
Avd 8: 11 Havana Boko (8,7)

9.720 rader / 2.430 kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Skofrågan lördagens utmaning

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Skor på är det som gäller på lördag när barfotaförbudet gjort entré. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Skor på är det som gäller på lördag när barfotaförbudet gjort entré. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

En fråga kommer snurra veckan lång inför veckans V75-omgång.
– Skor på nu, hur påverkar det hästen?

Och det är givetvis med rätta som den kommer att ställas. Övergången från barfota till skotvånget är alltid svår att hantera som spelare och någon given linje hur den ska hanteras finns inte.
Det är väldigt individuellt helt enkelt, men måhända kanske man kan säga att den där hästen som inte riktigt visat toppform i de senaste starterna och nu därtill tvingas tävla med skor sällan brukar ta ett steg framåt.

Omgången ser som så ofta när Åby arrangerar V75 riktigt intressant ut och Legolas Minne (V75-5) – veckans Gulddivision – blev sportsligt mycket stark med några oväntade namn i startlistan.

Här kan du ta del av lördagens listor till Åby.

Avd 1 – klass I, 1.640 meter autostart

Det inledande klass I-försöket känns lurigt. Redneck Woodland var fantastiskt bra vid segern näst senast på topptid. Han är en av hästarna i fältet som känns minst missgynnad av att tävla med skor på hovarna. Invändige Spartak Face kommer med bevisad form och drog vinstlotten i spårtombolan. Han hade bakspår senast på V75 och det här ser betydligt mer passande ut. Astronascente Zac är en duktig sprinter som fått ett lopp i kroppen. Han är van att tävla med skor på hovarna och känns också tidigt i det här loppet. Där bakom? Nej, bara öppet och här kan det verkligen komma att krävas bred gardering.

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter autostart

Kantens Rose har radat segrar i Robert Berghs regi och övertygat. Hon brukar bara tävla barfota fram och känns inte så missgynnad av skotvånget. Eye on the Hill har tagit tre raka segrar och utvecklas hela tiden. Peter Untersteiners häst ställs inför en annan typ av prövning denna gång mot äldre toppar, men måste räknas tidigt. Laleh Pellini galopperade i Bollnäs i torsdags, men tar snabbt omtag. Hon känns intressant liksom Alhambra Mail som stod för en strålande comeback i onsdags och som presterade jättebra på skor förra vintern.

Avd 3 – Treåringslopp, 2.140 meter autostart

Ett kul treåringslopp för springare som är på väg uppåt. King Schermer presenterade sig för den svenska publiken vid segern på Jägersro och var jättebra vid den efterföljande segern i Mons (inte Wolvega som det felaktigt anges i programunderlaget). Då handlade det om nederländska Breeders Crown och lite halvljummen bredd på motståndet så nu ställs han inför en tuffare prövning. Piccadilly var bra vid segern på Jägersro, men svek vid senaste besöket på Åby. Han  fick pusta efter det och var fin vid comebacksegern i Hamburg. Lucifer Sam är kanske ingen superstjärna, men han går bra för jämnan och kan få rena drömloppet här från innerspår. Borups Umami har tänt till å det grövsta på barfotabalans och känns extremt svårbedömd nu när det blir skor igen.

Avd 4 – Klass II, 2.640 meter voltstart

Klass II-loppet innehåller två riktigt spännande hästar för klassen. Behind Bars tror vi är ”hur bra som helst” för klassen. Han tappade dock travet i slutkurvan senast och nu när han startar förhållandevis tätt så blir det lite frågetecken. Håller han ihop travet och presterar normalt tror vi att han vinner. Ol Dono Lengai vann i Halmstad i oktober och visade då att han är riktigt bra för det här sammanhanget. Att besegra Behind Bars från bakspår kan dock bli bekymmersamt. Stepping Moneyboy är distansgynnad, men riskerar att tappa från start. Skulle någon eller rentav båda favoriterna komma bort så är han en av många där bakom som är med och gör upp om segern.

Avd 5 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

Legolas Minne blev ett topplopp trots att skotvånget gjort entré. Very Kronos var grym i lördags och har tidigare klarat av att starta tätt. Körs han offensivt och det är full tävling som gäller så blir han oerhört svårslagen. Disco Volante var tillbaka med besked senast på Solvalla då han vann på 1.10,1 åkandes. Har han sin dag igen och vinner starten vilket känns sannolikt från innerspår så blir han väldigt tuff att passera. Nadal Broline såg fin ut i kvalet och tycks vara vettigt grundtränad, men därifrån till att kliva ut och städa av de här konkurrenterna är det ett ganska stort steg. Västerbo Exact var jättebra på Jägersro, men här ser konkurrensen betydligt tuffare ut.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

Beartime var bra som bronstvåa i fredags på Solvalla. Det här ser ut att vara ett jämnt och öppet lopp, men på läge och visad form får han gälla som vår tidiga förstahäst. He’s Marvelous har kommit igång jättefint i höst. Nu står han med innerspår vilket kan bli stressigt. Speedy Tilly gick jättebra från svårt läge i lördags, men frågan är hur han hanterar täta starter. Admiral Knick har ett bökigt utgångsläge, men känns ändå intressant. Hästen är härdad i norska årgångslopp och brukar snarast lyfta ju tuffare gäng han möter. Zaffiro Jet är en intressant springare, men frågan är om han verkligen räcker till här från spår tolv.

Avd 7 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

Normalt sett ska Vikens High Yield ha god segerchans i det här loppet, men frågan är hur han kommer prestera med skor runt om på hovarna. Konkurrens saknas dessutom inte och vi tror inte att han kommer få något gratis med den färske silvervinnaren Night Brodde på insidan. Azimut var vi besvikna på senast på Jägersro. Det var inte alls en prestation i nivå med vad vi hade förväntat oss, men ett varv till kan absolut passa honom bättre. Zio Tom Jet passar som allra bäst i tuffa lopp när han får följa med i högt tempo. Innerspår blev bästa tänkbara och det kittlar lite med honom i det här loppet som sannolikt ”ospelad”…