Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Lördagsdisco i Bollnäs

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Disco Volante vid en tidigare seger i Gävle. Är det dags igen på lördag? Foto Simon Hagen/Sulkysport
Disco Volante vid en tidigare seger i Gävle. Är det dags igen på lördag? Foto Simon Hagen/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Skrällarna duggade tätt på Jägersro i lördags och det är helt enkelt den årstiden då mindre krävs för att det ska kunna hända saker i loppen eller hästarna ska underprestera.

På förhand ser lördagens omgång mer överkomlig ut och vi landar i att spika två favoriter trots att det egentligen inte är ett helt önskvärt scenario.

Vi kan nämligen inte blunda för att såväl Bokli Rapp N.O. (V75-3) som Disco Volante (V75-4) har väldigt lämpliga uppgifter framför sig.

Ulf Ohsson får man andra ord en trivsam lördag i Bollnäs om vi är rätt ute!

Här kan du ta del av startlistorna till Bollnäs tävlingar.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Merritt kom aldrig riktigt till i silverdebuten utan fick chansen först när det var på tok för sent. Han sköt till vass och allt tyder på att han kommer hävda sig lika bra i silverdivisionen som han har gjort i bronsklassen. Denna gång står han bättre till bakom bilen, det är upplagt för viss körning på insidan och med ett bra lopp fram tills slutkurvan blir han väldigt svår att stå emot för de övriga.
 • Remarkable Feet fick lägga en viss speed för att hitta till tät på Bergsåker. Han höll emot Algot Zonett tappert och föll med flaggan i topp. Segrarna duggar inte tätt, men hästen gör det bra för jämnan och skulle han hålla upp innerspåret nu över sprint så blir han svårpasserad.
 • Mr Clayton J.F. lär dock utmana med full kraft. Han höll ut Remarkable Feet senast på Bergsåker när han stod med spår på insidan och är så pass rask iväg att vi kan se honom ta sig förbi densamme även med spår på utsidan. Sexåringen är dock ingen hjälte när han körs i tät även om det är kort distans och vi tror att Erik Adielsson släpper ledningen.
 • Donners Am såg läcker ut som fastlåst senast i silverdivisionen. Frågan är om åttaåringen någonsin varit i bättre slag än vad han är just nu och vi tycker han är supertidig på det intryck han sänder.
 • Urgent Call är den som skulle kunna häxa för Remarkable Feet och Mr Clayton J.F. i spetskampen. Han har fått ett lopp i kroppen, spurtade bra den dagen och känns inte golvad från tät.

Rank:

A: 5-1-4 B: 3-2-11-8 C: 6-10-7-12-9

Spetsstriden: Underskatta inte Urgent Calls möjlighet att ta sig förbi Remarkable Feet och hålla ut Mr Clayton J.F. Skulle den sisntämnde komma förbi är det svårbedömt vem som är först fram och övertar.

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Baula blir vårt tipsval i detta öppna och förhållandevis lågklassiga Diamantstoförsök. Hon fick jaga från sjätte utvändigt senast på Solvalla och övertygade så smått på oss då hon lyckades avgöra i spurten. Den startsnabbhet hon uppvisat har varit duglig utan att vara ”dunderexplosiv”, men vi tror att Örjan Kihlström kan få iväg henne så pass att han har bra chans att köra sig till tät i första kurvan.
 • Global Benefit fick också jaga från köposition i senaste starten, men hann fram i god tid. Hon har inlett lovande med tre segrar på fem starter, men vi kan inte blunda för det faktum att hon haft en tävlingspaus på drygt två månader. Därtill ska hon ta sig iväg från ett snävt utgångsläge vilket hon förvisso klarat av förut, men i en återkomst föreligger alltid en viss risk att hästarna är överladdade.
 • Lupin Håleryd tog dödens mitt i loppet senast på Bergsåker och höll bra som tvåa bakom Essie Gonzales. Den dagen var det i princip ”bara” den dagen att besegra vilket hon inte lyckades med och här tycker vi bredden på toppen är aningen vassare. I skrivande stund är hon favorit och det ställer vi oss tveksamma till.
 • She Is Cecilia är en rutinerad dam som hunnit med hela 82 starter. Faktum är att hon inte alls är så tokig som resultatraden antyder och med ett vettigt rygglopp är hon absolut skrällduglig.
 • Krakas sköt till rappt bakom Love You Sweden senast i Östersund när luckan väl kom. Hon stärks upp med Erik Adielsson i sulkyn denna gång vilket känns intressant.

Rank:

A: 7-4-15 B: 10-11-14-3-2-8-9-5 C: 13-6-1-12

Spetsstriden: Saphir C.D. bör ta ledningen initialt, men lär släppa om Baula öppnar vettigt från springspår. Vi tror att hästarna från de snäva spåren får svårt att utmana.

Avd 3 – Kallblodsdivisionen, 2.640 meter voltstart

 • Bokli Rapp N.O. har vunnit fem av tio starter i Daniel Redéns regi och framstår bara mer och mer som ”the real deal”. Hästen har stabiliserat sig och sedan i höstas är det bara en häst som besegrat honom. Då fick han ge vika mot en formtoppad Våler Nikolai vilket man verkligen inte behöver skämmas över. Genrepet i Gävle var helt till belåtenhet då han kördes till tät mitt i loppet och höll undan med lätthet. Utgångsläget här är passande liksom distansen och sitter han ”bara” någorlunda till ut på sista bortre långsidan tror vi att han brottar ner de här konkurrenterna.
 • Tekno Jerven kunde inte besegra Lome Storm i senaste starten, men gick ett starkt lopp som tvåa och var inte sämre än vad han varit i starterna innan. Nu blir det lite av ett elddop för femåringen, men han trivs över gällande distans och chanserna ökar markant om han skulle kunna forceras till tät någorlunda tidigt.
 • Vestpol Gladiator höll bra som trea senast i det lopp som Våler Nikolai gick segrande ur striden i. Skulle han få en bra start här och rentav vara före Tekno Jerven efter första kurvan kan vi se Örjan Kihlström försöka fullfölja mot tät i ett tidigt skede.
 • Emil Mollyn får en ny kusk bakom sig denna gång i form av Erik Adielsson. Han hade inga problem att vinna genrepet på Jarlsberg på en stark tidsnotering, men vi är lite tveksamma till hans distansförmåga. Hästen är segerlös över lång distans efter tre försök.
 • Guli Rubin gick en dunderupphämtning efter galopp senast på Bergsåker. Vi vet dock att det är en sak att springa fort efter galopp som ”jagare” än att prestera fullt ut i felfritt lopp och vill se honom leverera på samma vis åter innan vi riktigt köper honom rakt av.

Rank:

A: 11-4-6 B: 10-8-5-14 C: 9-3-13-7-1-2-12

Spetsstriden: G.G.Ojjdo tror vi frontar och släpper till Vestpol Gladiator om han kommer iväg bra och körs offensivt från sitt tillägg.

Avd 4 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

 • Disco Volante lyckades Ulf Ohlsson kuppa sig till tät med mitt i loppet senast på Bergsåker. Hästen sprang ifrån sina konkurrenter väldigt enkelt i slutskedet och såg precis lika stark ut den dagen som han gjorde vid den fina upphämtningen i guldfinalen gången innan. Det mesta tyder på att han vinner starten här och därmed också loppet.
 • Sorbet gör intressant årsdebut. Fjolårets Elitloppstrea och Sundsvall Open Trot-tvåa har inte startat sedan slutet av augusti och är givetvis svårbedömd inför återkomsten som därtill tvingas ske på skor. Från det här utgångsläget kan Örjan Kihlström få svårt att undvika dödspositionen om han är någorlunda med från start och det blir svårt att plocka ner Disco Volante därifrån. Vi tror att han snarare siktar på att ”säkra in” en plats i Guldfinalen den 6 februari.
 • Coin Perdu galopperade 600 meter före mål under anfall på Bergsåker. Han har varit ifrån en dryg månad efter det och det ska bli spännande att se vad han kan leverera denna gång om han ser lika fin ut som han gjorde vid höstens segrar. Från vinnarhålet är han faktiskt inte helt golvad.
 • Antonio Trot hamnade snett på det initialt senast och fick backas ner i kön. Han gick ett bra lopp som trea därefter med ett tungt slutvarv, men den här uppgiften känns besvärlig med bakspår samtidigt som några av de bästa motståndarna har drömlägen.
 • Grainfield Aiden har bortsett från guldfinalen radat upp toppinsatser hela vintern, men även han känns bortlottad denna gång.

Rank:

A: 2 B: 7-1-11-8 C: 9-6-4-5-3-12-10

Spetsstriden: Disco Volante har god chans att fronta. Skulle någon av Västerbo Grosbois eller Target Kronos komma förbi tror vi ändå att de släpper till Disco Volante i skede två.

Avd 5 – Klass II, 2.140 meter autostart

 • Certainly har lyft undan för undan och kommer närmast från två riktigt plusbetonade insatser. Näst senast vann han från dödens och senast höll han riktigt bra från samma position, blott besegrad av en smygkörd konkurrent i form av Madame af Djurmyra. Det här loppet är lömskt och svårläst, men på visad form och med Jorma Kontio som kusk blir han vårt tipsval.
 • Power Blaster såg jättefin ut vid spetssegern på Eskilstuna, men felade direkt bakom bilen gången efter på Solvalla. Då hade han innerspår bakom bilen vilket blev stressigt och det kan vara mer gynnsamt för honom att börja längre ut bakom vingen. Hästen är inte sämre med ett rygglopp än från tät och känns klart intressant här.
 • Kontur besegrade Power Blaster i näst senaste starten i samband med att han avlade sitt maiden. Då öppnade han jättebra bakom bilen och såg riktigt fin ut när han fick springa på i tät. Senast satt han fast med gott om krafter sparade och de kan komma väl till hands nu om Tomas Pettersson avser att testa i tätpositionen.
 • Madame af Djupmyra avgjorde på ett övertygande vis i senaste starten när han fick spara speeden. Då besegrade han vår tipsetta i det här loppet och även om det blir svårare från bricka elva när han ska runda fält så utesluter vi inte att det kan gå vägen.
 • Freckless har tagit sina segrar i ganska enkla gäng och står inför en annan typ av utmaning här. Vi tycker dock inte att det här klass II-försöket är hur bra som helst utan det finns en chans att han kan hävda sig här också med rätt lopp.

Rank:

A: 9-6-2 B: 11-3-4-5-7-12 C: 1-10-8

Spetsstriden: Vi tror inte att Kiara C.Boko är rask nog för att hålla upp innerspåret. Skyndar sig initialt gör däremot Kontur och Freckless och vi säger fördel för den förstnämnde ur den duon.

Avd 6 – Klass I, 2.140 meter voltstart

 • Danilo Brick blir vårt tipsval om än med viss tvekan i det här klass I-försöket. Han gick starkt i klassen i näst senaste starten då han likaså stod med bakspår, men bet i fint i spurten och tog in rejält på Gooner. Senast hamnade han för illa till för att ha chans i det loppet, men avslutningen lite i skymundan var det inget fel på. Danilo Brick kommer inte till dukat bord, men är en av tre hästar som vi tycker höjer sig över mängden.
 • Vicar fick göra allt grovjobb själv senast i klass II-finalen, men antog den utmaningen och krigade på hela vägen in till linjen som trea. Hästen har tuffat till sig undan för undan och skulle han få rygg på Danilo Brick de sista 800 meterna finns chansen att han avgör över upploppet.
 • Marcos Gallon tyckte vi kändes väldigt svårbedömd inför STL-debuten senast. Då fick han ett smyglopp och gick med full fart över mål som fyra. Med klaff från det stängda utgångsläget är han med i striden.
 • Grevin Sisu låg på friskt framme i täten senast, men orkade likväl hålla stången. Här är bredden på motståndet av betydligt bättre klass och vi väljer att stå över honom som hårt spelad.
 • Darlington har övertygat vid segrarna, men går likaså upp i klass. Han har ett snävt spår att brottas med och körs därtill av en för sammanhanget orutinerad kusk.

Rank:

A: 10-12-8 B: 3-5-6-7 C: 11-4-9-1-2

Spetsstriden: Grevin Sisu får skynda sig för att hålla ut springspårshästarna där vi bedömer Ara som den raskaste av de två.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 3.140 meter autostart

 • Marschall Match har gjort tre raka V75-starter på svensk mark och levererat varje gång. Först satt han fast med rubbet sparat på Bergsåker och därefter har han tagit två raka spetssegrar på övertygande vis. Vi är helt inne på att den här hästen är något extra och tycker att han ska vara favorit från ett bra utgångsläge och med hygglig spetschans trots att konkurrensen är tuff.
 • Västerbo Pokerface var strålande bra vid finalsegern senast på Solvalla där han klämde i med ett slutvarv i 1.10-tempo. Då var det alltjämt tillåtet att tävla barfota och nu när skotvånget är här känner vi oss inte helt övertygade om att han kan prestera på samma höga nivå. Därför får han stå tillbaka i vårt tips.
 • Gooner var inte med på noterna senast när det var voltstart utan kastade sig i galopp direkt på kör. Han har öppnat bra bakom bilen tidigare, frontat såväl vid senaste STL-segern som från innerspår på Eskilstuna den 8 november, men nu när han är uppe i en högre klass är det en annan utmaning att spetsa från ett sådant här spår. Det faktum att han kommer från en galopp oroar därtill en aning.
 • Mas Capacity har två insatser bakom sig nu som lämnar en del frågetecken. Backar vi bandet till höstens segrar övertygade han stort och kapacitetsmässigt behöver han inte stå bakom de tidigare nämnda.
 • Royal T.N. går bra varje gång och det känns som att han har samlat ihop till en seger i ett sådant här sammanhang också.

Rank:

A: 2-7-1 B: 4-3-8 C: 6-12-9-11-10-5

Spetsstriden: Gooner skulle kunna stressa upp sig från det så luriga innerspåret bakom bilen även om han frontar därifrån tidigare. Vi blir inte överraskade om Marschall Match tar sig förbi direkt.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 23 JANUARI

Avd 1: 1,2,3,4,5,11 (8,6)
Avd 2: 2,3,4,5,7,8,9,10,11,14,15 (13,6)
Avd 3: 11 Bokli Rapp N.O. (4,6)
Avd 4: 2 Disco Volante (7,1)
Avd 5: 2,3,4,6,9,11 (5,7)
Avd 6: 8,10,12 (3,5)
Avd 7: 1,2,4,7 (3,8)

4.752 rader / 2.376 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Öppen Unionskamp

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Tangen Haap vid segern i Elitkampen 2019. På lördag ska han försöka ta hem Unionskampen på Färjestad. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Tangen Haap vid segern i Elitkampen 2019. På lördag ska han försöka ta hem Unionskampen på Färjestad. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Färjestad står som värd för veckans V75-omgång. Det handlar om det klassiska Unionstravet, men intresset från vårt västra grannland är förhållandevis svalt.

Bortsett från i Unionskampen (V75-6) för kallblod så lyser norrmännen mer eller mindre med sin frånvaro.

Det nämnda loppet öppnas upp rejält i Odd Herakles (V75-6) skadefrånvaro och kommer bli streckkrävande. Tangen Haap må vara norskfödd, men tränas på svensk mark och känns som förstahästen i lag med Erik Adielsson.

Gulddivisionen innehåller starka toppar, men bredden är direkt ljummen. Hur presterar Disco Volante (V75-3) efter tre månaders tävlingsuppehåll är den stora frågan på förhand i ett lopp där Missle Hill och Gareth Boko är de givna utmanarna.

Här kan du ta del av startlistor till Färjestads tävlingar.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

Beartime kastade sig i galopp direkt när bilen släppte fältet på Jägersro. Han gör så mellan varven vilket givetvis oroar, men vid felfri avgång är han rask bakom bilen och spetsfavorit trots att Önas Nougat frontade i en 1.06-öppning senast i Gävle. Bo C. tjänade grymma pengar i Frankrike under fjolåret. Derbyfinalisten från 2018 är nu hemma hos ägaren ånyo och givetvis väldigt svårbedömd efter ett långt tävlingsuppehåll. Mas Capacity var rejäl i silverdebuten på Bergsåker och har därefter varit fyra i Finskt Mästerskap. Han har verkligen vuxit in i den höga klassen. Den norska duon Red Bar och Golden Dream M.E. kan verkligen avsluta, men risken är påtaglig att det blir för långt fram från bakspår.

Avd 2 – Klass II, 1.640 meter voltstart

Ett mycket lurigt Klass II-försök över stressiga 1.640 meter voltstart. Det är sannolikt att minst en av Mister K.O.Z., Habrik Am och Emperor som står med snäva startspår är borta på kör och som vi läser loppet ligger vägen till ledning öppen för raska Blue Frontline. Hon är dels riktigt rask själv, men körs även av en kusk som kan pricka bättre än någon annan från ett sådant här läge på Färjestad. Hon har suttit fast i Diamantstoet två gånger i följd och vi kan inte tänka oss annat än att Mikael J Andersson ger henne chansen att löpa linan ut denna gång. Bakom henne kryllar det av hästar som är minst lika kapabla och det här loppet är verkligen inte lättlöst. Constant Caviar tycker vi höll bra som tvåa i Östersund i ett lopp som inledes och avslutades i mycket högt tempo och Perfect Score Ås blir bara bättre och bättre hela tiden.

Avd 3 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

Disco Volante återkommer efter att fått en tävlingspaus över sommaren. Normalt sett är han så rask iväg att han håller upp innerspåret och då är den spetsälskande åttaåringen svårfångad för de övriga. Missle Hill gjorde ett jättebra lopp över ovan distans i Rättvik. Frågan är bara hur Örjan Kihlström ska lägga upp det här loppet för laddar han från start är risken påtaglig att han blir kvar på ledarens utsida. Gareth Boko är bara medium initialt och hamnar ofta på vingel. Hästen ser fortsatt formstark ut, men han blir alltid sårbar på grund av just hans förmåga att hamna småsnett till i loppen. Mellby Free såg kraftigt förbättrad ut i Sundsvall. Kan hon hålla rygg på Disco Volante och utmana om luckan kommer vid upploppets början?

Avd 4 – Unionsstayern, 3.140 meter voltstart

Ett lurigt stayerlopp där det är svårt att sia om vem som blir favorit. Ornello var klart positiv senast i Halmstad, men sköter så långt ifrån varje gång. Fuxen är svår att räkna på och vi vågar inte lägga alla ägg i samma korg. Kennedy är en häst som tilldrar sig vårt intresse. Han gynnas av distansen och passar bättre i sådana här uppgifter än i likastartslopp i STL-sammanhang. Låt oss påminna om att han var fyra i Malmö Stads Pris den 27 juli. Bransbys Juke Box stämde det väldigt bra för senast på Solvalla då han fick gratisledning under slutvarvet. Här blir vägen fram sannolikt svårare. Den norska duon Orlando G.M. och Dream Builder känns bara svårbedömda i sammanhanget, men inte glödheta vid en första anblick.

Avd 5 – Klass I, 2.140 meter autostart

Ett riktigt bra Klass I-försök. Bugatti Miles är en ständig surrhäst och han har också hög kapacitet. Hästen fick ett blytungt lopp senast i Eskilstuna, men visade härlig skalle då han likväl avgjorde. På en snabb Färjestadoval och i jämnare omgivning är det svårare att göra allt jobb själv och avgå med segern. Forever Shadow var fyra i finalen av Danskt Travderby. Han gick helt okej då och även om detta lopp är bra så går han ner något i klass. Tattoo Avenger och S.G.Sherman vann båda under V75-dagen på Bergsåker. Den sistnämnde går upp i klass och känns bortlottad. Mandela Zon var ”allas” drag i våras i STL-lopp. Nu återkommer han efter dubbla strykningar och lång frånvaro vilket gör honom väldigt svårbedömd.

Avd 6 – Unionskampen, 2.140 meter autostart

Med Odd Herakles på skadelistan så öppnas högsta klassen för kallblod upp. Tangen Haap är i toppslag och har slagit eliten flera gånger om tidigare. Han är ett givet streck i loppet, men det är fler om budet. Åsrud Vilja går bra varje gång och har visat att hon klarar av att möta och matcha de bästa pojkarna. Kleppe Fanden ser ut att vara tillbaka i toppslag och måste räknas. Våler Nikolai kan man tycka ska få det tufft mot de allra bästa, men han lyfter undan för undan. Troll Solen har en stark sommar bakom sig och kan också duga trots svårt spår.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

En lömsk avslutning. Gogobet Sisu ska normalt sett vinna ett sådant här lopp, men vi tycker inte att det slog gnistor om honom i spurten senast på Bergsåker. Nej, vi hade förväntat oss mer och ser honom bara som en av flera med chans i nuläget. Oracle Tile stämde det ganska bra för senast på Åby, men hästen avgjorde på ett tilltalande vis och är förhållandevis rejäl. Four Guys Dream flög fram i spurten senast på Axevalla och ska normalt sett vara vassare med loppet i kroppen. Starbec’s A.to Z. gynnas bara av att möta bra motstånd. Han följer med i alla tempo och brukar vara som bäst över upploppen. Hands Down D.E. surras det ofta om, men han har inte lyckats vinna någon av sina sju senaste starten på svensk mark.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Två åttor vår lösning

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Eddy West och Claes Sjöström. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Eddy West och Claes Sjöström. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Bollnästravet arrangerar veckans V75-omgång som inte ser helt lättlöst ut. De stora favoriterna eller givna singelstrecken lyser med sin frånvaro vilket bara kittlar.

Vi har hamnat på två ”åttor” som singelstreck. Nårje (V75-2) har förvisso inte spår åtta utan bricka åtta och det kan givetvis underlätta. Nu ska han försöka plocka in 20 meter i finalen av Dubbelcupen, men det tycker vi känns rimligt utifrån hur pass bra den här hästen är. Vi har en stark känsla av att han löser sin uppgift.

I Silverdivisionen lär det sannerligen inte bli raka vägen för Eddy West (V75-6), men nu när han är nerstruken ett hack och kommer ner på spår sju kan det tänkas bli aningen enklare än vad det såg ut att bli från början.
Hästen flög fram över upploppet senast i Gävle och vi bedömer den här silverhistorien som mer överkomlig. Loppet kan bli jämnspelat och då kittlar det att gå fullt ut på Claes Sjöströms häst.

Här kan du ta del av lördagen startlistor till tävlingarna i Bollnäs.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Klass I, 2.640 meter voltstart

 • Mellby Ironman är en svår häst att räkna på. Han blandar och ger i sina prestationer, men har tillräckligt hög högstanivå för att kunna vinan ett sådant här lopp. Hästen har tagit karriärens fem segrar från ledningen och man behöver inte ha gått på Chalmers för att lista ut vilken taktik som kommer förespråkas här. Från tät är Mellby Ironman hästen att slå; från övriga positioner är han troligtvis chanslös.
 • Final Whistle vann säkert från ledningen senast i ett lopp över tre varv på Solvalla. Hästen öppnar staibilt och snabbt, men det kan bli svårt att hålla ut vår tipsetta när han står med springspår. Final Whistle är dock så pass rejält att ledningen inte är något måste utan han kan vinna fler vägar.
 • Hunter Montana har inlett lovande i Björn Goops regi. I första starten fick han se sig besegrad av Mellby Good från ledningen medan han fick chansen för sent senast på Bergsåker via vinnarhålet och inte hann utmana. Trampar han iväg här från spår fyra i volten vilket är ett frågetecken så ska han kunna duga gott.
 • Your Dreamlove fick ett för tufft lopp senast på Åby och stumnade. Kanske satt även jätteupphämtningen från loppet gången innan på Axevalla i benen. Nu har hon haft en paus och vi förväntar oss leverans direkt när hon kommer ut på fräscha ben.
 • Reven Dejavu kördes med facit i hand för offensivt senast på Axevalla och gick sig rejält trött. Den här uppgiften ser småknivig ut från bakspår i comebacken och vi står över honom på vårt system även om han är ytterst härdad i klassen.

Rank:

A: 6-2-4 B: 9-11-1-3 C: 7-10-12-5-8

Spetsstriden: Även om Final Whistle öppnar både stabilt och ganska snabbt ur volten blir det svårt att hålla ut Mellby Ironman som skyndar sig iväg från springspår och gynnas av tät.

Avd 2 – Dubbelcupen Final, 2.140 meter voltstart

 • Nårje kvalade in till Dubbelcupen vid seger i ett försök på Hagmyren i början av juli. Då fick han långt fram, men stod för väldiga rejäla sista 700 meter klockade till 1.21,5. Gången efter på Jarlsberg blev det galopp i slutkurvan med läge på en bra placering. Hästen har superfart i kroppen för denna klass och lyckas ”bara” Björn Steinseth hålla tungan rätt i munnen så förväntar vi oss att Nårje vänder ut och in på det här sällskapet.
 • Alm Nagano släppte ledningen senast i Jarlsberg och avslutade pilsnabbt över upploppet efter att behövt backas loss. Fuxen är rätt så rask ur volten och i lag med en på svensk mark skicklig startkusk i disciplinen så kan det bli en snabb start och chans till tidig ledning. Det kan hålla hela vägen, men om Nårje står på benen hela vägen så tror vi att han är för svår att hålla emot.
 • Tangen Frikk har haft en toppsommar med starka prestationer gång efter gång. Senast på Bergsåker gick han ett jättebra slutvarv ochd et var strongt gjort att avgöra över tre varv på det sätt som han gjorde.
 • Valle Hugo besegrade Alm Nagano vid deras möte i Bollnäs den 3 augusti, men då stod hästarna lika start. Nu står Valle Hugo 20 meter bakom och det kan bli tufft för honom att jaga ikapp det tillägg.
 • Tangen Braute fick långt fram från tredje utvändigt senast i Östersund, men gick en hejdundrade speed över sista bortre långsidan och vann på ett mycket övertygande vis. Hästen är i sitt livs form och kan överraska även här om han får bra draghjälp på slutvarvet.

Rank:

A: 8 B: 6-12-10-14-3-11-13 C: 1-2-5-7-9-4

Spetsstriden: Klar fördel Sölvseds Atlas på startvolten, men vi tror att Mats E Djuse ryggar den av Alm Nagano och Nårje som kommer fram först.

Avd 3 – Klass II, 1.640 meter autostart

 • Santos de Castella fick ett tufft lopp i comebacken i Gävle där han precis som nu var ute i ett Klass II-försök. Jörgen Westholm skickade fram hästen utvändigt ledaren inför slutrundan och därifrån tog hästen striden på ett mycket bra vis även om det inte räckte för att besegra Sourire Frö. Det här loppet är inte värre och lyckas Westholm trycka sig förbi de snabba, invändiga hästarna sitter han tveklöst på trumf.
 • Daniel Wäjersten tränar och kör Clandestine. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

  Clandestine tycker vi blir alldeles för bortglömd. Hon har fått en tilltufsad resultatrad då det kommit felsteg när hon testats i årgångslopp, men vid segrarna i mer vardagsbetonade gäng har hon verkligen övertygat på oss. Sättet hon avgjorde på i Gävle den 15 juni via 1.09,5 sista 700 meterna var riktigt övertygande och vi tror inte att hon är sämre än någon annan i det här loppet. Rygg på ledaren vore guld för Readly Express-dottern och kommer ”bara” chansen så…

 • Loveyouecus lär ta striden om en placering långt fram i fältet likaså. Han avgjorde från vinnarhålet i minicomebacken på Färjestad och vi tycker att den här uppgiften ser lämpliga ut för honom än vad de andra Klass II-lopp han varit ute i under våren och sommaren har gjort.
 • Grand Canyon Sisu är bra och mycket tyder på att det finns mer utveckling i hästen. Han känns inte maxad på något vis även om skorycken kommit nu på sistone och sett ut att ge en växel till. Hästen är inte löpningsberoende, men självklart är det utmanande att inleda från spår elva i ett sådant här lopp där andra halvvarvet mycket väl kan komma att gå ganska långsamt.
 • Double O.Seven lyckades inte hålla emot S.G.Kingstone senast på Bergsåker, men får med beröm godkänt för den andraplatsen. Hästen är rask iväg, men att nå ledningen från spår sju blir svårt.

Rank:

A: 4-1-2 B: 11-7-8-9-3 C: 12-10-5-6

Spetsstriden: Clandestine är raskare iväg än vad gemene man tycks tro, men det kan ändå bli kämpigt att hålla ut Loveyouecus samt Santos de Castella.

Avd 4 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Stangerinthenight var duktig vid dödenssegern i Östersund i augusti och följde upp den med en stark insats bakom Coin Perdu senast på Bergsåker. Hon är riktigt tuff för att vara ett sto i den här klassen och vi kan se Daniel Wäjersten ta sikte mot dödspositionen per omgående bara han lirkar iväg henne i rätt gångart Det gick i alla fall vägen från samma startspår senast så vi har ingen anledning att tro att det inte ska gå nu.
 • Muzzle The Yakker kan vi se bjuda på strid om Strangerinthenight tappar lite mark från början och det dröjer innan hon kommer fram utvändigt. Hon hamnade på vingel senast på Bergsåker och fick backas ner i kön, men fullföljde starkt i skymundan och såg inte tom ut över målgången. Lyckas Örjan Kihlström få henne att hålla upp innersniffen så är hon hästen att slå för de övriga.
 • Liquify’em lär dock utmana från början i lag med en startsnabb kusk. Hon fick chansen för sent senast i Skellefteå för att kunna utmana om segern, men sköt till helt okej. Från tät höjer hon sig ett snäpp vilket statistiken stärker; samtliga tre segrar är tagna från ledningen.
 • Alfredo Sauce hade varit med och slagits om topplaceringarna senast i Diamantstofinalen om hon inte galopperat kort före mål. Vid segern i Kalmar i juni fick hon spara speeden fram tills upploppet och vi kan se henne slå till om så blir fallet på nytt.
 • Pappajonnys Ilse galopperade bort sig tidigt senast på Romme och fick aldrig visa vad hon kunde den dagen. Hon gjorde ett topplopp i Diamantstofinalen gången innan och tillhör outsiderskaran.

Rank:

A: 9-1 B: 6-10-13-15-8-4-14-5 C: 11-3-7-2-12

Spetsstriden: Vi tror att Muzzle The Yakker ska kunna öppna riktigt bra från ett sådant här startspår och bedömer det som ”femti-femti” att hjon håller ut Liquify’em.

Avd 5 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Eddy West vann ett silverfösök redan i början av augusti. Då fick han göra allt jobb själv sista 800 meterna, men brottade likväl ner sina konkurrenter. Senast i Gävle hannade han ”åt råttarna” och satt ett tag som åttonde häst i andraspår, men avslutningen till fjärdeplatsen var av absolut bästa märke. Han är väldigt svår att stå emot när han får gå på sista 700 meterna så här handlar det om att Eddy West ska komma ner i en vettig position och ”morska upp sig” fram tills dess.
 • Digital Dominance tog dödens halvvägs in i comebackloppet senast i Bollnäs. Han höll starkt bakom Cyrano de B. utan att bli riktigt hotfull och ska säkert gå framåt med det loppet i kroppen. Femåringen har bättrat på sin snabbhet successivt under året och vi har all anledning att tro att han ska hinna med även över full väg numera.
 • Van Gogh Z.S. fick för långt fram senast i Gävle precis som Eddy West, men även han avslutade storstilat över upploppet. Allra vassast tycker vi att han är när han får gå. ledningen, men dit kan det bli tufft att nå denna gång.
 • Morotai Degato fick dra tåget i det flera gånger omnämnda Gävleloppet. Han höll tills mitt på upploppet och gjorde en helt okej insats. Lyckas Oskar Kylin Blom komma ner i vettigt slagläge med honom och spara speeden lite längre är inte hästen utan chans.
 • The Bald Eagle fick se sig regelrätt besegrad senast i bronsfinalen på Åby. Det är ingen gigantisk skillnad att kliva upp till silver och som spetshäst har han vissa möjligheter.

Rank:

A: 8 B: 10-4-6-1-12-9 C: 2-3-7-11

Spetsstriden: The Bald Eagle gynnas av strykningen på Mr Clayton J.F., men det gör även Morotai Degato som kommer ner ett hack. Riktigt lurigt de två emellan!

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Moses har gått bra mest hela året och var inte sämre i tävlingsdebuten i Håkan K Perssons stall. Från ledningen drog han ifrån sina konkurrenter och vann väldigt enkelt på 1.11,2a/1.640 meter utan att behöva spela ut hela sitt register. Sexåringen ska normalt sett gå lite framåt med det loppet i kroppen, men däremot kan det vara upptaget i ledningen denna gång.
 • Speedy Tilly gynnas nämligen av att gå i tät. Han har tagit sju av sina nio segrar från den positionen och vaknar till på ett annat vis när han får löpa först. Senast på Bergsåker stod han fel till bakom bilen och kom aldrig till i loppet så det drar vi bara ett streck över.
 • Tale Of Jacks fick chansen för sent senast i Gävle, men sköt till bra som trea och visade att den toppform han haft under sommaren består. Han har rygg på en startsnabb konkurrent och måste räknas med chans.
 • Riptide R.D. avslutade helt okej när luckan kom i Örebro, men kanske kanske var han aningen vassare tidigare i somras då det sprutade form ur öronen på sexåringen.
 • Xanthis de Roi gjorde ett strongt lopp bakom Swagger i Sundsvall och känns bara gynnad av att det är ett halvvarv längre denna gång.

Rank:

A: 5-3-10 B: 9-4-11-12-6-7 C: 1-2

Spetsstriden: Speedy Tilly är gynnad av att gå i tät och Per Lennartsson lär göra allt som står i hans makt för att överta från B.T.’s Viclando eller Mission Beach.

Avd 7 – Gulddivisionen, 1.640 meter autostart

 • Milliondollarrhyme stod för en toppinsats i Rättvik där han dundrade till tät och höll hela vägen trots att han rusade på i 1.09,5-tempo hela vägen. Senast i Gävle satt han åter i tät, men han blev lite skarp efter hand under loppet och tappade segern på det. Här är förutsättningarna lämpliga och gör han om insatsen som i Rättvik blir han givetvis svårslagen, men vi vågar inte lita helt på hästen.
 • Click Bait är en startkatapult av guds nåde och vi kan inte tänka oss annat än att Per Lennartsson går ”all in” trots att han har spår sju bakom vingen. Senast blev han utsvarad och och fick ta en position i andraspår varifrån han aldrig riktigt kom till i loppet. Hästen frontade faktiskt efter 300 meter från spår åtta vid segern på Hagmyren den 31 juli och vi kan se ett scenario där han lyckas komma förbi även om det givetvis inte blir enkelt.
 • Brother Bill var inte riktigt lika bra senast i Mantorp som han var gången innan i Henning Mårthans Minne i Rättvik. Femåringen skulle faktiskt kunna vinna det här loppet från dödens om han tävlar på sin toppnivå och det faktum att han inte startat på fem veckor behöver inte alls vara negativt; Brother Bill har presterat efter paus förr.
 • Diamanten fick spara speeden senast på Bergsåker när han fick rygg på Global Adventure och det utmynnade i en väldigt säker seger. Med rätt klaff är han med i matchen igen.
 • Milligan’s School hade varit brakfavorit från framspår, men från spår tolv blir det bekymmersamt för Åby Stora Pris-vinnaren.

Rank:

A: 3-7-5 B: 10-12-6-11 C: 2-1-9-4

Spetsstriden: När Click Bait hamnat så pass långt ut som på bricka sju blir det svårt att komma förbi Milliondollarrhyme; i synnerhet när Brother Bill finns med där emellan också och behöver köras för position.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 11 SEPTEMBER

Avd 1: 2,4,6,9 (11,1)
Avd 2: 8 Nårje (6,12)
Avd 3: 1,2,4,7,8,11 (9,3)
Avd 4: 1,9 (6,10)
Avd 5: 8 Eddy West (10,4)
Avd 6: 3,4,5,6,7,9,10,11,12 (1,2)
Avd 7: 3,5,6,7,10,11,12 (2,1)

3.024 rader / 1.512 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Vi tar grepp direkt

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Andreas Lövdal nyttjas som spikkusk på Bergsåker. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Andreas Lövdal nyttjas som spikkusk på Bergsåker. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Veckans V86-omgång delas mellan Bergsåker och Solvalla. Vi gör något så ovanligt som att spela med tre singelstreck och kan därmed kosta på oss att heltäcka två lopp och hoppas på riktiga överraskningar.

Med Kriterie- och Oakskval lurandes runt hörnet så är det lite äldre starthästar som är veckans spelobjekt på V86-spelet.
Vi spikar tre fyraåringar vars rutin minst sagt är blandad. Katri P.Boko (V86-1) är minst rutinerad av de tre med bara fyra starter, men är faktiskt den häst vi tror mest på. I skrivande stund är hon inte favorit och det överraskar stort på oss. Här kan Diederik Meilink ha en häst som kan tjäna finfina pengar i Diamantstoet under senhösten!

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till Bergsåker och Solvalla.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Katri P.Boko (V86-1) fick inleda karriären med tre raka dödenslopp innan hon fick gå i draget senast på Sundbyholm. Det blev ganska långt fram, men hon smattrade på bra och hann ikapp via 1.12,5 sista 700 meterna. Det hörs på Diederik Meilink att han håller den här hästen väldigt högt och när den i våra ögon värsta konkurrenten Weco lottats till bakspår så är det läge att testa och gå fullt ut på Katri P.Boko som kan vinna på flera olika sätt.
 • Vi spikar ogärna Perpetuate (V86-4) som megalampa, men hästen såg stabil ut hela vägen vid Klass I-segern i Gävle. Det kan vara så att man har funnit nycklarna till den här kapabla, men svåra hästen efter mycket om och men. När värsta konkurrenten lär bli över från ett lurigt innerspår kan Perpetuate hitta till tät tidigt och då blir han väldigt svårfångad.
 • Vici Volantes (V86-5) avslutade strålande senast på Solvalla bakom Love Eagle som därefter kvalade in till Finskt Travderby. Nu har Fredrik Wallins fux haft ett tävlingsuppehåll på en och en halv månad ska sägas, men lyser inte ringrosten igenom så ska han duga fint här. Hästen var trots allt femma i långa E3-finalen i fjol och tävlar alltjämt i en ganska låg klass i förhållande till kapacitet.
 • Berra Steel (V86-7) är tillbaka i mer ”vardagsbetonad” konkurrens efter sin sjätteplats i uttagningslopp till Svenskt Travderby. Med den värsta motståndaren på utsida och övriga allvrliga hot på bakspår ska det vara god chans för Daniel Wäjersten att köra sig till tät tidigt och därifrån växer hästen en klass när han får gå på i sin fart.

Betrodda som lever farligt

 • Francesco Star (V86-1) har förvisso tre raka segrar i bagaget och har anmälts barfota runt om nu vilket i sådana fall blir första gången i lopp. Vi tycker dock inte att han övertygade i senaste starten och segrarna dessförinnan är tagna i enklare sammanhang i Hoting. Nej, vi tycker oss finna minst två hästar som är bättre i det här loppet och för oss är det givet att stå över honom på systemet.
 • Open Sky (V86-5) har stor kapacitet, men öppnade inte alls snabbt från samma utgångsläge senast utan då hade han en hel del tur som kom loss. Hittar Bowling Orlando förbi direkt och Open Sky antingen får ta dödens eller snabbt får tiläggshästarna på sig är den här uppgiften bekymmersam för hans del.
 • Soul Tan (V86-7) är en annan häst som startar på Bergsåker som har tre raka segrar bakom sig. Även han har tagit dem i lite enklare gäng och här tycker vi att konkurrensen ser betydligt tuffare ut. Vår uppfattning är att han får kämpigt mot några av framspårshästarna i den här spårtrappan som vi på intet vis tycker är sämre hästar.
 • Vi är verkligen svaga för Balboa Lux (V86-8) vars högstanivå är oöverträfflig att nå för de övriga i det här loppet. Fyraåringen har dock fallit ifrån mellan varven och det här loppet innehåller flera dugliga hästar som kan sitta betydligt bättre till när det drar ihop sig till upplopp. Vi köper att han är favorit, men tycker att han är en alldeles för stor sådan.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 8 SEPTEMBER

Avd 1: 7 Katri P.Boko (10,6)
Avd 2: 2,4,5,6 (3,1)
Avd 3: 3,5,6,7 (8,1)
Avd 4: 4 Perpetuate (1,3)
Avd 5: 1,3,5,8 (12,9)
Avd 6: Samtliga hästar (4,3)
Avd 7: 2 Berra Steel (3,9)
Avd 8: Samtliga hästar (3,10)

7.680 rader / 1.920 kronor