Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Lördagsdisco i Bollnäs

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Disco Volante lär bli lördagens största favorit inom V75-spelet. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Disco Volante lär bli lördagens största favorit inom V75-spelet. Foto Simon Hagen/Sulkysport

Skrällarna duggade tätt på Jägersro i lördags och det är helt enkelt den årstiden då mindre krävs för att det ska kunna hända saker i loppen eller hästarna ska underprestera.

På förhand ser lördagens omgång mer överkomlig ut och vi landar i att spika två favoriter trots att det egentligen inte är ett helt önskvärt scenario.

Vi kan nämligen inte blunda för att såväl Bokli Rapp N.O. (V75-3) som Disco Volante (V75-4) har väldigt lämpliga uppgifter framför sig.

Ulf Ohsson får man andra ord en trivsam lördag i Bollnäs om vi är rätt ute!

Här kan du ta del av startlistorna till Bollnäs tävlingar.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Merritt kom aldrig riktigt till i silverdebuten utan fick chansen först när det var på tok för sent. Han sköt till vass och allt tyder på att han kommer hävda sig lika bra i silverdivisionen som han har gjort i bronsklassen. Denna gång står han bättre till bakom bilen, det är upplagt för viss körning på insidan och med ett bra lopp fram tills slutkurvan blir han väldigt svår att stå emot för de övriga.
 • Remarkable Feet fick lägga en viss speed för att hitta till tät på Bergsåker. Han höll emot Algot Zonett tappert och föll med flaggan i topp. Segrarna duggar inte tätt, men hästen gör det bra för jämnan och skulle han hålla upp innerspåret nu över sprint så blir han svårpasserad.
 • Mr Clayton J.F. lär dock utmana med full kraft. Han höll ut Remarkable Feet senast på Bergsåker när han stod med spår på insidan och är så pass rask iväg att vi kan se honom ta sig förbi densamme även med spår på utsidan. Sexåringen är dock ingen hjälte när han körs i tät även om det är kort distans och vi tror att Erik Adielsson släpper ledningen.
 • Donners Am såg läcker ut som fastlåst senast i silverdivisionen. Frågan är om åttaåringen någonsin varit i bättre slag än vad han är just nu och vi tycker han är supertidig på det intryck han sänder.
 • Urgent Call är den som skulle kunna häxa för Remarkable Feet och Mr Clayton J.F. i spetskampen. Han har fått ett lopp i kroppen, spurtade bra den dagen och känns inte golvad från tät.

Rank:

A: 5-1-4 B: 3-2-11-8 C: 6-10-7-12-9

Spetsstriden: Underskatta inte Urgent Calls möjlighet att ta sig förbi Remarkable Feet och hålla ut Mr Clayton J.F. Skulle den sisntämnde komma förbi är det svårbedömt vem som är först fram och övertar.

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Baula blir vårt tipsval i detta öppna och förhållandevis lågklassiga Diamantstoförsök. Hon fick jaga från sjätte utvändigt senast på Solvalla och övertygade så smått på oss då hon lyckades avgöra i spurten. Den startsnabbhet hon uppvisat har varit duglig utan att vara ”dunderexplosiv”, men vi tror att Örjan Kihlström kan få iväg henne så pass att han har bra chans att köra sig till tät i första kurvan.
 • Global Benefit fick också jaga från köposition i senaste starten, men hann fram i god tid. Hon har inlett lovande med tre segrar på fem starter, men vi kan inte blunda för det faktum att hon haft en tävlingspaus på drygt två månader. Därtill ska hon ta sig iväg från ett snävt utgångsläge vilket hon förvisso klarat av förut, men i en återkomst föreligger alltid en viss risk att hästarna är överladdade.
 • Lupin Håleryd tog dödens mitt i loppet senast på Bergsåker och höll bra som tvåa bakom Essie Gonzales. Den dagen var det i princip ”bara” den dagen att besegra vilket hon inte lyckades med och här tycker vi bredden på toppen är aningen vassare. I skrivande stund är hon favorit och det ställer vi oss tveksamma till.
 • She Is Cecilia är en rutinerad dam som hunnit med hela 82 starter. Faktum är att hon inte alls är så tokig som resultatraden antyder och med ett vettigt rygglopp är hon absolut skrällduglig.
 • Krakas sköt till rappt bakom Love You Sweden senast i Östersund när luckan väl kom. Hon stärks upp med Erik Adielsson i sulkyn denna gång vilket känns intressant.

Rank:

A: 7-4-15 B: 10-11-14-3-2-8-9-5 C: 13-6-1-12

Spetsstriden: Saphir C.D. bör ta ledningen initialt, men lär släppa om Baula öppnar vettigt från springspår. Vi tror att hästarna från de snäva spåren får svårt att utmana.

Avd 3 – Kallblodsdivisionen, 2.640 meter voltstart

 • Bokli Rapp N.O. har vunnit fem av tio starter i Daniel Redéns regi och framstår bara mer och mer som ”the real deal”. Hästen har stabiliserat sig och sedan i höstas är det bara en häst som besegrat honom. Då fick han ge vika mot en formtoppad Våler Nikolai vilket man verkligen inte behöver skämmas över. Genrepet i Gävle var helt till belåtenhet då han kördes till tät mitt i loppet och höll undan med lätthet. Utgångsläget här är passande liksom distansen och sitter han ”bara” någorlunda till ut på sista bortre långsidan tror vi att han brottar ner de här konkurrenterna.
 • Tekno Jerven kunde inte besegra Lome Storm i senaste starten, men gick ett starkt lopp som tvåa och var inte sämre än vad han varit i starterna innan. Nu blir det lite av ett elddop för femåringen, men han trivs över gällande distans och chanserna ökar markant om han skulle kunna forceras till tät någorlunda tidigt.
 • Vestpol Gladiator höll bra som trea senast i det lopp som Våler Nikolai gick segrande ur striden i. Skulle han få en bra start här och rentav vara före Tekno Jerven efter första kurvan kan vi se Örjan Kihlström försöka fullfölja mot tät i ett tidigt skede.
 • Emil Mollyn får en ny kusk bakom sig denna gång i form av Erik Adielsson. Han hade inga problem att vinna genrepet på Jarlsberg på en stark tidsnotering, men vi är lite tveksamma till hans distansförmåga. Hästen är segerlös över lång distans efter tre försök.
 • Guli Rubin gick en dunderupphämtning efter galopp senast på Bergsåker. Vi vet dock att det är en sak att springa fort efter galopp som ”jagare” än att prestera fullt ut i felfritt lopp och vill se honom leverera på samma vis åter innan vi riktigt köper honom rakt av.

Rank:

A: 11-4-6 B: 10-8-5-14 C: 9-3-13-7-1-2-12

Spetsstriden: G.G.Ojjdo tror vi frontar och släpper till Vestpol Gladiator om han kommer iväg bra och körs offensivt från sitt tillägg.

Avd 4 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

 • Disco Volante lyckades Ulf Ohlsson kuppa sig till tät med mitt i loppet senast på Bergsåker. Hästen sprang ifrån sina konkurrenter väldigt enkelt i slutskedet och såg precis lika stark ut den dagen som han gjorde vid den fina upphämtningen i guldfinalen gången innan. Det mesta tyder på att han vinner starten här och därmed också loppet.
 • Sorbet gör intressant årsdebut. Fjolårets Elitloppstrea och Sundsvall Open Trot-tvåa har inte startat sedan slutet av augusti och är givetvis svårbedömd inför återkomsten som därtill tvingas ske på skor. Från det här utgångsläget kan Örjan Kihlström få svårt att undvika dödspositionen om han är någorlunda med från start och det blir svårt att plocka ner Disco Volante därifrån. Vi tror att han snarare siktar på att ”säkra in” en plats i Guldfinalen den 6 februari.
 • Coin Perdu galopperade 600 meter före mål under anfall på Bergsåker. Han har varit ifrån en dryg månad efter det och det ska bli spännande att se vad han kan leverera denna gång om han ser lika fin ut som han gjorde vid höstens segrar. Från vinnarhålet är han faktiskt inte helt golvad.
 • Antonio Trot hamnade snett på det initialt senast och fick backas ner i kön. Han gick ett bra lopp som trea därefter med ett tungt slutvarv, men den här uppgiften känns besvärlig med bakspår samtidigt som några av de bästa motståndarna har drömlägen.
 • Grainfield Aiden har bortsett från guldfinalen radat upp toppinsatser hela vintern, men även han känns bortlottad denna gång.

Rank:

A: 2 B: 7-1-11-8 C: 9-6-4-5-3-12-10

Spetsstriden: Disco Volante har god chans att fronta. Skulle någon av Västerbo Grosbois eller Target Kronos komma förbi tror vi ändå att de släpper till Disco Volante i skede två.

Avd 5 – Klass II, 2.140 meter autostart

 • Certainly har lyft undan för undan och kommer närmast från två riktigt plusbetonade insatser. Näst senast vann han från dödens och senast höll han riktigt bra från samma position, blott besegrad av en smygkörd konkurrent i form av Madame af Djurmyra. Det här loppet är lömskt och svårläst, men på visad form och med Jorma Kontio som kusk blir han vårt tipsval.
 • Power Blaster såg jättefin ut vid spetssegern på Eskilstuna, men felade direkt bakom bilen gången efter på Solvalla. Då hade han innerspår bakom bilen vilket blev stressigt och det kan vara mer gynnsamt för honom att börja längre ut bakom vingen. Hästen är inte sämre med ett rygglopp än från tät och känns klart intressant här.
 • Kontur besegrade Power Blaster i näst senaste starten i samband med att han avlade sitt maiden. Då öppnade han jättebra bakom bilen och såg riktigt fin ut när han fick springa på i tät. Senast satt han fast med gott om krafter sparade och de kan komma väl till hands nu om Tomas Pettersson avser att testa i tätpositionen.
 • Madame af Djupmyra avgjorde på ett övertygande vis i senaste starten när han fick spara speeden. Då besegrade han vår tipsetta i det här loppet och även om det blir svårare från bricka elva när han ska runda fält så utesluter vi inte att det kan gå vägen.
 • Freckless har tagit sina segrar i ganska enkla gäng och står inför en annan typ av utmaning här. Vi tycker dock inte att det här klass II-försöket är hur bra som helst utan det finns en chans att han kan hävda sig här också med rätt lopp.

Rank:

A: 9-6-2 B: 11-3-4-5-7-12 C: 1-10-8

Spetsstriden: Vi tror inte att Kiara C.Boko är rask nog för att hålla upp innerspåret. Skyndar sig initialt gör däremot Kontur och Freckless och vi säger fördel för den förstnämnde ur den duon.

Avd 6 – Klass I, 2.140 meter voltstart

 • Danilo Brick blir vårt tipsval om än med viss tvekan i det här klass I-försöket. Han gick starkt i klassen i näst senaste starten då han likaså stod med bakspår, men bet i fint i spurten och tog in rejält på Gooner. Senast hamnade han för illa till för att ha chans i det loppet, men avslutningen lite i skymundan var det inget fel på. Danilo Brick kommer inte till dukat bord, men är en av tre hästar som vi tycker höjer sig över mängden.
 • Vicar fick göra allt grovjobb själv senast i klass II-finalen, men antog den utmaningen och krigade på hela vägen in till linjen som trea. Hästen har tuffat till sig undan för undan och skulle han få rygg på Danilo Brick de sista 800 meterna finns chansen att han avgör över upploppet.
 • Marcos Gallon tyckte vi kändes väldigt svårbedömd inför STL-debuten senast. Då fick han ett smyglopp och gick med full fart över mål som fyra. Med klaff från det stängda utgångsläget är han med i striden.
 • Grevin Sisu låg på friskt framme i täten senast, men orkade likväl hålla stången. Här är bredden på motståndet av betydligt bättre klass och vi väljer att stå över honom som hårt spelad.
 • Darlington har övertygat vid segrarna, men går likaså upp i klass. Han har ett snävt spår att brottas med och körs därtill av en för sammanhanget orutinerad kusk.

Rank:

A: 10-12-8 B: 3-5-6-7 C: 11-4-9-1-2

Spetsstriden: Grevin Sisu får skynda sig för att hålla ut springspårshästarna där vi bedömer Ara som den raskaste av de två.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 3.140 meter autostart

 • Marschall Match har gjort tre raka V75-starter på svensk mark och levererat varje gång. Först satt han fast med rubbet sparat på Bergsåker och därefter har han tagit två raka spetssegrar på övertygande vis. Vi är helt inne på att den här hästen är något extra och tycker att han ska vara favorit från ett bra utgångsläge och med hygglig spetschans trots att konkurrensen är tuff.
 • Västerbo Pokerface var strålande bra vid finalsegern senast på Solvalla där han klämde i med ett slutvarv i 1.10-tempo. Då var det alltjämt tillåtet att tävla barfota och nu när skotvånget är här känner vi oss inte helt övertygade om att han kan prestera på samma höga nivå. Därför får han stå tillbaka i vårt tips.
 • Gooner var inte med på noterna senast när det var voltstart utan kastade sig i galopp direkt på kör. Han har öppnat bra bakom bilen tidigare, frontat såväl vid senaste STL-segern som från innerspår på Eskilstuna den 8 november, men nu när han är uppe i en högre klass är det en annan utmaning att spetsa från ett sådant här spår. Det faktum att han kommer från en galopp oroar därtill en aning.
 • Mas Capacity har två insatser bakom sig nu som lämnar en del frågetecken. Backar vi bandet till höstens segrar övertygade han stort och kapacitetsmässigt behöver han inte stå bakom de tidigare nämnda.
 • Royal T.N. går bra varje gång och det känns som att han har samlat ihop till en seger i ett sådant här sammanhang också.

Rank:

A: 2-7-1 B: 4-3-8 C: 6-12-9-11-10-5

Spetsstriden: Gooner skulle kunna stressa upp sig från det så luriga innerspåret bakom bilen även om han frontar därifrån tidigare. Vi blir inte överraskade om Marschall Match tar sig förbi direkt.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 23 JANUARI

Avd 1: 1,2,3,4,5,11 (8,6)
Avd 2: 2,3,4,5,7,8,9,10,11,14,15 (13,6)
Avd 3: 11 Bokli Rapp N.O. (4,6)
Avd 4: 2 Disco Volante (7,1)
Avd 5: 2,3,4,6,9,11 (5,7)
Avd 6: 8,10,12 (3,5)
Avd 7: 1,2,4,7 (3,8)

4.752 rader / 2.376 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: vi spikar emot jättefavoriten

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Chapuy vann Lärlingseliten i lag med Anders Eriksson under fjolårets Elitloppsdag. Idag är han tillbaka på huvudstadsbanan. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Chapuy vann Lärlingseliten i lag med Anders Eriksson under fjolårets Elitloppsdag. Idag är han tillbaka på huvudstadsbanan. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Onsdagens V86-omgång delas mellan Solvalla och Momarken som tagit över värdskapet från Bjerke på grund av ökad pandemiproblematik i vårt västra grannlands huvustad.

På norsk mark finner vi i vilket fal en högintressant idé som göra oss så pass modiga att vi väljer att spika emot favoriten. Vi är inne på att segerstaplaren Cash D.E. (V86-5) blir snuvad på ledningen av Gone Dancing och att den sistnämnde anför hela vägen hem till mållinjen. Spelmässigt skiljer det alldeles för mycket på strecken duon emellan för att vi ska tycka att det hela känns korrekt bedömt av spelarkåren.

Vår andra spik är däremot en storfavorit. Mellby Illusion (V86-2) galopperade förvisso bort sig i Margaretas tidiga Unghästserie, men vi tror att Jorma Kontio lärt sig att det inte går att skicka iväg hästen i överljudsfart utan tar det mer ”lagom” i startrusningen denna gång. Hästen är dessutom så pass komplett att vi kan se honom lösa uppgiften på flera olika vis.

Här kan du ta del av onsdagens startlistor.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport så följer du denna länk.

Troliga och roliga

 • Mellby Illusion (V86-2) hade bärgat tre raka höst- och vintersegrar innan han slog på en galopp in mot första kurvan senast som favorit i Margaretas tidiga Unghästserie. Vi tror att Jorma Kontio lärt sig vad hästen tål och inte tål av den laddningen att döma, landar i ett mer ”lagom” upplägg denna gång, men kan även se Mellby Illusion vinna den tunga vägen om så skulle krävas.
 • Gone Dancing (V86-5) såg jättefin ut vid segern senast på Sörlandet mot rätt så dugliga konkurrenter. Vid andraplatsen på Sörlandet den 1 november fick han blott stryk av topphästen Canali som vi tror är strået vassare än Cash D.E. Vår tro och tänk är att Gone Dancing kommer före Cash D.E. direkt och kan hålla ut Chuck Yeager. Då ska chansen till seger vara god och vi kan inte låta bli att chansspika till en spännande streckprocent.
 • Ottilia Fri (V86-6) har läge för att hålla upp ledningen i det här loppet och det kittlar. Senaste tillfället hon fick löpa ut i tät var vid Diamantstosegern i Kalmar i början av året och då blev segern överlägsen. Lägger Petter Karlsson upp tempobedömningen korrekt kan vi absolut se att det håller hela vägen.
 • B.W.T.Echo (V86-8) har tjänat dryga miljonen under unghäståren, men vi tycker att hans högstanivå känns så pass hög att han även ska kunna bära dem och hävda sig mot äldre konkurrenter. Hästen har uppvisat lite ojämn startsnabbhet, men vi har ingenting emot om han får Chapuy framför sig direkt och att Everst Sisu får jobba utvändigt om densamme. Kommer luckan i slutskedet vilket känns möjligt i ett litet och ganska ojämnt fält så kan han absolut slå till.

Betrodda som lever farligt

 • Bestbyarsenal (V86-1) är en segervan herre som gör intressant debut i Geir Vegard Gundersens regi, men vi är inte helt säkra på att detta är vinnare av loppet. Vinterns starter har det inte slagit gnistor om och då det finns startsnabbare hästar på utsidan är risken påtaglig att han kan bli kvar längs innerspåret. För oss är han bara ett streck i mängden denna gång.
 • Cash D.E. (V86-5) har övertygat och står nu bara med segrar i resultatraden, men den här uppgiften känns inte helt enkel. Han blev av med ledningen vid senaste tillfället som han hade innerspår bakom bilen, hästen har därtill pausat och startpoängen räcker till gott och väl för att han ska kunna anmälas till klass II-försöket på Momarken den 20 mars utan att behöva vinna det här loppet.
 • Dixie Brick (V86-6) var jättefin då hon vann Stoeliten på Solvalla i februari och besegrade betydligt vassare motstånd den dagen än vad hon stöter på här. Låt oss dock påminna om att de senaste senaste upplagorna av Golden Weddings lopp har sett vinnare som startat från startvolten och det är fullt möjligt att Dixie Brick springer jättefort och gör sitt livs lopp utan att hinna fram från 20 meters tillägg.
 • Chapuy (V86-8) är loppets sannolika ledare, men hästen har inte lyckats vinna i någon av de åtta senaste starterna över full väg. Därtill är det frågetecken kring Åke Lindbloms stallform då han inlett 2021 med 24 starter utan seger. Nej, Chapuy är given för oss att gardera i det här loppet.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 3 MARS

Avd 1: 1,4,5,6 (8,3)
Avd 2: 4 Mellby Illusion (6,3)
Avd 3: 5,8 (6,10)
Avd 4: 1,2,3,5,6,8,11 (10,9)
Avd 5: 2 Gone Dancing (5,1)
Avd 6: Samtliga hästar (7,1)
Avd 7: 1,3,4,6 (7,5)
Avd 8: 1,2,4,7,8,9 (3,6)

10.752 rader / 2.688 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Barfota utan strumpor och skor…

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Flemming Jensen startar spännande hästar inom Åbys V75-omgång. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Flemming Jensen startar spännande hästar inom Åbys V75-omgång. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

På lördag stundar årets första V75-dag där det kommer vara tillåtet att hästarna tävlar utan skor. Vid en första anblick går det att finna flera hästar vars tränare väntat in just denna dagen av matchningen att döma.

Ett tydligt sådant exempel är Rickard Svanstedts Baron Gift (V75-3) i Gulddivisionen. Hästen gjorde bokslut för fjolåret i början av november och återkommer nu när det ånyo är tillåtet att tävla utan skor.

Att Flemming Jensen är en ”barfotaman” är ingen nyhet och han ser också ut att ha fina förutsättningar med två hästar.
Såväl Slide so Easy (V75-3) som Billi Time (V75-5) har vunnit lopp på svensk mark denna vinter och har dragit innerspår bakom bilen båda två.

Danskt, finskt, norskt och svenskt. Det är en salig blandning av nationaliteter inom streckspelet på lördag vilket både höjer svårighetsgraden och i vårt tycke glädje i den utmaning man står inför.
Nu är våren här; åtminstone i almanackan!

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Åby.

Avd 1 – Silverdivisionen, 2.140 meter voltstart

Hälften av deltagarna möttes även i Mantorp för två veckor sedan. Då var det Beartime som drog det längsta strået och nu lär han gå från att varit underdog till att bli favorit. Ihop med Mr Clayton J.F. är han spetsfavorit från springspår, men egentligen är det frågan om någon av dem är sådär supersugen på att gå först när det finns open stretch att tillgå? Ja, då är frågan vem man ska släppa till för vi tycker oss inte hitta supermånga, formstarka, heta objekt. Mr Perfection är i gott slag, men får knappast överta. My Dream Art har stabiliserat sig och går bra mest varje gång i sin nya regi. Han skulle kunna tänkas få överta om han klarar han av startspåret. Hierro Boko och Tio Tom Jet känns båda tidiga från bakspår medan Spickleback Face är mer svårbedömd efter lite blandade resultat i Frankrike.

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

Blir det här vi får se lördagens största favorit i Stefan Arvidsson-tränade Lyckans Cash? Det är mycket som talar på det när stoet kommer med fyra segrar på de fem senaste starterna och det inte riktigt kryllar av tuffa damer bland konkurrenterna. Flera är dugliga, men mer eller mindre positionskänsliga till skillnad från Lyckans Cash som är mer tuff av sig. Fighter Lady har fått två lopp i sig nu på svensk mark och spurtade till snygg seger senast på Solvalla efter att byggts upp med ett rygglopp. Lorelei Marie vann två Diamantstoförsök i januari och satt fast med rubbet sparat i finalen. Archidamia gav ett vettigt intryck i debuten för Adrian Kolgjini, men motståndet var så pass svagt den dagen att det var svårt att riktigt bedöma exakt hur bra den där insatsen var. David Persson tycks trolla med det mesta och Georgia Am som står på startvolten är inget undantag. Att Stefan Persson kör kan vara ett plus då han har mer Åbyrutin (läs: open stretch-rutin) än Rikard N Skoglund.

Avd 3 – Gulddivisionen, 1.640 meter autostart

Slide so Easy vann väldigt enkelt senast på Jägersro och såg riktigt fin ut den dagen. Han är dock tolv år gammal och det går inte påstå att han kommer till dukat bord även om spets- och segerchansen ser ut att vara god. Floris Baldwin stod inför en svår uppgift senast när han skulle jaga från 20 meters tillägg, men vi tycker ändå inte att det var riktigt samma drag i hästen. Studsar han tillbaka snabbt och tävlar på den nivå han hållit dessförinnan är han en glödhet utmanare. Pacific Face var grym i Guldfinalen på Solvalla. Nu gör hemmahästen som framförallt är känd för sin råstyrka sin första start över sprinterdistans i karriärens 80:e framträdande!

Avd 4 – Klass II, 2.640 meter autostart

Ett lurigt klass II-försök. Cassius Ima såg ut att vara på väg mot segern när galoppen kom in mot upploppet senast i Mantorp. Han tar omtag i klassen och känns verkligen inte missgynnade av den dryga distans. Lucky Truc galopperade på upploppet – även han på väg mot segern – i sin V75-start på Åby den 13 februari. Han tog snabb revansch i ett vardagslopp och måste räknas igen. Pre Calculated har lyft undan för undan och Ola Karlssons stall är i fortsatt god form. Här är det dock fler om budet och vi nämner Vision FaceLumbermans Kalle samt Incredible Wine som tänkbara utmanare bland flera.

Avd 5 – Klass I, 2.140 meter autostart

När Billi Time vann på Åby i december så var det självaste Oxidizer han hade på behörigt avstånd efter sig i mål. Därefter har han bärgat två segrar hemma i Ålborg och av matchningsrytmen att döma så måste vi tro att Flemming Jensen siktat mot det här loppet en längre period. Hästen har 22 segrar på 35 starter och bör rimligtvis bli svårslagen. Nouba Mom är dock ingen dålig konkurrent. Hon är faktiskt obesegrad på svensk mark med fyra segrar på fem starter och det känns som hon ska kunna gå en tid kring 1.13 redan nu. M.T.Oscar är alltjämt kvar i klassen efter att haft galoppskorna på sig för ofta och Kurri Jari Boko är ingen dålig häst även om vi helst sett honom med ett öppet startspår för att han skulle kännas riktigt aktuell såhär i sin återkomst.

Avd 6 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

Ett superlurigt Diamantstoförsök och det går verkligen förstå att det placerats på Dagens Dubbel-spelet. Ultra Bright kommer från en tredjeplats i Stoeliten och gick bra bakom Ottila Fri i en liknande proposition i Kalmar i början av året. Hon har bra form, men att plocka in 40 meter på Åby där ”alla” får chansen som sparat meter på vägen är inte enkelt. Diversity Pellini imponerade så smått i comebacken där hästen löste uppgiften trots en löpning utvändigt ledaren på slutrundan. Bazinga Cheri har verkligen lyft i ny regi. Visst har motståndet varit överkomligt, men stoet har sett jättebra ut. Då har hon körts av Carl Johan Jepson, men han väljer att kuska bakom Pär Hedbergs Garca som kommer ha många anhängare från innerspår i volten och efter andraplatsen senast på V75. Kanske blir det rentav hon som får bära på favoritskapet?

Avd 7 – Bronsdivisionen, 1.640 meter autostart

En riktigt kul avslutning då det kryllar av startsnabba hästar på framspår som lär laddas så det står härliga till i jakten på de mest åtråvärda tätpositionerna. Vi spelar en ”lillpeng” såhär i början av veckan på att det blir Echelon i rygg på Dark Roadster och stämmer det tänket har bara chans att vinna det här loppet. Cargo Door bedömer vi vara mycket gynnad av att kunna tävla barfota runt om, men från åttondespår blir det stora problem att komma till. Sweetman vann klass I-finalen på Solvalla, men felade bort sig i Mantorp. Han har utvecklats så pass mycket att vi inte kan säga att han är golvad från det här startspåret heller. Totalt sett är loppet väldigt öppet och här lär vi knappast snåla med streck när analysen är helt färdig, det är i alla fall magkänslan så här på måndagen.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

High Five-tips: Revansch i maratonloppet?

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Idag kan du spela High Five ihop med Sulkysport.
Idag kan du spela High Five ihop med Sulkysport.

Styrkeprovet Prix de Paris är vinterns sista Grupp I-lopp där den samlade, äldre eliten kan göra upp.

Efter Private Loves skrällseger 2010 har samtliga vinnare av loppet varit spelade till under tio gånger pengarna och vi tror att även årets vinnare kommer hämtas från de betroddas skara.

Efter galoppmisslyckandet i Prix de France jagar Prix d’Amerique-tvåan Davidson du Pont sin första Grupp I-seger för denna vinter med Prix de France-vinnaren Delia du Pommereux som tydligast utmanare.

Vi placerar dock även en tredje häst i A-gruppen som närmat sig elithästarna undan för undan och som vi inte tror kommer skrämmas av att springa 4.150 meter. Mer om den saken i vår analys nedan!

Du har nu chansen att spela andelsspel på High Five ihop med Sulkysport enligt nedanstående alternativ:

Sulkysport – Kupongspel

Här håller vi oss inte till en speciell mall bortsett från systemkostnad utan här kan systemutformningen se olika ut från gång till gång. Ingen High Five-omgång är den andra lik och utifrån det vill vi kunna vara flexibla i våra val.

15 andelar á 55 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Loppanalys:

Prix de Paris (€400.000), 4.150 meter voltstart

 • 15 Davidson du Pont  kommer bli favorit i årets upplaga och det förstår vi. Hästen gjorde en strålande insats i Prix d’Amerique som tvåa bakom Face Time Bourbon på en tidsnotering som underskred det gamla löpningsrekordet och det var ingenting att säga något om att han inte lyckades ta sig förbi. I Prix de France såg han ut att vara för laddad och slog på en tidig galopp. Samma sak hände faktiskt i fjolårets Prix de Paris då hästen vändes upp i andra ledet och närmast försökte rusa över framförvarande häst. Nu gäller det sig att han håller på mattan; så ska chansen till seger vara mycket god.
  Fakta

  RANKING

  A-hästar
  15 Davidson du Pont
  13 Delia du Pommereux
  6 Diablo de Vauvert

  B-hästar
  14 Bahia Quesnot
  9 Flamme du Goutier
  8 Moni Viking

  C-hästar
  11 Tony Gio
  10 Chica de Joudes
  5 Violetto Jet
  3 Decoloration
  4 Feerie Wood
  2 Valzer di Poggio

  D-hästar
  12 Carat Williams
  7 Etonnant
  1 Hard Times

  Expandera
 • 13 Delia du Pommereux hann ifatt Face Time Bourbon i Prix de France när den sistnämnde gick in i väggen. Hon var strålande bra – ingen tvekan om det – men låt oss påminna om att hon var chanslös att hålla ryggen på Davidson du Pont i Prix d’Amerique gången innan. För oss känns inte 4.150 meter som något plus för stoet såhär på ålderns höst och här gäller det nog för kusken att packa in henne i ryggar in i det längsta.
 • 6 Diable de Vauvert fick för långt fram i Prix d’Amerique, men gick jättebra som sexa via 1.09,5 sista 1.000 meterna. Han har siktats hit efter det och då han verkar väldigt avslappnad och reglerbar i loppen så tror vi inte att distansen ska vålla några problem.
 • 14 Bahia Quesnot  har körts superoffensivt i såväl Prix d’Amerique som Prix de France, men krigat på och räddat välbetalda penningplaceringar. Stoet är så pass grundstark att hon tveklöst står distansen, men hon har sett lite väl vass ut i de senaste starterna så nu måste hon hålla sig lugnare.
 • 9 Flamme du Goutier har för den breda massan gjort sig känd som en elithäst under sadel, men låt oss påminna om att hon även är sulkymeriterad. Stoet vann två sulkylopp på Vincennes i december och slutade trea bakom Face Time Bourbon samt Feliciano i Femåringskriteriet i augusti.
 • 8 Moni Viking spurtade ner 10 Chica de Joudes senast efter att den förstnämnde fått väldigt bra hjälp av stallkamraten Express Jet. Båda hästarna är etablerade elithästar och vi påminner – om det nu behövs – om att Moni Viking slog dubbla världsrekord över stayerdistans här i Sverige under 2020.
 • 11 Tony Gio har startat sporadiskt i vinter. Det har blott blivit tre framträdande och i Prix d’Amerique var hästen totalt anonym i kön hela vägen. Siktet har hela tiden varit inställt mot Prix de Paris; ett lopp den här hästen tycks älska då han slutat tvåa i de två senaste upplagorna. Det ska sägas att hästen inte känns lika hungrig längre, men han gick helt okej som sexa i Prix de Bretagne så bäst-före-datum är inte helt passerat även om man tycks tänkt avsluta karriären efter denna start.