Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75: Toppsport på Solvalla

Av
Ola Lernå
Är Marcello Wibb lösningen i ett BC-kval där de tungt meriterade hästarna har fått trista utgångslägen? Foto Jennie Karlsson
Är Marcello Wibb lösningen i ett BC-kval där de tungt meriterade hästarna har fått trista utgångslägen? Foto Jennie Karlsson

Breeders Crown-semifinaler på Solvalla med topphästar. Men också V75-spel. Säsongen har varit lång och den här dagen brukar kunna bjuda på en del överraskningar då blivande topphästar möter fallande stjärnor. Vi har synat omgången och hittat två spikar i absolut toppform. Värt att tänka på är att de fyra främsta i samtliga lopp under dagen går vidare till Breeders-finalerna på Eskilstuna 10 november.

Vill ni ha någon att hålla i handen när det gäller systemknåpandet? Länk till Sulkysports tillsammanssystem som görs av Ola Lernå hittar ni här. Denna krönika ligger till grund, men sena ändringar gällande balans och värmning kan ge omkastningar i systembyggandet.

V75-1

Kriterievinnaren 4 Inti Boko har haft en småtrist fyraåringssäsong, förutom då i Derbykvalen där han såg ut som en potentiell finalvinnare från spets. Senast uppträdde han tråkigt i ryggar och även om det inte blev fritt spår till slut skar han mållinjen kraftigt understödd av sin kusk. Här ligger väl vägen mot ledningen öppen och därmed är det en ”jobbig” favorit.
1 Pinto Bob såg betydligt alertare ut än favoriten vid senaste mötet. Pinto pigg i fjärde invändigt, Inti småtrött i fjärde utvändigt. Tyvärr går det på nålar första biten och det går inte ens att misstänka att Bergh ska våga chansa. Minns att han fick välja spår först i Sprintermästaren och tog fjärde!
Tredje hästen med någorlunda vinstchans är 11 Forfantone Am. Senast var han ute mot Face Time Bourbon i Europaderbyt och gick ruskigt bra från femte utvändigt. Jag hade 1.10,1 sista varvet och då hamnade Haugstad i ”ingenmansland” över upploppet och jagade inte hästen.
Det är möjligt att 2 Lexington Tooma frontar initialt, men han lär släppa direkt till Inti Boko.

V75-2

4 Ganga Bae fick skygglappar på sig senast och blev en helt ny häst. Hon avgjorde lekande lätt från dödens i ett sällskap likvärdigt detta. Med en ny prestation av den kalibern blir hon svårstoppad.
9 Alaska Kronos höll starkt från dödens i Oaks och var då klart före Ganga Bae, men då gick som sagt den sistnämnde med öppet huvudlag.
2 Zolly var blek i Oaks-kvalen från spets, såg lite piggare ut senast som fastlåst, vilket kan ha varit nyttigt. Jag nämner också 8 Carry Cash som fick dödens i Oakskvalen och galopperade med en finalplats på gaffeln (Gangae Bae vann kvalet från tredje ytter). Carry Cash följde upp med en fin insats i enklare sällskap.
3 Ess Springrock (barfota runt om nu) kan öppna, men måste smygas, samma gäller 5 Dolly Dream. Vägen mot ledning in i första sväng bör ligga krattad för Ganga Bae.

V75-3

3 Brother Bill och 6 Bythebook möttes i Kriteriet och det var inga stora skillnader i prestationerna. ”Boken” fick gå i andraspår utan rygg en bra bit, Brother Bill hade positionsproblem sista halvvarvet. Brodern är snabb ut, kunde dock inte svara Usain Töll (från spår fyra respektive sju) första biten senast, men kunde glida till ledningen när denne galopperade. Bythebook är nog lika rapp i benen som Usain Töll och öppningen känns småspännande. Den i duon som når ledningen har förstås störst segerchans i loppet.
10 Ubiquarian Face var fin i Kriteriekvalet, men fick hopplöst upplägg efter galopp när det blev allvar. Han har väl hittills varit bäst med tidig tätkänning och avancemang till dödens känns rimligt.
2 Digital Summit är på väg uppåt, men måste höja sig ytterligare för att slå de främsta. Sista strecket till 4 Eric the Eel som har visat hög kapacitet, men inte fungerat fullt ut i år.

V75-4

1 Marcello Wibb har perfekta förutsättningar. Han satt senast fast i rygg på 11 Betting Gangster, men här bör möjligheten till ledning från start till mål vara god.
11 Betting Gangster och 12 Tae Kwon Deo möttes senast och den förstnämnde höll ifrån sig Tae Kwon Deo (dödens) lätt från ledningen. Betting Gangster har dock sprungit som en ostkrok i år när han tvingats attackera bakifrån, utgångsläget känns helt iskallt.
5 Zephyr Kronos har inte alls haft den utvecklingskurva som jag trodde på när hästen kom från USA, men han kanske har behövt tiden? Det var trots allt positivt intryck senast från spets, men ytterligare förbättring krävs för att han ska duga här.
3 Global Welcome har haft småproblem aktionsmässigt i princip hela året. Normalt är han värst emot i spetsstriden och en Global Welcome i full form är en given faktor här. För skrälletarna kan 2 Wingmaster vara skojig. Läget är bra, hästen helvass på speed och han har försiktigt närmat sig kulltoppen under året.

V75-5

8 Mascate Match har varit kullens drottning i Sverige. Hon var spelad till 15-för-10 i finska Kriteriet, men hade en dålig dag och trots 1.15,5 första 2.000 meterna i spets blev hon ett lätt byte. Det vore spännande om någon vill svara invändigt, men risken finns för att hon släpps till spets och därmed blir svårslagen.
1 Global Anarchy känns som ett väldigt roligt motbud. Hon har verkligen inte haft någon tur under året och galopperade bort andraplatsen i första E3-finalen. I den andra fick hon gå utvändigt om Mascate Match hela vägen och höll farten tappert. Hon kan öppna och skulle hon lyckas hålla ut 2 Golden Girl I.T. måste hon ha toppchans!
12 Milady Grace har jag gått och vänta på från vettigt spår – och så drog hon tolv för tredje gången i följd! Avslutningarna i de två senaste starterna har varit formidabla.
10 Dontlooseallmoney gick under 1.09 sista 800 meterna i Oaks till tredjeplatsen och är vass på speed.
2 Golden Girl D.T. kan ta spets och släpper isåfall till favoriten. Jag hoppas att man sida-vid-sida inte laddar för fullt, utan nöjer sig med rygg på Global Anarchy.
3 Global Avenue avslutade med 1.12,5 sista varvet från kön senast och har kapacitet för en finalbiljett, men kanske saknar lite hårdhet för att slå de bästa?

V75-6

Spännande revanschmöte mellan 5 Aleppo Pine och 6 Racing Brodda. Aleppo kom in i ledning i Derbystoet, men galopperade vid tussryck och lämnade fältet öppet för starkt avslutande Racing Brodda. Nu är det läge för revansch! Aleppo Pine har följt upp med två mersmakande segrar medan Racing har pausat kort. Det borde väga över till Aleppos fördel.
4 Fanny Chenal avslutade starkt, 1.10 sista 600, bakom Conrads Rödluva senast. Gången före vann hon från ledningen och är den som kan häxa för Aleppo Pine i spetstriden. Känslan är ändå att hon nöjer sig med ledarryggen.
9 Au Pair Girl gick fort ur sen lucka bakom Fanny Chenal senast och är vass på speed, men det krävs mycket tur för att hon ska vinna här.

V75-7

Derbytvåan 3 Ferrari Sisu har inte haft någon tur i de senaste starterna, men i princip varit lika bra som tidigare. Han är inte snabb första stegen, men bör hitta vettig postion.
1 Viking Brodde frontade enda gången från innerspår, men är knepig och kan vara borta direkt. Felfritt räcker förstås farten, minns när han tokrusade runt Solvalla i somras på 1.11,0a/2.140 meter och endast var slagen av Attraversiamo.
6 Evaluate fick ge sig mot 5 Mellby Glader senast på skitbana senast. Då krokade Evaluate ihop med ledarhästen 300 meter före mål och något formkvitto gavs inte. Evaluate har visat så pass mycket att han måste räknas här.
8 Maxus slog ett bra gäng efter smygare näst senast och följde upp med fin insats i Tyskland. Läget dämpar möjligheterna.
Travar Viking Brodde lär han spetsa, men 2 Deep Pockets och 4 Adde S.H. är riktigt kvicka bakom bilen och inte lätta att hålla ut första biten. Liten fördel Deep Pockets?

Fakta

Systemförslaget

V75-1: 1,4,11 (7,2)
V75-2: 4 Ganga Bae (9,2)
V75-3: 2,3,4,6,10 (1,9)
V75-4: 1,2,3,5,11,12 (7,10)
V75-5: 1,3,8,10,12 (2,5)
V75-6: 5 Aleppo Pine (6,4)
V75-7: 1,3,4,5,6,8 (11,2)
2.700 rader – 1.350 kronor

Expandera

 

26–30 okt: Startlistor till V75 x 2 och elva banor till

 

Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V86: ”Duktigt bortglömd”

Av
Pär Gustafsson
On Track Piraten var sjuk i förra starten och återkommer efter lite paus. Elvaåringen är ett av tre heta bud i kvällens snabblopp på Solvalla.
Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
On Track Piraten var sjuk i förra starten och återkommer efter lite paus. Elvaåringen är ett av tre heta bud i kvällens snabblopp på Solvalla. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Förra veckan vann det stora draget Dom Perignon till åtta gångerna pengarna, men tyvärr blev det bara tre sexor på systemet. Jag sprack på spiken Vine Vision och ingen av mina tre utgångshästar fick nosen först. Spelförslaget kostade 1.848 kronor och gav 786 riksdaler tillbaka.

Ikväll saxas tävlingarna mellan Solvalla och Bergsåker. Jag spelar med tre utgångshästar och kräver att en av Caipirinha Razz (V86-5), Joseph Boko (V86-6) eller Veritas Grif (V86-8) måste vinna.

Troliga och roliga

 • Heading Reference (V86-1) ser ut att bli duktigt bortglömd. Hästen har avslutat bra två starter i rad (diskvalificerad för trängning näst senast) och distansen är den rätta. Jag tycker att det känns spännande med Daniel Wäjersten i sulkyn för första gången och femåringen kan få utdelning på sin fina form.
 • Arabesque (V86-3) har visat bra fart och senast hade Magnus Träff gjort ett par ändringar som slog väl ut. Visserligen var hästen för pigg, men för den här låga klassen var insatsen strålande. Fyraåringen fick svar i spetsstriden i en 1.09-öppning första 500 meterna och han var överlägsen på 1.13,5a/1.640 meter. Givetvis var avslutning inte lika snabb, men jag tycker att Arabesque hade bra spänst över mål. Jag skulle bli förvånad om han får svar i spetsstriden och i den här låga klassen ska full väg inte vara några bekymmer.
 • Musique d’Inverne (V86-4) inledde tävlingskarriären som treåring med fem raka segrar och vann en avdelning i Margaretas Tidiga Unghästserie. Under hösten var hon finalist i Svenskt Trav-Oaks efter andrapris i försöket bakom Staro Miami, men som fyraåring har stoet haft det tuffare. Nu känns hon dock på gång och med tanke på att hennes värsta konkurrenter har sämre lägen ligger vägen till spets öppen. Musique d’Inverne har sprungit i ledningen sex gånger, vilket resulterat i fem segrar.
 • Joseph Boko (V86-6) har bara gjort en start på svensk mark, men då räckte han inte mot Global Adventure, Ubiquarian Face och Aetos Kronos i kval till långa E3-finalen. Hästen har imponerat så smått vid segrarna på Vermo på sistone, inte minst vid dödenstriumfen näst senast, och är fortfarande i en låg klass. Treåringen har inga bekymmer med att attackera bakifrån och han är mitt drag i ett öppet lopp.
 • Cesar F.C. (V86-7) var tapper i dödens senast och det blir intressant att se honom i debuten över kort distans. Hästen är startsnabb och möter passande motstånd. På minussidan är att han riskerar svar i spetsstriden av Power Broline, men jag tror att Cesar F.C. är tillräckligt tuff för att slå denne från dödens och spikar.

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.

Betrodda som lever farligt

 • Global Unlimited (V86-1) tillhör loppet bästa hästar och kan vinna, men han ser ut att bli väl hårt betrodd och känns inte spishet. Senast var han bara okej från rygg ledaren och det är risk för vingel. Nämnde Heading Reference och Coal Trader är det högre spelvärde på. Den sistnämnde har knallform och ska eventuellt gå med jänkarvagn.
 • Bon Ego (V86-4) vann försök och final i Diamantstoet i september och tjänade 375.00 kronor i dessa två lopp. Hästen visade fortsatt form via 1.12,5 sista varvet från sjätte ytter senast, men hon har gått snabbt upp i klass och missgynnas av bakspår. Som klar favorit är det givet att försöka fälla Bon Ego. Pass upp för Lady Youline som slog snabblopparna på Visby från just spår tolv i förra loppet och har toppform.
 • V86-6 är ett vidöppet lopp och favoriten Kinky Boots är en av många med segerchans. Hästen vann lätt från andra ytter senast, men har galopperat i två av sex lopp och är inte att lita på.
 • Power Broline (V86-7) har spetsläge och är gynnad av kort distans, men jag ser honom inte som något hett vinstbud. Speciellt inte som favorit. Sjuåringen står noterad för fyra vinster på 14 försök i ledningen.

Här finns startlistor i pdf-format till samtliga lopp på Solvalla och Bergsåker.

Fakta

V86-förslaget 20 november

Kupong 1
V86-1: 4,6,9 (7,2)
V86-2: 3,4,5 (7,2)
V86-3: 6 Arabesque (4,5)
V86-4: 4,7,10,12 (3,11)
V86-5: Caipirinha Razz (13,11)
V86-6: Samtliga tolv hästar (11,2)
V86-7: 3 Cesar F.C. (11,1)
V86-8: 2,3,4,6,7,8,10 (12,1)
756 kronor

Kupong 2
V86-1: 4,6,9 (7,2)
V86-2: 3,4,5 (7,2)
V86-3: 6 Arabesque (4,5)
V86-4: 4,7,10,12 (3,11)
V86-5: 5,6,7,11,13,14,15 (9,8)
V86-6: 11 Joseph Boko (2,3)
V86-7: 3 Cesar F.C. (11,1)
V86-8: 2,3,4,6,7,8,10 (12,1)
441 kronor

Kupong 3
V86-1: 4,6,9 (7,2)
V86-2: 3,4,5 (7,2)
V86-3: 6 Arabesque (4,5)
V86-4: 4,7,10,12 (3,11)
V86-5: 5,6,7,11,13,14,15 (9,8)
V86-6: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,12 (11,2)
V86-7: 3 Cesar F.C. (11,1)
V86-8: 4 Veritas Grif (10,7)
693 kronor

Totalt: 7.560 rader/1.890 kronor.

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V86: Välsmakande avslutning

Av
Pär Gustafsson
Dom Perignon och Örjan Kihlström. Ikväll körs hästen för första gången av Torbjörn Jansson. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Dom Perignon och Örjan Kihlström. Ikväll körs hästen för första gången av Torbjörn Jansson. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Förra onsdagen lyckades ingen spelare pricka alla åtta vinnare och kvällens åttarättspott är förstärkt med 6.362.363 kronor. Solvalla och Jägersro bjuder på en öppen omgång och skickliga V86-spelare kan belönas rikligt. Jag gör ett tv-system, avslutar med två singelstreck, och kvällens stora spelidé kommer i V86-avslutningen.

Troliga och roliga

 • Vine Vision (V86-2) var finfin senast och springer på ett klart överkomligt gäng. Femåringen är inte beroende av någon speciell resa för att vinna och tål även en del grovjobb själv. Jag spikar.
 • V86-3 är ett håller inte speciellt hög nivå. Mabel’s Dream är van tuffare motstånd och har perfekt spår. Hon har inte visat någon toppform på sistone, men gynnas av tätare starter och jag spelar utgång. Bakom henne är det öppet och det kan mycket väl ligga en skräll på lut.
 • Angel From Above (V86-4) blev störd senast och galopperade med krafter kvar. Gången innan räckte hon inte från dåligt i läge i Breeders Crown-semifinalen och för tre starter var hon tvåa i klass II. Nu droppar hästen ner i rätt omgivning och såväl läge som kort distans är plusfaktorer. Hon frontade från innerspår i ett E3-försök i somras och var godkänd tvåa, men i finalen blev det galopp. Nu är det inte givet att Angel From Above frontar, men hon är garanterad fin resa i främre träffen och den låga streckprocenten lockar. Utgångshäst nummer två.
 • Peter Highness (V86-6) var överlägsen från ledningen senast och laddas rejält mot tät på nytt. Hästen hade inga bekymmer med lång distans senast och sexåringen är obesegrad efter två försök i spets. I en öppen avdelning bedömer jag att Peter Highness startar med bäst segerchans och han är min tredje utgångshäst.
 • Franklin Face (V86-7) har sina värsta konkurrenter från bakspår och uppgiften ser mycket tilltalande ut. Fyraåringen lär knappast få någon svar i spetsstriden och ledningen på Jägersro är som bekant extra bra.
 • Dom Perignon (V86-8) var med i en snabb öppning i bronsfinalen senast och höll farten godkänt från rygg ledaren. Hästen kämpade starkt från dödens i bronsförsök på Romme och lite oväntat ser han ut att få slå ur underläge ikväll. Nu är det såklart enklare motstånd än senast och framför allt har Dom Perignon spetsläge. Femåringen står noterad för fyra vinster på fem försök i ledningen och jag spikar.

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.

Betrodda som lever farligt

 • Strangerinthenight (V86-1) har fått lite hårdhet i årgångslopp, inte minst genom tredjepris i både försök till Svenskt Travoaks och Oaksrevanschen. Nu gör treåringen distansdebut mot äldre konkurrenter och möter även hingstar och valacker. Loppet är vidöppet, jag streckar samtliga tolv hästar matematiskt, och hoppas såklart på en rejäl överraskning.
 • Ribaude (V86-2) har ingen seger på 13 försök i år. Hästen har pausat inför den här uppgiften och det troliga är att han blir överflyglad. Även om motståndet är billigt är Ribaude spelmässigt inte så kul.
 • Monet Augustinu (V86–6) har tjänat rätt så snabba pengar och står dessutom småtufft inne penningmässigt. Det stora frågetecknet är dock voltstart och femtespår. Hästen lär knappast få någon snabbstart och galopprisken finns där. Det finns roligare vinstbud i det här loppet.
 • Det är möjligt att jag står med dumstruten på vid 22-tiden ikväll, men jag anser att Longcat Hanover (V86-8) blir överspelad. Hästen gör debut hos Timo Nurmos och sjuåringen kommer att dra mycket spel. Han ägs av Looking Superb-ägaren Selmer Kolbjörn och det är möjligt att Longcat Hanover blir ett nytt förvandlingsnummer, men han är ingen blixt bakom bilen och jag vill se honom prestera i lopp innan jag tror på hästen fullt ut. Jag vill inte kliva på det här tåget redan ikväll. Hästen är även anmäld till lopp på Solvalla kommande tisdag.

Här finns startlistor i pdf-format till samtliga lopp på Solvalla och Jägersro.

Fakta

V86-förslaget 13 november

Kupong 1
V86-1: Samtliga tolv hästar (7,1)
V86-2: 6 Vince Vision (1,5)
V86-3: 2 Mabel’s Dream (5,8)
V86-4: 1,3,4,5,6,7,8,10 (2,11)
V86-5: 4,5,6,8 (2,3)
V86-6: 1,2,3,4,7,9,10,13 (11,12)
V86-7: 7 Franklin Face (9,3)
V86-8: 2 Dom Perignon (3,4)
768 kronor

Kupong 2
V86-1: Samtliga tolv hästar (7,1)
V86-2: 6 Vince Vision (1,5)
V86-3: 1,3,4,5,8,9 (7,12)
V86-4: 1 Angel From Above (7,4)
V86-5: 4,5,6,8 (2,3)
V86-6: 1,2,3,4,7,9,10,13 (11,12)
V86-7: 7 Franklin Face (9,3)
V86-8: 2 Dom Perignon (3,4)
576 kronor

Kupong 3
V86-1: Samtliga tolv hästar (7,1)
V86-2: 6 Vince Vision (1,5)
V86-3: 1,3,4,5,8,9 (7,12)
V86-4: 3,4,5,6,7,8,10 (2,11)
V86-5: 4,5,6,8 (2,3)
V86-6: 4 Peter Highness (9,11)
V86-7: 7 Franklin Face (9,3)
V86-8: 2 Dom Perignon (3,4)
504 kronor

Totalt: 7.392 rader/1.848 kronor.

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75: När kommer smällen?

Av
Ola Lernå
Inti Boko levererade i BC-semifinalen, men det är bland de fyraåriga hingstar och valacker det skrällt oftast när det vankats BC-finaler. Foto Mia Törnberg
Inti Boko levererade i BC-semifinalen, men det är bland de fyraåriga hingstar och valacker det skrällt oftast när det vankats BC-finaler. Foto Mia Törnberg

Sent på säsongen och skrällvarning i BC-loppen?
Jodå, Sulkysports djupdykning i statistiken visar att det har skrällt i minst en BC-final de senaste sju åren – frågan är förstås var det smäller i år?

Mest frekvent antal skrällar har det faktiskt varit bland de fyraåriga hingstarna. Manalapan, Västerbo Fantast, Target Kronos och Selmer I.H. har varit singelprocentare i den klassen under vår mätperiod.

Vi är förstås på plats på Sundbyholm för att insupa atmosfären och den sista informationen. Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport så hittar hittar du länken här.

Genomgången

 • Cactus (V75-1) är fullständigt hopplös att räkna på. Senast föll hon ur aktionen i spets, men hon har vilat och lär vara tillfixad efter det. Förutsättningarna är perfekta och hon höll spets från innerspår i senaste starten. Det finns några snabba utvändigt och med tanke på hur hästen såg ut senast är hon självklar att gardera – rejält.
 • Vem är egentligen bäst i kullen av Power (V75-2) och Aetos Kronos? Duon har delat på titlarna hittills i år där Aetos Kronos vunnit båda E3-finalerna, medan Power tog hem Kriteriet. Båda hästarna har det där lilla extra och matchen blir spännande att se. Power har det bättre utgångsläget och har visat härlig utveckling under hösten. Ett streck även för Brother Bill och loppet känns stängt.

Wreckless har toppuppgift med drömläge och ordinarie kusk

 • Intrycket på Wreckless M.M. (V75-3) i klass I-finalen i lördags var av bästa märke. Han tömdes inte helt, men avslutade väldigt kvickt bakom Giant Shadow. Täta starter kan förstås vara ett minus, men Wreckless har toppuppgift med drömläge och ordinarie kusk. Hästen är riktigt rask bakom startbilen och ledde från start till mål näst senast. Vi tror att Anders Eriksson nynnar samma visa igen, även om motståndet är tufft för att vara lärlingslopp.
 • Ganga Bae (V75-4) har alltid sett fin ut, men sedan hon fick ett par ”pärmar” på sig har hon fullständigt exploderat i utveckling. Det vore förstås spännande om hon lyckas hålla ut favoriten Mascate Match, men oavsett får hon fin resa. Glöm heller inte Milady Grace som haft en tolva på vojlocken tre starter i rad och som höll urstarkt efter avancemang utvändigt om ovan nämnde Mascate Match i kvalet. Given är även Alexi Quick som stod för en makalös insats i kvalet från dödens och är den häst i fältet som visat brantast utvecklingskurva.
Fakta

V75-förslaget

V75-1: 1,2,3,6,7,10,12,13,14,15 (9,11)
V75-2:  2,3,9 (1,11)
V75-3:  2 Wreckless M.M. (5,9)
V75-4:  1,2,3,9,10 (6,8)
V75-5:  8 Seismic Wave (1,10)
V75-6:  2,3,4,9 (6,1)
V75-7:  2,3,5,9 (4,8)

2.400 rader  – 1.200 kronor

Expandera
 • Seismic Wave (V75-5) har väl inte presenterat sig ännu för den bredare publiken. Fyraåringen tangerade världsrekordet i regi René Allard när han vann på The Red Mile för ett år sedan på 1.08,5 (delar det med Crystal Fashion). Seismic Wave vann från spets i Sverigedebuten, senast fick han som favorit från spår 13 dödens i Grosser Preis von Deutschland. Han står alltjämt löjligt billigt inne gällande pengar kontra kapacitet.
 • Dixie Brick (V75-6) hade trist spår i sin semifinal, men halkade ned i fjärde utvändigt, i rygg på Conrads Rödluva. Hon fick draghjälp av denne 700 meter före mål och avslutade ettrigt, endast slagen med nos. Klockan visade strax under 1.10 sista varvet på Dixie Brick som för första gången gick ”fullt påställd”, med jänkarvagn, barfota och helstängt huvudlag. Hennes fartresurser kan bli en obehaglig överraskning för den topprankade trion bland de fyraåriga stona.
 • Kriterievinnaren Inti Boko (V75-7) har haft en stökig säsong med blott fem starter. Han imponerade stort i Derbykvalet, men försvann direkt i finalen. Hästen såg finfin ut i kvalet och vem ska lura honom på ledningen här? Deep Pockets är förvisso rykande snabb, men sjundespår…Tae Kwon Deo tog ned Betting Gangster från dödens i kvalet och är lika klar andra häst. ”Betting” hade haft lite småproblem inför den starten och Jerry Riordan berättade att han lagt om lite rutiner och trodde på en bättre insats i finalen. Halmstadhästen åker med på systemet. Viking Brodde har däremot uppträtt korkat bakom bilen två gånger på raken och har inte råd att ge bort meter i det här sällskapet.
Fakta

BC-knallar 2012-2018

2018 (söndag)
7 rätt: 18.572 kronor
BC-skräll: Selmer I.H. (9,34, åtta procent)

2017 (söndag)
7 rätt: 171.534 kronor
BC-skrällar: Unrestricted (13,70, fem procent), Lucifer Lane (10,88, tio procent)

2016 (söndag)
7 rätt: 859.851 kronor
BC-skräll: Rhyme Broline (28,81, tre procent), Target Kronos (31,56, två procent)

2015 (söndag)
7 rätt: 7.913 kronor
BC-skräll: Pacific Broline (10,89, sex procent)

2014 (söndag)
7 rätt: 307.4695 kronor
BC-skrällar: Västerbo Fantast (7,93, fyra procent), Backfire (9,35, sex procent), Olympia Tilly (15,18, fem procent)

2013 (söndag)
7 rätt: 567.364 kronor
BC-skrällar: Youana (7,72, fem procent), Jonesy (53,04, noll procent)

2012 (lördag)
7 rätt: 2.442.260 kronor
BC-skrällar: Barracuda River (20,38, två procent), Miss Beniss (21,14, tre procent), Manalapan (34,86, två procent)

Expandera

6–10 nov: Dubbla V75 med Breeders-finaler