Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75: ”Kan han mycket väl spåra hela vägen”

Av
Redaktionen
El Fitzgerald och Björn Goop. Idag körs stoet av Per Lennartsson. Foto Tommy Andersson/ALN
El Fitzgerald och Björn Goop. Idag körs stoet av Per Lennartsson. Foto Tommy Andersson/ALN

Örebro bjuder på extra V75-tävlingar och givetvis har Sulkysport dragen. Vi skriver den 1 december idag, vilket innebär barfotaförbud och det gör omgången lite extra klurig.

V75-strykningar.

V75-3: 15 Fruska Am
V75-6: 7 Giant Shadow, 8 Conrads Wilhelm

V75-1

3 El Fitzgerald fastnade med krafter kvar i vinnarhålet senast och gynnas av att bara möta ston. Formkurvan pekar uppåt med två lopp i kroppen och femåringen har vettig chans att hitta till ledningen. Värst emot är stallkamraten 7 Bugatti Brick. Hon är mycket snabb bakom bilen och skulle vara gynnad av tätpositionen. Hästen mötte El Fitzgerald senast och orkade inte utvändigt om ledaren. 5 Waffle Cone gör tredje starten hos Björn Goop och är tidig vid vidare gardering. 8 Ginny Weasley presterar ojämnt, men är inte golvad om hon tävlar på topp.

Rank: 3-7-5-8-2

Stoet är rapp bakom bilen och det troliga scenariot är att hästen frontar och släpper

V75-2

7 Duke Ratzeputz var inte lika bra senast som i starterna innan, men det blev å andra sidan fel kört med lågt tempo och en snabb avslutning. Näst senast sprang i ledningen för första gången och vann lätt över aktuell distans. Treåringen är gynnad av autostart och chanserna ökar om han kommer till spets. 11 Timetorock’nroll avlade maiden i fjärde starten hos Karin Nilsson senast. Hästen pressade då tufft för spets, men fick svar och kröp ner i rygg. In på slutrundan fick han spets gratis och vann lätt. 5 She’s My Secret mötte Duke Ratzeputz och Drooping senast och var positiv tvåa efter att ha spetsat och släppt. Stoet är rapp bakom bilen och det troliga scenariot är att hästen frontar och släpper till tipsettan. 1 Drooping är ingen blixt från start och kommer bli överflyglad, men det borde bli luckor över lång distans med orutinerade hästar. Fyraåringen spurtade bra senast och vinner snart lopp. 3 Temporino har två vinster och lika många andrapris efter sex starter med Emilia Leo. Hästen var duktig i dödens senast och ska hantera den långa distansen.

Rank: 7-11-5-1–3

V75-3

9 Frequency Am spurtade vasst efter ha fått fritt 150 kvar i ett stolopp på V75 senast. Då missgynnades hon av bakspår på tillägg, nu är läget perfekt med springspår och bara tre konkurrenter på startvolten. Det kan bära till spets och den toppstammade fyraåringen kan även vinna med ryggresa. 4 Cactus var stor favorit förra söndagen och höll bra efter ha öppnat tufft för ledningen. Stoet gick bra för Örjan Kihlström näst senast och hon duger utan strul. 5 Apple Rose kom aldrig till från svårt läge senast och gynnas av lite tätare starter. Hon har vunnit tre av fem lopp i Örebro. 8 True Vision svarade för en stark avslutning från fjärde ytter senast. Hästen står perfekt inne och är en bra avslutare. 6 Whataboutyou Zaz vann säkert från ledningen senast och är på gång. Hästen går även bakifrån och ska passas.

Rank: 9-4-5-8-6

V75-4

1 Cavalier Brodde hann sånär ikapp Cesar F.C. på Bergsåker senast efter att avslutat riktigt vasst. Vid de två tidigare andraplatserna i raden höll han starkt efter tuffa löpningsförlopp. Någon ledning blir det knappast härifrån, men som vi läser loppet är det ”bara” för Ulf Eriksson att ta sig ut i fritt slagläge så ska loppet vara i hamn. 7 Luce Axe lyckades inte jaga ikapp Global Tuxedo på Sundbyholm, men avslutade klart vettigt med underkant 1.12 sista 800 meterna. Det lilla stoet tycks uppåt för dagen och ska gälla som första utmanare. 3 Show Time avgjorde lätt från vinnarhålet senast på Romme och gick dessförinnan ett bra lopp ute i spåren på Solvalla. Det här motståndet är inte värre än att han ska räknas. 2 Mithril fick ett alldeles för tufft lopp senast och mattades förklarligt. Han var klart positiv gången innan och är en given outsider. Det blir ofta ”allt eller inget” för 10 Maremma Sock, men en bra dag kan hon verkligen avsluta snabbt.

Rank: 1-7-3-2-10

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-5

1 Mister Donald slog på en galopp från start senast i Örebro, men reparerade starkt till tredjeplatsen bakom Optimum Terminator och den färska E3 Revansch-vinnaren Mister Donald. Öppnar han lika bra som i näst senaste starten kan han mycket väl spåra hela vägen i detta lopp. 10 Mellby Hoffa orkade inte från ledningen i klass II-försöket på Sundbyholm. Då mötte han äldre hästar och det handlade därtill om krävande 3.140 meter. Den här uppgiften är rimligare att han ska klara av. 2 Rackham höll starkt vid andraplatsen från dödens senast i Halmstad. Han lyfter hela tiden och hävdar sig från ett lämpligt startspår. 11 Harper Seabrook fick gå tufft på slutvarvet senast i Örebro, men avgjorde resolut. Han har fått lite dålig utdelning på sitt kunnande innan och får inte underskattas. 3 Lover Bac blandar och ger, men vi tycker hans högstanivå gör honom aktuell i detta lopp. Ständigt bortglömde 4 Tabasco C.D. är mycket bättre än vad gemene man tycks tro. Farlig om han får spara speeden!

Rank: 1-10-2-11-3

Har visat upprepade gånger att han levererar starka prestationer även med skor på hovarna

V75-6

3 Deede Star var inte alls i balans senast och gav upp helt utvändigt ledaren 700 kvar efter att legat på friskt. Han vann ett bronsförsök från tät gången innan i Örebro. 12 Urgent Call är inte dålig med rygglopp, men hade rentav kunnat vara en aspirant på tipsnicken från ett bra framspår. 5 Bo C. har inte sett som bäst ut i de senaste starterna och får slå ur underläge. 2 Lexington Hall är den sannolika ledaren, men han tycks ha tappat sommarens storform.

Rank: 3-12-5-2-11

V75-7

13 Antonio Trot har gjort många bra insatser i silverdivisionen under hösten och ser mer formstark ut än vad han gjort på länge. Vi vet sen tidigare att han klarar av att prestera även med skor på hovarna och att han håller de här förutsättningarna med stayerdistans nära hjärtat. 9 Rafiki Fri avslutade klart bra till fjärdeplatsen senast på Romme via 1.11 sista 700 meterna. Det är väldigt sällan hemmahästen gör en dålig insats och precis som vår tipsetta uppskattar han tre varv. Det slog kanske inte gnistor om 7 Olle Rols senast, men insatsen kändes i alla fall positiv bakom Racing Mange. Han ska inte vara sämre med det loppet i kroppen och Mats Rånlund gör knappast långresan för skoj skull. 12 Transcendence är svårbedömd efter frånvaro. Hade vi varit säkra på formstatusen på femåringen hade vi rentav kunnat tippa fjolårets Derbyfemma etta i det här loppet.

Rank: 13-9-7-12-6

Av: PÄR GUSTAFSSON & EMIL PERSSON

Fakta

V75-förslaget 1 december

V75-1: 3,7 (5,8)
V75-2: 1,2,3,5,7,11 (4,12)
V75-3: 4,5,6,8,9 (12,14)
V75-4: 1 Cavalier Brodde (7,3)
V75-5: 1,2,3,4,10,11 (6,12)
V75-6: 2,3,5,10,11,12 (6,1)
V75-7: 13 Antonio Trot (9,7)
1.800 rader/900 kronor

Expandera

Tipsen är uppdaterade efter strykningar.

Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V86: ”Barfotaförbudet är inget som oroar”

Av
Pär Gustafsson
Pastorns Lady och Örjan Kihlström. Ikväll har stoet spetsläge och körs av Torbjörn Jansson. Foto Tommy Andersson/ALN
Pastorns Lady och Örjan Kihlström. Ikväll har stoet spetsläge och körs av Torbjörn Jansson. Foto Tommy Andersson/ALN

De två senaste onsdagarna har det blivit jackpot på åtta rätt och kvällens åttarättspott är förstärkt med hela 14.894.281 kronor. Omsättningen kommer att dra iväg och det är såklart högintressant att delta i omgången. På förhand finns det ett par starka favoriter, men det bevisas gång på gång att V86 är ett svårt spel och det kan svänga snabbt.

Troliga och roliga

 • Art Kjarvald (V86-1) är van att tävla med skor och har spetsläge över favoritdistansen.
 • Hawk Cliff (V86-2) såg formstark ut i comebacken och står inför en lämplig uppgift. Hästen slutade tvåa i bronsfinal samt vann silverförsök med skor på hovarna förra vintern och barfotaförbudet är inget som oroar.
 • Thelma M.M. (V86-3) var överlägsen efter finfin avslutning näst senast och följde upp med en tapper insats utvändigt om ledaren. Hästen stod senast svårt till med 20 meters tillägg över sprinterdistans och nu är förutsättningarna bättre trots spår åtta bakom bilen. Tvåringen gynnas av litet fält och det är tacksamt att hon inte blir favorit.
 • Pastorns Lady (V86-4) står löjligt fint inne. Hon har tre segrar på fyra försök i spets och kort distans är ingen nackdel. Femåringen har bärgat fyra av sex vinster med skor runt om och jag tror att hon leder hela vägen.
 • Lady Youline (V86-6) blev tempotorsk i fjärde ytter senast och gången innan slog hon snabblopparna på Visby. Det är inget snack om att hästen är bra nog för att vinna, men det finns två frågetecken. Femåringen har slutat tvåa som bäst efter åtta försök på Solvalla och lärlingen Patrik Franzén har bara en vinst på 70 försök i sulkyn i år.
 • Heading Reference (V86-7) trodde jag på senast och då svarade han för ett starkt slutvarv i tredjespår från fjärde ytter. Daniel Wäjersten kör på nytt och hästen är van att tävla med skor på hovarna. Heading Reference har samlat ihop till en seger och den kan komma ikväll.
 • Silvester (V86-8) fick göra jobbet själv senast och var urtapper tvåa. Hästen duger bra i den här konkurrensen och streckmässigt är han helt bortglömd.

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.

Betrodda som lever farligt

 • Vici Volantes (V86-3) spurtade bra senast, men har långtifrån någon straffspark ikväll. Hästen kommer sannolikt blir överflyglad från innerspår och spelmässigt är han ointressant.
 • Visst blir Van Gogh Z.S. (V86-5) svårslagen felfri, men det är trots allt distansdebut och ny körsven. Hästen har galopperat i tre av elva starter och när insatsfördelningen nästan når 80 procent känns garderingen given.
 • Go to Dash (V86-8) galopperade i kön in i slutsvängen senast och är svårbedömd formmässigt. Hästen riskerar svar i spetsstriden och är bara en av flera med segerchans i en vidöppen avslutning.

Här finns startlistor i pdf-format till samtliga lopp på Solvalla och Bergsåker.

Fakta

V86-förslaget 4 december

Kupong 1
V86-1: 2,4,5 (3,10)
V86-2: 4 Hawk Cliff (3,2)
V86-3: 8 Thelma M.M. (5,1)
V86-4: 2 Pastorns Lady (4,10)
V86-5: 1,3,6,8,9,14 (2,11)
V86-6: 1,3,5,7 (8,11)
V86-7: 1,5,6,9 (4,11)
V86-8: 1,3,6,7,9,11,12 (5,2)
504 kronor

Kupong 2
V86-1: 2,4,5 (3,10)
V86-2: 4 Hawk Cliff (3,2)
V86-3: 1,2,3,4,5,6,7,9 (8,5)
V86-4: 2 Pastorns Lady (4,10)
V86-5: 3 Van Gogh Z.S. (8,14)
V86-6: 1,3,5,7 (8,11)
V86-7: 1,5,6,9 (4,11)
V86-8: 1,3,6,7,9,11,12 (5,2)
672 kronor

Kupong 3
V86-1: 2,4,5 (3,10)
V86-2: 4 Hawk Cliff (3,2)
V86-3: 1,2,3,4,5,6,7,9 (8,5)
V86-4: 2 Pastorns Lady (4,10)
V86-5: 1,6,8,9,14 (2,11)
V86-6: 3 Wreckless M.M. (5,7)
V86-7: 1,5,6,9 (4,11)
V86-8: 1,3,6,7,9,11,12 (5,2)
840 kronor

Totalt: 8.064 rader/2.016 kronor.

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V86: ”Obesegrad efter två försök i ledningen – toppintressant”

Av
Pär Gustafsson
Är det dags för nytt segerjubel för J.J. och Carlos Söderström ikväll? Foto Martin Langels/ALN
Är det dags för nytt segerjubel för J.J. och Carlos Söderström ikväll? Foto Martin Langels/ALN

Förra onsdagen lyckades ingen spelare hitta alla åtta vinnare och kvällens åttarättspott är kryddad med 6.422.314 kronor. ATG spår att en ensam spelare med åtta rätt kammar hem drygt 14 miljoner kronor. Det är ingen enkel omgång och jag har spikat två ston på Åby. En favorit som har toppchans från ledningen och ett roligt bud som jag tror är tuffast över tre varv.

Troliga och roliga

 • Southwind Hydro (V86-2) blev över och fick backa ner i sjätte inner senast, men hästen spurtade piggt och såg formstark ut. Nu har han passande spår och räknas tidigt till lockande streckprocent.
 • Dreamgirl Hall (V86-3) tränades och kvalade i USA som tvååring och har behövt tid hos Peter Untersteiner. Treåringen har kommit igång rejält under hösten och har bra spetschans. Hon var inte som bäst från ledningen senast, men Peter Untersteiner låter uppåt och kort distans är ett klart plus. Att hon är nedstruken ett hack är heller ingen nackdel.
 • Jim Oscarsson åker till Solvalla med en häst och Crazymonsterheart (V86-6) måste tas på allvar. Hon var förbättrad i ett billigt lopp senast och fyraåringen uppges träna ännu bättre inför den här uppgiften. I förra starten frontade hon från innerspår och Crazymonsterheart är obesegrad efter två försök i ledningen. Hästen är toppintressant även om streckprocenten lär öka under dagen.
 • J.J. (V86-7) är det högt spelvärde på och jag väljer att ta ställning. Hästen hade en svår uppgift i finalen i Diamantstoet senast och fick en småstrulig slutrunda, men avslutade bra i skymundan. Nu är det en stor fördel att det bara är fyra hästar på hennes volt och även distansen är en plusfaktor. Över tre varv räds hon inte konkurrenterna och i skrivande stund är hon under tio procent.
 • Maximus M.M. (V86-8) avslutade bra i klass I-försöket senast och nu är såväl framspår som 1.640 meter plusfaktorer. Hästen är allra bäst i ledningen och hade jag varit säker på att han frontade han Maximus varit en gjuten spik. Nu riskerar femåringen svar och jag streckar även Mellby Goofy (värst emot i spetsstriden) och Iglesias Boshoeve (om det blir tuff körning).

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.

Betrodda som lever farligt

 • Sir Henry P.Hill (V86-2) var duktig tvåa efter offensivt upplägg senast. Motståndet är inte tuffare, men sexåringen ska köras snällt och det kan bli för långt fram.
 • Claude Debussy (V86-5) svarade för ett stark avslutning senast och är en av flera med segerchans, men det här loppet är vidöppet och som storfavorit är han spelmässigt ointressant.
 • Moon Zappa (V86-6) var sämre senast. Hästen är behandlad och har pausat och är knappast på topp. Här vankas svar i spetsstriden och som klar favorit chansar jag bort henne.
 • Indra’s Secret (V86-7) svarade för en bra debut hos Robert Bergh och är ute över passande distans, men hon känns inte spishet som favorit. Uppgiften är tuffare än senast och fuxan har galopperat i 17 av karriärens 29 starter.
Fakta

V86-förslaget 27 november

Kupong 1
V86-1: 3,9,11,13 (2,4)
V86-2: 3 Southwind Hydro (5,6)
V86-3: 7 Dreamgirl Hall (5,3)
V86-4: Samtliga tolv hästar (11,3)
V86-5: 1,4,5,7,8,9,10,11,12,13,14,15 (3,6)
V86-6: 1,7,11 (2,12)
V86-7: 9 J.J. (4,10)
V86-8: 4,6,11 (3,5)
1.296 kronor

Kupong 2
V86-1: 3,9,11,13 (2,4)
V86-2: 5,6,8,10 (1,2)
V86-3: 7 Dreamgirl Hall (5,3)
V86-4: 11 Ranch Steady Go (3,5)
V86-5: 1,4,5,7,8,9,10,11,12,13,14,15 (3,6)
V86-6: 1,7,11 (2,12)
V86-7: 9 J.J. (4,10)
V86-8: 4,6,11 (3,5)
432 kronor

Kupong 3
V86-1: 3,9,11,13 (2,4)
V86-2: 5,6,8,10 (1,2)
V86-3: 7 Dreamgirl Hall (5,3)
V86-4: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,12 (11,3)
V86-5: 12 Zoko Lane (10,8)
V86-6: 1,7,11 (2,12)
V86-7: 9 J.J. (4,10)
V86-8: 4,6,11 (3,5)
396 kronor

Totalt: 8.496 rader/2.124 kronor.

Expandera

Här finns startlistor i pdf-format till samtliga lopp på Solvalla och Åby.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

GS75-tips: ”Obesegrad efter två starter på hemmaplan”

Av
Redaktionen
Sign Me Up Too och Emilia Leo gör en intressant start på Sundbyholm idag. Foto Leif Norberg/ALN
Sign Me Up Too och Emilia Leo gör en intressant start på Sundbyholm idag. Foto Leif Norberg/ALN

På grund av sen startanmälning till dagens GS75-tävlingar i Eskilstuna fick Sulkysport inte med startlistor och tips i papperstidningen, men här bjuder på väl genomarbetade tipsvinklar och ett spelförslag med två starka spikar. Första start är 13.45 och GS75-spelet börjar 15.00.

GS75-1

7 Cactus har överlägsna meriter och resurser. Senast vann hon V75-lopp från spets, men värmde då bedrövligt och såg lätt sliten ut när stallkamraten Bugatti Brick galopperade i slutsvängen. Cactus agerar alldeles för ojämnt för att lämnas ensam – även om hon har toppchans i sällskapet. 9 Absurd gick bra från svårt läge näst senast och trummade iväg 1.11 sista 800. Hon borde hamna lite bättre på det här och kan utmana. 6 Wannabe Young är segerlös på 17 försök, men gör första starten hos Per Lennartsson och är värd att passa. 4 S.G.Atlanta hade varit borta länge inför starten i onsdags då hon satt fast med krafter kvar. Vid segern var det kraftig överpace och 1.16 sista 800 räckte till vinst. Känns ändå lite småspännande om onsdagsstarten tog på rätt ställe. 7 Cactus forceras till ledningen om hon travar, vi tror att 3 Ester Lixarve släpper.
Ranking: 7–9–6–4–5

GS75-2

11 Cuarto Käbb gjorde comeback efter väldig lång vila i ny regi senast. Sjuåringen avslutade 1.13,3 sista rundan från fjärde ytter och skulle han gå framåt med genomköraren borde det vara toppchans att runda allt. Minns att han i tidigare amatörregi har övervunnit svåra utgångslägen och bland annat vunnit på 1.14-tid full väg från tolftespår. 2 Magneto har inte varit ute i speciellt tuffa sällskap och segern senast blev något intetsägande då han fick fin hängresa i överpace (1.13 första 1.000). Han är snabb ut och från spets hästen att slå. 5 Cyrano de B. var duktig i debuten för Per Lennartsson från ledningen. Voltstart och framspår har inte hästen testat sedan tvååringssäsongen. 7 Friendwithbenefits var inte märkvärdig senast, men har visat fin inställning även om både vinsterna är tagna i Visby. Kim Eriksson vann enda starten med hästen och kan vara med i spetsstriden vid prickad start. 2 Magneto är riktigt kvick bakom bilen, men borde ha goda spetsmöjligheter även med denna startmetod. Utmanas främst av 7 Friendwithbenefits.
Ranking: 11–2–5–7–14

GS75-3

Sedan tydliga förhandsfavoriten Mellby Hurricane strukits öppnar loppet upp sig rejält. 2 Paris By Cash gjorde bort sig direkt i ny regi senast. Hästen har visat viss fart, men också lite knepiga tendenser. 6 Blownaway känns som loppets roliga. Hon var utrustad med jänkarvagn för första gången senast och satt fast med krafter kvar. Skulle Rikard N Skoglund hitta en växel till från start kan det braka iväg till ledningen och då är hon intressant. 8 Tullardine Boe har visat fina resurser för klassen, men varit borta länge och från trist utgångsläge känns det månne lite långsökt. Loppet är dock ihåligt. 3 Timetopaythepie är jämn, men har inte avslöjat stjärnstatus ännu. Får ändå fjärde strecket på sin stabilite.
Spets tar 1 Sundbo Kaip, men hon borde släppa, 4 See Yah Broline är kvick och går klart bäst i ledningen, men vi drar alltså en lans för Blownaway som skulle vara spännande i front.

Ranking: 2–6–3–8–4

GS75-4

1 El Fitzgerald står inför en perfekt uppgift och har goda möjligheter att spetsa. Hon var småseg (1.11 sista 600 från femte ytter) i tisdags och uppåtform på täta starter är ett krav för att hon ska hålla hela vägen. 7 Sign Me Up Too mötte vår tipsetta med samma förutsättningar i augusti och forcerades då till ledningen för att vinna enkelt. Sign Me Up Too gynnas av litet fält och tål göra jobb själv. 8 Bugatti Brick såg ut som vinnaren i comebacken då hon svepte fältet i 1.08-fart när galoppen kom i utgången av sista sväng. Hon har startat sporadiskt och sätter sig comebacken rätt räcker det långt här. 4 Odessa Celeber är kvick ut, men har tre startsnabba invändigt som blir svårt att ta en längd på. 2 Whisky Akema skulle vara en faktor i ledningen, men vi tror inte han hittar dit.

Ranking: 1–7–8–4–2

GS75-5

9 Nandino Ås har varit positiv på sistone och är ett roligt streck i ett öppet lopp. I förra loppet fick hon göra grovjobb sista 800 meterna från tredje ytter och i två starter innan dess har hon haft krafter sparade. Fyraåringen står perfekt inne penningmässigt och gynnas om det blir utdragen spetskörning. 8 Västerbo Dazzel tävlade barfota runt om för första gången senast och avgjorde lätt från dödens via 1.13,5 sista 800. 3 Sara Hall har inte visat någon toppform, men startar med spetsläge. Nu är det första gången med framspår över sprinterdistans och i ledningen står hästen noterad för en vinst på fyra försök. 11 Albäcks Bella Trix avlade maiden från ledningen näst senast. Magnus A Djuse i vagnen är ett klart plus och hon ska inte nonchaleras. 2 Cobbys Yeaah har kanske inte glänsande form, men har perfekt spår och gick bra över kort distans för tre starter sedan.

Ranking: 9–8–3–11–2

Tränades tidigare av Alessandro Gocciadoro och gör första hos Petri Salmela

GS75-6

3 Joe Frazier Boko har en passande uppgift på papperet. I förra loppet orkade hästen inte efter tuff öppning för ledningen och han har varit struken för feber efteråt. Det är såklart frågetecken, men hästen vann efter paus näst senast och är obesegrad efter två starter på hemmaplan. Joe Frazier Boko möter lämpligt motstånd och har bra chans att leda hela vägen. Han har två vinster på tre försök i spets. 10 Zelante O.P. tränades tidigare av Alessandro Gocciadoro och gör första hos Petri Salmela. Hästen är osäker och har pausat, men felfri slutar han långt framme och är given vid gardering. 4 Eddy West spurtade bra i vida spår senast och ska inte nonchaleras med smygresa. 1 Global Upset är ganska snabb ut och kommer från stall i bra form. Får fin resa i rygg på Joe Frazier Boko?

Ranking: 3–10–4–1–8

GS75-7

Auktionsdyringen 9 Carmine Am har startat fyra gånger hos Timo Nurmos, vilket resulterat i en vinst, ett tredjepris och två galoppmisslyckanden. Segern bärgades från spets över tre varv och distansen är ingen nackdel, men det gäller att hästen inte blir för pigg och håller sig till rätt gångart. Motståndet är ganska ljummet och räkna med offensivt upplägg om Carmine Am sköter sig. 8 McGarret var nära att hinna fram efter stark avslutning näst senast och gången efter han tapper från dödens i klass I-finalen. Fyraåringen har segrat i två av fem starter över längre distanser och kommer med toppform. Givet bud och ett starkt lås tillsammans med Carmine Am. 11 Athos Race fullföljde anständigt från femte ytter senast och borde vara förbättrad med loppet i kroppen. Vid fem tillfällen har sjuåringen segrat över lång distans. 7 Mellby Ess är rätt så snabb ut och går bra över lång distans, men sexåringen har ännu inte vunnit i år och söker toppformen.

Ranking: 9–8–11–7–6

Här är startlistor till dagens tävlingar i Eskilstuna.

Fakta

GS75-förslaget 24 november

GS75-1: 1,2,3,4,5,6,7,9 (12,11)
GS75-2: 11 Cuarto Käbb (2,5)
GS75-3: 2,3,6,8 (4,1)
GS75-4: 1,4,7,8 (2,3)
GS75-5: 2,3,7,8,9,11 (1,10)
GS75-6: 3 Joe Frazier Boko (10,4)
GS75-7: 8,9 (11,7)

1.536 kronor/rader

Expandera

Av PÄR GUSTAFSSON & OLA LERNÅ