Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: En gång är ingen gång

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Laradja Vrijthout står inför en passande uppgift i Silverdivisionen. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Laradja Vrijthout står inför en passande uppgift i Silverdivisionen. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är Jägersro och Solvalla som delar på V86-värdskapet denna onsdag då V86 Super Days inleds.
Nästa onsdag är det ”grande finale” med multijackpot, men vi har analyserat kvällens omgång med största lust och kan absolut se utdelningen blir sexsiffrig.

Det säger vi trots att vi tror att två av omgångens största favoriter står inför lämpliga uppgifter. Laradja Vrijthout (V86-1) kutar riktigt fort de dagar han håller sig på benen och normalt sett travar han felfritt från det här utgångsläget. En gång är ingen gång säger vi och hoppas – och tror – att senaste galoppen var en tillfällighet.

Indira Split (V86-6) har god chans att sno åt sig ledningen i sitt lopp och går ner i klass efter flitigt tävlande mot kullens elitston.

Däremot garderar vi Halo Am (V86-7) väl medvetna om att han har kapacitet nog för att tävla i andra sammanhang än Klass I.
Femåringen har haft fräschörproblem under sin karriär och vi vågar inte ställa honom ensam som storfavorit över stressiga 1.640 meter.

Här kan du ta del av dagens startlistor till tävlingarna på Jägersro och Solvalla.

Nu kan du åter spela V86 tillsammans med Sulkysport via följande alternativ:

Sulkysport Lilla V86 – 15 andelar á 75 kr/styck

Sulkysport V86 – 15 andelar á 150 kr/styck

Sulkysport Stora V86 – 15 andelar á 250 kr/styck

Roliga och troliga

  • Laradja Vrijthout (V86-1) galopperade innan start från samma utgångsläge senast på Åby, men gick iväg klockrent gången innan från bricka ett. Då var han överlägsen mot konkurrenter som går att jämställa med de han möter här och nu är distansen än mer passande. Vi tillmäter honom superchans att spåra hela vägen om han ”bara” håller sig på mattan.
  • Solar Wind (V86-4) återkom nyligen efter fyra månaders tävlingsuppehåll och såg urläcker ut som fastlåst i en betydligt tuffare omgivning än vad hon stöter på denna gång. Innerspår på 20 meters tillägg borgar för en snabb start och även om hon har en oroväckande lutning med blott en seger på 33 starter under karriären så måste vi varna för henne utifrån intrycket i comebacken.
  • Nanny’s Girl (V86-5) stötte på stoelithästar på Lunden näst senast och gick en stark långspurt på tungsprungen bana till tredjeplatsen. Hon dök i samma typ av sammanhang redan vecka efter och galopperade som sliten i slutskedet av loppet. Vi tror helt enkelt att de täta starterna blev för mycket för henne och vi inte döma henne på en sämre insats. Om inte favoriten Leferrari Dimanche har sin bästa dag så är Nanny’s Girl högaktuell för seger och spelprocenten är kittlande låg.
  • Indira Split (V86-6) vann Stochampionatet Consolation från dödens och kommer närmast från en tredjeplats i ett Breeders Crown-försök på Solänget där hon fick jobba på utan rygg de sista 700 meterna. Här är chansen förhållandevis god att hon hittar till tät och därifrån blir hon svårluggad.

>> Läs även: Tesselaar på nytt?

Betrodda som lever farligt

  • Tino Barosso (V86-3) kan mycket väl ha högst kunnande i Breeders Course-finalen, men hans uppgift är på intet vis enkel för det. Hästen ser ut att tävla högt uppcheckad, har ett speciellt rörelsemönster även om han lägger mycket mark under sig och kommer med sin orutin och låga ålder ställas inför en stor prövning när han ska ut på långresa.
  • I’m All In (V86-5) har inte visat sig vara någon raket ur volten i tidigare lopp med denna startmetod och vi tror att tilläggshästarna kan ha kontakt med henne relativt tidigt. Vi tycker därtill att de är tuffare och mer härdade så vi chansar helt sonika bort I’m All In som andrahandsfavorit.
  • Halo Am (V86-7) har alltid omgetts av ett gott rykte och nu ser det ut som att Erwin Bot fått ordning på femåringen sedan han kom till holländsk mark. Här kryllar det dock av startsnabba, formstarka sprinters och en Halo Am som historiskt sett haft en hel del fräschörproblem tycker vi inte ska vara spelad till såhär procent som just nu är fallet.
  • Mellby Jingle (V86-8) har Svante Båth gjort ett starkt jobb med som fått henne att lyfta och plocka tre raka segrar efter fem månaders tävlingsuppehåll. Vi säger inte att hon möter några världsartister i det här loppet, men konkurrensen är tuffare och från tredje ledet bakom bilen är vi inte övertygade om att hon bara vänder ut och in på motståndet.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 28 SEPTEMBER

Avd 1: 1 Laradja Vrijthout (4,5)
Avd 2: 3,8,10,11 (1,7)
Avd 3: 1,2,3,5,9 (8,11)
Avd 4: 2,3,4 (14,13)
Avd 5: 2,4,5,8,10 (1,12)
Avd 6: 2 Indira Split (6,1)
Avd 7: 3,5,9 (4,8)
Avd 8: 2,6,7,8,9,11,12,13,14 (10,4)

8.100 rader / 2.025 kronor