Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86: Dumstrut eller geni?

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Ecurie D. segerdefilerar efter Fyraåringseliten. Är stjärnan fortsatt obesegrad efter kvällens lopp? Foto Mathias Hedlund
Ecurie D. segerdefilerar efter Fyraåringseliten. Är stjärnan fortsatt obesegrad efter kvällens lopp? Foto Mathias Hedlund

Sportsligt är det en höjdarkväll på Sundbyholm och Fyraåringstestet håller toppklass, men spelmässigt är det inte lika kittlande. Det är ett par favoriter som blir svår att fälla, vilket innebär att många lägger upp på systemet på liknande sätt. ”Alla” streckar rejält i de öppna loppen och för att det ska bli stora på pengar på V86 krävs (högst troligt) att minst en av jättefavoriterna bränner…

Startlistor till Eskilstunas tävlingar.

Spela V86 Tillsammans med Sulkysport.

På Visby förra veckan blev det full pott på V86. Systemet kostade 2.496 kronor och gav totalt 21.864 kronor tillbaka efter en åtta, 26 sjuor och 246 sexor. Samma spelförslag lämnades in på Sulkysports andelsspel. Varje andel kostade 110 riksdaler och gav i 874 kronor tillbaka.

V86-strykningar

V86-2: 1 Velocista G.G., 6 Philip S.F.
V86-6: 5 Tullibardine Boe
V86-7: 3 Jareth Boko
V86-8: 5 Kung Edward

Troliga och roliga

 • Sandsjöns Enzo (V86-1) hade krafter kvar i en stentuff bronsfinal under Elitloppshelgen och nu är det betydligt lättare motstånd. Femåringen har tidigare gått bra med lite längre tid mellan loppen och han tål dessutom att göra lite av grovjobbet själv.
 • Aper Mede S.M. (V86-4) har bra fart för klassen och uppgiften är lite lika tuff som i Lindesberg senast. Såväl häst som kusk borde ha gått framåt med förra loppet i kroppen och streckmässigt är det fyraåriga stoet intressant.
 • Fabulous Pellini (V86-3) gav obesegrade Elegant Ima en match på topptid senast och nu gynnas hon av att bara möta ston. Readly Express helsyster kommer att hävda sig mot de bästa i kullen senare i höst och den här uppgiften har hon mycket god chans att lösa.
 • Heavy Sound (V86-5) återkommer efter skadebekymmer, men hästen har presterat bra direkt i tidigare comebacker hos Daniel Redén. 2018 vann han efter drygt sju månaders frånvaro och ifjol segrade hästen på 1.09,6a/1.640 meter i årsdebuten. Åttaåringen har god chans på ledningen och han sprang sprang underkant 1.11 sista varvet i kvalloppet i juni. Pasi Aikio vill inte syna dödens med Who’s Who (gör också comeback) och såväl Diamanten som Chianti ska köras snällt. Det låter som att Heavy Sound kommer att få styra och ställa i spets och då blir han såklart inte lätt att slå. Nedan kan ni se hans kval:

 • Dixie Brick (V86-6) ska vara tuffare än konkurrenterna i den här stofinalen och att loppet inte blev fullt (plus en strykning) är en stor fördel. Räkna med att Jorma Kontio är offensiv och felfri tror jag näppeligen att Dixie Brick lägger.
 • Highspirit (V86-8) spurtade sylvasst i silverförsöket i Östersund i början av juni och finalen kom tolvåringen inte till. Kort distans är ett plus och som i princip ostreckad är hästen ett roligt bud i avslutningen.

Betrodda som lever farligt

 • Waikiki Silvio (V86-1) har inte vunnit sedan september 2018 och även om Björn Goop har strålande form både som kusk och tränare är sexåringen bara en av flera med chans i ett öppet lopp. Hästen ska gå barfota runt om ikväll, men han har bara vunnit ett av 13 lopp med den balansen.
 • Valnes Isidor (V86-2) har segrat fem gånger, samtliga från spets. Ska han komma till ledningen ikväll tror jag att det kostar för mycket.
 • Förmodligen sitter jag med dumstruten på huvudet vid 21.30-tiden ikväll, men jag försöker att fälla obesegrade stjärnan Ecurie D. (V86-7). Hästen har varit strålande varje gång och hans inställning är av sällan skådat slag, men motståndet är knivskarpt och fyraåringen blir väldigt stor favorit. Bakspår är ett minus och dessutom ska han ut mot äldre konkurrenter i Hugo Åbergs Memorial tisdag den 28 juli.
 • Giant Shadow (V86-8) är ingen blixt bakom bilen och är sårbar över sprinterdistans i den här höga klassen. Det saknas inte motbud som spelmässigt är mer intressanta.
Fakta

V86-förslaget 15 juli

V86-1: 1,2,3,4,6,7,8,9,11 (5,12)
V86-2: Samtliga 14 hästar (11,4)
V86-3: 9 Fabulous Pellini (8,3)
V86-4: 5,8,10 (6,12)
V86-5: 2 Heavy Sound (4,8)
V86-6: 12 Dixie Brick (9,13)
V86-7: 5,6,7,8,9 (1,10)
V86-8: 1,2,3,7,9 (10,6)

9.450 rader/2.362,50 kronor

Expandera

”Snabbaste jobbet någonsin”

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86: Vi spikar spetshäst – från tillägg!

Av
Ola Lernå
Upplåst för dig som är prenumerant
Brother Bill har fått ett lopp i kroppen och är kvällens bästa spik på V86 som avgörs på Mantorp. Foto Mia Törnberg
Brother Bill har fått ett lopp i kroppen och är kvällens bästa spik på V86 som avgörs på Mantorp. Foto Mia Törnberg

Mantorp kör V86 utan stress med idel topphästar i form av Breeders Crown.
Som hästägare älskar man Breeders, som spelare blir försöksomgångarna betydligt lurigare. Många laddar inför höstens storlopp och det ”räcker” med att vara bland de sex främsta för att få semifinalbiljett i Breeders Crown.
Det finns risk för sent insatta attacker från betrodda hästar med trista utgångslägen, det gäller som sagt bara att få en slant med sig för att ha uppfyllt den viktigaste uppgiften ikväll.

Här hittar du startlistor till kvällens tävlingar.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport? Vi tar grunderna från Spelstugan, men inväntar förstås sista informationen innan inlämning. Du hittar en länk till vårt tillsammanssystem här.

 

Troliga och roliga

 • Har vi räknat rätt spetsar Fredric Palema (V86-1) från tillägg i V86-inledningen och sedan ska han bli svårfångad. Hästen har visat gryende storform och satt fast med lite sparat näst senast, men följde upp med att vara mycket rejäl efter offensivt upplägg. I ett lopp där man annars tvingas gardera brett känns det helrätt att gå på spetshästen – från tillägg!
 • Oracle Tile (V86-2) är obesegrad under året och ståtar med sju raka triumfer. I Halmstad tuggade han i tredjespår hela slutvarvet, men krigade till seger. Gången före, på Bjerke, kördes offensivt mitt i loppet, satt i spets 800 kvar och avslutade 1.11 sista rundan. Han blir inte lätt att stå emot här.
 • Cab Lane (V86-5) har tjänat minst pengar i Kjell P Dahlströms Minne, men kom ihåg att han vann BC-försök från spets just denna tävlingsdag ifjol då han lekte med Forfantone Am och Alone. Han hade sedan en dålig dag i Derbykvalen och hittade inte tillbaka till storformen efter det. Med två lopp innanför västen borde formnålen peka uppåt och håller han ut startraska Lewis Ale och Missle Hill lär Jorma Kontio prova i spets.
 • Brother Bill (V86-6) utvecklades starkt under fjolåret och tog andraplatsen i Kriteriet med mersmak. Han följde upp med vinst i Breeders Crown och när han nu fått ett lopp i kroppen går han knappast att stoppa. Han spetsade och släppte då till Ecurie D. och följde med strålande bakom denne via 1.10,2 sista rundan. Nu gäller det ”bara” att hålla ut Karat Band för att stå med tre ben i mål.
 • Delray Pellini (V86-7) var nära finalplats i såväl Stosprintern som Stochampionatet. Hon visade 1.10,5 sista 800 i fräsig avslutning senast och från perfekt läge känns hon småkul, speciellt om favoriterna pillar näsan i kön.
 • Hulken Sisu (V86-8) är lätt att gilla. Han var inte stort slagen av Elegant Ima senast efter tung spurt och verkar utvecklas för varje start. Han möter tuffare hästar än någon gång tidigare och har tyvärr inte avslöjat någon startsnabbhet. Kommer han iväg något bättre än tidigare bör han få vettig position och då biter spurten fint.
Fakta

Systemförslag V86

V86-1: 8 (5,6)
V86-2: 1,2,3,5,12(4,10)
V86-3: 2,5,7,8 (10,3)
V86-4: 2,7,8,9,10 (11,12)
V86-5:1,2,4,5,6,7,9 (10,11)
V86-6: 4 (5,3)
V86-7: 1,3,9,11 (4,7)
V86-8: 3,4,6 (10,9)

2.100 kronor

Expandera

Betrodda som lever farligt

 

 • Royal Navy Neo (V86-1) ser verkligen ut att bli favorit i brist på annat och gamla meriter. Han har varit direkt dålig i sina två starter efter lång tävlingspaus och han får visa något innan vi tror på honom.
 • Barbro Kronos (V86-4) var grym i E3-final och tillhör kullens absolut bästa ston. Det här loppet är kanske ”oviktigast” under året och som stor favorit känns det spännande att gardera. ”Hon var i toppform i E3-finalen, det är hon inte nu, även om hästen är så pass bra igång att Erik får köra som han vill. Tanken är ju att det här loppet ska föra fram henne till höstens större drabbningar”, säger Svante Båth.
 • Ganga Bae V86-7) och Grand Diva Sisu är förstås bästa hästarna, men småkluriga startspår gör att de måste ha tur på vägen och det kommer uppgifter längre fram som är betydligt penningstinnare.
 • Duon Despot Power (V86-8) och Global Badman var i segertsriden i E3-finalen, men står inför en helt annan uppgift denna gång. Även här är det en plats bland de sex främsta som gäller – vilket kan uppfyllas även med sent insatt attack.
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Bästa spikarna inleder och avslutar

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Daniel Reden och Kenneth Haughstad tillsammans med Heavy Sound. Vinner åttaåringen Ego Boys Minne eller blir spåret en fälla? Foto Simon Hagen/Sulkysport
Daniel Reden och Kenneth Haughstad tillsammans med Heavy Sound. Vinner åttaåringen Ego Boys Minne eller blir spåret en fälla? Foto Simon Hagen/Sulkysport

För första gången sedan den 13 juni är det inte jackpot veckans ”vanliga” omgång på V75, men Rättvik bjuder på småkluriga tävlingar där jag försöker välta ett par av de största favoriterna. Spikarna är födda i Belgien och Italien och inleder och avslutar omgången.

Startlistor till Rättviks omgång.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-strykningar

V75-5: 6 Civilion
V75-6: 8 M.S.Triple J.
V75-7
: 7 Sam The Man

V75-1 – brons 2.140a

>> Rubrikhästar

 • Jackpot Vrijthout gjorde tredje starten hos Björn Goop senast och var klart förbättrad med jänkarvagn. Han gav ett bra intryck från ledningen och har goda möjligheter att fronta igen. Hästen är färsk i klassen, men om han gör om förra insatsen blir han svårfångad från spets.
 • Marvellous Tooma gör inte bort sig mot de bästa i kullen, men han är inte anmäld till Svenskt Travderby. Hästen är speedig och bra för klassen, men riskerar att hamna bland de sista härifrån.
 • Van Gogh Z.S. vann klass I-försök i våras och han ska hävda sig även här, men han var inte som bäst senast och spåret kan bli en fälla.
 • Sandsjöns Enzo är härdad i klassen och ska gå med jänkarvagn. Nu har han ett lopp i kroppen efter paus.
Fakta

V75-1

3 Jackpot Vrijthout
–––
8 Marvellous Tooma
1 Van Gogh Z.S.
4 My Dream Art
7 Sandsjöns Enzo
6 Mr Clayton J.F.
–––
2 Matter Of Fact
12 Athos Race
11 Fonda Boko
5 Yrr
10 Counterfeightr
9 Selma Töll

Expandera

>> Spetsstriden: Jackpot Vrijthout har god chans att ta en längd på Van Gogh V.S.

Intervjuer:
Van Gogh Z.S. (1) stämde det inte hundra för senast. Hästen var lite rullig och sprang sig trött på grund av det. Läget kan både vara bra och dåligt och håller han sig lugn är hästen riktigt snabb. Däremot har Van Gogh en tendens att bli vass och då går det inte att skicka honom från början. Det känns som att formen är bra och vi får se om det åter blir barfota runt om. Han har även gått bra med med skor fram. Med den här hästen tror vi alltid på lite segerchans, säger Oskar Florhed i Robert Berghs stall.
Jackpot Vrijthout (3) överraskade positivt och öppnade snabbt till ledningen senast. Sedan drog Björn i jämnt tempo och han vann med lite krafter sparade. Hästen känns fin i träningen och från ledningen ska han kunna sluta långt framme på nytt. Inga ändringar, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
My Dream Art (4) galopperade I sista kurvan under anfall I lördags när kusken ryckte tussarna. Hästen har varit förföljd av dåliga startspår, men står nu bra till och formen sitter där. Det blir inga ändringar jämfört med senast och den här hästen duger bra i sin klass, säger Andreas Lövdal hos Timo Nurmos.
Yrr (5) håller fin form, men är i tuff klass och vi är nöjda med pengar, säger Oskar Florhed.

V75-2 – klass I 2.140a

>> Rubrikhästar

 • Expensive spurtade starkt senast och nu förstärker Örjan Kihlström i sulkyn. Fyraåringen är obesegrad efter två starter med lånekusken och nu ska hästen troligtvis att gå med rycktussar för första gången.
 • Jackson Avery avgjorde på rejält sätt senast och är segervan. Hästen trivs med tidig tätkänning och skulle vara gynnad av ledningen, men han har ett par kvicka konkurrenter på insidan.
 • Enriko Ha har blandat bra insatser med galopper på sistone. Nu blir det jänkarvagn och felfri rundar han många, men hästen är beroende av högt tempo för att komma in i matchen.
 • The Bald Eagle var Breeders Crown-finalist förra året, men han är fortfarande kvar i näst lägsta klassen. Hästen står perfekt inne penningmässigt och två av hans tre vinster har kommit från spets.
 • Vien Ici skrällde i klassen i Östersund i början av juni och han är inte borta med lopp på rulle.
 • Global Wizard har krafter kvar senast, men är bortlottad.
Fakta

V75-2

9 Expensive
–––
5 Jackson Avery
11 Enriko Ha
3 The Bald Eagle
6 Vien Ici
12 Global Wizard
2 Matadoren Eme
–––
4 Idreamicanfly
8 Kalashnikov
7 Prince Palema
1 Iller Tooma
10 Jamaica Boko

Expandera

>> Spetsstriden: Iller Tooma laddas för ledningen. Utifrån provar främst The Bald Eagle och Jackson Avery.

Intervjuer:
Jackson Avery (5) visade sig från en bra sida senast och jag är nöjd med hur hästen känns för dagen. Både spår och motstånd blev passande och jag tror att han ska duga. Även om han är en vass sprinter så tycker jag att Jackson Avery går bra även över full väg. Min förhoppning är att nå ledningen, men även rygg i andraspår skulle också vara okej. Han har gått i dödens i de två senaste loppen och den position vill jag inte ha. Som det känts tidigare är körspö ett plus och i övrigt blir det inga ändringar, säger Erlend Rennesvik.
Enriko Ha (11) svarade för ett bra slutvarv och var jättefin senast. Allt känns bra, men det är dåligt läge och krävs högt tempo. Nu är tanken att köra med jänkarvagn, vilket fungerat fint tidigare, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Global Wizard (12) är fint igång och fick sparat efter smygare. Han är bortlottad den här gången och behöver tur med tempo. Inga ändringar balansmässigt, säger Svante Båth.

V75-3 – guld 1.640a

>> Rubrikhästar

 • Heavy Sound fick bestämma i ledningen och svarade för en finfin comeback. Från spets har han toppchans, men hästen har innerspår för första gången som äldre och det är inte givet att åttaåringen frontar.
 • Elian Web tog två bekväma spetssegrar i Lahtis och visade att han är tillbaka i form. Nu är motståndet tuffare och hästen växer minst en klass i ledningen. Räkna med full laddning från start och vid gardering är han given.
 • Diamanten blev tempotorsk bakom Heavy Sound senast. Hästen snabb ut, är anmäld barfota runt om och med jänkarvagn, och lär köras offensivt från passande spår.
 • Esprit Sisu hade krafter kvar senast och ska tävla vecka-vecka. Han blir att räkna med om det blir utdragen kamp om ledningen.
 • Globalsatisfaction vann efter lång frånvaro senast och ska vässas i utrustningen.
 • Streck även för skrällen Snowstorm Hanover som är på gång.
Fakta

V75-3

1 Heavy Sound
–––
7 Elian Web
4 Diamanten
10 Esprit Sisu
5 Globalsatisfaction
6 Snowstorm Hanover
11 Nimbus C.D.
2 Chianti
–––
9 Ural
8 Zack’s Zoomer
3 West Wing
12 Ajlexes Cubano

Expandera

>> Spetsstriden: Heavy Sound har vettig spetschans. Han utmanas av Diamanten, Snowstorm Hanover och Elian Web.

Intervjuer:
Heavy Sound (1) gjorde det bra i tävlingscomebacken senast och känns klart bra i jobben efteråt. Hästen verkar vilja springa och blir glad av att komma på tävling, vilket är fantastiskt och förutsättningarna denna gång ser klart intressanta ut. Det finns ingen anledning att göra några ändringar, säger Daniel Redén.
Chanti (2) måste köras på chans, som när han vann i Halmstad för tre starter sedan. Senast blev hästen tempotorsk och han känns fin inför lördagens lopp. Från ett fint spår kan han dyka upp långt framme, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Globalsatisfaction (5) har varit borta länge på grund av en skada i ett ben och fick börja i ett lite enklare lopp. Han såg bra ut då och ska ha gått framåt med loppet i kroppen och kändes fin i torsdagens jobb. Han växlas upp nu med barfota runt om och jänkarvagn, men möter också klart tuffare motstånd. När hästen gjorde sig illa hade han ju precis kommit upp i gulddivisionen, säger Andreas Lövdal.
Elian Web (7) var inte frisk i Elitloppet och jag tycker att han var godkänd i Oslo gånger efter. Han vann Suur-Hollola lätt i både försök och final och formen är bra. Han känns precis som han ska i träningen och vi hade hopp om att få starta i Hugo Åbergs, men istället får vi gå ut här. Elian Web är snabb ut och duktig i spets, så taktiken borde vara given? Eventuellt kör vi utan framskor, men det ger ingen större effekt. Det här är inte hans viktigaste uppgift, men jag ser det som en riktigt bra chans, säger Katja Melkko.
Esprit Sisu (10) var jättefin senast och spurtade bra efter sen lucka. Han visade fin form och att han duger bra i guld. Det blir täta starter, men vi siktar på att köra barfota bak och på nytt krävs lite tur för att han ska vara med där framme, säger Svante Båth.

V75-4 – kallblod 2.140

>> Rubrikhästar

 • Våler Nikolai är stark och bra, men inte helt att lita på och fått tuffa upplägg på sistone. I förra loppet fick han gå rejält efter startgalopp och gången innan fick han trava i dödens mot äldre konkurrenter. Notera att ”hans” volt står 60 meter bakom starthästarna.
 • Segervane Lome Storm har vunnit fem av sju starter hos Robert Bergh. Hästen har matchats i lite enklare gäng och han ska kunna springa under 1.25 om han har en bra dag. Det troliga är att Robert Bergh är offensiv och släpps Lome Storm till spets blir han inte lätta att hitta.
 • Eld Rask fick stryk av Våler Nikolai näst senast och hästen är segerlös efter fem starter i år, men han har kunnande att vinna. Stallkamraten B.W.Rune håller samma nivå och räknas vid gardering.
 • Remie Kongen står tufft inne, men kan få fin draghjälp under slutvarvet och är skrällduglig.
Fakta

V75-4

7 Våler Nikolai
6 Lome Storm
–––
8 Eld Rask
9 B.W.Rune
10 Remie Kongen
1 Mjölner Apollo
–––
4 Klack Alva
2 Åstas Gotthard
5 Bäcklös Tamlin
3 G.G.Pugh

Expandera

>> Spetsstriden: Mjölner Apollo har god spetschans initialt. Får Lome Storm överta vid tidiga fråga?

Intervjuer:
Lome Storm (6) har tagit segrarna i lätta gäng, men han har gjort det på bra sätt och det känns som att han ska kunna tjäna en del pengar framöver. Jag är inte rädd för hästarna på startvolten och om Lome Storm har en bra dag får kallbloden längst bak svårt att hämta in tilläggen. Lome Storm är stallets bästa chans, säger Oskar Florhed i Robert Berghs stall.
Eld Rask (8) testade jag barfota runt om i senaste starten, men det gav ingen direkt effekt så nu blir det skor runt om. Hästen var smötrög hela vägen, men khar känts ganska bra i träning efteråt. Han har egentligen bara en treåringssäsong i kroppen och mycket pengar på sig, så han är färsk fortfarande. Han får tävla sig in i klassen, säger Jan-Olov Persson.
B.W.Rune (9) hade spår två i volt näst senast och blev väldigt pigg, det spåret är sämsta tänkbara för honom. Därför passar tredjespår nu bättre så han har en rygg att gå i, det hoppas jag gör honom lugnare. Han har fått en genomkörare till efter Hagmyrenstarten även om det blev galopp efter ett varv då och han är bäst när han får tävla regelbundet. Det är hugget som stucket vem som är bäst av mina två och Våler Nikolai och Lome Storm är bra hästar, säger Jan-Olov Persson.

V75-5 – klass II 2.140a

>> Rubrikhästar

 • Civilion var stor favorit i klass II-försöket i Årjäng trots bakspår och sprinterdistans. Då blev det startgalopp och Timo Nurmos löfte har bättre förutsättningar här. Han är mycket bra för klassen och har toppchans om han sköter sig, men ”alla” spelare verkar gå på honom och som jättefavorit försöker jag fälla Civilion. Han är trots allt orutinerad och det är risk för vingel.
 • Faster Than You står perfekt inne penningmässigt och har matchats hit. Han är gynnad av lång distans och nu blir det barfota runt om. Han har slutat etta och trea i sina starter med den balansen.
 • Matteo har bra kunnande för klassen och nu aviseras jänkarvagn för första gången. Fyraåringen är van längre distanser och är extra intressant om han kommer till ledningen.
 • Adriatic Kronos vann lätt efter vila senast och även han står perfekt inne i lägsta klassen.
 • Pass upp för Kainai Goj som kan öppna och ser ut att bli totalt bortglömd.
 • Flexible Launcher vann på finfint sätt senast och gången innan gick hästen bra över lång distans.
 • Bastian Boom vinner inte så ofta, men har perfekt spår och är ett tänkbart skrällbud.
Fakta

V75-5

10 Faster Than You
2 Matteo
–––
9 Adriatic Kronos
5 Kainai Goj
4 Flexible Launcher
1 Bastian Boom
–––
11 Uncle Töll
12 Enge Eros
7 Bottnas Future
3 Listas Shadow Fax
8 Global Army

Expandera

>> Spetsstriden: Bastian Boom har viss spetschans, men Matteo lär vara mer angelägen av tätpositionen. Kainai Goj laddas och en felfri Civilon har vettig chans att köra sig till ledningen.

Intervjuer:
Bastian Boom (1) var duktig senast efter galopp i trång situation. Distansen är ingen fördel, men läget är perfekt. Vi smyger med och kanske kan vara med där framme om det klaffar. Vi kör barfota runt om, säger Svante Båth.
Adriatic Kronos (9) hade vi tränat på inför senast och han levererade bra i billig omgivning. Han står fint inne och vi valde att prova här, även om han kanske skulle behövt ett lopp till för toppform. Högst troligt blir det barfota fram på nytt, säger Svante Båth.
– Vi har väntat in ett långlopp på V75 för Faster Than You (10) och dessutom sparat hovarna. Nu blir det barfota runt om och läget är inte värdelöst. Hästen är stark och rejäl och bryr sig inte så mycket om positioner. Han tål grovjobb och ska räknas ganska tidigt. Han är uppfräschad efter förra loppet och känns bara bra, säger Oskar Florhed i Robert Berghs stall.

V75-6 – silver 2.140a

>> Rubrikhästar

 • Macelleria har haft krafter kvar i de två senaste starterna och har bra spår för första gången på länge. Hästen är snabb ut, men går även fint i ryggar och är en av flera med chans.
 • Man At Work vann silverfinalen under Elitloppshelgen och han är fortfarande kvar i klassen. Hästen tål grovjobb och räknas tidigt.
 • Giant Shadow har fått tuffa upplägg i de två senaste starterna och förmodligen får han göra mycket av jobbet igen.
 • Highspirit är startsnabb, gynnas av ledningen och är obesegrad efter fem starter i Rättvik. Han vann den här tävlingsdagen både 2017 och 2018.
 • Jaques Noir hade mycket krafter kvar förra helgen och vinner snart lopp igen.
 • M.S.Triple J. har vunnit ett av tio försök på svensk mark.
Fakta

V75-6

3 Macelleria
10 Man At Work
7 Giant Shadow
–––
2 Highspirit
6 Jaques Noir
9 Doctor Doxey Zenz
5 Flash Håleryd
–––
4 Aron Palema
1 Importedfrmdetroit
11 Making Love
12 Sir Q.C.

Expandera

>> Spetsstriden: Highspirit är rapp iväg och med tanke på att hästen är allra bäst i ledningen lär Troels Andersen köra där. Men det kan kosta…

Intervjuer:
Macelleria (3) gick bra efter sen lucka senast och har bättre form än resultatraden visar. Han möter flera duktiga hästar och vinner inte ihjäl sig på V75. Macelleria är en av många med chans och kanske främst ett platsbud. Inga ändringar, säger Oskar Florhed i Robert Berghs stall.
Jaques Noir (6) har kanske aldrig varit i bättre form ännu nu, en halsoperation har verkligen gjort susen. I lördags satt han fast invändigt med allt sparat Hästen kan vinna i den här klassen den dag det klaffar med tempo och positioner. Han ska gå utrustad och balanserad som senast, säger Andreas Lövdal.
Man At Work (10) galopperade in på upploppet senast. Det är en väldigt stor och kraftfull häst och det kan ha varit så att galoppen berodde på att han inte fick plats riktigt i jänkarvagnen. Eventuellt får han därför återgå till vanlig sulky nu. Kapacitetsmässigt räcker han bra i den här klassen och av torsdagsjobbet att döma är formen bra, säger Andreas Lövdal.
Giant Shadow (7) fick ett tufft lopp senast och var grymt bra. Han är förtjänt av en ny fullträff. Formen är jättefin och hästen fungerar över alla distanser, men det är lite risk för vingel, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-7 – Sommartravsfinal 2.640

>> Rubrikhästar

 • Vae Victis Club gav finfint intrycket i Redén-debuten förra helgen och i Italien har han presterat bra både över sprinter- och längre distanser. Även om sexåringen är missgynnad av bakspår sin sin startvolt tror jag att han har toppchans. Han såg okörd ut förra helgen och motståndet är inte det blodigaste trots 300.000 kronor i förstapris.
 • Racing Brodda slutade tvåa i Stochampionatet ifjol och har inga problem med längre distanser. Hon har varit fin vid segrarna på sistone och är både stark och snabb.
 • Guillaume Boko borde ha kunnat lite bättre med perfekt resa senast. Start vecka-vecka kan ge en positiv kick för fuxen.
 • Vagabond Bi fick utdelning på sin fina form senast och lång distans är ett plus.
 • Mr Marvelous har vettig spetschans och han är inte borta från ledningen. Han testar lång distans för första gången och det blir fortsatt skor runt om. Hästen var från början anmäld barfota runt om.
 • Exclusive Matter var inte tom i klass I-försöket på Axevalla och han har haft lite stolpe ut på sistone. Även han testar 2.640 meter för första gången.
 • Bythebook laddas för Derbykval och ska köras snällt. Det blir både skor och vanlig vagn, rankas ner.
 • Master Sea spurtade bra för Stefan Persson senast och är skrällduglig.
Fakta

V75-7

11 Vae Victis Club
–––
14 Racing Brodda
6 Guillaume Boko
4 Vagabond Bi
1 Mr Marvelous
3 Exclusive Matter
12 Bythebook
2 Master Sea
10 Raja Ribb
8 Sir Henry P.Hill
–––
9 Quarcia
13 Västerbo Grosbois
5 Lukas Bris

Expandera

>> Spetsstriden: Mr Marvelous kör i ledningen så länge lampan lyser.

Intervjuer:
– Vi trodde att Guillaume Boko (6) skulle avsluta lite bättre när han fick fritt senast, men han kan vara lite upp och ner och insatsen var godkänd. Hästen klarar täta starter och med klaff kan han skrälla, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Vae Victis Club (11) gjorde debut för oss i lördags och det var en riktig plusvariant. Jag kunde inte tro att han så lätt skulle springa runt motståndarna under slutrundan, men den känslan jag hade, att hästen är stark, verkade stämma. Därför tror jag också att distansen denna gång inte ska vålla några problem. Han har förstås inte gått några jobb som skvallrar om form hit eller dit efter lördagens start, det enda jag kan säga är att han i alla fall inte var sämre i jobb i tisdags, säger Daniel Redén.
Bythebook (12) ska ha ett lopp innanför västen inför Derbykvalen. Vi vill gärna köra bakifrån med tanke på att han gick tufft i spets i Sprintermästaren och han kommer att köras på chans. Han känns fortsatt fin i träningen och det blir skor runt om samt vanlig vagn nu när det är voltstart, säger Svante Båth.

Fakta

V75-förslaget 1 augusti

V75-1: 3 Jackpot Vrijthout (8,1)
V75-2: 3,5,9,11 (6,12)
V75-3: 1,4,5,6,7,10 (11,2)
V75-4: 1,6,7,8,9,10 (4,2)
V75-5: 1,2,4,5,6,9,10 (11,12)
V75-6: 2,3,6,7,10 (8,9)
V75-7: 11 Vae Victis Club (14,6)

5.040 rader – 2.520 kronor

Expandera

Tidiga V75-tankar: Inte de bästa hästarna i finalen

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86: Tillbaka i form – jag spikar!

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Ett vinnande par på V86 ikväll? Foto Mia Törnberg & Jeannie Karlsson/Sulkysport
Ett vinnande par på V86 ikväll? Foto Mia Törnberg & Jeannie Karlsson/Sulkysport

Solvalla tar hand om dagens V86-övningar och många fina travare startar under kvällen, men spelmässigt är det inte optimalt. Conrads Rödluva möter bara sju konkurrenter i Victory Tillys Lopp och Sommarfavoriten lockade blott sju treåringar. Jag har ett bra drag i en av de öppna avdelningarna och försöker fälla ett par av de större favoriterna.

Startlistor till Solvallas tävlingar.

Spela V86 Tillsammans med Sulkysport.

V86-strykningar

V86-3: 6 Devs Definitif
V86-8
: 5 Mega Star

Troliga och roliga

 • Conrads Rödluva (V86-1) har en fin uppgift på papperet och toppchans till spets och slut. Värste konkurrenten Inti Boko skötte sig för första gången i år senast, men visade ingen form.
 • Zenzero Jet (V86-2) tävlade mycket bra i vintras, men tappade formen och gjorde ett par sämre insatser. Senast gjorde han comeback efter två månaders frånvaro och var tillbaka i fint slag. I händerna på Örjan Kihlström rundade han till busenkel seger utan att pressas det minsta. Loppet bör ha gjort gott för formen och trots spåret och lite tuffare motstånd har han bra segerchans. Jag tar ställning och spikar.
 • Brambling (V86-3) vann lätt på bra tid efter offensivt upplägg till dödens senast. Han är gynnad av litet fält och har bra chans, men i en omgång med flera stora favoriter försöker jag fälla den här treåringen. Han är trots allt orutinerad och ska testa lång distans för första gången.
 • Keira de Veluwe (V86-4) är ytterligare en favorit som blir svår att fälla. Hästen avgjorde på bra sätt från tredje ytter senast via 1.12,5 sista 700. Motståndet känns snäppet sämre än Timo Nurmos sto och för första gången i karriären har hon vettigt spår. Hästen tål grovjobb och det troliga scenariot är att Keira de Veluwe släpps till ledningen och vinner.
 • Wind Knight (V86-6) är intressant i ett lopp för körsvenner med högst 50 sulkylopp under 2019. Åttaåringen körs av sin ägare och ordinarie kusk Mats Gunnarsson. Hästen har fått hårdhet i rikstoton och lång distans är ingen nackdel. Det är bäddat för överpace och då kommer Wind Knight in i matchen. Frågetecknet är att hästen inte startat sedan i april.
 • Allagash Nancy (V86-7) är totalt bortglömd, men hon satt fast med krafter kvar senast och har fart för att överraska.
 • Beartime (V86-8) var favorit i bronsdivisionen näst senast och ikväll är han inte alls påpassad av spelarna. Hästen har ingen vacker resultatrad, men formen är på väg mot topp med tre lopp i kroppen och om det blir högt tempo kommer femåringen in i matchen. Intressant till låg procent.

Betrodda som lever farligt

 • Air Space (V86-5) är segerlös över åtta starter och gör debut över sprinterdistans. Fyraåringen är ingen blixt, åtminstone inte hittills, bakom bilen och den här favoriten måste jag försöka fälla.
 • Rally Hans (V86-6) fick tuff resa i dödens senast och var ursäktad. Lång distans är ingen nackdel och hästen går ner i klass, men hans körsven Peter Bane gör årsdebut och det är flera orutinerade kuskar i loppet. Det är som bäddat för ett händelserikt lopp och som hårt betrodd bör Rally Hans garderas.
 • Jag provar att fälla Marble Arch (V86-7). Hon galopperade i uttagningslopp till Stochampionatet senast och fyraåringen har felat i tre av karriärens tolv starter. Hästen flyttade till Björn Goop inför den här säsongen och vunnit tre av fyra lopp hos Färjestadtränaren. Hon är bra för klassen, men har bakspår och möter ett par dugliga konkurrenter.
Fakta

V86-förslaget 29 juli

V86-1: 3 Conrads Rödluva (4,8)
V86-2: 15 Zenzero Jet (4,3)
V86-3: 2,4,5,7 (6,3)
V86-4: 4 Keira de Veluwe (6,7)
V86-5: Samtliga tolv hästar (4,12)
V86-6: Samtliga tolv hästar (10,9)
V86-7: 2,5,6,8,10,12 (3,9)
V86-8: 4,6,11 (9,1)

10.368 rader/2.592 kronor

Expandera