Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86: Hon är mitt stora drag

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Mellby Free fångade in ledaren Peace of Mind i Lady Snärts lopp under Elitloppshelgen. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Mellby Free fångade in ledaren Peace of Mind i Lady Snärts lopp under Elitloppshelgen. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Solvalla bjuder på toppsport, men spelmässigt är det inte lika kittlande. Däremot var det ingen med åtta rätt på Vaggeryd förra veckan och potten är förstärkt med jackpotmiljoner. Totalt har 5.512.252 kronor flyttats över till kvällens åttarättspott och ATG spår att en ensam vinnare med alla rätt kammar hem drygt tolv miljoner kronor. Men, som sagt, är det flera starka hästar och det är risk för jackpot på sexorna och faktum är att även sjurättspotten är i farozonen.

Troliga och roliga

 • Fjolårets kulldrottning Mellby Free (V86-1) har tagit klivit till den äldre stoeliten utan större bekymmer. Med rätta blir hon favorit, men jag kan tycka att femåringen blir väl stor favorit och från bakspår på en snabb sommarbana är hon sårbar. Normalt har Mellby Free toppchans, men i en omgång med flera starka favoriter väljer jag att gardera.
 • Look Håleryd (V86-2) vann klungspurten senast och har fått hårdhet i klassen i de två senaste starterna. Fyraåringen är ingen blixt från start och kort distans är normalt ingen fördel, men ikväll rycker Peter Untersteiner skorna runt om och utrustar Look Håleryd med helstängt huvudlag. Det kan ge bra effekt och spelmässigt är Halmstadhästen intressant.
 • Fille Am (V86-3) har vunnit från dödens och ledningen på sistone och är under kraftig utveckling. Här är det frågetecken för flera av konkurrenterna och jag är inne på att hästen har god chans att hitta till ledningen igen. Fille har framspår bakom bilen för första gången, men Oskar J Andersson är offensiv och jag tror inte att fyraåringen får mothugg om han inte frontar av egen kraft.
 • Reckless (V86-6) sprang 1.12,2 sista varvet efter uppehåll senast och går kraftigt ner i klass. Det är även ett stort plus att loppet inte blev fullt och han har en mycket lämplig uppgift. Reckless blir långt ifrån lika stor favorit som Mellby Free, Who’s Who och Attraversiamo och jag spikar.
 • Attraversiamo (V86-7) var strålande bakom Campo Bahia i Kungapokalen och har en straffspark. Hästen har toppchans på ledningen och jag finner inga vettiga motbud. Kulltoppen har tjänat nära 3,5 miljoner och näst mest i nyinstiftade Prix Readly Express har Viking Brodde (518.500 kr) sprungit in.
 • Mellby Eye Catcher (V86-8) är mitt stora drag i omgången. Hästen har gjort sju vettiga insatser med tränaren Anders Källberg i sulkyn och ikväll är det stort kuskplus när Erik Adielsson sitter upp. I förra loppet sprang hästen stora delar i tredjespår och avverkade sista 700 efter 1.11,5. Fartmässigt gör Mellby Eye Catcher inte bort sig och hon blir knappast någon av favoriterna.

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.

Betrodda som lever farligt

 • Bottnas Fantom (V86-2) borde ha hållit undan efter offensivt upplägg senast. Nu är motståndet tuffare och det troliga scenariot är att hästen får trava utvändigt utan rygg.
 • Zorro Kronos (V86-3) står fint inne och har perfekt utgångsläge, men hästen har pausat och inte vässad inför kvällens uppgift. Jag chansar bort honom.
 • Vinci I.M. (V86-8) ska tävla barfota runt om samt med jänkarvagn och urryckare, vilket vi spelare älskar att höra och hon kommer att dra mycket streck. Däremot är det stor risk för strul från innerspår. Hersey Boko har suttit i spets in på slutrundan vid samtliga fem segrar och har en svår uppgift med spår tolv i en spårtrappa.

Här finns startlistor i pdf-format till samtliga lopp på Solvalla.

Fakta

V86-förslaget 19 juni

Kupong 1
V86-1: 1,2,4,5,8,9,10 (6,7)
V86-2: 6 Look Håleryd (2,3)
V86-3: 4,7,8,10,11 (2,1)
V86-4: Samtliga sex hästar (3,5)
V86-5: 4,5,6 (12,2)
V86-6: 12 Reckless (9,11)
V86-7: 4 Attraversiamo (1,7)
V86-8: 1,7,8,12,13,14 (5,4)
945 kronor

Kupong 2
V86-1: 1,2,4,5,8,9,10 (6,7)
V86-2: 2,3,5 (8,1)
V86-3: 4 Fille Am (11,8)
V86-4: Samtliga sex hästar (3,5)
V86-5: 4,5,6 (12,2)
V86-6: 12 Reckless (9,11)
V86-7: 4 Attraversiamo (1,7)
V86-8: 1,7,8,12,13,14 (5,4)
567 kronor

Kupong 3
V86-1: 1,2,4,5,8,9,10 (6,7)
V86-2: 2,3,5 (8,1)
V86-3: 7,8,10,11 (2,1)
V86-4: Samtliga sex hästar (3,5)
V86-5: 4,5,6 (12,2)
V86-6: 12 Reckless (9,11)
V86-7: 4 Attraversiamo (1,7)
V86-8: 7 Mellby Eye Catcher (14,8)
378 kronor

Totalt: 7.560 rader – 1.890 kronor.

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Skräll på lut i guldfinalen

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Ulf Eriksson kör spikbudet S.T.C.C.Faksen och kan även vinna med Arabesque. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Ulf Eriksson kör spikbudet S.T.C.C.Faksen och kan även vinna med Arabesque. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Som vanligt har Gävletravet V75-tävlingarna helgen innan Elitloppshelgen och i högsta klassen står minst en rosa biljett på spel. Vinnaren är garanterad en plats i Elitloppet, men det kan mycket väl delas ut flera inbjudningar från lördagens drabbning.

Förra helgen blev det ingen utdelning på fem rätt och sjurättspotten är förstärkt med 28.105.054 kronor.

Startlistor i pdf-format till lördagens V75-tävlingar.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-strykningar

V75-2: 6 Rossa Regina, 15 Green Mamba
V75-3: 7 Classics Never Die, 10 Four Guys Dream
V75-7: 3 Mellby Hero

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Vikens High Yield är redan inkvalad till bronsfinalen nästa lördag, men Robert Bergh försöker sig på en klassiker och skaffa sig chansen att vinna två finaler av samma klass. Vikens High Yield har övertygat stort hos Åbytränaren och har god chans att vinna det här loppet, men vi hittar en sak som talar emot. Det är den dödensrisk som existerar och då det är jättechans att kvala in till nästa meetings final även via en andraplats så kan det faktiskt vara så att man ”säkrar in” en sådan placering istället för att maxa hästen eftersom han ska starta tätt.
 • Falcon Am har bara blivit bättre och bättre under våren. Hästen har haft springspår två gånger tidigare och frontat i båda de loppen så när han finns invändigt om Vikens High Yield bör spetschansen vara förhållandevis god.
 • Concrete Dee satt fast senast i Örebro, men vi är inte övertygade om att det var ”ett ton” sparat över målskjutsen. Får Kenneth Haugstad feelingen att Örjan Kihlström avser att köra i ledningen med Falcon Am så kan vi se honom släppa täten om han skulle lyckas hålla upp för att Concrete Dee dels skulle kunna stå emot såväl Falcon Am som Vikens High Yield med ett offensivt upplägg har vi lite svårt att tro.
Fakta

>> V75-1

7 Vikens High Yield
6 Falcon Am
–––
1 Concrete Dee
9 Lukas Bris
10 Hossiana Boko
11 Hobby de l’Iton
–––
5 Golden News
12 Cuarto Käbb
2 Mr Clayton J.F.
3 Actual Star
8 Ribaude
4 Cesar F.C.

Expandera

>> Spetsstriden: Mycket avgörs i starten. Concrete Dee kan vara så pass bra med på noterna att han kan hålla upp om kusken önskar, men vi ser inte att den taktiken är den givna. Nej, vi räknar med Falcon Am i ledningen som ska kunna svara ut Vikens High Yield initialt när de står sida vid sida.

Intervjuer:
Vikens High Yield (7) har bara gjort fina insatser på sistone och senast kämpade hästen starkt. Allt ser bra ut efteråt; formen är fin och det känns positivt. Han är kvick bakom bilen och jag tror även att hästen är snabb med voltstart. Speciellt eftersom han fick springspår. Inga ändringar är planerade, säger Dwight Pieters i Robert Berghs stall.
Ribaude (8) har fått två tuffa lopp i rad och kan säkert komma att köras lite mer avvaktande denna gång från ett stängt startspår. Han är vassare om han kan tävla barfota och skulle det bli aktuellt nu så tror jag främst det handlar om barfota bak för hästen har haft en del problem med sina hovar, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Ett vidöppet lopp där i princip vem som helst kan vinna. Frozen Queen har visat att hon står distansen och klarar av att gå på i jämn fart en längre bit. Innerspår ska kunna passa fuxan väl och lyckas Victor Rosleff få henne att hålla upp innerspåret så blir hon svår att passera.
 • Argbiggan har stabiliserat sig och därmed också kunnat nå mycket jämnare resultat. Hon satt fast med ”finalkrafter” i sitt Stochampionatskval i fjol och kan komma bra till direkt med skicklige Mats E Djuse.
 • Lady Youline står perfekt inne i loppet och kommer från ett plusbetonat genrep.
 • Carry Cash var fin vid spetssegern senast på Solvalla och Jörgen Westholm har toppform på sitt stall.
Fakta

>> V75-2

1 Frozen Queen
12 Argbiggan
8 Lady Youline
–––
3 Carry Cash
11 Lyx Håleryd
7 Restless
13 Jasmin Band
10 Euskara
2 Infinite Knight
4 And Stitch
9 Dusktodawn Sisu
–––
5 Al’s Charmy Flicka
14 Stardust Melody

Expandera

>> Spetsstriden: Frozen Queen ska ha god chans att hålla upp ledningen gentemot Carry Cash som också kan öppna bra. And Stitch bra ut även från snäva spår.

Intervjuer:
Lyx Håleryd (11) har hamnat ”för bra” på det positionsmässigt i de två senaste starterna. Därmed har hon tvingats göra en del jobb själv och det är bara att konstatera att det går inte, oavsett vad hon än möter för motstånd. Det är på väntan tills 300 kvar hon ska sitta, då kan hon avsluta rysligt vasst oavsett hur fort eller långsamt det än har gått. Jag tycker hästen känns lika fin i träningen som hon gjort tidigare och distansen har hon visat att hon hanterar. Inga ändringar, säger Joakim Elfving.
Argbiggan (12) gick jättebra senast. Hon öppnade inte så snabbt den dagen, men är normalt sett rask iväg de första stegen. Nu är det ju springband och då är inte spår sex det allra bästa, men jag har ändå en bra känsla för att hon ska kunna hamna fint till direkt. Det blir barfota runt om igen, säger Rickard Svanstedt.
Stardust Melody (14) har helt okej form, men står nog för svårt till här med bakspår, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • In Royalty Boko har sett strålande ut I två raka spetssegrar och kan inte ha så mycket mer passande förutsättningar framför sig än vad hon har i detta lopp. Hon har visat prov på härlig startsnabbhet och ska kunna hålla upp ledningen från detta utsökta läge.
 • Mas Capacity lyckades jaga ikapp till vinst senast trots att han galopperade kort efter start. Han har mestadels matchats i vardagslopp, men ska kunna duga här också.
 • Merritt kommer knappast förbi In Royalty Boko från start, men det är inte hela världen då han visat sig gå bakifrån också.
 • Stonecapes Superb var duktig vid spetssegrarna i april, men senast tappade han mycket från dödens.
Fakta

>> V75-3

1 In Royalty Boko
11 Mas Capacity
–––
4 Merritt
2 Stonecapes Superb
3 In Love Boko
6 Whelk
–––
5 Feerie de Fael
12 Sugarcraft
9 Key West Snapper
8 Annonucement

Expandera

>> Spetsstriden: In Royalty Boko har toppchans att hålla upp innerspåret gentemot Stonecapes Superb som också är rask från start. Hon är obesegrad på svensk mark från den positionen efter tre försök.

Intervjuer:
In Love Boko (3) var inte sig lik senast. Vi testade honom barfota och med jänkarvagn då och hästen var på fel direkt från start och agerade spänt, det fungerade inte alls. Nu återgår vi till den gamla balansen och utrustningen och hästen kändes så pass fin i jobbet i förra veckan att jag inte oroar mig för att formen är på nedgång. In Royalty Boko har vi mött och besegrat tidigare så jag känner mig inte borta på förhand, säger Joakim Elfving.
Merritt (4) fick ett planerat uppehåll och jag var nöjd med hästen i comebacken. Förberedelserna har varit bra inför lördagens lopp och han känns alltid fin. Egentligen är medel hans bästa distans eftersom han inte är så kvick ut. Spåret blev passande och planen är att utrusta Merritt med halvstängt huvudlag för att ska vara lite rappare från start, säger Daniel Wäjersten.
Sugarcraft (12) hade jag trott på från ett bra startspår, men härifrån på en snabb Gävleoval blir det väldigt svårt, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • S.T.C.C.Faksen fick inte sitta ifred i ledningen senast, men drog undan till överlägsen seger och den här uppgiften ser passande ut. Åttaåringen är inte helt att lita på, men han har gått iväg från snäva spår tidigare och felfri får han knappast något mothugg i spetsstriden. Vi tror att S.T.C.C.Faksen löser den här uppgiften och i en klurig omgång tar vi ställning och spikar.
 • Spang Viktor spurtade finfint vid segern senast och är givet segerbud vid gardering.
 • Gott Klirr har börjat tävla barfota som femåring och höjt sig minst ett snäpp. Hästen har vunnit två av tre lopp med Mats A Djuse och lite kortare distans än senast är ett plus.
 • Pyrmo var blek senast, men nu hoppar åter Ulf Ohlsson upp i sulkyn och dessutom vankas barfotakörning runt om.
 • Prins C.K. får Björn Goop i sulkyn för första gången.
 • Elvaårige fuxen Rubus har toppform och är värd att passa som lågprocentare.
Fakta

>> V75-4

4 S.T.C.C.Faksen
–––
9 Spang Viktor
10 Gott Klirr
12 Pyrmo
2 Prins C.K.
11 Rubus
1 Moepilen
7 Nordby Odin
8 Järvsö Aron
15 Aas Balder
–––
14 Höstbo Elis
6 Elsas Faks
3 Nordby Elde
5 G.G.Pugh
13 Kolar Ville

Expandera

>> Spetsstriden: En felfri S.T.C.C.Faksen körs tidigt till ledningen.

Intervjuer:
S.T.C.C.Faksen (4) var mycket bra vid segern senast. Normalt är hästen stabil, men han har haft lite otur vid galopperna på sistone. Jag är inte orolig för att han ska fela och taktiken är upp till kusken att bestämma. Hästen verkar pigg och glad och jag anmälde med jänkarvagn, men från det här spåret blir det troligen vanlig sulky. Det här motståndet har vi mött på sistone och propositionen är passande. Jag tycker att det ser ut som en hygglig uppgift, säger Karen E. Kvåle.
Elsas Faks (6) kom upp i varv efter för täta starter, men nu har han fått en lugnare period och hästen känns bra. Han gillar inte när det blir för mycket konkurrenter runtomkring och läget blev bästa tänkbara. Vi möter hårda hästar, men det är inte tuffare än vi mött på sistone och Elsas Faks kan vinna om det stämmer, säger David Nylander.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Valley Brodde är obesegrad efter tre starter i år och lång distans är knappast något minus. Hästen gör första starten över 2.640 meter hos Daniel Redén, men i tidigare regi har han två vinster på sex försök över lång distans. Valley Brodde är inte beroende av någon speciell resa för att vinna – men visst skulle det vara en stor fördel om han tog sig förbi Viking Brodde i inledningen.
 • Viking Brodde vann årsdebuten som fyraåring, men då hade han bara 40.000 kronor på kontot och hade pausat två månader. Han tjänade över 1,1 miljoner som fyraåring och topparna var seger i klass II-finalen för ett år sedan och stayerloppet Walter Lundbergs Memorial.
 • Exodus Brick var trea i Kriteriet ifjol och spurtade senast fint i skymundan i Kungapokalen.
 • Staro Leonardo är också gynnas lång distans och dessutom är han anmäld med jänkarvagn.
Fakta

>> V75-5

6 Valley Brodde
2 Viking Brodde
–––
5 Exodus Brick
7 Staro Leonardo
11 Figaro Vici
8 From The Mine
9 Making Love
1 Doctor Doxey Zenz
–––
4 Smevikens Cruiser
12 Tjacko Zaz
3 Flash Hammering
10 Heading Reference

Expandera

>> Spetsstriden: Smevikens Cruiser och det troliga scenariot är att han släpper. Valley Brodde är mest angelägen av spets?

Intervjuer:
Viking Brodde (2) har vintertränat i Frankrike. Nu har han varit hemma ett par månader och han känns bra och ser fin ut. Distansen är ett plus och han mötte flera hästar under fjolåret som ska vara med i Elitloppet om en dryg vecka. Jag tycker att han är en av de som räknas med chans. Det blir barfota och jänkarvagn, säger Andreas Lövdal i Timo Nurmos stall.
Valley Brodde (6) har varit duktig i årets starter, även om det kanske inte varit V75-klass på motståndet varje gång. Hur som helst behöver han inte skämmas för segrarna och hästen är bra. Distansen ser vi som ett litet plus då han är lite seg som typ och av jobben att döma är han på väg mot formen på allvar. Det är klart att han ska kunna vara med långt framme om, säger Thomas Hedlund i Daniel Redéns stall.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Av tradition brukar det här loppet bli en rivig tillställning och det kan mycket väl ligga en skräll på lut – vi streckar samtliga! Bille de Montfort har fullföljt bra från tredje inner två gånger i rad och når hon spets är det hästen att slå.
 • Baron Gift är lite ojämnt startsnabb, men han kan gå rejält till slut och gynnas om det blir utdragen spetskörning. Hästen har toppform och streckprocenten är intressant.
 • Conrads Rödluva gör debut mot äldre konkurrenter och förmodligen blir hon överflyglad, men rygg ledaren i den här omgivningen behöver inte heller vara fel.
 • Racing Mange har spurtat bra från svåra lägen på sistone och sjuåringen kommer med toppform. Hästen är startsnabb och räkna med att han kommer att laddas rejält från passande spår.
 • Ferrari B.R. har kommit igång på allvar efter skadebekymmer och är ett tänkbart skrällbud.
 • Rose Run Sydney öppnade sylvasst bakom bilen senast, men blev för pigg. Nu har hon intressant smygläge och får hästen spara på speeden blir sexåringen segerfarlig.
Fakta

>> V75-6

2 Bille de Montfort
3 Baron Gift
1 Conrads Rödluva
–––
4 Racing Mange
7 Ferrari B.R.
9 Rose Run Sydney
5 Zarenne Fas
10 Minnestads El Paso
6 Diamanten
8 Snowstorm Hanover

Expandera

>> Spetsstriden: Det är möjligt att Conrads Rödluva frontar vid full laddning och med hjälp av lite längre anlopp (1.609 istället för 1.640 meter), men vi håller Bille de Montfort som spetsfavorit. Stona utmanas främst av Racing Mange.

Intervjuer:
Conrads Rödluva (1) är med här lite för att få lite fart i sina ben. Spekulationerna om huruvida hon kan hålla ledningen eller inte tog fart redan när listan blev klar i söndags och det är otroligt uppiggande att sporten håller fansen i ett så pass stadigt grepp, att en spårlottning blir så himla intressant menar jag. Det går inte att säga hur snabb ut hon är. Vad jag kan minnas har Rödluva sällan testats ordentligt från start någon gång i karriären och det får väl bli som det blir från innerspår den här gången. Jag har svårt att tänka mig att detta är ett slags led i någon eventuell Elitloppssatsning redan i år. Vi får mer se loppet som ett prov på vad hästen kan över aktuell distans, inför flera andra kommande uppgifter senare i år. Med det sagt menar jag inte att hon inte kan vinna, eller till och med gå till Elitloppet i år, jag menar bara att det är inte huvudsyftet med denna start. Det här loppet är ett stort lopp i sig. Jag vet i alla fall att Daniel varit ruskigt nöjd med henne de senaste två veckorna och det blir så klart oerhört spännande att se vad hon kan göra mot så här bra hästar. Mitt tips? Att hon får svårt att hålla ledningen och att hon säkert är bättre bakifrån, så löser det sig kan hon vinna, men spelarna får gärna acceptera att hon är fem år och möter elithästar för första gången, säger Thomas Hedlund.
Billie de Montfort (2) står uppstallad här på Lökene och ser jättefin ut i träningen. Hon fick helt enkelt för långt fram senast, men gick jättebra. Jag tror hon blir svårslagen från ett så här fint utgångsläge, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Baron Gift (3) gick jättebra senast i Rättvik och har sett fin ut efteråt. Nu fick han ett bra utgångsläge för en gång skull och… ja, vi får väl se om han kanske blir rädd rentav när han ser innerplan! Skämt åsido så är det givetvis glädjande, men vi har startsnabba hästar runt oss och jag tror det blir svårt att nå ledningen. Sitter han bra till tror jag ändå att han är med och ger dem en riktig match över upploppet. Inga ändringar, säger Rickard Svanstedt.
Rose Run Sydney (9) blev pigg i ledningen senast och det är inte säkert att det blev bästa tänkbara upplägg för hästen när Örjan tvingades dra lite för hårt i henne. Jag har en feeling att hon är mycket bättre med ryggresa, vilket hon för övrigt visade gången innan då hon spurtade starkt efter spårsnål resa. Jag vill starkt varna för henne denna gång. Hästen går ut som en underdog och kan köras därefter, vilket jag tror passar henne perfekt. Jag har svårt att tro att någon annan kan springa lika fort som henne i 400-500 meter, även om loppet innehåller en rad etablerade elithästar. Varningen är utfärdad och tar man med fem-sex hästar på systemet tycker jag att man ska offra ett kryss även på Rose Run Sydney, säger Thomas Hedlund.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Expensive fullföljde bra i försök till Kungapokalen näst senast och följde upp med seger på rejält sätt i lite enklare omgivning senast. Det ser ut att kunna bli körning från början och då blir han inte enkel att stå emot till slut.
 • Men vi vill dubbla med kapable Arabesque som har bra kunnande för klassen och ska tävla barfota bak för första gången. Femåringen är snabb ut och sprinterdistans är ett plus.
 • Global Agency är kvick ut och provar sprinterdistans för första gången, men han är färsk i klassen.
 • Mellby Hurricane duger gott, men han var inte kurant senast och det är frågetecken för formen.
Fakta

>> V75-7

5 Expensive
2 Arabesque
–––
1 Global Agency
10 Mellby Hurricane
3 Mellby Hero
12 Ready Doc
4 Granit Palema
11 Jamica Boko
–––
6 B.G.Pastor Jonte
7 Double Formula
8 My First Offspring
9 Titania R.L.

Expandera

>> Spetsstriden: Här kan det gå undan från början. Arabesque vill till ledningen och är hetaste kandidaten till tätpositionen, men invändige Global Agency är också snabb.

Intervjuer:
Arabesque (2) tror vi en hel del på och han har börjar att släppa till. Det som legat hästen i fatet är att han varit onödigt hetsig. Vi var rädd för att hästen skulle bli ännu piggare med fler starter, men tvärtom har han faktiskt coolat ner sig något. Han känns fin och jag hade inget att anmärka på i onsdagens intervalljobb. Läget blev helt perfekt och han är kvick iväg. Vi får köra till en bit, men jag tycker samtidigt att Arabesque är nog så bra i ryggar. Kort distans är ett plus och om hovarna tillåter blir det barfota bak. Jag hoppas att han blir lite effektivare utan skor, säger Magnus Träff.
Mellby Hurricane (10) var sjuk senast och därför var han ursäktad. Allt verkar bra nu inför den här starten, men jag tycke alltid att det är lite svårbedömt när hästar varit sjuka. Om han är lika bra som i starterna tidigare i år kan Mellby Hurricane vara segeraktuell, men det är som sagt svårbedömt, säger Andreas Lövdal.

Av PÄR GUSTAFSSON & EMIL PERSSON

Fakta

V75-förslaget 23 maj

V75-1: 6,7 (1,9)
V75-2: 1,3,8,11,12 (7,13)
V75-3: 1,2,4,11 (3,6)
V75-4: 4 S.T.C.C.Faksen (9,10)
V75-5: 2,5,6,7,11 (8,9)
V75-6: Samtliga tio hästar (2,3)
V75-7: 2,5 (1,10)

4.000 rader – 2.000 kronor

Expandera

Tidiga tankar: V75 Gävle 23 maj

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: 2 starka spetsvinnare nyckeln till full pott

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Reverend Wine med tränaren Diederik Meilink. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Reverend Wine med tränaren Diederik Meilink. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Solvalla och Åby delar på kvällens V86-övningar och omgången är kittlande på förhand. Det känns som att flera favoriter lever farligt och jag har hittat några bortglömda guldkorn…

V86 Strykningar

V86-2: 4 Surprise Rose, 11 Slaghöken
V86-6: 9 Viola Grif, 10 Seaside Bliss, 12 Vanessa F.B.

Startlistor till onsdagens tävlingar.

Spela V86 Tillsammans med Sulkysport.

Troliga och roliga

 • Livi Othella H.M. (V86-1) gör debut över sprinterdistans och första starten hos Peter Untersteiner, men hon är klart duglig för klassen och har förberetts med banjobb inför comebacken. Halmstadtränaren kör själv Electric Rain, men Livi Othella H.M. har betydligt bättre läge och blir bortglömd som bortvald.
 • Global Warrior (V86-3) segrade trots tredjespår till dödens senast och femåringen är näppeligen sämre med loppet i kroppen. Nu har han bricka åtta på nytt och motståndet är något tuffare, men å andra sidan tål femåringen grovjobb och det ser ut att kunna bli lite körning från början.
 • Digital Download (V86-4) droppar i klass efter att ha provat från iskallt spår i uttagningarna till Drottning Silvias Pokal. Fyraåringen har dåligt läge på nytt, men i den här konkurrensen tål hon att göra mycket av jobbet själv och spelmässigt är hon totalt bortglömd. Segerchansen är betydligt bättre än streckprocenten.
 • Final Dream (V86-5) har varit duktig i årets två starter och senast hann hästen fram via dubbla open stretch. Full väg istället för 1.640 meter är inget stort minus, men däremot är det en klar fördel att sjuåringen har spetsläge. Final Dream säljer sig dyrt i ledningen och han har goda möjligheter att leda från start till mål.
 • Reverend Wine (V86-8) har tidigare frontat från innerspår och hästen har bra chans att leda hela vägen i händerna på Björn Goop. Sjuåringen har fyra vinster på sex starter med Färjestadkusken och hästen står noterad för sex segrar på tolv försök över längre distanser.

Betrodda som lever farligt

 • V86-inledningen är vidöppen och det skriker skräll lång väg. Paul Hagoort och Jeroen Engwerda har varsin svårbedömd häst som mestadels startat i Nederländerna och båda stona gör debut på svensk mark. Zante Grif ser inte ut att vara någon enkel häst, vilket resultatraden med många galopper vittnar om. Femåringen har gjort en start i år, men där blev det galopp direkt i starten och i sista starten ifjol (augusti) felade hon till slut som slagen. Zante Grif är långsam ut och känns inte het. Zuleika Font är stabilare och förmodligen även snäppet vassare än Zante Grif. Zuleika har gjort två starter i år. I början av januari vann hon från spets utan att imponera och i slutet av februari kallnade hon från dödens. Femåringen vann karriärens fem första starter och var bland annat hårt betrodd i ett tufft klass II-försök på Lunden för ett år sedan. Där fick hon ingen lätt resa och galopperade 50 kvar med chans på fjärdepriset.
 • Louie Brodde (V86-5) var rejäl från dödens senast och är inne i en positiv trend, men bakspår är ett minus eftersom sjuåringen är allra bäst med tidig tätkänning. Hästen har inga optimala ryggar i starten och lär hamna långt bak i kön. Därifrån blir det tufft att söka sig fram till dödens och avgöra.
 • Ike Schermer (V86-7) hade inte vässats inne på travbanan i Wolvega inför årsdebuten på grund av corona och normalt brukar Engwerdas hästar gå tuffa provlopp innan han gör resan till Sverige. Nu hade hästen svårt läge i ett tufft bronsförsök i comebacken, men han var seg och lopp i kroppen är en fördel. Däremot är han sårbar som favorit. Om jag läser kvällens uppgift rätt blir Ike Schermer överflyglad av Amazing Case som i sin tur lär släppa till Ingo. Då kan det bli tufft i debuten över sprinterdistans för Ike Schermer.
 • Coogan (V86-8) har varit vass i årets tre starter, men läget är allt annat än bra och sexåringen laddas mot silverfinalen på Solvalla lördag den 30 maj. Det är risk för vingel och som klar favorit väljer jag att spika emot.
Fakta

V86-förslaget 20 maj

V86-1: Samtliga tolv hästar (3,9)
V86-2: 1,2,4,7,12 (3,5)
V86-3: 3,4,5,6,7,8 (13,9)
V86-4: 1,4,8 (5,2)
V86-5: 3 Final Dream (9,1)
V86-6: 2,3,4 (6,11)
V86-7: 1,4,10 (2,5)
V86-8: 1 Reverend Wine (8,3)

9.720 rader/2.430 kronor

Expandera

”Aldrig haft bättre material”

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: V75 Gävle 23 maj

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Billie de Montfort har fina förutsättningar i högsta klassen. Foto Sulkysport
Billie de Montfort har fina förutsättningar i högsta klassen. Foto Sulkysport

Gävletravet bjuder på en trevlig omgång på lördag som uppladdning inför Elitloppshelgen. Femrättspotten frös inne på Mantorp i lördags och veckans sjurättspott är förstärkt med 28.105.054 kronor. Två finaler står på schemat på lördag. Dubbelcupen för kallbloden och gulddivisionen med en rosa biljett till vinnaren.

Häst i omgången med högst startpoäng: 1 Conrads Rödluva (V75-6), 24.100 poäng
Häst i omgången med lägst startpoäng: 3 Norby Elde (V75-4), 285 poäng

Här är startlistor till Gävles V75-tävlingar.

V75-1

7 Vikens High Yield har imponerat hos Robert Bergh och kommer från övertygande seger i bronsdivisionen på Åby. Sexåringen är klar för finalen på Solvalla och här vill Åbytränaren kvala in sexåringen till ytterligare en bronsfinalen. Värste konkurrenten är troligen 6 Falcon Am, som har finfin form och är obesegrad efter tre starter med Örjan Kihlström.

V75-2

Min vinnare är 8 Lady Youline. Hon har vunnit två av fyra lopp över längre distanser och leker med snabblopparna på Visby. Sexåringen segrade senast med Magnus A Djuse och här sitter hon direkt i andraspår. 1 Frozen Queen är bra för klassen och gynnad av distansen, men det kan strula från innerspår. Fartfyllda duon 11 Lyx Håleryd och 15 Green Mamba duger bra. Pass upp för 4 And Stitch, som är kvick ut även från snäva spår.

V75-3

2 Stonecapes Superb var duktig från spets i april-starterna, men senast kallnade han från dödens. Hästen har vettig chans om han når ledningen, men även 1 In Royalty Boko är kvick ut och det kan gå undan från början. Det kan borga för 4 Merritt, som kan kan gå ett rejält slutvarv och har formen på topp. 10 Four Guys Dreams återkommer efter uppehåll, men han är bra för klassen. 5 Feerie de Fael med Örjan Kihlström känns intressant.

V75-4

Mats E Djuse har löjligt bra resultat bakom Jan-Olov Persson-kallblod på sistone. Hittills i maj har det blivit åtta vinster på 17 försök. På lördag kör kusklöftet 10 Gott Klirr som är en av flera med chans i en öppen final i Dubbelcupen. 2 Prins C.K, 4 S.T.C.C.Faksen, 9 Spang Viktor och 12 Pyrmo är tidiga vinstbud. Rysaren är elvaårige fuxen 11 Rubus.

V75-5

Comebackande 2 Viking Brodde vann Walter Lundbergs Memorial förra säsongen och duger bra i näst högsta klassen – inte minst över längre distanser. Han var hårt betrodd i Breeders Crown-finalen förra året, men orkade inte efter offensivt upplägg. 6 Valley Brodde är obesegrad efter tre starter i år och 2.640 meter känns inte som någon nackdel. 5 Exodus Brick avslutade bra i skymundan i finalen i Kungapokalen.

V75-6

1 Conrads Rödluva gör debut mot den äldre eliten och har innerspår för första gången. Hon är ingen blixt bakom bilen och utifrån startar flera rutinerade hästar som jagar en plats i Elitloppet. 2 Billie de Montfort är snabb ut och har vettig chans på ledningen, men det brukar gå undan i det här loppet och det kan löna sig att ta flera streck.

V75-7

2 Arabesque är bra, men inte enkel. Här är förutsättningarna passande med bricka två över sprinterdistans och han blir inte lätt att hitta från ledningen. Samtidigt har han startsnabba hästar både på in- och utsidan… 5 Expensive gjorde inte bort sig mot Aetos Kronos och Green Manahlishi i kvalet till Kungapokalen och senast vann han på rejält sätt. 10 Mellby Hurricane fick det inte att stämma i Örebro senast och är svårbedömd.