Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Spelvärde på bästa spiken!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Rotate nyttjas som spikbud inom onsdagens V86-spel. Foto: Mathias Hedlund/Sulkysport
Rotate nyttjas som spikbud inom onsdagens V86-spel. Foto: Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är jackpot på V86-spelet denna onsdag då omgången delas mellan Solvalla och Åby. Från och med idag fram tills sista februari är det skotvång på alla hästar och det är därtill inte omöjligt att det rentav kommer krävas brodd i skorna eftersom det ser ut att bli kyla och svåra förutsättningar på båda banorna.

Vår ena spik Optimum Bankrobber (V86-4) är van att tävla med skor och påverkas inte negativt av det faktum, men det är säkert många som tänker att Rotate (V86-7) ska ha problem med samma sak.
Går man tillbaka och tittar på föregående vinters resultat så inser man att han faktiskt började lyfta på allvar motsvarande period i fjol med just skor på hovarna så vi drar inte öronen åt oss. Tvärtom tycker vi att det är högt spelvärde på honom i det här rätt så ljumna silverdivisionsförsöket.

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till Solvalla och Åby.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

  • Stenson (V86-1) var hårt betrodd i ett V75-lopp i somras, men då blev det galopp direkt. Nu kommer han närmast från en plusbetonad tredjeplats i ett lite tuffare sällskap på Jägersro och bevisade att formen sitter där. Thomas Uhrbergs häst känns på tok för lite spelad i det här loppet!
  • Optimum Bankrobber (V86-4) har Kenneth Haugstad fått härlig snurr på. Fyraåringen är precis som många The Bank-avkommor väldigt löpärlig och har dessutom visat bra styrka i samtliga tre lopp för Solvallatränaren. Andraspår i voltstart kan vara lite lurigt, men fältet är litet och här kan han kosta på sig en tappstart och ända ha chans på segern. Vi håller honom som en väl så bra häst som ett år yngre Herman Hazelaar vilken i skrivande stund gjorts till klar favorit och då väljer vi att gå på Optimum Bankrobber!
  • Milord (V86-5) står perfekt inne på pengarna och är den där typen som alltid ”tar en hem” i loppen oavsett hur det ser ut på vägen. Det är 40 meters tillägg som ska hämtas in här, men favoritduon på startvolten är bara tre år gamla och känns sårbara. Glöm inte Milord som knappt gjorde en dålig insats på skor föregående vinter.
  • Rotate (V86-7) tog sig fram som en ångvält i STL-sammanhang i våras och somras. Han har redan hunnit vinna ett Silverdivisionsförsök och står bra inne i det här loppet kontra flera av konkurrenterna som man verkligen inte kan säga samma sak om. Vägen fram kan bli dryg och tuff, men spelprocenten är klart kittlande på denna häst som presterade bra på skor föregående vinter.

Betrodda som lever farligt

  • Digital Eye (V86-1) stånkar på okej mest varje gång och gör sällan en dålig insats, men vi håller honom inte som någon superstjärna. Fyraåringen känns aningen överspelad i den här spårtrappan och för oss är han bara en av många som gör upp om segern.
  • Haitkin Am (V86-2) fick inte till det i debuten i ny regi senast utan galopperade dubbelt. Nu är han ute över stressiga 1.640 meter, står med spår långt ut bakom vingen och har en tendens har falla ifrån aktionsmässigt mellan varven även om han är en segervan herre. Även denna favorit känns väl hårt spelad.
  • Bluehill’s Wind (V86-3) hade sannolikt vunnit utan galopp senast på V75 och då hade hon inte fått starta i det här loppet. Vi tycker att hennes stora lyft har kommit på barfotabalans och nu när det är skor på som gäller så finns det flera konkurrenter i det här loppet som ska kunna ge henne en ordentlig match.
  • Estrella Diamante (V86-5) har inlett karriären tilltalande med tre segrar på sex starter. Hon är bra, men även i hennes fall känns det som skoryck bak har gett extra knyck. Nu är det skor på som gäller och därtill snävt startspår så denna storfavorit vågar vi inte heller hålla i handen.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 1 DECEMBER

Avd 1: 4,5,6,7,8,11,12 (9,1)
Avd 2: 5,6,7,9,10 (4,8)
Avd 3: 1,3,4,6,7,10 (9,5)
Avd 4: 4 Optimum Bankrobber (3,8)
Avd 5: 3,4,10,11 (8,1)
Avd 6: 3,7,10 (5,1)
Avd 7: 8 Rotate (2,5)
Avd 8: 1,2,4,5 (10,6)

10.080 rader / 2.520 kronor