Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Vi förväntar oss löplust!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Johan Untersteiner tränar Primadonna Tile. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Johan Untersteiner tränar Primadonna Tile. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Ett halvårs tävlingsuppehållet är inget som avskräcker oss när vi väljer ut en spik under onsdagens V86-spel.
Grandfather Bill (V86-1) är en spetsälskande herre som ogärna ger sig från den nämnda positionen och när han står sida vid sida med värsta konkurrenten är möjligheten att han håller upp innerspåret mycket god.

Vårt andra singelstreck Piemonte (V86-5) blir storfavorit i sitt lopp, men det köper vi. Hästen genrepar inför Harper Hanovers lopp på Solvalla om tre veckor och har visat så pass stort kunnande att det här motståndet inte ska vara ett hinder.

Här kan du ta del av dagens startlistor till tävlingarna på Jägersro och Solvalla.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport finns följande alternativ:

Sulkysport V86 – 25 andelar á 110 kr/styck

Sulkysport V86 x 10 – 10 andelar á 191 kr/styck

Roliga och troliga

  • Grandfather Bill (V86-1) har sex segrar på sju försök från ledningen och vi tillmäter honom mycket god chans att hålla upp innerspår i sin comeback. Han möter en tuff i Larada Vrijthout, men över korta häcken tror vi att han har löplust och vilja nog att hålla undan trots att det handlar om årsdebut.
  • Heroine Darling (V86-3) tycker vi har fått dålig utdelning på svensk mark för den här hästen är inte alls så tokig i grund och botten. Nu ska hon testas barfota runt om för första gången någonsin och innerspår på tillägg är ett perfekt läge för en häst som gärna ska gå på väntan.
  • Piemonte (V86-5) har radat upp toppinsatser sedan i vintras och gör nu sitt genrep inför Harper Hanovers lopp som ligger tre veckor bort i tiden. Vi finner ingen motståndare som vi bedömer vara tillräckligt bra för att kunna stoppa honom utan här handlar det ”bara” om att han ska trampa iväg felfritt från start.
  • Hollywood Story (V86-8) mötte flera av landets bästa femåringar senast på Färjestad och räckte inte riktigt den dagen. Vi tycker annars att han inledde året lovande och att det känns spännande att han nu är anmäld med såväl jänkarvagn som barfota runt om för första gången på svensk mark.

Läs även: ”Bara pinsamt att se på”

Betrodda som lever farligt

  • Jeans’n Passion (V86-3) har Joakim Lövgren gjort ett starkt arbete med. Stoet har gått från att vara en vardagshäst till att duga på lördagar och därtill tuffat till sig. Från tillägg i det här dugliga stoloppet tycker vi dock att hon blivit lite väl stor favorit och för oss är hon värd att gardera.
  • Vernissage Grif (V86-6) slog banrekord i Turin i senaste starten och är klar för Elitloppet. Därmed behöver inte Alessandro Gocciadoro ”elda ur” hästen mer än nödvändigt denna gång utan har uttryckt att han siktar på ett rygglopp samt att köra det sista halvvarvet. Därtill tävlar åttaåringen bara barfota fram istället för barfota runt om denna gång så här finns det ett par faktorer som talar emot för favoriten.
  • Under Armour (V86-7) är en tuffing som inlett året på bästa tänkbara sätt. Han lär dock inte få något gratis i det här loppet som blev riktigt bra för att vara ett 50.000 kronorslopp och vi håller det inte för givet att han löser uppgiften den tunga vägen.
  • Västerbo Pokerface (V86-8) har sannolikt högst kapacitet i sitt lopp, men ett tävlingsuppehåll på 15 månader talar emot honom liksom det faktum att vi inte tycker att det sprudlar av form kring Timo Nurmos hästar för dagen även om det blivit bättring sista tiden. Vi tycker det är tufft att göra honom till favorit i det här loppet.

Läs även: ”Vill anfalla bakifrån”

Fakta

V86-FÖRSLAGET 11 MAJ

Avd 1: 1 Grandfather Bill (2,5)
Avd 2: 1,2,3,6,9,10 (4,7)
Avd 3: 1,2,4,5,6,7,9,10,11 (8,3)
Avd 4: 4,9 (5,3)
Avd 5: 7 Piemonte (9,2)
Avd 6: 2,3,5,6,7,8 (4,1)
Avd 7: 1,2,5,6 (10,4)
Avd 8: 3,4,9,10 (7,11)

10.368 rader / 2.592 kronor