Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Stjärnan tar revansch

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
B.W.Rune övertygade stort under torsdagkvällen då han slog nytt banrekord i Bollnäs. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
B.W.Rune övertygade stort under torsdagkvällen då han slog nytt banrekord i Bollnäs. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Bergsåker och Solvalla delar på onsdagens V86-omgång som ser ut att vara överkomlig.
Inte sällan har det varit höga utdelningar under vintern och början av våren såsom var fallet föregående vecka då ett system räknade hem hela potten, men vi blir lite överraskade om den saken upprepar sig i kväll.

Därmed inte sagt att omgången är ointressant ut att vi finner favoriter som absolut ska kunna gå att fälla.
B.W.Rune (V86-1) tycker vi dock är en stark favorit i den inledande avdelningen. Jan-Olov Perssons häst jagar revansch på stallkamraten Järvsöodin och har alla möjligheter att så få när han står med spetsläge.

Mellby Imperial (V86-2) återkommer efter lång tävlingsfrånvaro, men rapporterna tycks ytterst positiva och därtill är det anmält såväl barfota runt om som med jänkarvagn.

Här kan du ta del av dagens startlistor till tävlingarna på Bergsåker och Solvalla.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport kan du välja mellan följande alternativ:

Sulkysport Lilla V86 – 15 andelar á 75 kr/styck

Sulkysport Stora V86 – 15 andelar á 250 kr/styck

Roliga och troliga

  • B.W.Rune (V86-1) fick helt enkelt för långt fram till Järvsöodin vid deras senaste möte på Bergsåker, men gjorde på intet vis en dålig insats. Nu talar det mesta för att han kan hålla ut densamme från början och vi ställer oss frågan till om man verkligen vill svara med Brenne Banker som gick sig trött i ledningen i årsdebuten. B.W.Rune kan oavsett vilket vinna loppet fler vägar och känns som ett stabilt singelstreck att luta sig mot.
  • Mellby Imperial (V86-2) radade upp tvåor under fjolårets inledning, men visade på intet vis dålig inställning. Han mötte helt enkelt för bra hästar vid flera tillfällen och föll med flaggan i topp. Träningsrapporterna går i dur inför årsdebuten, hästen står perfekt inne i loppet och är anmäld såväl barfota runt om som med jänkarvagn. Det kan faktiskt vara så enkelt att hästen bara ”brakvinner” det här loppet!
  • Emperor Godiva (V86-3) tycker vi är en kul varning i ett lopp där vi inte riktigt litar på favoriterna. Sexåringen är anmäld barfota runt om samt med jänkarvagn för första gången i karriären och vi tycker oss sett en del dugliga insatser från valacken mellan varven. Lyckas han klämma sig ner i vinnarhålet och få chansen är han skrällduglig till låg procent.
  • Sundance D.E. (V86-8) är en kapabel häst som såg smällfin ut i comebacken i Örebro där han svarade för en rejäl långspurt. Gången efter blev hästen fimpad i spetskampen och det loppet drar vi bara ett streck över. Trots att han möter två riktigt bra konkurrenter i Real Scotch och Balotelli Face så vågar vi inte lämna honom utanför systemet.

Betrodda som lever farligt

  • Kingslayer Pellini (V86-3) var trea i ett Kriteriekval ifjol och stod för en vettig insats som fyra i debuten för Daniel Wäjersten. han går säkert framåt med det loppet i kroppen, men det tycks alltjämt bli skor på hovarna och då tycker vi inte att hästen är en given vinnare i det här sällskapet där han knappast kommer få något gratis.
  • Cornerstone (V86-5) såg markant förbättrad ut senast som trea i ett Klass I-försök på Romme. Här finns det dock ett par formstarka eller mer lägesgynnade motbud som kan komma att sitta bättre till än femåringen och då är vi inte övertygade om att hästen bara löser uppgiften hur enkelt som helst.
  • Needle’em (V86-7) vinner troligtvis det här loppet om han lyckas hålla upp ledningen. Hästen är startsnabb, men vi har uppfattat honom allra raskast från spår lite längre ut bakom startbilsvingen och vi skulle inte bli helt överraskade om Global Dash lyckas pressa sig förbi in mot första kurvan.
  • Real Scotch (V86-8) är en segervan och grundkapabel häst som löste sin comebackuppgift på Åby trots att varken tongångarna inför den tävlingsdagen eller efter värmningen var alltför positiva. Det är inte alltid som en oväntat bra årsdebut sätter sig på rätt sätt och som storfavorit och mot ett par högkapabla konkurrenter så kostar vi på oss att gardera honom.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 15 MARS

Avd 1: 6 B.W.Rune (7,4)
Avd 2: 6 Mellby Imperial (8,1)
Avd 3: 3,4,5,9,10 (1,2)
Avd 4: 1,3,4,6,8,9 (5,7)
Avd 5: 1,2,3,5,7 (4,11)
Avd 6: 3,6,11 (12,9)
Avd 7: 1,2,4,5,6,10,11 (7,9)
Avd 8: 1,2,7 (9,12)

9.450 rader / 2.362,50 kronor