Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Statistiken talar för fräck spik!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Kim Erikssons kör ett av våra två singelstreck inom onsdagskvällens V86-spel. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Kim Erikssons kör ett av våra två singelstreck inom onsdagskvällens V86-spel. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är inte bara vår i luften utan det märks även av i startlistorna. Onsdagskvällens meny från Jägersro och Solvalla är riktigt aptitlig med Dartster F.:s lopp (V86-8) som absolut höjdpunkt.

Flera profilhästar gör sin första start efter vinterträning och tre av våra fyra markeringar i loppet är årsdebutanter. Admiral As och Very Kronos är välbekanta namn för den svenska publiken medan Super Schissel är desto mer okänd. Vi har blivit tjusade av den högstanivå hästen uppvisade på finsk mark under fjolåret och kostar på oss ett lyxstreck då träningsrapporterna går i dur och hästen mer eller mindre är ospelad.
För oss är dock Milligan’s School förstahäst på visad form och som sannolik anförare av fältet om vi läser inledningen rätt.

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till tävlingarna på Jägersro och Solvalla.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

  • Persos Otello (V86-2) höll starkt i spåren i ett 100.000 kronorslopp i Kalmar under deras V75-dag i början av månaden. Gången innan vann han från ledningen efter att frontat från just spår tre i voltstart och från den positionen är hästen faktiskt obesegrad efter fem försök. Tar han inte ledningen av egen kraft bör chansen vara god att han får överta från någon av springspårshästarna som vi bedömer som största hoten initialt. En riktigt kul spik som i skrivande stund blott är fjärdehandsfavorit i detta lopp!
  • Filip Winner (V86-3) gick helt okej i tuff omgivning senast på Åby och står spännande placerad i detta lopp med innerspår bakom bilen. Han var trea i ett Klass II-försök på Jägersro förra våren över sprinterdistans bakom Bravo Sabotage och Piccadilly – blott en längd den duon – vilket är hästar som vandrat vidare genom klasserna därefter. Nu aviseras skoryck för första gången sedan september och lyckas Stefan Persson hålla upp vinnarhålet kan sexåringen mycket väl överraska i spurten.
  • Woodbury Wine (V86-7) är ingen superrolig spik till hög spelprocent, men vi kan inte blunda för det faktum att detta ser väldigt lämpligt ut. Hon är riktigt snabb bakom bilen, ska därtill tävla barfota runt om nu när det åter är tillåtet och har besegrat flertalet av de mer betrodda konkurrenterna vid februarisegrarna.
  • Milligan’s School (V86-8) har till skillnad från de värsta konkurrenterna tävlat på i vinter och visade full form vid fullträffen i Bergsåker Winter Trot. Skickas han iväg med full kraft så tror vi att det tar honom hela vägen till ledningen då man gissningsvis inte vill utsätta Admiral As för någon hetsig spetskamp in mot första kurvan där han historiskt sett kunnat ha en känslig punkt. I skrivande stund är han bara tredjehandsfavorit, men för oss är han förstahäst i det här loppet.

Betrodda som lever farligt

  • Flexible Journey (V86-2) övertygade i ett vardagsgäng senast i Örebro, men här finns det faktorer som talar emot hästen. Han har förvisso tagit två segrar på elva starter över lång distans, men i Iikka Nurmonens regi har hästen aldrig vunnit med vanlig vagn på fem försök kontra fyra segrar på sex starter med jänkarvagn. Därtill tror vi att han blir över från innerspår i voltstart och då är denna favorit extra sårbar.
  • Fromming (V86-3) tycks de flesta vara överens om är en lite underlig favorit. Han sprang förvisso nytt rekord i senaste starten på Åby, men det var en medhängartid. Muscle Hill-sonen har tagit fyra av sina fem segrar på svensk mark från ledningen och det är långt ifrån säkert att han når dit denna gång med raska konkurrenter på insidan.
  • Southwind Boko (V86-4) gjorde två starter i Timo Nurmos regi i höstas och gick helt okej utan att på något vis kännas som något kulltoppsmaterial. Nu är hon anmäld barfota runt om samt med jänkarvagn till årsdebuten och att Timo Nurmos kan förbereda sina hästar väl är ingen hemlighet. Beawinner som finns på insidan besegrade dock Southwind Boko under fjolåret och har chans att svara ut henne på nytt så utifrån det kan detta vara en favorit i fara.
  • Crashed Eggs (V86-6) svalde vi som storfavorit senast på Solvalla och var besvikna över utebliven leverans. Det ska dock ha visat sig att hon hade halsproblem den dagen varpå vi får ursäkta henne. Hon har gått jättebra tidigare i vinter och gynnas av att det kommer ett skoryck denna gång, men det gör det även på grundkapabla Ninja’s Kiss som står på startvolten och det finns fler dugliga konkurrenter med i loppet. Som klart mest spelad känns det som läge att gardera henne.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 16 MARS

Avd 1: 1,4,5,6,7,9,10,11 (3,8)
Avd 2: 3 Persos Otello (1,2)
Avd 3: 1,5,7,12 (4,6)
Avd 4: 1,4,5 (9,2)
Avd 5: 2,6,7,8 (4,5)
Avd 6: 1,4,5,6,7,9 (8,2)
Avd 7: 5 Woodbury Wine (2,1)
Avd 8: 3,4,7,9 (11,5)

9.216 rader / 2.304 kronor