Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Mot snabb revansch

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Svante Båth-tränade Drake Kronos nyttjas som spik inom V86-spelet. Foto Adam Ström/Stalltz.se
Svante Båth-tränade Drake Kronos nyttjas som spik inom V86-spelet. Foto Adam Ström/Stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är Bergsåker och Solvalla som delar på onsdagens V86-omgång som ser relativt favoritbetonad ut.
Det är så många som sex favoriter som är spelade på 40 procent i skrivande stund och bland dem finns ett par starka kort som vi tror får svårt att förlora.

Såväl Racing Brodda (V86-2) som Drake Kronos (V86-6) bedömer vi står i en klass för sig. Den förstnämnda möter ett ytterst överkomligt gäng i ett renodlad stolopp och även om hon känns effektivast med tätkänning på senare år så ser denna uppgift lämplig ut trots tillägg. Det är få hästar som ska rundas och flera lär ”slicka sarg” och underlätta hennes väg fram.
Drake Kronos är den häst i treåringsloppet som imponerat klart mest såhär långt och vi tror att han revanscherar sig snabbt för galoppmisslyckandet i senaste starten.

Här kan du ta del av dagens startlistor till tävlingarna på Bergsåker och Solvalla.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

  • Racing Brodda (V86-2) höll starkt i Bergsåker Winter Trot efter en tuff öppning. Hon har haft en riktigt bra vinter och möter ett enklare motstånd nu än vad som varit fallet på ”år och dagar”. Även om hon känns vassast med tätkänning numera så känns det som vägen fram kan bli behaglig och hon bör ”bara vinna” det här.
  • Imakeitonmyown (V86-4) fick gå ett tufft lopp utvändigt ledaren senast på Sundbyholm, men föll med flaggan i topp som tvåa. Det här loppet håller låg klass för att vara ett V86-lopp och vi kan absolut se honom segerstrida trots ett besvärligt utgångsläge.
  • Drake Kronos (V86-6) galopperade i en trång situation efter 200 meter senast på Solvalla och kom bort helt. Han felade förvisso en gång till, men det kändes som han var ”ur balans” efter felstegen och vi tar inte så hårt på det faktum. Hästen övertygade vid segrarna dessförinnan och denna uppgift känns lämplig då det är fullt möjligt att han släpps till ledningen.
  • That’s It (V86-8) är vår stora varning i omgången och faktiskt vår förstahäst i loppet. Han sköt til bra senast som femma på V75 efter sen lucka och nu ska han tävla barfota runt om för första gången på länge. Hästen har två segrar på fyra försök på den balansen!

Betrodda som lever farligt

  • Firefoot (V86-1) har inlett med två segrar i ny regi och varit fin båda gångerna. Mycket talar för att han når ledningen även denna gång, men nu kan det bli med värsta utmanaren Nils Zonett i rygg och då känner vi oss inte helt säkra på att han kan stå emot om hotet bara får chansen.
  • Bellfaks (V86-3) gör det mesta rätt nuförtiden. Han vann väldigt enkelt senast på Bergsåker och har såväl breddat sin repertoar som blivit stabilare. Nu står han sämre till än sina värsta konkurrenter och han gör det därtill över en stressiga distans vilket gör att vi väljer att gardera.
  • Humble Man (V86-5) avslutade fjolåret med att vinna E3 Revanschen i Örebro och fick rättmätig utdelning efter flera starka insatser. Nu har han dock kommit upp i klass, möter äldre, tuffa hästar i denna spårtrappa och vi vågar inte spika den här klara favoriten.
  • Point to Point (V86-8) har förvisso härjat på V75 i vinter och bland annat slutat tvåa i ett Klass II-försök, men frågan är om inte hästen är på retur formmässigt? Senast i Eskilstuna fick han ett väldigt tuff lopp efter galopp, gick sig rejält trött och det där var en urblåsare som kan sätta sina spår.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 2 MARS

Avd 1: 1,3,10 (5,2)
Avd 2: 5 Racing Brodda (6,2)
Avd 3: 1,2,3,9 (8,5)
Avd 4: 2,3,8,9,10 (5,4)
Avd 5: 3,9,12 (11,4)
Avd 6: 8 Drake Kronos (3,2)
Avd 7: 2,5,7,9,10 (8,4)
Avd 8: 1,2,3,4,6,7,9,10 (5,8)

7.200 rader / 1.800 kronor