Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: 2 tuffa jackpotspikar

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Perfect Spirit är stor favorit i Dartster F:s lopp, tillika V86-6. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Perfect Spirit är stor favorit i Dartster F:s lopp, tillika V86-6. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Nu drar startskottet på allvar igång med Påskhelgens travyra. Kvällens åttarättspott är förstärkt med 8.229.199 kronor och det är möjligt att det blir rekordomsättning på V86. 44.541.430 kronor är siffran att slå och givetvis är det spelmässigt högintressant. Förra veckan nådde V86-omsättningen 31.650.767 riksdaler – utan jackpot.

V86-strykningar

V86-2: 7Alex Ås
V86-3
: 4 Bring Me Money
V86-4: 8 Key To Happen
V86-5: 2 Usiana Face, 8 Likeit Or Leaveit
V86-6: 2 Hotshot Luca

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.

Startlistor i pdf-format till samtliga lopp på Solvalla och Åby.

Troliga och roliga

 • Eicas (V86-2) vinner inte ofta och hästen har haft bra uppgifter i vinter som han inte lyckats förvalta till hundra procent. Här ser femåringen ut att få slå i underläge i passande omgivning och han är dessutom anmäld barfota runt om. I ett smålurigt lopp kan jag absolut se Eicas runda samtliga. Han får en sista chans…
 • Zolid Wise As (V86-3) gav fint intryck från ledningen senast och fick utdelning på sin fina form. Femåringen ser ut att bli allt bättre för varje start och hon har även fungerat fint bakifrån.
 • Mellby Hurricane (V86-4) var rejäl i årsdebuten och senast föll fyraåringen verkligen med flaggan i topp. Nu är det frågetecken med bakspår och sprinterdistans, men jag räknar med att Jorma Kontio är offensiv och den här uppgiften har fyraåringen toppchans att lösa om Jorma kör i tid.
 • Hans-Owe Sundberg brukar inte vässa hästarna inför comebacker, men Charrua Forlan (V86-6) går bra efter vila. 2017 segrade han i Kentucky Fibbers lopp i årsdebuten och förra året blev han tvåa i Dartster F:s lopps bakom Sorbet. På nytt gör den nu tioårige valacken comeback i Dartster F:s lopp och han är streckvärd. Jag litar inte helt på favoriten Perfect Spirit.
 • Ivory di Quattro (V86-7) står noterad för fem vinster på nio försök hos Robert Bergh. Hästen gav finfint intryck efter paus senast och han har inga bekymmer med längre distanser. Även om motståndet är tuffare än senast har femåringen bra segerchans. Det är tänkbart att Åbytränaren forcerar Ivory di Quattro till ledningen efter en bit. Hästen har aldrig sprungit i spets.
 • En riktig rysare i V86-avslutningen är Opalis (V86-8). Hon blev dragen sist senast och spurtade bra i skymundan. Såväl att hästen bara möter ston som kort distans är stora fördelar för sjuåringen. Oskar J Andersson kör Opalis för första gången och som i princip ostreckad är hästen intressant.

Betrodda som lever farligt

 • Jaguar Hill (V86-2) har kommit tillbaka starkt efter lång frånvaro i Jonathan Simons regi. Motståndet är tuffare än vid segrarna i februari och jag tror inte att sjuåringen hittar till ledningen. Han är bara en av flera med segerchans.
 • Enjoy Banker (V86-5) vann ett billigt lopp senast. Fyraåringen kan knappast försvara ledningen och sedan lever han farligt. Den här avdelningen är vidöppen; jag streckar många och hoppas (såklart) på en överraskning.
 • Gazza B.R. (V86-7) har inte startat sedan i december 2018 och kvalat på 1.19,4/2.140 meter inför comebacken. Jag tvivlar inte på att hästen är bra för klassen, men han är svår att räkna på efter lång frånvaro och jag tror knappast att han får sitta i fred i ledningen. I kvalloppet sprang hästen i rygg på ledaren och fastnade med krafter kvar (se loppet nedan).
 • Digital Track (V86-8) har finfin form, men tjänat snabba pengar och det vankas svar i spetsstriden. Hästens fyra senaste vinster (hon har totalt fem segrar) har kommit från ledningen.

Gazza B.Rs kvallopp:

Fakta

V86-förslaget 8 april

V86-1: 1,2,11 (7,13)
V86-2: 1,2,4,6,10 (9,5)
V86-3: 3,6,10,11 (5,8)
V86-4: 9 Mellby Hurricane (7,4)
V86-5: 1,4,5,6,7,8,9,10,12 (3,1)
V86-6: 1,2,4 (7,6)
V86-7: 7 Ivory di Quattro (9,1)
V86-8: 2,3,5,6,7,10 (1,4)

9.720 rader/2.430 kronor

Expandera

”Vi har inte vässat något extra i vinter”

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Spela High Five med Sulkysport!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Vitruvio vann Oslo Grand Prix 2019. Idag gör han debut i Jean-Michel Bazires regi. Foto: Simon Hagen/Sulkysport
Vitruvio vann Oslo Grand Prix 2019. Idag gör han debut i Jean-Michel Bazires regi. Foto: Simon Hagen/Sulkysport

Prix de Belgique står på programmet denna söndag och de sista tre direktplatserna till Prix d’Amerique ska delas ut.
Nedan följer en loppanalys och nytt för idag är att du kan spela High Five tillsammans med Sulkysport genom två olika andelsalternativ.

Loppanalys:

Prix de Belgique, 2.850 meter voltstart

 • Fakta

  RANKING

  A-häst
  11 Davidson du Pont

  B-hästar
  12 Vitruvio
  8 Feliciano
  6 Moni Viking
  4 Fakir du Lorault

  C-hästar
  13 Billie de Montfort
  10 Tony Gio
  9 Delia du Pommereux
  3 Elsa de Belfonds

  D-hästar
  7 Looking Superb
  5 Frisbee d’Am
  2 Féerie Wood
  1 Victor Ferm

  Expandera
  Åsikterna har gått isär rörande på vilken nivå Davidson du Pont presenterade senast i Prix de Bourgogne, men jag tycker att han höll jättebra som fyra efter att loppet körts i jämnt tempo. Hästen hade sett ut som en zombie i starterna dessförinnan och ungefär en förbättring i nivå med vad han visade i just Bourgogne kändes som rimlig på förhand. I det här loppet tycks få vara vässade till tänderna och vägen fram för Davidson du Pont kan mycket väl ligga öppen. Jag tror att han vinner det här loppet.
 • Vitruvio behöver inte nödvändigtvis vara en sämre häst i grunden. I Skandinavien har vi sett honom vinna storlopp som Oslo Grand Prix samt Ulf Thoresen International under 2019 och i fjol vann han Kymi Grand Prix. Efter senaste starten skickades hästen till Jean-Michel Bazire som nu tycks riktigt nöjd med hästen efter inledande lungproblem. I förra veckan travande Vitruvio 1.13/2.000 meter på Vincennes; ett träningsjobb som jag såg i sin helhet på Equidia. Det var verkligen till belåtenhet och det faktum att han körs av en duktig, fransk kusk här och kan hamna bra till direkt ökar hans chanser markant.
 • Feliciano kördes avvaktande i Prix Tenor de Baune då David Thomain satt kvar i andra utvändigt när attackerna kom bakifrån över sista bortre långsidan. Hästen fick aldrig riktigt chansen, men jag påminner om hur vasst han gick över mål redan i första B-loppet Prix de Bretagne som knappt slagen tvåa. Att David Bekaert kör för första gången är dock inget plus även om detta är en kusk som vinner väldigt mycket lopp i vardagssammanhang.
 • Moni Viking tyckte jag var lite blek vid en första anblick i senaste starten, men den uppfattningen har jag reviderat efter att kollat om loppet. Det kändes inte som han pressades maximalt när han fick dålig draghjälp, men likväl avslutade han 1.09,7 sista 1.000 meterna. Hästen tävlar barfota på nytt och är en given High Five-kandidat.
 • Fakir du Lorault var snubblande nära att kvala in till Prix d’Amerique redan i första B-loppet som fyra. Därefter besegrade han jämngamla på ett övertygande vis från dödens (före Feerie Wood), men krokade ihop med en konkurrent i starten i B-loppet därefter och skenade runt Vincennes. Jag tyckte inte att han såg som bäst ut i Prix Tenor de Baune där han blev nedplockad från tät och diskades för orent trav och rankar ner honom några snäpp.
 • Den Prix d’Amerique-klara trion Victor Ferm, Feerie Wood och Delia du Pommereux ska samtliga tävla med skor runt om denna gång. Det är ett minus för dem alla, men av dem är Delia Du Pommereux lite mindre missgynnad av skor än de andra två och hamnar därför högst upp av trion i vår rank.

Klicka här för att ta del av startlistorna till dagens tävlingar på Vincennes via Sulkysports spelkalender.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Vi tar grepp direkt

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Vi tar rygg på Adrian Kolgjini. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Vi tar rygg på Adrian Kolgjini. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Jägersro har arrangerat en V75-omgång i månaden sedan september och framåt. Fullt naturligt givetvis med tanke på vilken årstid vi pratar om och nu är det dags igen.

Spelarna har sannerligen fått bekanta sig med de sydliga förmågorna en längre period och vi öppnar upp omgången med att spika en hemmahäst i ett annars vidöppet silverförsök.

Som vi läser loppet bara måste det vara dags för Kennedy (V75-1) att få vinna lopp nu efter att stått på tur i hur länge som helst och vi har därtill en teori om hur han kan hitta till tät.

Den positionen är guld värd på Jägersro och vi tror att Zeta Kronos (V75-5) likaså når täten. Därifrån gav hon sig förvisso i senaste starten, men vi uppfattade det som att det blev för täta starter och förväntar oss en normalinsats av henne här igen.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Jägersro.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport så följer du denna länk.

Avd 1 – Silverdivisionen, 2.140 meter voltstart

 • Derbyfinalisten från 2019 Kennedy har känts som en nästa gångare under en längre period och nu tycker vi att det verkligen borde vara dags för honom. Hästen såg jättefin ut senast i Kalmar då han sköt till vasst efter sen lucka från tredje invändigt och sånär hann fram till seger. Utifrån hur hästen öppnade ur volten för fem starter sedan så bedömer vi hans startsnabbhet som god och vi har en teori om att han kommer förbi värsta konkurrenten direkt och kan överta ledningen från Felix V.M. Då ska segerchansen vara mycket god.
 • Night Brodde kan komma att bli favorit i loppet och hade han haft ett tydligt utgångsläge som pekade på att han istället skulle vara ledaren av det här loppet så hade vi spikat honom istället. Hästen höll bra senast i silverfinalen på Solvalla från just tät, men nu har han ett besvärligt fjärdespår att hantera. Något som inte är det enklaste för hästarna som kommit upp i hög klass och mest är vana att starta bakom bilen start ut och start in.
 • Toddler är stallkamrat till Night Brodde och har ett mer gynnsamt utgångsläge med innerspåret. Hästen såg positiv ut senast i Gulddivisionen i Halmstad som femma, men då vi är tveksamma till att han kan hålla ut Felix V.M. initialt så kommer det krävas en del tur.
 • Hierro Boko fick för långt fram senast i Kalmar, men avslutade starkt i skymundan. Kommer han ner i ett någorlunda slagläge är han med och slåss om tätplatserna.
 • Fortune Mearas vann silverförsöket från tät i Kalmar. Han var en smula entömd när han vann bakifrån gången innan och vi känner inte att det här utgångsläget känns klockrent för hans del.

Rank:

A: 6 B: 4-1-7-11-12-2-5 C: 10-9-8-3

Spetsstriden: Vi bedömer Felix V.M. som snabbare initialt än vad Toddler är när det handlar om voltstart.

Avd 2 – Klass II, 1.640 meter autostart

 • Det kan tyckas helt uppåt väggarna att tippa Behind Bars etta efter den senaste insatsen då han gick sig rejält trött i dödens och därtill har bricka tolv denna gång över 1.640 meter. Vi är dock ”halvfrälsta” i den här hästen och bedömer om till att vara en potentiell klassklättrare och det här motståndet ser inte ut att vara hur tufft som helst. Gången innan gick Behind Bars ett jättebra lopp som tvåa bakom Magnificent Tooma och vi hoppas att han kan komma någorlunda till trots spåret då det är ”stressiga” förutsättningar och flera konkurrenter kan galoppera bort sig under vägen.
 • Lucky Truc kommer från seger på just Jägersro och han gjorde det efter ett rygglopp fram tills slutkurvan. Nu kan det tänkas bli ett än mer offensivt upplägg och det finns rentav en öppning för att han når täten När Lucky Truc började kom avgång på allvar under fjolåret kändes han som helt rätt ämne och nu kan det vara på väg att lyfta ordentligt igen.
 • Classic Gal fick Erik Adielsson bekanta sig med vid spetssegern i Kalmar. Då övertog han taktpinnen efter 300 meter, men nu ska han försöka hålla upp innerspåret om det är så att man vill köra i samma position. Konkurrensen tuffar till sig, men hästen känns så pass hygglig att det kan gå.
 • Jori Boko var trea i klassen senast i Kalmar efter en stark spurt och har helt rätt kurva just nu.
 • Speed Vici gick sig trött utvändigt ledaren i klass II-försöket i Halmstad och galopperade uppgivet i slutkurvan. Det föreligger risk att han får ett tufft lopp på nytt nu när han har spår en bit ut bakom vingen och trots att hästen visat bra fart vid segrarna och har en god segerapitet rankas han ner som femma.

Rank:

A: 12-4-1 B: 2-6-5-10-7 C: 3-9-8-11

Spetsstriden: Oerhört lurig inledning på det här loppet då samtliga hästar med de sex innersta spåren i princip känns jämnsnabba. Är det så enkelt att Classic Gal därmed håller upp innerspåret?

Avd 3 – Gulddivisionen, 2.640 meter autostart

 • Nadal Broline har gjort tre starter efter lång frånvaro och tycks ta små steg framåt hela tiden. Senast i guldfinalen hamnade han för långt bak som femma i andraspår, men avslutade starkt via 1.09 sista 800 meterna som fyra. Åttondespår är givetvis ingen barnlek och det är en smula svårbedömt hur det här loppet kommer arta sig taktiskt. För oss handlar det mesta om att Björn Goop ska försöka undvika dödspositionen, men ändå sitta i någorlunda slagläge in mot slutkurvan.
 • Gareth Boko hade vi kanske förväntat oss lite mer av senast i Kalmar med ett lopp i kroppen, men han gick åtminstone okej som trea. Tar han ett steg till framåt formmässigt med det loppet i kroppen har han jämbördig chans med Nadal Broline.
 • Pacific Face tycks ständigt underskattas. Han var en smula svårbedömd efter två mindre lyckade starter på Vincennes, men levererade en stark insats som trea i Sylvesterloppet trots att han stod väldigt tufft inne på pengarna från 60 meters tillägg. Spår sju går att leva med för nioåringen som ändå inte är startsnabb, men som till skillnad från flera av konkurrenterna älskar den långa distansen.
 • Slide So Easy har visat god form hemma i Danmark och kommer från en rejäl seger mot rätt så hyggliga hästar. Han har vunnit fyra av nio starter över lång distans och är loppets troliga ledare, men frågan är hur motiverad han är när upploppet gör entré?
 • Monark Newmen var inte bra i comebacken, men vi vågar inte döma honom för hårt på den insatsen. Studsar han tillbaka och tävlar på den nivå han höll i höstas kan vi se honom överraska här för det finns frågetecken på flera av konkurrenterna också.

Rank:

A: 8-5 B: 7-2-10 C: 4-6-9-11-1-3-12

Spetsstriden: Vi blir överraskade om inte ledaren heter Slide so Easy.

Avd 4 – Januaristayern, 3.140 meter voltstart

 • Nog för att Galantis är ”hela Sveriges nästa-gångare”, men vi kan inte blunda för att han ser ut att stå inför en passande uppgift i detta stayerlopp. Hästen spurtade riktigt bra bakom Love Håleryd senast på Åby och fjolårets Derbyfinalist tycks röra sig framåt rejält nu igen efter en liten dipp. Kliver han iväg och får en rygg att följa sista 800 meterna tror vi att han spurtar till seger.
 • Global Warrior kunde överta ledningen smärtfritt senast i Mantorp och hade inga problem att gå undan före L.L.Royal den dagen. Den här uppgiften ser lite tuffare ut motståndsmässigt, men hästen är bra själv och kan tåla att gå en bit i spåren vid behov.
 • Huis Clos tycks Joakim Lövgren själv ligga ganska lågt kring ,men vi gillar den här hästen. Han höll bra efter ett tufft slutvarv senast och har visat god uppfattning vid segrarna dessförinnan. Skulle han lyckas hitta till tät här vilket vi inte alls utesluter så kan det hålla hela vägen.
 • Ornello lär vara aspirant på att forceras till tät också om han håller sig på benen. Det är just det upplägget man brukar ha med den här fuxen när han står på benen och senaste insatsen var inte alls så tokig som man kan tro av resultatet att döma utan han hamnade helt enkelt för illa till i det loppet.
 • First One In hade säkert varit med i segerstriden senast i klass I-försöket i Kalmar utan glappen 150 meter före mål. Nu har man valt det här loppet före just klass I-försöket och hästen står tufft inne på pengarna, men på visad form vågar vi inte räkna bort honom.

Rank:

A: 10-9 B: 3-4-14-2-8-12-6-13-11-15 C: 7-5-1

Spetsstriden: Det är Persos Otello som är den sannolika ledaren, men frågan är om inte Ornello utmanar tidigt om han trampar iväg felfritt?

Avd 5 – Diamantstoet, 2.140 meter autostart

 • Zeta Kronos var jättefin vid spetssegern i Mantorp under Uppesittarkvällen och spelades till klar favorit gången efter på Axevalla. Hon nådde samma position den dagen, men blev en smula varm på kuppen och krafterna tröt in mot upploppet. Nu blev det bara åtta dagar mellan de loppen och med facit i hand så var nog det alldeles för lite. Nu blir det istället 16 dagar mellan loppen och det tror vi kan passa henne som hand i handske. I normal författning har hon jättechans att vinna det här loppet.
 • Devs Daffodil hamnade lite fel till på slutrundan i Diamantstofinalen och kom aldrig till i det loppet. Innan det var hon helt okej som trea på Vincennes och visade under hösten att hon närmat sig de bästa stona i landet med stormsteg. Hur hon hamnar till från bricka åtta är dock en smula svårbedömd och vi håller Zeta Kronos som ett hetare kort.
 • Velegance hann förbi Fantasia Sisu i sista steget på Axevalla. Hon är en duktig spurtare som var mer spelad än Zeta Kronos i Mantorp gången innan vilket inte bara var en fullständig tillfällighet. Med ett rygglopp i främre träffen duger hon bra här också.
 • Princess S.W. såg inte som bäst ut senast i Jägersro utan galopperade 800 meter före mål. Hon har haft en tävlingspaus på två månader efter det och vi ser på intet vis negativt på det faktum.
 • Alhambra Mail höll bra som tvåa bakom Kali Smart i Diamantstofinalen och tar steg i sin utveckling hela tiden. Det är lätt att sänka henne i ranken här eftersom hon står hårt inne, men vi tror att hon har chans att hävda sig här också.

Rank:

A: 6 B: 8-3-1-5-10-11-9-12-7 C: 4-2

Spetsstriden:Frances Yoda är effektivast med rygglopp räknar vi med att det är Zeta Kronos som leder det här loppet.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Four Guys Dream skrev de allra flesta upp i sin ”lira nästa gång-bok” efter superspurten senast på Axevalla. Han är väldigt effektiv när han får packas in med ett rygglopp och gå över spurtrakan, men vi kan också konstatera att han inte radat upp segrar under det sista halvåret utan att de kommit när han haft en del flyt på vägen. Han ska gälla som favorit, men för en häst som det är mycket om och men med så vågar vi inte spika.
 • Cargo Door gör debut i Jerry Riordans regi. Även det här är en häst som gärna ska ha det lite på sitt sätt med ett rygglopp så som det var vid segern i Eskilstuna då han spurtade hem loppet på 1.10,1a/1.640 meter. Då var det barfota runt om samt kort distans och nu är det full väg samt skor vilket inte talar till hans fördel, men han måste ändå behandlas med respekt.
 • Emilion är otroligt svårbedömd. Hästen har tagit ganska enkla vinster hemma i Tyskland på senare tid och inte mött de allra främsta hästarna som finns i landet. Av det vi kunnat se är han inte heller någon startblixt utan jobbar mer på styrka, men det faktum att man nu väljer att sända hon norröver för start i Bronsdivisionen tyder på att man verkligen har en bra grundkänsla för att han ska kunna duga här.
 • Payet D.E. spurtar bra gång efter gång efter gång efter gång efter… Nu är det en bakspårshäst struken och det förbättrar hans chanser att hamna lite bättre till trots spår tolv.
 • Love Håleryd släppts till tät senast på Åby och vann väldig tätt. Han var tvåa i klassen gången innan och går inte räkna bort helt trots spår sju.

Rank:

A: 3-6-4 B: 12-7-1-2-10-5 C: 9-8

Spetsstriden: Det ska mycket till för att Betting Rebel ska bli av med ledningen från innerspår även om Cargo Door är riktigt rask iväg.

Avd 7 – Klass I, 2.140 meter autostart

 • Oxidizer visade på Åby näst senast att han kan prestera även med skor på hovarna. Senast i Sylvesterloppet på Axevalla hade han dock problem på det rådande underlaget och var inte riktigt lika vass även om han fick med sig sistapengen i den tuffa omgivningen. Nu flaggas det för helstängt huvudlag samt jänkarvagn på och det ska bli intressant att se om det rentav kan bättra på Oxidizers startsnabbhet ett snäpp till. Om så blir fallet och han vinner starten kan faktiskt loppet vara över.
 • Dream Kåsgård övertygade vid vinsten på Jägersro i september. Han har tävlat hemma i Danmark efter det och gjort två bra insatser varav den senaste var som dödenstrea i en Liga-final som Express A P vann. Flemming Jensens häst får tävla med skor på hovarna nu och det är lite svårbedömt hur det kommer påverka Dream Kåsgård.
 • Leon Zon tappade sin draghjälp in mot slutkurvan senast på Axevalla, men borrade bara ner sig och antog utmaningen. Han avgjorde snyggt över spurtrakan och har alla möjligheter att duga här också om han inte blir fast längs sargen.
 • Romero höll bra bakom Mamba senast på Jägersro och har var därtill riktigt rejäl vid dödenstriumfen i Kalmar i november. Han är van att tävla med skor vilket givetvis talar till hans fördel i det här loppet.
 • Bravo Santana höll bra från ledningen i comebacken i Mantorp. Han skulle ha startat i Kalmar den 2 januari, men ströks på grund av en hovböld. Han är snabbt tillbaka i listan och vi kan se honom laddas trots spåret då han har vunnit fyra av de fem lopp där han hittat till tät.

Rank:

A: 3-11-1 B: 2-8-12-4-6-7-9 C: 5-10

Spetsstriden: Då det aviseras helstängt huvudlag och jänkarvagn på Oxidizer kan i se han bättra på sin startsnabbhet så till den grad att han tar ledningen. Även Cruise lär laddas liksom Bravo Santana, men frågan är om de verkligen kommer förbi.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 16 JANUARI

Avd 1: 6 Kennedy (4,1)
Avd 2: 1,2,3,4,5,6,7,10,12 (9,8)
Avd 3: 2,5,7,8,10 (4,6)
Avd 4: 2,3,4,6,8,9,10,11,12,13,14,15 (7,5)
Avd 5: 6 Zeta Kronos (8,3)
Avd 6: 3,4,6 (12,7)
Avd 7: 1,3,11 (2,8)

4.860 rader / 2.430 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Nu eller aldrig!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Frode Hamre kör ett av våra två singelstreck inom kvällens V86-spel. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Frode Hamre kör ett av våra två singelstreck inom kvällens V86-spel. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Det är en tunt beklädd V86-omgång som saxas mellan Solvalla och norska Bjerkebanen denna kväll.
Blott två av de åtta loppen har maximalt antal deltagande och faktum är att inte ett enda av de fyra loppen från Bjerke lockat mer än tio deltagare.

Det tog sina lilla tid, men igår kom äntligen möjligheten att se samtliga norska hästar i lopparkivet vilket givetvis måste vara möjligt om vi ska kunna arrangera gemensamma spel öve gränserna, allt annat är bara för dåligt och oseriöst.

Vi hämtar en spik från vardera bana och kan inte förneka att favoriten i inledningen – Staro on the Rocks (V86-1) – är den vi tror mest på.

Med tre av de nio deltagarna strukna har han toppchans att hamna vettigt till även om han blir snuvad på täten och det gäller bara att han sitter någorlunda till vid utgången av slutkurvan för att detta ska kunna lösa sig.

Förra veckan gav spelförslaget 28.000 kronor tillbaka och på vårt andelssystem fick man 1.120 kronor tillbaka per andel.

Här kan du ta del av kvällens startlistor till V86-spelet.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport så klickar du här.

Troliga och roliga

 • Staro on the Rocks (V86-1) fick för långt fram senast i Bergen då han hamnade i en dålig rygg, men avslutningen som trea var det sannerligen inget fel på. Han övertygade vid dödensvinsten gången innan och denna svenskfödda fyraåring möter överkomligt motstånd i kvällens lopp. med tre strukna hästar kvarstår blott sju och det ska vara jättechans att han får fritt även om han blir av med taktpinnen initialt.
 • Finnskog Nox (V86-3) har tre raka andraplatsen i raden, men nu kan det verkligen vara hans tur. Hästen spurtade jättebra i senaste starten över lite opassande kort distans och har dessförinnan gjort starka insatser trots grovjobb. Att det är ett halvvarv längre distans nu tror vi gynnar honom och åttaåringen känns underligt lite streckad i det här loppet.
 • Alpha Scarlet R.R. (V86-5) var tvåa bakom Ecurie D. på Bjerke näst senast om än utan chans på segern. Gågnen efter fick han göra jobbet själv utvändigt ledaren och det blev för tufft sitta 100 meterna. Kan han få ett mer vilsamt lopp den här gången och spara speeden så kan han bli svår att stå emo för de övriga över upploppet som – plötsligt – lite mindre betrodd.
 • Worrywart (V86-8) såg stark ut när galoppen kom in mot slutkurvan på Axevalla. Han sprutade strålande för tre starter sedan bakom Galileo Journey och är en ”riktig” häst i grunden. Vi är väl medvetna om att han inte har radat segrar på senare tid, men vi bara måste försöka få betalt på honom i det här loppet som motståndsmässigt ser överkomligt ut på pappret.

Betrodda som lever farligt

 • Nej, motståndet är inte det bästa och Opalis (V86-2) ska normalt sett vinna det här loppet, men det känns inte som att hon kommer få allt gratis i det här loppet. Vi hoppas att Imakeyouproud kan hitta till tät och ta emot, då ska det finnas en möjlighet att det åtminstone blir match in till linjen.
 • Massive Speed (V86-5) höll bra utvändigt ledaren i årsdebuten, blott besegrad av Marvelous Tooma. Han har stånkat på fint även innan det i norska silverdivisionen, men känns underligt hårt spelad i det här loppet då det är en jämn tillställning och han knappast kan hålla upp innerspåret. Nej, för oss är han tveklöst en favorit i fara i skrivande stund.
 • Brage Hindö (V86-7) ser ut att bli klar favorit i sitt lopp och det tycker vi känns felaktigt. Han kommer förvisso från två raka segrar, men vi bedömer det som att de är tagna i lite enklare sällskap och att det här är en tuffare uppgift som han ställs inför. En sådan häst som Bianca Sisa håller vi högre och för oss är inte Brage Hindö något spikförslag.
 • Vavin Love (V86-8) har sina meriter i enklare sällskap och det blir inte enkelt för henne att komma till från spår sju. Onsdagsmorgonens strecklista fick oss att sätta kaffet i halsen för vi förstår faktiskt inte alls varför hon ska vara så betrodd i det här loppet. Nej, här finns det hetare bud och vi spikar rentav emot.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 13 JANUARI

Avd 1: 1 Staro On the Rocks (8,3)
Avd 2: 1,3,4,8,9 (5,6)
Avd 3: 1,2,3,5,8,9 (7,6)
Avd 4: 1,4,5,9 (2,6)
Avd 5: Samtliga hästar (1,2)
Avd 6: 1,2,4 (9,5)
Avd 7: 2,3,4 (7,5)
Avd 8: 6 Worrywart (1,9)

9.720 rader / 2.430 kronor