Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Våra spikar är inte favoriter!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Selected News är ett av våra två singelstreck på Solvalla. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Selected News är ett av våra två singelstreck på Solvalla. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är Bergsåker och Solvalla som delar på veckans V86-omgång och vi hämtar ett singelstreck från vardera bana.
På Solvalla tar vi chansen och går fullt ut på Selected News (V86-2) som har årsdebuten avklarad. Den dagen var hästen nedsatt av halsinfektion och kunde inte göra sig själv rättvisa, men backar vi bandet och ser till vad han mött för hästar rent historiskt så ska det här vara en mycket passande uppgift för hans del.

Moshus Prinsen (V86-3) är ett häftigt kallblod som äntligen studsade tillbaka senast och var sig lik efter två sämre prestationer. I ett annars streckkrävande lopp tar vi ställning för honom då vi bedömer spelvärdet som högt och är överraskade över att han inte är favorit.

Här kan du ta del av startlistor till tävlingarna på Bergsåker och Solvalla.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport finns följande alternativ:

Sulkysport V86 – 25 andelar á 110 kr/styck

Sulkysport x 10 V86 – 10 andelar á 179 kr/styck

Roliga och troliga

  • Selected News (V86-2) var nedsatt av en halsinfektion i debuten för Svante Ericsson så det loppet drar vi ett streck över. Backar vi bandet och ser till vilka hästar som Maharajah-sonen tävlade mot och besegrade under fyraåringssäsongen så var det riktiga kulltoppar och väljer nu Ericsson att utnyttja hästens startsnabbhet så kan det bära till tät i tidigt skede. Vi förstår faktiskt inte riktigt varför hästen inte är favorit, men tackar och tar emot!
  • Moshus Prinsen (V86-3) studsade tillbaka med besked senast på Bergsåker efter några svaga insatser och stod för en svettig svepning i spåren. Den insatsen var så pass bra att vi tror att han löser den här uppgiften också för utgångsläget är därtill gynnsamt och han bör slippa att hamna bland de sista i fältet och få en jobbig väg med dryga spår.
  • Rose Hill (V86-5) är svår att ta genom första kurvan, men löser Erik Adielsson den saken finns det fartresurser så det räcker till i stoet. Vi tycker att hennes högstanivå är så pass hög att spelprocenten på knappt tre i skrivande stund känns på tok för låg.
  • Missle Hill (V86-8) har fått ett lopp i kroppen och har chans att hamna långt fram i fältet direkt då han inleder bakom startraska hästar. Att det här är en riktigt vass avslutare är ingen nyhet och vi tycker att han är för lite spelad i nuläget.

Betrodda som lever farligt

  • Vi är väl medvetna om att Heavy Sound (V86-1) brukar leverera direkt i sina återkomster, men vi vågar ändå inte spika honom i det här loppet då det på intet vis är spetsgaranti. Även om han kommer förbi och når ledningen så kommer han ha tuffa hästar som Mindyourvalue W.F. och Rome Pays Off tätt inpå sig in mot upploppet och då tar vi det inte för givet att han håller emot.
  • Hulken Sisu (V86-2) möter tuffa hästar i denna spårtrappa och riskerar att få värsta konkurrenter före sig direkt. Då ska det normalt sett bli väldigt tufft för honom att lösa uppgiften och för oss är han en favorit som är i stor fara.
  • Laggaprinsen (V86-3) har varit struken efter senaste starten, riskerar att bli över från start och backar ner och tävlar över en distans som kan vara i kortaste laget. Vi utser honom till den favorit i omgången som är i allra största fara av alla.
  • Mellby Joker (V86-7) stod för en vettig insats i debuten för Daniel Wäjersten, men det var inte så det slog gnistor om hästen sista 100 meterna. Han går säkert framåt med loppet i kroppen, men känns väl hårt spelad i våra ögon.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 20 APRIL

Avd 1: 1,2,5 (3,4)
Avd 2: 8 Selected News (5,11)
Avd 3: 2 Moshus Prinsen (5,10)
Avd 4: 2,5,6,10,12 (9,3)
Avd 5: 4,8,11,13 (3,5)
Avd 6: 6,7,9,10,11 (8,3)
Avd 7: 3,4,5,8,9,11,13,14 (10,12)
Avd 8: 1,5,9,10 (6,4)

9.600 rader / 2.400 kronor