Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Statistiken ger oss råg i ryggen

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Magnus Jakobsson nyttjas som spikkusk inom V86-spelet. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Magnus Jakobsson nyttjas som spikkusk inom V86-spelet. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det travas flitigt på Solvalla denna vecka med tävlingar såväl onsdag, fredag som lördag. Det märks dock att det börjar bli högsäsong så smått för det är relativt välfyllt i startlistorna och precis som på den andra xpress-banan Åby är det jämna, kluriga lopp.

Vi gillar verkligen omgången och tycker oss framförallt ha en rolig spik i Bradbee (V86-6) som i skrivande stund blott är tredjehandsfavorit. Han har aldrig förlorat från ledningen efter fem försök i den positionen och som han såg ut i årsdebuten så har vi all anledning att tro han fyller på med ytterligare en seger från perfekt utgångsläge.

Här kan du ta del av dagens startlistor till tävlingarna på Solvalla och Åby.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

  • Yuvaraj (V86-1) hade en fin vårsäsong ifjol med framgångar inom STL och var även trea i sitt derbykval under hösten. Nu gör han spännande årsdebut i lämplig omgivning och har därtill blivit kastrerad under tävlingsfrånvaron. För oss är han förstahäst i loppet, men spelarna värderar honom annorlunda.
  • Joy Alissa (V86-4) har årsdebuten avklarad. Det slog inga gnistor om henne i det loppet, men vi räknar med att hon går framåt med loppet i kroppen och tycker den här uppgiften ser spännande ut då hon är mycket startsnabb och har de värsta spetshoten på sin utsida. Från tät har hon tre segrar och en andraplats på fyra försök så vi hoppas verkligen att Torbjörn Jansson fullföljer och ger henne chansen att löpa ut först!
  • Bradbee (V86-6) är en annan häst som har lysande spetsstatistik med fem segrar på lika många försök från den positionen. Han såg bländade ut i sin årsdebut på Axevalla och det här bör vara en häst som kan duga bra i de lägre klasserna inom STL under våren. Hästen står perfekt inne på pengarna och har de värsta konkurrenterna i bakre ledet. Fördel Bradbee säger vi och tar chansen och spikar.
  • Nils Zonett (V86-8) höll bra utvändigt om Firefoot senast i ett V86-lopp på Bergsåker. Daniel Wäjerstens häst flyttar fram sina positioner hela tiden och vi uppfattar det som att Bergsåkerstränaren väljer omsorgsfullt vilka hästar han väljer att starta i tuff Solvallakonkurrens. Med tanke på hur stora steg Nils Zonett tar för varje lopp just nu så förväntar vi oss en riktigt bra prestation ikväll.

Betrodda som lever farligt

  • Versace Face (V86-2) kan mycket väl visa sig bara vara bäst i det här stayerloppet som inte riktigt håller den klass man kan önska när förstapriset är sexsiffrigt. Han har dock inte startat på ett halvår och rapporterna från Daniel Redén tycks tydliga att stallets hästar inte är superförberedda utan att man mer kommer se formförbättringar över tid. Nu kan det räcka ändå, men när han är klar favorit vågar vi inte lägga alla ägg i samma korg.
  • Ninia’s Boy (V86-3) är stark och distansgynnad, men strular stundtals till det och är inte helt att lita på. Han vinner nog det här loppet tre gånger på tio, men är betydligt mer spelad än så just nu och då faller det sig naturligt att gardera sjuåringen.
  • Shejk (V86-6) har gjort en start efter lång frånvaro och kastration. Han skyggade till när inte det norska huvudlaget blev helt neddraget på ena sidan, men svarade för en bra avslutning på avstånd till andraplatsen. Han går säkert framåt rejält med loppet i kroppen, men då vi tror att Bradbee frontar direkt och kan få hållas en liten bit så kan det bli kämpigt för Shejk att lösa uppgiften även om Örjan Kihlström skulle avancera fram mot dödens i tidigt skede.
  • Staro Leonardo (V86-7) gick jättebra som trea i Gulddivisionen i Kalmar, men står inte inför någon drömuppgift här. Hästen står hårt inne på den sista tilläggsvolten och för oss är det inte givet att han plockar in 40 meters tillägg på Beckham samt Borups Racing vilket är våra övriga markeringar på systemet.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 23 MARS

Avd 1: 2,3,6,7,8,10 (9,11)
Avd 2: 4,6,7,8,9 (5,1)
Avd 3: 3,4,7,8,10 (6,12)
Avd 4: 2,3,4,6,9 (7,1)
Avd 5: 3,5,9,10 (8,4)
Avd 6: 3 Bradbee (9,12)
Avd 7: 3,8,14 (7,12)
Avd 8: 2 Nils Zonett (10,7)

9.000 rader / 2.250 kronor