Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Spelar med spetsspikar

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
William Ekberg nyttjas som spikkusk inom V86-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
William Ekberg nyttjas som spikkusk inom V86-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är fin sport på V86-spelet denna onsdag då Bergsåker och Solvalla delar på omgången. Fyra av de åtta loppen har sexsiffrigt förstapris och det avspeglar kvalitén.

Vi spelar med två spetsspikar vilka båda hämtas från Solvalla. Dirty Martini (V86-4) har förvisso en tendens att blanda och ge, men han tycks vara inne i en positiv trend just nu. Vi tror han har det här loppet i sin hand då han kan komma förbi värsta konkurrenten direkt.

Yuvraj (V86-6) är förvisso bara tre år gammal och möter äldre ston, men vi har gillat det hon visat när hon tävlat på sin högsta nivå. Med få hästar på startvolten tror vi att hon vinner starten av Diamantstoförsöket och spårar hela vägen hem till mål.

Det snöoväder som föll över Stockholm i början av veckan kan givetvis komma att påverka förutsättningarna rejält och det är av extra vikt att invänta de sista rapporterna från respektive bana för att ta del av eventuella balansändringar.

Här kan du ta del av dagens startlistor till tävlingarna på Bergsåker och Solvalla.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport finns följande alternativ:

Sulkysport Lilla V86 – 15 andelar á 75 kr/styck

Sulkysport V86 – 15 andelar á 150 kr/styck

Sulkysport Stora V86 – 15 andelar á 250 kr/styck

Roliga och troliga

  • Iceland Radio (V86-1) var inne i en mycket fin fas föregående vinter och nu tycker vi att hon åter verkar närma sig det formläget. Hon stånkade på bra utvändigt om Barry Wadd i senaste starten som är klart mer spelad denna gång och vi kan se henne ta revansch om hon får ett mer stillsamt lopp.
  • Dirty Martini (V86-4) har testats inom STL vid tre tillfällen utan att få till det, men i vardagssammanhang brukar han leverera. Senaste två insatserna har varit riktigt positiva och när vi nu tror att han kan komma förbi värsta konkurrenten Midyat Zaz direkt tror vi det fäller avgörande. I övrigt är inte loppet särskilt tufft utan det här bör Dirty Martini kunna lösa.
  • Yuvraj (V86-6) slog på en galopp kort efter start senast och det kan vara så att voltstart passar henne bättre då det inte blir lika stressigt. Hon är obesegrad från ledningen efter två försök och vi tillmäter henne vettig chans att hålla upp innerspåret då det blott är två konkurrenter på startvolten. Vi ser ett scenario framför oss där Yuvraj leder hela vägen.
  • Krakas (V86-7) har inte gjort ett dåligt lopp på hur länge som helst, men tycks ändå aldrig bli särskitl betrodd. Hon såg urstark ut över målgången senast på Sundbyholm i ett lopp där det blev mycket strul och har alla möjligheter att göra sig gällande här med minsta klaff. Se upp för denna bortglömda dam!

Betrodda som lever farligt

  • Kia Ora (V86-1) var strålande bra vid segerloppet senast i Gävle och det kan vara så att ett Frankrikeäventyr stundar i vinter. Hon möter ett överkomligt motstånd på pappret, men spår två i volten är ingen barnlek och vi kan se henne bli positionsförlorare i loppet. Det ligger till grund för att vi väljer att gardera stoet.
  • Excusez Moi (V86-2) löste uppgiften på en topptid senast trots att han rusade på väl friskt. Den här hästen är riktigt bra, men innerspår bakom bilen är stressigt och kan bli ett problem för en häst som varken visat startsnabbhet eller helt travsäkra tendenser.
  • Eau de Vie (V86-3) har varit fin vid två raka segrar och har helt rätt utvecklingskurva. Nu jagar hon dock hästar från tillägg som vi tycker är minst lika bra och då kommer det krävas att hon höjer sig ytterligare ett snäpp för att det ska gå vägen. Nej, som favorit väljer vi att plocka bort henne helt.
  • Fabulous Pellini (V86-7) tycker vi är bästa hästen i finalen av Norrlands Elitserie för ston, men voltstart har historiskt sett inte varit hennes melodi. Det är fullt möjligt att hon travar iväg, men det brukar bli i snigelfart och det kan bli för kämpigt att runda till seger om hon hamnar bland de allra sista i fältet.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 23 NOVEMBER

Avd 1: 1,2,3,4,5,6,7,8,9 (11,10)
Avd 2: 1,3,4,5,8 (6,2)
Avd 3: 6,7 (4,8)
Avd 4: 4 Dirty Martini (1,5)
Avd 5: 1,3,8,11 (6,2)
Avd 6: 1 Yuvraj (6,11)
Avd 7: 6,9,12,13,14 (10,4)
Avd 8: 1,2,5,8,10 (4,9)

9.000 rader / 2.250 kronor