Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Den här fångar de inte in!

Av
Emil Persson
Immigrant Am har en mycket spännande uppgift i ett stayerlopp på Åby. Foto Martin Langels/ALN
Immigrant Am har en mycket spännande uppgift i ett stayerlopp på Åby. Foto Martin Langels/ALN

Elitloppsveckan är här och det innebär att Solvalla står över onsdagstävlingar. Istället är det Romme och Åby som delar på V86-omgången som likväl håller hög klass.

Margareta Tooma (V86-2) blir omgångens ”lampa” och vi tycker hon står inför en lämplig uppgift. Daniel Redéns sto radar upp segrar, räds inte att möta hingstar och dessutom är det svag bredd på konkurrensen i det här loppet även om det finns några fina toppar.

Vårt andra singelstreck Immigrant Am (V86-5) blir däremot inte favorit. Den här hästen tycker vi alltjämt tävlar i en för låg klass kontra vad vi bedömer honom ha för kunnande och tror att tilläggshästarna får väldigt svårt att jaga ikapp.

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till tävlingarna på Romme och Åby.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport finns följande alternativ:

Roliga och troliga

  • Margareta Tooma (V86-2) har övertygat stort gång efter gång i Daniel Redéns regi och träningsrapporterna är mycket positiva efter att hästen varit en tur till ”farbror doktorn”. Då vi tror att värsta motståndaren Zeolit kan få svårt att hålla ut Helluva Am initialt och kan bli fast samtidigt som Bandido Gar gör årsdebut så känns den här uppgiften överkomlig för Margareta Tooma.
  • Muscle Morique (V86-3) avslutade 1.12,1 sista varvet bakom segervane Agassi Broline i näst senaste starten som tvåa. Han gick väl så bra gången efter som femma efter att hamnat långt bak och fått dålig draghjälp. Det här loppet är inte bättre än att han absolut har chans att överraska. Spelprocenten är löjligt låg!
  • Immigrant Am (V86-5) visade fina takter redan hos föregående tränare Stefan Melander samt Jörgen S Eriksson. Nu är det Robert Bergh som har fyraåringen i sitt stall och vårcomebacken fäster vi föga vikt vid då utgångsläget var dåligt och upplägg inte alls blev särskilt passande. Här är det fritt spår direkt som gäller samt barfota runt om. Vi tror att Robert Bergh ställer in tempot på en sådan nivå att de övriga blir oförmögna att jaga ikapp för det här är en bra häst för klassen!
  • Musett af Djupmyra (V86-8) avslutade strålande från djup köposition senast på Solvalla med 1.11,5 sista varvet. Då nådde hon fram till andraplatsen bakom Alessandro Gocciadoros Born to Run som italienaren håller som en potentiell klassklättrare. Vi tycker att den här uppgiften ser spännande ut för stoet och bedömer henne som för lite spelad väl medvetna om att hon lär stiga på spelet under dagen.

>> Läs även: ”Aldrig varit bottnad”

Betrodda som lever farligt

  • Swish the Cash (V86-3) är klart kapabel för sin klass, men det är ingen tillfällighet att hästen galopperat i två av sina fyra första starter i karriären. Därtill har han varit struken efter senaste starten och ska trampa igång från ett snävt startspår. Nej, det här kan absolut vara en favorit som lever farligt.
  • Brenne Odin (V86-4) vann Svenskt Kallblodskriterium under fjolåret och är en supertopp i kullen. Han ska dock plocka in 40 meters tillägg i det här loppet och det kan bli långt fram när man från stallet tydligt deklarerat att man gärna vill köra hästen i ryggar så länge som möjligt.
  • Pacific Face (V86-5) har mött eliten hela våren och kommer närmast från start i Paralympiatravet där han blev tempotorsk. Giuseppe Lubranos häst har utvecklats på alla plan och framförallt blivit snabbare i benen, men vi tror inte det spelar någon roll när en så pass bra häst som Immigrant Am startar 60 meter före.
  • Peak’n Roll (V86-7) har visat en hög högstanivå, men känns alltjämt mer stark än snabb och då är man sårbar i STL-sammanhang även om det handlar om lång distans. För oss är han bara ett streck i mängden och streckas på nåder.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 25 MAJ

Avd 1: 2,6 (7,5)
Avd 2: 5 Margareta Tooma (1,7)
Avd 3: 1,3,4,5,7,8,12 (10,14)
Avd 4: 1,3,4,10,11 (5,7)
Avd 5: 1 Immigrant Am (11,4)
Avd 6: 2,6,7 (10,4)
Avd 7: 2,3,4,7,9,10,11 (5,8)
Avd 8: 3,5,10,11,12,14 (6,2)

8.820 rader / 2.205 kronor