Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Starka favoriter, men…

Av
Emil Persson
Örjan Kihlström. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Örjan Kihlström. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Det är Jägersro och Solvalla som delar på kvällens V86-omgång. Vi hämtar en spik från vardera bana, men väntar till de avslutande avdelningarna.
Vi kan inte förneka att såväl Indigo (V86-7) som Margareta Tooma (V86-8) ser ut att ha väldigt lämpliga uppgifter och väljer att svälja dem trots att de är stora favoriter.

Desto roligare streck har vi därmed råd med i andra avdelningar. Vi garderar friskt i den andra avdelningen där Persos Otello blir storfavorit och lär stiga ytterligare under dagen. Han är svårluggad från ledningen, men vi är inte övertygade om att han når den positionen denna gång och då är loppet vidöppet.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till tävlingarna på Jägersro och Solvalla.

Vill du spela v86 tillsammans med Sulkysport finns nedanstående alternativ:

Sulkysport V86 – 25 andelar á 110 kr/styck

Sulkysport x 10 V86 – 10 andelar á 179 kr/styck

Roliga och troliga

  • Ecu Egedal (V86-3) stod för en stark insats som tvåa på just Jägersro i näst senaste starten och var därefter fyra på Skive trots att hon fick långt fram från femte utvändigt. Avslutningen var av bästa märke och hon var bara en och en halv längd efter den färska V75-vinnaren Rossi Garline i mål. Från ett utgångsläge som kan borga för en spårsnål löpning är hon riktigt intressant till låg spelprocent.
  • Kalle Taxam (V86-6) har varit riktigt positiv i tre starter under våren efter en downperiod. Han vann säkert från ledningen näst senast och när han inleder sida vid sida med favoriten Gambino Brick så kan vi se honom hålla ut densamme initialt. Vi hoppas att Rauno Pöllänen ger sin häst chansen och fullföljer i den positionen!
  • Indigo (V86-7) har förvisso varit struken efter senaste starten, men Rick Ebbinge låter föga oroad över det faktum att den uteblev. Från startspår mitt bakom bilens vinge har hästen fått härliga skjuts tidigare och vi förväntar oss att han leder från start till mål.
  • Margareta Tooma (V86-8) är på jakt efter sjätte raka segern och står bra inne i denna spårtrappa. Två hästar har därtill blivit strukna så vägen fram från bakspår kan bli enklare. Att spika henne som storfavorit är inget roligt alls, men vi kan inte förneka att det här ser väldigt överkomligt ut.

Läs även: V86 – Dubbelt upp kort tid

Betrodda som lever farligt

  • Persos Otello (V86-2) har stark spetsstatistik med fem segrar på lika många försök när han kröts i den positionen. Här är det dock ingen garanti att han når ledningen även om springspår är passande och från andra positioner känns han sårbar.
  • Michelot (V86-3) underpresterade en aning i årsdebuten även om det blev en tuff inledning med press. Han står lämpligt inne i det här loppet och kan vara vassare med en genomkörare, men vi tycker inte det känns som han kommer till dukat bord av konkurrensen att döma.
  • Rouge Tile (V86-4) har gjort de hel okej i sina två första starter, men har ingen enkel uppgift framför sig här. Hon möter såväl hingstar som äldre hästar och gör dessutom sin första start bakom bilen vilket skulle kunna skapa problem även om hon uppträtt förnuftigt såhär långt. För oss är hon bara ett streck i mängden.
  • Wild Love (V86-5) fick inte alls till det under det gångna vintermeetinget och det slog inte heller gnistor om henne i comebacken på Solvalla. Från fjärde invändigt tappade hon mycket mark över spurtrakan och innan hon visar att hon är tillbaka i gammalt gott slag så ställer vi henne utanför systemet.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 27 APRIL

Avd 1: 1,2,3,4,5,7,10,11 (8,6)
Avd 2: 1,2,3,4,6,7,8 (9,5)
Avd 3: 1,2,4,6 (3,12)
Avd 4: 2,3,5,6,7 (4,11)
Avd 5: 1,9,12 (10,3)
Avd 6: 3,4,7 (6,9)
Avd 7: 5 Indigo (9,7)
Avd 8: 10 Margareta Tooma (4,1)

10.080 rader / 2.520 kronor