Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Hon flyger fram

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Bentley Gar spikas inom kvällens V86-spel. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Bentley Gar spikas inom kvällens V86-spel. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är en underbar V86-omgång vi ställs inför denna onsdag då tävlingarna hämtas från Solvalla och Åby.
Vi pratar närmast uteslutande om fulla fält och det är god klass på loppen då de fyra lopp som utgör V86-spelets andra halva har sexsiffrigt förstapris.

Spikarna hämtas från huvudstadsbanan. Fransyskan Istra (V86-4) ska åter tävla barfota runt om vilket sett ut att lyft henne. Vi tror hon avgör på ren och skär styrka medan Bentley Gar (V86-8) är mer av en flygmaskin som har alla möjligheter att lägga sina konkurrenter på rygg i avslutningen via en häftig avslutning. Det finns snabba ston på framspår, men vi är inne på att de kör för tufft mot varandra initialt och att det öppnar upp för Bentley Gar.

Här kan du ta del av dagens startlistor till tävlingarna på Solvalla och Åby.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport finns följande alternativ:

Sulkysport Lilla V86 – 15 andelar á 75 kr/styck

Sulkysport V86 – 15 andelar á 150 kr/styck

Sulkysport Stora V86 – 15 andelar á 250 kr/styck

Roliga och troliga

  • King of Djazz (V86-1) gjorde ett topplopp utvändigt om favoriten Conte Prad i oktober. Nu ska den sistnämnda tävla med skor till skillnad från King of Djazz som kommer tävla med den optimala barfotabalansen och det är givetvis en stor fördel. Zola Boko-sonen gick bra som sexa i sitt derbykval i sensomras och vi finner ingen anledning att tro att distansen ska vålla problem.
  • Istra (V86-4) är en tuff fransyska som övertyade stort i Sverigedebuten i september då hon levererade en superskräll vid dödensvinst. Hon har fortsatt prestera på en hög nivå efter det och det kittlar helt klart att hon nu åter ska tävla barfota runt om efter två starter där hon bara gått utan framskor. Motståndet skrämmer inte och vi tror hon kan lösa uppgiften på tuffhet.
  • Holdfast Am (V86-7) tas inte alls på allvar trots att han gick en strålande upphämtning efter galopp senast på Sundbyholm. Hästens placeringar i V75-lopp under året är etta, tvåa, trea, fyra, femma, sexa samt åtta och vi finner ingen anledning att tro att han ska få svårt att hävda sig i denna högre klass. Underligt lite spelad!
  • Bentley Gar (V86-8) fick förvisso se sig besegrad av Global Collection senast i Gävle, men det var verkligen inget fel på hennes insats. Det finns några snabba damer på de inre framspåren som man kan utmåla som utmanare, men vi tror att de kan komma att köra bort varandra med en för tuff öppning och att Bentley Gar fäller dem i spurten.

Betrodda som lever farligt

  • Conte Prad (V86-1) har haft en stark säsong på svensk mark och vi finner ingen anledning att tro att han ska ha problem med de dryga distans som råder här. Däremot ska hästen tävla med skor runt om nu samt vanlig vagn och det tycker vi är två klara minusfaktorer. Som storfavorit väljer vi att chansa bort honom helt på vårt spelförslag.
  • Inshallah D’estino (V86-4) har gjort flera dugliga insatser under hösten och kan bli en nyttig och bra vinterhäst. Vi köper dock inte att han ska vara klar favorit i det här loppet vilket är fallet vid skrivande stund utan väljer helt sonika att spika emot.
  • Ultion Face (V86-5) är utan tvekan bästa hästen i det här loppet, men därmed inte sagt att han vinner det här loppet på beställning. Tvärtom är han ovan vid voltstart och det är en speciell proposition då han har innerspår på 40 meters tillägg.
  • Lorenzo Boko (V86-7) behöver verkligen inte skämmas för det han har uträttat under hösten. Han har gjort allt rätt och varit rättmätig vinnare av loppen, men här känns konkurrensen aningen vassare. Vi tycker att det ska vara jämnspelat mellan tre-fyra hästar i det här loppet och tycker det är orättvist att göra honom till så klar favorit som just nu är fallet.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 30 NOVEMBER

Avd 1: 2,5,8,9,10 (7,3)
Avd 2: 7,9 (5,10)
Avd 3: 3,6,8 (5,1)
Avd 4: 5 Istra (6,4)
Avd 5: 1,3,4,6,8 (14,12)
Avd 6: 1,2,4,5,6,8,9,10,11,12 (3,7)
Avd 7: 1,2,3,5,6,9 (10,7)
Avd 8: 9 Bentley Gar (4,3)

9.000 rader / 2.250 kronor