Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Stor sport och jackpot!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Eireann tillhör favoritskaran i E3-finalen för treåriga ston. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Eireann tillhör favoritskaran i E3-finalen för treåriga ston. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Onsdagens V86-omgång är kryddad med jackpot och prognosen säger att en ensam vinnare med åtta rätt kan belönas med 16 miljoner kronor.
Vi tycker att flera av loppen ser riktigt svårlösta ut och då framförallt de avdelningar som avgörs på Bergsåker.

På Solvalla är sporten desto vassare och där finns det framförallt en favorit som vi tycker har en lämplig uppgift framför sig.
Eireann (V86-6) har övertygat så stort i karriärens inledande starter att hon ska ha toppchans att vinna Margaretas tidiga Unghästserie om hon bara sköter sig från innerspår bakom startbilsvingen.

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till tävlingarna på Bergsåker och Solvalla.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport finns nedanstående alternativ:

Sulkysport V86 – 25 andelar á 110 kr/styck

Sulkysport V86 x 10 – 10 andelar á 179 kr/styck

Roliga och troliga

  • Sourire Frö (V86-2) var med och matchade elithästarna i kullen under fjolårets andra halva och hade troligtvis varit tvåa bakom Iznogoud Am utan galopp vid upploppets början i årsdebuten. Nu är det racerbalans som gäller på nytt och vi bedömer hästen så pass startsnabbhet att han mycket väl kan komma förbi de raska på insidan. Från tät är han hästen att slå och vi tycker att spelprocenten är underligt låg!
  • Newlight Coger (V86-3) var riktigt rejäl vid dödenssegern på Solvalla i november. Han fick ett alldeles för tufft upplägg senast i ett V75-lopp i Gävle och det drar vi bara ett streck över. Det är säkert att han kan hålla ledningen från det här utgångsläget, men loppet körs över två och ett halvt varv så här handlar det ”bara” om att komma ut i någorlunda tid. För oss är han given att betala för.
  • Nail’em (V86-4) gav ett riktigt racerintryck i början av tvååringssäsongen och var hårt spelad i Svampen under hösten. Vid Breeders Crown-starten i Örebro i början av april gjorde han ett bra lopp från dödens på en mycket krävande bana och nu står han perfekt till för att vinna starten. Därtill är det aviserat barfota runt om för första gången vilket brukar ge härlig effekt på Åke Lindbloms hästar. Vi tar chansen och spelar på att han håller hela vägen!
  • Eireann (V86-6) rasslade iväg i övertygande stil i debuten och vann därefter Vårfavoriten för ston från dödens via 1.12,3 sista 800 meterna. Det var retfullt enkelt hon avgjorde det loppet och Örjan Kihlström satt mest och tittade på de övriga över spurtrakan. Nu möter hon sitt tuffaste motstånd någonsin, men vi tror att det här är något alldeles extra och känner oss trygga med att lämna henne ensam på systemet.

>> Läs även: V86: ”Jag vill inte byta häst med någon”

Betrodda som lever farligt

  • Tekno Lynet (V86-1) tjänade nära nog hälften av de prispengar han bär på i fjolårets två sista starter. Det var inget direkt tryck i honom i årsdebuten och även om det här motståndet inte är hur vasst som helst så känns det som det finns några dugliga toppar som ska kunna ge honom en rejäl match om segern. Som klar favorit är han given att gardera för oss.
  • Mellby Jinx (V86-2) var det inget drag i alls i uttagningsloppet till Kungapokalen. Nu växlar man upp och kör honom barfota runt om vilket gav bra effekt ifjol, men med den senaste prestationen färskt i minne känns han tveklöst som en favorit värd att gardera.
  • Every Day Elegant (V86-4) är obesegrad tre starter in i karriären och verkar ha härlig inställning. Den här uppgiften från spår tolv är dock riktigt besvärlig och vi kan se ”påslagna” konkurrenter som är sugna på att försvara dödens om Örjan Kihlström ger sig iväg och söker den positionen. Vi spikar emot med tro att Every Day Elegant blir positionsförlorare.
  • Zante Grif (V86-5) startar vecka-vecka och får två längre resor i benen. Därtill ska hon tävla med skor denna gång vilket vi tycker är ett klart minus i hennes fall. Vi streckar henne på nåder trots att motståndet här inte är särskilt avskräckande.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 4 MAJ

Avd 1: 1,3,5,8 (9,7)
Avd 2: 1,2,5,7,8,9,11 (10,6)
Avd 3: 1,2,8 (10,3)
Avd 4: 1 Nail’em (8,12)
Avd 5: 1,3,4,6,13,15 (12,7)
Avd 6: 1 Eireann (2,9)
Avd 7: 4,8,11,12 (9,3)
Avd 8: 3,4,5,6,7 (11,2)

10.080 rader / 2.520 kronor