Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-jackpot: Spik från formstall

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Katja Melkkos har toppform på sitt stall och under onsdagkvällen tror vi att hon fyller på med ytterligare en vinnare. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Katja Melkkos har toppform på sitt stall och under onsdagkvällen tror vi att hon fyller på med ytterligare en vinnare. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Det är en intensiv jackpotvecka som står framför oss med ”bonuspengar” inom såväl kvällens V86-omgång som lördagens V75-dito.

Vi är svaga för aftons meny och går in med en riktigt god känsla inför det som komma skall.
Spikarna blir som vanligt två till antalet och vi går ut hårt direkt. Without A Doubt (V86-1) har god spetschans i inledningen och det var bara en dryg månad sedan han vann på V75. Från den positionen tror vi att han blir mycket svårslagen i det här överkomliga sällskapet.

Den kompletterande spiken finner vi på Solvalla i form av Yucatan Diamant (V86-6). Han gör debut för formstarka Katja Melkko och det han hunnit visa i sina tidigare starter på svensk mark i Paul Hagoorts regi ska räcka väldigt gott i det här sammanhangt.

Här kan du ta del av dagens startlistor till tävlingarna på Jägersro och Solvalla.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport kan du välja mellan följande alternativ:

Sulkysport Lilla V86 – 15 andelar á 95 kr/styck

Sulkysport Stora V86 – 15 andelar á 250 kr/styck

Roliga och troliga

  • Without A Doubt (V86-1) var ”småbetrodd” senast i Silverdivisionen och gick i mål med en del sparade krafter som femma. Här handlar det om en spårtrappa och de mer rutinerade hästarna tycker vi känns småtrötta och inga som besegrar Without A Doubt från utsidan på beställning. Vi litar på att Gustav Johanssons styrning anför hela vägen i inledningen.
  • Nalanji Boko (V86-5) fullföljde jättebra som trea i ett tufft sällskap senast på Jägersro. Får han följa med i ryggar och vänta med att spela ut speeden har han chans i det här tunt beklädda treåringsloppet trots att Raja Mirchi-sonen jagar från tillägg.
  • Yucatan Diamant (V86-6) var inte så långt efter Jascal i senaste starten som idag är favoritspelad i Solvallaseriens mellanklass. Yucatan Diamant står däremot kvar i Solvallaserien 150 och han gör högintressant debut för Katja Melkko vars stallform är mycket god. Vi tillmäter Yucatan Diamant toppchans att lösa den här uppgiften via ett rejält slutvarv.
  • S.G.Mistral (V86-8) är med och hugger i sådana här sällskap gång på gång. Nu är han anmäld barfota runt om vilket vi ser som ett plus och det finns alla möjligheter att det här loppet kommer bli överpacat.

Betrodda som lever farligt

  • Make Or Break Zaz (V86-3) har blandat och gett såhär långt i karriären och vi finner ingenting som säger med bestämdhet att den här hästen ska vara bättre än sina konkurrenter i det här loppet. Vi chansar bort treåringen helt när han är streckfavorit.
  • Tangen Bork (V86-4) har haft en ganska lång säsong och även om han vann senast i Gävle så tycker vi inte att det slog gnistor om honom. Det finns ett högt spelvärde i att gardera hästen när han strider mot formstarka elithästar.
  • Woodbank (V86-6) var väldigt positiv vid spetssegern senast i Mantorp, men det var i klart enklare sällskap än vad han stöter på här. Det är långt ifrån säkert att han trampar iväg på rätt sätt från snävt startspår och för oss är detta en sårbar favorit.
  • Smile Silvio (V86-7) återkommer efter närmare tre månaders tävlingspaus och har en svår uppgift framför sig. Det är bra hästar som startar från grunddistansen och det saknas inte heller konkurrens på den volt han startar från själv. Smile Silvio får ett streck, men vi har aldrig övervägt att spika honom.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 8 NOVEMBER

Avd 1: 2 Without A Doubt (3,10)
Avd 2: 1,5,10,11 (4,8)
Avd 3: 4,5,12 (6,1)
Avd 4: 1,2,5,6,9 (4,7)
Avd 5: 1,3,6,10 (5,8)
Avd 6: 9 Yucatan Diamant (10,4)
Avd 7: 3,5,7,8,11,13 (1,10)
Avd 8: 1,2,3,4,7,10,11,12 (6,9)

11.520 rader / 2.880 kronor